Film Onerileri Bilim Kurgu Haberleri

1970'li yıllarda bir bilim kurgu yazarı, ChatGPT’nin gelişini nasıl tahmin etti?

İngiliz bilim kurgu yazarı Ballard ve arkadaşlarının 1960 ve 1970'li yıllarda bilgisayar ile ürettiği şiirler, üretken yapay zekanın yaratıcılığa olan etkisiyle ilgili bugünkü tartışmalara da ışık tutuyor.

Yurthaber 2024-05-20 07:47:39

Homeworld 3 sistem gereksinimleri nelerdir? Homeworld 3 kaç GB?

Blackbird Interactive tarafından oluşturulan yeni bilim kurgu RTS oyunu Homeworld 3 için resmî PC sistem gereksinimleri merak edilmektedir. Homeworld 3'ün içerisinde geliştirilmiş Ray Tracing efektlerinin yer aldığı söylenmektedir. Ayrıca NVIDIA'nın DLSS 3 teknolojisi ve AMD'nin FSR 2 teknolojisi de desteklenmektedir. Peki, Homeworld 3 sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 2024-05-10 19:19:12

Kitap meraklısı annenize hediye edebileceğiniz çok satan kitaplar

Anneniz tam bir kitap kurduysa doğru yerdesiniz! Anneler gününde, annenizin sevgisine karşılık verebileceğiniz en değerli hediye bir kitap olabilir. Anneniz tarih tutkunu mu, kişisel gelişime mi meraklı, yoksa bilim kurgu ve romana mı düşkün? Annenizi mutlu etmek için pek çok türdeki kitapları sizler için bir araya getirdik. İşte çok satan listelerinde yer alan ve annenizin ilgisini çekebilecek en popüler kitaplardan oluşan seçkimiz!

Haber 2024-05-02 12:30:40

Soluk almadan okuyacağınız bilim kurgu klasikleri

Bilim kurgu, insanlığın hayal gücünün sınırlarını zorlayan ve geleceğe dair birçok felsefi, sosyal ve teknolojik soruyu ele alan bir tür. Genellikle alternatif gerçeklikler aracılığıyla insan deneyimini sorgulayan bilim kurgu klasikleri, bu türün temel taşları olarak kabul edilir ve sadece bu türü sevenler için değil aynı zamanda felsefi düşünceye, toplumsal eleştiriye ve insan doğası üzerine düşünmeyi seven herkes için ilgi çekici okumalar sunar. İşte, bilim kurgu klasiklerinden oluşan seçkimiz

