Kronik Dejeneratif Hastaliklar Haberleri

Günde 30 dakika yapmak yetiyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Egzersizin sağlıklı yaşam için önemine dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Beril Özturan, “Her gün en az 30 dakikanızı fiziksel aktivite için ayırdığınızda daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilir, yaşam kalitenizi artırabilir ve kronik sağlık problemlerine yakalanma riskini azaltabilirsiniz” dedi.

Kadin 2024-05-11 08:18:58

Parvovirüs B19 tehlikesi! Çocuklarda yayılmıştı, yetişkinleri de etkiliyor: Yoğun eklem ağrısıyla kendini gösteriyor

Özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen ve beşinci hastalık olarak bilinen Parvovirüs B19 son günlerde yetişkinleri de etkilemeye başladı. Tıbbi Mirobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya’nın verdiği bilgiye göre, yetişkinlerde şiddetli eklem ağrısı ve şişlikle seyreden bu durum farklı hastalıklarla da karıştırılabiliyor. Parvovirüs B19’un kronik bir hastalığı olmayan çocuk ve yetişkinlerde hafif seyirli olduğunu hatırlatan Topkaya önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Kadin 2024-05-10 15:42:11

Gece öksürüklerine dikkat! Uzmanı uyardı: Bu hastalığın habercisi olabilir! Her yıl 450 binin üzerinde ölüme yol açıyor

Astımın dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve her yıl 450 binin üzerinde ölüme yol açtığı bilinen kronik bir hastalık olduğunu söyleyen İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, “Hastalık; tekrarlayan öksürük, nefes darlığı, göğüste baskı hissi, hırıltılı-hışıltılı solunum gibi yakınmalarla kendini gösterir. Bu yakınmaların tekrarlaması ve uzun sürmesi astımın habercisi olabilir. Gece veya sabaha karşı öksürük ve nefes darlığı ataklarında artma olur” dedi.

Kadin 2024-05-07 12:20:26

Sıra dışı tedavi: Denizin 14 metre altındaki basınca eş değer! Kimi duymaya başladı kimi ağrılarından kurtuldu... Türkiye'nin her yerinden talep var

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde uygulanan ‘Hiperbarik Oksijen Tedavisi’ ile farklı hasta grupları denizin 14 metre altındaki basınç uygulanarak yüzde 100 oksijen verilerek tedavi ediliyor. Özellikle kronik yarası bulunan, radyoterapi gördükten sonra vücudunda yaralar oluşan, ani işitme ve görme kaybı yaşayan hastalara uygulanan her birisi 2 saat süren 30 seanslık tedavi, bugüne kadar yüzlerce kişinin sağlığına kavuşmasına vesile oldu.

Haber 2024-05-06 14:35:47

Diğer Haber Etiketleri

eo Kalp‎ sistol ruh sağlığı ayaklar gribal enfeksiyon kan hastalıkları parvovirüs sırt viral enfeksiyon öksürük astım tedavi kurdeşen sedimantasyon aile ve sosyal hizmetler destek ödemeleri bütçe ankilozan ankilozan spondilit sedef sedef hastalığı sedef hastalığı tedavisi meniere meniere hastalığı mon Ramazan Oruç iftar havuç hormon testi östrojen hormonal bozukluk havuç salatası tarifi sivilce saç dökülmesi Cinsel isteksizlik Akciğer‎ balıkları dolgu diş civa zehirlenme sis hastalık virüs hamsi Karadeniz fiyat kilo stres alara damarlar ense ense ağrısı hücre hücreler iltihap orman meyveleri patojen parkinson crohn hastalığı gül hastalığı Canan Karatay prof dr canan karatay Cinsellik sağlıklı beslenme karatay diyeti Hacettepe Üniversitesi fizik tedavi egzama fibromiyalji fibromiyalji nedir fibromiyalji tedavi edilmezse ne olur ms atak belirtileri ms belirtileri ms hastalığı ms hastalığı belirtileri ms hastalığı neden olur ms hastalığı nedir ms hastalığı tedavisi ms nedir ms tedavisi gastrit gastrit belirtileri gastrit neden olur gastrit nedir geyik deli dana hastalığı fenomen büyük beden diyet diyet listesi diyarbakır gazi yaşargil eğitim ve araştırma hastanesi il sağlık müdürlüğü kalp yetmezliği Şırnak gırtlak kanseri böbrek hastalığı belirtileri böbrek hastalıkları kaşıntı uyku kramp kaygı bozukluğu kaygı bozukluğu belirtileri Halsizlik halsizlik nasıl geçer halsizlik ne iyi gelir yorgunluk Amerika Beyin nötrofil nötrofil düşüklüğü depresyon depresyon belirtileri depresyon nasıl geçer? depresyona ne iyi gelir depresyondan kurtulma yolları depresyondan kurtulmanın yolları Tunç Soyer Hamza Dağ Fahrettin Koca grip aşısı uykusuzluk ayak bileğinde ödem hüda par eğitim sistemi Milletvekili meteoroloji hava durumu bugün hava nasıl istanbul hava durumu son dakika hava durumu şeker hastalığı ağustos evde bakım evde bakım hizmeti evde bakım hizmetleri meteoroloji genel müdürlüğü taksi Şoför

