Tbmm Ana Bina Haberleri

Engellilerden yaşam şartlarının iyileştirilmesi talebiyle TBMM önünde protesto

Engellilerin Haklarına Erişim Platformu, engellilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi talebiyle TBMM önünde eylem yaptı.

Yurthaber 2024-05-14 14:29:00

Tunceli’de ağır hasarlı bina tek dokunuşta yerle bir oldu

Tunceli’de Maraş depremlerinde ağır hasar alan 5 katlı bina, iş makinesinin tek dokunuşu ile yerle bir oldu.

Yurthaber 2024-05-14 13:39:38

Merak edilen kripto para düzenlemesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı! O işlem yasaklanıyor

Kripto paralara ilişkin yasa tasarısında son aşamaya gelindi. Yasa teklifi bu hafta içinde TBMM Başkanlığına sunulacak. Teklife göre kripto varlıklarda açığa satış ve kaldıraçlı işlem yapılamayacak.

Finans 2024-05-13 19:37:05

Yalı Çapkını'nın Serter'i neye uğradığını şaşırdı! Yan bina yıkılırken evinin duvarını da yıktılar...

Yalı Çapkını’nın Serter’i Tufan Gökpınar Şişli’deki evinde şoke eden bir olay yaşadı. Bitişik binayı yıkan kepçe operatörü, Tufan Gökpınar'ın evinin duvarını da yıktı. Olayın yaşandığı esnada evde olan oyuncunun kız arkadaşı neye uğradığını şaşırdı.

Magazin 2024-05-13 13:58:45

İYİ Parti'den ertelenmiş istifa geldi! İsmail Tatlıoğlu sosyal medyadan duyurdu: Benim için artık sürdürülemez

Eski İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu partisinden istifa etti. Tatlıoğlu istifasını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu. Tatlıoğlu istifa kararını daha önce alıp ertelediğini belirtti.

Haber 13-05-24 11:50

İş kazasının yaşandığı inşaat alanı yayalar için risk taşıyor

Başkent'te 1 Nisan'da bir işçinin hayatını kaybettiği bina yıkım sahası, güvenlik tedbirleri alınmaması sebebiyle risk taşıyor.

Yurthaber 13-05-24 10:29

Afganistan'da sel felaketi: 300 kişi öldü, 1000 ev yıkıldı...

Afganistan, ülkenin kuzeyinde yer alan Baglan ilindeki sağanak yağışlar nedeniyle sel felaketiyle karşı karşıya. Şu ana kadar 300 kişinin hayatını kaybettiği felakette bin kişinin ise evi yıkıldı.

Haber 12-05-24 10:41

Kapalı pazar yerleri için yeni karar! Tüketicinin cebine de yansıyacak

TBMM gündeminde bulunan kanun teklifiyle kapalı pazar yerlerindeki alanların pazarcılara yüksek fiyatlarla kiralanmasına neden olan sınırlı ayni hak yöntemiyle kiralama usulü kaldırılıyor. Maliyetlerin düşmesinin tüketicilere de yansıması bekleniyor.

Finans 12-05-24 10:35

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan 'yeni anayasa' mesajı: 'Bu süreci kimsenin zehirlemesine müsaade edilmemeli'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika ve Küba ziyaretleri sonrasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni anayasanın tartışılacağı yerin Meclis olduğunu belirttiği açıklamasında Kurtulmuş, "Bu süreci kimsenin zehirlemesine müsaade edilmemesi lazım. Bu süreç, ciddi bir şekilde parlamenterler arasında, siyasi iradeyle olacak bir şeydir" ifadesinde bulundu.

Haber 11-05-24 14:17

Yer: Hatay! 4 katlı bina saniyeler içerisinde tuzla buz oldu

Hatay'da hasarlı bir bina iş makinesinin darbesiyle kağıt gibi yerle bir oldu. 4 katlı binanın yıkıldığı anlar saniye saniye kayıt altına alındı.