Haber 2024-04-22 11:24:35

Diğer Haber Etiketleri

Oyun anneler günü kitap kitap kurdu kitap önerileri bilimkurgu dune kitap dune kitap serisi dune serisi dune cesur yeni dünya mülksüzler Ursula K. Le Guin fahrenheit 451 Üç Cisim Problemi Philip K. Dick zaman makinesi game of thrones Bursa makyaj öğrenci Elon Musk Çip Beyin Neuralink stranger things NASA Ay (Dünya'nın uydusu) uzay starfield Wattpad wattpad giriş wattpad kitapları wattpad oku wattpad web Amerika balçık New York İngiltere gökyüzü ele kanal d canlı izle en iyi aksiyon filmleri listesi en iyı aksıyon fılmlerı en iyi gerilim filmleri en iyi korku filmleri en iyi filmler yabancı film önerileri en iyi bilim kurgu filmleri Çin ufo uçak uzay filmleri bilim kurgu filmleri uzay filmleri bilim kurgu en iyi uzay filmleri bilim kurgu uzay filmleri uçuş Londra sidney aktan jeffrey turu aksiyon film önerileri aksiyon filmleri türkçe dublaj aksiyon filmleri yeni aksıyon fılmler aksıyon filmleri bilim kurgu aksiyon filmleri en güzel aksiyon filmleri en iyi yabancı aksiyon filmleri en yeni aksiyon filmleri gerilim aksiyon filmleri komedi aksiyon filmleri macera aksiyon filmleri sürükleyici aksiyon filmleri tehlikeli aksiyon filmleri türkçe dublaj aksiyon filmleri yabancı aksiyon filmleri yeni aksiyon filmleri yeni macera aksiyon filmleri bilim kurgu nasıl yazılır tdk tdk yazım kılavuzu Oyuncu Maymunlar Cehennemi Başlangıç filmi harry potter bilim kurgu kitapları bilim kurgu ve fantastik filmler fantastik bilim kurgu filmleri avenger end game avengers Star Wars Disney Disney Plus labirent labirent ölümcül kaçış marslı karanlık zihinler black panther thor captain marvel alien sinema salonu televizyon akıllı televizyon projeksiyon Projeksiyon Cihazı projeksiyon perdesi 3d gözlük abd kar fırtınası hava durumu Fotoğraf Meteor avatar avatar 2 sinema Tesla otonom araç Otonom sürüş Sıcak Kafa dizisi Netflix Osman Sonant Hazal Subaşı Şevket Çoruh Gonca Vuslateri mini projeksiyon xiaomi projeksiyon sosyal medya tiktok çift implant Beyoğlu Belediyesi kültür ve turizm bakanlığı sinema genel müdürlüğü söyleşi Kanal D dylan o brien Adana Zeydan Karalar yapay zeka film Star Trek Uzay Yolu Stranger Things dizisi Millie Bobby Brown Tesla Bot robot dinozor Hollywood Steven Spielberg sözlük Idris Elba Pasifik Okyanusu Dune filmi

Game Of Thrones'in yaratıcılarından! '3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı... Bütçe rekoru kırdı: Bölüm başı 20 milyon dolar

Başrollerinde Jess Hong,Liam Cunningham ve Eiza Gonzalez'in yer aldığı '3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı. Bilim kurgu türündeki dizi 21 Mart'ta Netflix'te sevenleriyle buluşmaya hazırlanırken ilk fragmanı da kullanıcıların ilgisini çekti.

Trend 07-03-24 15:45

Meslek lisesi öğrencileri film setlerinde yapılan makyajı uygulamalı öğreniyor

Bursa'daki Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, saç ve cilt bakımı, masaj gibi uygulamaların yanı sıra bilim kurgu filmlerinin setlerinde yapılan karakter makyajını da öğrenerek mesleğe hazırlanıyor.

Yurthaber 07-03-24 11:03

İlk kez insan beynine çip takılmıştı! Tüm dünya hayrete düşecek... Herkes merak ediyordu, Elon Musk: Sadece düşünerek hareket ettirebiliyor

Bilim kurgu filmlerinden gördüğümüz ve yıllardır sadece bir hayal olarak kalan insan beynine çip takma 'efsanesi' gerçek oldu. Elon Musk'ın Neuralink şirketi, geçtiğimiz günlerde bir ilki başararak ilk kez bir insanın beynine çip takmıştı. Beynine çip takılan kişinin sağlık durumu merak edilirken, açıklama geldi. Söz konusu kişinin hızla iyileştiğini belirten Musk, "Sadece düşünerek fareyi ekranda hareket ettirebiliyor." diye konuştu.

Trend 22-02-24 07:13

Elon Musk beynimizde: 'İlk cyborg doğdu!' Neuralink insana beyin çipi taktı, sosyal medya dehşet içinde

Geçmişte bilim-kurgu sahnelerinin veya hayallerin ötesine gidemeyen bir deneyi daha Elon Musk gerçekleştirdi. Neuralink ilk kez bir insanın beynine çip taktı, deney dünyada geniş yankı uyandırdı. Bilim ve teknoloji dünyasını kasıp kavuran bu gelişme sosyal medya kullanıcılarının korku dolu yorumlarını da beraberinde getirdi.

