Mehmet Fatih Citlak Haberleri

Bakan Şimşek'ten risk primi açıklaması: 4 yılın en düşük seviyesinde

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, "Risk primimizi gösteren CDS son 4 yılın en düşük seviyesinde. Son bir yılda risk primindeki iyileşme gelişmekte olan ülkelerde ortalama 50 baz puan iken ülkemizde 400 baz puanın üzerinde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Finans 2024-05-28 16:01:31

Maliye'nin tasarruf tedbirleri ünlüleri de vurdu! Konserler iptal oluyor

Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketini kamuoyuna duyurmuştu. Bakan Şimşek tarafından açıklanan tasarruf tedbirleri ünlü şarkıcıları da vurdu. Festivaller bir bir iptal ediliyor...

Magazin 2024-05-28 15:59:26

Milli yıldızlar Çağlar Söyüncü'nün düğünü sonrası Fatih Terim'i ziyaret etti!

Fenerbahçeli Çağlar Söyüncü'nün düğünü için bir araya gelen milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu, Ozan Tufan ve Caner Erkin düğünün ardından Bodrum'da Fatih Terim'i ziyaret etti. İşte detaylar...

Spor 2024-05-28 15:04:10

Mehmet Ali Erbil sevgilisi Gülseren Ceylan ile Popstar Mehtap’ı dinlemeye gitti! O anlar sosyal medyayı salladı! 'Bakmamak için direniyor'

67 yaşındaki ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil kendisinden 40 yaş küçük Gülseren Ceylan ile bir süredir aşk yaşıyor. Aşkları tam gaz devam eden ikili son olarak Popstar yarışması ile ünlenen Mehtap’ı dinlemeye gitti. Erbil ve sevgilisine özel ilgi gösteren Mehtap'ın yanlarına gelip şarkı söylemesine rağmen ortamdan tamamen kopuk olan Mehmet Ali Erbil'in o anları kısa sürede sosyal medyada gündem oldu...

Magazin 2024-05-28 11:10:19

'Düzenleme kaçınılmaz' dedi: Mehmet Şimşek vergi için yeni kararı açıkladı: 'Aksi halde başkası alacak'

Türkiye, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi uygulanmasına ilişkin çalışmaları hızlandırdı. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de faaliyette bulunan çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması yönünde düzenleme yapılması kaçınılmaz. Aksi halde ülkemizin almadığı vergi bir başka ülke tarafından alınacak" açıklamasını yaptı.

Finans 28-05-24 10:35

150 km hızla gidiyordu! Erbakan'ın makam aracından korkutan manevra

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın makam aracı otoyolda 150 kilometre hızla giderken önlerine aniden bir köpek çıktı. Hızlı refleksiyle manevra yapan sürücü sayesinden feci kaza önlenmiş oldu.

Haber 28-05-24 09:50

Serkan İçtem'den Ali Koç'a tepki! 'Algı yapılıyor' dedi, 2020'deki toplantının detaylarını ilk kez açıkladı

Şampiyonluk hasreti 11 yıla çıkan ve seçime gitmeye hazırlanan Fenerbahçe'de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Ali Koç'a yönelik eleştirileri gündem yaratırken, dikkat çeken bir açıklamada Serkan İçtem'den geldi. Fenerbahçe yönetiminin seçimler öncesi algı yaptığını belirten İçtem, 2020 yılındaki bir toplantıda ilk kez açıkladı.

Spor 28-05-24 09:40

Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin Erbil sevgilisi Yiğit Poyraz'la romantik paylaşım! Öpücük pozunu paylaştılar

Survivor yarışmasında yaptıkları ile çok konuşulan Yiğit Poyraz’la uzun bir süredir aşk yaşayan Yasmin Erbil, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme geliyor. Son olarak sevgilisinin kendisini öptüğü pozu paylaşan Erbil, sosyal medyada çok konuşuldu.

Magazin 28-05-24 09:10

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de!

Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan bazı birimlere ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına Cihan Yıldız, Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Mehmet Yılmaz ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne Hakan Öztatar atandı.

