Basit Haberleri

Basit bir diş ağrısı az daha ölümüne neden oluyordu! Yüzde 70 ölüm sebebiymiş! Yüzü şişmeye başlayınca fark etti

Bitlis'in Tatvan ilçesinde diş ağrısı şikayeti yaşayan Gamze Kılıçer, ilk olarak ilçedeki sağlık kuruluşuna başvurdu. Daha sonra bir tıp merkezine sevk edilen Kılıçer'e diş iltihabına bağlı göğüs boşluğunda enfeksiyon oluştuğu tanısı konuldu. Hemen ameliyata alınan Gamze Kılıçer, 3 saat süren operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Konu hakkında 'diş apsesi deyip geçmemek lazım' diyen uzman isim bu durumun literatürdeki kitaplarda ölüme yüzde 70 neden olduğundan bahsedildiğini söyledi.

Kadin 2024-07-24 15:48:41

Uzmanı 'başvurularda artış var' diyerek uyardı! Basit görülen büyük tehlike: Komaya kadar gidebiliyor!

Dışarıda yenen yemekler, tarihi geçmiş gıdalar ve diğer bazı nedenlerden ortaya çıkabilen gıda zehirlenmesi durumu günümüzde yaygın yaşanan durumlardan biri. Son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen gıda zehirlenmesine ilişkin konuşan Başhekim Uzm. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu, böyle bir durumda bir an önce acile başvurulması gerektiğini çünkü şuur bulanıklıkları ve komaya kadar giden bir süreç olduğunu ve birçok durumu tetikleyecek akut komplikasyonlarının da görülebileceğini ifade etti.

Haber 2024-07-24 14:23:29

Basit bir karın ağrısı sandı! Vücudundan çıkana inanamadı: Sinsice büyümüş... Tam 5,5 kilo

Trabzon'da hastaneye karın ağrısı şikayeti ile başvuran bir hastanın yapılan muayene sonucu kitle haline gelen yaklaşık 5 buçuk kilogramlık rahmi başarılı bir operasyonla alındı.

Kadin 2024-07-17 14:42:37

AirTag nedir, ne işe yarar? AirTag nasıl kullanılır ve nasıl çalışır?

Teknoloji dünyasındaki yenilikler, gündelik hayatın da olumlu yönde değişmesine etki etmektedir. Bu yenilik ve gelişmeler sayesinde çok sayıda işlem daha basit bir şekilde yapılabilmektedir. Kablo olmadan tasarlanan kulaklıklar, akıllı mobil cihazlar gibi birçok teknolojik ürün ile birlikte insanların hayatları da bir hayli kolaylaşmıştır. AirTag de bu cihazlardan biridir. Peki, AirTag nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır ve nasıl çalışır?

Haber 2024-07-14 21:48:38

Su faturasını düşürmenin en etkili yolları! Bu taktikler faturanızı yarıya düşürebilir

Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kişiler fatura tasarruf yöntemlerini araştırıyor. Su faturaları her mevsim bütçeyi zorlayan faturalar arasında yer alıyor. Ancak basit yöntemlerle su faturasını düşürmek mümkün. Su faturasını düşürmek için etkili yöntemler arıyorsanız bu tüyoları mutlaka denemelisiniz.

Kadin 12-07-24 07:50

Dünyada sadece 3 örneği vardı... Türkiye'de ilk kez görülen vaka literatüre girecek! Basit bir kusma canını alıyordu

İzmir’de, hastanede tedavi gören emekli bir öğretmenin ani mide bulantısı ile başlayan kusma sırasında soluk borusu yırtıldı. Yüz, boyun ve göğüs kafesinde oluşan şişlikler üzerine yapılan tetkiklerde soluk borusunun yırtıldığı tespit edilen talihsiz vatandaş, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, çok az rastlanılan bu vakanın literatür taraması sonucu ani bulantı ve kusmaya bağlı dünyada sadece 3 vaka bildirildiğini söyledi.

