Hukuk Muhakemeleri Kanunu Haberleri

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de!

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan bazı birimlere ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Cihan Yıldız, Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Mehmet Yılmaz ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne Hakan Öztatar atandı.

Haber 2024-05-28 00:42:58

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan 27 Mayıs mesajı: Yeni anayasa vurgusu yaptı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, 27 Mayıs darbesine ilişkinaçıklama paylaştı. Uçum paylaşımında yeni anayasa vurgusu yaptı.

Haber 2024-05-27 11:09:39

Cumhurbaşkanı Başdanışman Mehmet Uçum’dan mesaj: Evrensel hukuk bakışından vazgeçmeden milli hukuka ve milli yargıya sahip olmak mümkündür

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum, uluslararası hukuk düzeni üzerine değerlendirmelerde bulundu. Evrensel hukuk ile ülkelerin iç hukuk düzenleri arasında karşılaştırma yapan Uçum "İnsanlığa ait evrensel hukuk bakışından vazgeçmeden milli hukuka ve milli yargıya sahip olmak mümkündür ve günümüzün öne çıkan doğrusu da budur" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-05-26 14:47:33

Fahiş fiyat teklifi Meclis'ten geçti! Ticaret Bakanı'ndan ilk yorum geldi: 'Türkiye’nin ekonomik gelişimi için mücadelemizi sürdüreceğiz'

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan konuyla ilgili ilk yorum geldi. Bakan Bolat, mücadelenin süreceğini belirtti.

Finans 2024-05-24 08:18:34

Olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisi sonrası 7 isim PFDK'ya sevk edildi! Ali Koç...

Rams Park'ta oynanan olaylı Galatasaray derbisinin galibi Fenerbahçe olurken maç sırasında istenmeyen olaylar yaşanmıştı. TFF Hukuk Müşavirliği, olaylı derbinin ardından PFDK'ya sevk edilen kulüp, yönetici ve oyuncuları duyurdu. Fenerbahçe'den 7 isim PFDK'ya sevk edildi.

Spor 21-05-24 21:42

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum yeniden hatırlattı! ‘Daha sağlıklı olur’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Milli Hukuk ve Milli Yargı olamaz" eleştirileriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. 'Bir kez daha Milli yargı' diyerek mesajını vurgulayan Uçum paylaşımında "Yargısal pratiklerle ilgili rahatsızlığı olanların hele hukukçuların uygulamaya ilişkin eleştirilerini milli yargı ve milli hukuk kavramına karşı çıkarak ifade etmesi akıl dışı bir olay" dedi.

Haber 21-05-24 20:20

Faiz oranları değişti: İki kanun için karar! 12 puanlık artış

Borçlar kanunu ve Türk ticaret kanunu kapsamında faiz oranı 12 puan artırıldı.

Finans 21-05-24 09:07

Alınan kararları Erdoğan duyuracak! Öğretmenlerin gözü kulağı bu toplantıda: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Öğretmenlerin ve genel olarak eğitim camiasının yakından takip ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu, toplantıda kapsamlıca masaya yatırılacak. Geçtiğimiz günlerde detayları açıklanan kamuda tasarruf paketinin yasal düzenlemesi de Kabine'nin gündeminde. Ayrıca Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki son durum ve detayları Kabine üyeleri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan dinleyecek.

Manşet 20-05-24 08:16

Süper Lig'den 9 kulüp PFDK'ya sevk edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'den 9 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. Balotelli, İbrahim Akdağ, Çağdaş Atan ve Bülent Uygun da disipline gönderildi.

Spor 14-05-24 20:37

Bakan Tekin açıkladı: Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada "Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek" dedi.

Egitim 14-05-24 18:41

Aile konutu şerhi nedir, nasıl konulur?

Hukuki terimler içinde çeşitli kelimeler kullanılır. Bu kelimeler günlük konuşma dilinde halk arasında da kullanılır ancak hukuk alanında bambaşka anlamlara karşılık gelebilir. Aile konutu, aile konutu şerhi gibi ifadeler de bu duruma örnek olan ifadeler arasında yer alır.

Haber 13-05-24 19:17

Kamulaştırma nedir, şartları nelerdir?

Bazı bölgelerde, ülkelerde ve sistemlerde taşınır ya da taşınmaz olan her türlü mülk üzerinde kişilerin hakkı bulunur. Hak sahibi kişiye o mülkü kullanma o mülkten yararlanma ya da tasarruf için yetki veren belirlenen hukuk düzeni sınırları içinde kullanılabilen özel mülkiyet hakkı çeşitli nedenlere bağlı olarak kamulaştırma ile devlete geçebilir.