Haber 11-05-24 12:28

Meclis'te tansiyon yükseldi! CHP'li Veli Ağbaba ile AK Partililer arasında 'deprem' tartışması: Konuşma lan, Zırto, Sarhoş, Terörist

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) deprem tartışması yaşandı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Genel Kurul'da yaptığı konuşmada 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketi sonrasında yapılması gereken 103 bin konutun 7 bininin yapıldığını gündeme getirmesinin ardından Meclis'te tansiyon yükseldi. AK Partili milletvekilleri Ağbaba'ya tepki gösterdi. Yaşanan gerilimde sarf edilen "Konuşma lan", "Zırto", "Sarhoş" ve "Terörist" gibi sözler tutanaklara yansıdı.

Haber 11-05-24 10:07

Koruma alanındaki metruk bina yıkıldı

Nazilli Belediyesi ekipleri, İsabeyli Mahallesi’nde bulunan tescilli Kurtuluş Camii’nin koruma alanında kalan metruk binanın yıkımı için çalışma başlattı.

Yurthaber 10-05-24 15:32

34 yıldır tamamlanamadı: Çürümeye terk edildi! Sarıyer'deki 'hayalet bina' ile ilgili yeni gelişme

İstanbul Sarıyer'de inşaatına 34 yıl önce başlanan ve bir türlü bitirilemeyen 27 katlı binadaki inşaat çalışmaları 6 ay önce tekrar başlamıştı. Fakat çalışmalar tekrar tamamlanamayarak belediye ekipleri tarafından durduruldu.

Haber 10-05-24 15:03

Altın fiyatları yükselişe geçti! Gram altında 'dolar' detayı! İslam Memiş, altının yönüne işaret etti: Bundan sonraki ana trend...

İç piyasada yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçlarından altında ibre yukarı yönlü. Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimini destekleyen ABD verilerinin etkisiyle 3 haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. Altın yatırımcıları, "Altın fiyatları artar mı?, alım için fırsat mı?" sorularının yanıtını arıyor. Haftanın son işlem günü 10 Mayıs'ta gram altın ne kadar, çeyrek altın ne kadar?

Finans 10-05-24 11:55

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor! Kanun teklifi kabul edildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Finans 09-05-24 18:45

TBMM’de ilginç anlar! Kürsüdeyken bir anda giymeye başladı

TBMM Genel Kurulu bugün yine dikkat çeken görüntülere sahne oldu. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, arıcıların sorunlarına dikkat çekmek için Meclis’te arıcı kıyafeti ile konuşma yaptı.

Haber 09-05-24 16:22

TikTok yasaklanacak mı? TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'dan açıklama geldi! X'e (Twitter) Ya geleceksiniz ya geleceksiniz çıkışı

"TikTok yasaklanacak mı?" sorusu zaman zaman gündeme gelirken, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, yaptığı konuşmada dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yayman, komisyonun seçim sonrası gerçekleştirdiği ilk toplantısındaki konuşmada "Kimse dokunulmaz değil. Bu işin sonu burada da yasaklamaya gidiyor" dedi. Sosyal medya platformu X'e de (Twitter) tepki gösteren Yayman, "Twitter'a sesleniyorum ya geleceksiniz ya geleceksiniz" ifadelerini kullandı.

Haber 09-05-24 14:41

Özgür Özel'den Cübbeli Ahmet'e hapishane ziyareti! Canlı yayında ilk kez anlattı: Kötü günde bu çok önemliydi

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ardından 'Cübbeli Ahmet'ten de CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında övgü dolu sözler geldi. Hapishanedeki Özgür Özel anısını canlı yayında anlatan Ahmet Mahmut Ünlü, Özel'in kendisine sorduğu konuları açıklayıp "Kötü günde bu çok önemliydi" dedi.

