Ingiliz Dili Ve Karsilastirmali Edebiyat Haberleri

Interpol'ün aradığı 53 yaşındaki İngiliz öğretmen, Türkiye'de öğretmenlik yaparken bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle İngiltere'de tutuklandı

İstanbul'daki bir anaokulunda 5 yaşındaki öğrencisine şiddet uyguladığı ve cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle ifadeye çağırılan İngiliz öğretmen Rebecca Kate Richardson ülkesine geri dönmüştü. Kırmızı bültenle aranan öğretmen İngiltere'de tutuklanırken hakkındaki suçlamaları reddederek Türkiye'nin iade talebine karşı çıktığını söyledi.

Trend 2024-05-29 09:01:05

Yediler içtiler hesabı ödemeyi reddedince ortalık bir anda karıştı! İngiliz turistler ve güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı: 1 kişi ağır yaralandı

Tayland'da bir barda güvenlik görevlileri ve hesabı ödemeyi reddeden İngiliz turistler arasında tartışma çıktı. Güvenlik kamerasına olay anına ilişkin arbede görüntüleri saniye saniye yansıdı. Görüntülerde bir turistin aldığı darbeler sonucunda yerde hareketsiz bir şekilde yattığı görüldü. Hastaneye kaldırılan turistin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi. Olaya anında polis müdahale etti.

Trend 2024-05-28 13:28:07

'Güncel yapılanma' davası görülmeye başlandı! Adnan Oktar savunma yaptı

Örgüt yöneticisi Adnan Oktar’ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ederek özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı ve örgüte üye kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla güncel yapılanma davasının görülmesine başlandı. Duruşmada savunma yapan Oktar, ortada bir örgütün olmadığını iddia ederek, "Burada yapılan şey İngiliz derin devletinin yaptığı bir eylem. Bana isterseniz 1 milyon yıl verin ben bu yoldan dönmem, dönersem neyim" dedi.

Haber 2024-05-22 18:26:38

İngiltere'de 'enfekte kan' skandalı: Binlerce kişiye HIV ve hepatit virüslü kan verdiler! Rishi Sunak: 'Utanç günü'

İngiltere “enfekte kan” skandalını konuşuyor. 30 bine yakın hastaya HIV ve hepatit virüsü taşıyan enfekte kan verilmesiyle ilgili soruşturma raporuna ilişkin İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, "İngiliz devleti için bir utanç günü" dedi. İngiltere “enfekte kan” kurbanlarına milyarlarca pound tazminat ödeyecek.

Haber 2024-05-21 20:48:34

IMF: İngiliz ekonomisi yumuşak inişe yaklaşıyor

Uluslararası Para Fonu (IMF), İngiliz ekonomisinin geçen yılki teknik resesyonun ardından yumuşak inişe yaklaştığını ve para politikasında bir sonraki adımın "gevşeme" olduğunu bildirdi. IMF, İngiltere ekonomisine ilişkin yayımladığı değerlendirmede, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 0,7 ve 2025'te yüzde 1,5 büyüyeceğini öngördü.

Finans 21-05-24 17:56

Arda Güler 2 gol attı, Ancelotti öve öve bitiremedi! İngiliz spikerden Messi benzetmesi geldi

Real Madrid'de son haftalarda forma şansı bulan ve bu fırsatı oldukça iyi değerlendiren Arda Güler son oynanan mücadelede de 2 gol atarken, maçı anlatan İngiliz spikerden milli yıldız için Messi benzetmesi geldi. İşte detaylar...

Spor 20-05-24 10:17

1970'li yıllarda bir bilim kurgu yazarı, ChatGPT’nin gelişini nasıl tahmin etti?

İngiliz bilim kurgu yazarı Ballard ve arkadaşlarının 1960 ve 1970'li yıllarda bilgisayar ile ürettiği şiirler, üretken yapay zekanın yaratıcılığa olan etkisiyle ilgili bugünkü tartışmalara da ışık tutuyor.

Yurthaber 20-05-24 07:47

Her satırında büyüleyici dünyalarda dolaşmanızı sağlayacak kitap setleri

Okuyucuların kalplerinde derin izler bırakan, hayallerini süsleyen ve onları farklı dünyalara taşıyan kitap serilerinin hem edebiyat dünyasına hem de popüler kültüre büyük etkisi bulunuyor. Gerek karakterlerleriyle ve olayların çeşitliliğiyle gerek insan doğasına yönelik düşündürücü ve sorgulatıcı pek çok detayıyla büyülü dünyalarına daldığımız kitap setlerinden oluşan bir liste hazırladık. İşte detaylar!

