Fizik Dersi Haberleri

Tedavi için İtalya'ya gitmişti.... Filenin Sultanları'ndan Zehra Güneş spor salonundan paylaştı! Fiziğiyle dikkat çekti

Vakıfbank forması giyen Zehra Güneş, son olarak sakatlığı için İtalya'daki bir fizik tedavi merkezine gitmişti. Milli voleybolcu, tedavisinin devam ettiğini belirtmişti. Ünlü voleybolcu Instagram hesabından antrenman yaptığı anları paylaştı. Güneş, kusursuz fiziğiyle dikkat çekti.

Magazin 2024-04-21 08:09:23

Tokat’ta 2 bin yıllık termal su, kurulan merkezle romatizma hastalarına şifa dağıtacak

Tokat ve çevresine modern ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla inşa edilen Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yakın bir zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yurthaber 2024-04-03 11:58:57

Üniversite öğrencileri gönüllülük dersi ile 300 çocuğu bayramlıklarla mutlu etti

Erzurum'da üniversite öğrencileri "gönüllülük" dersi kapsamında başlattıkları "Bu bayram beni sen giydir" projesi ile temin ettikleri bayramlıklarla ihtiyaç sahibi 300 çocuğu mutlu etti.

Yurthaber 2024-04-03 11:55:56

Kocası öldükten sonra 20 yaş küçük sevgilisiyle evlendi! Rahmetli kocam tarafından bana gönderilen bir melek

49 yaşındaki Lizz Canon eşinin vefatından 4 ay sonra bir paten dersi sırasında tanıştığı 29 yaşındaki Gabriel Castaneda'ya ilk görüşte aşık oldu. Aralarında 20 yıllık yaş farkı bulunan Canon ve Castaneda, evliliklerinin ikinci yılında 43 yaşındaki kız arkadaşları Fatima'yı da dahil ederek çok eşli bir hayata yöneldiler.

Trend 2024-03-29 11:16:23

Pilates dersi için evlerine gidiyordu! İğrenç tacizi not kağıtlarına yazmış... Anne kızına böyle demiş: 'Tacizden hapiste yatarım, hapiste yatmamı ister misin?'

Kartal'da Y.P. hakkında pilates hocası sevgilisinin 16 yaşındaki kızını taciz ettiği iddiasıyla 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 16 yaşındaki çocuğun yaşadıklarını not kağıtlarına yazdığı ortaya çıktı. Babanın şikayeti üzerine dava açılırken annenin ise kızını ikna ederek olayı kapatmaya çalıştığı öne sürüldü.

Haber 23-03-24 12:01

Hitit Üniversitesi’nde fizik tedaviyi kolaylaştıran “Piezo Elektrik” ayakkabı geliştirildi

Hitit Üniversitesinde felç ya da nöropatik ağrılar nedeniyle fizik tedavi gören hastaların tedavi süreçlerini kolaylaştıran piezo elektrik (basınçla enerji üreten sistem) ayakkabı geliştirildi.

Yurthaber 21-03-24 08:17

Özgür Özel cami açılışına katıldı! İYİ Parti'den istifa eden Hatipoğlu'na sert tepki: Milli irade hırsızı, siyasi yankesici...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'de 100. Yıl Camisi Tesislerinin açılış törenine katıldı. Özel, İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye geçen ve belediye başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu'na sert sözlerle yüklendi. Özel, Hatipoğlu'nu milli irade hırsızı olarak niteleyerek, "Cumhuriyet düşmanlarına alan açmaya çalışanlarına 31 Mart’ta en büyük dersi vermelerini bekliyorum." dedi. Ayrıca Özel'in aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen ile olan cami anısı dikkat çekti.

Haber 15-03-24 15:43

Uzun süre geçmiyorsa dikkat! İnsanların yüzde 70'i bu durumu yaşıyor... 'Son dönemlerde arttı'

Günümüzde birçok kişi boyun ağrısından muzdarip. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, "Uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının sebebini bulmanın tek yolu fizik tedavi hekiminizin sizi muayene etmesidir" dedi. İnsanların %70'inin hayatları boyunca en az bir kez bu durumu yaşadığını belirten uzman isim şikayetlerin son görülme sıklığının da arttığını dile getirdi. İşte detaylar...

