Bu Tabak Kimin Bitti Mi Haberleri

Cem Yılmaz ve Necla Karahalil aşkı bitti mi? O sözlerden sonra dikkat çeken hamle

Komedyen Cem Yılmaz, kısa bir süre önce yeni bir aşka yelken açtığı Necla Karahalil ile görüntülenmişti. Aşk dolu mesajlar kısa sürdü ve iddialar gündeme gelmeye başladı. İddialara göre Cem Yılmaz ve Necla Karahalil aşkı bitti.

Magazin 2024-05-09 12:07:29

Emekli zammında hesapları değiştirecek ayrıntı! Net zam oranını verdi, en düşük emekli maaşı için bu rakam ilk kez ortaya çıktı!

Emekli ve memur gözünü temmuz ayına dikti. Zam için mayıs ve haziran enflasyonu bekleniyor. Haziranda enflasyonun açıklanmasıyla emekli, memur ve memur emeklilerinin yılın ikinci yarısında alacağı zam oranı belli olacak. Zam oranı tahmini ne, emekli zammında refah payı gelecek mi, en düşük emekli maaşı ne kadar olur? İşte ayrıntılar...

Finans 2024-05-09 07:46:58

Arda Turan'dan canlı yayında flaş çıkış! ''Beni burada daha fazla konuşturmayın!''

Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan, takım kaptanı Caner Erkin ile birlikte Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Bu sezon Süper Lig'de kimin şampiyon olacağının tahmininde bulunan Arda Turan'ın sözleri sosyal medyada gündem odlu.

Spor 2024-05-07 21:23:11

Bahar dizisi bitti mi? Demet Evgar açıkladı: Bunun hastalığı var...

Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak'ın başrolde olduğunu ve reyting rekorları kıran Bahar dizisi son bölüm yayınlanmayacak. İddialardan sonra yapımdan ve Demet Evgar'dan açıklama geldi.

Magazin 2024-05-07 14:56:33

Hatayspor kalecisi Erce Kardeşler'den hem itiraf hem sitem! '5 aydır kaşar ekmek yiyoruz' dedi, ilk kez anlattı... Volkan Demirel için övgü dolu sözler

Atakaş Hatayspor'un kalecisi Erce Kardeşler'in Gaziantep maçı sonrası canlı yayında yaptığı açıklama, 6 Şubat depremlerinin yıkımını bir kez daha hatırlattı. Zor günlerin devam ettiğini belirten Kardeşler, "Bir kulübün bu kadar sahipsiz kaldığını ilk defa görüyorum. Bir futbol takımı, basketbol idmanı yaparak maçlara hazırlanıyor. Böyle bir şey olabilir mi? 5 aydır kaşar ekmek yiyoruz." dedi. Kardeşler'in Volkan Demirel'le ilgili sözleri de dikkat çekti.

Spor 06-05-24 09:45

Emin Pazarcı'nın paylaştığı fotoğraf olay oldu! Höst diye yanıt vermişti, AK Partili isim de topa girdi: Kısıtlanmalı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Meksika ve Küba'ya yönelik resmi ziyaretlerini TBMM heyetiyle birlikte takip eden gazeteci Emin Pazarcı'nın paylaşımları gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı uçağıyla birlikte fotoğrafını paylaşan Pazarcı'ya "Tasarruf tedbirleri size yok değil mi?" yorumları geldi. Yapılan eleştirilere gülerek yanıt veren Pazarcı'nın "Höst, Devlet işidir bu. Helaldir helal" ifadeleri ise dikkat çekti. Öte yandan AK Partili Birinci de topa girdi: "Mümkün mertebe kısıtlanmalı"

Haber 06-05-24 09:02

Aleyna'dan Yunus Emre'ye eşi üzerinden gönderme! Beria Özden duyunca çıldırdı

Aleyna ve Yunus Emre arasındaki samimi günler son buldu. Dostluk bitti gerilim başladı. Aleyna, Yunus Emre için "Bu gidişle kendisini eşi havaalanında bekleyecek" dedi. Fragmanı gören Beria Özden çıldırdı.