Haber 28-05-24 00:42

Fatih Terim'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası tebrik mesajı! Hepinizin alnından öpüyorum

Galatasaray'ın efsane isimlerinden Fatih Terim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sarı-Kırmızılılar'ın 24. şampiyonluğunu kutladı. İşte detaylar...

Spor 27-05-24 21:28

Finansal İstikrar Komitesi, Bakan Şimşek başkanlığında toplandı

Finansal İstikrar Komitesi toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında yapıldı. Toplantıda, tüketici kredileri ile kredi kartlarına yönelik atılan adımların sonuçları değerlendirildi ve dezenflasyon sürecinde alınabilecek ilave tedbirlere ilişkin istişarelerde bulunuldu

Finans 27-05-24 19:41

Antalya'da heyecan yaratan keşif! Zeus ve Aphrodite heykelleri... Tam 2 bin yıllık

Antalya'daki heyecan yaratan haberi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Ersoy, Aspendos Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık Zeus ve Aphrodite heykellerinin bulunduğunu açıkladı. Söz konusu heykellerim fotoğrafları, büyük ilgi çekti.

Manşet 27-05-24 13:29

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan 27 Mayıs mesajı: Yeni anayasa vurgusu yaptı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, 27 Mayıs darbesine ilişkinaçıklama paylaştı. Uçum paylaşımında yeni anayasa vurgusu yaptı.

Haber 27-05-24 11:09

Bodrum’daki Çeşme’deki fiyatlara karşı tamamen ücretsiz! İki bakanlıktan ortak çalışma: 15 tane vardı, yenileri geliyor

‘Denizler Halkındır’ projesi ile kıyı şeridini vatandaşların ulaşımına açmayı hedefleyen hükümet şimdi de yeni bir adım daha atıyor. Halihazırda 15 tane halk plajına yenilerinin ekleneceğini duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önümüzdeki dönemde bunların sayılarının artırılacağını söyledi. Yer tahsisi konusunda ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşme yaptıklarını kaydetti.

Finans 27-05-24 10:37

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ali Koç'u hedef aldı! ''Yazıklar olsun bu yönetime! Tarihe kara leke olarak geçtiniz''

Fenerbahçe'nin 99 puanla ligi Galatasaray'ın arkasında ikinci sırada tamamlamasının ardından bazı taraftarlardan eleştiriler gelmişti. Bu eleştiri furyasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da katıldı. Kaybedilen şampiyonluk sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Uçum, "Ama son altı yılın eziyetini yaşatan başkan ve yöneticiler, siz Fenerbahçe tarihine kara leke olarak geçtiniz, bunu da muhteşem Fenerbahçe camiası asla unutmayacak." ifadelerini kullandı.

Spor 27-05-24 09:52

Filenin Sultanları için gelen o yorumlar çileden çıkarttı! Fatih Altaylı federasyona da verdi veriştirdi: THY'ye de haksız diyemem

Lig maçı için ABD'ye gittikleri uçakta ekonomi koltuğuna oturtulmalarına isyan eden Filenin Sultanları'nın tepki paylaşımları sosyal medyayı yıkmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı sosyal medyada gelen 'tasarruf' yorumlarına ateş püskürüp zehir zemberek ifadeler kullandı. "Türk Hava Yolları'na haksız diyemem" diyen Altaylı, Türkiye Voleybol Federasyonu'nu da hedef aldı.

Haber 27-05-24 08:53

Yıllar önce Mehmet Ali Erbil'e konuk olmuştu! Hasan Can Kaya Tikli Ayhan'ı görünce dayanamadı! Arabayı duvara çarptım

Ah Kalbim programına yıllar önce katılan ve Mehmet Ali Erbil'in çok uğraşmasıyla hafızalara kazınan Tikli Ayhan yıllar sonra ortaya çıktı. Tikli Ayhan Hasan Can Kaya'ya konuk oldu o anlar gündem oldu.

Kulis 27-05-24 08:28

Tolunay Kafkas, bu sezon çalıştırdığı iki takıma da küme düşürdü!