Haber 19-05-24 21:55

Oleksandr Usyk dünya ağır sıklet şampiyonu oldu! Tyson Fury'den gündem olacak sözler

Boks ağır siklet kategorisinde Ukraynalı Oleksandr Usyk ve İngiliz Tyson Fury, Kingdom Arena'da kozlarını paylaştı. Ukraynalı Oleksandr Usyk, İngiliz rakibini yenerek dünya ağır siklet şampiyonu oldu. Tyson Fury'den maç sonrası gündem olacak sözler geldi.

Spor 19-05-24 10:11

İngiliz devi Arda Güler'in aklını çelmeye çalışıyor! Teklifi öğrenen Real Madrid apar topar harekete geçti ve reddetti

Real Madrid'de özellikle son haftalarda gösterdiği müthiş performansla alkış toplayan Arda Güler rakiplerin de beğenisini kazanırken Premier Lig'in köklü kulübü Arsenal milli yıldız için dev bir teklifte bulundu. İşte detaylar...

Spor 17-05-24 12:25

Tuğba öğretmen gelin gittiği şehirde Trabzon Ağzı Sözlüğü çıkardı

Trabzon'da görev yapan Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Tuğba Canım, öğrencileriyle yaptığı araştırmalar sonucu Trabzon Ağzı Sözlüğü hazırladı.

Yurthaber 13-05-24 14:01

Artvin'deki şenlikte yazarlarla bir araya gelen çocuklar, kendi hikayelerini de tanıttı

Artvin'de çocuklara kitap okumayı ve doğayı sevdirmek amacıyla düzenlenen "Çocuk-Edebiyat-Tabiat Şenliği" başladı.

Yurthaber 09-05-24 15:34

Müstehcen sahneleri oğlu çekmişti! Elizabeth Hurley galada eski sevgilileriyle...

İngiliz oyuncu ve model Elizabeth Hurley'nin, 21 yaşındaki oğlu Damian'ın yönettiği filmde müstehcen sahnelerde olması uzun zamandır konuşuluyor. Hurley Londra gösterimindeki tarzı ve eski sevgililerinin filmi izlemeye gelmesiyle yeniden adından söz ettirdi.

Magazin 09-05-24 08:18

Met Gala'ya o anlar damga vurdu! Rita Ora tamamen şeffaf elbisesini boncuklarla kapadı! Elbisesini kocası düzeltti

Moda dünyasının en büyük etkinlikleri arasında yer alan geleneksel Met Gala büyük bir ihtişamla gerçekleşti. Ünlü isimlerin birbirinden cesur ve ilginç kostümlerle katıldığı geceye İngiliz şarkıcı Rita Ora damga vurdu. Tamamen şeffaf elbisesi ile gecede boy gösteren ünlü ismin elbisesini kocasının düzelttiği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 08-05-24 11:45

Ipswich Town, 22 yıl aradan sonra Premier Lig'e çıktı

İngiliz futbol ekiplerinden Ipswich Town, Leicester City'nin ardından Premier Lig'e yükselen ikinci takım oldu ve 22 yıllık birinci lig hasretine son verdi.

Spor 06-05-24 19:17

Suudi Arabistanlı sosyal medya fenomeni Manahel el-Otaibi 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı! Nedeni: Kıyafet seçimleri ve kadın haklarına destek

Suudi Arabistanlı bir fitness fenomeni olan Manahel el-Otaibi 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ocak ayında hapis cezası verilen şoke edici davaının ayrıntıları yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Fenomen ismin ülkedeki 'terörle mücadele' yasaları uyarınca hapis cezasına çarptırıldığı iddia edilse de İngiliz basını cezasının nedeninin kıyafet seçimleri ve kadın hakları savunuculuğu olduğunu söyledi.

Trend 03-05-24 14:27

Safari kazasında can pazarı: 12’si turist 15 yaralı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, aynı şirkete ait safari tur araçlarının çarpışması sonucu meydana gelen kazada 11’i İngiliz, 1’i İrlanda vatandaşı olmak üzere 12 turist ve 3 personel yaralandı.