Magazin 06-05-24 06:59

'Keyfi sen yaptın, cezasını ben mi çekeyim?' Gece 3'te telefonla gelen 'Gusül abdesti' sorusuna isyan ettiği anlar gündem oldu

Şanlıurfa'nın tanınmış hocalarından olan Mehmet Emin Kutluay'ın gece 3'te soru sormak için kendisini arayanlara isyan ettiği anlar gündem oldu. Bu tarz çok fazla telefon aldığını ve o saatte telefonu birine bir şey oldu diye korkuyla açtığını belirten Kutluay, bir kişinin kendisini gece 3'te arayıp "Gusül abdesti aldım, ayağımı yıkamayı unuttum" şeklinde sorduğu soruyu anlattı. Kutluay bununla ilgili "Keyfi sen yaptın, cezasını ben mi çekeyim? O saatte beni niye arıyorsun?" dedi.

Haber 04-05-24 11:34

Asgari ücrete ara zam iddiası! Rakam vererek duyurdu, kulislerde de konuşuluyor: Temmuz ayında...

Asgari ücretli milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor. 'Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusuna yanıt ararken canlı yayında dikkat çeken iddia gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kapıları kapatsa da asgari ücrete ara zam için peş peşe iddialar gelmeye devam ediyor. İşte asgari ücrete ara zam iddialarında son dakika haberinin detayları...

Finans 02-05-24 15:20

Süheyl Batum Galatasaray'da başkanlığa aday oluyor, Ünal Aysal 10 yıl sonra geri dönüyor, futbolun patronu olacak

Galatasaray'da seçim sürecine girilirken sürpriz isimler de sahneye çıkmaya başladı! Dursun Özbek yönetiminde Erden Timur'un olmaması dengeleri değiştirecek mi? Seçim, 25 Mayıs'ta gerçekleşecek. Mevcut başkan Dursun Özbek, adaylığını açıklamıştı. Eski milletvekili Süheyl Batum da çalışmalara başladı. Bu listenin seçim planlamasında futbolun patronu Ünal Aysal olacak.

Spor 02-05-24 11:14

28 il için 'sarı kod' Ankara, Adana.. 'Sınırı geçmiş durumda' Kuvvetli olacak, çamur yağacak! Meteoroloji'den son dakika 1 - 5 Mayıs hava durumu

Bugün hava nasıl? Yağmur ve çöl tozları devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika hava durumu tahmin raporunu paylaşırken 28 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu iller arasında Ankara, Adana, Eskişehir, Bolu, Gaziantep, Hatay ve Düzce de var. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından toz taşınımı ve yağışlarla ilgili tahminlerini paylaştı. İşte il il Meteoroloji 1 Mayıs 2024 Çarşamba son dakika hava durumu tahminleri...

Haber 01-05-24 09:42

Ücretsiz doğal gaz dönemi bitti! Faturalar artık 150 lira daha fazla olacak

Ücretsiz doğal gaz ne zaman sona erecek? Nisan 2023’ten bu yana devam eden ücretsiz doğal gaz desteği için sürenin sonuna gelindi. Yaklaşık 20 milyon haneye verilen 25 metreküplük doğal gaz desteğinin sona ermesi ile faturalarda artık 150 TL’lik aylık destek de sona erecek. Öte yandan Mayıs ayında doğal gaz faturaları için fiyat tarifesi kararı da BOTAŞ tarafından açıklandı. İşte detaylar…

Finans 01-05-24 08:30

Köşebaşı nasıl yazılır? Köşebaşı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Köşebaşı sözcüğü yapısı gereği 2 ayrı ögeden oluşurken, birleşik kelimeler sınıfına dahil edilir. Birleşik bir sözcük olması nedeniyle ayrı mı yoksa bitişik mi yazılması gerektiği çok fazla sorgulanır. Bu noktada Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan yazım kılavuzlarına bakmak faydalı olacaktır. Peki, köşebaşı nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:16

Kutup Yıldızı nasıl yazılır? Kutup Yıldızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bütün dil ögelerinin kullanım biçimleri ve Türkçe dil bilgisi kuralları Türk Dil Kurumu tarafından açıklanır. Yazılı dilde anlamlı bir aktarım için yazım kurallarına uyulması önemlidir. Bu kapsamda internet üzerinde pek çok kelimenin doğru yazımı konusunda araştırma yapılır. TDK tarafından online olarak paylaşılan sözlükte anlamı ve yazılışı sorgulanan sözcükler hakkında bilgi edinilebilmektedir. Peki, Kutup Yıldızı nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:15

