Üniversite Haberleri

Anneler kep attı! 'Çocuklarımdan önce mezun oldum'

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve YYÜ işbirliği ile hayata geçirilen ‘Anne Üniversitesi’ni başarıyla tamamlayan 150 anne sertifikalarını alıp kep fırlattı.

Kadin 26-02-2024 17:06

Kastamonu'da 60 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Kastamonu'da yurtta kalan 60 üniversite öğrencisi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Yurthaber 15-01-2024 11:31

İsrail bu kez de üniversite bastı: 25 öğrenci gözaltında

İsrail, Nablus'taki bir üniversiteye baskın düzenleyerek 25 öğrenciyi gözaltına aldı.

Haber 15-01-2024 10:16

'Babam zengin bir iş adamıydı' Rüyalarında görüyordu, gerçek oldu! 'Bir şans geldi ben de değerlendirdim' Gelen tepkilere rağmen...

Sakarya’da liseyi açıktan okuyan 56 yaşındaki Sare Çetin, girdiği üniversite sınavında sağlık bilimleri fakültesini kazandı. Okumada yaş sınırının olmadığını bir kez daha kanıtlayan Çetin, şimdi hemşire olmak için dirsek çürütüyor. İmkansızlıklar sebebiyle okuyamadığını belirten Sare Çetin, "Rüyalarımda kendimi hemşire olarak görüyordum, şimdi ise gerçek oldu" dedi.

Kadin 15-01-2024 09:58

Zonguldak'ta suç örgütü soruşturmasında 6 sanık hakkında dava açıldı

Zonguldak'ta suç örgütü operasyonuna ilişkin 3'ü tutuklu 6 sanık hakkında, 4 yıldan 68 yıla kadar değişen oranlarda hapis istemiyle dava açıldı.

Yurthaber 05-01-2024 10:13

Maaş zammı ile ilgili çok çarpıcı veri! TÜİK açıkladı; ücret farkı kapanıyor bu rakamlar çok konuşulur: Yüzde 987 artmış…

Asgari ücretin 17 bin liraya yükselmesinin yankıları sürüyor. Asgari ücrette son yaşanan artış maaşlarla ilgili çok çarpıcı bir veriyi de ortaya çıkardı. Yüksek eğitim alanların düşük maaş durumu son yaşanan artışla bir kez daha gözler önüne serildi. TÜİK'e göre son 16 yılda ilköğretim mezununun maaşı yüzde bine yakın arttı, üniversite mezununun maaş artışı yüzde 622'de kaldı. Böyle giderse asgari ücretin genel ücret olmasından endişe ediliyor. İşte maaş zammı haberinin detayları…

Haber 03-01-2024 08:16

Üniversite yerleşkesinde üç yılda Paleolitik döneme ait 8 bin 200 eser bulundu

Gaziantep Üniversitesi yerleşkesindeki fıstık bahçesinde yapılan yüzey araştırmaları sırasında tespit edilen Paleolitik döneme ait 8 bin 200 eser sergilenmek için hazırlanıyor.

Yurthaber 02-01-2024 11:54

Dokuz Eylül Üniversitesinden deprem bölgesi Malatya'ya konteyner sınıf

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki öğrenciler için içerisinde eğitim malzemelerinin bulunduğu konteyner sınıf imal edildi.

Yurthaber 29-11-2023 13:44

Resmi Gazete'de yayımlandı! O illerdeki üniversite öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle, kendisi veya ailesi Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilen illerde oturan üniversite öğrencilerinden ve OHAL bölgesinde örgün öğretimine devam eden öğrencilerden öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Egitim 17-11-2023 06:25

Üniversitede taciz skandalı! Öğretim üyesi açığa alındı

Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi'nde kız öğrenci B.B., öğretim üyesi C.S.'nin kendisini taciz ettiğini iddia etti. Rektörlük, öğretim üyesinin öğrencisine sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla ilgili soruşturma başlatılıp, açığa alındığını açıkladı. İşte detaylar...

Haber 16-11-2023 17:55

Balıkesir'de genç mühendis adayları 24 saatte yaptıkları robotlarla yarıştı

Elektrik Elektronik Mühendislik Enstitüsü (IEEE) Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından "MakersOn" robot yarışması düzenlendi.

Yurthaber 07-11-2023 13:46

2 tıp öğrencisi, üniversitelerinde temizlik personeli olarak görev yapıyor

Diyarbakır'da yaşayan Ahmet Selçuk Maral ve Mehmet Caner Bahçivancı, eğitim gördükleri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aynı zamanda temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Öğrencilerden Mehmet Caner Bahçivancı, "Hem okuyup hem de ailemize destek olmaktan dolayı mutluyuz ve gururluyuz" dedi.

