En Cok Protein Iceren Besinler Haberleri

Önemsiz deyip geçmeyin! Kolajen eksikliğinin 8 belirtisi

Vücutta en yaygın ve bol miktarda bulunan protein türü olan kolajen yaşlandıkça daha az üretilmeye başlar. Bu da kırışıklıklar, sert eklemler gibi bir çok probleme neden olur. Dolayısıyla vücutta bir kolajen eksikliği durumu varsa müdahale edilmelidir. İşte kolajen eksikliğinin en yaygın 8 belirtisi...

Kadin 2024-06-08 11:37:07

Sahurda ne susatır? Sahurda susamamak için ne yemeliyiz? En çok susatan ve susatmayan yiyecekler

Ramazan ayında oruç tutarken sahur vaktinde susatan yiyecekler yenilmesi takdirde gün içerisinde susuzluk ortaya çıkabilmektedir. Hâlbuki oruç tutma süresi boyunca rahat edebilmek için bazı besinler susuzluk hissini önleyebilmektedir. Peki, sahurda ne susatır ve sahurda susamamak için ne yemeliyiz?

Yemek 2024-03-21 23:05:45

Ceviz suyunun faydaları nelerdir? Aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

İnsan sağlığı için önemli olan birçok farklı besin kaynağı mevcuttur. Ceviz de bu besinler arasında yer almakla birlikte önemli bir protein deposudur. Ceviz ağacının meyveleri olarak bilinen bu besinin kendisi kadar suyu da oldukça faydalıdır. Binlerce yıldır atıştırmalık olarak da tüketilen cevizin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, ceviz suyu için de geçerlidir. Peki, ceviz suyunun faydaları nelerdir ve aç karnına ceviz suyu içmek neye iyi gelir?

Haber 2024-03-16 18:45:34

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 2024-03-09 09:54:31

Dikkat! Her gün tüketiliyor ama hızla yaşlandırıyor! Bu yiyeceklerden uzak durun

Bedenimiz ve cildimiz en değerli hazinemiz. Ona iyi bakmak da bizim elimizde. Birçoğumuzun sıklıkla tükettiği besinler hem sağlığımıza zarar verip hastalıklara yol açabiliyor iken hem de yaşlanma ve cilt problemleriyle karşı karşıya bırakabiliyor. Daha genç bir görünüm ve geç yaşlanma için bu gıdaları tüketirken bir kez daha düşünmelisiniz.

Kadin 13-01-24 09:50

'Ne yapsam zayıflayamıyorum diyenler dikkat! Göbek yağlarınıza veda edin

Uzmanlar, fazla kilolarından şikayetçi olan kişilerin belirledikleri hedefe ulaşmaları için egzersiz ve diyet yapmalarını öneriyor. Fakat yoğun iş temposundan ötürü birçok kişi aperatif yiyeceklere ve hareketsiz bir yaşama yönelebiliyor. Oysa kilo kaybını hızlandırmanın en iyi yollarından biri diyete düşük kalorili besinler ile protein içeren gıdalar eklemek ve spor yapmak.

Haber 10-12-23 13:58

Kekik balı nedir? Kekik balı nasıl üretilir?

Bal, dünyadaki en faydalı olduğu kabul edilmiş olan besinler arasında yer alır. Ülkemiz, dünya çapında gerçekleştirilen arıcılık faaliyetlerinde ikinci sırada olduğu için en kaliteli bal türleri Türkiye’de üretilir. Arılar farklı bitkilerin çiçeklerinden topladıkları nektarlar sayesinde bal yaparlar. Üretilen balın kıvamı, rengi, lezzeti gibi özellikleri toplanan nektara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Haber 19-11-23 22:00

Canan Karatay listeyi verdi! Kış aylarında vücudumuza kalkan olacak besinler bakın nelermiş

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa kış hastalıklarına karşı en etkili besinleri sıraladı ve hastalıklardan korunmak için yapmamız gerekenleri tek tek sıraladı.