Trend 30-01-24 09:56

'Stranger Things' dizisinin 5. sezonunun çekimleri başladı! Final sezonu heyecanı hayranlarını şimdiden sardı

2016 yılında Netflix'te yayınlanmaya başlayan 'Stranger Things' dizisinin 5. sezonunun çekimleri başladığı duyuruldu. 5. sezonla birlikte veda etmeye hazırlanan bilim kurgu, korku ve drama türündeki dizinin hayranları yeni bölümler için şimdiden heyecanlı.

Trend 09-01-24 15:26

Bu duyguyu tarif etmek imkansız NASA'dan 50 yıl sonra bir ilk! Dikkat çeken 'Star Trek' detayı

Özellikle uzay ve uzay araştırmalarında ilklere imza atmak konusunda uzun bir geçmişe sahip olan ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 1972 yılından bu yana ilk Ay misyonuna başlıyor. Hatta ilk ticari iniş aracını taşıyan Vulcan Centaur roketi bugün Florida'dan fırlatıldı! Roketin 23 Şubat Cuma günü Ay’a inmesi planlanırken, ABD bilim kurgu dizisi "Star Trek" ilgili detay da dikkat çekti.

Haber 08-01-24 18:21

Starfield nedir? Starfield nasıl oynanır?

Starfield, bir bilim kurgu rol yapma oyunu olarak oyunseverlere uzayın sınırlarında bir deneyim sunar. Oyuncular, Bethesda Game Studios'un imzasını taşıyan Starfield yapımında, uzak galaksileri keşfetme şansını elde eder. Öte yandan, Starfield sadece grafikleri ve teknolojik yenilikleriyle değil aynı zamanda oynanışı ve hikayesiyle de dikkat çekmektedir. Peki, Starfield nasıl oynanır?

Haber 26-12-23 12:37

Starfield sistem gereksinimleri (önerilen ve minumum) nedir? Starfield kaç GB?

Starfield uzun bir bekleyişin ardından Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen bir bilim kurgu rol yapma oyunudur. Bu oyun, bazı oyunseverler için heyecan verici olmakla birlikte, oyunculara evrenin derinliklerinde keşif deneyimi sunar. Starfield sadece görsel olarak değil, aynı zamanda oyun içi hikaye ve görevlerle de dikkat çekmektedir. Peki, Starfield oynamak için sistem gereksinimleri nelerdir?

Haber 26-12-23 12:32

Wattpad'e giriş: Wattpad'e nasıl giriş yapılır?

Wattpad’ten bir yazı keşif platformu olarak bahsedilir. Bu dijital platform, milyonlarca yazarın ve okurun bir araya geldiği, hikâyelerin bir nevi hayat bulduğu bir topluluk olarak tanımlanır. Wattpad’ten romantik, bilim kurgu ve gerilim dolu hikâyelerin yer aldığı bir platform olarak da söz edilmektedir. Wattpad'i keşfedip, Wattpad’e giriş işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar ise bunu nasıl yapacaklarını sorgular. Peki, Wattpad'e nasıl giriş yapılır?

Haber 25-12-23 14:54

Yer: New York! Bilim kurgu filmi değil gerçek: Kanalizasyon deliklerinden sızan gizemli yeşil balçık gündem yarattı... Üzerinden dumanlar çıkıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletinde bir sokak ortasındaki kanalizasyondan sızan yeşil balçık sosyal medyanın gündemine yerleşti. Bilim kurgu filmlerini aratmayan gizemli yeşil balçığın görseli sosyal medyadan çeşitli fikirlerin yükselmesine neden olarak kısa sürede viral olmayı başardı.

Trend 04-11-23 14:37

Bilim kurgu filmi gibi ama gerçek! Gökyüzü bir anda pembeye büründü... Kıyamet alameti olarak yorumlandı ama gerçek bambaşka çıktı

İngiltere'nin Kent bölgesinde gökyüzü bir anda pembeye büründü. Bilim kurgu sahnelerini anımsatan görüntüler kısa sürede insanların ilgisini çekerken endişelere de neden oldu. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra kullanıcıların büyük bir bölümü nedenine ilişkin olarak yorumlarda bulunurken bazıları ise durumu "dünyanın sonu" ve "kıyamet alameti" olarak yorumladı.

