Karacadag Kayak Merkezi Haberleri

Meteoroloji'den İstanbul dahil 3 il için sağanak uyarısı! AKOM da saat verdi... Son dakika 26 - 30 Temmuz hava durumu tahmini

Meteoroloji, İstanbul'da bu gece, Kocaeli ve Sakarya'da ise yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen sağanağa karşı uyarıda bulundu. Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini duyurdu. İşte son dakika 25, 26, 27, 28, 29 ve 30 Temmuz hava durumu tahminleri...

Haber 2024-07-25 15:53:28

SON DAKİKA | İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 13 zam! İşte yeni fiyatlar

Son dakika haberi: İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı’nda toplu taşımaya yüzde 13 zam yapıldı. 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL’ye, öğrencilerin bir basım ücreti ise yüzde 20 zam oranıyla 10 TL’den 12 TL’ye yükseldi. Öğrenci aylık abonman ücretinin ise; 250 TL’den 282,5 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Haber 2024-07-25 11:19:25

Varlığından kimsenin haberi bile yoktu! Kaletepe Yazıtı 2100 yıllık ortaklığı belgeledi... 8 kişi detayı dikkat çekti

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun'da bulunan 'Kaletepe Yazıtı' heyecan yarattı. Daha önce hiçbir bilimsel yayına dahi konu olmayan yazıt ile birlikte Bozburun'un aktif bir ticaret merkezi olduğu kanıtlanırken, 2100 yıllık ortaklık da ortaya çıkmış oldu. Söz konusu yazıtta Anadolu coğrafyasının farklı kentlerinden gelen 8 kişinin henüz belirlenemeyen bir amaca yönelik yaptığı finansal katkılar yer alıyor.

Haber 2024-07-24 14:00:20

Faydaları saymakla bitmiyor ama fazlası zarar veriyor! Kahve tüketmeden önce mutlaka bilmeniz gerekenler

Fazla miktarda kahve tüketiminin sindirim sistemini aşırı uyardığını belirten Diyetisyen Edanur Teksöz, aşırı kahve tüketmenin midedeki asit salgısını artırması sonucu rahatsız edici olabileceğini söyledi. Bu nedenle ülserli hastaların kahve tüketmesini önermediklerini belirtti. Kafeinin merkezi sinir sistemi ve kalp üzerinde de uyarıcı etkisi olmasından dolayı fazla tüketildiği zaman kalp çarpıntısı, uykusuzluk, gerginlik ve baş ağrısı yapabilmektedir.

Haber 2024-07-24 10:51:40

Deniz keyfiniz zehir olmasın! Uzman isim 'Ölüm ya da kalıcı felce yol açabilir' diyerek uyardı

Temmuz ayının sonuna doğru yaklaşırken aşırı hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltmaya devam ediyor. Kimi serinlemek için buzlu içecekler tercih ederken kimi ise kendini serin sulara atıyor. Sahil ve plajlar doluluğunu korurken denizde yüzerken dikkat edilmesi gereken bir konu hakkında uyarı yapıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aycan, suya yanlış atlamanın ölümle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Haber 23-07-24 10:19

Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi nerede? Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi'ne nasıl gidilir?

Tophane-i Amire, Osmanlı döneminde top dökümhane olarak işlev görmüştür. 15. yüzyılda yapılan bu tarihi yapı, günümüzde bir kültür merkezi olarak kullanılmaktadır. İlk olarak Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan bu bina, tarihi boyunca, askeri ve teknolojik değişiklikler nedeniyle çeşitli yangınlara ve onarımlara maruz kalmıştır. Bu yapının nasıl ziyaret edilebileceği merak edilmektedir. Peki, Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezi'ne nasıl gidilir?

Haber 19-07-24 19:54

Kocaeli Şehir Hastanesi nerede? Kocaeli Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Kocaeli Şehir Hastanesi, Kocaeli iline sağlık hizmetleri sunan hastanelerden biridir. Merkezi ilçede bulunması, hastaneye ulaşımı oldukça kolaylaştırmaktadır. Peki, bu hastaneye ulaşmak isteyenler için Kocaeli Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Haber 12-07-24 17:29

Arap turistler Trabzon'da neye uğradığını şaşırdı: Kendilerini bir anda gölde buldular

Tatil için Trabzon'daki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'e gelen Arap turistler hayatlarını şokunu yaşadı. Elektrikli golf aracıyla gezintiye çıkan turistler hiç beklemedikleri bir anda kendilerini gölün içinde buldu. Olay yerindeki hareketlilik kameraya yansıdı.

