Isletme Bilgi Yonetimi Haberleri

Bahçeli'den 'hesaplaşma' teklifi: Biz hazırız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bazı televizyon kanallarına çok sert tepki gösterdi, adını verdiği kanallar için "Mahkemede dinlenmelerini, ifadelerinin alınmasını, şayet varsa tevsik edilmiş bilgi, belge ve bulgularını mahkemeye sunmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı. Bahçeli ayrıca dikkat çeken bir de 'hesaplaşma' teklifinde bulundu.

Haber 2024-05-27 15:09:34

Ticaret Bakanlığı duyurdu: 725 düzensiz göçmen yakalandı

Ticaret Bakanlığı göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 2024 yılının ilk 4 ayında gerçekleştirilen operasyonlara dair bilgi verdi. Bakanlık bu süre zarfında 725 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Haber 2024-05-25 09:15:07

Trendyol ve Hepsiburada’ya yeni rakip! LC Waikiki online satış platformunu tanıttı: ‘Kârlılığımıza 1,5 puan ekliyor’

Yaklaşık üç yıl önce diğer pazar yerlerinden çıkış yapma kararı alan LC Waikiki, yeni online satış platformu ile pazara girerek Trendyol ve Hepsiburada’ya rakip oldu. E-Ticaret Genel Müdürü yeni online alışveriş platformu hakkında detayları açıklarken, şirket büyümesine ilişkin de bilgi verdi. “Pazar yerindeki markalarımız online tarafta kârlılığımıza 1,5 puan daha ekliyorlar” diyen Yiş, “Şirketin büyümesine ve kârlılığına katkı sunacak şekilde burayı büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullan

Finans 2024-05-24 06:51:59

Cinayet şüphelisi polise sahte kimlik verdi, çıkan arbedede kendi silahından çıkan kurşunla öldü

Kadıköy’de cinayetten aranan şahıs, emniyet ekiplerinin kimlik kontrolünde polise sahte bilgi verince polis ve şahıs arasında arbede yaşandı.

Yurthaber 2024-05-22 07:50:47

Diğer Haber Etiketleri

Devlet Bahçeli MHP Ticaret Bakanlığı göçmen şirket haberleri Kadıköy lyme lyme hastalığı Ballymena United FC hayalet hastalık tdk yazım tdk yazım kılavuzu tdk yazım kuralları Beylikdüzü Hemşire Windows 11 hotspot Kripto para meclis düzenleme Ahmet Davutoğlu darbe Google One nedir ne işe yarar bahçe maçı fenerbahçe maçı maçın oynanacak galatasaray Serdar Ali Çelikler Mehmet Nuri Ersoy deprem Azerbaycan Apple Araç alara damar yolu Göz ilik iltihap ishal bağırsak Fahiş fiyat Stokçuluk kanun teklifi türk telekom fatura sorgulama turkcell fatura sorgulama vodafone fatura sorgulama Öğretmen yusuf tekin İstanbul Bilgi Üniversitesi Özgür Özel CHP altyapı sorgulama altyapı sorgulama türk telekom fiber altyapı sorgulama turknet altyapı sorgulama superonline altyapı sorgulama kablonet altyapı sorgulama ele Tanyeli imar barışı Afyonkarahisar metro durakları metro durakları istanbul kredi kartının asgari ödemesini yapmak faiz işlemesini durdurur mu kredi notu kredi kartı borcu yapılandırma Bakırköy servis tamirci çamaşır makinesi Kemal Kılıçdaroğlu kavga sosyal medya Twitter kaza otoyol Aksaray Marmara Gölü grip külot nasıl yazılır tdk kutup yıldızı kombin AVM kanser diyabet İyi Yaşam doğa da, real madrid Arda Güler provizyon ne demek provizyon nedir provizyon provizyonda ne demek provizyondaki işlemler provizyondaki işlemler ne demek DNA eo Psikolog vf zihin podcast önerileri Discord discord nedir discord sunucuları linkedin nedir LinkedIn Zonguldak android şifre

Hayalet hastalık olarak biliniyor! Türkiye'de yaygın görülüyor… Bu belirtilere dikkat! Kene, sinek ve böceklerden bulaşıyor

Hayalet hastalık olarak bilinen ve 300 ayrı hastalığın belirtilerine benzer belirtiler gösteren lyme enfeksiyonu, çoğunlukla tespit edilemediği için hastaların hayat kalitesini ciddi oranda etkiliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, lyme enfeksiyonu hakkında bilgi verdi.