Haber 10-07-24 12:04

35 yaşında ama gören 15 sanıyor! Genç görünümünün basit sırlarını tek tek açıkladı

ABD'li Brandon Miles May isimli adam yıllardır diğer insanlar tarafından yaşından oldukça daha genç gibi göründüğü söyleniyor. 35 yaşında olduğuna kimsenin inanmadığı May, genç görünümünün sırrının basit yaşam tarzı değişiklikleri olduğuna inanıyor.

Kadin 09-07-24 10:56

Hollanda'nın hocası haddini biraz aştı! ''Türkiye küçük bir futbol ülkesi''

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, Türkiye maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bu akşam birazcık zorlandık ama bizim için basit bir başarı olmadı. Türk Milli Takımı bugün ellerinden geleni yaptı. Biz de büyük bir yürekle maçı oynadık" dedi. Koeman'ın bu sözlerinin ardından kullandığı ifadeler sosyal medyada tepki çekti.

Spor 07-07-24 10:07

Masaj salonunda sinsice planlanan kimyasal saldırı! Saçımdan tutup, yüzüme asidi attı!

Masaj salonunda çalışan Buket A'nın yüzüne kimyasal sıvı attığı ileri sürülen sanığın "canavarca hisle silahla kasten yaralama" ve "kadına karşı basit yaralama" suçlarından yargılanıyor. Buket A. saldırı sonrası bir gözünü kaybetti.

Haber 04-07-24 15:52

Çillerinden kurtulmak istiyorsan bu 3 şeyi yap!

Çiller, cildinizde doğal bir güzellik yaratabilir ama bazen onların görünümünü azaltmak isteyebilirsiniz. Eğer çillerinizden kurtulmak istiyorsanız basit ama etkili bu 3 yöntemi deneyebilirsiniz.

Kadin 03-07-24 16:02

Nasıl pozitif kalırsın? Pozitif kalmanın 8 sırrı

Pozitif bir bakış açısını sürdürmek, yaşamın zorlukları karşısında dayanıklılığımızı artırır. Günlük hayatın stresleri ve zorlukları pozitif kalmayı zorlaştırabilir. Bazı basit ama etkili stratejilerle pozitif kalmak mümkündür. İşte her zaman pozitif kalmanın 8 sırrı...

Kadin 02-07-24 14:07

Nasıl bir villa kiralamalıyım? diyenlere 10 adımda villa kiralama rehberi

Villa kiralayarak yaz tatilini tam hayal ettiğiniz gibi geçirmeniz mümkün. Fakat mümkün olan en iyi deneyimi yaşamak için dikkat etmeniz gereken basit ipuçları da yok değil. İşte villa kiralayan herkesin mutlaka göz önünde bulundurması gereken öneriler.

Trend 28-06-24 18:36

Defile izlemeye böyle gitti! Katy Perry yırtık külotlu çorabının üzerine hiçbir şey giymedi... Görenler anlam veremedi

Met Gala'larda giydiği ilginç kostümlerle adından söz ettirmeyi başaran dünyaca ünlü şarkıcı Katy Perry şimdi de defile izlemeye gittiği tarzı ile gündem oldu. Yırtık bir külotlu çorap giyen Katy Perry üzerine ise hiçbir şey giymedi. Görenlerin anlam veremediği tarzına Katy Perry 'basit ama şık' yorumunu yaptı.

Magazin 27-06-24 11:27

Migren kabusunuz olmasın! Baş ağrılarını hafifleten basit yöntem

Şiddetli baş ağrıları ve migren bazen can sıkıcı olabiliyor. Bir türlü geçmek bilmeyen baş ağrınız varsa evde uygulayabileceğiniz bu basit yöntemi deneyebilirsiniz.

Kadin 26-06-24 09:24

Evlere asla sivrisinek girmeyecek! Bu kokudan nefret ediyorlar... Sinek kovucu basit ve etkili yöntem

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte sinekler giderek artmaya ve evlere girmeye başladı. Sivrisineklerden kurtulmak için birçok kimyasal yöntem kullanılıyor ancak bu hem sineklere hem de size daha fazla zarar verebiliyor. Bunun yerine doğal yöntemler ile de sivrisineklerden sonsuza kadar kurtulabilirsiniz. Bu basit ve etkili sinek kovucu yöntemini evde tek malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Sivrisineklerin nefret ettiği bu koku sayesinde hem siz hem de aileniz rahatlayacak.