Haber 12-03-24 15:19

Yazar Eylem Tok ve oğlu için karar alındı: Türkiye'ye dönmeden peşlerine düşüldü! Ahlak dersi verdiği konuşması gündem oldu

İstanbul'da karıştığı kazada bir kişinin ölümüne yol açan Timur Cihantimur'u yazar annesi Eylem Tok'un Mısır'a kaçırması sonrası Türkiye yaşanacak gelişmelere gözünü çevirdi. İYİ Parti, Somali Cumhurbaşkanının oğlunun anımsatıp konuyu iki bakanlığın gündemine getirdi. Anne Tok ve oğlu için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından önemli bir karar geldi! Türkiye'ye döneceklerini söyleyen Eylem Tok'un 'ahlak' üzerine çektiği nutuk da gündemde...

Haber 06-03-24 11:57

Enkazdan kurtarıldıktan sonra 9 ameliyat geçiren Rümeysa desteksiz adım atmaya başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkazdan 27 saat sonra çıkarılan ve ezilmelere bağlı doku kayıpları nedeniyle 9 ameliyatın ardından yürüteç yardımıyla ayağa kalkan Rümeysa Yalçınkaya, fizik tedavi ve ayak bileği ortezi sayesinde artık desteksiz adım atabiliyor.

Yurthaber 05-03-24 11:59

Hasan Can Kaya yurt dışında İngilizce şov için özel ders alıyor

Konuşanlar ile hem Türkiye'de hem de yurt dışında geniş bir hayran kitlesi bulunan Hasan Can Kaya yurt dışında daha fazla program yapmak için özel İngilizce dersi alıyor.

Magazin 03-03-24 14:07

Heyelanın olduğu bölgede afet dersi işlediler

Tokat Üniversitesi Niksar Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine tabiat afetlerine karşı bilinçlendirme gezisi düzenlendi. Niksar’da heyelanın yıktığı köye giden öğrenciler derslerini afetin olduğu köyde işledi.

Yurthaber 20-02-24 09:39

Camide skandal olay! Çocukları bıçakla uyardı

Diyarbakır'da bir camide skandal bir olay yaşandı. Kur'an-ı Kerim dersi gören öğrencilerin yaramazlık yaptığını iddia eden yaşlı adam, bıçakla uyarıda bulundu.

Haber 18-02-24 22:49

Bu belirti 14 günü aşıyorsa önemseyin! Doğru tanı koyulmazsa ciddi problemlerle karşılaşılabilir

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, her bel ağrısının fıtıktan kaynaklı olmadığına dikkat çekerek, “Bel ağrılarının fıtık dışında, bel kireçlenmesini, romatizmal durumlar, omurga kırıkları, omurga tümörleri, bel kaslarının incitilmesi gibi pek çok sebebi vardır. 14 günü aşkın bir bel ağrınız varsa bu bel ağrısını önemseyin ”dedi.

Kadin 17-02-24 15:55

Yatağa bağımlı emekli profesör üç yıl sonra yeniden ayağa kalktı

Konya'da 3 yıl önce karda düştükten sonra çeşitli rahatsızlıklarına bağlı olarak yatağa bağımlı hale gelen 67 yaşındaki Remzi Duran, girdiği ameliyatlar ve fizik tedavi sayesinde adım atmaya başladı.

Yurthaber 30-01-24 11:52

Avatar Atakan boks dersi verdiği karısını tek yumrukla yere serdi! Karısının tepkisi çok konuşuldu

Hafızalara Survivor'daki başarısıyla kazınmış olan Avatar Atakan, sosyal medyayı sık sık kullanan ünlüler arasında. Survivor'ın eski yarışmacısı son paylaşımıyla gündem oldu. Atakan Arslan ile eşi Serap Korkmaz ringe çıktı. Eşine boks dersi veren Avatar Atakan öğrencilerinden eşini kayırmadı. Tek yumrukla eşini yere serdi. Çiftin boks görüntüleri sosyal medyada viral olurken paylaşıma yorum yağdı.

Magazin 27-01-24 09:56

Kocaeli'de öğrencisine hakaret edip darp etmişti! Sosyal medyada gündem olan olayla ilgili karar

Kocaeli'de bir öğretmen öğrencisini dersi dinlemediği ve düzeni bozduğu gerekçesiyle hakaret edip darp etmişti. Sosyal medyada gündem olan görüntüler sonrasında öğrencinin ailesi, öğretmenden şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili görülen davada "basit yaralama" suçundan 3 bin TL para cezası verilen öğretmen, "yavşak" diyerek işlediği öne sürülen "hakaret" suçundan ise beraat etti.