Haber 20-05-24 11:22

Hakikaten nasıl yazılır? Hakikaten mi hakkaten mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Arapça kökenli olup zarf görevinde kullanılan hakikaten kelimesinin doğru yazılışı pek çok kişi tarafından araştırılır. Bu kelimenin hakkaten şeklinde mi yoksa hakikaten olarak mı yazılması gerektiği merak edilir. TDK kapsamındaki güncel açıklamalar ise hakikaten kelimesinin doğru yazılışı ile cümle içerisindeki kullanımının kolaylıkla keşfedilmesini mümkün kılar. Dolayısıyla TDK çevrim içi sözlüğü kaynak alındığında bu yabancı kökenli kelimenin doğru kullanımı üzerine bilgi aktarılabilir.

Egitim 17-05-24 21:50

Beylikdüzü'nde hemşirenin sır ölümü! Koluna enjekte edilen ilaç doktorun cebinden çıktı

İstanbul'da bir hastanede hemşire olarak çalışan 24 yaşındaki Selen Bilgi, hastanedeki bir odada ölü bulundu. Bilgi'nin ölümü üzerine başlatılan soruşturmada koluna enjekte edilen ilaç, yoğun bakım doktoru olan F.A.'nın cebinden çıktı. Savcılığın tutuklama istediği doktor, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Haber 17-05-24 18:13

Windows 11 nasıl yüklenir? Windows 11 sistem gereksinimleri nelerdir?

Günümüzde en sık kullanılan teknolojik cihazlardan biri bilgisayarlardır. Gerek iş gerekse bilgi alışverişi için kullanılan bu cihazlar kendi içlerinde farklı işletim sistemlerine sahiptir. Bu işletim sistemlerinden biri Windows işletim sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Microsoft Windows bünyesinde birçok farklı sürüm vardır. Bunlardan biri de Windows 11 olarak bilinmektedir. Peki, Windows 11 nasıl yüklenir ve sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 16-05-24 19:13

Hotspot nedir, ne işe yarar? Telefonda hotspot nasıl kullanılır?

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte insan yaşamına birçok yenilik girmiştir. Bu yeniliklerden biri de internettir. Günümüzde internet bağlantısı bilgi paylaşımı, iletişim, alışveriş gibi birçok amaçla kullanılmaktadır. İnternete ulaşım sağlanabilmesi için Wi-Fi ya da mobil veri gibi kablosuz bağlantılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlantıların olmadığı alanlarda ise hotspot denilen işlem devreye girmektedir. Peki, hotspot nedir, ne işe yarar ve telefonda hotspot nasıl kullanılır?

Haber 16-05-24 19:10

Kripto para düzenlemesi Meclis'e sunuldu! AK Partili isimden yeni açıklama: 'Yasaklanması söz konusu değildir'

Kripto para yatırımcılarını ilgilendiren düzenleme bugün Türkiye Büyük Millet Meclis'ine sunuldu. Kripto para ilk kez tanımlanacak, Sermaye Piyasaları Kurumu'na yetki verilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri de düzenlemeyle ilgili bir noktaya çekerek "Yasaklanması söz konusu değildir" dedi.

