Gebeligin 3 Haftasinda Beslenme Haberleri

Cildinin ışıl ışıl parlamasını istiyorsan bu 3 şeyi yap!

Sağlıklı ve parlak bir cilt, birçok insanın hedefidir. Bazen bunu elde etmek bazen zor olabilir. Cildimizin parlaklığı, içsel ve dışsal faktörlere bağlıdır. Bunlar arasında beslenme, cilt bakımı rutini ve yaşam tarzı alışkanlıkları yer alır. Cildinizin sağlığı ve parlaklığı için yapabileceğiniz üç önemli adım haberimizde.

Kadin 2024-03-30 15:54:38

Bu tarifle tuvaletten asla çıkamayacaksınız! 3 günde bağırsak temizleyen hurma kürü

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın temel bir göstergesidir. Doğru beslenme alışkanlıkları bu dengeyi korumak için hayati öneme sahiptir. Bazen bağırsaklarımızı doğal yollarla temizlemek isteyebiliriz. İşte tam da bu noktada, 3 günde bağırsakları temizleyen hurma kürü devreye giriyor. Bu kür, içeriğinde bulunan lifler ve doğal şekerler sayesinde sindirim sistemini harekete geçirir ve bağırsakları temizler.

Kadin 2024-03-26 10:05:59

Sivilce ve siyah noktalar kabusunuz olmasın! Sadece 3 günde karaciğeri tertemiz, cildi pürüzsüz yapan karışım

Sivilce ve siyah noktalar, birçok insanın cilt sorunları arasında yer alır. Karaciğer, cildimizin sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve toksinlerin vücuttan atılmasında kritik bir rol oynar. Bu sağlıklı kür tarifi, karaciğer sağlığını desteklemeye ve cildi temizlemeye yardımcı olan doğal bileşenler içerir. Doğru beslenme ve cilt bakımının yanı sıra bu karışımı da rutinlerinize ekleyerek sivilce ve siyah noktalardan daha hızlı kurtulabilirsiniz.

Kadin 2024-03-23 08:43:17

Sahur yapmadan oruç tutanlara dikkat çeken uyarı! Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için bilmeniz gerekenler

Ramazan ayında iftar ve sahur olmak üzere iki öğün bulunuyor. Genelde 3-4 öğünde tüketilen besinler bu dönemde beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte 2 öğüne düşmektedir. Çoğu insanın sahura kalkmadan tek öğünle oruç tutabildiğini ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ömer Akyürek, sahurun atlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kadin 2024-03-11 15:43:07

'3 ayda 30 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif'! Şişkinlik ve ödemden eser kalmıyor

Birçok kişinin kilo verme sürecinde kullandığı stratejiler ve elde ettikleri sonuçlar her zaman dikkat çekici oluyor. Özellikle sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü hakkında bilgi edinmek isteyenler için bu tür içerikler oldukça yol gösterici oluyor. Diyetisyen Büşra Çalışkan '3 ayda 30 kilo verdirdiğim danışanıma uyguladığım tarif' başlığı altında şişkinlik ve ödemden eser bırakmayan kür yapımını paylaştı.

Kadin 13-02-24 15:56

'44 yaşındayım ve bunun sayesinde 6 ayda kolayca 30 kilo verdim' Çok basit bir şeyi değiştirdi, tüm hayatı değişti! Gören herkes sırrını sordu

Kilo vermek için en doğru yöntemin sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam ve düzenli egzersiz olduğu artık herkesce biliniyor. Fazla kilolarından şikayetçi olan pek çokları bu yolculuğa başlamadan önce ilk adımı nasıl atacağını kestiremeyebiliyor. Elbette en doğru yöntem uzmanlardan destek almak fakat ilham verici hikayeler de motivasyon için önemli. O hikayelerden biri de İngiltere'den Rachael Sacerdoti adlı 44 yaşındaki 3 çocuk annesi kadına ait. Sacerdoti, 6 ayda nasıl 30 kilo verdiğini anlattı.

