Yaprak Haberleri

Son 94 yılın en sıcak yazı! Böylesi ilk defa görüldü, Bolu’da şaşırtan olay…

Hava sıcaklıkları Türkiye genelinde mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam ediyor. Türkiye genelinde bir çok ilde sıcaklık rekorları peş peşe kırılırken son 94 yılın en sıcak yazının yaşandığı Bolu’dan gelen haberler de dikkat çekti. Yaşanan kuraklık nedeniyle yaz ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde ağaçların yaprakları sararıp döküldü. Yaz yağmurları bu sene etkisini göstermedi. Endişelendiren detayları uzmanlar paylaştı.

Haber 23-08-2023 13:40

Yaprak biti nasıl yok edilir, nasıl mücadele edilir? Yaprak biti ile mücadele yöntemleri ve yaprak biti için doğal ilaç tarifleri nedir?

Yaprak bitleri, bitki özüyle beslenen zararlılardır. Sebze ve meyvelere büyük zararlar verebilen yaprak bitleri yüksek üreme kapasiteleri ile bilinirler. Küçük böcekler olarak da bilinen bu canlılar halka açık yeşil alanlarda, tarlalarda, bahçelerde ve hatta saksı çiçeklerinde görülebilir. Bitkilere toksik maddeler aktarabilen yaprak bitleri, bitki gelişimini sabote ederler. Meyve ve sebzeler deformasyona uğrar, küçük veya şekilsiz kalabilir. Peki, yaprak biti neden olur ve nasıl yok edilir?

Haber 20-03-2023 17:45

Kırklareli'ndeki su basar ormanları güz mevsimi renklerine büründü

Avrupa'nın en büyük su basar ormanlarından İğneada longozları sonbaharın renklerini yansıtıyor.

Yurthaber 09-11-2022 10:21

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız! Yapraklarının faydaları şok ediyor

Uzmanlar sebze ve meyvelerin zinde ve sağlıklı bir yaşam için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyorlar. Yemek yaparken birçok yiyeceğin kabukları, çekirdekleri çöpe atılıyor. Ancak bazı gıdalar var ki çöpe giden kabukları, çekirdekleri de en az kendi kadar şifa dağıtıyor. Karnabaharın yeşil yaprakları da bu sebzenin en faydalı kısımlarından. İşte karnabahar yaprağının faydaları...

Haber 27-10-2022 11:12

Yaprak

Yaprak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yaprak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kuruttuğu yaprakları sanat eserine dönüştürüyor

Balıkesir'de emekli albay Soner Göktürk, çeşitli işlemlerden geçirdiği kauçuk, dut, ayva ve armut ağaçlarının yapraklarına manzara ile insan, hayvan, doğa figürleri resmederek hazırladığı eserleriyle ilk kişisel sergisini açtı - Göktürk: - "Konya'da Hazreti Mevlana'yı anma etkinliklerinde bir sanatçının icra etmiş olduğu yaprak üzerine resimdeki hat sanatı beni derinden etkilemişti. Çabalarımın sonucunda yaprakları resimle buluşturdum"

Yurthaber 22-08-2022 11:03