Yurthaber 02-05-24 14:48

Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye'de buluştu, 2 derece daha artarsa geri dönüş yok diye uyardı!

Nobel Ödüllü İngiliz bilim insanı Geoffrey Levermore, Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyadaki ünlü fizikçilerin katıldığı 9'uncu Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2'nci Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı'nda (ICQMT2024) konuşma yaptı. Levermore, "Eğer dünyanın sıcaklığı gelecekte 2 derece daha artarsa hakikaten biz ne olacağını tam olarak bilmiyoruz ve bir daha geri dönüşü olmayan bir noktaya geleceğiz." dedi.

Haber 28-04-24 09:51

Hissetmek nasıl yazılır? Hissetmek mi hisetmek mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dil, insanların hem ürünü hem de üreticisi olduğu bir alandır ve kişiler arasındaki ortak unsurlardan biri olarak bilinir. Bir dili kullanmak, aynı zamanda belirli ses olaylarını, doğru yazım şekillerini ve anlamları bilmek anlamına gelir. Bu sebeple Türkçeyi doğru kullanmak ve dil bilgisi kurallarındaki farkındalığını artırmak isteyen bireylerin sorguladığı şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin doğru yazılışlarıdır. Peki, hissetmek nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:44

Keban Baraj Gölü'nde engerek yılanı popülasyonundaki artışı uzmanı değerlendirdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, Elazığ'da Keban Baraj Gölü çevresinde görülen engerek yılanı popülasyonundaki artışta küresel ısınma ve ekolojik yapının değişmesi, sürüngenlerle beslenen kartal, şahin ve doğan gibi yırtıcı kuşların doğada azalmasının etkili olduğunu belirtti.

Yurthaber 25-04-24 11:53

Maket eşeğiyle sokak sokak gezerek Nasreddin Hoca'nın hikayelerini anlatıyor

Yozgat'ta emekli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ertuğrul Kapusuzoğlu, yaptırdığı maket eşeğiyle sokak sokak gezerek çocuklara Nasreddin Hoca'nın hikayelerini anlatıyor.

Yurthaber 19-04-24 11:06

İmamoğlu Her şey onun elinde dedi, Erdoğan'a seslendi: Siyasi geleceği için endişelenmeli!

31 Mart'ta yapılan seçimlerde en yakın rakibine yüzde 10 gibi bir fark atarak seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İngiliz medyasına konuştu. Geride bıraktığımız seçimin asla sadece İstanbul seçimi olmadığının altını çizen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. İmamoğlu, "Erdoğan seçmenin mesajını almaması ve aynı şeyleri yapmaya devam etmesi halinde siyasi ömrü kısalacak. Her şey onun elinde" dedi.

Haber 08-04-24 07:37

İngilizlerin kahvaltısındaki şaşırtıcı kilo verme sırrı! Fasulye o işe yarıyormuş... 8 haftada 6 kilo verdiler, bazıları daha da fazla zayıfladı

Tüm dünyada meşhur olan İngiliz kahvaltısı ürün çeşitliliğiyle dikkat çeker. Kahvaltıda kızarmış ekmekten fasulyeye, sosisten reçele kadar çok sayıda farklı ürün bir arada bulunur. İngilizlerin dikkat çeken bu kahvaltısındaki bir detayın kilo vermeye yardımcı olduğu ortaya çıktı. O sır; fasulye ve dirençli nişastada saklı! İşte yapılan araştırmada gönüllülerin 8 haftada 6 kilo vermesini sağlayan o zayıflama sırrı ile ilgili detaylar...

Kadin 03-04-24 10:29

Annesinin müstehcen sahnelerini çekti! Elizabeth Hurley'nin oğlundan bomba sözler

İngiliz oyuncu ve model Elizabeth Hurley'nin yeni filmindeki müstehcen sahneler gündem olmuştu. Filmin yönetmen koltuğunda ise Hurley'nin 21 yaşındaki oğlu Damian vardı. Damian Hurley annesinin bu sahnelerde gayet iyi olduğunu ve sette yakınlık koordinatörlerinin olmadığını söyledi.

Magazin 02-04-24 15:38

2024 yağışları Van Gölü Havzası’na nefes oldu

Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van Gölü Havzası’nın ihtiyaç duyduğu yağışın gerçekleşmiş olduğunu belirterek, “2024 yılı içerisinde özellikle ocak, şubat ve martta da giderek temposunu arttıran yağışın şekli, şiddeti havzayı büyük ölçüde rahatlattı” dedi.

