Etimek Tatlisi Tarifi Haberleri

Bici bici tarifi: Bici bici nasıl yapılır?

İsmi Adana şehri ile özdeşleşmiş olan bici bici hem lezzeti hem de ferahlatıcı etkisi ile bilinen ve sevilen bir tatlıdır. Yapımı da son derece kolay olan bici biciyi siz de kolaylıkla yapabilir, ünlü lokantaların menülerinde bile yer alan bu lezzeti sofralarınıza getirebilirsiniz.

Yemek 2024-07-23 01:22:10

Karpuz reçeli tarifi: Karpuz reçeli nasıl yapılır?

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına karşı lezzetli bir serinletici olan karpuz, hem çeşitli içecekler ve salatalarda yer alabilen bir meyve olmasının yanı sıra kahvaltı sofralarını renklendiren bir reçel olarak da tüketilebilir. İşte tadına doyamayacağınız karpuz reçeli tarifi!

Yemek 2024-07-23 00:59:45

Limonlu kurabiye tarifi: Limonlu kurabiye nasıl yapılır?

Çay kahve sohbetlerinize eşlik edecek ya da aniden gelen tatlı krizlerinizde yardımınıza koşacak bu limonlu kurabiye tarifimizi çok sevecek ve hep yapmak isteyeceksiniz. Uzun süre taze kalabilen bu kurabiyeleri hep elinizin altında tutacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 2024-07-23 00:48:47

Affogato tarifi: Affogato nasıl yapılır?

İtalya mutfağından tüm dünyaya yayılan enfes bir kahve tarifimiz var: Affogato. Bu tarif kahveye bambaşka bir boyut getirmekle kalmıyor sıcak yaz günlerinin bunaltıcı etkisinden de sizi koruyor. Serinletici etkisi ve damak çatlatan lezzeti ile işte affogato tarifi!

Yemek 2024-07-23 00:33:27

Ayran aşı çorbası tarifi: Ayran aşı çorbası nasıl yapılır?

Ayran aşı Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde dahi yer bulmuş olan Türk mutfağına has özel bir çorbadır. En büyük özelliği ise soğuk olarak tüketilmesi ve servis edilmesidir. Özellikle yaz günlerinin en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan ayran aşının yapımı ise oldukça kolaydır. İşte tarifi!

Yemek 23-07-24 00:18

Pestil tarifi: Pestil nasıl yapılır?

Türk mutfağına has, en geleneksel lezzetlerden biri olan pestil neredeyse tüm meyveler ile yapılabilir. Birkaç gün bekleme gerektiren pestil tarifi ise aslında son derece kolay ve pratiktir. aşağıdaki adımları uygulayarak siz de enfes bir atıştırmalık ve şifa deposu pestil yapabilirsiniz.

Yemek 23-07-24 00:09

Bulgurlu biber dolması tarifi: Bulgurlu biber dolması nasıl yapılır?

Özellikle yaz mevsiminin eşsiz lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı biber dolması hem yapımı kolay hem de doyurucu lezzetlerden biridir. Sadece beyaz pirinç ile değil bulgur ile de yapılabilir. İşte bulgurlu biber dolması tarifi!

Yemek 22-07-24 23:54

Köz biber çorbası tarifi: Köz biber çorbası nasıl yapılır?

Her mevsim en tazesini bulabileceğiniz kıpkırmızı biberler ile salatalar, mezeler yapabileceğiniz gibi ziyafet sofralarınıza renk katacak bir çorba da hazırlayabilirsiniz. Köz biber çorbası tarifimizi ve gerekli olan tüm malzemeleri aşağıda görebilirsiniz.

Yemek 22-07-24 23:46

Pate tarifi: Pate nasıl yapılır?

Genel tanım olarak çeşitli kümes hayvanlarının ciğerlerinin yer aldığı et ezmesi olan pate, eşsiz bir lezzettir. Çeşitli malzemeler kullanılarak yapılan pate aslında bir tür hazırlama tekniği olarak da bilinir. Siz de aşağıda verdiğimiz pate tarifi ile lezzetli pateler hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 22-07-24 23:28

Ciğer mousse tarifi: Ciğer mousse nasıl yapılır?