Trend 20-10-23 08:26

Ölümcül Makineler oyuncuları kimler, konusu ne? Ölümcül Makineler filmi kaç yılında ve nerede çekildi?

Ölümcül Makineler filmi konusu ve oyuncuları gibi detaylar araştırılıyor. Bilim kurgu, macera ve aksiyon türlerini ele alan Ölümcül Makineler filmi bu akşam Kanal D ekranlarında yayınlanacak. Film, Philip Reeve'in 2001 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Filmi seyretmek isteyen sinemaseverler Ölümcül Makineler filmi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak istiyor. Peki, Ölümcül Makineler oyuncuları kimler, konusu ne? Ölümcül Makineler filmi kaç yılında ve nerede çekildi?

Magazin 18-10-23 21:25

“Dune: Part 2” Hollywood grevleri nedeniyle 2024 yılına ertelendi! Yeni vizyon tarihi afişle duyuruldu

Yönetmen Denis Villeneuve'ün bilim kurgu destanının ikinci bölümünü izlemek için artık önümüzdeki bahara kadar beklemeniz gerekecek. Dune’un devam filmi niteliğindeki “Dune: Part 2” Hollywood grevleri nedeniyle 2024 yılına ertelendi. Filmin vizyon tarihi yeni afişiyle 15 Mart 2024 olarak açıklandı.

Trend 29-08-23 11:56

Tüm zamanların en iyi filmleri - Korku, gerilim, bilim kurgu, aksiyon dalında tüm zamanların en iyi filmleri

Sinema dünyasının farklı türlerinde ortaya çıkan başyapıtlar, izleyicileri derin bir etki bırakacak şekilde büyülemiştir. Korku, gerilim, bilim kurgu ve aksiyon gibi türler, sinemaseverlere unutulmaz deneyimler sunmuştur. Bu türlerin içinde yer alan özellikle bazı filmler, izleyicilerin zihinlerinde yer edinmiş ve sinema tarihinde unutulmaz bir yere sahip olmuştur.

Trend 28-06-23 23:20

Bilim kurgu filmlerinden fırladığını zannedebilirsiniz ancak gerçek! İşte Çin'de tanıtılan insanlı 'uçan daire'

Çinli bir teknoloji girişimi, Çin'de turistleri taşımak üzere tasarlanan insanlı bir 'uçan daire' uçağını tanıttı. UFO benzeri uçan daire, Çin'in Shenzhen kentinde düzenlenen bir forumda yapılan test uçuşu sırasında sergilendi. Söylendiği kadarıyla yapımı üç yıl süren uçan daire, 15 dakikalık bir uçuş kapasitesine sahip ve saatte 50 km/s hıza ulaşabiliyor.

Haber 12-06-23 17:58

En iyi uzay filmleri 2023 - Uzayı konu alan en iyi bilim kurgu filmleri

En iyi uzay filmleri ile heyecan dolu bir bilim kurgu yolculuğuna çıkmaya ve uzayın sırlarını keşfetmeye hazır olun! Bu eşsiz bilim kurgu yapımları hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak. Yıldızlar arasında macera yaşayan astronotları, uzay gemilerindeki gerilim dolu anları ve evrendeki bilinmeyenlere yapılan keşifleri izlerken nefesiniz kesilecek. Sizi başka galaksilere götürecek bu filmler, görsel efektleri ve etkileyici hikayeleriyle sizi büyüleyecek!

Trend 31-05-23 15:17

2 saatte dünyanın bir ucundan diğer ucuna! Kesinlikle bilim kurgu değil

Genellikle Londra'dan Sidney'e ticari bir uçakla seyahat etmek 22 saatten fazla sürüyor. Ancak ticari uçuş süreleri 10 yıl içinde önemli ölçüde kısalabilir. İngiliz basınında yer alan bir habere göre, yörünge altı uçuşların Londra-Sidney arası uçuş süresini sadece 2 saate indireceği söyleniyor. Ancak aynı habere göre, yolcular kalkış ve iniş sırasında G kuvvetiyle karşı karşıya kalacak.