Haber 12-07-24 14:50

Ünlü deprem Bilimci Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti

Çalışmalarıyla Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti.

Haber 11-07-24 12:31

İBB'nin taksi kararına karşı harekete geçmişlerdi! Mahkeme kararını verdi

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 803 minibüsün taksiye dönüştürülmesi kararının iptali için açılan davada karar verildi. Mahkeme, İBB'yi haklı buldu.

Finans 10-07-24 11:26

Fenomen çift gözaltına alınmıştı, soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı! Ağladığı için ifadesi alınamadı

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklandıktan sonra güzellik merkezi olan bir fenomen çift daha gözaltına alındı. Sosyal medyada “Neslim Güngen” olarak anılan fenomen Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen ile beraberindeki 52 şüphelinin polisteki işlemleri sürerken, soruşturmaya ilişkin yeni ayrıntılara ulaşıldı. İki bin liraya bastırdıkları sahte ustalık sertifikalarını, 20 bin liraya sattıkları iddia edildi. Neslihan Güngen'in ağlamaktan ifadesi alınamadı. İşte detaylar...

Haber 09-07-24 17:20

Son dakika | O da güzellik merkezi sahibi! Dilan Polat'ı sektöre soktuğunu iddia eden fenomen Neslim Güngen eşiyle gözaltında

Son dakika haberi: Güzellik merkezi bir fenomen çift daha gözaltına alındı. Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen'in ifadeleri alınacak. Kendisi gibi güzellik merkezi sahibiyken tutuklanan Dilan Polat'ı sektöre soktuğunu iddia etmesiyle gündeme gelen Neslim Güngen para saçtığı videoları ve kocasının kendisini aldattığını ifşa etmesiyle de dikkatleri üzerine çekmişti.

Haber 09-07-24 09:11

Türkiye'de ilk ve tek! İnsan için 'Yedek parça' üretiyorlar

İnsan için üretilen yedek parçalar görenleri şaşırtıyor. Burun kıkırdağından kalça kemiğine, kafatasından göğüs kafesine kadar aklınıza gelebilecek her kemik Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi METÜM'de 3D yazıcılarla üretilip hastalara naklediliyor.

Haber 09-07-24 07:48

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD'den Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım! İmza törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalandı. İstanbul'da BYD yönetim kurulunu kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni nesil araç yatırımı imza törenine de katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BYD firmasının yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi ve mobilite AR-GE merkezi kuracağını duyurdu.

Finans 08-07-24 16:39

Bakan Uraloğlu duyurdu! Yollarda yeni dönem başlayacak! Hepsini haber verecek: Akıllı ulaşım sistemleri kuruluyor: Tarih verildi

Araç sürücüleri dikkat! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yollara akıllı ulaşım sistemlerinin (AUS) kurulacağını bildirdi. Uraloğlu, "Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu ile yeni nesil iletişim teknoloji ve protokolleri kullanılarak haberleşme ile uyarı senaryolarının gerçekleştirileceği 30 kilometrelik kesimde pilot sahada bir proje başlattık." dedi. Uraloğlu projenin bitiş tarihini de duyurdu.

Finans 07-07-24 09:00

Suriyelilere vergi muafiyeti var iddiası… Açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bir televizyon programında öne sürülen, Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV ile Emlak Vergisi vermediklerine ilişkin iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Haber 02-07-24 13:02

Çanakkale, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli... 1808 TL olacağı iddia ediliyordu: Köprü ve otoyol geçiş ücretleri için açıklama

1 Temmuz itibariyle köprü ve otoyol ücretlerine zam geleceği iddiaları Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Karayolları Genel Müdürdüğü tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamalarda, “1 Temmuz itibarıyla yeni köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretleri" iddiasıyla paylaşılan fiyat listeleri doğru değildir” denildi.

Finans 01-07-24 15:56

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın oğlu LGS'de Türkiye 1.'si oldu

LGS merkezi sınav sonuçları açıklandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da sosyal medya hesabından oğlunun LGS’de Türkiye 1.’si olduğunu duyurdu.

Haber 28-06-24 17:12

Gizli kanser tehlikesi: Sıcaklarda suyu sakın böyle içmeyin! Ciddi hastalıklara yol açıyor

Sıcak yaz günlerinin gelmesi ve havaların ısınmasıyla beraber su tüketimi de arttı. Uzmanlar, sıcakta bekleyen suların tehlike saçtığını söylüyorken özellikle arabada bekletilmiş suların zararlı maddeleri ortaya çıkardığı belirtiliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Uygulama Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayla Ünver Alçay, Güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların tüketiminin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin konuştu.