Kadin 14-11-23 09:14

Faydaları saymakla bitmiyor! Bildiklerinizi unutun, etten daha fazla protein içeren o besin kilo vermenizi sağlayacak

Protein vücut direncimiz ve kas gelişimimiz için oldukça önemlidir. Fazla kilolarından muzdarip olan kişiler karbonhidrattan kısıp protein ağırlıklı beslendiklerinde bunun etkilerini kısa sürede görüyorlar. Öte yandan birçok kişi en yüksek protein kaynağının kırmızı et olduğunu düşünüyor. Aslında bu pek de doğru değil. İşte, etten daha fazla protein içeren o besin...

Haber 13-11-23 10:03

Hastalıklara kapınızı kapatın! D vitamini açısından en zengin besinler

D vitamini, vücudumuzun sağlığı için kritik bir öneme sahip olan bir besin maddesidir. Hastalıklara karşı direnci artırmak ve sağlığınızı desteklemek için D vitamini açısından en zengin besinleri bilmekte fayda var. D vitamini eksikliği, bağışıklık sistemi zayıflığından kemik sağlığı sorunları gibi hastalıklara yol açabilir. Ancak doğru besinleri tüketerek ve güneş ışığına maruz kalarak bu eksikliği gidermek mümkündür. İşte hastalıklara karşı güçlü bir savunma oluşturmanıza yardımcı besinler...

Kadin 03-11-23 12:10

Omega 3 cilde faydaları: Balık yağı yüze sürülür mü?

Cilt bakımı sağlıklı ve genç bir cilt elde etmek için önemli bir adımdır. Cilt vücudumuzun en büyük organıdır ve dış etkenlere maruz kaldığı için özel bir dikkat ve bakım gerektirir. Bu noktada omega-3 yağ asitlerinin cilt bakımı açısından sağladığı avantajlar önemli bir rol oynar. Cilt bakımında omega-3 kullanımı yalnızca dışarıdan cilde uygulanan kremlerle sınırlı değildir. Aynı zamanda bu önemli yağ asitlerini besinler yoluyla almak da cildin sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Kadin 27-10-23 10:43

Uzmanlar Mevsiminde tüketin! diyerek uyarıyor! İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Sağlıklı beslenmenin değişmeyen kuralı sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmektir. Evde daha çok vakit geçirilen soğuk havalarda protein ağırlıklı beslenmeyi öneren uzmanlar, sağlıksız diyetlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ise hem lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Haber 01-10-23 15:43

Albumin nedir? Albumin düşüklüğü tehlikeli mi?

Albumin vücudumuzun en yaygın bulunan ve çok önemli bir protein türüdür. Kan plazmasında ve dokularda bulunan bu protein, birçok hayati işlevi yerine getirir. Albumin karaciğer tarafından üretilir ve kana salınır. Albumin vücudumuzun temel ve en yaygın bulunan proteini olup kan plazmasında ve dokularda geniş bir dağılıma sahiptir. Peki, albumin düşüklüğü tehlikeli mi?

Haber 30-09-23 19:52

Yumurtadan 10 kat fazla protein, etten 25 kat fazla demir içeriyor! Kabızlığı bıçak gibi kesiyor

Türk mutfaklarında sıklıkla kullanılan bu besin demir içeriği en yüksek doğal besinlerden biri. Adeta demir deposu diyebileceğimiz bu besin lif oranı açısından da zengin olması sayesinde hem sindirim hem de boşaltım sistemine birebir faydalıdır.

Haber 28-09-23 08:56

Sağlıklı sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Bu besinler beyni küçültüyor, zararları saymakla bitmiyor

Doğru beslenmenin sağlık üzerindeki etkisi yadsınamaz bir gerçek. Uzmanlar, sebze ve protein ağırlıklı beslenen kişilerin daha güçlü bir hafıza ile daha çevik bir vücuda sahip olduklarını belirtiyor. Beynin sağlıklı bir şekilde çalışması için doğru beslenmenin mühim olduğunu belirten doktorlar tüketilmemesi gereken yiyeceklere karşı uyardı. İşte beyni küçülten besinler...