Haber 16-05-23 13:29

Neredeyse nefessiz izleyeceğiniz en iyi aksiyon filmleri

Unutulmaz anlar yaşamak ve heyecanın doruklarına çıkmak isteyenlere sesleniyoruz! Kusursuz koreografiler, nefes kesen sahneler ve yüksek tempolu hikayelerle aksiyon dolu bir maceraya atılmak ister misiniz? Yanıtınız, "Evet" ise o zaman hazırladığımız bu liste tam size göre! Dram, animasyon, komedi ve bilim kurgu gibi birçok tür ile harmanlanan en iyi 50 aksiyon filmi arasından 35'ini listeledik. Eğer siz de aksiyon filmi izlemeyi seviyorsanız listemize mutlaka göz atmalısınız!

Magazin 21-04-23 14:29

Bilim kurgu nasıl yazılır, bilim kurgu yazımı nasıl olmalıdır? Bilim kurgu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İmla kurallarına göre bir araya gelerek ayrı bir anlama sahip olan tüm kelimeler birleşik yazılır. Bir araya gelip anlam değişikliğine uğramayan kelimeler ise ayrı ayrı yazılmalıdır. İmla kurallarını öğrenmek bazı kişiler için zorlayıcı olabilir. Bilim kurgu kelimesi de yazılışı kafa karıştıran kelimeler arasında yer alır. Bilim kurgu nasıl yazılır, bilim kurgu ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır?

Egitim 10-04-23 12:16

Maymunlar Cehennemi Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte Maymunlar Cehennemi Başlangıç filminin konusu ve oyuncuları

Dünyada büyük ses getiren Maymunlar Cehennemi görsel efektleri ve senaryosu ile merakla takip edilen bir seri. Orijinal adı Rise of the Planet of the Apes olan, yönetmenliğini Rupert Wyatt tarafından gerçekleştirilen yapım yılı 2011 olan film bilim kurgu, aksiyon türünde vazgeçilmez eserler arasında yer alıyor. Serinin en son filmi olan "Maymunlar Cehennemi: Başlangıç", bu akşam Kanal D'de ekranlara geliyor. Peki Maymunlar Cehennemi Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte detaylar...

Magazin 07-04-23 19:12

Harry Potter dizi mi oluyor? Harry Potter film serisi dizi mi yapılacak, hangi kanalda? Gözler HBO'da

Harry Potter bir döneme damga vuran bilim kurgu türündeki toplam 8 bölümden oluşan filmdir. Film, yazar J.K. Rowling tarafından kaleme alınan 7 kitaptan sinemaya uyarlandı. HBO Max ve Warner Bros. Harry Potter'ın dizisi için harekete geçti. Peki, Harry Potter dizi mi oluyor? Harry Potter film serisi dizi mi yapılacak, hangi kanalda? İşte detaylar...

Magazin 04-04-23 14:50

Bilim kurgu nedir, bilim kurgu türleri nelerdir, ilk bilim kurgu romanı nedir? Bilim kurgu nasıl yazılır, yazarken nelere dikkat edilmelidir?

Yumuşak ve katı gibi alt türleri bulunan bilim kurgu, mevcut dönemde var olmayan bilim ve teknoloji unsurlarının yer aldığı bir türdür. Bu türde oluşturulan eserlerin yakın ya da uzak gelecek ile robotlar, uzay, uzay dışı, farklı gezegenler ya da zaman yolculuğu gibi unsurları içermesi mümkündür. Yaratıcılık ile ilişkili olan bilim kurgu, geleceğe yönelik önermelerin ortaya atılmasını ve bunların doğa kanunları çerçevesinde oluşturulmasını sağlar.

