Safir Konusu Nedir Haberleri

Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın 'Getir'in borcu varmış' dedi, Getir kurucusu Nazım Salur dayanamadı: 'Kendine bir iş bul'

İngiltere'deki operasyonlarını sonlandıran Getir'in futbol takımı Tottenham Hotspur'a 5 milyon sterline (205 milyon lira) yakın borcu olduğu iddiaları gündem yaratmıştı. Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, söz konusu iddialarla ilgili haberi alıntılayınca Getir kurucusu Nazım Salur dayanamadı. İddiaların yalanlandığını söyleyen Salur'un "Nevzat bir iş bulup kendine onunla gündem olsan. Borç falan yok" yanıtı sosyal medyada çok konuşuldu.

Finans 2024-05-21 16:19:03

Beşar Esad'ın eşi Esma Esad sosyal medyada gündem oldu! Meme kanserini yenmişti, 5 yıl sonra lösemiye yakalandı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu, söz konusu haber sosyal medyada gündem oldu. Suriye Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 48 yaşındaki Esad'ın özel bir tedavi protokolüne tabi tutulacağı belirtildi. Esad'ın 2018'de erken teşhis edilen meme kanserini Ağustos 2019'da yendiği açıklanmıştı.

Haber 2024-05-21 15:07:34

Arzum Onan ekranlara dönmeyi düşünmüyor! Uzaklaştıkça uzaklaştım

Arzum Onan son dönemlerde sosyal medya paylaşımları ve özel hayatıyla gündeme geliyordu. Onan'ın oyunculuğa geri dönüp dönmeyeceği merak konusu olmuştu. Onan, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Magazin 2024-05-21 13:15:54

Tuvalette ellediler demişti! Selen Görgüzel'den kalça açıklaması: Jennifer Lopez ve Kardashian’dan sonra...

Selen Görgüzel kalçasını yaptırdığına dair yorumlardan sonra "Cuma tuvalette kadınlar elledi yapılı mı diye?" diyerek gündeme geldi. Şarkıcı sahnedeki dansıyla dalga konusu olunca bakın ne dedi.

Magazin 2024-05-20 15:06:44

100 yıldır gizemini koruyor! Köydekiler gelip gittikçe dua ediyor

Sivas’ta Doğanşar ilçesinde köy mezarlığında bulunan ve yaklaşık 100 yıllık olduğu düşünülen meçhul mezar merak konusu oldu. Köy muhtarı, mezarın kimin olduğunu bilmediklerini söylerken meçhul mezarın gizemini koruduğunu, kendilerinin de gelip gittikçe dua okuyup Allah'tan rahmet dilediklerini ifade etti.

Haber 20-05-24 11:03

200 bin kişi izledi, Akıncı İHA buldu! Reisi'yi arama çalışmalarında Türkiye damgası... Tüm dünyada haber oldu

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin uçak kazasında hayatını kaybetmesi tüm dünyada adeta şok etkisi yarattı. Söz konusu kaza haberinin ulaşmasıyla acil duruma geçen İran, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmek için Türkiye'den yardım istemişti. Bölgeye gönderilen Akıncı İHA, helikopterin enkazını tespit ederken; 200 bini aşkın kişi Akıncı İHA'nın İran semalarındaki dairesel hareketlerini anbean takip etti. Akıncı İHA görevini tamamladıktan sonra Van Gölü semalarında Türk bayrağı çizdi.

Haber 20-05-24 09:01

Dilan Çiçek Deniz'in Cannes tarzı dalga konusu oldu! Göğüs detayı dile düştü

Çukur dizisindeki rolüyle ününe ün katan ve özel hayatıyla da sık sık gündeme gelen Dilan Çiçek Deniz'in Cannes tarzı sosyal medyanın diline düştü. Transparan üste sahip elbisesiyle dikkat çeken oyuncunun göğüs detayı dalga konusu oldu.

