Kira Destek Basvuru Haberleri

Yeşil Dönüşüm Destek Programı uygulamaya alınıyor! İşte başvurabilecek şirketler

Yeşil Dönüşüm Destek Programı uygulamaya alınıyor. Programa sadece imalat sanayisinde faaliyet gösteren Türkiye'de yerleşik sermaye şirketleri başvurabilecek.

Finans 2024-07-26 15:28:16

Cadde cadde, sokak sokak ev arayan vatandaşa bir kötü haber daha!

Zaten kiralık ev bulmakta zorlanan vatandaşa kötü haber! Yaz sezonuyla birlikte tayinlerin olması, üniversite tercihleri ve düğünlerle birlikte kiralık daire konusunda talep patlamasının olacağı öngörülüyor. Kira talebinin %30 oranında artacağı ifade edildi.

Finans 2024-07-26 14:32:45

Ünlü iş insanı Bodrum Türkbükü'nde loca kiraladı! Bir aylık kira bedeli ağızları açık bıraktı

Dünyanın en güzel turistik bölgelerine sahip Türkiye’de tatil yapmak fahiş fiyatlar nedeniyle adeta hayal oldu. Çeşme, Bodrum ve diğer turizm bölgelerinde oteller, restoranlar astronomik fiyatlar nedeni ile boş kaldı. Pahalılık bu kadar konuşulurken ünlü isimler ve ünlü iş insanları Bodrum'dan vazgeçemiyor. Ünlü bir iş insanı Bodrum Türkbükü'ndeki loca kiraladı! Bir aylık için ödediği kira bedeli ağızları açık bıraktı.

Magazin 2024-07-26 07:33:43

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Fenerbahçe mesajı! Şimdi destek olma zamanı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından Sarı-Lacivertli kulüp ile ilgili olarak dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Uçum mesajında "Fenerbahçe’mize bir bütün olarak destek olma zamanı" ifadelerini kullandı.

Spor 2024-07-25 22:17:18

Bakan Şimşek'ten Bahçeli yorumu! Verdiği destek çok kıymetli

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerini yorumladı. Şimşek, Bahçeli'nin desteğinin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Finans 23-07-24 13:08

Bursa'da korkulan oldu! Yangın diğer fabrikalara sıçradı... Evler boşaltıldı, girişler yasaklandı

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kağıt ve elyaf üretiminin yapıldığı fabrikada sabah saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın sebebiyle çevredeki evler boşaltılırken; yangın diğer fabrikalara sıçradı. Yangını söndürmek için TOMA'lar da destek verdi. Öte yandan mahalleye girişler yasaklandı.

Haber 23-07-24 11:06

Ev sahibi kiracısının kabusu oldu: Yüzde 25'ten fazla zam alamayınca çileden çıkarttı! Kafamızdan aşağı pis sular akıyor, zulüm altında yaşıyoruz

İstanbul'da istediği zammı alamayan ev sahibi çileden çıktı, kiracısını kendince cezalandırma yöntemi 'pes' dedirtti. Ev sahibinin istediği zammı kabul etmeyip yasalara uygun orandaki zamlı kira ücretini gönderen kiracı neye uğradığını şaşırdı. Kiracı Zehra Çavdar, "Kafamızdan aşağı pis sular akıyor. Ev sahibinin zulmü altında yaşıyoruz” diyerek isyan etti.

Haber 23-07-24 10:37

EYT’li emekli çalışanlar için SGK prim desteği bitti! ‘Çok zor’ diyerek yaşanacakları anlattı: ‘Çifte vergilendirme gibi bir uygulama…’

Emekli çalışanlar özellikle de EYT'liler için alınan karar reel tarafta olumlu bulunmadı. Esnaf yüzde 5 sosyal güvenlik destek primi uygulamasının kaldırılmasına karşı çıktı. Alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti. Yaşanacak sorunları da anlatan esnaflar kiralar ile ilgili de çağrıda bulundu. 'Çifte vergilendirme gibi bir uygulama" diyerek yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğunun altını çizdiler...