Egitim 24-03-23 16:39

Farklı dünyalara dalmayı sevenlerin bayılacağı en iyi bilim kurgu filmleri

Bilim kurgu, insan hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir tür. Uzay yolculukları, zaman yolculukları, yapay zeka, uzaylılar ve daha birçok konu bilim kurgu filmlerinde hayat buluyor. Bilim kurgu filmlerinin en heyecan verici özelliklerinden biri de sizi hem bugüne hem de geleceğe taşıması. Siz de oturduğunuz yerde farklı dünyalara dalmak ve heyecan dolu birkaç saat yaşamak istiyorsanız sizin için seçtiğimiz en iyi bilim kurgu filmlerine mutlaka bir göz atmalısınız.

Magazin 22-03-23 13:58

Bilim kurgu sevenleri sinema salonlarına çekecek! Yeni ‘Alien’ filminin oyuncu kadrosu belli oldu

1979 yılında ilk kez vizyona giren bilim kurgu türünün sinemadaki kült yapımları arasında gösterilen Alien serisinin yeni filmini oyuncu kadrosu kesinleşti. Yönetmen koltuğunda Fede Alvarez’in yer alacağı filmde Isabela Merced, Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu gibi isimler yer alacak.

Trend 09-03-23 15:44

Sinemaseverler buraya! Evinizde sinema salonu oluşturmak ne kadara mal olur?

Günümüzde büyükten küçüğe neredeyse herkes film izlemeyi seviyor. Romantik yapımlardan aksiyona, bilim kurgudan komediye farklı film türleriyle harika vakit geçirmek mümkün. Sinemada film izlemekse elbette ayrı bir keyif veriyor insana. Ancak yoğun iş temposu, yorgunluk ve ekonomik sebepler, dilediğimiz her an sinemaya gitmemize engel oluyor. Eğer gerçek bir film tutkunuysanız sinema keyfini evinize taşıyabilirsiniz. Nasıl mı? Okumaya devam edin.

Haber 24-01-23 17:41

Yolda, arabada, evde donarak ölenler var! Son anlarında gönderdiği video korkunç... Ailesi izleyince yıkıldı! Görüntüler film değil gerçek

ABD felaketi yaşıyor. Kar fırtınası ve düşen sıcaklıklarla adeta donan ülkede can kaybı arttı ve 60'ı geçti. Uçuşların durduğu, trafiğe çıkmanın yasaklandığı ülkede bilim kurgu filmlerini aratmayan yeni görüntüler geldi. Korkunç bilgilere göre yolda, arabada ve evde donan insanların olduğu belirtildi. Bir genç kadının arabasında donarak ölmeden önce ailesine gönderdiği video da gündem oldu. Diğer yandan bazı bölgelerde marketlerin yağmalandığı, rafların boşaltıldığı aktarıldı.

Haber 28-12-22 13:53

Meteor yağmurunda eşsiz görüntüler! Büyük beğeni topladı

Fotoğraf sanatçısı İsa Turan, 4 saat boyunca kayda aldığı görüntülerle meteor yağmurunun eşsiz manzarasını izleyicilere sundu. Turan'ın çalışması bilim kurgu filmlerini anımsattı.

Haber 23-12-22 15:15

Avatar 2 ne zaman çıkacak? Bilim kurgu filmi Avatar 2 ne zaman vizyona girecek?

2009 yılında yayınlanan bilim kurgu türündeki Avatar filmi büyük ses getirmişti. Filmin ikinci serisi olan Avatar 2 vizyona giriyor! Heyecan dolu anların ekranlarda yer alacağı Avatar 2'nin ne zaman vizyonlarda olacağı merak konusu oldu. Peki Avatar 2 ne zaman çıkacak? Bilim kurgu filmi Avatar 2 ne zaman vizyona girecek? İşte merak edilenler...

Trend 11-12-22 17:31

2017'de yüklenen video, bugün bile izleyenlerini şaşkına çeviriyor! Sadece tuz kullanarak...