Haber 28-06-24 11:34
su

Tanesini 20 bin TL'ye satıyorlar! Kadınlara gelir kapısı oldu... Japonya'dan birincilik bile geldi

Ardahan'ın Damal ilçesinde yaşayan Gülfidan Atmaca tarafından yaklaşık 50 yıl önce yapımına başlanan Damal bebek, yöre kadınları için gelir kaynağı oldu. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan aile sosyal destek kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticilerden hem Damal bebeği yapmayı öğreniyor, hem de ürettikleri bebekleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Damal bebekler, 800 ile 20 bin lira arasında alıcı buluyor.

Kadin 28-06-24 10:12

Yer: Artvin! Yazın ortasında kayak keyfi

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Büyükova Yaylası, yaz aylarında da kayak yapma imkânı sunuyor. 3 bin metre rakımlı Boğa Tepe, Haziran ayında bile kayakseverleri ağırlıyor.

Haber 24-06-24 11:01

'Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz' paylaşımları gündem olmuştu! DMM'den açıklama geldi

Sosyal medyada yapılan "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" paylaşımları gündem olmuştu. Konuyla ilgili olarak DMM'den açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Manşet 22-06-24 19:07

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı: 5 ay sonra ilk! Merkezi yönetim bütçesi mayısta fazla verdi

Hazine ve Maliye Bakanı bütçeye ilişkin verileri duyurdu. Bütçe gelirleri mayısta 1 trilyon 7 milyar 136 milyon lira, giderleri 787 milyar 728 milyon lira olarak hesaplandı. Bütçede mayısta 219 milyar 409 milyon lira fazla oluşurken ocak-mayıs döneminde 471 milyar 903 milyon lira açık kayıtlara geçti.

Finans 20-06-24 11:24

Peru'da 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Otoyolda toprak kayması yaşandı

Güney Amerika ülkesi Peru'da 6 büyüklüğünde deprem oldu. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Peru'nun Arequipa bölgesine bağlı Caraveli kenti olan 6 büyüklüğündeki depremin, yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi.

Haber 17-06-24 01:06

Asgari ücrete ara zam tartışmaları sürerken açıklandı: 25 bin 374 lira!

Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete ara zam bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmelerinin ardından ara zam kulisleri hareketlenirken Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BESAR) haziran ayı açlık sınırını açıkladı.

Finans 16-06-24 10:49

Baklava, çikolata, lokum, kahve... Bayram alışverişi cep yaktı! Alışveriş poşetleri boş kaldı: 'Fiyatlar uçuk, ayak uydurmakta zorlanıyoruz'

Bayram alışverişinin merkezi Eminönü ve Mısır Çarşısı'nda bu yıl hareketlilik azaldı. Bayramların olmazsa olmazları baklava, çikolata, kahvede tat kaçtı. Nedeni fiyatları...

Finans 16-06-24 08:57

İstanbullular dikkat! AKOM'dan sağanak yağış uyarısı: Kuvvetli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri nedeniyle yollarda göllenme ve kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de, bugün Trakya'da kuvvetli yağış beklendiğini belirterek uyarıda bulundu.

Haber 14-06-24 10:18

'Endişe verici' Ateşli hastalığa neden oluyor! Avrupa’da hızla yayılıyor 'Seyahatlerin artmasıyla...'

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), iklim değişikliği nedeniyle Asya Kaplan Sivrisineği olarak bilinen ve ateşli hastalıklara neden olan sivrisinek türünün kuzey, doğu ve batı Avrupa’da yayılmaya başladığını duyurdu. ECDC, "Avrupa'nın diğer bölgelerinde de görülme potansiyeli endişe verici" derken Direktör Andrea Ammon uluslararası seyahatlerin sivrisinekle bulaşan hastalıkların yayılma olasılığını artıracağını belirtti.

Haber 12-06-24 10:39

Olimpos'ta 17 yıl sonra aynı felaket! Kadir'in Ağaç Evleri saatler içinde küle döndü

Antalya'nın ünlü tatil merkezi Olympos'taki 'Kadir'in Ağaç Evleri' adlı konaklama tesisinde dün gece çıkan yangın söndürüldü. Kül olan ağaç evler, 2007 yılındaki yangında da yanmış ve yeniden inşa edilmişti.