Kadin 26-06-24 07:27

ChatGPT prompt'ları: popüler, yaratıcı, işlevsel, basit ChatGPT komutları

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, yapay zeka araçları arasında önemli bir konuma gelmiştir. Bu gelişmeyle birlikte, GitHub gibi platformlarda ChatGPT'ye özel birçok kaynak da ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunlardan biri de ChatGPT prompt'larıdır. Bu başlık altında, ChatGPT'de kullanabileceğiniz çeşitli komutlar ve kullanım örnekleri bulunmaktadır.

Haber 25-06-24 19:09

Swift programlama dili nedir, ne işe yarar? Swift ile neler yapılabilir?

Apple platformlarında yazılım geliştirme amacıyla oluşturulan Swift, açık kaynaklı bir programlama dilidir. Hızlı, güçlü ve kullanıcı dostu olan Swift, öğrenmesi oldukça basit bir dildir. Hatta, kodlama konusunda hiçbir deneyimi olmayan biri bile Swift'i kolayca öğrenebilir. Nesne tabanlı bir dil olan Swift, Objective-C'ye alternatif olarak sunulmuştur. Bu dilde uygulama geliştirebilmek için Xcode programı gereklidir. Peki, Swift programlama dili nedir?

Haber 25-06-24 19:04

Sağlıklı gözler için 3 etkili tavsiye! Artık daha iyi göreceksiniz

Günümüz dijital çağında, ekranlara uzun süre maruz kalmak göz sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Sağlıklı gözler için alabileceğiniz basit ama etkili önlemlerle, görme yeteneğinizi güçlendirebilirsiniz.

Kadin 25-06-24 09:00

Futbol sahası ölçüleri ve özellikleri: Yeni başlayanlar için futbol sahasıyla ilgili bilgiler

Futbol, dünya genelinde en çok sevilen ve oynanan sporlardan biridir. Hem oynayanlar hem de izleyenler için büyük bir heyecan kaynağı olan futbol basit kuralları ve herkesin anlayabileceği yapısıyla geniş kitlelere hitap eder. Futbol sahası, oyunun oynandığı dikdörtgen bir alan olup belirli standart ölçülere sahiptir. Bu ölçüler, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından belirlenmiştir.

Spor 24-06-24 13:49

Sıcak havalarda serinlemenin en kolay yolu! Çok satan mini el fanı indirime girdi

Sıcak havadan bunalanlar, serinlemenin basit ama etkili yollarını arayanlar buraya! Yaz aylarının en çok satan ürünü Rafada Taşınabilir Mini El Fanı, bugüne özel indirimli fiyatıyla dikkat çekiyor. Çok satanlar listesinin yıldızı, serinlemek istediğiniz her an kurtarıcınız olacak bu ürünle tanışmaya ve yazın keyfini çıkarmaya ne dersiniz?

Haber 19-06-24 14:49

Sürücülere yol hipnozu uyarısı! 2 saat sonrasına dikkat

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla beraber yola çıkan sürücüleri, ‘gözleri açık uyumak’ olarak bilinen yol hipnozuna karşı uyaran uzmanlar, yolculuk esnasında yapılması gereken hayati önlemlere dikkat çekiyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Faik İlik, "Aslında basit bazı önlemlerle yol hipnozunu önleyebiliriz. Bunun için uzun süre hiç durmadan araba sürmek yerine 2 saatte bir 15 dakika aralar vermek önemli. Çok olumlu etkisi olacaktır" dedi.

Haber 15-06-24 11:45

Saçlarınıza şekil vermekte zorlanıyor musunuz? İşte basit ve etkili ürünler

Günlük yaşamın koşuşturması içinde saçlarınıza istediğiniz şekli vermek bazen oldukça zor olabilir. Yoğun tempoda kuaföre gitmeye vakit bulamayanlar için evde pratik çözümler sunan doğru saç bakım ürünlerini kullanmak hem zamandan tasarruf etmeyi hem de saçları şekillendirmeyi kolaylaştırır. Saç maşasından saç spreyine, saç fırçasından güzelleştirici kreme kadar pek çok ürünü içeren etkili saç bakım ürünlerinden oluşan listemizle siz de evde kendi kuaförünüz olabilirsiniz!