Haber 18-01-24 17:43

Hazar Ergüçlü pavyon dansını böyle öğrenmişti! O görüntüler ortaya çıktı... Yıllardır bu işi yapıyormuş gibi

Oyuncu Hazar Ergüçlü’nün pavyon dansı günlerdir gündemdeydi. İnci Taneleri dizisi için özel dans eğitimi alan ve Ankaralı Ezo'dan esinlendiği ortaya çıkan Hazar Ergüçlü'nün dans dersi aldığı anlar ortaya çıktı.

Magazin 10-01-24 13:06

Uzun süredir Hazar Ergüçlü'nün pavyon dansı konuşuluyordu! Ankaralı Ezo'dan bomba sözler

Fragmanları ile büyük ses getiren Yılmaz Erdoğan imzalı İnci Taneleri dizisi heyecanla bekleniyor. Dizinin son fragmanına Hazar Ergüçlü'nün pavyon dansı damga vurmuştu. “Dilber” karakterine hayat veren Ergüçlü’nün bu dans için Ankaralı Ezo'dan dans dersi aldığı iddia edilmişti. Ankaralı Ezo ilk kez konuştu...

Magazin 10-01-24 06:30

Uşak Üniversiteli öğrenciler ’Hayatın Ritmini Sporla Yakala’dı

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü “Özel Eğitimde Fiziksel Eğitim ve Spor” dersi kapsamında ’Hayatın Ritmini Sporla Yakala’ adlı etkinlik gerçekleştirdi.

Yurthaber 08-01-24 10:36

Akıllı köpekten üst geçit dersi

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mevkiinde bulunan üst geçidi kullanan sokak köpeğinin akıllı hareketi görenleri şaşkına çevirdi.

Yurthaber 02-01-24 14:22

Pilates eğitmeniyle ilişkiye başladı, küçük kızını uyutmayıp taciz etti! İğrenç taciz iddiasında ses kayıtları anneyi ele verdi: Yatakta her şeye şahit olmuş

Pilates hocası M.P.'nin 13 yaşındaki kız çocuğuyla ilgili skandal taciz iddiası ağızları açık bıraktı. Davalık olan iddiaya göre; eşinden boşanan 2 çocuk annesi M.P. ile pilates dersi verirken ilişki yaşamaya başladığı Y.P. birlikte yaşamaya başladı. Y.P., annesinin de olduğu yatakta 13 yaşındaki çocuğu taciz etti. Mide bulandıran olayda Y.P.'nin küçük kızı sabaha dek uyutmaması, anne M.P.'nin iğrenç anlara tanık olup ses çıkarmadığını ortaya çıkaran ses kaydı gibi detaylar da var...

Haber 02-01-24 09:29

Hacettepe Üniversitesi'nde 'biyonik giysi' ile tedavi yöntemi uygulandı! Yüzde 70-80 oranında iyileşme...

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde klinik çalışmaları yürütülen 'biyonik giysi' ile tedavi, 6 ayda kronik bel-boyun rahatsızlığı çeken hastalar ile multipl skleroz (MS) hastalarında uygulandı. Ön sonuçlara göre tedavinin uygulandığı 45 hastada yüzde 70-80 oranında iyileşme sağlandı. Ayrıca yorgunluk, bitkinlik ve uyku problemi çeken hastaların şikayetlerinin çoğunun da bu tedaviyle birlikte ortadan kalktığı görüldü.

Haber 21-12-23 19:02

Sınıflar mahkeme salonuna dönecek! Müfredata yeni alındı: Temel hukuk bilgisi dersi için detaylar ünite ünite belli oldu

Liselere yeni dersler geliyor. Temel hukuk bilgisi dersinde öğrenciler sınıfta kendini adeta mahkeme salonunda bulacak. Derste öğrenciler dava dosyası hazırlayıp canlandırma yapacak. MEB tarafından seçmeli dersler kapsamında alınan dersin detayları belli oldu.

Egitim 13-12-23 11:25

MEB onayladı! Liseye 'adabımuaşeret', ortaokula 'görgü kuralları ve nezaket' dersi geliyor

Lise ve ortaokula yeni dersler geliyor. Ortaokullarda "görgü kuralları ve nezaket", liselerde "adabımuaşeret" isimli seçmeli dersler yer alacak. Lise 9. ve 10. sınıflarda 36 saatlik öğretim programı içeren dersin müfredatı, 7 üniteden oluşacak.