Haber 31-10-2023 21:57

2 torun sahibi kadının hayali gerçek oldu: Hiçbir şey için geç değil

Niğde'de yaşayan 3 çocuk ve 2 torun sahibi Ümmü Selma Çınar (55), ortaokul ve lise eğitimini açıköğretimle tamamladı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü'nü kazanan Çınar, üniversite hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. "Okumadığın zaman eksik hissediyorsun" diyen Çınar, "Hiçbir şey için geç değil. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeliyiz" diye konuştu. Çınar'ın şimdiki hedefi ise lisans diplomasını alabilmek.

Haber 30-10-2023 12:58

O ilçede nüfus patlaması yaşandı! 30 binden 100 bine dayandı... Araç ve yaya trafiğinde yoğunluk

Kırıkkale'de normalde 30 bin olan Yahşihan nüfusu, aileleri ile birlikte ilçeye gelen üniversite öğrencileri ile birlikte 100 bine dayandı. Aileleri ile birlikte kalmak isteyen öğrenciler, kirası aylık 3 bin liradan başlayan özel apart evleri kiraladı. KYK yurtlarında ise doluluk oranı yüzde 90'lara kadar ulaştı.

Haber 02-10-2023 14:59

Deprem bölgesindeki üniversiteler için 'uzaktan eğitim' kararı! 4 ildeki öğrencilere de ayrıcalık tanındı

Deprem bölgesindeki üniversiteler ve öğrencileriyle ilgili yeni kararlar alındı. 4 ildeki üniversitelere uzaktan eğitim yetkisi verildi. Ayrıca deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri başka illerde eğitim görebilecek.

Egitim 22-09-2023 15:46

Depremlerden etkilenen Hatay'daki iki üniversitenin kontenjanları tamamen doldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'daki iki üniversitenin yeni akademik yılda kontenjan doluluk oranı yüzde 100 oldu.

Yurthaber 19-09-2023 11:20

YÖK'ten vakıf üniversitelerine uyarı! 'Yıllık değil sadece...'

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) vakıf üniversitelerine uyarı geldi. Yapılan açıklamada normal eğitim süresinde mezun olamayarak okulu uzatan öğrencilerden eğitim öğretim ücretinin, yıllık değil sadece tekrar gerektiren ders veya dönem başına alınacağını bildirildi.

Egitim 19-09-2023 11:02

Üniversiteler online mı? 2023-2024 üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak, yüz yüze mi? YÖK'ten o okullar için uzaktan eğitim kararı!

Üniversiteler online mı? Sorunun yanıtı Eylül ayının sonu yaklaşırken birçok öğrenci tarafından merak konusu oldu. YÖK tarafından yapılan açıklamada 7 üniversite için bazı bölümleri kapsayacak şekilde uzaktan eğitim kararı alınabileceği belirtildi. Şimdi birçok öğrenci arama motorlarında, "Üniversiteler online mı?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2023-2024 üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak, yüz yüze mi?

Egitim 19-09-2023 09:49

Nerede Kalmıştık projesiyle liseyi bitiren 5 çocuk annesi üniversiteyi kazandı

İlk kez girdiği sınavda Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanan Zehra Çiftçi: - "Türlü sebeplerden dolayı eğitimini yarıda bırakan tüm kadınların, eğitimlerini bu projeyle tamamlamalarını tavsiye ediyorum"

Yurthaber 25-08-2023 07:56

Bakanlar, Sincan'da üniversite adaylarına tercih desteği verdi

Ankara Sincan'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı/Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Yücel Yılmaz, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, çok sayıda akademisyen ve eğitimci, üniversite adaylarına destek olmak için “Önce Öğrenci Tercih Destek Programı”nda iki gün süren etkinlikte bir araya geldi.

Egitim 01-08-2023 10:56

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU 2023! ÖSYM YÖK Atlas nasıl kullanılır? YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır?

YÖK Atlas tercih robotunun nasıl kullanılacağı merak ediliyor. YÖK Atlas 2023 tercih robotu ön lisans ve lisans öğrencilerine tercih sürecinde yardımcı olacak. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerini daha rahat oluşturabilecekler. YKS üniversite tercih süreci 27 Temmuz'da başlayacak. Peki, ÖSYM YÖK Atlas tercih sihirbazı nasıl kullanılır? YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır?

Egitim 23-07-2023 22:46

Öğrenciler ve üniversiteleri ilgilendiriyor! Yargıtay'dan emsal karar!

