Op Dr Murat Celtik Haberleri

Çöl tozu Türkiye'nin hava kalitesini bozdu! 'Gelecekte daha fazla etkileneceğiz'

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, küresel ısınma ve kuraklığın sıklık, şiddet ve süresinin artmasıyla birlikte gelecekte Türkiye'nin toz taşınımından daha fazla etkilenmesinin beklendiğini bildirdi.

Haber 2024-04-24 14:54:20

Özel hastanenin yönetim kurulu başkanı doktor, evinde ölü bulundu

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki özel bir hastanenin yönetim kurulu başkanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Murat Çelik (59), yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Haber 2024-04-07 20:09:25

Gazze’de gönüllü doktorluk yapan Taner Kamacı, tüyler ürperten anları anlattı

18 Mart tarihinde uluslararası bir insani yardım derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneği aracılığıyla Gazze’ye gönüllü olarak giden Op. Dr. Taner Kamacı, görev yaptığı Diyarbakır’a döndü.

Yurthaber 2024-04-04 14:46:23

Uzmanı uyardı! Çınlama deyip geçmeyin... Ciddi hastalıkların habercisi olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emel Peru Yücel, her 10 kişiden birinin hayatının bir döneminde kulak çınlaması ile karşılaşabildiğini söyleyerek, kişinin stres, sinir ve gerginlikten uzak durması gerektiğini belirtti.

Haber 2024-04-03 15:22:56

Ramazanda yeterli sıvı alamamak, o hastalığı doğrudan etkiliyor

Ramazan ayında oruç tutarken dikkatli olması gerekenler arasında böbrek taşı olan kişiler de bulunuyor. Böbrek taşı olanların doktor kontrolünde oruç tutmalarını ve Ramazan ayında bol su içmelerini öneren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yenihayat, “Böbreklerin susuz kalması halinde ciddi ağrılar, kanamalar ve fonksiyon bozuklukları meydana gelebilir” dedi.

Haber 21-03-24 18:38

Uzman isimden menopozda sıcak basmasına karşı önemli tavsiye! İşte faydalı olan o vitamin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuz Özdemir, menopoz sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğine değinerek, “E vitamini sıcak basmalarını önlemekte faydalıdır” dedi.

Kadin 21-03-24 17:41

Göz kızarıklığı deyip geçmeyin! 'Tedavide geç kalınırsa...'

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma çapaklanma sulanma batma ile kendini gösteren konjonktivit hakkında bilgi verdi. Hastaların genelde kırmızı göz sorunu ile kendilerine geldiğini anlatan Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.

Kadin 21-03-24 13:21

Çanakkale Savaşları’ndan kalma yeni bir şehitlik alanı tespit edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Askeri Tarih Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Karataş, Çanakkale Savaşları’ndan kalma yeni bir şehitlik alanı tespit etti.

Yurthaber 12-03-24 15:47

Kaçmalarında doktor babanın da parmağı var iddiası! Eylem Tok ile oğlu firar ederken sessizliğini koruyordu, sosyal medya hamlesi dikkatlerden kaçmadı

Kazada bir kişinin ölmesine yol açan oğlunu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçıran yazar anne Eylem Tok gündemden düşmezken bu kez sessizliğini koruyan doktor babadan dikkat çeken bir sosyal medya hamlesi geldi. Ayrıca anneyle oğlunun firarında "Hiçbir şeyden haberim yok" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur'un parmağı da olduğu öne sürüldü.

Haber 08-03-24 13:22

Türkiye, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'u konuşurken... Avukat Dr. Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu ve ailesini hatırlatarak TBMM'ye çağrı yaptı: Aksi halde...

16 yaşındaki Timur Cihantimur'un yol açtığı kaza Türkiye'nin gündemine oturdu. Evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Acı'nın ölümüne neden olan kaza sonrası yazar Eylem Tok'un oğlu Cihantimur'la birlikte Mısır'a kaçtığı tespit edildi. Tok, yaptığı açıklamada teslim olacaklarını duyururken, Avukat Dr. Rezan Epözdemir'den önemli bir çıkış geldi. Münevver Karabulut cinayeti sonrası oğullarını kaçıran Garipoğlu ailesi için yaşanan süreci hatırlatan Epözdemir, TBMM'ye çağrıda bulundu.