Finans 21-07-24 11:12
EYT

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde değişiklik

Kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Finans 20-07-24 15:45

Bakanlık duyurdu! Çiftçilerin destek ödemeleri hesaplarda

Tarım ve Orman Bakanlığı, 119 milyon 106 bin liralık destekleme ödemesinin çiftçilerin hesabına aktarıldığını bildirdi.

Finans 20-07-24 15:22

Konut piyasasında şaşırtan tablo: 1 Temmuz'dan sonra tam tersi bekleniyordu! Yüzde 50 düştü!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye ve kira artışı davaları devam ederken yüzde 25 kira artış sınırı da iki yılın ardında 1 Temmuz'da kaldırılmıştı. Emlak piyasası 1 Temmuz sonrası kiralık evlerin sayısında artış beklerken tablo terse döndü. Kiralık daireler yüzde 50 azaldı. Uzman isim, "Mayıs, haziran ve temmuz aylarında fiyatlar yükselişe geçti" değerlendirmesini yaptı.

Finans 20-07-24 10:09

Bakan Göktaş duyurdu: SED ödemeleri hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temmuz ayına ilişkin 1 milyar 21 milyon TL tutarındaki Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesini hesaplara yatırdık” açıklamasını yaptı.

Finans 19-07-24 09:52

Donald Trump'a suikast girişimi sonrası bu akım gündem oldu!

Donald Trump'a geçtiğimiz günlerde düzenlenen suikast girişimi tüm dünyada gündem olmuştu. Eski ABD Başkanı ve şu anda da başkan adayı olan Trump'a liderlerden destek mesajı gelmişti. Trump'a sadece dünya liderleri değil kendi takipçileri de ilginç bir destek verdi. İşte o ilginç görüntüler.

Haber 18-07-24 19:33

Makyör kavgası büyüyor... Bülent Ersoy önce onu kovdu sonra programı bıraktı! Tolgahan Karataş'a Seren Serengil destek çıktı

Bülent Ersoy, Safiye Soyman ve Banu Alkan'ın yanı sıra bu sene Seray Sever'in de dâhil olduğu Show TV'nin fenomen programı Dünya Güzellerim yine karıştı. Bülent Ersoy makyörü Tolgahan Karataş'ı kovduğunu sonrada programı bıraktığını açıkladı. Ersoy, Tolgahan Karataş'ın bazı erkeklerle uygunsuz biçimlerini gördüğünü söyledi. Seren Serengil konuya dahil oldu ve Tolgahan Karataş'a destek çıktı.

Magazin 18-07-24 11:00

YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu, ilk Türk budist rahibi ziyaret etti! Ritüellerini gösterdi... Odamda küçük bir Buddha köşesi bile yapmıştım

YouTuber Ali Ertuğrul Öztarsu, Güney Kore ziyareti sırasında Kore’de yaşayan Türk Budist rahip Ruchan'ı ziyaret etti. Ruchan'ın tapınak yaşamı ve ritüellerine dair verdikleri bilgiler kısa sürede ilgi odağı olmayı başardı. Ailesinin rahiplik konusunda kendisine destek olduğunu dile getiren Ruchan, "1800 senelik Kore'deki Budist tarihindeki ilk Türk rahibi benim. Bunun haklı gururu içindeyim" dedi.

Trend 18-07-24 10:56

TFF seçimi öncesi UEFA ve FIFA'dan tarihi karar! Ali Koç protesto ederek koltuğa oturmadı...

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da gerçekleştiriliyor. TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın Divan Başkanlığı için Mehmet Baykan'a 146 oy verildiği duyuruldu ve Baykan, Divan Başkanı seçildi. Mevcut başkan Büyükekşi'ye 183 destek imzası, Hacıosmanoğlu'na ise 95 destek imzasının bulunduğu belirtilirken, 23 delegenin iki adaya da imza atması sonucu, Mehmet Büyükekşi'nin imza sayısı 160, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun imza sayısı 72'de kaldı.

Spor 18-07-24 09:27

İzmir'de skandal olay! Yunan şarkıcı Türk bayrağı ve Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı, tepki yağdı

Çeşme'de Türk Eğitim Vakfı'na destek konseri düzenlendi. Yunan şarkıcı Despina Vandi, sahnede Türk bayrağı ve Atatürk resmi olduğu gerekçesiyle sahneye çıkmadı. Seyirciler bu duruma tepki göstererek İzmir Marşı okudu. Sahneye çıkan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise "Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez. Bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin" ifadelerini kullandı.

