Altin Daha Yukselir Mi Haberleri

Profesörden 10 öğrenciye taciz! Öğrenciler her şeyi tek tek anlattı: Aldığı cezayı duyanlar isyan etti

Mide bulandıran taciz haberlerine bir yenisi daha eklendi! Ege Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Z.E.B'den 10 öğrencisi şikayetçi oldu. Bir öğrenci profesörün beline sarıldığı anı anlatırken başka bir öğrenci kendine, 'Seksi kadın, şeyini giysen mi?" diye fısıldadığını söyledi. Mahkemenin kararı ise tepki çekti. İşte detaylar...

Haber 2024-07-22 12:34:55

Aşırı sıcak ve nem! Beklenen oldu: O ilçede hissedilen sıcaklık 62.5 derece... Meteoroloji son dakika 20 - 24 Temmuz hava durumu tahmini

Sıcaklıklar düşecek mi yükselecek mi? Yağmur yağacak mı? Vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ederken Meteoroloji son hava durumu tahminini paylaştı. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı geldi. 9 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Öte yandan yüksek nem oranı nedeniyle sıcaklıkların 5-10 derece daha fazla hissedileceği öğrenildi. Son olarak Hatay'ın Arsuz ilçesinde hissedilen sıcaklığın 62.5 derece olduğu kaydedildi.

Haber 2024-07-20 15:03:31

SON DAKİKA: Gram altın ve ons altında çifte rekor! Kapalıçarşı’da tabelalar yerinden oynadı: İslam Memiş, ‘Bu kadar yeterli’ diyerek uyardı

Son dakika haberi… Gram altın ve ons altın fiyatı bu sabah ABD Merkez Bankası Fed’in faiz beklentileri ile yeni bir rekora daha imza attı. Gözünü 2500 dolara diken altının ons fiyatı 24 ayar gram altın fiyatını da 2800 liraya yanaştırdı. Peki yükseliş sürecek mi? Piyasa Uzmanı Şirin Sarı Fed’in Eylül ayında olası faiz indirimini işaret ederken, İslam Memiş ise, “Temmuz’da bu kadar agresif yükselişler yeterli. Bir süre altının dinlenmesi gerekiyor” dedi.

Finans 2024-07-17 07:34:30

Yaz sıcağında serinleten içecekler hazırlamanızı sağlayacak pratik buz kalıpları

Yaz sıcaklarında hepimiz ferahlatıcı içeceklerin peşine düşüyoruz, değil mi? Eğer siz de sıradan buz küplerinden sıkıldıysanız içeceklerinizi daha keyifli ve serinletici hale getirmek için birbirinden kullanışlı ve şık buz kalıplarıyla tanışmaya hazır olun! Evinizde hızlıca doldurabileceğiniz bu harika buz kalıpları ile sıcak günlerde serinlemek artık çok daha eğlenceli ve lezzetli olacak. İşte yazın favorisi olan her ihtiyaca uygun birbirinden farklı tasarımdaki buz kalıpları önerileri!

Yemek 2024-07-10 22:12:15

SON DAKİKA | En düşük emekli maaşında son durum: 'Sıfır zam' tehlikesi sonrası harekete geçildi! Masada 2 farklı rakam var! 500 TL daha eklendi

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla emekli maaşları için zam oranları da netleşti. SSK ve Bağkur emeklileri için 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24.73 olunca kök maaşı 8 bin TL ve altı olanlar için 'sıfır zam' tehlikesi ortaya çıktı. Milyonlarca emekli en düşük emekli maaşına yeni düzenlemeyi bekliyor. En düşük emekli maaşında son durum ne, 10 bin TL'den yukarı yükselecek mi? Masada iki farklı rakam var. İşte detaylar...

Finans 10-07-24 12:39

ABD'li milyonerden ölümcül deney: Oğlunun kanını kendine naklettirdi! Genç kanı gençleştirir mi?