Egitim 11-12-23 14:49

2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu! Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verildi

Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Nobel Fizik Ödülü, maddedeki elektron dinamiğinin incelenmesi için attosaniyelik ışık darbeleri üreten deneysel yöntemlerden dolayı Prof. Pierre Agostini, Prof. Dr. Ferenc Krausz ve Prof. Anne L'Huillier'e verildi. Yazar Jon Fosse ise Norveççenin 2 yazılı dil formundan biri olan Nynorsk dilinde yazan ilk Nobel Edebiyat Ödülü sahibi oldu.

Haber 10-12-23 21:55

Cristiano Ronaldo'dan fizik kurallarını zorlayan gol! Belki de kariyerinin en güzel golünü attı

Kariyerine Suudi Arabistan'da devam eden Cristiano Ronaldo, dün gece inanılmaz bir gole imza attı. 38 yaşında olmasına rağmen hala daha üst düzey performans gösteren Portekizli oyuncu belki de kariyerinin en güzel gollerinden birini attı.

Spor 25-11-23 11:35

Yer: İzmir! Spor dersi vermek için gitti dehşeti yaşadı: Ünlü antrenörü site güvenliği kurtardı

İzmir'de sosyal medya fenomeni ve antrenör A.K., tatilde tanıştığı Y.D.'ye spor eğitimi verme konusunda anlaştı. Spor salonunda duş alacak yer olmaması nedeniyle A.K., Y.D.'nin evine gitti. Evde duş alan A.K'yi salonda otururken gören Y.D.'nin sevgilisi, A.K.'yi darp etmeye başladı. Gözü dönen sevgili, A.K.'nin parmağını ısırdı, yüzü ve bacağından darp etti. Site güvenliğinin kurtardığı A.K.'nin şikayeti üzerine ise soruşturma başlatıldı.

Haber 15-11-23 08:38

Her yer bir anda kana büründü! Köpek balığı yüzme dersi alan çocukların gözü önünde kadına saldırdı... Kafasından ve yüzünden yaralandı

İsmi açıklanmayan 32 yaşındaki bir kadın yüzme dersleri alan bir grubun önünde köpek balığı saldırısına uğradı. Genç kadın saldırı sırasında yüzünden ve kafasından yaralanırken olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı. O anlarda sahilde büyük bir panik havası hakimken denizin içi ve sahil boyunca her yer kanlarla kaplandı.

Trend 11-11-23 10:09

Boyun fıtığı nedir, ağrısı nerelere vurur? Boyun fıtığı belirtileri nelerdir?

Boyunda yer alan omurlar arasındaki disklerin zedelenmesi sonucu meydana gelen boyun fıtığı, ciddi ağrı, boyun ve kol hareket kısıtlılığına neden olabilen bir rahatsızlıktır. Genellikle yaşlılık, travma veya uzun süreli kötü postür sonucu ortaya çıkar. Tedavi seçenekleri arasında istirahat, fizik tedavi, ağrı kesiciler ve cerrahi yer alır. Erken teşhis ve uygun tedavi, semptomların hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Haber 31-10-23 09:52

Bir il bu iğrenç olayı konuşuyor! İlçe müftüsünden ders verdiği 12 yaşındaki kıza istismar

Şanlıurfa'da iğrenç olay! Ücretli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi veren Akçakale İlçe Müftüsü H. B., sınıfındaki 12 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla önce gözaltına alındı ardından tutuklandı. Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu konuyla ilgili, "Olayın takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı. Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül ise tutukluya sahip çıkarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu hedef aldı.

Haber 22-10-23 18:52

MEB’in yeni kararları Resmi Gazete’de! Teneffüs süreleri, devamsızlık, sınıf geçme puanı…

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Devamsızlık yapan öğrencilerle ilgili de yeni kararlar alınırken daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararların detayları…

Haber 14-10-23 11:11

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Bu meyveyi yiyen doktor yüzü görmüyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, Batı'da "Avicenna" olarak tanınan, modern tıbbın temel taşlarını koyan, tıp, fizik ve felsefe gibi alanlarda birçok kitap yazan İbn-i Sina'nın bin yıl önce önerdiği bütün meyvelerden daha besleyici dediği bu meyveyi tüketen doktor yüzü görmüyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen doğal şifa kaynağı olan bu meyve yüksek C ve A vitamini içeriyor.