Haber 08-05-24 10:40

Ajda & arkadaşları 12 Haziran'da Beşiktaş Stadyumu'nda! Süperstar'a birbirinden ünlü arkadaşları eşlik edecek

Süperstar Ajda Pekkan, 12 Haziran'da Beşiktaş Stadyumu’nda uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek muhteşem bir konsere imza atacak. JRO Yatirim ana sponsorluğunda gerçekleşecek bu olağanüstü konserde Süperstar’a Selda Bağcan, Nilüfer, Mazhar-Fuat, Işın Karaca, Hande Yener, Sıla, Cem Adrian, Mabel Matiz, Mert Demir, Semicenk, Motive, Norm Ender ve Korosu, Dolapdere Bing Gang gibi birbirinden ünlü isimler eşlik edecek.

Magazin 07-05-24 20:44

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında 'Deniz Gezmiş' tartışması! Oturuma ara verildi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ın, Deniz Gezmiş'in idamını hatırlatarak, "1400 senedir yapıyorsunuz bunu. Durun, düşünün ve vazgeçin bu mezalimden" demesi üzerine CHP'li ve AK Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışmalar üzerine oturuma ara verildi.

Haber 07-05-24 19:52

Apartman dairesinde patlama: 1 ağır yaralı! 'Bina yerinden oynadı'

Tekrdağ’ın Çorlu ilçesinde apartman dairesinde patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişi ağır yaralandı. Apartmanda yaşayan İsmail Dişçi, “Patlamayla birlikte bina deprem gibi oynadı yerinden” dedi. İşte detaylar...

Haber 06-05-24 10:15

Emin Pazarcı'nın paylaştığı fotoğraf olay oldu! Höst diye yanıt vermişti, AK Partili isim de topa girdi: Kısıtlanmalı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Meksika ve Küba'ya yönelik resmi ziyaretlerini TBMM heyetiyle birlikte takip eden gazeteci Emin Pazarcı'nın paylaşımları gündem oldu. Cumhurbaşkanlığı uçağıyla birlikte fotoğrafını paylaşan Pazarcı'ya "Tasarruf tedbirleri size yok değil mi?" yorumları geldi. Yapılan eleştirilere gülerek yanıt veren Pazarcı'nın "Höst, Devlet işidir bu. Helaldir helal" ifadeleri ise dikkat çekti. Öte yandan AK Partili Birinci de topa girdi: "Mümkün mertebe kısıtlanmalı"

Haber 06-05-24 09:02

Milyonluk araba, koruma... Menzil tarikatının serveti yine gündemde! 'Eş şeyhlik' kavramı sonrası oğlu da Avrupa'da böyle karşılandı

Menzil Şeyhlerinden Seyyid Muhammed Fettah'ın oğlu Galip el Hüseyni; Avrupa'da milyonluk Mercedes cipi ve korumasıyla görüntülendi. Hüseyni'nin bina girişinde küçük çocuklar tarafından güllerle karşılandığı görüldü.

Haber 06-05-24 06:46

Bakan Yumaklı duyurdu, yeni iller eklendi: Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası'nın 2023 verileriyle güncellendiğini duyurdu. Haritaya yeni ballar ve iller eklendi. Yumaklı, "Yapılan güncellemeyle Türkiye Arıcılık Haritası'na, yeni coğrafi işaret alan ballar ile damızlık ana arı üreten iller de eklendi" dedi.

Finans 05-05-24 15:16

Brezilya'da sel felaketi! Ordu teyakkuza geçti: 55 kişi ölü, 76 kayıp...

Brezilya'da birkaç gündür süren sel felaketi beraberinde toprak kaymasına yol açtı. Şu ana kadar 55 kişinin hayatını kaybettiği olayda 76 kişinin de kayıp olduğu bilgisine erişilirken, Brezilya ordusu teyakkuza geçti. Havadan ve karadan yardım faaliyetleri ve arama kurtarma operasyonları devam ediyor.

Haber 05-05-24 11:03

CHP'li milletvekilleri TBMM’den Milli Eğitim Bakanlığına yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bir grup milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisinden (TBMM) Milli Eğitim Bakanlığına yürüyerek, yeni müfredat taslağına tepki gösterdi.