Finans 16-05-24 18:34

Ahmet Davutoğlu'ndan Devlet Bahçeli'ye çağrı: 'Darbe ihtimali varsa...'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 3 emniyet görevlisi hakkındaki soruşturmaya ilişkin sözleriyle ilgili konuştu. Bahçeli'ye çağrıda bulunan Davutoğlu, "Sayın Erdoğan ile yeni görüştünüz, varsa bir darbe ihtimali ona söyleyin. Bilgi ve belgeleri devlet kurumları ile paylaşın" dedi.

Haber 15-05-24 13:59

Google One nedir, ne işe yarar? Google One ücretli mi ücretsiz mi? Google One Google Drive farkı

Google, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan en önemli internet tarayıcılarından biridir. Google aynı zamanda çok uluslu bir Amerikan firması olarak da bilinmektedir. İnternet aracılığıyla bilgi araması ve online bilgi paylaşımı yapılmasında büyük bir role sahip olan Google, bünyesinde birçok farklı hizmet paketi barındırmaktadır. Bu hizmet paketlerinden biri de Google One hizmetidir. Peki, Google One nedir, ne işe yarar, ücretli mi ücretsiz mi, Google One Google Drive farkı nedir?

Haber 14-05-24 19:28

Serdar Ali Çelikler'den olay yaratan iddia! ''Galatasaray, Fenerbahçe'ye 5 atmak için sahaya çıkacak''

Fenerbahçeli kimliği ile tanınan gazeteci Serdar Ali Çelikler, haftaya oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili olay yaratacak bir iddiada bulundu. Florya'dan bilgi aldığını ifade eden Serdar Ali Çelikler, Galatasaray'ın maça 5 atmak için çıkacağını söyledi.

Spor 13-05-24 13:34

Karagöz'ün iddiaları sonrası gündem olmuştu! TÜRSAB Başkanı Firüz Bağlıkaya'dan Bakan Ersoy'a tepki: Yalan bilgi yayıyor!

TÜRSAB Başkanı Firüz Bağlıkaya'nın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la ilgili ortaya attığı iddialar bir anda gündem yarattı. Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün İBB ile ilgili iddiaları sonrası ismi gündeme gelen TÜRSAB Başkanı, yaptığı açıklamayla dikkat çekti. Bağlıkaya, Bakan Ersoy için "Göreve geldiği günden beri sosyal medya fenomenlerini, gazetecileri, bürokratları, siyasileri ve bakanları telkin ederek aleyhimize kamuoyu oluşturuyor" iddiasında bulundu.

Haber 12-05-24 09:20

Azerbaycan'da 5,2 büyüklüğünde deprem!

Azerbaycan'ın Lenkeran ilinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 18 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenilirken depremde yaralı ya da can kaybı olup olmadığına dair henüz bir bilgi yok.

Haber 11-05-24 17:06

CarPlay nedir, ne işe yarar? Apple CarPlay nasıl kullanılır?

CarPlay Apple tarafından geliştirilen ve iPhone'u araç içi bilgi-eğlence sistemine bağlamayı sağlayan bir platformdur. Her araç Apple CarPlay uygulamasını desteklemese de yeni üretilen birçok araba modelinde bu özelliği kullanabilmek mümkündür. Peki, CarPlay nedir?

Haber 10-05-24 19:32

Bu belirtiler varsa dikkat! Bağırsaklarınızda emilim bozukluğu olabilir

Vücudumuzun en önemli organlarından olan bağırsak, tüm sağlığı etkileyebiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mustafa Kaplan, emilim bozukluğu ile ilgili bilgi verdi.

Kadin 10-05-24 14:16

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor! Kanun teklifi kabul edildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Finans 09-05-24 18:45

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır, faturamı nasıl görebilirim?

Cep telefonları dijital dünyanın vazgeçilmez parçalarından biridir. Cep telefonları sayesinde başkalarıyla daha kolay iletişim kurulmakta ve bilgi alışverişi yapılabilmektedir. Günümüzde birçok farklı iletişim operatörü vardır. Bunlar arasında en bilinenleri ise Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’dur. Bu 3 GSM operatörü için de kolay bir şekilde online olarak fatura sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Peki, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 09-05-24 18:41

Yeni mülakat sisteminin taslağındaki ilk detaylar belli oldu! Öğretmen atamalarında yeni dönem…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarındaki yeni dönemle ilgili bilgi verdi. Yeni mülakat sisteminin taslağındaki ilk detaylar belli oldu. Bu taslağa göre, mülakatlar 45 dakika sürecek ve kamera ile kayıt altına alınacak. İşte tüm detaylar!