Kadin 26-01-24 10:08

'2024'te kilo vermek için daha az yemek yerine daha fazla yemeniz gereken 3 yiyecek' Zayıflamak isteyenler için paylaştı

Kilo vermek pek çoklarının 2024 yılı için yeni yıl hedefleri arasında! Uzmanlar bunun için sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmaktan şaşmamak gerektiğini sık sık vurguluyor. Ancak kilo vermeye karar verip de ilk adımı atmak isteyenler çoğu zaman ne yiyeceklerine ve ne kadar yiyeceklerine karar veremiyor. ABD'li bir diyetisyen sosyal medya hesabından 'daha az yemeye çalışmak yerine, hedefi 2024'te kilo vermek olanların daha fazla yemesini istediği üç yiyeceği' paylaşarak ezber bozdu.

Kadin 22-01-24 15:39

Saçları dökülenler dikkat! Çaresizliğe kapılmayın, meğer nedeni buymuş

Saç dökülmesi sorununa kimyasal maddeler içeren kozmetik ürünlerin yanı sıra stres, düzensiz beslenme ve mevsim değişikliği gibi birçok unsur sebep olabiliyor. Uzmanlar, saç dökülmesi sorunundan muzdarip kişiler için 3 vitamini açıkladı.

Haber 18-09-23 13:31

Bu kür adeta güzellik iksiri! Haftada 3 kez tüketmek cildi bebek gibi yapıyor

Cilt problemleri hem ilerleyen yaş hem de dış faktörler sonucu ortaya çıkabiliyor. Ancak düzenli cilt bakımı ve sağlıklı beslenme ile cildinizi daha genç bir görünüme kavuşturmak mümkün. Bu kür tarifi hücre onarımı ile cildinizi bebek gibi yapıyor.

Kadin 27-08-23 13:34

Palamutun faydaları nelerdir? Palamut balığında hangi vitaminler var, nelere iyi gelir?

Palamut Akdeniz'in incisi olarak bilinen bir balık türüdür. Enerjik ve lezzetli bir deniz ürünü olan palamut, omega-3 yağ asitleri ve yüksek protein içeriğiyle besleyici bir seçenektir. Taze ve sulu etiyle sofralarınıza lezzet katarken sağlığınız için de önemli faydalar sunar. Palamut balık tutmayı sevenler ve sağlıklı beslenme arayanlar için ideal bir seçenektir. Denizden sofranıza uzanan bir lezzet yolculuğuna palamutla çıkın ve tadını çıkarın!

Haber 29-06-23 18:38

Kilo vermeyi kolaylaştırır, tokluk süresini uzatır... Tokluk hissi nasıl olur? Tokluk hissi veren besinler nelerdir?

Tokluk hissi sağlayan leptin dediğimiz tokluk hormonudur ve tokluk hissi veren yiyecekler bakımından zengin bir beslenme, leptin üretimini destekler. Fakat tek başına tok tutan besinler yemek yeterli değildir çünkü leptin, yemeklerden 2-3 saat sonra salgılanmaya başlar.

Haber 01-10-22 17:37

Sağlıklı beslenme bağışıklık sistemini desteklemede önemli rol oynuyor

Medicana Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Pınar Sarıyıldız: - "Çok sayıda klinik veri, A, B6, B12, C, D, E vitaminleri ve folik asit dahil olmak üzere bazı vitaminlerin, çinko, demir, selenyum, magnezyum ve bakır dahil olmak üzere eser elementler ve omega-3 yağ asitleri bağışıklık sistemini desteklemede önemli ve tamamlayıcı roller oynadığını göstermektedir"

Yurthaber 28-09-22 14:43

Sağlık Bakanlığından okul çağı çocukları için beslenme uyarıları

Sağlıklı ve dengeli beslenme, öğrencilerde büyüme ve gelişimin yanında okul başarısı, algılama, dikkat ve bilişsel yeteneklerin artmasında önemli rol oynuyor - Süt ve süt ürünlerinin 4-6 yaş grubunda günlük 2,5, 7-18 yaş grubunda ise 3 porsiyon olarak tüketilmesi, her gün bir yumurta yenmesi, sebze ve meyvelerin çeşitlendirilmesi, ayrıca günde 60 dakika açık havada oyun oynanması öneriliyor

Yurthaber 08-09-22 11:01

Saç uzatmayı hızlandıran için 3 süper besin

Saç dökülmesi, zayıflayan saç telleri, sık sık yapılan fön, boya gibi işlemler veya genetik olarak ortaya çıkabilir. Bu faktörleri her zaman kontrol altına alamasanız da bazı önlemler alabilirsiniz. Saç uzatmak için saça bazı uygulamalar yapmak yerine beslenme programını değiştirmeyi düşündünüz mü hiç? İşte beslenme programınıza dahil ettiğiniz zaman saç uzamasını hızlandırabilecek 3 süper besin!