Yargıtay, yaz okuluna giden üniversite öğrencileri ile ücret tahsil eden üniversiteler hakkında dikkat çeken bir karara imza attı. Emsal teşkil eden kararda, 'Aynı derslerin ücretsiz olarak bir sonraki dönem alttan alınması mümkünken, ücretli olarak yaz okulu ile bedel tahsil edilmesi isteğe bağlı olduğu için haksız şart teşkil etmez' denildi.

Egitim 22-07-2023 12:01

O iddianın ardından İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi! 'Eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecek'

Sosyal medyada "Üniversite harçları geri getirildi" iddiaları bir anda gündem oldu. Bu iddiaların üzerine İletişim Başkanlığı'ndan hızla bir açıklama geldi ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bu iddianın doğru olmadığını duyurdu. Açıklamada "Devlet üniversitelerinde eğitime başlayacak veya eğitimi devam eden öğrenciler harç ödemeyecektir." denildi. Öte yandan üniversitelerde uzaktan ve ikinci öğretim için katkı payları ve öğrenim ücretleri belirlendi. İşte detaylar...

Egitim 15-07-2023 13:18

SON DAKİKA | YÖK'ten yeni karar! Üniversitelerde bahar dönemi sınavları... Tarih verildi

Son dakika haberi: YÖK'ten üniversitelerdeki bahar dönemi sınavlarıyla ilgili önemli bir karar geldi. Buna göre; üniversitelerde bahar dönemi sınavlarının hazirandan itibaren yapılmasına karar verildi.

Haber 18-05-2023 12:35

Açıkladı! İşte yapay zeka ChatGPT'ye göre Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesi

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT spor, teknoloji vb. dünyaların yanı sıra, eğitim dünyasının da gündemine girdi. Son günlerin merak uyandıran yapay zekası Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesini açıkladı. İşte yapay zeka ChatGPT'ye Türkiye'nin en iyi 3 üniversitesi...

Haber 24-04-2023 12:59

15. Campus Cup Yelkenli Yarışları Marmaris'te başladı

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından düzenlenen 15. Campus Cup Yelkenli Yarışları başladı.

Yurthaber 20-04-2023 07:43

Bilecik'te korkunç olay! Sosyal medya için trenin üzerince çıkınca... İç organlarında ciddi hasar meydana geldi

Bilecik'teki bir istasyonda tren vagonun üzerine çıkarak sosyal medya hesapları için video çekmek isteyen iki üniversite öğrencisi elektrik akımına kapıldı. Yaralı öğrencilerden E.A.'nın durumunun iyi olduğu, Ö.Ü.'nün ise iç organlarında ciddi hasar meydana geldiği ve durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Haber 11-04-2023 15:46

Türkiye onu konuşuyor! Dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biriydi! Diyarbakır'dan Harvard'a...

Türkiye Diyarbakır'da yaşayan 18 yaşındaki Gül Karen Aça'nın başarısını konuşuyor. Geçtiğimiz yıl dünyanın en parlak 100 öğrencisi arasında gösterilen Aça, bu sıralamanın tesadüf olmadığını dünyanın en iyi 9 üniversitesinden tam burs alarak gösterdi. Aça'nın kabul aldığı üniversiteler arasında Harvard ve Stanford da var. Aça'nın yaşadığı mutluluk bir Harvard'a kabul aldığını öğrendiği videodaki "Harvard'a girdim" şeklindeki sevinç çığlıklarında saklıydı. Aça, duygularını ve hedeflerini paylaştı.

Haber 03-04-2023 09:50

Üniversitelerde hibrit eğitim başladı! Ara sınavlar online olacak

YÖK, üniversitelerde uzaktan eğitimin yanı sıra isteyen öğrencilere devam şartı olmadan yüz yüze eğitim imkanının sunulacağı hibrit eğitim, bugünden itibaren farklı modellerle hayata geçirilmeye başladı.

Egitim 03-04-2023 08:32

Üniversitelerde yeni dönem! 'Hibrit eğitim' yarın başlıyor

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde uzaktan eğitimin yanı sıra isteyen öğrencilere devam şartı olmadan yüz yüze eğitim imkanının sunulacağı "hibrit eğitim", yarından itibaren farklı modellerle hayata geçirilmeye başlanacak.

Egitim 02-04-2023 11:57

Çin’de üniversiteler, 1 haftalık “aşık olma” tatiline giriyor! Bahar tatilinin adı “aşık olma tatili” olarak değiştirildi

Çin’de doğum ve evlilik oranlarının düşmesi üzerine yetkililer adeta harekete geçti. Bazı üniversiteler öğrencilerinin bahar aylarında kendilerine zaman ayırması için 1 haftalık tatil verdi. Üniversiteler 1 haftalık bahar tatilinin adını “aşık olma” tatili olarak değiştirdi.