Konukevi nasıl yazılır? Konukevi ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede iki kelimeden meydana gelen kelime türleri bulunmaktadır. Bu kelime türleri arasında yer alan, iki ayrı kelimeden oluşan sözcükler birleşik sözcük olarak tanımlanır. Dil bilgisi kurallarına göre birleşik sözcüklerin bazıları ayrı, bazıları ise bitişik kullanılır. Konukevi sözcüğü de bir birleşik sözcük olarak nitelendirilir. Bu sözcüğün yazımında sıklıkla imla hatası görülür. Peki, konukevi nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:12

Kombin nasıl yazılır? Kombin mi konbin mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günümüzde pek çok insanın aşina olduğu kombin sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği karıştırılabilir. Bunun nedeni ise kombin sözcüğünün İngilizceden dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir kelime olmasıdır. Dolayısıyla bu tür kelimelere yönelik bilgi eksikliklerinin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, kombin nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:11

Kayda değer nasıl yazılır? Kayda değer ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dilini doğru bir şekilde kullanabilmek için Türkçe dil bilgisi kurallarına dikkat etmek gerekir. Dil bilgisi kuralları içerisinde pek çok farklı konu başlığı mevcuttur. Bunlardan biri de ayrı ve bitişik yazılması gereken birleşik kelimelerdir. Pek çok insan bu kelime grubunun yazımında yazım hatası yapar. Türkçede çok fazla hatalı kullanılan sözcüklerden biri de kayda değer sözcüğüdür. Peki, kayda değer nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:08

Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili çarpıcı açıklamalar! Cinayete mi kurban gitti?

Ekonomist Korhan Berzeg'in ölümüyle ilgili ailenin avukatı Emre Akkaş çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akkaş, "312. günden sonra değerli Korhan hocamızı kaybettiğimizi anladık. Bu noktada kafamızda oluşan yeni soru işaretleri var. Kendisi doğal bir süreçte mi hayatını kaybetti, yoksa hiçbirimizin duymak istemediği bir cinayete mi kurban gitti? Kitabın bu sayfası yeni açılmış oldu. Ailenin temennisi ölümün aydınlatılması. Kısa bir süre içerisinde net bir sonuca ulaşacağımızı beklemiyoruz" dedi.

Haber 30-04-24 10:40

Astigmat nedir, düzelir mi? Astigmat nasıl görür?

Göz sağlığı genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır ve göz problemleri yaşam kalitemizi ciddi şekilde etkileyebilir. Bu problemlerden biri de astigmatizmdir. Astigmatizm gözün düzgün bir şekilde odaklanamaması durumudur ve genellikle kornea veya göz bebeği şeklindeki düzensizliklerden kaynaklanır. Astigmatizm uzak veya yakın nesnelerin bulanık görünmesine neden olabilir ve baş ağrısı gibi semptomlara yol açabilir.

Haber 29-04-24 11:36

Kahverengi nasıl yazılır? Kahverengi ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bireyler gündelik yaşamda sıklıkla karşılaştığı sözcüklerin bile doğru yazım şekilleri konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Türkçe dil bilgisi kuralları konusunda birincil kaynak ise Türk Dil Kurumu'dur. Türkçenin doğru kullanılması ve gelişmesi için TDK, yazım kılavuzlarını internet sitesinde paylaşmıştır. Bu sayede sözcüklerin anlamları ve doğru yazılışları sorgulanabilir. Peki, kahverengi nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:05

İç işleri nasıl yazılır? İç işleri ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İç işleri nasıl yazılır sorusu, bu sözcüğün doğru yazımı konusunda kafa karışıklığı yaşayanlar tarafından sorgulanmaktadır. Türkçe, kelime haznesi oldukça geniş bir dildir. Sayısız kelime olduğu düşünüldüğünde, bazılarının doğru yazılışı zaman zaman karıştırılmakta ve hata yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından İç işleri doğru yazılışı ile ilgili karar verilmiştir. Peki, iç işleri nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:04

İç içe nasıl yazılır? İç içe ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, kelime sayısı oldukça fazla olan, aynı zamanda içerisinde birçok kelime grubu bulunan en zengin dillerden biridir. Kelime grupları içerisinde, iki sözcüğün yan yana gelmesi ile yeni bir anlam kazanan kelimeler de mevcuttur. İmla hatası yapmak istemeyen bireylerin sorguladığı konulardan biri de, bu sözcüklerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğidir. İç içe gibi sözcüklerin doğru ifade biçimine TDK karar verir. Peki, iç içe nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 17:00