Farklı bir hazırlama tekniği kullanarak yapılan mousse ya da mus, hem tatlı hem de tuzlu besinler için geçerli olan bir lezzettir. Farklı şekillerde hazırlanarak hafif kremsi ya da yoğun kıvamlı olabilir. Siz de sofranızda farklı sunumlar yapmaktan hoşlananlardansanız aşağıdaki ciğer mousse tarifimiz ile renkli ve lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz.

Yemek 22-07-24 23:15

Kol böreği tarifi: Kol böreği nasıl yapılır?

Hem kahvaltılarda hem diğer öğünlerde afiyetle yiyebileceğiniz aynı zamanda pratik yapım aşamalarına da sahip olan kol böreği tarifini mutlaka denemelisiniz. Bu böreği öğünlerinizde tüketebileceğiniz gibi çay sohbetlerinizde misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.

Yemek 22-07-24 23:03

Gyoza tarifi: Gyoza nasıl yapılır?

Çin mantısı adıyla da bilinen gyoza, yapımı son derece kolay olan lezzetlerden biridir. Hem kıymalı hem de damak tadına ve beslenme tercihine göre patatesli olarak da hazırlanabilir. Siz de gyoza tarifine göre lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 22-07-24 22:42

Aşure tarifi: Aşure nasıl yapılır?

Aşure, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir. Tarih boyunca birçok medeniyetin ortak değeri olan bu tatlı, bol malzemesi ve zengin lezzetiyle her kaşıkta farklı bir hikaye anlatır. Siz de aşağıdaki aşure tarifini kullanarak enfes bir aşure yapabilir, hem istediğiniz zaman tüketebilir hem de konu komşuya dağıtabilirsiniz.

Yemek 22-07-24 22:03

Özbek pilavı tarifi: Özbek pilavı nasıl yapılır?

Adı memleketinden gelen Özbek pilavı, hem lezzeti ile hem de pratik birkaç aşamadan oluşan yapımı ile birçok mutfakta pişen bir yemek. Siz de aşağıda yer alan tarife göre enfes bir Özbek pilavı hazırlayabilir, bu pilavı afiyetle tüketip yemek davetlerinizde misafirlerinize sunabilirsiniz.

Yemek 22-07-24 21:14

Yüksük çorbası tarifi: Yüksük çorbası nasıl yapılır?

Öğünleriniz ya da yemek davetleriniz için farklı bir çorba tarifi arıyorsanız yüksük çorbası tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Mersin ve Adana şehirleri ile özdeşleşmiş bir lezzet olan yüksük çorbası enfes bir çorba olmasının yanı sıra çok da doyurucu.

Yemek 22-07-24 20:51

Evde kiraz sorbe tarifi: Evde kiraz sorbe nasıl yapılır?

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için en kısa ve en lezzetli yol yaz meyvelerinden enfes sorbeler hazırlamak olabilir. Evde kiraz sorbe tarifimiz ile siz de ferahlatıcı bir lezzet hazırlayabilir ve misafirlerinize de sunabilirsiniz.

Yemek 19-07-24 21:04

Evde ananas sorbe tarifi: Evde ananas sorbe nasıl yapılır?

En sevilen tropikal meyvelerden biri olan ananas, marketlerde dilimli olarak da kolayca bulunabilen bir meyvedir. Ananas, farklı malzemeler ile bir araya gelerek ise sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir sorbeye dönüşebilir. İşte evde ananas sorbe tarifi!

Yemek 19-07-24 20:50

Evde kayısı sorbe tarifi: Evde kayısı sorbe nasıl yapılır?

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden kayısı ile enfes ve yapımı son derece pratik bir sorbe yapabilirsiniz. Bu lezzetli tarif ile aynı zamanda yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisinden de kurtulacak ve serinleyeceksiniz. İşte hem ferah hem lezzetli evde kayısı sorbe tarifi!

Yemek 19-07-24 20:42

Evde çilek sorbe tarifi: Evde çilek sorbe nasıl yapılır?

Mevsiminde taze çileklerle lezzetli ve serinletici bir sorbe hazırlayabilirsiniz. Aşağıda verilen malzemelerin miktarlarını kişi sayınıza göre artırarak daha fazla kişiye de sorbe servis edebilirsiniz. Evde çilek sorbe tarifimizin hazırlanışı da son derece kolay.

Yemek 19-07-24 20:32

Evde vişne sorbe tarifi: Evde vişneli sorbe nasıl yapılır?