Haber 13-05-24 18:04

Taksir ve taksirli suç ne demek? Bilinçli taksir ve bilinçsiz taksir nedir?

Hukuk alanında kullanılan birçok terim çeşitli durumların ve işlemlerin ifade edilebilmesi için kullanılır. Bu tür kelimeler halk arasında konuşulan günlük kullanım dilinde yer alsa da hukuk dilinde bambaşka anlamlara karşılık gelebilir. Peki, taksir ve taksirli suç ne demek? Bilinçli taksir ve bilinçsiz taksir nedir?

Haber 13-05-24 17:21

Müsadere nedir, ne anlama gelir? Müsadere sistemi

Türkçedeki birçok kelime hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde hem de farklı alanlarda kullanılabilir. Türk Dil Kurumu’nda zor alım olarak tanımlanan müsadere kelimesi de bu tür kelimelerden biridir. Arapça kökenli olan bu kelime hukuk alanında kullanılır.

Haber 12-05-24 16:05

Muvafakatname nedir, nasıl alınır? Muvafakatname örneği

Türkçe sözlükte yer alan bazı kelimeler farklı alanlarda da kullanılabilir. Arapça kökenli olan ve zaman içinde Türkçeleşen muvafakat kelimesi de bu kelimeler arasında yer alır. Anlamı ise kabul etme, uygun görmedir. Hukuk dilinde de kullanılan bir kelimedir.

Haber 11-05-24 19:44

Öğretmene şiddete ceza artıyor! Yeni öğretmenlik meslek kanunu için Bakan Tekin tarih verdi: Caydırıcı tedbirler alacağız

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel lise müdürü İbrahim Oktugan'ın 17 yaşındaki lise öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hazırlanan yeni öğretmenlik meslek kanunuyla öğretmene şiddete cezaların artacağını, caydırıcı tedbirler alınacağını belirtti.

Egitim 10-05-24 14:27

Kiracılar dikkat! Mahkemeden emsal olacak karar: 55 günde jet tahliye kararı çıktı

Türkiye'de kira ve konut fiyatlarındaki yükseliş tartışmalara neden olurken Ankara 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden emsal bir karar verildi. Mahkeme o sınırın altında kalınca 55 günde tahliye kararı verdi.

Finans 10-05-24 14:24

İntifa hakkı nedir? Tapuda intifa hakkı

Türkçede bazı kelimeler hem halk arasında kullanılan günlük konuşma dilinde hem de farklı bazı alanlarda yer alabilir. Arapça kökenli olan ve asılanma anlamına gelen intifa kelimesi de hem günlük konuşma dilinde hem de hukuk alanında yeri olan bir kelimedir. Başka kelimeler ile bir araya gelerek yeni anlamlara karşılık gelen kelimeler de üretilir. Peki, intifa hakkı nedir?

Haber 10-05-24 12:39

Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl ve nereden alınır?

Hem halk arasındaki günlük konuşma dilinde kullanılan hem de farklı alanlarda başka anlamlara gelen bazı kelimeler vardır. Bu kelimelerden biri de hukuk alanında mirasçılık ya da hak sahibi olma ifadelerine karşılık gelen veraset kelimesidir. Veraset bir haktır ve ölen kişinin resmî olarak varisi kabul edilen kişilere verilir. Peki, veraset ilamı nedir?

Haber 10-05-24 12:23

Tensip zaptı nedir? Tensip zaptı hazırlandı ne demek?

Tensip, kelime anlamı olarak Türk Dil Kurumu’na ait olan resmî Türkçe Sözlük’te de tanımlandığı gibi uygun görme, yanaştırma gibi anlamlara gelir. Bu kelimenin aynı zamanda hukuk alanında da karşılığı bulunur. Ayrıca farklı kelimelerle bir araya gelerek yeni hukuk terimlerine karşılık gelen yeni kelimeler ortaya çıkabilmektedir. Peki, tensip zaptı nedir? Tensip zaptı hazırlandı ne demek?

Haber 10-05-24 03:22

Down sendromlu doğmuştu! Özel hastaneye 21 milyonluk tazminat cezası

Kocaeli’de bebek bekleyen çift, hamilelik sürecinde başvurdukları özel hastanede dörtlü tarama testi talep etti. İstedikleri testlerin yaptırılmadığını iddia eden çift, doğumun ardından bebeklerinin down sendromlu olduğunu öğrendi. Hastaneye ve gebelik durumunu takip eden doktora dava açan çifte, 8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından emsal niteliğinde karar verildi. İşte detaylar...