Haber 06-03-24 14:58

Türk cerrahtan çığır açacak yenilik: Ameliyatsız yok ediyor! Tıp dünyasında heyecan uyandırdı

İzmir’de Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin tümörü tedavisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. Op. Dr. Özdemir’in, ultrason dalgalarıyla beyin tümörlerini hedef almanın ve yok etmenin mümkün olabileceğini gösteren araştırması ve bu teknolojiyi kullanarak geliştirdiği cihaz, tıp dünyasında heyecan oluşturdu.

Haber 05-03-24 14:02

Yalancı bahara aldanmayın: Ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat! Bağışıklığı etkileyerek enfeksiyona zemin hazırlıyor

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haber 04-03-24 09:56

Kurum'a Muratcım, haydi güzel kardeşim diye seslendi: Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan gündeme damgasını vuracak paylaşım

Bakan olduğu dönemde 6 Şubat depremleri gerçekleşen Murat Kurum, artık İBB adayı olarak Ekrem İmamoğlu'na rakip olmasıyla tüm Türkiye'nin konuştuğu bir isim haline geldi. Deprem uyarılarıyla sık sık gündem yaratan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise "Muratcım, bırak İstanbul'u" diyerek Kurum'a seslendiği ilginç bir paylaşıma imza attı.

Haber 01-03-24 10:41

Pazarda 50, kasapta 200 lira! Vatandaşlar sucuktaki tehlikeye dikkat: Bolca ondan katıyorlar

İstanbul'da kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Kasaplarda ise sucuğun kangalı 200 ile 300 lira arasında değişiyor. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan sucuktaki hileye dikkat çekerek "Bolca tavuk derisi katılıyor. Tavuğun iç kısımları, kemikli kısımları çamur haline getiriliyor sucuğun içerisine kuter yapılırken katılıyor" dedi.

Haber 29-02-24 17:25

Elektronik sigara içenler aman dikkat! Uzmanından ’tiryaki dili’ uyarısı! Kalıcı tat kaybına neden olabiliyor

Sigarayı bırakmak için elektronik sigaralara kullananlara uzman uyarılarda bulundu. ’Tiryaki dili’ sendromuna yakalanılabileceğine dikkat çeken KBB Uzmanı Op. Dr. Özer, elektronik sigaranın kalıcı veya ciddi tat sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Kadin 23-02-24 08:35

Devrim gibi ameliyat: İlk defa yapıldı! 6 saat süren zorlu ameliyatla tamamen kopan parmağına kavuştu

Hakkâri’nin Yüksekova Devlet Hastanesinde görev yapan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emrah Köksal tarafından bir ilke imza atılarak, ilk defa parmak rekonstrüksiyon ameliyatı yapıldı.

Haber 20-02-24 07:41

Nikah şahitliğini İlber Ortaylı yaptı! Osmanlı Hanedanı'nın sultan üyesi böyle evlendi

Osmanlı Hanedanının hayatta olan 14 kadın üyesinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu, dünya evine girdi. İstanbul'da düzenlenen nikah törenini Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın kıydı. Gelin ve damadın şahitliklerini Prof. Dr. İlber Ortaylı yaptı. Yoğun bir katılımın olduğu düğün töreninde çiftin gelinlik ve damatlıkları dikkat çekti.

Trend 18-02-24 19:17

Kış ayları için 7 altın öneri! Satın almak yerine evde yapılabiliyor... 1 litre ılık suya ekleyin

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, Kış aylarında Türkiye’de her yıl yaklaşık 15 milyon kişinin sinüzitten etkilendiğine dikkat çekerek, eğer sorun kronikleşirse ameliyat seçeneğinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Kadin 15-02-24 14:46

En çok erkeklerde görülüyor! Tümü öldürücü olmasa da, mutlaka kontrol altında tutulmalı Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun

En az her 100 bin kişiden 3’ünde ve kadınlara oranla erkeklerde daha sık görülen beyin tümörü ve tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Op. Dr. Selçuk Gözcü, ayrıca tam donanımlı bir merkez, ekip yaklaşımı ve multidisipliner tedavi anlayışının öneminden bahsetti.