Kadin 14-06-24 14:00

Serinleten 5 fit dondurma tarifi! Evde kolay dondurma nasıl yapılır?

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte serinletici lezzetlere talep arttı. Canınız dondurma yemek istiyor ancak hazır dondurmalardan tüketmek istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu fit dondurma tarifleri tam size göre! Üstelik hazırlaması da oldukça basit. İşte 5 fit dondurma tarifi...

Yemek 14-06-24 07:44

Ne gibi önlemler alabiliriz? Cinsel yolla aktarılan enfeksiyonlardan korunma yolları

Cinsel yolla aktarılan enfeksiyonlar, korunma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmayı gerektiren önemli bir konudur. Hem kendinizi hem de partnerinizi güvende tutmak için alabileceğiniz basit ama etkili önlemler bulunmaktadır. Sağlıklı ve güvenli bir cinsel yaşam için bu önerilere göz atın!

Haber 13-06-24 13:56

Kahveye bir tutam ekleyince faydasını ikiye katlıyor! Daha önce hiç duymadınız

Türk kahvesi geçmişten günümüze kadar ulaşan vazgeçilmez lezzetlerden biri. Kahvenin yararları kadar sık tüketildiğinde zararları da ortaya çıkabileceğinden doktu miktar ve uygun saatlerde tüketilmesi tavsiye ediliyor. Türk kahvesi içerken faydasını ikiye katlamak istiyorsanız oldukça basit olan bu yöntemi deneyebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken türk kahvesine bir tutam kadar taze nane eklemek.

Kadin 11-06-24 07:54

Hazımsızlık ve şişkinliği anında kesen detoks suyu tarifi

Son zamanlarda popülerliği giderek artan detoks suları hem kilo vermek hem de sağlıklı beslenmek isteyenlerin sıklıkla tercihi oluyor. Klasik detoks uyu tariflerinden biri olan bu karışımı hazırlamak oldukça basit. Az sayıda malzeme ve su ile şipşak hazırlanabilen bu detoks suyu tarifini mutlaka denemelisiniz.

Kadin 06-06-24 15:10

Mor baklava mı olur demeyin! Deneyen bağımlısı oluyor: Mor baklava nasıl yapılır?

Mor baklava tarifini ilk duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Alışılagelmiş baklava tariflerinden farklı olan bu tarif mor rengiyle dikkat çekiyor. Lezzetinden parmak ısırtan mor baklava tarifini deneyenler bağımlısı oluyor. Misafir sofralarına çok yakışan bu lezzeti hazırlamak oldukça basit. Peki, mor baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 05-06-24 15:50

Huzurlu bir yaşam için 10 basit ipucu

Hızla akan hayatın içinde huzuru bulmak bazen zor olabilir. Ancak küçük değişiklikler ve basit alışkanlıklarla daha huzurlu bir yaşam sürmek mümkün. Huzuru yakalamanıza yardımcı olacak 10 basit ipucunu sıraladık.

Kadin 31-05-24 21:44

Günlük 10 bin adım atmanın vücudumuza 10 etkisi

Hepimiz sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmek isteriz, ancak yoğun tempolarımız arasında bazen kendimize yeterince vakit ayıramayabiliriz. İşte tam bu noktada, günlük 10 bin adım atmanın önemi devreye giriyor. Bu basit ama etkili egzersiz, sadece fiziksel sağlığınızı değil, aynı zamanda zihinsel sağlığınızı da olumlu yönde etkiliyor. Peki, her gün 10 bin adım atarak vücudunuza ne gibi faydalar sağlayabilirsiniz? İşte günlük yürüyüşün vücudumuza olan 10 etkisi!