Yurthaber 26-03-24 09:57
Van

İngiliz Kraliyet ailesinde neler oluyor? Kral Charles, Prenses Kate Middleton derken gözler Prens William'a çevrildi... Ünlü kahinin kehaneti korkuttu

Kraliyet ailesi, Kral Charles'ın kanser tedavisi görmesi ve Kate Middleton'un ameliyat olması nedeniyle son dönemin dünya basınında odak noktası haline gelmişti. Yaşayan Nostradamus Athos Salome'un kehanetleri bu kez gözlerin Prens William üzerine odaklanmasına neden oldu. Brezilyalı kahin Athos Salome'ye göre, Galler Prensi tahta çıkmak için acele etmekten kaçınmalı.

Trend 20-03-24 14:38

Kate Middleton ortaya çıktı mı? Öldüğü bile iddia edilmişti! Fotoğraf yok, açıklama var... 'Orada görmek beni çok şaşırttı'

Bir süredir İngiliz Kraliyet Ailesi üzerinde kara bulutlar dolanıyor. Ancak özellikle son dönemde Kate Middleton'ın ortalarda görünmemesi sosyal medyada çeşitli spekülasyonları ve iddiaları da beraberinde getirdi. Son olarak sosyal medyada öldüğü bile iddia edilen Kate Middleton hakkında yeni bir açıklama geldi. Kate Middleton'ın 'oynanmış' fotoğrafının büyük tepki çekmesinin ardından, Prenses Kate'in ortaya çıktığı söylendi.

Haber 18-03-24 09:58

1. Van Çocuk Edebiyatı Fuarı açıldı

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 1. Van Çocuk Edebiyat Fuarı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla açıldı.

Yurthaber 04-03-24 15:23
Van

Dünyanın sonu böyle mi gelecek? Korkutan 'kıyamet' senaryosu: Güneş...

Dünyadaki yaşamın tam olarak kaç milyon yıldır var olduğunu kesin olarak söylemek zor. Bilimsel tahminler, 3,5 ila 3,8 milyar yıl önceyi gösteriyor. Ancak dünyada yaşam uzun bir süredir devam ediyor olsa da bu kez konumuz dünyadaki yaşam değil dünyanın sonu... İngiliz basını, dünyanın sonunun nasıl geleceği konusunu manşetlerine taşıdı! Korkutucu bir grafik, Güneş'in devasa bir 'kırmızı dev' yıldıza dönüşeceğini ve bildiğimiz güneş sisteminin sonu olacak kadar büyüyeceğini ortaya koydu.

Haber 04-03-24 10:01

Başrollerini Alperen Duymaz ve Funda Eryiğit'in paylaştığı 'Kül' filminden ikinci hafta rekoru! Dili İngilizce Olmayan Filmler listesinde 2. sıradaki yerini aldı

Başrollerini Alperen Duymaz ve Funda Eryiğit'in paylaştığı 'Kül' filmi Netflix'te 9 Şubat hayranlarıyla buluştu. Film ikinci haftasında 6.4 milyon görüntülenme ile Netflix'in Dili İngilizce Olmayan Filmler listesinde 2. sıradaki yerini aldı.

Trend 23-02-24 15:45

Kiraladıkları günlük ev savaş alanına döndü! 'Ödeme anlaşmazlığı' bir türlü çözülemedi...Çılgın partinin sonu hastanede bitti

Bir grup İngiliz turist Tayland'ın Phuket şehrinde bir villa kiralayarak eğlenmek istedi. Kadın ve trans bireylerden oluşan bir grup eskortu çağıran İngiliz turistler için gece kabusa döndü. İki grup arasında ödeme konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle kavga başladı. Sokağa taşan kavgada bir turist karnından bıçaklanarak yaralandı. Komşuların ve seks işçilerinin ihbarda bulunmasıyla olay yerine çok sayıda polis de geldi.