Kendi kendine giden arabalar çok ilgi çekiyor. Henüz Hollywood yapımı bilim kurgu filmlerinin seviyesinde olmasalar da otonom dediğimiz kendi kendine giden araçlar trafikte dolaşmaya başladı. Hatta sürücüsüz arabalar artık birçok insanın elinin altında bulunuyor. 2017'de internete yüklenen bir video ise herkesi şaşkınlığa uğrattı. Bugün bile izleyenlerini şaşkına çeviren o "tuz tuzağı" videosundan yıllar sonra ise Tesla'nın CEO'su Elon Musk'tan da dikkat çekici bir yorum geldi.

Haber 25-11-22 18:05

Sıcak Kafa izleyenleri şaşırtacak! Delilik salgınındaki İstanbul'u anlatıyor! Netflix'in Türk distopik bilim kurgu dizisi Sıcak Kafa'nın yayın tarihi açıklandı!

Netflix'in uzun süredir merakla beklenen Türk yapımı distopik bilim kurgu dizisi Sıcak Kafa'dan çarpıcı bir fragman yayınlandı. Afşin Kum'un aynı adlı romanından uyarlanan Sıcak Kafa dizisinde Hazal Subaşı, Osman Sonant, Şevket Çoruh ve Gonca Vuslateri paylaşıyor. İnsan beyninden geçen delilik hastalığının kaosa ve salgına neden olduğu karanlık bir dönemde geçen Sıcak Kafa dizisinin yayın tarihi de açıklandı.

Magazin 20-10-22 21:00

Evinde kendi sinemasını yaratmak isteyenler için mini projeksiyon çeşitleri

Hemen herkes film izlemeyi sever. Aksiyondan bilim kurguya, romantikten komediye kadar farklı türlerdeki filmler sayesinde hoşça vakit geçirmek mümkün. "Sinemaya gitmeye vakit bulamıyorum." ya da "Evde film izlemeyi daha çok seviyorum." diyorsanız doğru yerdesiniz. Evinizde sinema ortamı yaratmak artık çok kolay. İşte, sinema keyfini evinize taşıyabileceğiniz birbirinden farklı modeldeki mini projeksiyon cihazları...

Haber 20-10-22 15:41

Sosyal medya bunu konuşuyor! Sadece elini kapıya göstermesi yetti: Türkiye'de de yapan var

Bir bilim kurgu filminden firlamış gibi ellerini anahtar olarak kullanan çiftin görüntüleri sosyal medyada viral oldu. Çiftin kapı kilitlerini sadece ellerini göstererek açması herkesi meraklandırdı. Çiftten Burgundy Waller, günlük yaşamlarının bir parçası haline gelen ancak bu ilginç deneyimin nasıl gerçekleştiğini detaylandırdı. Üstelik çiftin yaptığını Türkiye'de de yapan birisi var.

Haber 19-10-22 18:32

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu

"Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali"nde ödüller sahiplerini buldu

Yurthaber 01-10-22 12:04

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivalinde görsel efektler konuşuldu

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivalinde görsel efektler konuşuldu

Yurthaber 29-09-22 22:44

Labirent: Alev Deneyleri konusu nedir, oyuncuları kimler? Labirent: Alev Deneyleri filmi ne zaman çekildi?

Labirent: Alev Deneyli filmi bu akşam televizyon ekranlarında filmseverler ile buluşacak. Bilim kurgu, aksiyon, gerilim ve macera türlerinden oluşan Labirent: Alev Deneyleri filminin orijinal adı Maze Runner: The Scorch Trials olarak bilinmektedir. Labirent: Alev Deneyleri filmini izleyecek olan pek çok kişi film hakkındaki detayları arama motorlarında sorguluyor. Peki, Labirent: Alev Deneyleri konusu nedir, oyuncuları kimler? Labirent: Alev Deneyleri filmi ne zaman çekildi?