Haber 03-05-24 17:06

Fahiş fiyat ve stokçuluğun cezaları artırılıyor: Kanun teklifi Meclis'te!

Son dakika: TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi ile Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapılması için adım atıldı. Bu değişiklikler arasında, fahiş fiyat artışları ve stokçuluk gibi olumsuz uygulamaların önlenmesi için cezaların artırılması yer aldı. Kanun teklifi ile ekonomik düzenlemelerde yapılan değişikliklerin daha etkili olması ve tüketicilerin haklarının korunması amaçlanıyor.

Finans 03-05-24 15:12

460 bin kişinin yüzde 37’si bu hastalık yüzünden ölüyor! Uzmanlar uyardı: 'Kader değil tercih' Ölüm sayısı katlanarak artacak

Dünyada her yıl 18 milyon insanın kalp damar hastalığından hayatını kaybettiğini belirten Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, "Ülkemizde her yıl ölen 460 bin kişinin yüzde 37’si kalp damar hastalığından hayatını kaybediyor" dedi.

Haber 03-05-24 14:00

İstanbul'da trafik sıkışıklığı yıllık 10 milyar dolar kayba neden oluyor

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da trafik yoğunluğunun yıllık kişi başı 288 saat zaman kaybına neden olduğunu belirterek, "8,5 milyon vatandaşın aktif yolculuk yaptığı İstanbul'da trafik sıkışıklığının yıllık ekonomik kaybı tam 10 milyar dolar." dedi.

Finans 03-05-24 13:32

Numan Kurtulmuş 'anayasa' ziyaretlerine devam ediyor! İlk adresi DEM Parti oldu: 'Temizlik' vurgusu dikkat çekti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yeni anayasa için siyasi partilere ziyaretleri devam ediyor. Kurtulmuş'un bugünkü ilk adresi DEM Parti oldu. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatımoğulları Oruç, yol temizliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Kurtulmuş ardından Saadet Partisi ve İYİ Parti'yi ziyaret etti.

Haber 02-05-24 14:59

Oklar Abdulkadir Selvi'ye döndü! AK Partili Birinci'nin 'ateş' göndermesi olay oldu, Çek'ten 'ihanetçi ekip' çıkışı geldi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, son bir haftadır yazılarıyla dikkat çekiyor. Selvi'nin Özgür Özel ile Erdoğan arasındaki görüşmenin ana maddelerini yazması ve Osman Kavala ile Demirtaş'ın durumunu gündeme getirmesine AK Partili Mücahit Birinci'den tepki geldi. Mücahit Birinci, 'Ortalık yangın yeri kimsenin aklıyla alay etmeyin kardeşim' dedi. Gazeteci Mehmet Çek'in "ihanetçi bir ekip" çıkışı ise dikkat çekti.

Haber 02-05-24 12:13

Özgür Özel, Taksim'e neden yürümedi? Aracına binip ayrılmıştı, CHP lideri tek tek anlattı

CHP lideri Özgür Özel’in Saraçhane’de basın açıklaması yaptıktan sonra Taksim’e yürüyüşe geçmek yerine aracına binip alandan ayrılması tartışma yaratmıştı. Özel, neden yürüyüşe geçmedikleri ile ilgili açıklama yaparak 1 Mayıs günü ülkenin ana muhalefet partisi lideri ve beraberindekilerin polisle çatışıyor görüntüsü vermesinden kaçındıklarını söyledi. Özellikle de seçimlerden yeni birinci parti çıkmış lider olarak böyle bir sorumluluğu olduğunun altını çizdi.

Haber 02-05-24 07:53

Ankara’da ilginç kaza: Kontrolden çıkan otomobil binanın 3’üncü katına çarptı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde kontrolden çıkan otomobil binanın 3’üncü katına çarparak bina boşluğuna düştü.