Magazin 20-05-24 07:22

Fenerbahçe sahada bayrak açtı, İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal Galatasaraylı isme saldırdı! Derbi sonrası biri yumrukladı, biri saçını çekti

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası gerilim tavan yaptı, yumruklar havada uçuştu. 1-0'lık galibiyeti kutlamak isteyen Fenerbahçeliler sahanın ortasında bayrak açarken, söz konusu kutlamaya müdahale etmek isteyen Galatasaray Stat Müdürü Ali Çelikkıran yumruklu saldırıya uğradı. Görüntülerde Çelikkıran'a yumruk atanlardan birinin İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal olduğu görülürken; Hulusi Belgü de Çelikkıran'ın saçını çekti.

Spor 20-05-24 06:42

Sokak köpekleri için bol kanlı katliam paylaşımı sosyal medyayı yıktı! Erdoğan'ın tepkisi kulislerden sızdı: Ne bekliyorsunuz, iş çığırından çıktı

Özellikle küçük yaştaki çocukların ısırılması vakalarıyla zaman zaman gündeme gelen sokak köpekleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarıyla toplantı yaptığı, Erdoğan'ın toplantıda “Bu iş çığırından çıktı. Neyi bekliyoruz? Bir an önce halledin artık” diye tepki gösterdiği öne sürüldü. Gazeteci Nevşin Mengü'nün söz konusu haberle ilgili "Bol kanlı bir katliama hazırlanılıyor" ifadelerini kullandığı sosyal medya paylaşımı geniş yankı uyandırdı.

Haber 19-05-24 15:12

Ortak bildiri yayımlandı: 5 siyasi parti resmen ittifak kurdu! Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır

ATA Parti, Doğru Parti, Yurt Partisi, Adalet Partisi ve Milliyetçi Türkiye Partisi de dahil olmak üzere beş siyasi parti "Kurtuluş İttifakı"nı kurdu. Beş siyasi parti liderinin hazırladığı ortak bildiride, "Türk ve Atatürk ile sorunu olmayan, Cumhuriyet değerlerine bağlı bütün kişi ve kurumları adalet ve demokrasi mücadelemizde yer almaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Haber 19-05-24 14:43

Hayranlarına kötü haber! Arka Sokaklar dizisi o tarihte sezon finali yapıyor!

Türkiye'nin uzun soluklu dizilerinden olan Arka Sokaklar'ın sezon finali tarihi merak konusu olmuştu. Fenomen dizinin sezon finali tarihi belli oldu.

Kulis 19-05-24 11:27

Memleket Partisi Genel Merkezi'nin kapısına vurulan kilit gündem oldu! Partiden açıklama geldi

Seçimlerden beklediği sonucu alamayan ve önceki günlerde küçülmeye gideceğini duyuran Memleket Partisi'nde genel merkez binası boşaltıldı. Ayrıca partinin otobüsünün de logolarının söküldüğü öğrenildi. Memleket Partisi yaptığı açıklamada farklı bir adrese taşındıklarını ifade ederek "Genel Merkezimizin kapanması söz konusu değildir" denildi.

Haber 18-05-24 16:05

Kamuda emekli olanın yerine istihdam kararı alınmıştı: Cevdet Yılmaz’dan dikkat çeken sözler: ‘Henüz alt unsurlar çalışılmadı’

Kamuda tasarruf paketinin detaylarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Bilindiği üzere emekli olan personel sayısı kadar istihdam sağlanacağı açıklanmıştı. Konuya ilişkin, “Kamuya eleman alınmayacak diye bir durum söz konusu değil’ dedi. Yılmaz, “Burada henüz alt unsurlar çalışılmış değil” değil diyerek dikkat çeken bir ifade kullandı.

Finans 18-05-24 08:41

Diyanet'ten gündem olan iddiaya açıklama! Üst düzey yöneticiler için...

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan "Diyanet yöneticilerine her gün etli yemek var" haberlerine yanıt geldi. Yapılan açıklamada İşçilere üst düzey yöneticilerden daha yüksek fiyata yemek verildiği iddiası gerçek dışıdır. Üst düzey yöneticiler için farklı yemek menüsü hazırlanması söz konusu olmayıp Başkanlık Merkez Teşkilatındaki tüm personel için tek menü verilmektedir" denildi.