Vişneye birkaç malzeme ekleyerek yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisinden kurtaracak enfes bir sorbe hazırlayabilirsiniz. Yapımı da son derece kolay olan bu tarifi bir kere deneyince hep yapmak isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun. İşte evde vişne sorbe tarifimiz!

Yemek 19-07-24 20:23

Evde karpuz sorbe tarifi: Evde karpuz sorbe nasıl yapılır?

Karpuz yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarına karşı serinletici olarak bilinir. Sadece meyve olarak tüketilmesi bir yana farklı lezzetlerle bir araya gelerek salata, içecek ve tatlı yapımında kullanılabildiği gibi birkaç malzeme eklenerek enfes bir sorbeye de dönüşebilir. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz evde karpuz sorbe tarifi!

Yemek 19-07-24 20:15

Evde kırmızı meyveli sorbe tarifi: Evde kırmızı meyveli sorbe nasıl yapılır?

Kırmızı meyve tutkunlarındansanız hem sıcak yaz günlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz hem de dolapta bulundurarak her bunaldığınızda tüketebileceğiniz evde kırmızı meyveli sorbe tarifimizi çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 19-07-24 19:59

Evde iki malzemeli dondurma tarifi: Evde iki malzemeli dondurma nasıl yapılır?

Bunaltıcı sıcaklardan korunmak için yazın en çok tüketilen ve tercih edilen yiyecek dondurmadır. Ancak hazır gıda tüketmek istemeyen kişiler dışarıdan almamak için kendi dondurmasını kendi yapmayı tercih edebilir. İşte bunun için sadece iki malzemeyle yapılabilecek pratik bir tarifimiz var. İşte evde iki malzemeli dondurma tarifi!

Yemek 19-07-24 19:55

Fethipaşa Korusu nerede? Fethipaşa Korusu'na nasıl gidilir?

Fethipaşa Korusu, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer almaktadır. Bu koruya gitmek isteyip"Fethipaşa Korusu nerede? Fethipaşa Korusu'na nasıl gidilir?" diye soranlar kolayca yol tarifi alabilir. Peki, Fethipaşa Korusu'na nasıl gidilir?

Haber 19-07-24 19:50

Evde mangolu dondurma tarifi: Evde mangolu dondurma nasıl yapılır?

Tropikal meyvelerin en gözdesi mango ile enfes bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Sadece birkaç malzeme ekleyerek son derece pratik bir tarifle hem serinletici hem de lezzetli bir dondurma tarifimiz var. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte evde mangolu dondurma tarifimiz!

Yemek 19-07-24 19:39

Evde vegan dondurma tarifi: Evde vegan dondurma nasıl yapılır?

Beslenme tercihini son yıllarda popüler olup gittikçe yaygınlaşan vegan beslenmeden yana yapanlara iyi bir haberimiz var: vegan dondurma tarifimiz sayesinde yazın dondurma yemekten mahrum kalmayacaksınız. İşte evde vegan dondurma tarifimiz!

Yemek 19-07-24 19:30

Evde süt reçelli çikolatalı dondurma tarifi: Evde süt reçelli çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarını süsleyen lezzetlerden biri ve son yıllarda popülerleşmiş olan süt reçelini çikolatayla birlikte dondurma olarak denemediyseniz evde süt reçelli çikolatalı dondurma tarifimize mutlaka göz atmalısınız. Bu tarifi deneyerek hem lezzetli hem de serinletici bir dondurma hazırlayabilirsiniz.

Yemek 19-07-24 19:11

Evde şekersiz dondurma tarifi: Evde şekersiz dondurma nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmesinden taviz vermeden de hem lezzetli hem de pratik bir şekilde hazırlanabilen dondurmalar yapılabilir. Evde şekersiz dondurma tarifini mutlaka denemeli yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisinden kurtulmak için bu dondurmanın ferahlatıcı etkisinden yararlanmalısınız. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 19-07-24 19:00

Evde karpuzlu dondurma tarifi: Evde karpuzlu dondurma nasıl yapılır?

Karpuz yaz sıcakları ile baş etme konusunda en etkili meyvelerden biri olarak bilinir. Dondurma sevenlere ve bu sıcaklardan lezzetli bir şekilde korunmak isteyenlere hem dondurma hem de karpuz tadında bir tarifimiz var. İşte evde karpuzlu dondurma tarifi!