İç Anadolu nasıl yazılır? İç Anadolu ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Birçok kelimenin nasıl yazıldığı bu güncel sözlük sayesinde online olarak sorgulanabilmektedir. Bu sayfada en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılması gerekenlerdir. Bu sözcüklerden biri de ‘şehirler arası’dır. Peki şehirler arası mı, şehirlerarası mı? Şehirler arası nasıl yazılır, TDK'ye göre anlamı ve doğru kullanımı nedir?

Egitim 27-04-24 16:58

İlk kez nasıl yazılır? İlk kez ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcük sayısı bakımından oldukça çeşitli olan Türkçede en fazla imla yanlışı yapılan sözcük grupları arasında birleşik kelimeler bulunur. Birleşik kelimeler iki farklı sözcükten meydana gelen ve yeni bir anlam oluşturan kelimeler grubuna girdiğinden, bu kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapılmaktadır. İlk kez sözcüğü de birleşik sözcükler grubunda yer alan yazı dilinde sıklıkla yanlış ifade edilen sözcüklerden biridir. Peki, ilk kez nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:56

İleriki nasıl yazılır? İleriki mi ilerki mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Çocukluktan başlayarak eğitim hayatında pek çok sözcük öğrenilir ve bu sözcükler kullanılır. Eğitim hayatında olduğu gibi günlük hayatta da Türkçe bilgisi büyük bir öneme sahiptir. Bilhassa dil bilgisi ve yazım kurallarının doğru bir şekilde öğrenilmesi şarttır. Türkçede sıklıkla görülen yazım yanlışlarının başında telaffuz edilen sözcükleri okunuş biçimleriyle yazmaktır. İleriki sözcüğü de yazılışında çok fazla imla hatası yapılan sözcükler arasındadır. Peki, ileriki nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:52

İkide bir nasıl yazılır? İkide bir ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İkide bir nasıl yazılır sorusu, bu sözcüğün nasıl yazılması gerektiğini öğrenmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Türkçe, sözcük bakımından oldukça zengin bir dildir. Kelimelerin fazlalığı düşünüldüğünde, bazı sözcüklerin doğru yazım şekilleri karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından İkide bir doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, İkide bir nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:51

İkamet nasıl yazılır? İkamet mi ıkamet mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Gündelik hayatta sıklıkla karşılaşılan kelimelerin bile doğru yazım şekilleri konusunda tereddütler yaşanabilir. Sözcükler doğru yazım şekilleri ve dil kuralları noktasında Türk Dil Kurumu devreye girer. Türkçenin korunması ve gelişmesine katkı sağlamak için TDK yazım kılavuzlarını internet sitesinde yayımlamıştır. Bu sayede Türkçe dil bilgisi kuralları kolaylıkla öğrenilebilir. Türkçe yazımı sıklıkla merak edilen kelimelerden biri de ikamettir. Peki, ikamet nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:50

Hiçbirimiz nasıl yazılır? Hiçbirimiz ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği sorgulanan pek çok kelime mevcuttur. TDK dil bilgisi kuralları çerçevesinde hangi sözcüklerin bitişik hangilerinin ayrı yazılacağını açıklamıştır. Ancak, hâlâ bazı sözcüklerin yazımında çok fazla hata yapılmaktadır. Bunlardan biri de hiçbirimiz sözcüğüdür. Pek çok insan bu ifadenin nasıl yazılacağı konusunda tereddüt yaşamaktadır. Peki, hiçbirimiz sözcüğünün doğru yazılışı nedir?