Haber 17-05-24 20:27

19 Mayıs ne bayramı? 19 Mayıs 1919'da ne oldu? 19 Mayıs'ın anlam ve önemi

19 Mayıs'ın gelmesiyle birlikte ülkemizde bu özel günün heyecanı hissedilmeye başlanır.19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmasıyla temelleri atılan kurtuluş mücadelesinin sonucunda 19 Mayıs Türk gençliğine hediye edilmiştir. Peki ulusal bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs'ın anlam ve önemi nedir, 19 Mayıs gününde ne oldu?

Haber 17-05-24 15:46

Uzman isim uyardı: Daha büyük sorunlar oluşmadan tedavi olun! Karında şişlik ve hazımsızlıkla kendini gösteriyor

Bazı hastalıklar zararsız olsa da bazıları kesin tedavi gerektirebiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersoy Esen, safra kesesi taşları ve ameliyatı hakkında konuşarak, “Hastalar en çok hazımsızlık ve şişkinlik sorunu ile gelir. Hasta yemek sonrasında karnında şişlik hazımsızlık, karna ve sırta vuran ağrı hisseder, bir iltihap söz konusu olduğunda ise ateş ve kusma gibi daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir” dedi.

Haber 17-05-24 15:05

Bakan Bolat'tan İsrail'le ticaretin durdurulmasına ilişkin açıklama: ‘Bu konu siyasi istismar konusu yapıldı'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulması ile ilgili olarak, ‘‘Bu konu siyasi istismar konusu yapıldı" değerlendirmesini yaptı. Bakan Bolat, bakanlık olarak kararların uygulandığının da altını çizdi.

Finans 17-05-24 14:57

Her derde deva: Sabahları 1 kaşık yiyen yorgunluk nedir bilmiyor! Hastalıklara karşı kalkan oluşturuyor

Hastalıklardan korunmak ve hızlıca iyileşmek için bağışıklık sistemini her zaman güçlü tutmak gerekiyor. Bunun için düzenli ve dengeli beslenmenin yanı sıra şifalı karışımları tüketmek de etkili oluyor. Tıbbın babası olarak da bilinen Hipokrat, çörek otunun ilk savunucularından biri olarak biliniyor. Her derde deva olan bal ve çörek otu bir araya geldiğinde şifalı bir ilaca dönüşüyor. Vücuttaki yorgunluğu da alan bu karışım birçok hastalığa karşı kalkan oluyor.

Manşet 17-05-24 14:23

Çetin Doğan tahliye edildi! İlk açıklamasında 'af' vurgusu: Bizim durumumuzda olanlar daha evvel bırakıldı

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla affedilen 28 Şubat davası sanıklarından Orgeneral Çetin Doğan, tutuklu bulunduğu Buca Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. Çetin yaptığı ilk açıklamada, "Televizyonlarda 'af'tan bahsediliyor. Böyle bir şey söz konusu değildir. Doğrudan doğruya Anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir. Bizim durumumuzda olanlar daha evvel bırakıldı." ifadelerini kullandı.

Haber 17-05-24 11:31

'Bir hayalet geziyor! Görebiliyor musunuz?' notuyla paylaştı! Çorum'da görüntülendi

Vaşak, halk arasında ormanların hayaleti olarak biliniyor. Çorum’da görüntüsü fotokapana yansıyan vaşak, ormanda bitki örtüsüyle kendini kamufle etti. Amasya Orman Bölge Müdürlüğü (OBM), Çorum Kargı’da görüntülenen vaşağın fotoğrafını “Kargı ormanlarında bir hayalet geziyor. Görebiliyor musunuz? notuyla paylaştı. Söz konusu paylaşımda vaşakların avlanılmasının yasak olduğu da vurgulandı.

Haber 17-05-24 10:10

Eski generaller için af kararı AK Parti'de de yankı buldu! Tarihi görüşmede gündeme gelmişti: Özel istedi, Erdoğan yaptı

28 Şubat davası hükümlüsü eski generallere af çıkması ses getirdi. Söz konusu isimler için af meselesi Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde de gündeme gelmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından AK Parti'den ve gazetecilerden gündem yaratacak yorumlar geldi.

Manşet 17-05-24 10:03

Brad Pitt hastalığı Türkiye'de! Etel Baler fark etti, 'yüz körü' olduğuna inanamadı... Kendi yüzlerini bile tanıyamıyorlar!