Manşet 17-07-24 22:34

Hayvancılığa yeni destek modeli geliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılıkta yeni destek modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

Finans 17-07-24 13:38

SSK, Bağ-Kur, memur... EYT'lilerin yarısı çalışıyordu, yüzde 5'lik destek sona erdi: 'İşveren sineye çekmeyecek, işlerini kaybedecekler...'

EYT ile emekli olanların yarısından çoğu emekli maaşı yetersiz kaldığı için çalışmaya devam ediyordu. Ancak dün işverene sağlanan prim desteği sona erdi. O açıklama sonrası dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yüzde 5 prim desteğinin bitmesi ile işverenlerin EYT'li çalışan emeklileri işten çıkaracağı dile getirildi. "İşveren maliyet artışını sineye çekmeyebilir. Muhtemelen EYT'li çalışanların ekseriyeti işini kaybedecek” denildi.

Finans 17-07-24 08:38
EYT

İstanbul'un göbeğinde ödediği kirayla gündemdeydi! Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço 'Susacaktım ama...' deyip isyan etti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Nuri Alço'nun ev sahibiyle mahkemelik olduğu haberleri gündeme geldi. Ünlü ismin İstanbul'un göbeğinde oturduğu eve 3 bin 500 TL kira ödediği ev sahibinin tahliyesini istediği ortaya çıkmıştı. Nuri Alço'nun eşi Burcu Alço, 'susacaktım ama...' deyip sosyal medya üzerinden isyan etti.

Magazin 16-07-24 12:33

Kirayı IBAN'a yatıranlar için mahkemeden dikkat çeken karar! Tahliye bile edilebilirsiniz, bu detayı atlamayın!

Ev sahibi ve kiracılar arasında tahliye davaları artarken kirasını IBAN üzerinden ödeyenler için de Yargıtay'dan emsal niteliğinde bir karar geldi. Kiracının IBAN ile kira ödemesi mahkemeye taşındı. IBAN üzerinden kira yatırırken nelere dikkat edilmeli?

Finans 16-07-24 10:50

Kira zammında yeni dönem! Yargıtay’dan emsal karar; ‘Özel hüküm’ kriteri geldi…

Ev sahibi ve kiracıların yakından takip ettiği ‘kira zammı’ haberleri ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Yargıtay'dan yüzde 25 zam sınırının kalkmasının ardından ev sahipleri karşı karşıya kalan kiracılarla ilgili dikkat çeken bir karar geldi. Yargıtay, kirada yapılacak artışta 12 aylık TÜFE ortalaması baz alınmasına hükmetti. İşte kira zammı ile ilgili o kararın detayları…

Finans 16-07-24 07:54

Dilan Çıtak-İbrahim Tatlıses gerilimine Seren Serengil'den olay yorum! Babalık etmediği kızına...

İbrahim Tatlıses ve Dilan Çıtak arasında yaşanan gerilime Seren Serengil tepkisiz kalmadı. Kızından kira istediği iddia edilen Tatlıses'e Seren Serengil sert çıktı. O sözler gündem oldu.

Magazin 15-07-24 08:13

Şiddet ve psikolojik tacize uğradığını söylemişti… İbrahim Tatlıses ile Dilan Çıtak arasında 'kira' krizi

Son günlerde 90'lı yıllarda Işıl Çıtak'la yaşadığı kısa süreli beraberliğinden dünyaya gelen kızı Dilan Çıtak ile arasındaki kriz ile gündemde olan İbrahim Tatlıses önceki gün kalp kapakçığındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat oldu. Hastaneye gitmeyen Dilan Çıtak'ın babası ile arasındaki anlaşmazlığın sebebi ortaya çıktı.

Magazin 13-07-24 14:36

İki asgari ücretin altına destek! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi: İBB kabul etti KİPTAŞ yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin depreme dayanıklı hale gelmesi için maddi destek projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında riskli evlerin yenilenmesine yüzde 40 ila 65 maddi destek sağlanacak. İlk etapta 7 çok riskli binanın yıkılıp yeniden yapılması planlanıyor. İBB Meclis'inde onaylanan projeyi ise KİPTAŞ hayata geçirecek.