Kurdeşen (Ürtiker) nedir, neden olur? Kurdeşene ne iyi gelir? Kurdeşen (Ürtiker) belirtileri ve tedavisi

Kurdeşen, tıp literatüründe urtiker olarak da bilinen, cildin aniden kırmızı, kaşıntılı şişliklerle kaplanmasıyla karakterize olan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu şişlikler genellikle dakikalar içinde ortaya çıkar ve birkaç saat veya gün içinde kaybolabilir. Ancak bazı durumlarda, kurdeşenler uzun süreli veya kronik olabilir. Peki, kurdeşen nasıl geçer?

Haber 30-04-24 17:30

Sedimantasyon nedir, kaç olmalı? Sedimantasyon yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir?

Sedimantasyon özellikle romatizmal hastalıklar gibi kronik inflamatuar durumların izlenmesinde ve teşhisinde kullanılır. Romatizmal hastalıkların aktivitesi genellikle sedimantasyon hızının artmasıyla ilişkilidir. Ayrıca enfeksiyonların varlığını belirlemek ve enfeksiyonun tedaviye yanıtını izlemek için de kullanılabilir. Peki, sendimantasyon nedir?

Haber 29-04-24 12:46

Bakan Göktaş duyurdu! Destek ödemeleri programında bütçe artırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı’nın bütçesinin artırıldığını duyurdu. Söz konusu programdan temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalıkları olan vatandaşlar yararlanıyor.

Finans 17-04-24 09:56

Ankilozan Spondilit nedir? Ankilozan Spondilit belirtileri ve tedavisi

Ankilozan Spondilit kronik bir inflamatuar hastalık olup genellikle omurga ve pelvik bölgelerdeki eklemleri etkileyen bir tür romatizmal hastalıktır. Ankilozan Spondilit genellikle genç erişkinlerde başlar ve yaşam boyu devam edebilir. Bu hastalık, omurga kemiklerinin arasındaki eklemleri ve eklemleri esnekliğini kaybettirerek zamanla omurga hareketlerini kısıtlar. Bu durum, kişinin hareket kabiliyetini ciddi şekilde etkileyebilir ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir.

Haber 25-03-24 20:11

Sedef hastalığı nedir, neden olur? Sedef hastalığı belirtileri ve tedavisi

Sedef hastalığı, deriyi etkileyen kronik bir inflamatuar bir rahatsızlıktır. Genellikle ciltte kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösterir. Bu hastalık, genellikle döküntülerin belirgin olduğu bölgelerde, özellikle dirsekler, dizler, saç çizgisi, bel ve tırnaklar gibi bölgelerde ortaya çıkar. Ancak sedef hastalığı sadece ciltte değil, bazen eklem ağrısı ve şişmesi gibi eklem semptomları da yol açabilir.

Haber 23-03-24 11:43

Meniere hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Meniere hastalığının çaresi var mı?