Süper Lig'in tecrübeli çalıştırıcılarından Tolunay Kafkas kâbus gibi bir yıl geçirdi. Tolunay Kafkas’ın sezon içinde görev yaptığı Fatih Karagümrük ve Ankaragücü küme düştü.

Spor 27-05-24 08:14

Fatih Erbakan'dan 'İslam birliği' açıklaması!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Ayasofya Camii'nde kılınacak bir cuma namazının arkasından, cuma hutbesinde İslam birliğinin kurulduğunu ilan etme hedefimizi bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz" dedi.

Haber 27-05-24 01:50

Küme düşecek takımlara Bahçeli sahip çıktı! Süper Lig'deki son maçlar öncesi çağrı yaptı: Türk futbolu strese girmesin

Süper Lig'de bu akşam son maçlar oynanacak, gözler küme düşecek takımlarda. Küme düşmesi kesinleşen takımlardan Fatih Karagümrük için MHP lideri Devlet Bahçeli "Rıza göstermiyorum" demişti. Bahçeli çok konuşulacak bir çıkışa daha imza attı. Bu sezona ilişkin çağrıda bulunan Bahçeli'nin Süper Lig önerisi çok konuşulacak!

Manşet 26-05-24 15:29

Cumhurbaşkanı Başdanışman Mehmet Uçum’dan mesaj: Evrensel hukuk bakışından vazgeçmeden milli hukuka ve milli yargıya sahip olmak mümkündür

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkan Vekili Mehmet Uçum, uluslararası hukuk düzeni üzerine değerlendirmelerde bulundu. Evrensel hukuk ile ülkelerin iç hukuk düzenleri arasında karşılaştırma yapan Uçum "İnsanlığa ait evrensel hukuk bakışından vazgeçmeden milli hukuka ve milli yargıya sahip olmak mümkündür ve günümüzün öne çıkan doğrusu da budur" ifadelerini kullandı.

Haber 26-05-24 14:47

Kamuda tasarruf adımları sonrası TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladı. Tedbirler sonrası yapımına başlanan millet bahçelerinin devam edilip edilmeyeceği tartışılırken TOKİ'den açıklama geldi. Açıklamada, "Tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususları dikkate alarak, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında yapımı devam eden millet bahçesi projelerimizi tamamlayacağız" denildi.

Finans 26-05-24 13:50

Bakan Şimşek duyurdu! Konutta yeni dönem başlıyor! Çalışmada sona gelindi: İsteyene gelir isteyene ev

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konutta yeni düzenlemede sona gelindiğini açıkladı. Yeni düzenlemeyle gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılacak. Bakan Şimşek düzenleme sonrası her kesimin konuta erişiminin kolaylaşacağını belirtti.

Finans 26-05-24 11:52

Küme düşme hattı alev alev! Süper Lig'e veda edecek son takım: Hatayspor, Gaziantep FK, Ankaragücü ve Konyaspor...

Süper Lig'de küme düşecek son takım bugün belli olacak. Sezonun son haftasında düşme hattı adeta alev aldı. Son 90 dakikanın oynanacağı akşamda 4 takım ligde kalma mücadelesi verecek. İstanbulspor, Pendikspor ve Fatih Karagümrük'ün küme düşmesi kesinleşirken; Hatayspor, Gaziantep FK, Ankaragücü ve Konyaspor'dan biri daha bugün Süper Lig'e veda edecek. Peki hangi takım daha avantajlı durumda? İşte tüm ihtimaller ve detaylar...

Spor 26-05-24 11:23

Fatih Karagümrük Süper Lig'e galibiyetle veda etti!

Trendyol Süper Lig'in son haftasında küme düşen Fatih Karagümrük, Samsunspor ile karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçı Karagümrük 3-1 kazandı.

Spor 25-05-24 18:07

Daha pahalıydı: Borsa İstanbul’dan Darphane’nin altın sertifikasına gol! ‘3 temel faktör var…’ dedi, tahmini açıkladı

Ons altın fiyatı yüzde 3’ten fazla düşerken, gram altın fiyatı da bu rakama yakın geri çekilerek altın yatırımcılarını şaşırttı. Piyasalarda yaşanan düşüş sonrası panikleyen yatırımcı şimdi ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?’ diye merak ediyordu. Altın için çifte tahmin geldi. UBS ons, Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise gram öngörüsünü paylaştı. Uzman isim Darphane’nin altın sertifikasına dikkat çekerek, kritik bir yorumda bulundu.

