Çörek Tarifi Haberleri

Ramazan pidesi sevenlere yeni bir lezzet: Süt çöreği tarifi

Azerbaycan'da çok yapılan süt çöreği, ramazan pidesi sevenler için alternatif bir tarif. Yumuşacık dokusu, misler gibi kokusu ile tadı damağınızda kalacak. Üstü yumurtalı Ramazan pidesini çok seviyor ve farklı türlerini denemek istiyorsanız bu tarifi mutlaka hazırlayın. Mayalı olan çörek, puf puf kabarıyor ve tadanlara lezzet şöleni yaşatıyor.

Yemek 16-02-2022 11:45

İlk coğrafi işaret alan yöresel ürün oldu! “Eldivan Yağlı Çöreği”, coğrafi işaret aldı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “2020 Yılı Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Teknik Destek Programı” kapsamında teknik destek sağladığı Eldivan yağlı çöreği, Çankırı ilçeler bazında ilk coğrafi işaret belgesi alan yöresel ürün oldu.

Yemek 15-10-2021 11:12

Tokat çöreği, Ramazan sofralarını süslüyor

Tokat çöreği Ramazan’da iftar ve sahur sofralarında yer alıyor. Lezzetini ve hafifliğini nohut mayasından alan çöreğin tuzsuz ve şekersiz çeşidinin yanı sıra cevizli, kuru üzümlü ve kakaolusu da bulunuyor.

Yemek 20-04-2021 11:47

Geleneksel lezzet Tokat çöreği! Hamuru nohut mayasından yapılıyor, 18 saatte yapılıyor

Tokat'ta yöreye özgü geleneksel lezzetler arasında yer alan Tokat çöreği, ramazanda iftar ve sahur sofralarını süslüyor. Hamuru nohut mayasından yapılan ve taş fırınlarda pişirilen çörekler; sade, cevizli ve üzümlü seçenekleriyle, gramajına göre 12-16 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

Yemek 14-04-2021 13:36

Diğer Haber Etiketleri

Mardinli fırıncıların keçi sütlü çöreği kapış kapış satılıyor!

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki bir fırında yapılan 10 çeşit baharatlı, keçi sütlü ve tere yağlı çörek yoğun talep görmeye başladı. Taş fırında pişirilen çörekler için İstanbul ve İzmir’den talep gelince fırıncılar siparişlere yetişemez oldu.

Finans 25-03-2021 11:41