Haber 11-06-24 14:19

Aile hekimi çalışma saatleri: Aile hekimi hangi saatlerde çalışıyor? Aile sağlık merkezi kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Aile sağlığı merkezleri (Sağlık ocakları) vatandaşların herhangi bir sağlık sorunu yaşadıkları ya da sağlık ile ilgili bir konu danışmak istedikleri zaman gidebilecekleri alanlardır. Bakanlık hizmeti olan bu kurumlarda her vatandaşın bağlı olduğu aile hekimleri bulunur. Aile sağlığı merkezlerinde belli saat ve günlerde hizmet verilir. Peki, aile hekimi hangi saatlerde çalışıyor? Aile sağlık merkezi kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Haber 09-06-24 20:13

Uzman isimden korkutan 'rekor sıcaklık' uyarısı geldi! O aya dikkat çekti

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, ilkbahar aylarındaki sıcaklıkların rekor seviyelerde olduğunu ve haziran ayında da rekor sıcaklıklar yaşanacağını açıkladı. Kurnaz açıklamasında, "Haziranın sonuna kadar muhtemelen rekor sıcaklıklar devam edecektir. 2024, 2023'ün ardından en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü ikinci sene olabilir" dedi.

Haber 09-06-24 12:35

2024 TYT Oppenheimer sorusu sosyal medyanın gündemine yerleşti! Sınav stresini atlatanlar sosyal medyaya koştu: Oppenheimer yerine Barbie filmine gidenler pişman

Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran 2024 saat 13.00 itibariyle tamamlandı. Sınavın ardından X'in (Twitter) gündemine Robert Oppenheimer ile ilgili sorulan soru yerleşti. Sosyal medya kullanıcıları geçen yıl vizyona giren Oppenheimer filmine gönderme yaparak eğlenceli yorumlar yaptı.

Trend 08-06-24 15:32

Türkiye'de sınav manzarası değişmedi! Kimi 1 saat önce gelip geç kaldı, kimi yüzünü kapatıp uzaklaştı

Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm yurtta bugün itibarıyla uygulandı. Her sene karşılaşılan durumlarla bu sene de karşılaşıldı. Kimi öğrenciler sınava son dakikalarda yetişti, kimi öğrenciler ise geç kalarak sınava giremedi. Beylikdüzü'nde bir aday 1 saat önce sınava gelip geç kaldı. Başka bir aday ise geç kalınca yüzünü kapayarak uzaklaştı. İşte birçok ilden gelen 'geç kalma' manzaraları...

Haber 08-06-24 11:42

CIA'in Netanyahu raporu! 'ABD’nin Gazze’de saldırılar sonrasına ilişkin plan oluşturma baskısına karşı koyacak'

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) raporuna göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Gazze’deki saldırılar sonrasına ilişkin bir plan hazırlanması konusunda ABD’nin baskısına büyük ihtimalle karşı koyacağı belirtildi.

Haber 07-06-24 17:53

Çeyizlik ürün hazırlayan afetzede kadınlar, ilmek ilmek stres atıyorlar

Hatay'ın Kumlu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta, kadınlar çeyizlik ürünler hazırlayarak hem stres atıyor hem de el emeği ürünleriyle gelir elde ediyorlar.

Kadin 07-06-24 09:36

Bakan Koca'dan MHRS açıklaması! 'Çok büyük bir iyileşme var'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Mayıs'ta Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) başlayan 'Onaylı Randevu' uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Randevu sadakat oranında çok büyük bir iyileşme var. Şu an görünen; bir iki branş dışında, ileri tarihlere randevu alınması gerekmeden sorun çözülüyor" dedi.

Haber 05-06-24 12:30

90 sorunun tamamına yanlış cevap verince, ödül olarak çeyrek altın taktılar! Sosyal medyada tepki çeken görüntü

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde kaydedilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. 90 sorunun yer aldığı deneme sınavında soruların tamamına yanlış cevap veren bir LGS öğrencisi, iddiaya göre eğitim merkezi tarafından ödüllendirildi. Hediye olarak öğrenciye çeyrek altın verildiği iddia edilirken, söz konusu görüntüler tepki çekti. Konuyla ilgili ise bir açıklama gelmedi.