Gençlerin kanı yaşlıları gençleştirir mi? sorusu tartışılıyor. Bu tartışmayı gündeme taşıyan da Amerikalı bir iş insanı oldu. Onu tanınır kılansa ne serveti ne de çalışmaları. Daha genç kalabilmek için verdiği mücadele. En son oğlunun kanını kendine, kendininkisini de babasına naklettirdi. Ünlü teknoloji CEO'sunun tek amacı 18 yaşına dönebilmek. Peki gençlerden kan naklettirme yöntemiyle zamanı tersine çevirmek gerçekten mümkün mü? Uzmanlar açıkladı...

Haber 09-07-24 15:13

Danla Bilic milli futbolcu Doğan Alemdar ile mi birlikte? Ala Tokel ve Bertuğ Yıldırım ile arkadaşlar...

Milli futbolcu Bertuğ Yıldırım ve sosyal medya fenomeni Ala Tokel aşk yaşıyordu. Yaş farkıyla gündem olan ikilinin yanında daha önce Danla Bilic ve Doğan Alemdar da vardı. Danla Bilic'in o hamlesi aşk iddialarını alevlendirdi.

Magazin 07-07-24 08:05

Haziran ayının mutfak kategorisinde en çok satan ürünleri

Mutfakta vakit geçirmeyi sevenler, işlerini kolaylaştıracak pratik ve kullanışlı ürünler mi arıyorsunuz? Sizin için geçen ayın mutfak kategorisinde en çok satan ürünlerini derledik. Hem zamandan tasarruf sağlayan hem de yemek yapmayı daha keyifli hale getiren bu ürünlerle yaz mevsiminin tadını çıkarabilirsiniz. İşte, mutfak kategorisinde hayat kurtaran en popüler ürünler!

Yemek 05-07-24 11:17

Yaz mı kış mı? Bu test yapman gereken tatili söylüyor!

Senin bu yıl yapman gereken tatil ne? Deniz, kum ve güneşle yaz tatili mi yoksa daha sakin bir kış tatili mi? Hemen testi çöz, cevabını öğren!

Trend 30-06-24 22:18

Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel CHP'li belediyeye isyan etti: Böyle mi yöneteceksiniz İzmir'i?

Barış Özel'den CHP'de İzmir tartışmasının fitilini ateşleyecek bir çıkış geldi. Genel Başkan Özgür Özel'in kardeş Barış Özel İzmir'deki su zammına değinerek Büyükşehir Belediyesi'ne yüklendi. Özel daha sonra paylaşımını alıntılayan gazeteci İsmail Saymaz'a verdiği yanıtta "İzmir'de suyla ilgili ilk kez konuşmuyorum" dedi.

Haber 30-06-24 11:37

SSK, Bağkur, memur emeklileri... 18 bin TL'ye kadar çıkmıştı, zamlı maaşların ardından onlar da artacak! Yüksek promosyon için SGK Uzmanı'ndan ipucu, o tarihi bekleyin!

SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin geri sayımı başladı. Zamlı maaşlar için sayılı günler kaldı. Bankaların emekli promosyonu yarışı kızışmıştı, haziran enflasyonunun açıklanmasının ardından miktarların daha da yükselmesi bekleniyor. Şu ana kadar en yüksek emekli promosyonunda 18 bin TL görüldü. Temmuz ayından sonra rakamlar yükselir mi, promosyon için hangi tarihte başvurmak daha iyi olur? İşte detaylar...

Finans 26-06-24 09:38

Başsavcı nasıl yazılır? Başsavcı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe'de, 2 veya daha fazla kelimenin bir araya gelmesiyle oluşan çeşitli kelime türleri bulunmaktadır. Bu türlerden biri, iki ayrı kelimenin birleşerek yeni bir anlam oluşturduğu birleşik sözcüklerdir. Dil bilgisi kurallarına göre, birleşik sözcüklerin bazıları ayrı yazılırken bazıları ise bitişik yazılır. Başsavcı sözcüğü de bu birleşik sözcüklerden biridir ve yazımında sıkça imla hatası yapılmaktadır. Peki, başsavcı nasıl yazılır?