Meniere hastalığı, iç kulağın dengesini sağlayan yapıların anormal bir şekilde çalışması sonucunda ortaya çıkan kronik bir iç kulak bozukluğudur. Bu hastalık genellikle ani başlayan baş dönmesi atakları, işitme kaybı, kulak çınlaması ve dolgunluk hissi gibi semptomlarla karakterizedir.

Haber 13-03-24 19:12

Diyabet, hipertansiyon ve kalp hastaları aman dikkat! Ramzan'da oruç kararı almadan önce bunları bilmelisiniz

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.

Kadin 11-03-24 12:06

Hormonları dengeleyip fazla östrojeni vücuttan atıyor! Bel bölgesinde yağlanma, kilo vermede zorluk ve kronik yorgunluğa son veriyor

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlarken bazı yiyecekler özellikle belirli sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için birebir faydalar sağlayabilir. Çiğ havuç salatası hormon dengesini sağlayıp fazla östrojenin vücuttan atılmasına destek olabilir. Bu sayede saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, kısırlık, düşük libido ve kilo problemlerine birebir fayda sağlar.

Kadin 23-02-24 15:59

Dolgularda cıva tehlikesi! Zehirleyerek yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına yol açıyor

Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.

Kadin 20-02-24 15:56

Saat verip uyardı: Ölümcül olabilir sakın dışarı çıkmayın!

Kronik rahatsızlığı olanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Galip Ekuklu, sisin etkili olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, spor veya aktivite yapacaklarsa o saatlerde yapmamaları tavsiyesinde bulundu.

Haber 10-02-24 15:05

Kronik hastalığı olanlarda ölüm riski 241 kat artıyor! 'Halsizlik ve kas ağrıları haftalarca devam edebilir'

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, grip sebebiyle ölüm riskinin kalp-damar hastalığı olanlarda 52 kat, akciğer hastalığı olanlarda 120 kat, hem kalp-damar hem de diyabeti olanlarda 241 kat arttığını söyledi.

Haber 02-02-24 13:48

Bugün en yüksek fiyatını gördü, esnaf bir daha fiyatı düşmez dedi! Kilosu 150 lira ama stresi azaltıyor

Türkiye'nin en lezzetli zenginliklerinden olan hamsi hem satıcısını hem alıcısını şaşırttı. Tarihinin en yüksek fiyatını gören hamsi için kötü haber de geldi. Fiyatının bir daha düşmeyeceği belirtilen balıkçılar hamsi azlığından şikayet etti. Selensiyum gibi antioksidanlar açısından zenginliğiyle bilinen hamsi vücuttaki oksidatif stresi azaltarak kronik hastalıkların önlenmesine de yardımcı oluyor.

Finans 30-01-24 14:46

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 13-01-24 17:59

Crohn hastalığı nedir? Crohn hastalığı belirtileri ve tedavisi

Crohn hastalığı sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratan, kronik bir iltihabi bağırsak hastalığıdır. Genellikle bağırsakların herhangi bir bölgesinde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık, sindirim sistemi boyunca iltihaplanmaya ve dokularda hasara neden olabilir. Crohn hastalığı, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve tedavi edilmediğinde komplikasyonlara yol açabilir. Peki, Crohn hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:49

Gül hastalığı nedir? Gül hastalığı belirtileri ve tedavisi

Halk arasında gül hastalığı olarak da adlandırıldığı görülen rozasea, genel olarak yüzde kırmızılık, şişme ve küçük kırmızı damarların belirdiği bir cilt durumudur. Bu kronik cilt hastalığı, genellikle orta yaşlı yetişkinleri etkiler. Ancak rozasea, her yaş grubundan insanı da etkileyebilir. Rozasea genellikle güneşe maruz kalma, stres, sıcak içecekler, baharatlı yiyecekler ve alkol gibi tetikleyici faktörlere tepki olarak ortaya çıkar. Peki gül hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 17:09

Canan Karatay'dan kilo veremeyenler için ezber bozan sözler! Önce Bu bir kısır döngü! dedi, sonra uyardı: Vücudun en büyük düşmanı!