Brad Pitt hastalığı Türkiye'de de görüldü. Tıp dilinde 'prosopahnasıa' halk dilinde ise 'yüz körlüğü' olarak bilinen hastalığa yakalanan isimlerden biri ise cemiyet hayatının ünlü ismi Etel Baler oldu. Daha önce gördüğü birini ertesi günü görünce tanıyamadığını söyleyen Baler, bu konuda yalnız olmadığını da söyledi. Peki tam olarak nedir bu Brad Pitt hastalığı? Tedavisi yok mu? İşte detaylar...

Manşet 17-05-24 07:44

Yenilenmiş telefon nedir, alınır mı? Yenilenmiş telefonda garanti var mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler sayesinde her geçen gün yeni bir ürün piyasaya çıkmaktadır. Bu ürünlerin kimisi bilgisayar, tablet gibi ürünlerken kimisi ise akıllı cep telefonu gibi ürünlerdir. Özellikle mobil dünyada her sene önde gelen markaların bir üst modeli kullanıcılara sunulmaktadır. Ancak bazı kullanıcılar yeni modellere yönelmek yerine yenilenmiş telefonlara yönelmektedir. Peki, yenilenmiş telefon nedir, alınır mı ve yenilenmiş telefonda garanti var mı?

Haber 16-05-24 19:12

4K ve 8K nedir? 4K mı daha iyi 8K mı? 4K ile 8K arasındaki farklar

Her geçen gün teknoloji alanında yeni bir yenilik ve gelişme gözlemlenmektedir. Bu yeniliklerden biri de görüntü teknolojileridir. Görüntü teknolojileri alanında en sık karşılaşılan terimler çözünürlük terimleridir. 4K ve 8K kavramları da bu çözünürlük terimleri arasında yer almaktadır. Televizyon gibi teknolojik cihazlarda karşımıza çıkan görüntünün kaliteli olması ekran çözünürlüğüyle bağlantılı bir durumdur. Peki, 4K ve 8K nedir, 4K mı daha iyi 8K mı? 4K ile 8K arasındaki farklar nelerdir?

Haber 16-05-24 19:11

Hotspot nedir, ne işe yarar? Telefonda hotspot nasıl kullanılır?

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte insan yaşamına birçok yenilik girmiştir. Bu yeniliklerden biri de internettir. Günümüzde internet bağlantısı bilgi paylaşımı, iletişim, alışveriş gibi birçok amaçla kullanılmaktadır. İnternete ulaşım sağlanabilmesi için Wi-Fi ya da mobil veri gibi kablosuz bağlantılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlantıların olmadığı alanlarda ise hotspot denilen işlem devreye girmektedir. Peki, hotspot nedir, ne işe yarar ve telefonda hotspot nasıl kullanılır?

Haber 16-05-24 19:10

VDSL modem nedir? Modemin VDSL olup olmadığı nasıl anlaşılır? ADSL, VDSL modem farkı

Gündelik yaşamda en sık kullanılan cihazlar arasında akıllı cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi teknolojik cihazlar bulunmaktadır. Bu cihazların yaygın olarak kullanılmasının en temel nedeni ise internet bağlantısının olmasıdır. Günümüzde telefon bağlantısına gereksinim duyulmadan kullanılan birçok farklı modem türü vardır. Bu modem türlerinden biri ADSL, bir diğeri ise VDSL modem türüdür. Peki, VDSL modem nedir, modemin VDSL olup olmadığı nasıl anlaşılır ve ADSL, VDSL modem farkı nedir?

Haber 16-05-24 19:09

VDSL nedir? ADSL ve VDSL arasındaki fark

İnternetin beklenen verimi sağlaması ve hızlı olması, pek çok kullanıcı için en önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternet bağlantısı yavaş olduğunda tarayıcı sayfaları yavaş açılmaya başlar ve birtakım aksaklıkları da beraberinde getirir. Günümüzde VDSL, ADSL gibi birçok farklı veri aktarım hizmeti sunan teknoloji mevcuttur. Bu teknolojiler kullandıkları altyapılara göre kendilerine has birtakım özellikler taşımaktadır. Peki, VDSL nedir, ADSL ve VDSL arasındaki fark nedir?