Yurthaber 02-05-24 07:49

Tüm gözler Erdoğan-Özel görüşmesinde! 8 yıl sonra bir ilk olacak... Masada neler var?

Günlerdir konuşulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme saat 16.00'da AK Parti genel merkezinde gerçekleşecek. Merakla beklenen görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa çalışmaları. Görüşmede Erdoğan ve Özel'e kurmayları da eşlik edecek.

Haber 02-05-24 06:56

Gözler, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye çevrilmişken... Fatih Portakal, CHP liderinin o sözlerine dikkat çekti: İlk gol Özel'den!

Ankara'da tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yapacağı görüşmeye çevrilmişken; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş dün CHP grubunu ziyaret etti. Kritik görüşme sonrası Özel'in kullandığı ifadeler dikkat çekerken, gazeteci Fatih Portakal'ın "İlk gol Özel'den!" yorumu ise gündem oldu.

Haber 01-05-24 08:33

Ankara'yı dolu ve sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü! Tedbir amaçlı elektrik kesinti! Açıklamalar peş peşe geldi

Ankara'da etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran sağanak yağış ve dolu nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi. Ankara Valisi Şahin yaptığı açıklamada "Şu ana kadar yaklaşık 1330 su baskını ihbarı geldi" dedi. EGO Genel Müdürlüğü ise bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığını bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaptı.

Haber 30-04-24 22:58

Eritrosit (RBC) nedir? Eritrosit (RBC) yüksekliği ve Eritrosit (RBC) düşüklüğü ne anlama gelir?

Eritrositler, bilinen diğer adıyla kırmızı kan hücreleri vücudumuzdaki hayati bir role sahiptirler. Aslında, kırmızı kan hücreleri, vücudumuzun her köşesine oksijen taşıyan ana araçlardır. Eritrositlerin ana görevi, akciğerlerden alınan oksijeni vücudun diğer dokularına taşımaktır. Peki, eritrosit nedir, düşüklüğü ve yüksekliği ne anlama gelir?

Haber 30-04-24 21:44

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'anayasa' turu! Özgür Özel'den dikkat çeken vurgu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa hazırlıkları kapsamında CHP'yi ziyaret etti. Kurtulmuş ziyaretin verimli geçtiğini belirterek, "Anayasa yapım sürecine ilişkin görüşleri aldım" ifadesini kullandı. CHP lideri Özgür Özel ise, "Yeni anayasa konuşulurken mevcut anayasa tam uyum sağlanması gerektiğini ifade ettik." dedi.

Haber 30-04-24 12:30

Bülent Arınç, Özgür Özel ile olan anısını yıllar sonra ilk defa anlattı: 'O benim kahramanımdır'

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i başarılı bulduğunu ifade eden Bülent Arınç, "Ağzı güzel laf yapan, mücadeleci bir insan olarak tanıyoruz kendisini" dedi. Arınç, Özgür Özel'le ilgili bir anısını da ilk kez paylaşarak "Allah bin kere razı olsun, o benim kahramanımdır" ifadelerini kullandı.

Haber 30-04-24 00:09

Trigliserid nedir? Trigliserid yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir, neden olur?

Trigliserid vücudumuzun enerji depolama formu olan yağların ana yapı taşıdır. Normal seviyelerde olması önemlidir, ancak yüksek seviyelerde bulunması kalp sağlığını etkileyebilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek ve düzenli doktor kontrolü yaparak trigliserid seviyeleri kontrol altında tutulabilir.

Haber 29-04-24 11:11

Yeni anayasa mesaisi başlıyor! TBMM Başkanı Kurtulmuş, parti gruplarını ziyaret edecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu hafta parti gruplarına yapacağı ziyaretle yeni anayasa için görüşmelere başlayacak. Kurtulmuş'un anayasa ve içtüzük değişikliği konusunda ziyaretlerine 30 Nisan Salı günü Meclis'te CHP grubu ile başlaması bekleniyor.