Haber 26-09-23 15:23

Hem sağlıklı hem güvenilir en iyi süt çeşitleri ve markaları

Süt, besin değeri yüksek olduğu için hem yetişkinler hem çocuklar için oldukça önemli bir gıda. İleri yaştaki kemik rahatsızlıklarını önlemek; kalsiyum, fosfor ve protein ihtiyacını karşılamak için her yaş grubundan insanın düzenli olarak süt tüketmesi gerekiyor. Siz de "En iyi süt hangisi?" diye merak ediyorsanız gelin, hayvansal sütlerden vegan alternatiflere kadar pek çok farklı sütün yer aldığı listemizi birlikte inceleyelim.

Yemek 25-09-23 17:46

Etten daha fazla protein içeriyorlar! İşte yüksek proteinli besinler

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Vücudumuz belirli proteinleri kendi üretemez. Bu nedenle besinlerle yeterli miktarda alınması gerekir. Protein deyince ilk akla gelen besinlerden biri de et oluyor ancak bu 7 besin etten daha fazla protein içeriyor.

Haber 24-09-23 12:35

Doğal ağrı kesici: Etten 25 kat fazla protein içeriyor! Uzun süre tok tutuyor

Vücudun enerji ihtiyacını karşılamak, hasarlı dokuları onarmak ve bağışıklığı güçlendirmek gibi görevleri olan protein, insan sağlığı için önem arz ediyor. Proteini en yüksek gıdanın et olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü bu besin etten daha fazla protein içeriyor. Yüksek protein içeren bu besin sağlıklı beslenenleri favorisi olmuş durumda.

Haber 16-09-23 09:05

Tek başına tüketildiğinde vücudu toksinlerden arındırıyor! Detoks etkisi en yüksek doğal besinler

Etrafta dolaşan toksin ve toksik maddeler insan vücudunu etkisi altına alıyor. Vücudu toksinlerden arındırmanın en kolay yolu detoks yapmaktan geçiyor. Doğru bir şekilde uygulanan detoks uygulamaları bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini güçlendirebilir, vücudun doğal detoks sürecini rahatlatabilir ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olabilir. İşte detoks etkisi en yüksek doğal besinler...

Kadin 14-09-23 11:07

Kilo vermek isteyenler dikkat! Bu besinden uzak durun, yedikçe daha çok acıkmanıza yol açıyor

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar için en iyi çözüm sağlıklı beslenmenin yanında spor ve egzersiz yapmaktır. Öte yandan bazı besinler kilo vermeyi daha da zorlaştırabiliyor. İşte, yedikçe daha çok acıkmanıza neden olan besinler...

Haber 12-09-23 10:43

Kilo sorunu olanlar dikkat! Mutlaka deneyin, 1 haftada gözle görülür şekilde zayıflayacaksınız

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar için en iyi çözüm sağlıklı beslenmenin yanında spor ve egzersiz yapmaktır. Fakat yoğun çalışma temposu sebebiyle halsizlik yaşayan birçok kişi harekete geçmekte zorlanabiliyor. Bilindiği üzere doğadaki yağ yakmayı kolaylaştıran besinlerin tüketilmesi ideal kiloya ulaşmayı kolaylaştırmakla kalmıyor, sağlıklı bir yaşamı da beraberinde getiriyor. İşte, 1 haftada zayıflamanızı sağlayacak mucize besinler...

Haber 03-09-23 10:04

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendirecek yiyecekler nelerdir?

Bağışıklık sistemi vücudumuzu koruyan kalkanımızdır. Doğru beslenme ve yaşam tarzı seçimleri ile güçlendirilen bu savunma mekanizması, hastalıklara meydan okumamıza yardımcı olur. Renkli sebzelerden lezzetli meyvelere, protein kaynaklarından fermente ürünlere kadar doğru besinleri seçerek bağışıklık sistemimizi desteklemek elimizde. Sağlıklı bir yaşam için adımlar atmaya bugün başlayın, bağışıklık sisteminizi en üst seviyede tutun!