Haber 09-07-22 14:42

Canan Karatay, o üçlüyü işaret etti: Her derde deva

Her açıklamasıyla yankı uyandıran Prof. Dr. Canan Karatay, obezite karşıtlığının yanı sıra doğal beslenme önerileri ile de ön plana çıkan isimlerin başında yer alıyor. Son zamanlarda sık sık basında yer alan Canan Karatay, her geçen gün artan yaz hastalıklarıyla ilgili önemli bir tavsiye verdi. 3 besini işaret eden Karatay, hastalıklara karşı etkili olduklarını dile getirdi.

Haber 02-07-22 14:47

Kan şekerini dengeler, tansiyonu anında düşürür... Sadece 3 baharata ihtiyacınız var

Yüksek tansiyon ve kan şekeri rahatsızlıkları inanılmaz bir hızda artıyor. Dünyada her 11 kişiden 1’ i şeker, her 7 kişiden 1’ i ise tansiyon hastası. Yaş ortalamalarının yeni doğanlara kadar düştüğü öne sürülüyor. Sağlıksız beslenme, stres ve yaşam tarzının etkili olduğu kan şekeri ve yüksek tansiyon için alabileceğiniz bazı önlemler var. Sağlıklı beslenme ve yaşam tarzını benimseyerek ilk adımı atabilirsiniz. Doğanın verdiği iyileştirici güçleri olan baharatları da deneyebilirsiniz.

Haber 28-06-22 09:30

Kalp damar sağlığını korur, kemiklerin zayıflamasını önler!

Kalp damar hastalıkları dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın canına neden oluyor. Beslenme programınızda yapacağınız değişikliklerle kolesterol problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda omega 3 ve omega 6 içerikli gıdalar sayesinde kalp damar sağlığını koruma altına alır, kemiklerin zayıflamasını önleyebilirsiniz. Dengeli şekilde kullanılması gereken omega 3 ve omega 6 yağları hücrelerin düzgün çalışmasını sağlar.

Haber 05-05-22 09:23

Orucun vücuda yararının korunması için bayramda beslenmeye dikkat edilmeli

Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cömert: - "Bayramda 2,5-3 saat aralarla beslenmek, sindirim sistemi sorunları yaşamamak için ihmal edilmemesi gereken anahtar kurallardan biridir" - "Şeker ve yağ içeriği yüksek şerbetli hamur tatlıları yerine bayram sofralarını sütlü veya meyve tatlılarıyla zenginleştirmek tercih edilmeli"

Yurthaber 01-05-22 11:08

Sağlıklı bayram sofraları için 12 öneri

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan sağlıklı beslenme önerileri listesine göre, ramazanın sona ermesiyle tüketilecek yiyecek miktarı aniden artırılmamalı, bayram sabahı hafif bir kahvaltıyla güne başlanmalı - Ramazan boyunca su ve sıvı tüketimin azalmasından dolayı vücutta oluşabilen sıvı kaybının yerine konması için günde en az 2,5-3 litre sıvı alınmalı, bayramda hamurlu, şerbetli tatlılar yerine küçük porsiyonlar halinde sütlü tatlılar, taze veya az miktarda kuru meyveler tercih edilmeli

Yurthaber 29-04-22 11:09

Canan Karatay: Bu 3'lüyü yerseniz hasta olmazsınız

Canan Karatay, verdiği beslenme önerileri ile gündemden düşmüyor. Obezite karşıtı olan Canan Karatay, Ramazan ayı boyunca sağlıklı şekilde oruç ibadetini yerine getirmek isteyenlere reçete gibi öneride bulundu. Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren 3 besini açıklayan Canan Karatay, bu üçlüyü sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirtti.

Haber 06-04-22 08:40

Alışveriş yaparken kanser olmayın! Dikkat etmeniz gereken 3 hayati kural

Hayatın akışının en önemli unsuru beslenmedir. Beslenme ihtiyacını gidermek için sürekli gıda alışverişi yaparız. Marketlerden, çarşı ya da pazarlardan yapılan alışverişlerde çok dikkatli olunmalı. Özellikle hastalıklara davetiye çıkaran toksin birikiminin olduğu plastik paketli ürünlerden mümkün mertebe uzak durulmalıdır. İşte alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken 3 hayati kural...