Egitim 05-06-24 08:28

‘Peşin vergi’ formülü bile korku saldı! İvedilikle incelemeye alındılar: ‘Enayi gözüyle bakılıyordu, Mehmet Şimşek üzerlerine gidiyor…’

Sabit gelirli düzenli ödeme yaparken, para basan işletmeler vergi kaçırmada çığır açtı. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kaçakçılığı ile ilgili çalışmalarına hız verdi. Bu doğrultuda milyonlarca kişi ve kurum denetimden geçecek. Doktorlar, avukatlar, güzellik merkezi sahipleri için vergide ‘peşin ödeme’ formülü gündemde…

Finans 05-06-24 08:07

Çırak olarak başladı, patron oldu! Siparişleri yetiştirmek için... Yurt dışından bile müşterileri var

Edirne’de 14 yaşındayken halk eğitimi merkezi tarafından fabrikada açılan kursa katılarak çalışma hayatına başlayan 50 yaşındaki Hatice Okay, 36 yıldır işini büyük bir aşkla sürdürüyor. Yurt dışından da müşterileri olduğunu söyleyen Okay, bazen siparişleri yetiştirmek için fazla mesai yaptığını söyledi.

Kadin 03-06-24 10:31

LGS maratonu sona erdi! Sınav soruları ve cevap anahtarı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sorularını ve cevap anahtarlarını "http://meb.gov.tr" adresinden yayımladı.

Egitim 02-06-24 13:59

Üst üste 2 hafta: Borsada yatırımcı sayısı geriliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısında üst üste iki haftadır düşüş kaydediliyor. Pay senedi yatırımcı sayısı 8 milyon 578 bin 116 seviyesinden 8 milyon 337 bin 200'e indi.

Finans 02-06-24 10:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın LGS sınavına girecek öğrencilere başarı diledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

Egitim 01-06-24 20:49

DMM'den kredi kartlarıyla ilgili o iddialara yalanlama: 'Piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz'

Kredi kartlarıyla ilgili "3 ay peş peşe sadece ‘asgari ödeme’ yapan kart sahibinin kartı kullanıma kapanacak" iddialarının ardından İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Açıklamada "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK), asgari ödemesini yapan kredi kartı kullanıcılarının kartının kullanımına kapatılmasına yönelik bir çalışması veya düzenlemesi bulunmamaktadır. Piyasaların işleyişini bozabilecek spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz" denildi.

Finans 01-06-24 20:44

Beyin tümörü belirtileri nelerdir? Beyin tümörü tedavisi

Beyin, vücudun kontrol merkezi olarak işlev görür. Ancak, beyin sağlığı çeşitli faktörler tarafından etkilenebilir ve beyin tümörleri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Peki, beyin tümörü belirtileri nelerdir?

Haber 31-05-24 22:19

Bursa'da kaçarken tarihi binadan atlayıp ayağını kıran hırsız yakalandı

Osmanlı'nın ilk Darüşşifası olan ve son yıllarda Yıldırım Göz Merkezi olarak hizmet veren tarihi binanın çatısından kurşun levhaları çalmak isteyen hırsızlardan biri, yakalanmamak için binadan atlayınca ayağını kırdı.

Yurthaber 31-05-24 08:19

LGS ve YKS adayları dikkat! O yiyecek ve içeceklerden uzak durun

Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi Diyetisyeni Nevin Bilici, LGS ve YKS adayları için beslenme önerilerinde bulundu. Bilici, “Sınav öncesi yeni besinlerden, kafeinli içeceklerden, şekerli, yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durun” dedi.

Kadin 29-05-24 23:41

'Din dersi zorunlu, matematik dersi seçmeli oldu' iddiasıyla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Din dersi zorunlu, matematik dersi seçmeli oldu" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada bu iddianın doğru olmadığı belirtildi.

Egitim 29-05-24 15:56

Siber güvenlik temelleri: İnternette nasıl güvende kalınır? İnternette güvende kalma yolları

İnsan hayatının merkezi olarak görülen internet, tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. İnternetin bu kadar fazla kullanılması beraberinde bazı güvenlik ihlali sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Günümüzde internet kullanımında karşılaşılan güvenlik problemlerine karşı siber güvenlik uygulamalarından faydalanılmaktadır. Peki, internette nasıl güvende kalınır ve internette güvende kalma yolları nelerdir?

Haber 28-05-24 18:43

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden 'Süleyman Soylu' açıklaması: İddialar doğru değil

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada bazı hesaplarda paylaşılan, "İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu, sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine karşı çıktığını açıkladı” iddialarının doğru olmadığını duyurdu.

Haber 27-05-24 13:28