Yemek 19-07-24 18:54

Evde üç malzemeli dondurma tarifi: Evde üç malzemeli dondurma nasıl yapılır?

Sadece üç malzeme kullanarak hem lezzetli hem de sıcak yaz günlerinin bunaltıcı etkisinden kurtaracak serinlikte bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Sadece birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu tarifi çok seveceksiniz. İşte evde üç malzemeli dondurma tarifi!

Yemek 19-07-24 18:48

Evde cevizli dondurma tarifi: Evde cevizli dondurma nasıl yapılır?

Sıcak yaz günlerinde içleri ferahlatan, damakları serinleten bir dondurmaya kimse kolay kolay hayır diyemez. İşte sizi bunaltıcı havanın olumsuz etkilerinden koruyacak, birkaç dakika içinde kolayca hazırlayabileceğiniz evde cevizli dondurma tarifimiz!

Yemek 19-07-24 18:36

Evde ahududu sorbe tarifi: Evde ahududu sorbe nasıl yapılır?

Kırmızı meyve sevenler yaz aylarının sıcak günlerinde hem lezzetli hem de serinletici etkili bir sorbe yapmak için evde ahududu sorbe tarifimize mutlaka göz atmalılar. Bu tarif hem çok lezzetli hem de yapımı son derece kolay.

Yemek 18-07-24 06:55

Evde limon sorbe tarifi: Evde limon sorbe nasıl yapılır?

Bir limonla neler yapılabileceğinin en lezzetli kanıtlarından biri evde limon sorbe tarifi. Bu tarifin hem yapımı son derece pratik hem de yaz sıcaklarına karşı serin kalabilmek için harika bir yöntem. İşte evde limon sorbe tarifi ve gerekli malzemeler!

Yemek 18-07-24 06:40

Evde mango sorbe tarifi: Evde mango sorbe nasıl yapılır?

Tropikal meyvelerle serinletici ve lezzetli bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Dışarıdan hazır almak yerine kendi mutfağınızda yapabileceğiniz evde mango sorbe tarifi hem pratik hem de kolay bulunan malzemeler ile kısa süre içinde yapılabilen bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-07-24 06:12

Evde şeftali sorbe tarifi: Evde şeftali sorbe nasıl yapılır?

Dondurma yapımından çok daha kısa süren ve hazırlanışı daha pratik olan evde şeftali sorbe tarifimiz ile yazı çok daha kolay geçireceksiniz. Mevsiminde taptaze şeftalilerle hazırlayabileceğiniz bu tarif için gerekli malzemeleri ve tarif aşamalarını aşağıda görebilirsiniz.

Yemek 18-07-24 06:03

Evde kavun sorbe tarifi: Evde kavun sorbe nasıl yapılır?

Yaz mevsiminin gelmesi ile tezgahlardaki yerini alan kavun ile enfes bir sorbe hazırlayabilirsiniz. Hem lezzeti damaklarda kalacak hem de yaz sıcaklarında ferahlatacak evde kavun sorbe tarifimizin yapımı da son derece kolay.

Yemek 18-07-24 05:57

Evde kaymaklı dondurma tarifi: Evde kaymaklı dondurma nasıl yapılır?

Kahvaltıda ya da tatlıların yanında kaymak olmadan olmaz diyenlere evde kaymaklı dondurma tarifimiz var. Kaymağın lezzetini ve dondurmanın serinletici etkisini bir araya getiren evde kaymaklı dondurma tarifi yaz boyu favoriniz olacak! İşte tarifimiz...

Yemek 18-07-24 05:51

Evde damla sakızlı dondurma tarifi: Evde damla sakızlı dondurma nasıl yapılır?

Türk mutfağındaki sütlü tatlıların yıldızı damla sakızı ile ferah ve lezzetli bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Hem yapımı çok kolay olan hem de son derece lezzetli olan bu tarifi çok seveceksiniz. İşte evde damla sakızlı dondurma tarifi!

Yemek 18-07-24 05:41

Evde incirli dondurma tarifi: Evde incirli dondurma nasıl yapılır?

İster mevsiminde taptaze incirlerle isterseniz de markette kolaylıkla bulabileceğiniz kuru incirlerle hazırlayabileceğiniz hem pratik hem de serinletici ve lezzetli bir tarifimiz var: Evde incirli dondurma tarifi!