Haber 19-03-22 08:17

En sık ölüme neden olan kanserler arasında yer alıyor! Bu kanser ‘kolonoskopi’ yöntemiyle önlenebiliyor

Kolon, kalınbağırsak sindirim sisteminin son bölümünü oluşturuyor. Kolon kanseri ülkemizde en sık görülen kanserler arasında 3. sırada yer alıyor. Dünyada her yıl 2 milyon, ülkemizde de yaklaşık 20 bin kişi kolon kanseri tanısı alıyor. Dahası hatalı beslenme alışkanlıklarının ve obezitenin giderek yaygınlaşması nedeniyle son yıllarda görülme sıklığı 50 yaş altındaki kişilerde giderek artıyor.

Haber 01-03-22 10:17

Yuvarlak ve güzel bir kalçaya sahip olmak mı? İşte hayalinize giden 3 kestirme yol...

Kadın ya da erkek, herkes fit bir vücuda ve şekilli hatlara sahip olmak ister. Ancak genetik faktörler ve yanlış beslenme gibi sebepler, sizi hayalinizdeki vücut formundan uzaklaştırabilir. Dik ve yuvarlak bir kalçaya sahip olmak istiyorsanız kararlı olmak ve düzenli egzersiz yapmak da oldukça önemli. Kalça ve basenlerinizi forma sokacak egzersizleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kadin 28-02-22 15:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (4)

"Yarından itibaren CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30'luk indirime gidiliyor" - "(1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Otoyolu) Gece gündüz çalışarak tamamladığımız otoyolumuzu ve köprümüzü 26 Şubat 2022'de hizmete sunuyoruz" - "Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla yine yarından itibaren karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacaktır" - "Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan yaklaşık 3'te 1'lik artışla 750 liraya yükseltiyoruz" - "Pancar üreticilerimizin mart ayında alacakları pancar bedellerinin ödemesini 1 ay öne çekiyor, cuma günü hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca 2021 yılı pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz"

Yurthaber 16-02-22 22:27

Her 3 kişiden birisi hipertansiyon hastası fakat bilmiyor

Günümüzde hipertansiyon hastalarının sayısı oldukça artmış durumda. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilolar, sigara ve aşırı tuz tüketimi başta olmak üzere birçok etken yüksek tansiyon hastalarının sayısının hızla artmasına neden oluyor. Hipertansiyondan hastalığından ve daha birçok hastalıktan korunmak sizin elinizde!

Haber 16-02-22 12:32

Nohudu hiç böyle denediniz mi? Nohut kullanarak hazırlayabileceğiniz 3 farklı tarif

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri şüphesiz nohut. Hem yüksek besin değeri hem lezzetiyle gönüllere taht kuran bu bakliyat, klasik nohut yemeğiyle olduğu kadar birçok farklı tarifle de sofralara lezzet katıyor. Vejetaryen beslenme tarzını benimseyenlerin de sıklıkla alternatif protein kaynağı olarak kullandığı nohudu, birbirinden farklı malzemelerle buluşturup sofralarınızdaki çeşitliliği arttırmak çok kolay.

Yemek 05-02-22 10:13

Çocuklarınız için hem besleyici hem lezzetli birbirinden farklı 3 beslenme çantası menüsü

İyi beslenme, özellikle büyüme çağındaki çocuklar için oldukça önemli. Anne ve babalar hem çocuklarının sağlığını hem onların isteklerini gözetirken bazen zorlanabiliyor. Özellikle "Ne yapsam çocuğuma peynir, tavuk ya da sebze yediremiyorum!" diyen ebeveynlerle karşılaşabilirsiniz. Ancak yapacağınız minik tariflerle çocuklarınıza bu gıdaları sevdirmek mümkün. İşte detaylar...

Yemek 10-01-22 10:58

Antalya'da görüntülendi! Ormanın hayaleti olarak bilinen karakulak, tavuk kümesinde yakalandı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, bir vatandaşa ait tavuk kümesinde, 'ormanın hayaleti' olarak da bilinen nesli tehlike altındaki yabani kedi karakulak (caracal caracal) yakalandı. Karakulakların tavşan, küçük kemirgenler ve çeşitli kuş türlerini kapsayan geniş beslenme alışkanlığı olduğu belirtilirken, kendi ağırlığının 2 ya da 3 katı ağırlığında avları avlayabilmesi bu kedi türünü eşsiz kılıyor.