Kadin 31-05-24 19:30

Fitness uzmanı göbek yağlarını yakmak için 10 dakikalık basit egzersizi paylaştı

Fazla kilolar bazen can sıkıcı olabiliyor. Özellikle bel bölgesindeki yağlanmalardan kurtulmak oldukça zorlu olabiliyor. Bir fitness uzmanı spora yeni başlayanlara yönelik bir egzersiz paylaştı. Göbek yağlarını eritmeye yarayan bu egzersizi her sabah yalnızca 10 dakikanızı ayırıp yapabilirsiniz.

Kadin 31-05-24 10:04

Flört uzmanından kafa karıştıran açıklama! Erkeklerden neredeyse vazgeçiyordum ama basit bir şey onlara olan inancımı geri getirdi

Sosyal medyadan yaptığı ikili ilişkilere yönelik paylaşımları sayesinde flört uzmanı olarak kabul edilen Jana Hocking, bir an hayatını değiştirene kadar erkeklerden vazgeçmek üzere olduğunu söyleyince dikkatleri üzerine çekti. Romantik ilişkilerinde umutsuzluğa kapıldığı anda Hocking, erkeklerin kadınlara yönelik psikolojik ve fiziksel şiddete karşı çıkan tavrını görerek kendisini iyi hissettiğini belirtti.

Trend 29-05-24 11:50

Ofsayt nedir, nasıl olur? Ofsayt nasıl anlatılır? Ofsaytın basit anlatımı

Futbolda ofsayt kuralı, oyunun en karmaşık ve tartışmalı kurallarından biridir. Hem izleyiciler hem de oyuncular için anlaşılması zor olabilen bu kural futbolun stratejik ve dinamik doğasının bir yansımasıdır. Peki, ofsayt nasıl olur ve ofsayt nasıl anlatılır? İşte ofsaytın basit anlatımı

Spor 27-05-24 16:40

Vücudunun güzel kokmasını istiyorsan bu 3 şeyi yap!

Gün boyu taze ve hoş kokmak, özgüveninizi artırmanın yanı sıra sosyal ilişkilerinizde de olumlu etkiler yaratır. Vücudunuzun güzel kokmasını sağlamak için basit ama etkili adımlar atabilirsiniz. Kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak ve çevrenizde olumlu bir izlenim bırakmanızı sağlayacak üç temel ipucunu haberimizde derledik.

Kadin 27-05-24 15:51

Süper fiziğe sahip büyükanne 80 yaşında bile muhteşem görünmenin basit kurallarını paylaştı

Yaş ilerlese bile genç görünmenin sırları her zaman merak edilmiştir. Kişisel antrenör olan 61 yaşındaki Jacqueline Hooton etkileyici bir fiziğe sahip. Süper formuyla dikkat çeken büyükanne, formda kalmak için izlediği bazı basit kuralları sosyal medyada paylaştı.

Kadin 27-05-24 09:14

Excel PDF çevirme: Excel'den PDF'ye nasıl çevrilir? Excel dosyası nasıl PDF dosyasına dönüştürülür?

Kullanıcılar Excel uzantılı bir dosyayı PDF’e dönüştürmek istediğinde nasıl yapacağı konusunda kafa karışıklığı yaşarlar. Ancak, bir Excel belgesini PDF’e dönüştürmek oldukça basit bir işlemdir. Excel PDF dönüştürme işlemi PC ya da mobil cihazlar üzerinden kolayca yapılabilir. Peki, Excel'den PDF'ye nasıl çevrilir?

Haber 21-05-24 22:45

JPG Word çevirme: JPG'den Word'e nasıl çevrilir? JPG dosyası nasıl Word dosyasına dönüştürülür?

Genellikle insanlar farklı uzantıya sahip belgeleri birbirine dönüştürme konusunda kafa karışıklığı yaşarlar. Ancak, herhangi bir JPG dosyasını Word dosyasına çevirmek üzerine küçük bir araştırma yapıldığında bu dönüştürme işleminin oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebildiği görülür. JPG dosyasını Word’e dönüştürme işlemi PC ya da mobil cihazlar üzerinden de yapılabilmektedir. Peki, JPG'den Word'e nasıl çevrilir?