Haber 16-05-24 19:08

Kripto para düzenlemesi Meclis'e sunuldu! AK Partili isimden yeni açıklama: 'Yasaklanması söz konusu değildir'

Kripto para yatırımcılarını ilgilendiren düzenleme bugün Türkiye Büyük Millet Meclis'ine sunuldu. Kripto para ilk kez tanımlanacak, Sermaye Piyasaları Kurumu'na yetki verilecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri de düzenlemeyle ilgili bir noktaya çekerek "Yasaklanması söz konusu değildir" dedi.

Finans 16-05-24 18:34

Hyaluronik asit nedir, faydaları nelerdir? Hyaluronik asit serum ne işe yarar?

Kadın ya da erkek fark etmeksizin cildi korumak, cildi olası sorunlardan kurtarmak için cilt bakımlarını aksatmamak gerekir. Bu noktada adı gündemde olan hyaluronik asitin ne olduğu merak konusu olabilir. Peki, hyaluronik asit nedir ve faydaları nelerdir? Hyaluronik asit serum ne işe yarar?

Kadin 16-05-24 01:58

Bronzer nedir, nereye sürülür? Bronzer ne işe yarar?

Çeşitli cilt yapılarına göre ürünler, işlemler ve uygulamalar geliştirilmiştir. Tüm bunların amacı daha güzel, daha sağlıklı bir cilde sahip olmaktır. Peki, bu ürünlerden biri olan bronzer nedir ve nereye sürülür? Bronzer ne işe yarar?

Kadin 16-05-24 01:47

Hydrafacial nedir, nasıl yapılır? Hydrafacial ne işe yarar?

Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak herkesin isteyebileceği bir durumdur. Hem daha iyi hissetmek hem daha sağlıklı ve güzel görünmek için cildi korumak ve bu amaçla çeşitli cilt bakımlarını düzenli olarak yapmak önemlidir. Alanında uzman kişilere danışarak bu amaçla üretilen çeşitli ürünler ve uygulamalar da kullanılabilir. Hydrafacial da bu uygulamalardan biridir.

Kadin 16-05-24 01:32

Saç tebeşiri nedir? Saç tebeşiri nasıl kullanılır?

Saçlar, çeşitli işlemler görebilir, geçici ve kalıcı uygulamalar ile farklı saçlar elde edilebilir. Bakımı düzenli olarak yapılması gereken saç, kişilerin hem görüntüleri hem de ruh hâlleri için oldukça önemsenir. Peki, saç tebeşiri nedir? Saç tebeşiri nasıl kullanılır?

Kadin 16-05-24 01:20

Tuzsuz şampuan nedir, ne işe yarar? Tuzsuz şampuanın farkı ne? Tuzsuz şampuanın kullanımı ve faydaları

İnsanın en önemli ve en değerli aksesuarı saç olarak kabul edilir. Hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önemsenen, ruh hâlinden dış görünüşe son derece etkili olduğu bilinen saçların bakımı da önemlidir. Saç bakım ürünlerinin başında ise şampuanlar ve saç kremleri gelir. Peki, tuzsuz şampuan nedir ve ne işe yarar?

Kadin 16-05-24 00:58

Mor şampuan nedir, ne işe yarar? Mor şampuan nasıl kullanılır?

Zevke, tercihe ya da çeşitli amaçlara göre saçların rengi değiştirilebilir. Bu işlem bir güzellik salonunda, bir kuaförde yaptırılabildiği gibi uygulanacak olan renkte boya dışarıdan alınarak evde de yapılabilmektedir. Ancak boyalı saçlar çeşitli bakımlar ile korunmalıdır. Bu anlamda mor şampuan ismi son zamanlarda gündeme gelmektedir.

Kadin 16-05-24 00:40

Kapatıcı (Concealer) nedir, ne işe yarar?

Cilde uygulanan çeşitli ürünler seçilirken çok dikkat edilmelidir. En hassas bölge olan cilt yapısında dikkat edilmezse büyük sorunlar yaşanabilir. Deride oluşan ve küçük görünen birçok problem de ileriki zamanlarda çok büyük sorunlara yol açabilir. Bu noktada kapatıcı (concealer) kullanımı da önemlidir.