Haber 06-01-22 17:28

Kalp krizinden korunmanın 3 yolu! Bu öneriler hayat kurtarıyor

Kalp krizi her yıl ciddi ölümlere neden olan bir sağlık sorunu. Bu nedenle kalp krizi belirtileri ve kalp krizinden korunmanın yolları hakkında bilgi sahibi olmak büyük önem taşıyor. Konu hakkında bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener, kalp krizinden korunmak için sağlıklı beslenme, spor ve sağlıklı yaşama dikkat etmek gerektiğini söylüyor.

Haber 12-10-21 07:48

Küresel kripto para borsasından Türkiye'ye orman yangınları için 30 bin dolarlık destek

Türkiye, geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınlarının yol açtığı tahribatları telafi etmeye devam ediyor. Yaşanan zor süreçte dayanışmaya ortak olmak isteyen yardımseverler, küresel kripto borsası Gate.io'nun 30 bin dolarlık katkıyla 3 Ağustos’ta başlattığı kampanyada bir araya geldi. Kampanyaya katılan yaklaşık bin kişilik ekiple birçok aileye erzak yardımı yapılırken, 200’den fazla hayvanın barınma ve beslenme ihtiyaçları karşılandı.

Finans 24-09-21 12:29

QR kod ile balığı ağdan çatala izlemek mümkün

Beslenme Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti ve UN FAO destekçisi Dilara Koçak: - "Balık tüketimi ve yeterli omega-3 alımı tüm yaş grubundan bireyler, özellikle de büyüme dönemindeki çocuklar, bebek bekleyenler ve ileri yaştaki bireyler için oldukça önemli" - Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç: - "Müşterilerimizi tabaklarında ne olduğunu takip etmeleri ve tükettikleri ürünlerin bilgiyle izini sürebilmeleri için kırmızı et, bal, meyve-sebze ürünlerinin yanı sıra balık ürünlerinde de izlenebilirlik çözümleri sunuyoruz"

Yurthaber 14-09-21 11:25

Bayramda kilo ve bağışıklığınızı doğru beslenme ile koruyun! Bayrama özel beslenme tüyoları

Doğru beslenme, yaşamın her döneminde olduğu gibi yaz ve bayram döneminde de önem taşıyor. Prof. Dr. Emine Nur Tozan, yaz aylarında yüksek Omega-3 kaynağı ton balığı gibi protein bakımından zengin besinler öncelikli Akdeniz tipi beslenmenin daha doğru olduğunu belirtti.

Yemek 14-07-21 17:29

Unutkanlığa ne iyi gelir diye merak edenlere besin önerileri! Unutkanlık sebepleri nelerdir?

Unutkanlığı önlemek ve geciktirmek konusunda beslenme tercihiniz oldukça önemli rol oynar. İçeriğinde Omega 3 bulunan besinleri tercih etmeniz durumunda vücudunuza gerekli olan takviyeyi almış olacağınızdan unutkanlığı önlemek mümkün olacaktır. Peki unutkanlığı önleyen ve iyi gelen besinler nelerdir? Hangi bitki çayları unutkanlığı geciktirir? Patoloji ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Elif Güveloğlu yanıtladı.

Haber 29-06-21 13:50

Uzun süre tok tutan 10 yiyecek! Hiç acıkmadan tüm günü geçirebilirsiniz

Beslenme uzmanları sağlık açısından 3 ana ve 2 ara olmak üzere 5 öğünün dengeli bir şekilde vücuda alınmasını tavsiye eder. Ancak yoğun günlük rutinler içerisinde kimi zaman yemek yemeye fırsat dahi bulamayabilirsiniz. Böyle durumlarda uzun süreli tokluk hissi veren yiyecekler kurtarıcınız olur. İşte uzun süre tok tutan 10 yiyecek...

Yemek 08-06-21 16:12

Aigai Antik Kenti'nde 3 binlik mezar! Ortalama yaşamın 40-45 yıl olduğu ortaya çıktı

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Aigai Antik Kenti’nde belgelenen 3 bin mezardan alınan insan kalıntısı ve kemikler üzerinde DNA çalışmaları yapıldı. Bulunan kemiklerin DNA incelenmesinden, antik kentteki insanların ortalama 40-45 yıl yaşadıkları ve dönemine göre çok kötü olmayan beslenme alışkanlıklarına sahip olduklarının ortaya çıktığını söyledi.