Haber 30-08-23 02:20

Bunu yiyen doktor yüzü görmüyor: Kanserli hücreleri yok ediyor, bağırsakları temizliyor! Halsizliğe son

Ülkemiz topraklarında yetişen bazı besinler velinimet değeri taşıyor. Bamya tohumu, bamyanın kendisinden daha fazla fayda taşıyor ancak bilinmiyor. Son yılların mucize besini olarak bilinen bamya tohumunun, içerdiği vitaminler ve besin değerleri sayesinde insan vücuduna birçok faydası bulunuyor. Başta kanserli hücreleri yok etmesi, bağırsakları temizlemesi ve enerji verici özelliği ile halsizliğe son vermesi en bilinen faydaları arasında.

Haber 20-08-23 08:55

Mucize kür tarifi: Kanser riskini azaltıyor, yüksek tansiyonu dengeliyor! Faydalarına şaşıracaksınız

Hastalıklardan korunmak için hem sağlıklı beslenmeli hem de bol bol hareket etmeliyiz. Bunların yanında ek olarak tüketebileceğiniz faydalı besinler ve kür tarifleri ile sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmenize katkıda bulunabilirsiniz. Yemeklere lezzet katmak için en çok tüketilen besinlerden biri olan maydanoz besin değerleri bakımından da oldukça zengin olmasıyla birçok derde deva oluyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen maydanoz limon kürü tarifi...

Haber 18-08-23 15:33

İbrahim Saraçoğlu Japonların en sevdiği bitkiyi açıkladı! Kalp sağlığını koruyor, sperm sayısını artırıyor

Sağlıklı besinler tüketmenin vücuda birçok faydası bulunuyor. Beslenme düzenine katılan her sağlıklı besin vücuttaki farklı noktalara etki ediyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da yaptığı açıklamalarla sık sık faydalı besinler hakkında bilgi veriyor. Saraçoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada Japonların en sevdiği bitkiyi açıkladı. İşte faydaları saymakla bitmeyen o bitki…

Haber 04-08-23 09:07

Vücuttan kilolarca ödem atan besinler! Vücuttan en hızlı ödem nasıl atılır?

Günümüzde hızlı yaşam tarzı, dengesiz beslenme alışkanlıkları ve stres gibi faktörler vücutta fazla ödeme neden olabilir. Ödem vücutta birikmiş olan sıvıların normalden daha fazla tutulması sonucu oluşan şişkinlik ve rahatsızlık hissiyle kendini gösterir. Ancak vücuttan kilolarca ödem atan besinler ve doğru yöntemlerle bu durumu hafifletmek ve sağlıklı bir şekilde ödem atmak mümkündür.

Haber 31-07-23 23:07

Hemoglobin yüksekliği neden olur? Hemoglobin (HGB) normal değerleri kaç olmalı?

Sağlık, hayatımızın en değerli varlığıdır ve iyi bir sağlık için vücudumuzun dengede olması gerekir. Bu dengeyi sağlayan önemli unsurlardan biri de "hemoglobin" adı verilen hayati bir bileşendir. Hemoglobin, kanımızın oksijeni vücut dokularına taşıyan ve karbondioksiti akciğerlere geri taşıyan kırmızı kan hücrelerinde bulunan protein tabanlı bir yapıdır.

Haber 30-07-23 21:57

Unutkanlık sorunu olanlar dikkat! Meğer B12 depolarını zirveye çıkaran tek besin oymuş

Unutkanlık günümüzün en sık rastlanan sorunlarından biri. B12 vitamini eksikliği birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Uzmanlar unutkanlıktan şikayet edenlere tavsiyelerde bulundu. Hatta bazı besinler, deyim yerindeyse vücutta B12 iğnesi etkisi gösteriyor. İşte doktorların önerdiği besinler...