Yemek 18-07-24 05:35

Evde zencefilli dondurma tarifi: Evde zencefilli dondurma nasıl yapılır?

Sağlıklı beslenmesinden de damak tadından da taviz vermeyenler için hem serinletici hem de lezzetli ve sağlıklı bir tarifimiz var: Evde zencefilli dondurma tarifi! Bu tarifimizi siz de evde kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinize de sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-07-24 05:29

Evde fıstık ezmeli çikolatalı dondurma tarifi: Evde fıstık ezmeli çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Fıstık ezmesi sevenlerden ve yaz günü sıcaklarında bunalınca dondurma yemeği tercih edenlerdenseniz bu tarifi çok seveceksiniz. Pratik bir şekilde hazırlayıp servis edebileceğiniz evde fıstık ezmeli çikolatalı dondurma tarifi için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz.

Yemek 18-07-24 05:20

Evde süt reçelli dondurma tarifi: Evde süt reçelli dondurma nasıl yapılır?

Efsane lezzetlerden biri olan süt reçeli ile yaz sıcaklarının ferahlatıcı tadı dondurmayı birleştiren bu tarifi çok seveceksiniz. Süt reçelini hazır alabileceğiniz gibi isterseniz kendiniz de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte evde süt reçelli dondurma tarifimiz...

Yemek 18-07-24 05:08

Evde beyaz çikolatalı dondurma tarifi: Evde beyaz çikolatalı dondurma nasıl yapılır?

Hem çikolata hem dondurma sevenler bu tarifi çok sevecek! Evde beyaz çikolatalı dondurma tarifinin yapımı kolay bir o kadar da lezzetli. Bu tarifi hazırlayarak sıcak yaz günlerinde ferahlamakla kalmayacak damakları enfes bir lezzetle de buluşturmuş olacaksınız.

Yemek 18-07-24 05:02

Evde kayısılı dondurma tarifi: Evde kayısılı dondurma nasıl yapılır?

Tezgahlarda mevsimi gelince taze taze bulabileceğiniz yazın habercisi kayısılarla sıcak yaz günlerinde serinletecek bir dondurma hazırlayabilirsiniz. İşte hem içinizi ferahlatacak hem de damakları şenlendirecek evde kayısılı dondurma tarifimiz!

Yemek 18-07-24 04:54

Evde kestaneli dondurma tarifi: Evde kestaneli dondurma nasıl yapılır?

Bursa şehri ile özdeşleşmiş olan lezzetlerden kestane ile hem ferahlatan hem de enfes bir dondurma tarifimiz var. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz kestaneli dondurma tarifini siz de deneyebilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Yemek 18-07-24 04:46

Evde karadutlu dondurma tarifi: Evde karadutlu dondurma nasıl yapılır?

Mevsiminde taptaze olan, rengarenk meyveler ile kendi mutfağınızda enfes dondurmalar hazırlayabilirsiniz. İşte elinizin altında her zaman olabilecek kolay bulunan malzemeler ve son derece pratik tarif aşamalarından oluşan evde karadutlu dondurma tarifimiz!

Yemek 18-07-24 04:38

Evde kurabiyeli dondurma tarifi: Evde kurabiyeli dondurma nasıl yapılır?

Farklı ve lezzetli bir dondurma tarifi için evde kurabiyeli dondurma tarifimizi deneyebilirsiniz. Bu tarif hem sıcak yaz günlerinde ferahlamanızı sağlayacak hem de damağınızda uzun süre enfes bir tat bırakacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-07-24 03:49

Evde limonlu dondurma tarifi: Evde limonlu dondurma nasıl yapılır?

Birkaç malzemeyle yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisinden kurtaracak enfes bir dondurma hazırlayabilirsiniz. Evde limonlu dondurma tarifi için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeleri ve tarif aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 18-07-24 03:35

Evde kakaolu dondurma tarifi: Evde kakaolu dondurma nasıl yapılır?

Sıcak bir yaz günü elinizin altında olan malzemelerle ferahlatıcı ve lezzetli bir dondurma yapabilirsiniz. Evde kakaolu dondurma tarifi sayesinde hem serinleyecek hem de bu lezzetin tadına doyamayacaksınız. Ayrıca yapımı da çok kolay bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-07-24 03:10