Egitim 27-04-24 16:47

Hissetmek nasıl yazılır? Hissetmek mi hisetmek mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil, insanların hem ürünü hem de üreticisi olduğu bir alandır ve kişiler arasındaki ortak unsurlardan biri olarak bilinir. Bir dili kullanmak, aynı zamanda belirli ses olaylarını, doğru yazım şekillerini ve anlamları bilmek anlamına gelir. Bu sebeple Türkçeyi doğru kullanmak ve dil bilgisi kurallarındaki farkındalığını artırmak isteyen bireylerin sorguladığı şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin doğru yazılışlarıdır. Peki, hissetmek nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:44

Her biri nasıl yazılır? Her biri ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözcüklerin ya da ifadelerin hem yazılışlarında hem de söyleniş şekillerinde bazı hatalar yapılır. Bu hataların birden çok nedeni mevcuttur. Yabancı kökenli sözcükler, birleşik yapılı sözcükler, bağlaç yapılı sözcükler en çok hatalı yazılan kelime türleridir. Dilin doğru kullanımı için Türkçe yazım kuralları geliştirilmiştir. Yazımında çok fazla yanlış yapılan sözcüklerden biri de "her biri" yazımıdır. Peki, her biri nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:40

Hayal kırıklığı nasıl yazılır? Hayal kırıklığı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi doğru ve anlaşılır kullanabilmemiz için kelimelerin doğru yazım ve söyleniş biçimlerini öğrenmek gerekir. Türkçede çok sayıda dil kuralı bulunduğundan bazı kelimelerin doğru yazımı noktasında çelişki yaşanabilir. Bu tereddütleri yaşamamak adına sözlük kaynaklarından faydalanılması önemlidir. Pek çok insanın sıklıkla hatalı olarak yazdığı kelimelerden biri hayal kırıklığı sözcüğüdür. Peki, hayal kırıklığı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 27-04-24 16:37

Epilepsi nedir, neden olur? Epilepsi hastalığı geçer mi?

Epilepsi sosyal yaşamı etkileyebilecek bir dizi zorlukla ilişkilidir. Nöbetler iş performansını etkileyebilir, araç kullanmayı zorlaştırabilir ve kişinin günlük aktivitelerini kısıtlayabilir. Bu nedenle epilepsi hastaları için destek ve anlayış oldukça önemlidir. Peki, epilepsi nedir ve neden olur?

Haber 27-04-24 10:21

CHP birinci parti mi? Seçim sonrası yapılan bu anket dikkat çekti! İşte partilerin oy oranları…

2024 yerel seçim sonuçlarından CHP’nin birinci parti olarak çıkması ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağı tartışmaları da beraberinde geldi. Seçim sonrası sıralama değişti? CHP hala birinci sıradaki yerini koruyor mu? Partilerin oy oranları ne? Sorularına da seçim sonrası yapılan anketlerle yanıt aranıyor. İşte seçim sonrası CHP, AK Parti, MHP, DEM Parti, Yeniden Refah Partisi’nin oy oranlarındaki son durum…

Haber 25-04-24 08:33

Astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Astral seyahat gerçek mi?

Son dönemde adı sıklıkla gündeme gelen astral seyahatin ne olduğu ve nasıl yapıldığı, özellikle de bu kavramı ilk kez duyanlar kişiler tarafından araştırılmaktadır. Astral seyahat terimi spiritüalizm, okültizm ve teozofi konularıyla ilgilenen kişilere ise yabancı bir kavram değildir. Peki, astral seyahat nedir, nasıl yapılır? Hepsinden de önemlisi, astral seyahat gerçek mi?

Haber 23-04-24 22:32

Murat Boz'un yeni saç stili dile düştü! Görenler kendini tutamadı! Gerçek mi bu?

O Ses Türkiye'nin yıllardır jüri üyesi olan Murat Boz son olarak yeni saç stiliyle sosyal medyanın diline düştü. Şarkıcı Murat Boz'u görenler kendini tutamadı. Şarkıcının yeni stiline "Gerçek mi bu?" yorumları gecikmedi.

Magazin 23-04-24 15:10

Denetimli serbestlikte kaç günde bir imza atılır? Denetimli serbestlikte imzaya gidilmezse ne olur? Denetimli serbestlikte başka şehirde imza atılabilir mi?

Denetimli serbestlik, belirli suçlardan hükümlü olan kişilerin, toplumda denetim ve gözetim altında cezalarını infaz etmelerini sağlayan bir ceza infaz yöntemidir. Bu yöntem, hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasını ve suç tekrarını önlemeyi amaçlamaktadır. Denetimli serbestlikten yararlanabilmek için yasalarda belirtilen bazı şartların sağlanması gerekir. Peki, Denetimli serbestlikte kaç günde bir imza atılır? Denetimli serbestlikte imzaya gidilmezse ne olur?