Haber 09-05-24 11:56

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuklar için Bilim atölyesi düzenledi

İstanbul Bilgi Üniversitesi, "Çocuklar için Bilim" projesi kapsamında Çanakkale'de bilim atölyeleri etkinliği gerçekleştirdi.

Yurthaber 09-05-24 10:51

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu dosyayı canlı yayında açıkladı! Bunu ilk kez söylüyorum...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarını canlı yayında açıkladı. Özel, "Bunu ilk kez söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede yaptığımız dış temaslar hakkında bilgi verdim" dedi. Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu dosyanın içeriğini de açıkladı.

Haber 08-05-24 22:22

Altyapı sorgulama: Türk Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet altyapı sorgulama, fiber altyapı sorgulama

Günümüzde internet sayesinde birçok hizmete oturduğumuz yerden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. İnternet kullanımı ise her geçen gün daha da fazla yayılmaktadır. Özellikle evlerde, iş yerlerinde birçok farklı internet altyapısı kullanılmaktadır. İnsanlar bulundukları ortamdaki internet altyapısı hakkında bilgi edinmek için sorgulama işlemi yapabilmektedir. Peki, Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet, fiber altyapı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:49

Tesadüfen pankreas kanseri olduğunu öğrenmişti... Tanyeli 47 kiloya kadar düştü! Son durumunu anlattı

Bir dönemin en ünlü oryantali Tanyeli tesadüfen pankreas kanseri olduğunu öğrenmiş ve tedavi sürecine başlamıştı. Bir süredir tedavisi devam eden Tanyeli son durumu hakkında bilgi verdi. Tanyeli, 'Hayatımda ilk kez bu kadar fazla kilo verdim' diyerek 47 kiloya kadar düştüğünü anlattı.

Magazin 08-05-24 10:44

İmar Barışı için kanun teklifi Meclis’te! Depremlerin ardından ortaya çıktı: ‘Uydu verilerinin tam doğruluğu sağlanamamıştı’

İmar Barışı Kanun teklifini Meclis’e geldi. Konuya ilişkin bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Teklif özellikle yapının depreme dayanıklılığını belirli şartları karşılayan yapıların kapsamına alınması hedefliyor. Bu şartlar arasında zemin etüt raporları, fay hattı araştırmaları, depreme dayanıklılık raporları ve ilave kat yapılmışsa teknik rapor alınması gibi koşullar bulunuyor'' dedi. Önceki imar barışı sürecinde bazı uydu verilerinin doğru sonuç vermediğini dile getirdi.

Finans 07-05-24 13:51

Bilgi Evleri için müftülükle protokol imzalanacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Bilgi Evleri’nin tüm vatandaşların yararına kullanılması için önemli bir protokole imza atacaklarını kaydetti.

Yurthaber 06-05-24 11:38

metro durakları isimleri ve saatleri: M3 metro durakları isimleri nelerdir? M3 Bakırköy - Kayaşehir Metro Hattı saatleri

M3 metro duraklarının isimleri ve saatleri, özellikle İstanbul dışından gelen kişilerin sıklıkla merak ettiği bir konudur. Şehir dışından gelen kişilerin dışında şehir içinde bulunan insanlar da M3 metro hattı ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyebilir. Peki, M3 metro durakları isimleri nelerdir? M3 metro saatleri...

Haber 05-05-24 19:00

Kredi kartına asgari ödeme yapılırsa ne olur? Kredi kartının asgarisini ödersem ne kadar faiz gelir?