Finans 12-07-24 13:57

Seyahat edecek herkes için zorunlu oldu! Tüm havalimanlarında geçerli: Ceza rakamındaki artışa destek

Havacılık güvenliğini artırmak ve uluslararası düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla çıkarılan düzenleme kapsamında havalimanlarında tüm yolcuların elle aranmalarına imkan veren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Karara sektörden de destek geldi.

Finans 12-07-24 11:29

Kılıçdaroğlu'ndan Tanju Özcan'a zehir zemberek sözler! 'Cenazeme gelme, yazık sana verdiğim emeklere...' AK Partili Faruk Özlü'den Kılıçdaroğlu'na destek

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için zehir zemberek sözler kullandı. Özcan için "Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin" diyen Kılıçdaroğlu, "Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum..." dedi. Özcan'dan da yanıt geldi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına AK Partili Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'den destek geldi.

Manşet 11-07-24 18:08

Bakan Göktaş duyurdu: Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplarda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdıklarını açıkladı. Destek ödemelerinin tutarı ise 4 milyar TL olarak duyuruldu.

Finans 11-07-24 12:20

ABD'de mortgage faizleri yüzde 7'yi gördü, başvurular gerilemeye devam etti

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı. MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, son dönemde mortgage faizlerindeki artışın, talebi yavaşlattığını belirtti. Kan, satın alma başvurularının bazı destek programlarının etkisiyle hafif artış gösterdiğini, yeniden finansman başvurularının ise artan faiz oranlarına paralel olarak art arda dördüncü haftada azalış gösterdiğini kaydetti.

Finans 10-07-24 17:50

‘Eşit Ücret’ sertifikası aldılar! Toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında önemli adım

Kadın ve erkeklerin iş hayatında eşit maaş alamadığı tartışmaları ile ilgili Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından önemli adımlar gelmeye devam ediyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına destek amacıyla kurumlardaki ücret eşitsizliğini bağımsız şekilde değerlendiren İsviçreli EQUAL-SALARY Foundation’ın (Eşit Ücret Derneği) verdiği ‘Eşit Ücret Sertifikası’nı (EQUAL-SALARY Certification) ilk kez bir Türk holdinge de verildi.

Finans 10-07-24 12:07

Türkiye'nin en kritik sorunu olabilir! Harekete geçildi, asgari ücret kadar destek geliyor: Detaylar belli oldu

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) nüfus artışındaki yavaşlamaya karşı alınacak tedbirler görüşüldü. Yapılan toplantıda doğum parasının güncellenmesi, 3 çocuklu ailelere en az asgari ücret kadar bakım desteği verilmesi gibi maddeler masaya yatırıldı. Bu adımlarla nüfus artışı teşvik edilmek istenilirken, çocuk okula başlayana kadar anneye kısmi çalışma hakkı tanınmasını da içeren yeni tedbirlerin geleceği belirtiliyor.

Finans 10-07-24 08:25

Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e destek! 'Ben de katılacağım'

CHP Gençlik Kolları'nın sosyal medya paylaşımına CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan destek geldi. Emekli maaşları ve asgari ücret için eylem çağrısı yapan Özgür Özel'in çağrısına sosyal medya hesabından 'Ben de katılacağım' yanıtını verdi. İşte detaylar...

Haber 09-07-24 19:43

Kira 6 bin, doktor muayanesi 34 TL bile değil! TÜİK'in enflasyon sepeti olay oldu, sosyal medya yıkıldı! Yaşımı hesaplasa 17-18 anca çıkar

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyonunu yüzde 1.64 olarak açıklamasıyla emekli ve memur zamları netleşti. TÜİK'in açıkladığı enflasyon gündem olurken dün ortaya çıkan veri de sosyal medyayı salladı. Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş TÜİK'in açıklamayı bıraktığı madde fiyatları için hesaplama yaptı. Sepetin içindeki rakamlar herkesi şaşkına çevirirken, sosyal medya ise adeta yıkıldı. Tartışmalı fiyatlar sonrası TÜİK Başkanı'ndan da açıklama geldi.