Trend 27-05-21 13:43

Bayramda sağlıklı beslenme önerileri

Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Nur Tozan: - "Oruç sonrası mide ve bağırsak rahatsızlıklarından vücut ağrılarına, tansiyon ve şeker hastalıklarından kalp rahatsızlıklarına kadar uzanan bir liste var karşımızda" - "Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kalmışken, yüksek Omega- 3 ve protein içeren Akdeniz mucizesi zeytinyağlı kolay açılan ton balığı kullanarak dürümden salatadan makarnaya, yulaf unlu pizzadan zeytinyağlılara kadar ziyafet tadında menüler hazırlayabilir; zinde ve sağlıklı bir bayram geçirebilirsiniz"

Yurthaber 11-05-21 17:03

Böbreklerinde taş olanlar rağbet gösteriyor! Uzman isimlerden kaya levreği taşı uyarısı

Kaya levreğinin gözlerinin arkasında, sağ ve sol tarafta bulunan küçük beyaz taşlar, böbreklerinde taş olan kişiler tarafından talep görüyor. Beslenme uzmanları ise bilimsel etkinliği kanıtlanmamış, tanesi 3 TL'den satılan bu taşların kullanımına ilişkin halkı uyarıyor.

Haber 05-04-21 13:11

Balık, üzüm ve kurubaklagiller kansere karşı etkin rol oynuyor

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz Gizir, Omega-3 yağ asitleri için de çok iyi bir kaynak olan balığın, aynı zamanda kansere karşı koruyucu etki yaptığını söyledi.Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz Gizir, yapılan araştırmaların beslenme tarzının ve yiyeceklerin tıpkı koruyucu bir kalkan gibi kansere karşı etkili olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Yurthaber 03-04-21 10:18

Kovid-19 salgını sürecinde cilt hastalıklarına karşı uyarı

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Uce Özkol: - "Kovid-19 salgınıyla birlikte maske kullanımının artması, hijyen alışkanlıklarının değişmesi, sedanter yaşam ve güneş görmemenin artması, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, stres gibi etkenler, cilt hastalıkların artmasına neden oldu" - "Böyle durumlarda hastanın cildine uygun yüz yıkama jeliyle günde iki kez yüzünü yıkaması, nemlenmiş maske kullanmaması, 3-4 saatte bir cildini 15-20 dakika havalandırılması ve maske altına aşırı makyaj yapmaması gerekiyor"

Yurthaber 25-03-21 11:44
Van

Eyüpsultan Belediyesi çölyak hastalarına glutensiz erzak kolisi dağıttı

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarına 3 ayda bir gıda desteği sunuyor.Eyüpsultan Belediyesi, pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde sosyal belediyecilik anlayışıyla rutin çalışmalarına aralıksız devam ederken vatandaşları da bu zor günlerinde yalnız bırakmıyor.

Yurthaber 22-02-21 14:16

Balık bağışıklığı güçlendiriyor

Balıkesir’de Diyetisyen Nevzat Durak, bağışıklık sistemini özellikle kış aylarında güçlendirmek için balıktan alınacak vitaminlerin önemli olduğunu söyledi.Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’a karşı bağışıklık sistemi ve metabolizmamızı hızlı tutmak için düzenli beslenme, günde 3 porsiyon meyve, günlük 5 bin adım ve kış aylarında balık tüketmek gerekiyor.

Yurthaber 03-02-21 11:12

Bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor! Ejder meyvesinin bilinmeyen faydaları

Protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminlerinin yanı sıra omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan pitaya bilinen adıyla ejder meyvesine olan talep koronavirüs döneminde daha da arttı. Pitayanın besin değeri bakımından çok zengin olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya pitaya meyvesinin doğru kullanımına dair önemli bilgiler paylaştı.

Yemek 04-01-21 12:33

Bilim insanlarından koronaya karşı bağışıklığı güçlendirebilecek beş gıda önerisi

Araştırmacılar, düzenli beslenme ve bağışıklık sistemi arasında önemli bir ilişki olduğunu, özellikle D vitamini ve Omega 3 gibi maddeler içeren bitter çikolata, deniz yosunu ve tuna balığı gibi besinlerin Covid-19’la mücadelede etkili olabileceğini yaptıkları küresel çalışmalarda ortaya koydu. Ancak uzmanlar hiçbir gıdanın koronavirüse karşı korunmada tek başına rol oynamadığını ve aşıların yerini tutamayacakları konusunda uyardı.