Her bir kredi kartı kullanıcısı için dönem borcu ödeneceği zaman iki ayrı seçenekten birini tercih etme şansı bulunur. Bunların ilki asgari ödeme yapmak iken bir diğeri ise hesaba minimum tutardan daha yüksek bir miktarda para yatırmaktır. Yine asgari ödeme yapıldığı zaman kredi kartı kullanıcılarının notunun veya sicilinin hangi yönde açıklandığına dair bilgi sunulması gerekir. Böylece kredi kartına uzun vadede yalnızca asgari ödeme yapmanın hangi sonuçları beraberinde getirdiği açıklanabilir.

Finans 05-05-24 16:24

İnternette bulduğu numarayı arayıp eve tamirci çağırdı, neye uğradığını şaşırdı! Nasıl bir olayın içindeyiz?

Bakırköy'de Gülay Erman, çamaşır makinesinin arızalanması üzerine internetten numarasını bulduğu tamirciyi evine çağırdı. İddiaya göre makinesini tamir için gelenlerden ne makinesini ne de parasını geri alabildi. Şikayetçi olan Erman, "Nasıl bir olayın içindeyiz, buna kim dur diyecek?" dedi. Tüketici Konfederasyonu (TUKONFED) Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı yetkisiz servislere karşı Ticaret Bakanlığı'nın Servis Bilgi Sistemi'nin (SERBİS) kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Haber 05-05-24 13:09

Özel'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Detayların önemli kısmını paylaştım

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim. Detayların önemli bir kısmını paylaştım, kendisinin görüşlerini aldım" dedi.

Haber 04-05-24 14:37

Kız öğrenciler okul çıkışında birbirlerine girdi! Sokak ortasındaki saç saça baş başa kavga saniye saniye kameraya yansıdı

Sosyal medyada iki kız öğrenci arasında sokak ortasında yaşanan kavgaya ait görüntülerin paylaşılması büyük ilgi topladı. Olayın zamanına ve yerine ilişkin olarak bir bilgi paylaşılmazken öğrencilerin okul üniformalarıyla ettikleri kavga saniye saniye bir görgü tanığı tarafından kaydedildi.

Trend 04-05-24 10:06

Aksaray'da otobüs kazası! Araç taklalar atarak savruldu: Vali kazanın nedenini açıkladı: 2 ölü, 34 yaralı

Kilis'ten İstanbul'a giden bir yolcu otobüsü gece saatlerinde Ankara-Niğde otoyolunda kaza geçirdi. Aksaray Valisi olay yerine giderek bilgi aldı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu sürücü uyuduğu için kazanın meydana geldiğini duyurdu. 2 kişinin hayatını kaybettiği kazada 6'sı ağır olmak üzere 34 yaralı bulunuyor.

Haber 03-05-24 06:57

Marmara Gölü'nü kurtaracak proje! DSİ duyurdu: 9 Mayıs'ta ihaleye çıkacak

Devlet Su İşleri (DSİ) 2'nci Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, Manisa'da yaşanan kuraklık ve su kaynaklarının kesilmesiyle tamamen kuruyan Marmara Gölü'nü kurtarmak için DSİ tarafından hazırlanan projenin 9 Mayıs'ta ihaleye çıkacağını duyurdu. Proje ile Bozdağ'dan akan suyun Ahmetli, Sart, Tabak Çayı, Kurşunlu, Gümüş regülatörleri vasıtasıyla mevcut Kendirlik Besleme Kanalı üzerinden göle getirilmesi hedefleniyor.

Haber 02-05-24 09:59

Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer?

Grip her yıl milyonlarca insanı etkileyen ve yaşamı olumsuz etkileyen bir viral enfeksiyondur. Mevsimsel grip salgınları insan sağlığını, toplumları ve ekonomileri ciddi şekilde etkileyebilir. Ancak grip hakkındaki bilgi ve farkındalık arttıkça, önleme ve tedavi konusunda daha etkili olabiliriz. Peki, grip neden olur ve nasıl geçer?