Egitim 25-06-24 19:37

Denizyıldızı nasıl yazılır? Denizyıldızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Geniş bir kelime haznesine sahip olan Türkçemizde bazı kelimeler, birleşik sözcük kategorisi içerisinde yer almaktadır. 2 ya da daha fazla sözcüğün bir araya gelip yeni bir kavramı karşılaması, birleşik sözcük olarak ifade edilmektedir. Dilimizde çok sayıda birleşik kelime vardır. Denizyıldızı da bu birleşik sözcükler arasında bulunmaktadır. Bu kelimenin yazım şeklinde de yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Peki, denizyıldızı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:34

Dahi nasıl yazılır? Dahi mi dâhi mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde yer edinmiş olan kelimeleri doğru bir biçimde kullanmak ve telaffuz etmek için yazım kurallarını iyi bilmemiz gerekir. Türkçemizi meydana getiren sözcüklerin bazılarında yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Özellikle birbirine benzer olan kelimelerin yazım şeklinde hata daha fazla görülmektedir. Yazımında sıklıkla yazım yanlışı görülen sözcüklerden biri dahi kelimesidir. Peki, dahi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-06-24 19:28

Aşk karın doyuruyor! Aşık olmak zayıflatıyor mu? Araştırma sonucu ortaya çıktı

Duygusal yeme bozukluğu neden mi olur? Yemeğe olan saplantı aslında bir sevgi ihtiyacıdır. Eğer yeterince sevilmiyorsanız daha fazla yeme eğiliminde olabilirsiniz. Seviyorsanız ve seviliyorsanız daha az yersiniz.

Kadin 25-06-24 16:00

Konuşanlar'a Survivor Hanzade sevgilisi ile katılınca Hasan Can Kaya kendini tutamadı... İkiliyle ilgili söyledikleri olay oldu! Profil şey gibi değil mi?

Ünlü komedyen Hasan Can Kaya'nın Youtube’da izleyici karşısına çıktığı daha sonra ise Exxen’de yayınlanmaya başlanan Konuşanlar programının her sahnesi çok konuşuluyor. Programın sezon finali bölümü olay oldu. Programa Survivor Hanzade sevgilisi Kemal ile birlikte katıldı. Hasan Can ikiliye sorduğu sorularla ve söylediği sözlerle gündem oldu.

Magazin 22-06-24 16:10

Kısa bir mola vermişti! Altın fiyatlarında 1 Temmuz sonrası olacakları anlattı: 'Fiziki altın tarafında daha çok...'

Bir süredir gram altın fiyatını aşağı çeken ons altın düşüşünü sürdürdü. Ancak bu hafta dolardaki sınırlı artış ile altının gram fiyatı hafif yükselse de yatırımcılar halâ ‘altın düşecek mi, ne zaman yükselir?’ gibi sorulara yanıt arıyor. Piyasa Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları için Temmuz ayını işaret etti, gram altında rotayı açıkladı. Altın fiyatlarında kısa molanın biteceğini kaydeden uzman isim, “Artık bundan sonra daha pahalı hale gelecek” dedi.

Finans 22-06-24 08:16

Buzdolabı nasıl yazılır? Buzdolabı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi çeşitlendiren ve zenginleştiren birçok farklı sözcük vardır. Bu sözcüklerden biri birleşik kelime sınıfına giren, 2 ya da daha fazla sözcüğün yan yana gelmesiyle yeni bir anlam ifade eden birleşik kelimelerdir. Buzdolabı kelimesi de bir birleşik sözcük olarak karşımıza çıkmaktadır. Birleşik kelimelerin bazıları bitişik, kimisi ise ayrı olarak yazıldığından buzdolabı sözcüğünün yazımında da sıklıkla ikilem yaşanır. Peki, buzdolabı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 19:14