Haber 09-02-24 11:58

Kışın artan bu salgına dikkat! Belirtiler bir anda başlıyor... 'Görme kaybına neden olabiliyor' diyerek uyardı

Kışın kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte kırmızı göz hastalığının görülme sıklığının arttığını belirten Op. Dr. Tuncer Güney, “Viral konjonktivitler; toplu taşıma, okul-kreş, hastane, yurt gibi yerlerde hızla yayılabilen önemli bir halk sağlığı problemidir. Gözlerde kızarıklık, kanlanma, göz kapaklarında şişlik, sulanma, çapaklanma, yanma, batma, ağrı, kirpiklere yapışan iltihap, beyaz zar oluşumu, ışığa karşı hassasiyet, gece boyunca gözden akıntı gelmesi görülebilir” dedi.

Haber 09-02-24 09:55

Bu belirtilere aman dikkat! Erken teşhis hayati önem taşıyor... Yaklaşık 1 milyon insanın ölümüne sebebiyet veriyor!

Beyin kanaması hakkında erken teşhis ve tedavinin önemine değinen Saygı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Gökalp Karaarslan, “Beyin kanamasıyla ilgili belirtilerin erken fark edilmesi ve uygun önlemlerin alınması, bireyin yaşam kalitesini artırabilir ve tedavi şansını yükseltebilir. Bu nedenle, risk faktörlerinden kaçınma ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimseme önemlidir” dedi.

Haber 06-02-24 15:41

Son yıllarda her 8 kadından birinde görülüyor! Nedeni tam olarak saptanamıyor... Uzman isim o yöntemi işaret etti

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli, özellikle erken evre kanserlerde ilk seçeneğin koruyucu cerrahi olduğunu ve meme koruyucu mastektomi ile memenin mümkün olan en küçük kısmının cerrahi sınırlarla çıkarılmasının kozmetik ve psikolojik açıdan avantajlı bir yöntem olduğunu bildirdi.

Kadin 02-02-24 17:54

Soğuk havalarda daha da artıyor! Uzmanından kritik uyarı 'En az 15 dakika...'

Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op. Dr. Emre Ünal, bel fıtığı veya ağrısı olanlara soğuk havalarda bel bölgesini sıcak tutması tavsiyesinde bulundu.

Haber 01-02-24 12:49

Kredi kartında alarm zilleri çalıyor, ekonomist Turgut'tan mart sonrası düzenleme sinyali! Çok ciddi kararlar alınacağını düşünüyorum

Bireysel kredi kartı borçları geçen yıla göre yüzde 157 artarak 1 trilyon 200 milyar liraya yükseldi. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartı kullanımındaki artışa dikkatleri çekerek kredi kartına düzenleme gelebileceğini söyledi. Çakar'ın açıklamalarını anımsatan ekonomist Doç. Dr. Murat Turgut düzenleme yapılamasından yana olduğunu belirterek, "Benim kanaatimi sorarsanız özellikle mart ayından sonra bununla ilgili çok ciddi kararlar alınabileceğini düşünüyorum." dedi.

Finans 26-01-24 10:59

Murat Kurum'un İstanbul projelerini açıkladığı programa Prof. Dr. Naci Görür'ün de katıldığı görüldü

Yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum, İstanbul'da düzenlediği programda İstanbul projelerini tanıttı. Kurum'un İstanbul projelerini dinlemek üzere salona gelenlerin arasında, depremlerin ardından yaptığı açıklamalar dikkatle takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de yer aldı.

Haber 25-01-24 12:28

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Yeniden Refah-Cumhur İttifakı geriliminde son perde! Sözleri gündem olmuştu: Randevu vermediler

Geçtiğimiz günlerde Halk TV'de katıldığı programda AK Parti'nin İstanbul Adayı Murat Kurum ile ilgili sözleri çok konuşulan Yeniden Refah Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Doğan Aydal'a Cumhur İttifakı partilerinden randevu verilmedi.