Trend 31-03-2023 14:52

Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılır? 2023 Nisan ayında üniversiteler yüz yüze mi, online mı olacak? İşte YÖK takvimi!

Üniversitelerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Bilindiği üzere Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremler sonrası üniversite yurtlarının depremzedelere açılacağı gerekçesiyle ikinci dönem eğitim online (çevrimiçi) olarak başlamıştı. Üniversitelerin nisan ayında yüz yüze veya hibrit bir şekilde eğitime devam edebileceği söylenmişti. Peki, Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılır? 2023 Nisan ayında üniversiteler yüz yüze mi, online mı olacak?

Egitim 26-03-2023 16:59

Halkla İlişkiler mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Halkla İlişkiler Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler bölümlerle ilgili oldukça yoğun araştırma yapmaktadır. Hangi mesleği yapmak istediklerine göre okuyacakları bölüm de değişir. Pek çok farklı bölüm olduğu için öğrenciler bazen seçim yapmakta zorlanabilir. Bunu önlemek için bölümleri detaylı bir şekilde araştırmak gerekir. Halka ilişkiler Bölümü de oldukça sık tercih edilen ve araştırılan bölümlerinden biridir. Peki, Halka İlişkiler mezunları ne iş yapar?

Egitim 17-03-2023 16:49

Güverte mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Güverte Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin tercih edebileceği pek çok bölüm vardır. İlgi alanlarına yönelik olarak tercih edecekleri bu bölümler, öğrencilerin hayatları boyu yapacakları işi ve mesleklerini belirlemede etkilidir. Araştırma yapılan bölümlerden biri olarak da güverte bölümü öne çıkar. İsmi sık duyulmasa da iş olanakları bakımından merak edilmektedir. Peki, Güverte Bölümü nedir, iş imkânları nelerdir?

Egitim 17-03-2023 16:48

Üniversitelerle ilgili yüz yüze eğitim açıklaması! YÖK Başkanı tarih vererek duyurdu: Hazırlıklar tamamlandı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası uzaktan eğitim kararı alınan üniversitelerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yüz yüze eğitime geçmek için hazırlıkların tamamlandığını belirtirken "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat vermesi halinde önümüzdeki ay üniversitelerde yüz yüze ve hibrit eğitime geçilebilir" diye konuştu.

Egitim 13-03-2023 14:41

YÖK merak edilenleri yanıtladı! Bahar yarıyılı eğitim ve öğretim süreci nasıl işleyecek?

YÖK, bahar yarıyılı eğitim ve öğretimine ilişkin yeni soruları yanıtladı. YÖK'ün internet sitesinden, "özel öğrencilik", "Öğretmenlik Uygulaması II" dersi," lisansüstü programlardaki teorik dersler", "derslerin laboratuvar ve uygulama kısımları" ve "yüz yüze eğitimin kapsamı" gibi konularda 9 yeni soruya açıklık getirildi.

Egitim 22-02-2023 19:01

Afetzede üniversiteliler derslerine kütüphaneden bağlanabilecek

Kırklareli Halk Kütüphanesi'nde afetzede üniversite öğrencilerinin çevrimiçi derslere katılabilecekleri alan oluşturuldu.

Yurthaber 22-02-2023 15:45

YÖK merak edilen soruları yanıtladı! Uzaktan eğitim kararı sonrası üniversitelerde bahar yarıyılı ne zaman başlayacak?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), deprem felaketi sonrası üniversitelerde 2022-2023 bahar yarıyılı eğitim ve öğretimine ilişkin sıkça sorulan 16 soruyu yanıtladı. YÖK'ün internet sitesinde, "Bahar yarıyılı ne zaman başlayacak?", "Uzaktan öğretim tüm bahar yarıyılında mı uygulanacak?", "Deprem nedeniyle sınavlara katılamamış öğrencilerin durumu ne olacak?", "Hangi öğrenciler özel öğrencilik statüsünden faydalanabilir?" gibi soruların yanıtları yer aldı. İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Haber 19-02-2023 11:56

Üniversite sınavları nasıl olacak? Üniversite final ve bütünlemeler online mı yapılacak? YÖK Başkanı Özvar'dan açıklama!

Üniversite öğrencileri final ve bütünleme sınavlarının nasıl yapılacağını merak ediyor. Deprem nedeniyle 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasına karar verildi. Peki üniversite sınavları nasıl olacak? Üniversite final ve bütünlemeler online mı yapılacak? YÖK Başkanı Erol Özvar açıklama yaptı. İşte detaylar...