Haber 29-12-20 14:31

Deniz Seki kan grubuna göre beslendi iğne ipliğe döndü! Yaklaşık 3 ayda...

Son zamanlarda verdiği kilolarla dikkat çeken ünlü şarkıcı Deniz Seki, diyete girince 2,5 ayda 22 kilo verdi. Kan grubuna göre beslendiğini söyleyen Seki, peki bu şekilde nasıl zayıfladı? İşte kan grubuna göre beslenme nedir, bu şekilde nasıl zayıflanır görelim.

Kadin 21-12-20 11:19

Orkide soğanından üretiliyor! Öyle faydaları var ki...

3 bin yıllık geçmişsiyle soğuk havaların vazgeçilmezi olan salep, tarihte 'padişah içeceği' olarak biliniyor. Maraş dondurmasının da ana maddelerinden biri olan salep, geçen binlerce yıla rağmen en sevilen içecekler arasında yer almayı başarıyor. Üstelik faydaları da saymakla bitmiyor! Konuyla ilgili bilgi veren Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Nihan Yakut, salebin sağlık açısından yararlarını anlattı.

Haber 11-12-20 16:04

Mezitli’de iyilikseverler hareketi çocukları sütle buluşturacak

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde, hayırsever bir aile tarafından, yeterli beslenme imkanı bulunmayan bebekler için devam sütü bağışında bulunulduğu bildirildi.Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 3 bin 500 adet yarım litrelik, 3 bin adet 200 mililitrelik devam sütü belediye yetkilileri tarafından teslim alındı.

Yurthaber 01-11-20 12:48

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Arama kurtarma çalışmalarını 3 bin 999 kişi ve 475 araçla sürdürüyoruz. Herhangi bir ekip, ekipman eksiği yaşanmamaktadır. Barınma ihtiyacını gidermek amacıyla AFAD, Kızılay tarafından bölgeye 3 bin çadır sevk edil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Arama kurtarma çalışmalarını 3 bin 999 kişi ve 475 araçla sürdürüyoruz. Herhangi bir ekip, ekipman eksiği yaşanmamaktadır. Barınma ihtiyacını gidermek amacıyla AFAD, Kızılay tarafından bölgeye 3 bin çadır sevk edildi. 10 bin yatak, 20 bin battaniye çadırlarımız içinde bölgeye sevk edildi. 56 bin 300 kişilik mobil beslenme üniteleri bölgeye sevk edildi."

Yurthaber 31-10-20 03:10

Nestlé Türkiye Medikal Beslenme Ürünleri Fabrikası'nın temeli Bursa'da atıldı

Nestlé Health Science Türkiye Genel Müdürü Hanzade Yaz: - "Bu fabrikamızla biz ithal ettiğimiz ürülerin yüzde 63 gibi miktarını artık, ülkemizde üretiyor olacağız. Bunun mutluluğu yaşıyoruz" - Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu: - "250 milyon lira tutarında 3 yıla yayılan bir yatırım söz konusu. Bu yeni fabrikamızda Nestle Health Science'ın medikal beslenme ürürlerinin üretimini yapacağız"

Yurthaber 30-10-20 12:13

Tedavisi tamamlanan 3 eşek Bursa’ya gönderildi

Vatandaşların ihbarı üzerine sokaktan ve kırsal alanlardan getirilen bakıma muhtaç, hasta ve yaşlı 3 eşek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde uzman veteriner hekimler tarafından tedavileri yapıldıktan sonra Bursa Emekli Hayvanlar Çiftliğine gönderildi.Sokakta yaşayan sevimli can dostların korunması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesi Akçaova-Yeşilyurt mahalleleri yolu üzerinde 37 Bin 349 metrekarelik araziye inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi, beslenme ve tedavi ihtiyaçları bulunan hayvanlara kucak açıyor.Bu kapsamda vatandaşların ihbarı üzerine sokaktan ve kırsal alanlardan Büyükşehir Belediyesi ekiplerince getirilen bakıma muhtaç, hasta ve yaşlı 3 eşeğin tedavisi ve rehabilitasyonları yapıldı.

Yurthaber 30-09-20 12:00