Kızartma Tarifi Haberleri

Bu yöresel lezzeti yemeye doyamayacaksınız! Kızartma severlerin baş tacı Antakya usulü öcce tarifi

Yemek kültürü açısından oldukça zengin olan ülkemizin her yerinde birbirinden farklı yöresel lezzetler yapılıyor. Bu lezzetlerden bazılarının ismi ise gizli kalmış durumda. Biz de bu gizli kalmış lezzetlerden birini bugün gün yüzüne çıkarıyoruz: Antakya usulü öcce. Bu yöresel yemeğin ismini daha önce duymamış olabilirsiniz. Fakat ilk denemenizden itibaren müptelası olacaksınız!

Yemek

Kalori hesaplayanların imdadına yetiştik! Sağlıklı bir sebze kızartması tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmez tarifi olan kızartmanın o muhteşem tadı hepimizin malumu. Siz de bu lezzetten vazgeçemiyor ama kilo almaktan da çekiniyorsanız, bu tarifimiz tam da size göre. Bu sefer sebzeleri kızartmak yerine fırınlıyoruz. Böylece sağlıklı bir lezzet elde ediyoruz, sosu da cabası İşte kolayca hazırlanabilen ve sağlıklı kızartma tarifiniz hazır.

Yemek

Uzmanı sırrını açıkladı! Yağ çektirmeden domates soslu patlıcan-patates-kabak kızartması yapmak için...

Özellikle yaz aylarında tercih edilen domates soslu karışık sebze kızartması; her ne kadar iştahımızı kabartsa da, sağlıksız olduğu için tüketmekten kaçındığımız bir yemek. Patlıcan, kabak ve patates kızartmasının sağlıksız olmasının en önemli nedenlerinden biri de sebzelerin fazla yağ çekmesi. Bu içeriğimizde, bu üç sebzenin kızartmasını yaparken yağ çektirmemek için bilmeniz gereken püf noktalarını paylaştık.

Yemek

Ne yediğiniz kadar nasıl pişirdiğiniz de önemli! En sağlıklı pişirme yöntemi hangisidir?

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek yapmanın püf noktaları aslında doğru pişirme tekniklerine karar verebilmektir. Herhangi bir yiyecek yüksek bir sıcaklıkta ısıtıldığında, o yiyeceği yediğimiz zaman hücrelerimize zarar veren kimyasal değişiklikler meydana gelir. Peki, yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri nelerdir? Hangi yiyecekleri nasıl pişirmeliyiz? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.

Yemek

Yoğurtlu şalgam kızartması tarifi

Yoğurtlu şalgam kızartması, alıştığımız kızartma tariflerinden oldukça farklı ve son derece lezzetli bir yemek. İftar için farklı tarif arayanlara özel yoğurtlu şalgam nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla paylaşıyoruz.

Yemek