Haber 30-04-24 20:35

Külot nasıl yazılır? Külot mu kilot mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dildeki kelimeleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, her konudaki düşüncelerini paylaşabilmek için kelimeleri kullanır. Cümleleri anlamlı hâle getiren sözcüklerin hatalı yazılması ise anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam kaymalarını önleyebilmek için sözcüklerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri de külot sözcüğüdür. Peki, külot nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:17

Kutup Yıldızı nasıl yazılır? Kutup Yıldızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bütün dil ögelerinin kullanım biçimleri ve Türkçe dil bilgisi kuralları Türk Dil Kurumu tarafından açıklanır. Yazılı dilde anlamlı bir aktarım için yazım kurallarına uyulması önemlidir. Bu kapsamda internet üzerinde pek çok kelimenin doğru yazımı konusunda araştırma yapılır. TDK tarafından online olarak paylaşılan sözlükte anlamı ve yazılışı sorgulanan sözcükler hakkında bilgi edinilebilmektedir. Peki, Kutup Yıldızı nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:15

Kombin nasıl yazılır? Kombin mi konbin mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günümüzde pek çok insanın aşina olduğu kombin sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği karıştırılabilir. Bunun nedeni ise kombin sözcüğünün İngilizceden dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir kelime olmasıdır. Dolayısıyla bu tür kelimelere yönelik bilgi eksikliklerinin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, kombin nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:11

Sosyal medyada çok konuşulan görüntüler! Kocasına tasma takarak gezdirdi... O anları bir gören bir daha baktı

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü kullanıcılar arasında viral olurken görüntülere kimse anlam veremedi. Görüntülerin kaydedildiği yere ilişkin bir bilgi paylaşılmazken bir kadının alışveriş yaptığı sırada diğer eliyle kocasının boynuna geçirdiği tasmayı tuttuğu görüldü. O anlar sosyal medyada çok konuşuldu.

Trend 30-04-24 15:03

Ağzınız sinyal veriyor: Dilinizdeki bu renklere dikkat! Kanser veya diyabet belirtisi olabilir

Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları, dilinizin sağlığınız hakkında bilgi sağlayabileceğini söylüyor. Genellikle beyaz bir tabakaya sahip olabilen dil bazı durumlarda yediğiniz yiyecek ve içeceklere göre de farklı renklere bürünebilir. Yapılan bir araştırmaya göre dilinizdeki bu 3 sinyal kanser ve diyabet gibi hastalıkların belirtisi olabilir. İşte detaylar...

Haber 30-04-24 07:45

Senin ruhun hangi doğa olayı?

Haydi senin ruhunu hangi doğa olayına benzetelim? İşte senin için hazırladığımız eğlenceli bir test var. Kendi doğa elementin ve ruhun hakkında biraz daha fazla bilgi sahibi olmak için bu testi tamamla. Mevsimlerden, renklerden ve doğa olaylarından ilham alarak senin için en uygun olanı bulalım. Hazırsan, doğa yolculuğuna çıkmaya başlayalım!

Kadin 30-04-24 00:23

Arda Güler ilk kez konuştu! ''Türkçe anlamını bilmedikleri için tüm takım bana bu şekilde sesleniyor...''

Real Madrid'in çiçeği burnunda yıldızı Arda Güler, Madrid'e transfer olduktan sonra kameraların karşısına geçti. Kendi durumu hakkında bilgi verip takımın içinde yaşananlar konusunda da açıklamalar yapan Arda Güler'in sözleri büyük beğeni topladı.

Spor 28-04-24 21:38

Provizyon nedir? Provizyon ve bekleyen provizyon ne demek?

Provizyon sözcüğünün kökeni Fransızca iken bu kavram ait olduğu dilde provision şeklinde yazılır. Hem bir işlemi hem de bir süreci temsil eden provizyon kavramı günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan terimlerdendir. Günümüzde kredi ve banka kartlarının kullanımı neredeyse her bir vatandaş tarafından tercih edilen seçeneklerdendir. Dolayısıyla provizyonda bekleyen işlemlerin neyi ifade ettiği ve hangi durumlarda onaylandığı gibi konularda bilgi verilmelidir.