Birdenbire nasıl yazılır? Birdenbire ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil bilgisinde 2 ya da daha fazla kelimenin yan yana gelerek, yeni bir kavram oluşturması, birleşik sözcük olarak ifade edilmektedir. Birleşik sözcüklerin bazıları bitişik olarak kullanılırken bazıları ise ayrı olarak yazılmaktadır. Birdenbire kelimesi de birleşik sözcük sınıfına giren kelimelerden biridir. Bu sözcüğün yazımında sıklıkla hata görülmektedir. Peki, birdenbire nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:30

Bir türlü nasıl yazılır? Bir türlü ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük yönünden zengin bir dil olduğundan bazı kelimelerin yazım şeklinde hataya düşülebilmektedir. Özellikle 2 kelimeden meydana gelen sözcüklerin yazımında daha sık yazım kuralı ihlaline denk gelinmektedir. Kelimelerin doğru kullanımını öğrenmek, dilimizi akıcı ve iyi kullanmamız yönünden büyük önem taşımaktadır. Dilimizde birçok kullanıcı tarafından hatalı yazılan sözcüklerden biri de bir türlü kelimesidir. Peki, bir türlü nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:29

Bir dahaki nasıl yazılır? Bir dahaki mi bir daha ki mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazım kuralları kendi içerisinde farklı konu başlıklarına ayrılmaktadır. Bu konu başlıklarından biri de kelime sonlarına eklenen “–ki” eki alakalı yazım kurallarıdır. Dilimizde bazı sözcüklerin sonuna gelen bu ek bağlaç olarak kullanılırken bazıları ise sıfat konumundadır. Bir dahaki kelimesinin sonunda bulunan “–ki” eki de birçok kullanıcı tarafından hatalı yazılmaktadır. Peki, bir dahaki nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 20-06-24 19:45

Yenilenmiş Xiaomi mi Note 10 Pro 2024 detaylı inceleme

Teknoloji hızla ilerlerken yeni bir akıllı telefon almak her zaman cazip bir seçenek gibi görünse de aynı kaliteyi daha uygun bir fiyata sunan yenilenmiş telefonlar, kullanıcılar için daha mantıklı bir alternatif haline gelmeye başladı. Özellikle de yenilenmiş Xiaomi Mi Note 10 Pro'nun fiyat performansı sıfır bir cihaz almak yerine daha avantajlı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için Mi Note 10 Pro'yu tasarımdan donanıma kadar sizler için detaylıca inceledik.

Haber 19-06-24 14:04

‘Altında daha farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir…’ Bir günde tüm ihtimaller değişti: Altın fiyatlarına tatil arası…

Altın fiyatları bir ileri bir geri dalgalı bir seyirde hareket etmeye devam ediyor. Ons altın fiyatı yurt içinde gram altın fiyatı üzerinde de etkili oluyor. Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Piyasalar hem ABD’de hem de Türkiye’de tatil arasına girerken uzmanlardan dikkat çeken bir yorum geldi. Analistler “Sonbaharda ise faiz beklentileri ve ABD seçimlerinin de devreye girmesiyle birlikte ons altında daha farklı fiyatlamalar gündeme gelebilir” dediler.

Finans 19-06-24 07:41

Basmakalıp nasıl yazılır? Basmakalıp ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Kelime sayısı yönünden geniş bir hazneye sahip olan dilimizi doğru bir şekilde kullanabilmek için sözcüklerin doğru yazım stillerini öğrenmemiz gerekir. Dilimizi bu kadar zengin yapan kelime çeşitlerinden biri 2 ya da daha fazla sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan birleşik sözcüklerdir. Basmakalıp da bir birleşik sözcük olmakla birlikte yazımında yaygın olarak yazım hatası görülmektedir. Peki, basmakalıp nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 08-06-24 19:41