Finans 25-05-24 11:46

Tüm dengeler değişecek! Demet Evgar'lı Bahar dizisine bomba transfer

Sezonun en çok konuşulan yapımlarından biri olan Bahar dizisi her bölümüyle büyük ses getiriyor. Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak'ın başrollerini paylaştığı diziye yeni bir isim dahil olacak...

Magazin 25-05-24 08:43

O paraların yüzde 10’u vatandaşa verilecek! Mehmet Şimşek açıkladı: Alışveriş, kira, maaş ödemesi… Hepsini kapsıyor

Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçaçıranlar ile ilgili şikayetlerin sosyal medyadan iletilebileceğini açıkladı. Üstelik kaçakçıdan alınan vergiden onu ihbar edene pay verilecek. Payda oran da belli oldu.

Finans 25-05-24 08:34

Samsun'da kan donduran vahşet! 2 çocuk annesi kadın evinde boğazı kesilerek öldürüldü

Samsun'un Atakum ilçesinde kan donduran bir cinayet yaşandı. 2 çocuk annesi kadın, evinde boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Eve geldiğinde acı manzarayla karşılaşan Fatih Y. eşinin kolundaki altınların çalınmış olduğunu da polise söyledi.

Haber 24-05-24 21:04

Yer: Diyarbakır! Saldırıya uğrayan avukat silahla bacağından vurdu, İl Emniyet Müdürü olaya müdahale etti

Diyarbakır'da bir avukat, dini nikahla yaşadığı kadının kardeşi tarafından sokak ortasında saldırıya uğradı. Bunun üzerine avukat, saldırganı bacağından vurdu. Bu sırada olay yerinden geçen İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve beraberindeki polis memurları olaya müdahale etti.

Haber 24-05-24 16:51

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Dezenflasyonun eşiğindeyiz

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, dezenflasyonla ilgili önemli bir değerlendirmede bulundu. Karahan, "Para politikası duruşumuzun temel belirleyicisi, dezenflasyon sürecinin patikamızla uyumlu şekilde gerçekleşmesi olmayı sürdürecektir. Bu çerçevede yakından izlediğimiz aylık enflasyonun ana eğiliminde, seviyesi yüksek olmakla birlikte, bir zayıflama görmekten memnunuz. " dedi.

Finans 24-05-24 15:13

Bakan Şimşek'ten kur çıkışı! 'Açık veya örtülü hedefimiz bulunmamakta'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OVP'nin ana hedefinin dezenflasyon olduğunu hatırlatarak, "Açık veya örtülü bir kur hedefimiz bulunmamaktadır" dedi. Bakan Şimşek portföy tercihlerinin de Türk Lirası'na yöneldiğini belirtti.

Finans 24-05-24 14:46

Türkiye'nin konuştuğu sokak hayvanları için o belediyeler kolları sıvadı! '24 saat canlı yayın' detayı: Projemiz bu

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri de başta köpekler olmak üzere başıboş sokak hayvanlarının uyutulacağı iddiası. Sosyal medyada çok konuşulan mesele TBMM'nin de gündemine taşıdı. Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan "Bununla ilgili belediyelerimiz şimdiden kollarını sıvadılar" diyerek partisinin projesini duyurdu. Erbakan ayrıca söz konusu iddiaya partisinin yaklaşımını da açıkladı.

Haber 24-05-24 13:31

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile görüştük dedi; Bakan Bolat'tan günlük ihracat kredi limiti açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'la istişarelerden sonra günlük ihracat limitinin 3 milyar TL çıkarıldığını duyurdu.

Finans 24-05-24 13:28

'Dolar yükselir mi?' sorusuna Bakan Şimşek'ten net cevap: Bırakırsak düşer

Tasarruf tedbirleri ve ekonomideki gelişmelerle ilgili gözlerin çevrildiği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Parti MKYK'sında sunum yaptı. Üyelerin 'dolar yükselir mi?' sorusunu yönelttiği Bakan Şimşek'in toplantıda 'Bırakırsak düşer' dediği öğrenildi. Bakan Şimşek ayrıca dalgalanmaların olabileceğini ancak doların 40'a sıçramasını beklemediğini ifade etti.