Kadin 16-05-24 00:26

Dermaroller nedir, ne işe yarar? Dermaroller nasıl kullanılır?

Kadın ya da erkek fark etmeksizin cilt son derece hassas ve düzenli olarak bakım yapılması gereken bir yapıya sahiptir. Çeşitli alerjiler ya da akneler ve sivilceler cildi yıpratabilir. Çözüme ulaştırılmayan cilt sorunları da ciddi başka problemlerin doğmasına neden olabilir. Bu nedenlere bağlı olarak cilt bakımlarını aksatmamak önemlidir. Bu kapsamda kullanılan cilt bakım araçlarından biri de dermaroller'dir.

Kadin 16-05-24 00:06

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Kurtulmuş konuştu: 'TBMM çatısı altında sürdüreceğiz'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Meseleyi birtakım kısıtlar altında tutmamak için, birtakım siyasi tartışmaların konusu haline getirmemek için bütün bu süreci siyasi partilerimizle birlikte TBMM çatısı altında sürdüreceğiz" dedi.

Haber 15-05-24 23:53

Brezilya fönü nedir, nasıl yapılır? Brezilya fönü ne kadar dayanır?

Hem kadınlar için hem de erkekler için saçlar, düzenli olarak bakıma veya kişinin ruh hâline ya da gideceği yere göre çeşitli işlemlere ihtiyaç duyabilmektedir. Son zamanların en moda saç işlemlerinden biri olan Brezilya fönü de bu işlemlerden biridir.

Kadin 15-05-24 23:07

GPT-4o nedir, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin her geçen gün günlük hayata biraz daha fazla entegre olmasıyla günlük konuşma diline de birçok yeni ve teknolojik kavramlar, terimler girmiştir. Bunlardan biri de son zamanlarda en çok duyulanı ve konuşulanı GPT ifadesi olmuştur. GPT-4o ise yeni bir büyük dil modelinin adıdır. Peki, GPT-4o nasıl kullanılır? GPT-4o ücretsiz mi?

Haber 15-05-24 22:48

TAM ATM nedir? TAM ATM'de hangi bankalar var?

Türkiye’nin 81 ilinde 5.600 bankamatikle birlikte hayata geçirilen TAM ATM projesinin 7 ayrı kamu bankasının ortak girişimi olduğu bilinir. Yaşadığı yerde TAM ATM bankamatiklerinin aktif olarak kullanıma açıldığını gören kişiler ise bu projeye yönelik olan belirli hususları sorgular. Bunlar arasında TAM ATM projesinin kime ait olduğu, ne gibi avantajları beraberinde getirdiği ve Türkiye’nin dört bir yanında konumlandırılan bu bankamatiklerin hangi işlemler için kullanılabildiği yer alır.

Finans 15-05-24 22:39

Google Lens nedir? Google Lens nasıl ve nerede kullanılır?

Google tarafından internet kullanıcılarına sunulan birçok farklı hizmet bulunmaktadır. Bu hizmetler sayesinde kullanıcılar teknolojinin sunduğu imkânlardan da daha kolay faydalanabilmektedir. Google Lens de bu hizmetlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapay zekâ destekli bir görüntü tanıma teknolojisi olarak tabir edilen bu hizmet, kullanıcılara çeşitli avantajlar da sunmaktadır. Peki, Google Lens nedir, nasıl ve nerede kullanılır?

Haber 14-05-24 19:29

Google One nedir, ne işe yarar? Google One ücretli mi ücretsiz mi? Google One Google Drive farkı

Google, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan en önemli internet tarayıcılarından biridir. Google aynı zamanda çok uluslu bir Amerikan firması olarak da bilinmektedir. İnternet aracılığıyla bilgi araması ve online bilgi paylaşımı yapılmasında büyük bir role sahip olan Google, bünyesinde birçok farklı hizmet paketi barındırmaktadır. Bu hizmet paketlerinden biri de Google One hizmetidir. Peki, Google One nedir, ne işe yarar, ücretli mi ücretsiz mi, Google One Google Drive farkı nedir?

