Şambali Tarifi Haberleri

Bu lezzete bayılacaksınız! Tam kıvamında şambali tatlısı tarifi! Şambali nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Şam tatlısı ve şambaba olarak da bilinen Şambali tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarından biri. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan bu tatlıyı evde yapmak da çok zor değil. Tam kıvamında şambali tatlısı yapmanız için bilmeniz gerek bazı püf noktalar var. Peki, Şambali nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Yemek 05-10-2023 15:07

Tam kıvamında şambali tarifi! Şambali tatlısı nasıl yapılır?

Şambali tatlısı tatlıcıların vitrinlerinin göz bebeği olarak görülüyor. Özellikle nostaljik lezzetleri sevenlerin vazgeçilmezi olan şambali tatlısının yapımının zor olduğu düşünülüyor. Ancak bu şambali tarifine sadık kalarak tam kıvamında şambali tatlınızı yapabilirsiniz.

Yemek 08-05-2023 17:20

Şambali tatlısı nasıl yapılır? İzmir'in meşhur lezzeti şambali tarifi malzemeleri ve yapılışı!

"Şambali tatlısı nasıl yapılır?" sorusu MasterChef seyircileri tarafından sorgulanıyor. MasterChef'te haftanın ilk dokunulmazlık oyununda şefler dünyadan sokak lezzetleri konsepti odağında yarışmacılardan 9 farklı tarif yapmalarını istedi. Bunlardan biri olan İzmir'in meşhur tatlısı şambali tarifi seyirciler tarafından merak edildi. Peki, Şambali tatlısı nasıl yapılır? İşte şambali tarifi malzemeleri ve yapılışı...

Yemek 15-10-2022 21:27

Dillere destan sokak tatlısı: Bademli şam tatlısı tarifi

Sokaklarda arabaların içinde satılan Şam tatlısı artık evinizde.

Yemek 01-07-2020 12:27

Şambali tarifi: Hakiki şambali tatlısı yapılışı

Hakiki şambali tarifi arayanlar için tatlının yapılışını anlatacağız. İzmir'in meşhur şambali tatlısı nasıl yapılır diyenler için ustasından adım adım tüyolar geliyor, buyursunlar.

Yemek 03-06-2020 15:03