Haber 29-04-24 07:34

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesi öncesi dikkat çeken çıkış! Cumhurbaşkanı başdanışmanı 'ana ilkeleri' tek tek açıkladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum yeni anayasa tartışmalarına dair çok önemli bir açıklamada bulundu. Uçum, yeni anayasada ilk üç maddenin 'milletin vazgeçilmezi' olduğunu ifade ettiği açıklamasında, yeni anayasanın ana ilkelerinin neler olabileceği konusunda da ipuçları verdi. CHP lideri Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında önümüzdeki hafta olacak görüşme öncesi Uçum'un çıkışı dikkat çekti.

Haber 28-04-24 16:34

Özgür Özel ilk kez anlattı: Kardeşim Adalet Yürüyüşü'nden beri işsiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kardeşi ile ilgili gündem yaratan bir açıklama yaptı. CHP lideri kardeşi Barış Özel'in çalıştığı bankadan Adalet Yürüyüşü için izin istemesinden beri işsiz olduğunu belirtti. Özel, "Asla abisi ana muhalefet lideri diye kayırılmaz" ifadelerini kullandı.

Haber 28-04-24 14:07

Evi ateşe verip telefon etti! 'Evin yanıyor, git kurtar'

Bursa’da M.A., kendisinden boşanmak isteyen eşi N.Ö.A.'yı barışmaya ikna edemeyince evini ateşe verdi. Annesinin evine giden boşanma aşamasındaki eşini arayarak ’evin yanıyor git kurtar’ diyen öfkeli koca, apartmandakilere de dehşeti yaşattı. Yangın sonrası 5 katlı bina tahliye edildi.

Haber 28-04-24 10:59

İsmail Kartal, şampiyonluk ihtimali hakkında konuştu!

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki 4 maçı kazanıp son ana kadar şampiyonluk yarışının içinde olmayı, son maça kadar iddiamızı sürdürmeyi istiyoruz. İnancımızı yitirmedik" dedi.

Spor 27-04-24 23:07

Aman dikkat bu hatayı yapmayın! Çocuklarda göz sağlığı için 30 kuralı

Teknolojinin gelişmesiyle beraber telefon, tablet ve bilgisayar gibi aletlerin kullanım yaşı da düşmeye başladı. Göz sağlığını tehdit eden bu duruma karşı önlemler alınması gerektiğine dair uzmanlar tarafından uyarılar yapılıyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Gülhan Konuk, "30 saniye kuralımız var. 30 dakikada bir 30 saniye 30 metre ileriye bakmak şeklinde." dedi.

Kadin 27-04-24 15:52

İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: 'Buraya 3 milyon kişi girmez, herkes bilecek diye bir şey var mı?'

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayasofya Camii ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ortaylı, "Namaz kılmak için gudubet bir bina. Burasının yıllık kapasitesi 20-30 bin kişidir. Buraya 3 milyon kişi girmez. Ayasofya'yı herkes bilecek diye bir şey var mı?" ifadelerini kullandı.

Haber 26-04-24 21:25

Goralı tarifi: Goralı nasıl yapılır?

Özellikle G.O.R.A. filminden sonra rağbet gören Goralı, aslında 1950'li yıllardan beri yapılan bir hızlı yemek türü. Bir sandviç çeşidi olan bu lezzetin genelde ana maddesi olarak ise sosis kullanılmakta. Bu lezzeti evinizin mutfağında ise kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 25-04-24 18:09

Keban Baraj Gölü'nde engerek yılanı popülasyonundaki artışı uzmanı değerlendirdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Akın Temizer, Elazığ'da Keban Baraj Gölü çevresinde görülen engerek yılanı popülasyonundaki artışta küresel ısınma ve ekolojik yapının değişmesi, sürüngenlerle beslenen kartal, şahin ve doğan gibi yırtıcı kuşların doğada azalmasının etkili olduğunu belirtti.

Yurthaber 25-04-24 11:53