1948 Mersin doğumlu olan Erman Toroğlu, futbol ile özdeşleşmiş bir kimliğe sahiptir. Gazi Üniversitesi’nde lisans eğitimi alan Toroğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1960’ların içinde henüz lise çağlarındayken Gençlerbirliği ile futbola başlayan Toroğlu, 1990 yılında hakemliğe başladı. Uluslararası karşılaşmalarda da maç yönetmeyi mümkün kılan FİFA kokartı almaya hak kazanan deneyimli futbolcu, 1991 yılında Euro 92 Eleme Maçı’nı yönetti.
Bir dönem siyasete de girişen Toroğlu, 1991 yılında Mersin’de DYP’den aday oldu. Hürriyet gazetesinde yazarlık yaptıktan sonra spor kanalları ve programlarında yorumculuk yapmaya devam ediyor.
Deneyimli futbol adamının Şükran Toroğlu ile olan evliliğinden 2 çocuğu bulunur. Şükran hanımla olan evliliği 2017 yılında anlaşmalı olarak sonlandı.
Galatasaray'da Younes Belhanda'nın sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesinin ardından büyük bir tartışma koptu. Galatasaraylıların önemli bir kısmı yolların böyle ayrılmaması gerektiğini sosyal medyada ifade ederken spor basınında konuya ilişkin en sert sözler Erman Toroğlu'ndan geldi. Toroğlu, hem Belhanda'yı hem de menajeri William D'Avila'yı deyim yerindeyse adeta topa tuttu.
Ünlü futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Fenerbahçe'nin deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışına tutunduğu karşılaşma sonrası maçı değerlendirdi. Toroğlu, ‘Galibiyet Fenerbahçe'nin hakkıydı' dedi ve teknik direktör Erol Bulut'un oyun hamlelerini övdü.
Ünlü futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Galatasaray'ın deplasmanda Alanyaspor'u 1-0 mağlup edip liderliğini sürdürdüğü maç sonrası açıklamalarda bulundu. Muslera'nın aman aman bir top çıkarmadığını, Marcao'nun inanılmaz oynadığını belirten Toroğlu, penaltı pozisyonu için ise ‘müdahale beni tatmin etmedi' dedi. Babacar'ın pozisyonunun kırmızı kart olduğunu belirten eski hakem, Zorbay Küçük'e de ağır eleştirilerde bulundu.
AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ortak basın açıklaması yaparak futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu'nun bir televizyon programında sarf ettiği ve Roman vatandaşların tepkilerine neden olan ifadelere tepki gösterdi.
Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Hes Kablo Kayserispor'a konuk oldu. Siyah-beyazlılar, karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Maçın ardından ünlü yorumcu ve eski hakem Erman Toroğlu karşılaşmayı yorumladı.
Ünlü spor yorumcusu Erman Toroğlu, Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılması halinde takımın başına Aykut Kocaman'ın getirilmesi gerektiğini söyledi. Toroğlu, “Erol Bulut 2 maç daha ters giderse nasıl bir çözüm olacak? Bir tek çözüm kalıyor, Aykut Kocaman” ifadelerini kullandı.
Erman Toroğlu, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e değinerek, "Virüsü nereden kaptı acaba? Virüsü içeriden mi kaptı, dışarıdan mı kaptı? Üzüntüden hasta olursun üzüntüden. Adamı üzüntüden hasta yaptılar. Galatasaray'da virüs içeride." dedi.
Bu sezon küme düşme olmaması yönünde 7 takımın Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmasını değerlendiren eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, "Bu kulüplere emzik versinler, küme düşmesinler ve 5 sene oynasınlar" ifadelerini kullandı.
Erman Toroğlu, 1-1 biten Trabzonspor-Başakşehir maçıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Toroğlu, Nwakaeme'nin penaltı beklediği pozisyonunda "Operasyon yoksa yorumculuğu bırakırım" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın Sivasspor'a 2-1 mağlup olduğu maç sonrası Erman Toroğlu, Galatasaraylıları çıldırtacak açıklamalar yaptı. Erman Toroğlu, "Galatasaray'ın Beşiktaş'tan daha iyi kadrosu var ama iki takım da aynı puanda. Galatasaray hala futbol oynamıyor. Galatasaray taraftarı nasıl umutlanıyor anlamıyorum" dedi.
Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendirdi. Galatasaray'ın şampiyon olma şansının bulunmadığını dile getiren Erman Toroğlu, Falcao için Fatih Terim'in alınmamasını istediğini iddia etti.
Ünlü yorumcu Erman Toroğlu, 1-1 biten Fransa-Türkiye maçı sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'EURO 2020'ye gitmemizi Allah istiyor. Yoksa Şenol Güneş'in falan başarısı değil' diyen Toroğlu, "Bazı futbolcular kanının son damlasına kadar mücadele etti, Burak gibileri de sahada gezdiler" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldığı maçı değerlendiren eski hakem Erman Toroğlu, Başakşehir'in maçı 5-0 kazanacak oyunu sergilediğini söyledi. Erman Toroğlu, Beşiktaş'ın saha içinde sıkıntılar yaşadığını belirtirken Galatasaraylı ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya attı.
Ünlü yorumcu Erman Toroğlu, Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçının ardından çarpıcı yorumlarda bulundu. Fatih Terim'in Galatasaray'a zarar verdiğini belirten Toroğlu, "Bana az önce bir haber geldi. Galatasaray, kural hatası olduğu gerekçesiyle TFF'ye itiraz edecekmiş" ifadesini kullandı.
Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, canlı yayında patladı! Gazişehir Gaziantep - Beşiktaş maçını değerlendiren Erman Toroğlu, hazırlık maçında hakeme küfrettiği iddia edilen Gazişehirli Kayode'nin aldığı cezayı eleştirdi. Fatih Terim'in aldığı ceza ile Kayode'nin aldığı cezayı kıyaslayan Erman Toroğlu; TFF, MHK, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nu sert bir şekilde eleştirdi.