Finans 09-07-24 09:39

Diplomasını almaya 'bozkurt' işareti yaparak çıktı: ''Merih Demiral'e destek için''

Merih Demiral'in 'bozkurt' işareti yapmasıyla 2 maç men cezası verilmesi, tüm Türkiye'de yankı buldu. Ülkenin dört bir tarafından bu karara tepki yağarken, Demiral'e bir destek de Kafkas Üniversitesi öğrencisinden geldi. Ayşen Arda İşçi diplomasını almaya sahneye çıkarken 'bozkurt' işareti yaparak, Demiral'i destelediğini ifade etti.

Haber 08-07-24 13:33

Sır gibi saklıyorlardı, ortaya çıkan rakamlar herkesi şaşkına çevirdi: TÜİK’e göre kira 6 bin TL, doktor muayene ücreti 34 TL bile değil

TÜİK'in açıklamayı bıraktığı madde fiyatları için hesaplama yapıldı. Gündem olacak rakamları ise Ekonomim Yazarı Alaattin Aktaş bugünkü köşe yazısına taşıdı. Aktaş’ın aktardığı bilgiye göre TÜİK, uzman doktor muayenesini 33 lira 69 kuruş, yurt ücretini 457 lira, ev kirasını ise 5 bin 845 lira olarak görüyor.

Finans 08-07-24 09:20

Bolu Dağı ezberi bozuldu: Sosyal medyada Belediye Başkanı Özlü'ye destek yağıyor! İsmi yanlış biliniyor, burası Düzce Dağı

Bolu Dağı mı Düzce Dağı mı? Türkiye’nin en önemli geçiş güzergahlarından biriyle ilgili Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün paylaşımı yepyeni bir tartışma başlattı. Özlü'nün iddiasına göre Bolu Dağı'nın ismi yanlış biliniyor! Sosyal medyada Bolu Dağı tartışmasına yorum yağdı.

Haber 07-07-24 15:03

Hizbullah, İsrail'in Ruveysat el-Alem mevzisini vurdu!

Hizbullah, İsrail'in Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruveysat el-Alem mevzisini vurdu. Yaptığı açıklamada saldırıyı Gazze saldırılarına karşılık Filistin halkının direnişine destek verdiğini göstermek amacıyla yaptığını belirtti. İsrail, Hizbullah'ın önemli isimlerinden Meysem Mustafa el-Attar'ı öldürdüğünü yazılı olarak bildirmişti.

Haber 07-07-24 12:10

Selçuk Özdağ'dan Milli Takım'a videolu destek! 'Portakal böyle soyulur'

Milli Takımımızın bu akşam Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Saadet Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, milli maç öncesi dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Haber 06-07-24 19:48

Mehmetçik’ten A Milli Futbol Takımı’na destek! Ay-yıldızlılara mesaj gönderdiler

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), EURO 2024 maçında Hollanda karşısında yarı final için mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı’na çeşitli birliklerde görev yapan Mehmetçiklerin destek mesajlarını içeren bir video paylaştı.

Spor 06-07-24 18:16

Altın fiyatları yükselişe geçti! Kuyumcular gram altının alternatifini açıkladı: Sadece 600 lira…

Haftaya kararsız bir başlangıç yapan altın fiyatları 1 ayın en yüksek seviyesine kadar yükseldi. Ons altın fiyatındaki yükseliş gram altın fiyatına da destek verdi ve yükseliş son bir haftada yüzde 2’nin üzerine çıktı. Düğün sezonunda yeniden yükselişe geçen altın için kuyumcular yeni alternatifi açıkladı. Kuyumcular 600 lira seviyelerindeki 0,25 gram ucuz hediyelik altına rağbet olduğunu söylediler.

Finans 06-07-24 11:57

2 Temmuz'u beklemişlerdi! Kirada yeni dönem başladı: Ev sahipleri bu orandan fazla zam talep edemeyecek!

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiren haber... 1 Temmuz itibarıyla iki yılın ardından kirada yeni dönem başladı. Yüzde 25 kira artış sınırının kalkmasının ardından ev sahibi ve kiracılar zam oranını araştırmaya başladı. Temmuz ayında kira zam oranı ne kadar oldu? Artışlarda üst sınır var mı? Uzman isim yanıtladı.