Haber 11-10-23 15:39

2023 Nobel Fizik Ödülü'nü kazananlar belli oldu

Fizik alanında 2023 Nobel Ödülü Pierre Agostini, Ferenc Krausz ve Anne L'Huillier’e verildi. Üç bilim insanı, atom ve moleküllerin içindeki elektronların dünyasını keşfetmek için yeni araçlar sağlayan deneyleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

Haber 03-10-23 13:04

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt 'Erik Dalı' dersi verdi, sosyal medya yıkıldı! O anlar gündem oldu

Avrupa Şampiyonu olan Kadın Milli Voleybol Takımı'nın öne çıkan başarılı voleybolcularından Ebrar Karakurt, Lokomotiv Kaliningrad'a transfer oldu. Karakurt, A Milli Kadın Voleybol Takımı ile özdeşleşen "Erik Dalı" dansını Rus taraftarlara öğretti. Ünlü ismin 'Erik Dalı' dersi videosu sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 03-10-23 09:04

Survivor All Star'a katılacak olan Turabi'nin elindeki baston dikkat çekti! Fizik tedavi sürecim...

Survivor 2024 All Star kadrosuna dahil olan Turabi Çamkıran'ın sağlık sorunları yaşadığı biliniyor. Doktorunun antreman izni vermediği Turabi bastonlu halini paylaşarak sağlık durumuna dair açıklama yaptı.

Magazin 24-09-23 12:42

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sezgin Tanrıkulu ile ilgili sözlerine yanıt! 'Tehdit mi ediyorsun?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ya Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözleri nedeniyle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "'Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var' demişsin. 'Devlet olarak' derken, kastın nedir? Tehdit mi ediyorsun?" dedi.

Haber 15-09-23 18:05

Yoga yapanları ölü zannetti! Polise “toplu katliam” ihbarında bulundu... Yoga dersine polis baskını

İngiltere’nin Lincolnshire bölgesinin Chapel St. Leonards kısmında yaşayan bir kişi yerde hareketsiz yatan insanları görünce panikleyerek polisi aradı. Polisi arayarak toplu katliam ihbarı yapılması üzerine olay yerine gelen ekipler yerde yatan insanların yoga yaptığını fark etti. Polis baskınıyla yoga dersi yarıda kesilirken ihbarda bulunan kişinin iyi niyetli olduğu söylendi.

Trend 08-09-23 09:07

İtalya Başbakanı Meloni'den ahlak dersi! Restoran ücretini ödemeden kaçan İtalyan turistlerin hesabını ödedi...

İtalyan Başbakan Giorgia Meloni, Arnavutluk'ta bir restorandan hesaplarını ödemeden kaçan İtalyan turistin hesabını kendi cebinden ödedi.

Haber 19-08-23 16:38

Ben Bu Cihana Sığmazam'ın yıldızı Oktay Kaynarca isyan etti! Dayanamayınca adab-ı muaşeret dersi verdi

Ben Bu Cihana Sığmazsam dizisinde hayat verdiği Cezayir rolüyle büyük beğeni toplayan Oktay Kaynarca başarılı oyunculuk performansı ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmüyor. Ünlü oyuncu son paylaşımıyla sosyal medyada gündem oldu. Gelen telefonlardan artık bıkan ünlü isim Instagram sayfasında Adab-ı muaşeret dersi verdi.

Magazin 17-08-23 09:49

Nesrin Cavadzade'den siyahlar içinde fizik şov! Dekoltesiyle sosyal medyayı yıktı geçti

Ünlü oyuncu Nesrin Cavadzade magazin gündeminden düşmeyen isimlerden biri. Sosyal medya hesabında sık sık cesur paylaşımlar yapan ünlü isim siyahlar içinde poz verdi. Ünlü oyuncunun düzgün fiziği dikkatlerden kaçmadı.

Magazin 10-07-23 21:59

Ebru Şahin kırmızı bikinisiyle poz verdi! Sosyal medya alev aldı Fizik şov

Son olarak Yüz Yıllık Mucize dizisinde Harika rolüyle ekranda olan Ebru Şahin, paylaşımlarıyla gündem olmaya devam ediyor. Ünlü oyuncu bikinisiyle poz verdi, paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Magazin 30-06-23 17:36

Bilim dünyasının konuştuğu Türk! Keşfi, büyük heyecan yarattı... Çığır açıcı

Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nde doktora çalışmalarını tamamlama aşamasına gelen 26 yaşındaki Furkan Öztürk'ün 4 milyar yıl önce yaşamın nasıl başladığına dair gizemlerden birini ortaya çıkardığı keşfi, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı! Nobel ödüllü biyokimyacı Jack Szostak, Öztürk ve ekibinin çalışmasını, "Bu gerçekten çığır açıcı bir keşif" şeklinde yorumladı.