Haber 21-05-24 22:42

Hazine 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği 2 tahvil ihalesiyle 46 milyar 309,6 milyon lira borçlanmaya gitti. İlk ihalede basit faiz yüzde 29,76, bileşik faiz yüzde 31,97 oldu.

Finans 21-05-24 16:37

Buji nedir, ne işe yarar? Buji ne zaman değişir?

Bir otomobilin en kritik bileşenlerinden biri olan buji motorun verimli çalışması için hayati bir rol oynar. Buji motorun içinde yakıt ve hava karışımının ateşlenmesini sağlayarak aracın hareket etmesini mümkün kılar. Bujinin işlevi basit gibi görünse de aslında karmaşık bir teknolojiye dayanır. Peki, buji nedir ve ne işe yarar? Buji ne zaman değişir?

Haber 21-05-24 12:04

Darülaceze'de tedavi görmüştü... Zerrin Özer aylar sonra ortaya çıktı! Yürümekte zorlandı

Geçtiğimiz yıl omurilik ameliyatından sonra sağlık sorunları yaşayan Zerrin Özer, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedavi görmüştü. Tedavisinin ardından çıkardığı 'Basit Numaralar’ şarkısıyla ortalığı kasıp kavuran Özer aylar sonra ortaya çıktı. Bir arkadaşının nikahına katılan ünlü ismin yürümekte zorlandığı görüldü.

Kulis 16-05-24 11:24

Yanlış yıkıyormuşuz! Havluların sertleşmemesi için ucuz tüyo... Evinizde olan o ürünü kullanmayı bırakın

Yeni satın alınmış havlular, ilk başta yumuşaklığıyla göz doldururken zaman içerisinde yıkana yıkana o yumuşaklığını kaybedip daha sert ve kuru bir hal alıyor. Bu durum da bir süre sonra o havluların artık kullanmak istenmeyecek hale gelmesine neden oluyor. Ancak bir uzman, havluları yanlış yıkadığımıza dikkat çekerek daima yumuşak kalması için hem basit hem de ucuz tüyoyu paylaştı. İşte tasarruf ettirirken aynı zamanda havlularınızı ilk günkü yumuşaklığında tutacak o yöntem...

Kadin 15-05-24 15:47

Diyet yapmadan kilo vermenin formülünü paylaştı! Pizza ve tatlılara veda etmeden... İşte 5 basit ipucu 'Hedefe daha hızlı ulaşacaksınız'

Yaz ayları ve tatil planlarının hayata geçmesi için geri sayım başladı. Yaz tatiline artık sayılı zaman kala pek çok kişi fazla kilolarını vermek üzerine araştırma içerisine girdi. Bu amaç doğrultusunda zayıflamak isteyenlerin uyguladığı pek çok farklı diyet var. Ancak ABD'li bir beslenme uzmanı, diyet yapmadan ya da kalori saymadan herkesin kilo verebileceği ya da verdiği kiloyu koruyabileceği basit yaşam tarzı değişikliklerinin formülünü paylaştı.

Kadin 15-05-24 12:51

Çok basitmiş! Uzmanından ütü yapmadan dümdüz kıyafetlere sahip olmanın sırları

Çamaşır makinesinden çıktıktan sonra kırış kırış olan kıyafetleri düzleştirmenin tek yolu ütü yapmak sanılıyor. Bir uzman ütü yapmadan da dümdüz kıyafetlere sahip olmanın basit tüyolarını paylaştı.

Kadin 13-05-24 12:24

30 gün bozulmayan çilek saklama tüyosu! Sırrı çok basitmiş

Çilek, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği meyvelerden. Hem görüntüsü hem de tadıyla iştah açan çileğin hızla bozulma problemine karşı etkili saklama yöntemleri araştırılıyor. Çilekleri kimi sirkeli suda kimi ise karbonatlı suda bekletip yıkıyor. Ancak bu çilek saklama yöntemi ezber bozan türden. Çilekleri yıkamadan saklanılan bu yöntem hem çok basit hem de etkili. İşte detaylar...