Trend 24-09-22 16:04

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film" ödülü yönetmenliğini Ziya Demirel'in yaptığı "Ela ile Hilmi ve Ali" filmine verildi - Ziya Demirel aynı filmle "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanıp Nazlı Elif Durlu ile "En İyi Senaryo" ödülünü paylaşırken film, "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Sanat Yönetmeni", "En İyi Kurgu" ve "Umut Veren Genç Erkek Oyuncu" olmak üzere 7 dalda ödül aldı

Yurthaber 18-09-22 00:47

Yeni bir çağın eşiğindeyiz! Yapay zeka şimdi de film çekiyor

Yapay zeka şimdi de sinema dünyasına adım attı. Alman teknoloji girişimcisi Fabian Stelzer, kendi sesi dışında sadece yapay zeka kullanarak 70'ler tarzı bilim kurgu filmi “Salt”ı çekiyor. “Gerçekten yeni bir çağın eşiğindeyiz” diyen Stelzer'a göre bu fotoğrafın, belki de yazının icadı kadar büyük bir gelişme.

Haber 05-09-22 10:49

Yüksek Güç filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Yüksek Güç filmi nerede, ne zaman çekildi?

Yüksek Güç yabancı sinema filmi bu akşam 23:00'te Star TV ekranlarına gelecek. Matthew Charles Santoro'nun yönettiği, sık sık ekranlara gelen bilim kurgu filmi Yüksek Güç konusu ile dikkat çekiyor. Peki Yüksek Güç filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Yüksek Güç filmi nerede, ne zaman çekildi? İşte Yüksek Güç filmi hakkında merak edilenler...

Trend 03-08-22 19:30

Star Trek'te ‘Uhura’ rolünü canlandıran Nichelle Nichols hayatını kaybetti

Bir döneme damga vuran efsane bilim kurgu dizisi Star Trek'te (Uzay Yolu) ‘Uhura’ karakterini canlandıran Nichelle Nichols, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Magazin 31-07-22 22:33

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali senaryo yarışması müracaatları başladı

"Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali" senaryo yarışması müracaatları başladı

Yurthaber 19-07-22 12:13

Stranger Things yıldızı Millie Bobby Brown’un yeni projesi belli oldu! Bu sefer bilim kurgu filminde yer alacak

Netflix’in sevilen dizilerinden biri olan Stranger Things yıldızı Millie Bobby Brown’un yeni projesi belli oldu. Stranger Things dizisiyle yıldızı parlayan oyuncu bu sefer Marvel Sinema Evreni’nin yönetmenleri Russo Kardeşler’in yönetmen koltuğunda oturduğu bir bilim kurgu filminde rol alacak.

Trend 29-06-22 17:43

Müjdeyi Elon Musk verdi! Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen Optimus 3 ay içinde hazır olacak

Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla'nın insansı robotu "Optimus" için müjdeyi verdi. Katar Ekonomik Forumu'nda konuşan Elon Musk, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen "Optimus" robotunun bir prototipinin 30 Eylül'deki Tesla AI Day etkinliğinde gösterileceğini söyledi.

Haber 26-06-22 11:16

Jurassic World Hakimiyet: Film serisinde yapılan hatalar neler?

Jurassic World: Hakimiyet, 1993 yılında başlayan tarih öncesi konulu film serisinin son yapımı. Ancak bilim insanları onun belgesel gibi izlenmemesi gerektiğini söylüyor.

Haber 13-06-22 13:06

Bilim kurgu ne demek? Bilim kurgu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Bilim kurgu birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Bilim kurgu ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 21:41

Pasifik Savaşı İsyan filmi konusu nedir? Pasifik Savaşı İsyan oyuncuları kimdir? Pasifik Savaşı İsyan nerede çekildi?

Pasifik Savaşı İsyan filmi bu akşam izleyicisi ile buluşacak. Bilim kurgu ve macera türünde olan Pasifik Savaşı İsyan sinemaseverleri bekliyor. Konusu ve oyuncu kadrosu ile Pasifik Savaşı İsyan filmi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen o detaylar!

Trend 17-05-22 19:15