Haber 22-06-23 18:47

Sosyal medyada büyük tepki çekmişti! Sınıfta öğrencisini darp eden öğretmen kendini bakın nasıl savundu

Kocaeli’de öğretmen C.D.'nin, 17 yaşındaki öğrencisi M.H.Y.'yi darp ettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. İlk kez hakim karşısına çıkan öğretmen, savunmasında suçlamaları kabul etmedi. C.D., "M.H.Y. öğrencilerle sürekli konuşup telefon ile oynuyordu. Kendisini uyarmama rağmen konuşmaya ve dersi bölmeye devam etti. Bunun üzerine şaka amacıyla öğrencimin kafasının arkasına elimi koyup, ’Bak nasıl dövülür’ diyerek bir kaç sefer kendi elime vurdum" dedi. İşte detaylar...

Haber 06-06-23 17:30

Spor salonunda ortalık bir anda karıştı! Soyunup insanlara saldırmaya başladı... Kimse ne olduğunu anlamadı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletindeki bir spor salonunda kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem yarattı. İsmi açıklanmayan bir adam boks dersi sırasında üzerindekileri çıkartarak bir anda çevredeki insanlara saldırmaya başladı. Olaya polis müdahale etti ve adamı tutukladı.

Trend 26-05-23 11:21

Üniversite öğrencileri inşaat atıklarını sanat eserine dönüştürdü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) "Landscape and Art" dersi ve Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firması Benesta iş birliğiyle düzenlenen "İleri Dönüşüm Tasarım: İnşaat Atıklarından Heykel Tasarımına" Öğrenci Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Yurthaber 24-05-23 10:02

Türkiye’nin akın ettiği hastane! 2 bin kişi bekliyor, 1 yıl sonraya sıra veriliyor

Bolu'da, kaplıca ve termal su kaynaklarının bulunduğu Karacasu beldesindeki İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin dört bir yanından fiziksel hastalığı bulunanları ağırlıyor. Doğal kaplıca suyunun kullanıldığı ve termal otel konforundaki hastanede tedavi ve rehabilitasyon için yaklaşık 2 bin kişi sıra bekliyor. Önceliğin felçli hastalara verildiği hastanede, fizik tedavi gerektiren daha küçük tedaviler için en az 1 yıl sonrasına sıra veriliyor.

Haber 21-05-23 20:55

Ege Bölgesi fiziki haritası nasıl? Dağ, ova, göl, akarsuları gösteren Ege Bölgesi fiziki haritasında neler var?

Eğitim ve öğretim alanında coğrafya dersi ayrı bir öneme sahiptir. Coğrafya dersinde öne çıkan önemli başlıklardan biri haritalardır. Dünya üzerinde birçok kara parça bulunmaktadır. Bu kara parçaların görüntüsünü yakından görüp incelemek için bazı haritalardan yararlanılır. Fiziki harita da bu haritalardan biridir. Günümüzde birçok kişi ege bölgesinde hangi yeryüzü şekillerinin var olduğunu merak eder. Peki, Ege Bölgesi fiziki haritasında hangi yeryüzü yapıları vardır?

Egitim 18-05-23 16:33

Son dakika | 'İlk kez bu kadar büyük tedbir aldık' diyerek açıkladı! Kılıçdaroğlu'ndan 'sandık güvenliği' mesajı

Son dakika haberi: Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da düzenlenen mitingdeki konuşmasında "Önüme dünya kadar engel çıkarıyorlar. Dünya kadar iftiralar atıyorlar. Utanmadan bir sürü rezaletçe şeyler uyduruyorlar" dedi. "Bay Kemal'e milliyetçilik dersi verecek olan henüz anasından doğmamıştır" diyerek milliyetçilik tepkilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu sandık güvenliği konusuna da değinerek "İlk kez bu kadar büyük tedbir aldık, hiçbir sandığı boş bırakmadık" dedi.

Haber 12-05-23 16:04