Finans 24-05-24 10:28

Merkez Bankası Başkanı'ndan 'Türk Lirası' açıklaması: 'Reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz'

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Türk Lirası'nın reel olarak değer kazanmasını beklediklerini söyledi. Karahan, Manşet enflasyonda Haziran ile ciddi bir gerileme bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Finans 24-05-24 10:00

Altın fiyatları resmen çakıldı! Mehmet Şimşek’in açıklaması kafa karıştırdı: ‘Altında yepyeni dönem, Darphane’nin ürettiği altınlar…’

Ons altın fiyatı yaşadığı sert düşüş ile gram altın fiyatını da aşağı çekti. Altın fiyatları haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanırken Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Mynet’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Altının gram fiyatı için tahminini açıklayan uzman isim, ‘Altın için yepyeni bir dönem bizi bekliyor’ dedi ve 4 maddeyi sıraladı. Rafinerilerin ve Darphane’nin ürettiği tüm altınlara seri numarası gelebileceğinin altını çizdi.

Finans 24-05-24 06:48

Fatih Portakal, 'bunları deşifre etmek gerekiyor' diyerek canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü: Kansız, şerefsiz

Sert çıkışlarıyla gündem olan gazeteci Fatih Portakal bu kez canlı yayında çileden çıktı. MSB'nin doğruladığı 'sınırda makam aracıyla kaçakçılık' konusuna değinen Portakal 'bunları deşifre etmek gerekiyor' dedi. Sözlerine devam eden Portakal 'Bazı kansızlar ve şerefsizler var' ifadelerini kullandı.

Manşet 24-05-24 06:39

Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Fatih Terim'den Okan Buruk'a sürpriz telefon!

Galatasaray'ın 1 puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edeceği maçta Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olması camiada büyük üzüntü yaratırken, Sarı-Kırmızılılar'ın efsanelerinden Fatih Terim derbi karşılaşması sonrası Okan Buruk'a telefon açtığı öğrenildi. İşte detaylar...

Spor 23-05-24 20:31

Bakan Şimşek'ten kayıt dışı ekonomi açıklaması: 'Fiilen sahada bununla mücadele edeceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Kurulu'na katıldı. Şimşek, "Kayıt dışında mücadele için ne paketi açıklayacağız, ne de eylem planı açıklayacağız. Fiilen sahada bununla mücadele edeceğiz. Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri sürekli sahada olacaklar. Efendim şu kesim, bu kesim, yok öyle bir şey. Yani herkes hakkıyla vergisini ödesin. Büyükler de denetime tabi tutulacak ama KDV konusunda istismar eden küçük işletme de tabii ki denetlenecek" dedi.

Finans 23-05-24 18:33

'Söylendi bana' Fatih Portakal 'Emekli maaş zammını açıklıyorum' deyip anlattı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 15 - 16 bin TL için...

Yeni emekli maaş zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Milyonlarca emekli, bir süredir bu soruların yanıtını araştırıyor. Son olarak Fatih Portakal, YouTube kanalından paylaştığı bir videoda 'en düşük emekli maaşı' ve 'emekli maaşı zammı' ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bazı iddialara göre en düşük emekli maaşının 15 - 16 bin TL'ye yükseleceğinin söylendiğini ancak bunun mümkün olmadığını belirten Portakal, merak edilen o rakamı 'Söylendi bana' diyerek verdi.

Manşet 23-05-24 18:07

Ayşe Hatun Önal'ın Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır paylaşım gündemde! Olay sözler

Oyuncu Selin Demiratar'ın 2020'de evlendiği iş insanı Mehmet Ali Çebi'yi geçtiğimiz günlerde 'Kocam' notuyla paylaşmasından sonra sessizliğe gömülen şarkıcı Ayşe Hatun Önal bu sefer de Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır'ı paylaşarak garip ifadelerde bulundu.