Finans 05-07-24 13:56

Eylem Tok için gözler ABD'de! Bakan Tunç 'iade' sorusuna yanıt verdi: Burada yargılanmalarını istiyoruz

ABD'de tutuklu yargılanan Eylem Tok'un Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili soruya yanıt verdi. Bakan Tunç ayrıca kira zammında yüzde 25 sınırının kalkmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Haber 05-07-24 12:17

Bakan Bolat, Müjdemiz olsun! diyerek duyurdu! 400 bin lirayı aşan hibe: Başvuru tarihi belli oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kooperatiflere yönelik hibe destek paketini duyurdu. Pakette hibe desteği 408 bin lirayı buldu. Başvurular için son tarih ise 31 Temmuz olarak açıklandı. Bakan Bolat hibe desteği için "Müjdemiz olsun" ifadesini kullandı.

Finans 04-07-24 09:49

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç etti

Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç etti. Ayrıca doğrudan satış yöntemi ile aynı valör ve itfa tarihli, 6 ayda bir yüzde 0,85 kira ödemeli, 6 bin 137 kilogram altın karşılığı altına dayalı kira sertifikası ihracı yapıldı.

Finans 04-07-24 09:19

Bahçeli'den Merih'e destek, UEFA'ya tepki: Bozkurt işareti Türk milletinin dünyaya mesajıdır!

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, UEFA'nın Avusturya maçındaki golü sonrası Bozkurt işareti yapması nedeniyle soruşturma başlatmasına tepki gösterdi. MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada "Merih evladımızın fileleri havalandırmasını müteakiben yaptığı Bozkurt işareti Türk milletinin dünyaya mesajı olup UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur." dedi.

Haber 03-07-24 13:35

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Merih Demiral'a destek paylaşımı!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, UEFA'nın Merih Demiral hakkında soruşturma açması hakkında bir paylaşımda bulundu. İşte detaylar...

Spor 03-07-24 12:53

SON DAKİKA: 65 yaş aylığı, engelli aylıkları, evde bakım maaşı… Sosyal destek ödemelerine memur zammı dokunuşu! 9 bin TL’nin üzerine çıktı

Son dakika haberi… Bugün açıklanan 6 aylık memur enflasyon farkı ile sosyal yardım ödemeleri de değişti. Yüzde 19,31 oranında artacak 2024 Temmuz memur maaşları 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı gibi ödemeleri yukarı taşıdı. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaşına yapılan zam kadar yükselen yardım ödemelerinde yeni rakamlar tek tek hesaplandı. İşte detaylar…

Finans 03-07-24 10:47

SON DAKİKA: Temmuz ayı kira zam oranı belli oldu! Bir dönem kapandı! Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor

Son dakika haberi: Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bir dönemin sonuna gelindi. Kira artışında yüzde 25 sınırı 1 Temmuz itibarıyla kalktı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından temmuz ayı kira zam oranı da belli oldu. Kiralarda tavan zam oranı yüzde 65.07. Söz konusu oran yüzde 25 sınırı uygulamasının kalkmasıyla iş yerlerinde olduğu gibi konutlar için de geçerli olacak.

Finans 03-07-24 10:09

Yüzde 25 kira sınırının bittiği gün başladılar! ‘15 değil 20 bin TL yapalım…’ Ahlaksız teklifi bir de böyle savundu, inceleme başlatıldı

Ankara'da internete koyduğu ilanla evini 15 bin 850 TL'ye kiraya vermek isteyen S.K (59), kendisine ulaşan emlakçının 'Evini 20 bin liraya kiraya verebilirim' teklifini, 'Sizin gibiler yüzünden ev kiraları tavan yaptı' diyerek reddetti. S.K., emlakçı ile yazışmalarını sosyal medyada paylaşıp, Ticaret Bakanlığı'na şikayette bulundu. Bakanlık tarafından konut ilan fiyatlarında fahiş artış yaptığı belirlenen 889 emlak işletmesine 88 milyon 900 bin lira para cezası uygulandığı belirtildi.

Finans 02-07-24 13:12