Finans 27-04-24 19:08

İkide bir nasıl yazılır? İkide bir ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İkide bir nasıl yazılır sorusu, bu sözcüğün nasıl yazılması gerektiğini öğrenmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Türkçe, sözcük bakımından oldukça zengin bir dildir. Kelimelerin fazlalığı düşünüldüğünde, bazı sözcüklerin doğru yazım şekilleri karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından İkide bir doğru yazılışı ile ilgili bilgi paylaşılmıştır. Peki, İkide bir nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:51

17 yıllık kocasının aslında kuzeni olduğunu öğrendi! DNA testinin sonucuna inanamadılar... Bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok

Evli ve üç çocuklu bir çift, soyağaçları hakkında daha fazla bilgi edinmek için DNA testi yaptırdıktan sonra kuzen olduklarını keşfetti. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Celina Quinones TikTok'ta yaptığı paylaşımında durumu anlattı ve 4.4 milyondan fazla beğeniye ulaştı.

Trend 26-04-24 11:49
DNA

Kişisel gelişimine tavan yaptıracak 10 podcast

Hayatımızın her anında gelişmeye ve öğrenmeye açık olmalıyız. Bunun en keyifli ve pratik yoluysa podcastler olabilir! Kişisel gelişiminize tavan yaptıracak bu 10 podcast ile, istediğiniz her konuda bilgi edinebilir, kendinizi geliştirebilir ve ilham alabilirsiniz.

Kadin 26-04-24 01:39

Discord nedir, Discord'a nasıl giriş yapılır? Discord nasıl kullanılır?

Son dönemde Discord'un ne olduğu, hakkında bilgi edinmek isteyen internet kullanıcıları tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Çoğunlukla oyunsever kişilerin sesli görüşme yapılabilmesi nedeniyle kullandığı Discord, oyunseverlere ve diğer kullanıcılara bir iletişim imkanu sunar. Peki, Discord nedir, ne işe yarar?

Haber 23-04-24 22:23

LinkedIn nedir, nasıl kullanılır? LinkedIn giriş işlemi nasıl yapılır?

LinkedIn, bilhassa profesyonel kariyer dünyası için öne çıkan işlevli bir sosyal medya platformudur. Kullanıcıların profesyonel kişiler ile bağlantı kurmalarına olanak sağlayan LinkedIn hakkında pek çok insan bilgi sahibi olmak istemektedir. Peki, Linkedln nedir, nasıl kullanılır? LinkedIn giriş işlemi nasıl yapılır?

Haber 23-04-24 22:19

Espritüel nasıl yazılır? Espritüel mi espiritürel mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimiz kelime açısından en zengin diller arasında yer almaktadır. Hâl böyle olunca çoğu sözcüğün yazımında yaygın olarak imla yanlışı görülebilmektedir. Dilimizi güzel kullanmak için kelimelerin doğru yazımı ve söyleniş şekilleri hakkında bilgi sahibi olmamız son derece önemli bir konudur. Günümüzde en sık yazım hatası görülen sözcüklerden biri espritüel kelimesidir. Peki, espritüel nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 22-04-24 19:32

Yer: Zonguldak! Jandarma kıyafetli kadın ekipleri alarma geçirdi, kimliği şaşkına çevirdi: 'Çok pişmanım'

Zonguldak'ta jandarma üniforması giyerek kafelerde oturanlara Genel Bilgi Toplama (GBT) yaptığı iddia edilen genç kadın, gelen ihbar üzerine ekipleri harekete geçirdi. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmen olduğu ortaya çıkarken, ifadesinde "Askerlik mesleğine hevesim vardı. Ondan dolayı böyle bir işe kalkıştım. Çok pişman oldum" dedi.

Haber 19-04-24 19:24