Haber 22-04-24 23:46

Evde nasıl yazılır? Evde bitişik mi yazılır ayrı mı yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi güzel ve akıcı kullanmamızın en temel kurallarından biri yazım kurallarına uymaktır. Yazım kuralları kendi içerisinde birçok farklı kategoriye ayrılmaktadır. Bu kategorilerden biri bitişik ve ayrı yazılan sözcüklerdir. Bazı kelimelerin her zaman bitişik yazılması kuralı hâkimken bazı sözcüklerin ise ayrı yazılması gerekmektedir. Yazımında sıklıkla imla yanlışı görülen sözcüklerden biri evde kelimesidir. Peki, evde nasıl yazılır ve TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 22-04-24 19:34

Er geç nasıl yazılır? Er geç ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde birçok farklı kelime mevcuttur. Bazı kelimeler birleşik olarak kullanılırken bazıları ise ayrı olarak yazılmaktadır. Hangi sözcüğün ayrı, hangi kelimenin bitişik yazılması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşanabilmektedir. Dilimizde yazım şeklinde yaygın olarak imla yanlışı yapılan kelimelerden biri de er geç sözcüğüdür. Bu sözcük aynı zamanda ikileme sınıfına da girmektedir. Peki, er geç nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 22-04-24 19:31

Eloğlu nasıl yazılır? Eloğlu bitişik mi yazılır ayrı mı yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil bilgisi konuları arasında bulunan yazım kuralları başlığı oldukça önemli bir konudur. Dilimizde var olan sözcükleri doğru kullanabilmemiz için bu kurallara dikkat etmemiz gerekmektedir. Özellikle birleşik ve ayrı yazılan sözcüklerde yaygın olarak hataya düşülmektedir. Bu kelimelerden biri de eloğlu sözcüğüdür. Bu sözcük pek çok kişi tarafından yanlış yazılmaktadır. Peki, eloğlu nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 22-04-24 19:29

El vermek nasıl yazılır? El vermek ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili köklü geçmişe sahip dillerden biri olarak bilinmektedir. Dilimizde değerli isimler tarafından söylenen, kalıplaşmış pek çok farklı söz bulunmaktadır. Bu kalıplaşmış sözler arasında atasözü, deyim gibi sözler mevcuttur. El vermek kelimesi de bir deyim olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kelimenin yazımında yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Peki, el vermek nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 22-04-24 19:28

Deyince nasıl yazılır? Deyince mi diyince mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi akıcı ve doğru bir şekilde kullanabilmemiz için kelimelerin yazım ve okunuş biçimlerini çok iyi öğrenmemiz gerekir. Türkçemizde yer alan çoğu sözcüğün hem yazımı hem de söyleniş biçimleri birbirinden farklı olabilmektedir. Bu farklar öğrenilmediğinde ortaya ciddi yazım hataları çıkabilmektedir. Dilimizde sıklıkla hatalı yazılan sözcüklerden biri deyince kelimesidir. Peki, deyince nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 22-04-24 19:27

ABD Başkanı Biden'dan bir gaf daha: Özgürlük mü demokrasi mi?

2021 yılında göreve başlayan ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden, bu zamana kadar yaptığı gaflarla sürekli gündemi meşgul etti. Son olarak Pennsylvania'daki bir seçim mitinginde konuşan Biden'dan tuhaf bir gaf daha geldi.

Haber 22-04-24 10:32

Haftada 1 kez pişiyor, yiyen vazgeçemiyor! Porsiyonu 140 lira

Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan hindi boynu eti, Konya'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaya başladı. Haftada bir kez köz ateşinde yaklaşık 7 saat pişen hindi boynu eti, kuzu eti lezzetinde olmasıyla dikkat çekiyor. Önce merak edip bu lezzeti deneyen vatandaşlar, daha sonra 'Bu gerçekten hindi eti mi?' diye sormaktan kendini alamıyor. Porsiyonu 140 liradan satılan hindi boynu etini, yağsız olduğu için şeker, kolesterol ve tansiyon hastaları özellikle tercih ediyor.