Haber 28-07-23 10:45

İbrahim Saraçoğlu’nun bir numaralı besini bakın neymiş! Protein bombası, C vitamini deposu

Sağlıklı beslenmek hastalıklara karşı korunmak ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için önem taşıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yaptığı açıklamalarla sık sık faydalı besinler hakkında bilgi veriyor. Saraçoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada yanına alacağı tek bir besin olsa hangisini seçeceğini açıkladı. O besini duyanlar çok şaşırdı.

Haber 28-07-23 09:19

Sporcuların gözdesi ve faydaları sayarak bitmeyen en iyi yeşil mercimek markaları

Tam bir protein deposu olan yeşil mercimek, sporcuların ve beslenmesine özen gösterenlerin vazgeçilmezi. Siz de pratik, sağlıklı ve doyurucu öğünler hazırlamak için yeşil mercimek arıyorsanız doğru yerdesiniz. En iyi yeşil mercimek markasının hangisi olduğu konusunda tavsiyeye ihtiyacınız varsa gelin, en iyilere beraber bakalım!

Yemek 07-07-23 16:01

Etten 25 kat daha fazla protein içeriyor! Doğal ağrı kesici olarak biliniyor

Protein, bağışıklık sistemini güçlendirmek, hasar alan dokuları onarmak için en önemli besin ögeleri arasında yer alıyor. Protein içeren gıdalar denildiğinde ilk akla et gelse de etten daha fazla protein içeren farklı gıdalar da bulunuyor. Özellikle sağlıklı beslenenlerin favorisi olan bir gıdanın da yüksek protein içerdiği öğrenildi.

Haber 09-06-23 17:02

En güçlü D vitamini kaynağı! Diyabete ve tehlikeli hastalıklara karşı savaş açıyor

D vitamini kemiklerin sağlığı için oldukça önemlidir. Daha güçlü ve dirençli olmayı sağlayan D vitamininin eksikliği çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek D vitamini içeren besinler arasında yer alan sıklıkla tüketmediğimiz bir gıdanın saymakla bitmeyen faydaları bulunur.

Haber 31-05-23 08:57

Uzman her sabah yemeniz gereken protein deposu gıdayı açıkladı! Demansa karşı yüksek koruma sağlıyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak görülüyor. Ancak birçok kişi işe, okula giderken kahvaltı yapmayı aksatıyor veya ayaküstü bir şeyler atıştırıyor. Yapılan araştırmalara göre kahvaltıda yenilen protein deposu bir gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanı demansa karşı koruma sağlayan gıdayı açıkladı.

Haber 24-05-23 09:00

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-23 14:07

Tahin helvası faydaları nelerdir, aç karnına tahin yemek mideye iyi gelir mi? Tahin helvası mideyi onarır mı?

Tahin helvası Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Özellikle kahvaltıda tüketilen bu lezzetli helva, sağlıklı beslenme konusunda da oldukça tercih edilen bir atıştırmalıktır. Tahin susamın öğütülerek elde edilen bir ürünüdür ve içeriğinde protein, lif, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi birçok önemli mineral bulunur. Bu nedenle tahin helvası sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olarak da öne çıkar. Peki, aç karnına tahin yemek mideye iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 13:58

Elma suyunun faydaları nelerdir, karaciğer temizliği için etkili mi? Elma suyu konsantresi nasıl yapılır, zayıflatır mı?

Elma suyu günümüzde en popüler meyve sularından biridir. Elmanın besleyici özellikleri elma suyunu sağlıklı bir içecek yapar. İçeriğindeki yüksek miktarda C vitamini, antioksidanlar ve diğer besinler, elma suyunun sağlık faydalarını artırır. yüksek su içeriği sayesinde vücudun hidrasyonunu artırır. İçeriğindeki antioksidanlar, vücudu serbest radikallerden korur ve bağışıklık sistemi sağlığını destekler. Peki, elma suyu karaciğer temizliği için etkili mi?