Haber 14-05-24 19:28

PlayStation Store nedir, ne işe yarar? PlayStation Store’dan nasıl oyun indirilir?

Günümüzde çevrim içi oyun oynamayı seven birçok kullanıcı vardır. Bu oyunların birçoğu istenildiği yerden oynanabilme özelliğini taşımaktadır. PlayStation Store da Sony tarafından üretilen ve PlayStation kullanıcılarına sunulan bir sanal mağaza olarak tabir edilmektedir. Bu sanal mağara üzerinden birçok oyun satın alınabilmekte ve oynanabilmektedir. Peki, PlayStation Store nedir, ne işe yarar ve PlayStation Store’dan nasıl oyun indirilir?

Haber 14-05-24 19:26

PlayStation Plus nedir, nasıl alınır? PlayStation Plus’a nasıl üye olunur?

Günümüzde birçok farklı özelliğiyle ön plana çıkan çeşitli abonelik tabanlı oyun kütüphanesi mevcuttur. PlayStation Plus da kullanıcılara çevrim içi oyun oynama fırsatı sunan bir abonelik sistemi olarak bilinmektedir. PlayStation konsolları için pek çok önemli avantaj sunan bu abonelik sistemi sayesinde oyunseverler çeşitli oyunlara doğrudan erişim sağlayabilmektedir. Peki, PlayStation Plus nedir, nasıl alınır ve nasıl üye olunur?

Haber 14-05-24 19:25

Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar? Xbox Game Pass nasıl çalışır?

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte birçok oyun çeşidi insanların hayatlarına girmiştir. Günümüzde birbirinden farklı oyun seçeneği sunan çok sayıda abonelik hizmeti mevcuttur. Bu abonelik hizmetlerinden biri Microsoft’un sunduğu Xbox Game Pass sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem bünyesinde oyunseverler için pek çok farklı oyun kategorisi bulunmaktadır. Peki, Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar ve nasıl çalışır?

Haber 14-05-24 19:24

Osman Kavala'nın avukatı başvurmuştu! Gezi Parkı davasında 'sürpriz' gelişme: Mahkeme heyeti değişti! Yeniden yargılanma...

Osman Kavala'nın da yargılandığı Gezi Parkı davasında 'sürpriz' bir gelişme yaşandı. Osman Kavala'nın avukatı Hilal Zengin’in başvurusu üzerine yeniden yargılama talebine bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değişti. Söz konusu gelişmeyi gazeteci İsmail Saymaz duyurdu.

Haber 14-05-24 16:35

Emlakçılar o tarihe dikkat! Mesleki deneyim şartı kaldırıldı

Yetki belgesi almak isteyen emlakçılar için 31 Aralık'a kadar mesleki deneyim şartı kaldırıldı. Ticaret Bakanlığı, söz konusu süreyi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olacak.

Finans 14-05-24 12:52

Uzmanından şok açıklama: Sakın bunu yapmayın! Mideye zarar veriyor

Günümüzde en sık tüketilen içecekler arasında çay ve kahve yer alıyor. Çay ve kahvenin zararlı olup olmadığı her zaman tartışma konusu olmuştur. Prof. Dr. Sedat Üstündağ, sıvı ihtiyacını karşılamak için kafeinli içeceklerin çok uygun olmadığına dikkat çekerek, "Kahve vücutta sıvı eksikliğine yol açabilir" dedi. Vatandaşlara uyarıda bulunan profesör, çayı sıcak içmenin zararlarından da bahsetti. İşte detaylar...

Haber 14-05-24 12:05

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi nedir? 2024 Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde neler var?

Kamu tasarruf programının 2024 yılında başlanmasına karar verilen planları arasında taşıtlar ve binalar ile enerji kaynakları gibi başlıklara yönelik olan kararlar yer alır. Bu kararlarla mevcut kaynakların gözlemlenerek daha dikkatli ve verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmiştir. Bununla birlikte yeni alımlar ile harcamaların azaltılmasına ilişkin olan maddeler de 2024 Kamuda Tasarruf Paketi’nin içerdiği önemli planlar kapsamındadır.

Finans 13-05-24 21:57