Haber 08-05-24 21:10

'Gezi Parkı' ve 'Osman Kavala' tartışmalarına AK Partili Türkeş de katıldı! Empati yahu! dedi, sözleri dikkat çekti

Gazeteci Abdulkadir Selvi'nin çıkışıyla başlayan Gezi Parkı davası hükümlüleri ile Osman Kavala tartışmalarına AK Partili Tuğrul Türkeş de katıldı. Türkeş'in “Bir ülkeye para vereceksen hukuk var mı diye bakarsın. Sen basit bir davayı yedi sene sürüncemede bırakmış bir ülkenin hukukuna güvenip yatırım yapmayı düşünür müsün? Empati yahu!” ifadeleri kullandı.

Haber 07-05-24 11:19

Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama: Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Tatiller ve özel günler dışında her gün Ankara merkezli olarak çıkartılan Ticaret Sicili Gazetesi'nde ticari alanda yapılan işlemlerin ilanları yer alır. Bu ilanlarda yeni bir şirket kurmak, bir şirketin iflas etmiş olması veya adres değişiklikleri gibi bilgiler verilir. Türk Ticaret Kanunu maddelerince çıkartılır ve resmî bir yükümlülüğü bulunur.

Haber 07-05-24 02:27

İcra dosyası sorgulama nasıl yapılır? UYAP ve e-Devlet icra dosyası sorgulama

Borcu olan kişilere borçlarını borçlu oldukları kişilere ödemeleri için icra dosyası gönderilir. Bu dosyalar alacaklıların başvurduğu hukuk firmaları ya da avukatlar aracılığı ile düzenlenir ve resmî olarak hukuk yolu ile borçluya ulaştırılır. Düzenlenen ve gönderilen icra dosyaları çeşitli yollardan sorgulanabilir ve takip edilebilir.

Haber 07-05-24 00:30

İnternette bulduğu numarayı arayıp eve tamirci çağırdı, neye uğradığını şaşırdı! Nasıl bir olayın içindeyiz?

Bakırköy'de Gülay Erman, çamaşır makinesinin arızalanması üzerine internetten numarasını bulduğu tamirciyi evine çağırdı. İddiaya göre makinesini tamir için gelenlerden ne makinesini ne de parasını geri alabildi. Şikayetçi olan Erman, "Nasıl bir olayın içindeyiz, buna kim dur diyecek?" dedi. Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı yetkisiz servislere karşı Ticaret Bakanlığı'nın Servis Bilgi Sistemi'nin (SERBİS) kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Haber 05-05-24 13:09

Yüzde 10, yüzde 15 hatta yüzde 20'ye varıyor! Sosyal medyada herkes fişlerini paylaştı: Restoranlarda 'zoraki bahşiş' uygulaması

Bahşiş bırakılmadığı gerekçesiyle hesaba servis ücreti adı altında eklenen ek ücret tartışmaları gündemde. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı, bu tür ek ücretlerin haksız olduğunu belirtiyor. Tüketicilerin bu ücretleri zorunlu ödeme yükümlülüğü olmadığını vurguluyor ve ödeme durumunda şikayette bulunabileceklerini ifade ediyor.

Finans 03-05-24 12:09

Eşinin cebinden habersiz para alanlar dikkat! Yargıtay'dan emsal karar

Yargıtay, bir boşanma davasında tüm evli çiftleri yakından ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, maddi istekleri bitmediği ve cebinden habersiz para aldığı gerekçesiyle eşine karşı boşanma davası açan kocayı haklı bularak, boşanmaları yönünde karar veren yerel mahkemenin kararını kısmen onadı. İşte detaylar...

Haber 01-05-24 14:45

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi öncesi dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı başdanışmanı 'ana ilkeleri' tek tek açıkladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum yeni anayasa tartışmalarına dair çok önemli bir açıklamada bulundu. Uçum, yeni anayasada ilk üç maddenin 'milletin vazgeçilmezi' olduğunu ifade ettiği açıklamasında, yeni anayasanın ana ilkelerinin neler olabileceği konusunda da ipuçları verdi. CHP lideri Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında önümüzdeki hafta olacak görüşme öncesi Uçum'un çıkışı dikkat çekti.

Haber 28-04-24 16:34

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan ekonomi çıkışı! Midenize ekmek girsin istiyorsanız...

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonominin düzelmesi için gerekli olanları sıraladı. Demirtaş, adalet, hukuk ve bağımsız kurumlara vurgu yaptı.

Finans 28-04-24 09:46

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: 'BM iflas etti, Dünya Adalet Teşkilatı kurulmalı'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, BM'nin iflas ettiğini ifade ederek "Dünya Adalet Teşkilatı"nın kurulması çağrısı yaptı.