Trend 23-02-24 09:50

Elmalı krambıl (Crumble) tarifi: Elmalı krambıl (Crumble) nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarından, farklı ülkelere ve bölgelere ait yiyecekler, tatlılar, ana yemekler ya da atıştırmalıklar denemeyi, tatmayı seviyorsanız Elmalı krambıl tarifimize mutlaka göz atmalısınız. İngiliz mutfağına ait bu tatlının hem yapımı çok kolay, hem de kolay ulaşabileceğiniz malzemeleri var. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 21-02-24 16:18

Meddah ekibi, özel gereksinimli Nurdeniz'e özel gösteriyle doğum gününü kutladı

Edebiyat alanında doktorası bulunan Rugeş Demir, kurduğu meddah ekibiyle 14 yaşındaki fiziksel ve zihinsel engelli Nurdeniz Aygün'ün evinde gösteri gerçekleştirerek doğum gününü de kutladı.

Yurthaber 16-02-24 12:13

Şöyle ki nasıl yazılır? Şöyle ki ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili, kelime haznesi bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu nedenle pek çok farklı türde kelime ve dil ögesi bulunur. Türkçede bulunan kelimelerin ve eklerin yazım biçimleri dil bilgisi kuralları etrafında belirlenir. İnternet ortamında binlerce sözcüğün doğru yazım biçimi araştırılır. En çok merak edilen ise –ki ekinin kullanım şeklidir. Hem yapım eki hem bağlaç hem de ilgi zamiri olarak kullanılan -ki yazımı sıklıkla karıştırılır. Peki şöyle ki nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:33

Ön plan nasıl yazılır? Ön plan ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe dili bölgesel dinamiklerinden dolayı diğer dillerden pek çok sözcük almış ve kendi içinde kelimeler türetmesiyle birlikte kelime haznesini oldukça genişletmiştir. Türkçedeki sözcükler içerisinde, iki sözcüğün birleşmesiyle yeni bir anlamın oluştuğu sözcükler de bulunur. Dil bilgisi kurallarına özen gösteren kişiler, bu sözcüklerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiğini sorgulamaktadır. Türkçedeki kelimelerin doğru yazılış biçimlerine TDK karar verir. Peki, ön plan nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:27

Kedi dili pasta tarifi: Kedi dili pasta nasıl yapılır?

Tatlı krizlerini dindirmek için ya da az bir zamanda lezzetli bir tatlı yapmak için kedi dili pasta tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Hem hafif hem de lezzeti olan bu tatlının yapımı da son derece kolay ve zahmetsiz.

Yemek 14-02-24 22:51

Göğüs büyüklüğümün tamamen farkındayım demişti! Florence Pugh beyaz elbisesini sütyensiz giyip meydan okudu

Son dönemde yer aldığı başarılı projelerle adından söz ettiren İngiliz oyuncu Florence Pugh bir süre önce sütyensiz tarzı yüzünden eleştirilere maruz kalmıştı. "Uzun zamandır bedenimde yaşıyorum. Göğüs büyüklüğümün tamamen farkındayım ve bundan korkmuyorum." diyen güzel oyuncu yine tarzıyla eleştirilere meydan okudu.

Magazin 08-02-24 15:47

Oğuzhan Uğur'dan sitem dolu deprem paylaşımı... O yüzden süslü cümlelerle edebiyat parçalayacak halim yok

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Depremlerde binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Depremin etkilediği 11 ilde yüzlerce bina yıkıldı. Deprem afetinde yaptığı maddi yardımlar ve çabalarıyla akıllara kazınan bir isim de Oğuzhan Uğur oldu. Uğur'dan depremle ilgili duygulandıran bir paylaşım geldi.

Magazin 06-02-24 09:26

Merkez Bankası TL mevduat ve Kur Korumalı Mevduat kararını açıkladı: Fatih Karahan ilk hamleyi yaptı: Türk lirası zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, Türk lirası (TL) mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara faiz uygulayacak. Döviz dönüşümlü KKM'de ise tarih uzatıldı. Yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Ocak 2024 itibarıyla bankalardaki altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Finans 05-02-24 07:09

Sezon başında Aston Villa'ya kiralanmıştı, Zaniolo gittiği gibi geri dönüyor! Satın alma opsiyonu kullanılmıyor

Galatasaray'ın Roma'dan kadrosuna kattığı ve sezon başında İngiliz ekibi Aston Villa'ya kiralık olarak gönderdiği Nicolo Zaniolo ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna göre; Ada'da bekleneni veremeyen Zaniolo için Türkiye'ye geri dönmeye hazırlanıyor.