Bakımevi nasıl yazılır? Bakımevi ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde bulunan kimi sözcükler yazım kurallarına göre ayrı, kimi kelimeler ise bitişik olarak kullanılır. Bu tür kelimeler çoğunlukla 2 ya da daha fazla kelimeden meydana gelir. 2 veya daha fazla sözcüğün yan yana gelerek yeni bir anlam ifade etmesi, birleşik kelime olarak tanımlanmaktadır. Bakımevi sözcüğü de bir birleşik kelime olmakla beraber yazım şeklinde sıklıkla hataya rastlanılmaktadır. Peki, bakımevi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 08-06-24 19:39

'Biz o adamın etini yemiş olamayız değil mi?' Müge Anlı'daki 'Adamı öldürüp kıyma makinesinde çektiler' iddiasında mide bulandıran yeni iddia: Salça yapıp yemez, satardı

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında tüm Türkiye'yi dehşete düşüren "Babaannem ve halam bir adamı öldürüp kıyma makinesinde çektiler" iddiasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Şahısları tanıyanların yeni iddiaları bir kez daha mide bulandırırken o makinede salça yapıldığında kesinlikle yemedikleri ve hepsini sattıkları öne sürüldü. Öte yandan babaannenin o makinede et çekildiğinde o etleri de içim kaldırmıyor" diyerek yemediği iddia edildi.

Haber 07-06-24 15:17

Hem sıcak hem yağmurlu ama... Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi: Sıcak hava dalgası geliyor! İstanbul dahil... 'Risk oluşturacak gibi' Meteoroloji'den son dakika 7 - 11 Haziran hava durumu

Sıcaklıklar daha da yükselecek mi? Yağmur var mı? Sıcak havanın iyiden iyiye etkisini göstermesiyle beraber vatandaşlar bu soruların yanıtlarını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 7 Haziran - 11 Haziran arası durumu da açıkladı. Bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken sıcaklık ise yurt genelinde mevsim normallerinin 3-10 derece üzerinde. Prof. Dr. Orhan Şen ise tarih vererek "sıcak hava dalgası"nı işaret etti.

Haber 07-06-24 10:42

Ayakaltı nasıl yazılır? Ayakaltı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz kelime yönünden fazlasıyla zengin bir dil olarak kabul edilmektedir. Türkçemizde tek kelimeden oluşan sözcüklerin yanı sıra 2 ya da daha fazla sözcüğünün birleşerek ortaya çıkardığı birçok birleşik kelime de bulunmaktadır. Hâl böyle olunca çoğu sözcüğün yazım biçiminde ikileme düşülmekte ve yaygın olarak hatalı yazılmaktadır. Dilimizde çoğunlukla imla yanlışı yapılan kelimelerden biri de ayakaltı sözcüğüdür. Peki, ayakaltı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-06-24 19:30

Hayatta hep ileride olmak için yapman gereken 11 şey

Hepimiz hayatta daha başarılı, daha mutlu ve daha ileri olmak istiyoruz, değil mi? Ancak bazen nereden başlayacağımızı bilemeyebiliyoruz.

Kadin 03-06-24 23:14

Hayatına mutluluk katacak 10 küçük değişiklik

Hayatın koşuşturmacası içinde zaman zaman kendimizi yorgun, stresli ve mutsuz hissedebiliriz. Hepimizin hayali, daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmek, değil mi? Ancak, mutluluğun büyük değişimlerde değil, küçük ve anlamlı adımlarda saklı olduğunu biliyor muydunuz?