Yemek 10-05-24 09:40

Basit bir diş çürüğü demeyin! Tehlikeli hastalığın riskini artırıyor

Diş çürüklerinin kalp hastalıklarını tetiklediğine dikkat çeken Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Özellikle doğumsal kalp rahatsızlığı olan çocuklar, yetişkinler, kalp kapağı protezi taşıyan hastalar, kalp ameliyatı geçirmiş veya kalp yetmezliği bulunan erişkinlerde diş çürükleri ciddi risk oluşturur. Hastalık ilerlemeden uygulanacak ağız ve diş sağlığı bakımı ile birlikte düzenli diş hekimi kontrolleri ile kalp hastalıkları yüzde 70 (önemli ölçüde) azaltabilir” dedi.

Haber 10-05-24 08:52

'Gezi Parkı' ve 'Osman Kavala' tartışmalarına AK Partili Türkeş de katıldı! Empati yahu! dedi, sözleri dikkat çekti

Gazeteci Abdulkadir Selvi'nin çıkışıyla başlayan Gezi Parkı davası hükümlüleri ile Osman Kavala tartışmalarına AK Partili Tuğrul Türkeş de katıldı. Türkeş'in “Bir ülkeye para vereceksen hukuk var mı diye bakarsın. Sen basit bir davayı yedi sene sürüncemede bırakmış bir ülkenin hukukuna güvenip yatırım yapmayı düşünür müsün? Empati yahu!” ifadeleri kullandı.

Haber 07-05-24 11:19

Sivrisinekler bundan nefret ediyor: Kokusunu aldığı an kaçacaklar! Sineklerden sonsuza kadar kurtaran yöntem

Sıcak yaz günlerinin yaklaşmasıyla birlikte sinek şikayetleri de artmaya başladı. Ortamdaki sinekleri kovmak için öldürücü kimyasalları kullanmak yerine doğal yöntemleri seçebilirsiniz. Teras, balkon ve bahçe gibi yerlere daha sık gelen sineklerden kurtulmak istiyorsanız çözümü çok basit. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz doğal sinek kovucu yöntemle bu sorunu çözüme kavuşturabilir ve sinek ısırıklarını engelleyebilirsiniz. Sivrisineklerin nefret ettiği bu koku sayesinde işiniz çok kolay.

Kadin 07-05-24 07:43

Amcadan 13 yaşındaki yeğenine cinsel istismar! Her satırı iğrenç: Üzerindeki ağırlığı hissedip uyandı...

Ankara'da Yusuf A. (45), ağabeyi ve yengesi evde bulunmadığı sırada odasında uyuyan 13 yaşındaki yeğeni T.A.'ya cinsel istismarda bulundu. Tutuklu yargılanan Yusuf A.'ya, eylemi basit cinsel istismar suçunu oluşturduğu gerekçesiyle 6 yıl hapis cezası verilirken, takdir indirimi yapılmadı.

Haber 30-04-24 16:30

Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı neden olur, kulak ağrısı nasıl geçer?

Kulak ağrısı hayat kalitenizi ciddi şekilde etkileyebilir. Özellikle kulak ağrısı günlük aktivitelerinizi sınırlayabilir ve rahatınızı bozabilir. Kulak ağrısı genellikle çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sinüzit, kulak enfeksiyonları, orta kulak iltihabı veya basit bir soğuk algınlığı bile bu rahatsızlığı tetikleyebilir.

Haber 29-04-24 11:11

Yaratıcılığı artıracak 3 zihin egzersizi

Yaratıcılığı geliştirmek, herkesin ihtiyaç duyduğu bir beceri. Bunun için basit ama etkili zihin egzersizleri mevcut. Bu egzersizler, düşünme kapasitenizi genişleterek yeni perspektifler kazanmanıza yardımcı olur. Herhangi bir alanda başarılı olmanın en büyük anahtarlarından biri de yaratıcı düşünmedir. Zihin egzersizleri, bu beceriyi güçlendirmenin etkili bir yoludur. Özellikle karmaşık problemlerle karşılaştığınızda bu 3 zihin egzersizi etkisini gösterecek.

Kadin 26-04-24 07:14