Spor 02-02-24 15:27

Edebiyat dünyasının acı kaybı! Mario Levi 66 yaşında hayata gözlerini yumdu

Ünlü yazar Mario Levi'den sevenlerini üzen haber geldi. Yazar ve iletişim eğitmeni Mario Levi 66 yaşında İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Trend 31-01-24 09:43

Bakan Fidan İngiliz mevkidaşı Cameron'ı İstanbul'da böyle karşıladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile İstanbul'da bir araya geldi. İstinye'deki İstanbul Temsilciliği'nde 11.15'te bir araya gelen Fidan ve Cameron yaklaşık 90 dakika baş başa görüştü. Heyetler arası görüşme ise çalışma yemeği formatında gerçekleştirildi.

Haber 26-01-24 12:37

Diyarbakır'da Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Evi'nin açılışı yapıldı

Diyarbakır'da restorasyonu tamamlanan Şehzadeler Konağı, Sezai Karakoç Kültür ve Edebiyat Evi olarak hizmet verecek.

Yurthaber 23-01-24 08:15

İntihal nedir, nasıl kontrol edilir?

Edebiyat alanında birçok farklı özelliği ile öne çıkan çok sayıda yazı çeşidi bulunmaktadır. Kimi yazılar şiir olarak tabir edilirken kimileri ise düz yazı olarak karşımıza çıkar. Günümüzde sıklıkla karşılaştığımız yazı çeşitleri ise roman, makale, öykü, tez, masal, biyografi gibi yazılardır. Herhangi bir konuda bir içerik hazırlarken bu içeriğin kopya olmamasına dikkat edilmesi son derece önemli bir konudur. Peki, intihal nedir ve nasıl kontrol edilir?

Egitim 18-01-24 18:27

Skandal iddia! Üniversiteden profesörlük kadrosu için adrese teslim şart

Sakarya Üniversitesi'nin akademik personel alımları için ilana çıkılan kadrolarda skandal bir durum yaşandı. Başvuru tarihi dün sona eren ilanlarda adrese teslim şart ihtiva ettiği gerekçesiyle şikayet edilen iki ilanın iptal edildiği ve diğer ilanlarda da benzer şartların olduğu ancak iptal edilmediği görüldü. Eski Türk Dili Anabilim Dalı Profesörlük kadrosu için 'geleneksel Türk okçuluğu alanında çalışmalara sahip olmak' şartı istendi.

Haber 13-01-24 18:26

Orta Doğu'da hareketli gece! Hem ABD hem İngiltere saldırıya geçti: Savaş uçakları o kentleri vurdu

ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'de birkaç kentte bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Bunun üzerine Yemen'deki Husiler de ABD ve İngiltere'nin düzenlediği saldırılara yanıt olarak Kızıldeniz'de ABD ve İngiliz savaş gemileri ve üslerine saldırılar düzenlemeye başladıklarını duyurdu. Saldırılar sonrası Rusya'dan "acil toplanın" çağrısı gelirken, Yemen'deki Husiler ise ABD ve İngiltere'nin "aptallık ettiğini" ifade etti.

Haber 12-01-24 06:13

Tekirdağ'da Mekanın Görsel Dili 2024 Haritalar sergisi açıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin çizdiği haritalardan oluşan "Mekanın Görsel Dili 2024 Haritalar" sergisi açıldı.

Yurthaber 11-01-24 12:35

FKA Twigs'in yarı çıplak reklam pozu yasaklandı! 'Aşırı cinselleştirilmiş'

Calvin Klein için hazırlanan ve İngiliz müzisyen FKA Twigs'in yarı çıplak olarak boy gösterdiği bir poster, kadınları nesneleştirerek ciddi hakarete neden olabileceği gerekçesiyle yasaklandı.

Magazin 11-01-24 07:32

Dua Lipa Altın Küre'de giydiği Şamdana benzetilen elbiseyle zor anlar yaşadı! Şarkıcı oturamadı...

Arnavut asıllı İngiliz şarkıcı Dua Lipa sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık gündem oluyor. Ünlü şarkıcı cesur ve iddialı tarzı ile büyük beğeni topluyor. Ünlü şarkıcının Altın Küre ödüllerinde giydiği kıyafet gündem oldu. Kıyafet o kadar dardı ki şarkıcı oturmakta güçlük çekti.

Magazin 10-01-24 18:39