Haber 26-04-24 20:39

'Sevgilisi kaşını ve saçlarını kazıyordu! Kimse ona bakmasın diye' İşte Benim Stilim yarışmacısı Yağmur Taktaş'ın ölümüyle ilgili ailesi harekete geçti 'Mutlaka bağlantısı var'

ABD'de ölen 'İşte Benim Stilim' yarışmacısı Yağmur Taktaş’ın teyzesi, kanında ölümüne neden olmayacak kadar uyuşturucu bulunan yeğeninin, ressam sevgilisince uyuşturucuya alıştırıldığını ileri sürdü. Yeğeninin darbedilip tutulduğu yerde aç bırakıldığını iddia eden teyze "ABD’de ve Türkiye’de hukuk mücadelesi başlattık. Peşini bırakmayacağız” dedi. Teyze, sevgilisinin, kıskançlığı yüzünden, kimse ona bakmasın, beğenmesin diye yeğeninin kaşını ve saçlarının ön kısmını kazıdığını da ileri sürdü.

Magazin 24-04-24 16:50

İstinaf nedir, ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf farkı

Hukuk dilinde kullanılan çeşitli terimler ve kavramlar vardır. Herhangi bir suçla mahkemesi görülen kişi için, işlediği suç doğrultusunda mahkeme tarafından verilen ilk kararın denetlenmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda kurulan denetleme mahkemeleri alınan ilk kararı denetler ve yeniden değerlendirir. Peki, istinaf nedir ve ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf arasındaki farklar neler?

Haber 23-04-24 22:40

DEM Parti soruşturması ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEM Parti soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, "Algıya gerek yok. Yapılan soruşturma ortada. Hak hukuk adalet neyi gerektiriyorsa o olacak." dedi.

Haber 23-04-24 19:45

Tahliye taahhütnamesi nedir? Tahliye taahhütnamesi hangi şartlarda geçerli, hangi hâllerde geçersiz olur? Tahliye taahhütnamesi örneği

Kelime anlamı olarak boşaltmak, boş duruma getirmek şeklinde tanımlanan tahliye ifadesi hukuk alanında farklı anlamlarda kullanılabilir. Bir hukuk terimi olarak bir tutukluyu serbest bırakma, salıverme durumu için de kullanılan tahliye ifadesi kiracı ve ev sahibi meselelerinde de sıkça kullanılan bir ifadedir.

Haber 23-04-24 18:46

Hem kalbini hem parasını kaptırdı! Evlilik vaadiyle 2 milyon liralık vurgun

Ankara'da yaşayan Necla Özmen, 2016 yılında spor salonuna yazıldı, orada bir gençle tanıştı. Ancak hikayenin sonu pek de mutlu bitmedi. Özmen hem kalbini hem de tüm birikimini o kişiye kaptırdı. Suçladığı genç, iddiaya göre ondan aldığı paralarla bir başkasıyla evlendi. Hüsrana uğrayan talihsiz kadın kandırıldığını düşünüyordu, canı bu kadar yanınca o da hakkını aramak için 50 yaşında hukuk fakültesi öğrencisi oldu.

Haber 21-04-24 10:30

Mehmet Uçum’dan yüzde 50+1 mesajı: Ayar gelecek sinyali sonucu çıkarmaya çalışanlar boşuna uğraşmasınlar

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yüzde 50+1 tartışmaları ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Hukuk Kurulu Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Uçum açıklamasında yüzde 50+1 kuralının devam edeceği mesajını verdi.

Haber 18-04-24 16:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa'ya Gazze mektubu: 'Daha fazla müsaade edilmemeli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva'ya Filistin ile ilgili mektup yazdı. Mektupta Gazze'de çiğnenen uluslararası hukuk ele alındı. Erdoğan, Papa Fransuva'ya bu duruma daha fazla müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haber 13-04-24 13:46

Yargıtay'dan emekli maaşlarıyla ilgili emsal karar! O paralar istenemez

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 'emekli maaşından belli bir süre kredi ödemesi yapılmasından sonra bu kesintiye itiraz eden müşteri, kesintiyi durduran bankadan önceki tahsilatları isteyemez' dedi.

Finans 13-04-24 09:31

Belediye başkan adayı hakkında rüşvet skandalı! Ses kaydı ortaya çıktı: 'Bir şeyler vermek gerekiyor'

Muğla'da Menteşe ilçesinin CHP Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal'ın, telefonda rüşvet istediği ileri sürülen ses kaydı yayınlandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, ses kaydının Köksal'a ait olduğu tespit edildi. Ses kaydının kendisine ait olmadığını söyleyip suç duyurusunda bulunan Köksal, "Seçim takviminin son 2 gününde her türlü manipülasyona ve hukuk dışı yollara başvurmaya devam edecekleri şüphesizdir. Benim alnım ak, içim rahat, vicdanım hür, geçmişim temiz, geleceğim aydınlık" dedi.