Haber 08-05-23 13:43

Etten daha fazla protein içeriyor! Kendi küçük ama etkileri büyük

En yüksek protein kaynağının kırmızı et olduğu düşünülüyor. Ancak kırmızı et dışında kalan birçok protein kaynağı alternatifleri bulunuyor. Et yemek istemeyenlerin bir numaralı tercihi olan bu yüksek protein kaynaklarının da oldukça faydaları oluyor. Etten daha fazla protein içeren bir gıdanın faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 08-05-23 10:21

Meğer süt zararlıymış! İştahlı gözlerle baksalar bile kedi ve köpeklerinize asla vermemeniz gereken yiyecekler

Tüm bakımlarına özen gösterdiğimiz kedi ve köpeklerimiz için her şeyin en güzelini isteriz. Ne var ki sevimli dostlarımız için her zaman en iyisini istesek de bazen farkında olmadan onlara zarar verebiliyoruz. Yapılan en büyük yanlışlardan biri de kedi ve köpeklere kendi yediğimiz besinlerden vermek. Kedi ve köpeklerin hayatını tehlikeye atacak besinler neler, gelin birlikte bir göz atalım.

Haber 21-04-23 17:57

Yumurtayı sakın bu şekilde yemeyin! Tüm proteini sıfırlıyor

Yumurta en değerli protein kaynakları arasında yer alıyor. Uzmanlar yumurta tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Özellikle Ramazan ayında oruç tutan kişilerin sahurda yumurta yemesi öneriliyor. Ancak yumurtanın yanlış tüketimi faydalarından yararlanmamızı engelleyebiliyor. İşte yenilmemesi gereken yumurta pişimi...

Haber 17-04-23 16:28

Cevizin faydaları nelerdir, günde en fazla kaç ceviz yemeliyiz? Ceviz hangi hastalıklara iyi gelir, insan vücuduna ne faydası var?

Ceviz ağacında yetişen yuvarlak, tek tohumlu çekirdekli meyvelerden olan ceviz sağlıklı yağlar, protein ve lif içeriğiyle besin değeri en yüksek olan kuruyemişler arasında yer alır. Çiğ, kavrulmuş, tuzlu veya tuzsuz şekilde tüketilebilen bu kuruyemiş kalp, kemik sağlığının iyileştirilmesine destek vermesinin yanı sıra kilo yönetimine de yardımcı olabilir. Zengin içeriği ve besin değeri ile ceviz, en sağlıklı atıştırmalıklardan birisidir. Cevizin faydaları nelerdir?

Haber 10-04-23 14:44

Keten tohumu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Keten tohumu nasıl kullanılır, tüketilir?

Keten tohumu sağlık açısından son yılların popüler gıdaları arasında yer alıyor. İçerisindeki yararlı besinler ve antioksidanlar sayesinde birçok sağlık problemine çözüm olabilecek özelliklere sahip olan keten tohumu eski çağlardan beri tıbbi amaçlarla kullanılır. Omega-3 yağ asitleri, lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmez.

Haber 10-04-23 12:00

Ceviz yaprağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ceviz yaprağı ne işe yarar, saça ve cilde faydalı mı?

Ceviz, Cevizgiller (Juglandaceae) familyasından bir ağaç türüdür. Meyvesi ceviz olarak adlandırılır ve içinde bir veya birkaç tohum bulunur. Ceviz, genellikle kabuklu yemiş olarak tüketilir ve yağ, protein ve lif bakımından zengindir. Cevizin içindeki yağın çoğu doymamış yağ asitlerinden oluşur ve bu nedenle kalp sağlığı açısından faydalıdır. En az ceviz kadar faydalı olan ceviz yaprağı ayrıca saça ve cilde de oldukça faydalıdır. Peki, ceviz yaprağının faydaları nelerdir?

Haber 07-04-23 15:27

Kolajen faydaları nelerdir, evde kolajen nasıl yapılır? Kolajen ne işe yarar, hangi besinlerde kolajen var?

