Ezogelin Çorba Tarifi Haberleri

Ezogelin çorbası tarifi: Ezogelin çorbası nasıl yapılır?

Türkiye’ye has birçok lezzet vardır. Ülkenin dört bir yanındaki farklı bölgelerden, şehirlerden ya da köylerden yemekler, çorbalar, tatlılar ya da farklı atıştırmalıklar çıkmıştır. İsimleri ile ayrı, lezzetleri ile ayrı dikkat çeken bu yiyeceklerden biri de Gaziantep’ten doğduğu bilinen ezogelin çorbasıdır. Sadece birkaç malzeme ile yapılan bu çorba, birçok yemek davetinde tercih edilen, hem lezzetli hem de pratik bir tarifi bulunan çorbalar arasında yer alır.

Yemek 26-12-2023 17:44

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 13. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünüyorsanız Ramazan ayının 13. gününe özel iftar menüsüne bakabilirsiniz. Sağlıklı ve doyurucu yemeklerden oluşan bu enfes menünün tadına doyum olmuyor. Geleneksel tatlardan hoşlanıyorsanız bu iftar menüsünü denemelisiniz.

Yemek 04-04-2023 11:03

Dillere destan ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası malzemeleri neler?

Lezzetiyle gönüllerde taht kurmuş ezogelin çorbası Türk mutfağına ait bir çorbadır ve sıklıkla sofralarda yerini alır. Genellikle akşam yemeğinden önce tüketilen bu çorba, tarifi de oldukça pratik olduğu için tercih edilir. Ezogelin çorbası kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten yapılır.

Yemek 24-03-2022 00:13

Lokantaların demirbaşı evlerin vazgeçilmezi dumanı üstünde ezogelin çorbası tarifi!

Ezogelin çorbası, mutfaklarda en çok tercih edilen geleneksel malzemelerden oluşan mis gibi ve doyurucu çorbalardan biridir. Adını Ezo Gelin hikayesinden alan bu çorba neredeyse her lokantanın menüsünde yer alır. Çok malzemeli olsa da yapımı kolay ezogelin çorbası tarifi için doğru yere geldiniz. Peki ev yapımı veya lokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte videolu anlatımıyla ezogelin çorbası tarifi...

Yemek 08-01-2021 10:40

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak Ezogelin çorbası tarifi

Anadolu'nun önde gelen lezzetlerinden Ezogelin çorbası, tarifinde bulunan mercimek, bulgur ve pirinç sayesinde doyurucu ve besleyici olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Türk damak zevkine hitap ettiğinden lokantaların vazgeçilmezleri arasında bulunan Ezogelin çorbası, kolay tarifi ile evlerde de sofların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Düdüklü tencerede kolay şekilde hazırlanabilen Ezogelin çorbası tarifini lokanta usulü hazırlamak için yapmanız gerekenler...

Yemek 29-12-2020 14:15