Egitim 17-02-2023 17:04

'Mimar bilgisine sahip değilim' diyen çiçeği burnunda dekan sosyal medyayı salladı! Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin gündem oldu

Ataması ocak sonunda tebliğ edildi, depremden bir gün sonra gerçekleşti. Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin'in "mimarlık bilgisine sahip olmadığı" şeklindeki açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Tarihçi olduğunu belirten Kapanşahin, mimari ve şehircilik üzerine kalem oynattığını, söz söylediğini, ders verdiğini ifade ederken "Mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim" sözleriyle dikkat çekti.

Haber 17-02-2023 15:52

Üniversiteler online (uzaktan) eğitime mi geçti? 2023 üniversiteler tatil mi, ne zaman açılacak?

Üniversitelerin online (uzaktan) eğitime geçip geçmediği merak ediliyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük yıkıcı deprem 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşti. Deprem sonrası ilkokul, ortaokul ve liseler eğitim öğretime ara verdi. YÖK de üniversitelerin tatil olma durumu hakkında kararını açıklamıştı. Peki, Üniversiteler online (uzaktan) eğitime mi geçti? 2023 üniversiteler tatil mi, ne zaman, hangi tarihte açılacak?

Haber 14-02-2023 19:44

SON DAKİKA | Milli Eğitim Bakanı Özer duyurdu! 71 ilde okullar 20 Şubat'ta açılacak, 10 ilde 1 Mart'a kadar ara verildi

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem sonrası eğitim öğretim süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Bakan Özer; 71 ilde okulların 20 Şubat'ta açılacağını, 10 ilde ise 1 Mart'a kadar eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu.

Haber 12-02-2023 14:08

Anaokulu ve kreşler ne zaman açılıyor? 2023 Okul öncesi eğitim kurumları (Anaokulu-kreş) açılacak mı?

Anaokulu ve kreşlerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz gün Türkiye'de meydana gelen iki büyük yıkıcı deprem sonrası ortaöğretim kurumlarında eğitime ara verilirken üniversitelerde ise yaza kadar online eğitime geçilme kararı alındı. Bu gelişmeler sonucu anaokulu ve kreşlerin açılıp açılmayacağı sorgulanmaya başladı. Peki Anaokulu ve kreşler ne zaman açılıyor? 2023 Okul öncesi eğitim kurumları (Anaokulu-kreş) açılacak mı?

Haber 11-02-2023 23:40

Üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı? Üniversiteler uzaktan eğitim mi olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusu eğitim hakkında en çok aratılan konular arasında bulunuyor. Kahramanmaraş depreminin ardından eğitim ve öğretime ara verilmişti. Öğrenciler 'üniversiteler ne zaman açılacak, açılacak mı?' sorularını aratıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da üniversitelerin online eğitimi üzerine açıklamalarda bulundu.

Haber 11-02-2023 15:04

Üniversiteler tatil mi? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK'ten açıklama!

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) ve MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Kahramanmaraş ve etkilenen diğer 10 ildeki yıkıcı deprem nedeniyle okulların tatillerinin uzayacağını duyurdu. Peki üniversiteler tatil mi? Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK, üniversitelerle ilgili merak edilen soruyu yanıtladı. İşte detaylar...

Egitim 10-02-2023 13:25

Lise ve üniversite öğrencilerine 5.500 TL destek! Öğrencilere 5.500 TL yardım nasıl alınır, şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu

Lise ve üniversite öğrencilerine 5.500 TL değerinde yardım yapılacağı müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Kabine Toplantısı sonrası verilen bu müjde milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Başvuruda bulunmak isteyenler 5.500 TL öğrenci yardımına dair detayları merak ediyorlar. Peki, Öğrencilere 5.500 TL destek nasıl alınır, şartları neler? Öğrenci yardım parası almak için nereye başvurulur? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Finans 13-12-2022 19:41

Tokat'ta Afrikalı öğrenciler pancar hasadına katıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (TOGÜ) öğrenim gören Afrikalı öğrenciler, Yeşilyurt ilçesinde pancar hasadına katıldı.

Yurthaber 28-11-2022 11:55

NEVÜ’de ’Gençlik ve Modern Zamanlar’ Söyleşisi’nin 5.’si düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İlahiyat Fakültesi Kapadokya İrfan Kulübü bünyesinde düzenlenen 10 programlık ’Gençlik ve Modern Zamanlar’ başlıklı seminer/söyleşi program dizisinin, 5’incisi gerçekleştirildi.

Haber 31-10-2022 14:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki üniversiteye rektör atadı

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatih Gültekin, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Ahmet Kesik atandı.

Haber 31-10-2022 09:25