Haber 21-04-24 11:30

Devralmak nasıl yazılır? Devralmak ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Birleşik yapıda olan "devralmak" kelimesinin ilk ögesi Arapça kökenli devir iken ikinci ögesiyse almak yardımcı fiilidir. Bu sözcük ortaya çıkarken "devralmak" kelimesinin ilk ögesi olan devir ses değişikliğine uğramıştır. Söz edilen ses değişikliği genellikle fark edilse de bu sözcüğün yazılı metinlerde yaygın olarak hatalı biçimde kullanıldığı görülür. Bu da TDK Yazım Kuralları Kılavuzu’nun temel kurallarına başvurularak devralmak kelimesinin doğru yazılışının açıklanmasını gerekli kılar.

Egitim 17-04-24 18:54

Ayşe Hatun Önal, Selin Demirtar'ın eşini 'Kocam' diyerek paylaşmıştı! Hakkındaki iddia şaşırttı! 'Üzüldüm' yorumları geldi

Model, oyuncu ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla magazin gündemine bomba gibi düştü. Önal 'Kocam' notunu düşüp sevgilisi ile karesini paylaştı. Ancak ünlü isim bu paylaşımı kısa sürede sildi. Ayşe Hatun Önal 'evlendi mi?' derken gerçek bambaşka çıktı. Önal'ın paylaştığı kişinin Selin Demiratar'ın eşi Mehmet Ali Çebi olduğu öğrenildi. Önal'ın bu paylaşımının perde arkası ortaya çıktı.

Magazin 17-04-24 15:22

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Afrikalı öğrenci tepkisi: 'Otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant İzzet Baysal Üniversite’ne özellikle Afrika ülkelerinden öğrencilerin getirildiğini belirterek aldıkları yeni kararı açıkladı. Karabük'te Afrikalı öğrencilerin sayısındaki artışın Bolu'da da yaşandığını belirten Özcan "Bu şekilde gelmiş olan öğrencilerin, otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız. Bunlar öğrenci mi değil mi belli değil? Orada suça karışıp, karışmadıkları belli değil, kim oldukları belli değil” dedi

Haber 15-04-24 22:20

Defol nasıl yazılır? Defol ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe ünlem ifadeleri şaşırma, sinirlenme, korkma gibi duyguları ifade edecek şekilde kullanılabilen sözcükleri içerir. Bunlar arasında sıralanan defol da kullanıldığı cümlenin sonunda ünlem işaretine yer verilen ifadelerdendir. Ayrıca tek başına da bir ünlem cümlesi olarak kullanılması uygun olan defol sözünün nasıl yazıldığı birçok kişi tarafından karıştırılır. Dolayısıyla bu sözcüğün bitişik mi ayrı mı yazıldığı açıklanarak defol kelimesinin cümle içerisindeki kullanımı gösterilmelidir.

Egitim 15-04-24 19:23

SON DAKİKA: Savaş olursa altın, dolar, borsa ne olur? Hepsinin cevabı belli oldu, İslam Memiş iki senaryoyu birden anlattı: Altın fiyatı tahmini bir kez daha değişti

Son dakika: Tatilin ardından piyasalar yeni haftaya ‘merhaba’ diyor. Altın fiyatları, dolar ve borsa ise Orta Doğu’da yaşanan gerginlikleri takip edecek. Peki savaş çıkarsa altın fiyatları ne olur? Dolar/TL düşer mi yükselir mi? Borsa İstanbul’da kritik seviyeler neler? Yatırımcılar bu sorulara yanıt ararken tahminler ve senaryolar belli oldu. Goldman Sachs ons altın tahminini 400 dolar birden yükseltti. İslam Memiş ise iki senaryoda altın, dolar, borsa, Bitcoin ve gümüş tahminini açıkladı.

Finans 15-04-24 07:45

En güzeli hediye kartı, istediğini alır! diyenler için her bütçeye uygun Amazon hediye kartları

Sevdiklerinizi mutlu etmek için mükemmel bir hediye seçeneği mi arıyorsunuz? O zaman Amazon hediye kartları oldukça hoşunuza gidecek! Doğum günlerinden tebrik kartlarına, mezuniyetlerden yıl dönümlerine kadar her türlü kutlama için uygun olan bu kartlarla sevdiklerinize istedikleri hediyeyi almalarını sağlayabilirsiniz. Sizler için derlediğimiz hediye kartı kategorilerine bir göz atın ve sevdiklerinizi mutlu etmenin en kolay yolunu keşfedin!

Haber 13-04-24 14:19