Haber 19-01-24 08:30

Ofiste çalışanlar dikkat! Kısa molalarla ilgili önemli uyarı... O sorunları işaret etti

Günün büyük bölümünü masa başında çalışarak geçirenler, kas ve iskelet sistemini etkileyen sorunlarla karşılaşabiliyor. Bel, boyun ve sırt ağrıları yaşam kalitesini düşürüyor. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Osman Görkem Muratoğlu, uzun süreli oturarak çalışmanın boyun düzleşmesi, kamburluk, bel ve boyun fıtığı gibi sorunlara yol açabildiğini belirterek, dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bilgi verdi.

Kadin 15-01-24 11:37

9 askerimizin şehit olduğu Metina ile ilgili detaylar ortaya çıktı! Canlı yayında ‘Toprak yok ağaçlar kayalardan fışkırıyor’ diyerek tarif etti…

Türkiye 9 askerinin şehit edildiği haberine ağlarken TSK’da bölgedeki operasyonlarına tüm hızıyla devam ediyor. Kuzey Irak’ın Metina bölgesinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrası akıllara gelen ‘Metina neden önemli?’, ‘Türk askerinin Metina’da neden üs bölgesi vardı?’ sorularına Doç. Dr. Murat Aslan canlı yayında yanıt verdi. Aslan’ın Metina bölgesine ilişkin aktardıkları oldukça dikkat çekti. İşte terör örgütü PKK’nın yuvalandığı Metina’ya ilişkin tüm detaylar…

Haber 13-01-24 09:02

Epstein davasının detayları dünyayı sarstı! O isimler içinde yok yok: Hollywood'un karanlık yüzü mü ortaya çıktı? Eğer doğrulanırsa bu durum ciddi bir uluslararası skandal yaratma potansiyeline sahip

Epstein davası dosyaları dünyanın 1 numaralı gündemi hâline geldi. Birçok ünlü ismin Epstein ile ilişkisini ortaya koyan belgelerde, başta Hollywood yıldızları olmak üzere, adı geçen bazı isimler şoke etti! Yaşananlar özellikle "Hollywood'un karanlık yüzü mü ortaya çıktı?" sorusunu gündeme taşırken, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Epstein davasını Mynet'e değerlendirdi.

Haber 12-01-24 17:44

İYİ Parti'nin İstanbul adayı kim? Sadettin Saran iddiası gündem oldu, dikkat çeken sözler! 'Bu kadar da iddialı söylüyorum...'

Murat Kurum'un adaylığının kesinleşmesinin ardından İstanbul'daki yerel seçim yarışı da start vermiş oldu. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimin Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçeceği belirtilirken İYİ Parti'nin İstanbul adayı için 'Sadettin Saran' ismi gündeme geldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ersan Şen ise 'kazanma şansları sıfır' diyerek, yarışı önde bitirmesi en muhtemel ismi açıkladı. Öte yandan Yeniden Refah Partisi Ankara ve İstanbul kararı da belli oldu.

Haber 09-01-24 08:45

'Kardeşime eş arıyorum' Yeni tuzağın mağduru çok! Karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken... Ele geçirdikleri fotoğrafları değiştiriyorlar

Dolandırıcılar her gün farklı yöntemlerle tuzak kuruyor. Son günlerde de attıkları mesajlarla abla, abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını söylüyorlar. Verilen numaraya mesaj atan veya linke tıklayanlar tuzağa düşüyor. Sosyal medyada çok kişi tuzağa düştüğünü belirtiyor. Uyarıda bulunan Doç. Dr. Ali Murat Kırık "Amaç; tehdit, şantaj ve korkuyla para sızdırmak. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bu hesabı engellemek ve yazışma yapmamak önemli. Zira para verseniz de kurtuluşunuz yok" dedi.

Haber 29-12-23 11:05

Karın şişliği şikayetiyle gitti, vücudundan çıkan kitle şoke etti! Tam 50 santimetre çapında 20 kilogram ağırlığında

Tekirdağ'da karın şişliği şikayetiyle hastaneye başvuran Asiye Seyitoğlu'nun (41) vücudundan 50 santimetre çapında 20 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Mine Dağgez, "Hiç şikayeti olmayan kadınlara da biz yılda en az 1 kere jinekolojik kontrol muayenesi öneriyoruz" dedi. İşte detaylar...