Kadin 03-06-24 19:37

İki farklı senaryo! Altın fiyatlarında 9 Mayıs'tan bu yana ilk: Çarşamba ve Cuma düğüm çözülecek

Altın fiyatlarındaki düşüş sonrası yatırımcılar ‘Altın daha da düşer mi?’ sorusuna yanıt arıyor. Ons altındaki kan kaybı gram altın fiyatları üzerinde de etkili olurken bu hafta Çarşamba ve Cuma günlerine dikkat çekildi. Uzmanlar altın fiyatları için tahminlerini açıklarken, altın fiyatları için iki farklı senaryoyu da ortaya koydu. İşte Kapalıçarşı güncel gram, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları ile herkesi şaşırtacak o tahmin…

Finans 03-06-24 14:22

Altın mı, borsa mı, mevduat faizi mi? Altın fiyatları ters köşe yapınca tahminler değişti: Piyasa Uzmanı Şirin Sarı getiri oranlarını tek tek hesapladı

Altın fiyatları haftanın dördüncü gününde de düşüşüne devam ediyor. Ons altın fiyatındaki gerilemeye paralel gram altın fiyatı da kan kaybediyor. Peki altın fiyatlarında beklenti ne? Altın mı, borsa mı, mevduat faizi mi daha çok kazandırır? Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı sene sonuna kadar 7 aylık süreçte altın yatırımı için iyi bir döneme girileceğinin sinyalini verdi. Ancak getiri açısından borsa ve mevduat gibi araçların daha fazla kazandırabileceğini dile getirdi.

Finans 30-05-24 10:17

Daha pozitif bir yaşam için denemen gereken 10 zihin jimnastiği

Evet, hayat bazen bize limonlar fırlatır ama biz de onlardan limonata yaparız, değil mi? Günün stresi, sorumluluklar, beklemediğiniz sürprizler derken pozitif kalmak bazen gerçekten zorlayıcı olabilir. Ama endişelenme, çünkü biz buradayız ve daha pozitif bir yaşam için birkaç sıradışı zihin jimnastiğiyle seni bekliyoruz!

Kadin 30-05-24 00:24

17.002 TL sınırı ilk kez geçilmişti… SGK Uzmanı asgari ücrete ara zamda tabloyu anlattı: 'Daha fazla olacak'

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Açıklamalar olumsuz olsa da milyonlarca asgari ücretli çalışan ara zam içinm emekli ve memur zammı dönemini beklemeye devam ediyor. Ocak 2024’te asgari ücreti kuruşu kuruşuna bilen SGK Uzmanı Özgür Erdursun asgari ücret zammı için kritik tarihleri açıkladı. Temmuz ayı tablosunu ortaya koyan dikkat çeken sözler söyledi.

Finans 29-05-24 08:22

Türk Devleti nasıl yazılır? TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazım kuralları, oldukça geniş bir yelpazeyi kapsar. Bu kurallar arasında, bazı sözcüklerin küçük harfle, bazılarının ise büyük harfle başlaması yer alır. Küçük mü yoksa büyük harfle mi yazılacağı konusunda sıkça imla hataları yapılmaktadır. Özellikle özel isimlerden sonra gelen ifadelerde bu hatalar daha yaygındır. Bu tür sözcüklerden biri de "Türk Devleti" ifadesidir. Peki, Türk Devleti nasıl yazılır?

Egitim 28-05-24 21:39

Daha pahalıydı: Borsa İstanbul’dan Darphane’nin altın sertifikasına gol! ‘3 temel faktör var…’ dedi, tahmini açıkladı

Ons altın fiyatı yüzde 3’ten fazla düşerken, gram altın fiyatı da bu rakama yakın geri çekilerek altın yatırımcılarını şaşırttı. Piyasalarda yaşanan düşüş sonrası panikleyen yatırımcı şimdi ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?’ diye merak ediyordu. Altın için çifte tahmin geldi. UBS ons, Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise gram öngörüsünü paylaştı. Uzman isim Darphane’nin altın sertifikasına dikkat çekerek, kritik bir yorumda bulundu.