Haber 29-03-24 17:30

Beşiktaş'tan PFDK sevklerine sert tepki!

Beşiktaş Kulübü, ikinci başkan Hüseyin Yücel'in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi.

Spor 27-03-24 23:27

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının faturası belli oldu! Olaylı mücadeleden sonra herhangi bir futbolcu için açıklama yapılmadı

PFDK sevkleri açıklandı. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili TFF Hukuk Kurulu, henüz sevk işlemi yapmadı.

Spor 27-03-24 16:43

Nikah memuru nasıl olunur? Nikah memuru olma şartları nelerdir? Nikah memuru maaşı

Kaç TL kazandığı merak edilen nikah memurları genellikle İktisat veya Hukuk gibi bölümlerden mezun olduktan sonra bu mesleği yapar. Devlet tarafından kendileri için belirlenen net bir ücret olmayan nikah memurlarının temel görevleri çiftlerin resmî nikahlarını kıymaktır. Dolayısıyla bir nikah memurunun iletişim, insan ilişkileri ve hukuk gibi konularda yetkinlik kazanması önemlidir. Bununla birlikte bir nikah memurunun ne kadar kazanacağının değişiklik gösterebildiği söylenmelidir.

Finans 23-03-24 21:21

CHP lideri Özgür Özel'den Gökhan Zan yorumu! Şaşırmadım diyerek açıkladı: Gözündeki ateşi farklı gördüm!

Seçime günler kala TİP, Gökhan Zan'ın adaylığından desteğini çekerken gözler bir yandan da CHP'ye çevrildi. Daha önce TİP'in Hatay'da CHP'ye kaybettirecek bir potansiyeli olduğunu söyleyen CHP lideri Özgür Özel, yaşanan pazarlık ve montaj iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. CHP lideri "Gökhan Zan'ın gözündeki ateşi farklı gördüm. Başka bir hırs vardı. Hukuk sürecini takip edeceğiz ama duyduğuma, gördüğüme şaşırmadım." dedi.

Haber 20-03-24 06:42

İşten tazminatsız çıkarılan depremzede hukuk mücadelesini kazandı

Gaziantep'te 6 Şubat'taki depremler nedeniyle kent merkezinden ayrılan, çağrıldığı işine 3 gün gidemediği için kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan işçi, hukuk mücadelesini kazandı.

Yurthaber 19-03-24 12:31

Özgür Özel'in katıldığı mitingde açılan pankartlar dikkat çekmişti! Açıklama geldi: 'Hukuk girişimleri başlatılmıştır'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Antalya'da katıldığı mitingde DEM Parti pankartları dikkat çekmişti. CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir yaptığı açıklamada "Alanya Belediye Başkan Adayımız Osman Tarık Özçelik’in konuşması sırasında provakatif nitelikli iki pankart açıldığı fark edilmiş, pankartı açanlar alandan uzaklaştırılmıştır. Provakatif girişim konusunda hukuk girişimleri başlatılmıştır" dedi.

Haber 18-03-24 21:00

Günlük adli para cezalarında üst limit artırıldı

Kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre, günlük adli para cezalarında tutarlar yeniden belirlendi.

Finans 12-03-24 13:00

Miss World 2024 kazanını belli oldu! Türkiye'den katılan Nursena Say dereceye giremedi

Hindistan'da düzenlenen "Miss World 2024" yarışmasında kazanan 23 yaşındaki hukuk öğrencisi Krystyna Pyszkova oldu. Türkiye’nin temsil eden 'Miss Turkey 2022' birincisi Nursena Say dereceye giremedi.

Magazin 11-03-24 11:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 sene önceyi hatırlattı! Dikkat çeken 'one minute' vurgusu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenen İlim Yayma Vakfı 53. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Erdoğan, Filistin davasında en önemli desteği Türkiye'nin verdiğini vurgulayarak, "15 sene önce katillerin yüzüne 'one minute' derken neredeysem, bugün de aynı yerdeyim" dedi. Öte yandan Erdoğan, Netanyahu'yu da "günümüzün nazileri" olarak nitelendirerek, "Bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde hesap vermeleri için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Haber 09-03-24 12:01

Süper Lig'den 11 kulüp ile Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, PFDK'ye sevk edildi!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'den 11 kulüp ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Arat'ın da hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk edildiği aktarıldı.

Spor 05-03-24 22:56