Kulis 23-05-24 15:20

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi belli oldu! Karar metninde dikkat çeken likidite fazlası detayı! 'İlave tedbirlerle...'

Son dakika haberi… Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) TCMB mayıs ayı politika faizi kararı için duyuru yaptı. Merkez Bankası beklentilerle paralel şekilde politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Karar metninde likidite fazlasının ilave tedbirlerle sterilize edileceği vurgulandı.

Finans 23-05-24 14:00

Ek kaynak için Ankara'nın yolunu tutan belediye başkanlarına Bakan Özhaseki'den sert çıkış! 'Devlet bu yükü niye çeksin?'

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktı. Belediye başkanları yeni dönem için çalışmalarını başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerini açıkladı. Bütçe yönetiminde sıkıntı yaşayan belediyeler ek kaynak için Ankara'nın yolunu tuttu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ek kaynak talep eden belediye başkanlarına sert çıktı.

Finans 23-05-24 11:33

Bakan Şimşek'ten 'küresel dezenflasyon' açıklaması: 'Türkiye henüz rüzgara kapılmadı''

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadığını söyledi. Şimşek, "TL hala biraz zayıf ancak volatilite azaldı." diye konuştu.

Finans 23-05-24 10:38

İmamoğlu Genel Merkez'e mi yerleşiyor? Yeni yapılanma talebi sonrası Fatih Altaylı'yı şaşırtan 'Ankara' kulisi: Acayibime gitti

31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir başarı elde ederek çıkan CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için ortaya atılan 'Ankara' iddiası gündem yarattı. Yeni bir yapılanma talep edilen İmamoğlu'nun partisinin genel merkezine yerleşeceği belirtildi. Daha önce İmamoğlu'nun Ankara Çukurambar'da bir ofisinin bulunduğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci Fatih Altaylı, "Biraz acayibime gitti o doğrusu" diye konuştu.

Manşet 23-05-24 10:33

Emekli zammı gündemdeyken bu iddia çok konuşulur! Mehmet Şimşek ile danışmanları arasındaki konuşmayı anlattı: 'Onlara verdiğin çöpe gidiyor'

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Yaklaşık 10 milyon emekli asgari ücretin altında maaş alıyor. Emekliler bu konudan çok rahatsız, enflasyon farkının da ne olacağı merak ediliyor. Yerel seçimden önce emeklilere bekledikleri zammı yapmayan hükümetin yıl ortasında nasıl bir yol izleyeceği de en çok tartışılan konulardan. Gazeteci Şeref Oğuz, Mehmet Şimşek ve danışman kadrosuyla ilgili önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.

Finans 23-05-24 09:50

Portakal canlı yayında çileden çıktı! Erdoğan'ın sık kullandığı sözü hatırlattı: Ya kendinizi çok akıllı zannediyorsunuz ya da bizi çok salak

Sokak hayvanlarıyla ilgili tasarının Meclis'e gelmesi konuşulurken uygulanacak politikaya Fatih Portakal'dan çok sert tepki geldi. Canlı yayında çok sinirlenen Portakal 'Cinayeti uyutma diye yutturmaya çalışıyorlar' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık kullandığı bir sözü hatırlattı. Portakal sözlerinin devamında, 'Ya kendinizi akıllı zannediyorsunuz, ya da bizi salak' dedi.

Manşet 23-05-24 09:49

Manisa'dan Londra'ya... 574 yıllık yolculuk! Fatih Sultan Mehmet'in tılsımlı madalyonu satışa çıkarıldı: İşte verilen teklif

Londra'da açık artırmaya çıkan Fatih Sultan Mehmet'in tılsımlı madalyonu satılamadı. Fatih Sultan Mehmet'in portresini taşıyan 1450 tarihli madalyon için verilen 1,4 milyon sterlinlik (Yaklaşık 57 milyon TL) teklif, rezerv fiyatın altında kaldığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Osmanlı padişahının en eski portresinin yer aldığı madalyonun, tılsım amaçlı kullanıldığı iddiası çok konuşulmuştu.

Manşet 23-05-24 09:39