Finans 25-05-24 11:46

Yok olmak nasıl yazılır? Yok olmak ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz kelime sayısı olarak bakıldığında en zengin diller arasında bulunmaktadır. Türkçemizi bu kadar zengin kılan bazı sözcükler birleşik kelimelerden meydana gelmektedir. Birleşik sözcükler iki veya daha fazla kelimenin yan yana gelmesiyle oluşmaktadır. Yok olmak sözcüğü de bir birleşik kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sözcüğün yazım şeklinde yaygın olarak imla hatası yapılmaktadır. Peki, yok olmak nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 24-05-24 19:49

İmamoğlu Genel Merkez'e mi yerleşiyor? Yeni yapılanma talebi sonrası Fatih Altaylı'yı şaşırtan 'Ankara' kulisi: Acayibime gitti

31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir başarı elde ederek çıkan CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için ortaya atılan 'Ankara' iddiası gündem yarattı. Yeni bir yapılanma talep edilen İmamoğlu'nun partisinin genel merkezine yerleşeceği belirtildi. Daha önce İmamoğlu'nun Ankara Çukurambar'da bir ofisinin bulunduğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci Fatih Altaylı, "Biraz acayibime gitti o doğrusu" diye konuştu.

Manşet 23-05-24 10:33

Doları olanı üzecek tahmin! 'O rakamın altı konuşuluyor' dedi: Borsa İstanbul için 'iskonto' yorumu

Dolar/TL sınırlı yükselişini sürdürürken, BIST 100 endeksi ise 10 bin puanın üzerinde tutunma çabalarına devam ediyor. Peki, dolar düşecek mi? Borsa daha da yükselir mi? Bu iki soru yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasındaki yerini korurken Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı’dan yanıt geldi. Uzman isim dolar kurunda 30 liranın altının konuşulmaya başladığını ifade ederek borsaya ilişkin görüşlerini de paylaştı.

Finans 16-05-24 14:06

GPT-4o nedir, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin her geçen gün günlük hayata biraz daha fazla entegre olmasıyla günlük konuşma diline de birçok yeni ve teknolojik kavramlar, terimler girmiştir. Bunlardan biri de son zamanlarda en çok duyulanı ve konuşulanı GPT ifadesi olmuştur. GPT-4o ise yeni bir büyük dil modelinin adıdır. Peki, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Haber 15-05-24 22:48

Sporseverleri heyecanlandıran yarış: 100 metrede Mbappe mi hızlı Usain Bolt mu? Teklifi kabul etti

Yeşil sahaların yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, sekiz kez olimpiyat şampiyonluğu bulunan efsane koşucu Usain Bolt'a karşı koşmayı kabul etti. Bolt'a hayranlığını bir kez daha dile getiren Mbappe olası yarış için "Sonuçtan pek bir şey beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

Spor 06-05-24 11:18

Hatayspor kalecisi Erce Kardeşler'den hem itiraf hem sitem! '5 aydır kaşar ekmek yiyoruz' dedi, ilk kez anlattı... Volkan Demirel için övgü dolu sözler

Atakaş Hatayspor'un kalecisi Erce Kardeşler'in Gaziantep maçı sonrası canlı yayında yaptığı açıklama, 6 Şubat depremlerinin yıkımını bir kez daha hatırlattı. Zor günlerin devam ettiğini belirten Kardeşler, "Bir kulübün bu kadar sahipsiz kaldığını ilk defa görüyorum. Bir futbol takımı, basketbol idmanı yaparak maçlara hazırlanıyor. Böyle bir şey olabilir mi? 5 aydır kaşar ekmek yiyoruz." dedi. Kardeşler'in Volkan Demirel'le ilgili sözleri de dikkat çekti.

Spor 06-05-24 09:45

Prof. Dr. Orhan Şen 'Yarın Marmara'ya geliyor' diyerek açıkladı! 34 il için sarı kod... Meteoroloji'den son dakika 2 - 6 Mayıs hava durumu

Bugün hava nasıl? Sıcaklıklar düştü mü, yükselecek mi? Hava durumu ile ilgili yaşanan gelişmeler nedeniyle vatandaşlar hava durumu tahminlerini dikkatle takip ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 34 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, şiddetli yağışların bugün doğuya kaydığını, Marmara ve kuzey bölgelerde sıcaklığın ortalamanın da altında bir süre daha devam edeceğini ve yarın Marmara'ya yağmur geleceğini söyledi.