Haber 24-11-23 15:15

Uyarılar peş peşe geldi! Meteoroloji duyurdu: Kuvvetli fırtına, yağış bekleniyor! İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ... Uzman isim açıkladı: 'La nina kışı geliyor' ifadesi...

Meteoroloji, Marmara Bölgesi için yarın kuvvetli fırtına uyarısı yaparak olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. Öte yandan İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için de kuvvetli yağış uyarısı geldi. Prof. Dr. Murat Türkeş ise havanın soğumaya başlamasıyla ortaya atılan "La Nina kışı geliyor" ifadesinin yanlış olduğunu ve El Nino etkisinin mayıs, hazirana kadar süreceğini söyledi. İşte İstanbul, Bursa, Edirne ve diğer iller için uyarıların detayları...

Haber 10-11-23 12:32

Murat Kurum: İstanbul 2053 yılında tüm dünyaya model şehir olacak

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nde Türkiye Yüzyılı’nda Dirençli Şehirler Paneli’ne katıldı. Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un moderatörlüğünde Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Ömer Akgiray ve Yoshinori Moriwaki’nin konuşmacı olarak yer aldığı panelde konuşan Kurum, depremle mücadele noktasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak, İstanbul’da yürütülen çalışmaları anlattı.

Haber 08-11-23 16:42

Ek MTV ödemeyen yandı! İşte ödeyecekleri ceza miktarı

Ek MTV konusuyla ilgili tartışmalar devam ederken, AYM'nin kararı sonrası gözler ödeme yapmayanlara ne olacağı konusuna çevrildi. Vergi Uzmanı Prof. Dr. Murat Batı, ek MTV ödemeyenlerin ne kadar ceza ödeyeceğini canlı yayında anlattı. İşte ek MTV ödemesi yapmayanların karşılaşacağı ceza miktarı...

Finans 03-11-23 12:30
MTV

Cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptırdı! 4 ay sonraki değişimi sosyal medyada viral oldu

Sosyal medyada cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptıran bir kadının değişimi viral olmayı başardı. Sosyal medyada 60 bini aşkın takipçisi bulunan Op. Dr. Elad Azizli'nin cinsiyet değiştirme ameliyatından sonra ses estetiği yaptıran hastasının görüntülerini paylaşması Instagram'ın ilgisini çekti.

Trend 21-10-23 10:21

'Son 3-4 yılda vakalar 30-40 kat arttı' Uzmanlar uyardı! 'Özellikle depremden sonra...'

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Durdu, "Şu an, günümüzde polikliniğe gelen hasta sayısını 40 olarak ele alırsak; bunun en az 3- 4'ü uyuz vakası olmaktadır. Bu konuda bazı çalışmalar yapılmış. Son 3- 4 yıl içerisinde 30- 40 kat arttığı ile ilgili veriler var" dedi.

Haber 19-10-23 17:57

Yer: Denizli! Karpuz büyüklüğünde, aylarca göğsünde birlikte yaşadı! Ölmek üzereyken kurtarıldı

Denizli'de bir kadın, korktuğu için doktora gitmeyerek aylarca göğsündeki karpuz büyüklüğündeki tümörle yaşamak zorunda kaldı. Alternatif tedavilere yönelen kadın, göğsünü patlatan tümör sebebiyle kan kaybından ölmek üzereyken yapılan başarılı operasyonla kurtarıldı. Op. Dr. İmdat Koçberber, literatürde bu hastalığa çok az rastladıklarını ve bu boyutta ilk defa tümör gördüklerini aktardı.

Haber 29-09-23 11:53

Eşini öperken kulak zarını deldi! Cok diye ses çıkarır deyip anlattı... Sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Kulak Burun Boğaz (KKB) Uzmanı Op. Dr. Cem Karas TikTok'tan yaptığı bir paylaşımla sosyal medyanın ilgisini çekmeyi başardı. Op. Dr. Karas paylaşımında bir hastasının kulak zarının eşinin öpücükleri nedeniyle delindiğini anlattı. Doktor ve hastası arasında geçen diyaloglar sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı.

Trend 22-09-23 15:35

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nden 20. yıl galası

Kuruluşunun 20. Yılını kutlayan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Başkan Dr. Av. Murat Aksu ev sahipliğinde Eyüp Sultan’da bulunan Artİstanbul Feshane’de seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı muhteşem bir Gala Gecesi düzenledi.