Kolajen vücudumuzun en önemli yapısal proteinlerinden biridir. Birçok dokuda bulunan bu protein cildimizi, kemiklerimizi, kıkırdaklarımızı ve tendonlarımızı oluşturarak onların güçlü ve esnek kalmasını sağlar. Ancak yaşın ilerlemesi, stres, çevresel faktörler ve yanlış beslenme gibi nedenlerle kolajen üretimi azalabilir bu da bir dizi sağlık sorununa neden olabilir.

Haber 28-03-23 17:39

Saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız! Sahurdan iftara kadar sizi tok tutacak, susatmayacak yiyecekler

Ramazan ayında uzun saatler boyunca aç ve susuz kaldığımız için sahur vaktinden iftara kadar geçen süre içinde hem tok tutacak hem susatmayacak yiyecekler tercih etmek gerekiyor. Doğru besinler tüketilirse ramazan ayında tutulan oruç vücudu yormaz ve gündelik yaşantıya açlık çekmeden devam edebilmek mümkün olur. Gelin, sizi tok tutacak ve susatmayacak protein içeren gıdalarla glisemik indeksi düşük besinleri beraber inceleyelim.

Yemek 24-03-23 10:47

Ağzınıza bile sürmeyin! Kalp krizi riskini artıran yiyecekler

Kalp krizi tüm dünyada en sık karşılaşılan ölüm nedenleri arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olan kalp hastalıkları hayatı ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Günlük yaşamda tüketilen bazı besinler kalp krizi riskini artırıyor.

Haber 20-03-23 15:23

Anne sütünü artıran yiyecekler nelerdir? Doğum öncesi ve sonrasında süt yapan besinler ve faydaları nelerdir?

Anne sütü bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli olan en önemli besin kaynaklarından biridir. Ancak bazı anneler yeterince süt üretememe sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Neyse ki anne sütünü artırmak için bazı doğal yöntemler vardır ve bu yöntemlerden biri de doğru yiyecekleri tüketmektir. Bazı gıdalar, anne sütünü artırmaya yardımcı olan vitaminler, mineraller ve diğer besin maddelerini içerir. Peki, yeni doğum yapan anne sütünün artması için neler yiyebilir?

Kadin 17-03-23 16:53

Tıp tarihine geçecek araştırmanın başında bir Türk var! Hastalıkların nedeni bulundu

Cambridge Üniversitesi'nde doktora yapan Mine Köprülü, başında olduğu araştırma ekibiyle önemli çalışmaya imza attı. Hastalıkların önüne geçmeye faydası olacak buluş ile insan vücudunda hastalıklara neden olan 3 bin protein keşfedildi. Köprülü yaptıkları çalışmanın, 'dünyadaki en kapsamında protein genetik çalışmalardan biri' olduğunu söyledi.

Haber 11-03-23 11:54

Zeytinyağındaki korkutan tehlike! Bir damlası bile...

Zeytinyağı sağlık için en faydalı besinler sıralamasında başlarda yer alıyor. Fakat zeytinyağı satın alınırken hileli olup olmadığına mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Zeytinyağı hileliyse bir damlası bile zararlı olabiliyor.

Haber 11-03-23 00:05

Rezene çayı süt yapar mı, emzirirken rezene çayı içilir mi? Emziren anne günde ne kadar rezene çayı içmeli?

Hamilelik dönemi bittikten sonra emzirme dönemi başlar. Bu dönemde de kadınlar en az hamilelikte olduğu kadar beslenmelerine dikkat etmelidir. Çünkü annelerin tükettikleri besinler, sütlerinin kalitesini ve miktarını etkiler. Bu da bebeğin beslenmesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Emzirme dönemindeki kadınlar süt artırıcı bitkisel kaynakların neler olduğunu merak edebilir. Rezenenin süt üzerindeki etkisinin olumlu olduğu bilinmektedir. Emzirirken rezene çayı içilir mi?

Kadin 07-03-23 17:59
mon