Haber 02-05-24 09:48

Sepsis nedir, neden olur? Sepsis geçer mi? Sepsis belirtileri ve tedavisi

Sepsis bir tür enfeksiyon olarak bilinse de gerçekte sepsis çok daha karmaşık ve tehlikeli bir durumdur. Sepsis vücudun enfeksiyona aşırı tepki vermesi sonucu ortaya çıkan yaşamı tehdit eden bir durumdur. Peki, sepsis nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 29-04-24 19:31

Dolgun dudakların sırrı! Son zamanların en çok satan lip glossları burada: Maybelline mi Revolution mı?

Makyaj rutininin vazgeçilmez bir parçası haline gelen lip glosslar dudakları renklendirmenin yanında bakım sağlamaları ve daha dolgun, parlak görünüm sunmalarıyla sıklıkla tercih ediliyor. Piyasada pek çok marka olmasına rağmen bazı lipglosslar çok satanlar listesinde zirvede yer alıyor. Amazon'un çok satanlar listesinde yer alan iki lip glossu sizin için bu içeriğimizde inceledik. Siz tercihinizi hangisinden yana kullanıyorsunuz? İşte detaylar...

Kadin 28-04-24 22:58

ABD Başkanı Biden'dan bir gaf daha: Özgürlük mü demokrasi mi?

2021 yılında göreve başlayan ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden, bu zamana kadar yaptığı gaflarla sürekli gündemi meşgul etti. Son olarak Pennsylvania'daki bir seçim mitinginde konuşan Biden'dan tuhaf bir gaf daha geldi.

Haber 22-04-24 10:32

Haftada 1 kez pişiyor, yiyen vazgeçemiyor! Porsiyonu 140 lira

Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan hindi boynu eti, Konya'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaya başladı. Haftada bir kez köz ateşinde yaklaşık 7 saat pişen hindi boynu eti, kuzu eti lezzetinde olmasıyla dikkat çekiyor. Önce merak edip bu lezzeti deneyen vatandaşlar, daha sonra 'Bu gerçekten hindi eti mi?' diye sormaktan kendini alamıyor. Porsiyonu 140 liradan satılan hindi boynu etini, yağsız olduğu için şeker, kolesterol ve tansiyon hastaları özellikle tercih ediyor.

Haber 21-04-24 11:30

Altın mı, borsa mı, mevduat faizi mi? Merkez Bankası güncel rakam açıkladı: Aylık 46 bin 560 TL getirisi var

Mevduat faizi oranları arttı, bankalarda toplam mevduat tutarı azaldı. Uzmanlar mevduat faizlerinin daha da artmasını beklerken 1 milyon liranın getirisi 46 bin lirayı aştı. Peki altın mı, borsa mı, dolar mı, mevduat faizi mi daha cazip. Uzmanlar o soruya da yanıt verdi. “En yüksek risk borsada en düşük risk mevduat faizinde” dediler…

Finans 20-04-24 08:35

Altın fiyatı tahminleri alt üst oldu! En kötü senaryoda bile yükseliyor: Süre 1 ay daha uzadı (17 Nisan Çarşamba gram, çeyrek altın fiyatları)

Ons altın fiyatları rekor seviyelere yakın seyrederken yurt içinde gram altın fiyatı da 2600 liraya doğru ilerliyor. Peki gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını bugün ne kadar, kaç TL? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Uzmanlar altın fiyatları için kötü senaryoyu açıklayarak yeni tahminde bulundu. Ünlü ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, geçtiğimiz hafta tüm beklentilerin değiştiğini belirtti.

Finans 17-04-24 07:55