Spor 21-09-23 20:49

Zıpkın tekniğiyle yeniden görmeye başladı

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Salih Sertaç Azarsız ve arkadaşı Op. Dr. Erol Erkan tarafından geliştirilen "Zıpkın" tekniği sayesinde, bulanık görme sorunu yaşayan 82 yaşındaki Sülün Gönül sağlığına kavuştu.

Yurthaber 19-09-23 15:32

Türkiye’nin en derin 3’üncü mağarasında çarpıcı keşif! Dünyada sadece burada yaşıyor

Türk bilim adamları, Mersin’in Anamur ilçesindeki Morca Mağarası'nın derinliklerinde yeni bir tür olan yangıç (amphıpoda: gammarıdae) türünü keşfetti. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü İç Sular Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özbek, "Dünyada sadece Morca Mağarası’nda yaşayan bu canlı türünün tespit edilmesiyle birlikte ülkemize özgü endemik canlıların sayısı bir tane daha artırılmış oldu" şeklinde konuştu.

Haber 18-09-23 11:34

Dikkat çeken görüşme: Murat Kurum ile Naci Görür olası İstanbul depremini konuştu

İstanbul'da beklenen olası büyük bir deprem için AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ile bir araya geldi. Depreme karşı mücadelenin bilim ışığında verilmesi gerektiği dile getirilen görüşme Kurum, uzman ismin görüşlerini dinledi.

Haber 30-08-23 14:35

Sosyal medya robot Sophia'nın şoke eden diyaloğunu konuşuyor! O soru yine gündem oldu... Endişeli olmak yerine...

Dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan robot Sophia sosyal medyanın gündeminde! Mevzular Açık Mikrofon programına katılan Sophia, programın fragmanına Oğuzhan Uğur ile girdiği 'güç' ve 'zeka' diyaloğu ile damga vurdu. Sophia'nın sözleri sonrası "Yapay zekadan korkmalı mıyız?" sorusu yine gündem oldu. Merak edilenleri ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık yanıtladı.

Haber 28-08-23 11:29

Şemdinli Devlet Hastanesinde ilk defa katarakt ameliyatı yapıldı

Hakkari’nin Şemdinli Devlet Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gülce Güngör tarafından ilk defa katarakt operasyonu yapıldı.

Yurthaber 18-07-23 15:31

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı bölümleri taşındı! Prof. Aydın duyurdu...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin taşınması ve Yeni Cerrahpaşa Projesi inşa süreci ilgili İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın açıklama yaptı. Prof. Dr. Aydın, "Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin yoğun bakım üniteleri, kemik iliği nakil ve diyaliz üniteleri, nakil merkezi, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi ünitelerinin de içinde bulunduğu birçok tanı ve tedavi birimi Yeşilköy Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine taşınmıştır." diye konuştu.

Haber 17-07-23 13:28

Kızarıklık ve yanma şikayetiyle doktora gitti, gözünden çıkanlar şoke etti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde gözde kızarıklık, yanma ve batma şikayetiyle hastaneye başvuran Y.Y.T.’nin (10) gözünden sinek larvaları çıktı. Göz kapağının altında 8 adet canlı sinek larvası olduğu belirlenen çocuğun gözü, doktor müdahalesi ile temizlendi. Yaz aylarında bu ve benzeri vakaların görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu, bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Haber 06-07-23 12:25

İş çığırından çıktı, Türkiye'deki sayı uzmanları bile korkutuyor! Sokaklardaki sahipsiz hayvanlarla ilgili ses getirecek uyarı: Artık başa çıkılabilir değil

Zaman zaman üzücü olaylara yol açıp tüm Türkiye'nin gündemine yeniden yerleşen sahipsiz hayvanlarla ilgili Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Şu andaki sayı artık kabul edilebilir ve başa çıkılabilir olmaktan çıktı. Bu durum sadece insanlar için değil, hayvanlar için de sorun" değerlendirmesinde bulunan Arslan ayrıca kısırlaştırmanın tek başına asla yeterli olmayacağını ifade etti.

Haber 02-07-23 11:25