Ezber bozan açıklamaları ile gündemden düşmeyen ünlü doktor Canan Karatay, sağlık beslenme düzenine dikkat etmelerine karşın kilo veremeyen kişiler için uyarıda bulundu. Kronik strese değinen uzman isim, "Vücudun en büyük düşmanı" dedi. Canan Karatay, "İnsülin yüksekliği ile kortizol yüksekliği birlikte gittiği zaman seks hormonu da azalır." ifadesini kullandı.

Haber 24-12-23 14:23

Hacettepe Üniversitesi'nde 'biyonik giysi' ile tedavi yöntemi uygulandı! Yüzde 70-80 oranında iyileşme...

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde klinik çalışmaları yürütülen 'biyonik giysi' ile tedavi, 6 ayda kronik bel-boyun rahatsızlığı çeken hastalar ile multipl skleroz (MS) hastalarında uygulandı. Ön sonuçlara göre tedavinin uygulandığı 45 hastada yüzde 70-80 oranında iyileşme sağlandı. Ayrıca yorgunluk, bitkinlik ve uyku problemi çeken hastaların şikayetlerinin çoğunun da bu tedaviyle birlikte ortadan kalktığı görüldü.

Haber 21-12-23 19:02

Saç egzaması neden olur, nasıl geçer? Saç egzamasına ne iyi gelir?

Egzama derinin iltihaplanmasıyla karakterize edilen kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Bu durum ciltte kızarıklık, kaşıntı, kabarcıklar, kuruluk ve pullanma gibi belirtilerle kendini gösterir. Egzama genellikle genetik faktörler, cilt kuruluğu, bağışıklık sistemi sorunları veya çevresel etmenler nedeniyle ortaya çıkabilir. Egzama cildin doğal bariyerini etkileyerek ciltte su kaybına neden olabilir ve bu da kaşıntı ve tahrişin artmasına yol açabilir.

Haber 30-11-23 23:48

Fibromiyalji nedir, neden olur? Fibromiyalji belirtileri nelerdir?

Günümüzde birçok kişi yaşamın hızına ayak uydururken sık sık görünmeyen bir düşmanla, yani fibromiyalji ile karşı karşıyadır. Fibromiyalji yaygın kas ağrıları, yorgunluk ve uyku problemleri gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir ağrı sendromudur. Fibromiyalji hem kişilerin hayat kalitesini olumsuz etkiler hem de tıbbi testlerle kolayca teşhis edilemediği için tedavisi gecikebilir, zor olabilir. Peki, fibromiyalji nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 24-11-23 14:24

MS hastalığı nedir, neden olur? MS belirtileri nelerdir?

MS ya da EMES sinir sistemini etkileyen kronik bir hastalıktır. MS, bağışıklık sistemi vücutta sinir liflerini koruyan miyelin tabakasına saldırdığında ortaya çıkar. Bu durum iletişim hatlarını zayıflatarak çeşitli semptomlara yol açabilir. MS genellikle genç yetişkinlerde ve kadınlarda daha sık görülür. MS ile yaşayan bireyler, yaşam tarzı değişiklikleri ve destek gruplarından faydalanarak hastalıkla baş etmeyi öğrenebilirler.

Haber 24-11-23 13:56

Gastrit nedir, belirtileri nelerdir? Gastrit neden olur?

Midenin iç yüzeyini kaplayan mukoza tabakasının iltihaplanması sonucu ortaya çıkan gastrit, günlük yaşantımızı olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Hafif ve kronik olabileceği gibi ani ve şiddetli ataklar şeklinde de ortaya çıkabilir. Gastrit mide duvarının hasar görmesiyle birlikte mide asidinin normalden daha fazla salgılanmasıyla başlar.

Haber 23-11-23 15:02

Deli dana hastalığı ile aynı aileden! Zombi geyik hastalığı yayılıyor... İnsanlar için de risk olabilir

ABD başta olmak üzere tüm dünyada engellemeye yönelik devam eden çabalara rağmen, ölümcül kronik zayıflama hastalığı (CWD) ya da halk arasındaki adıyla zombi geyik hastalığı aşısı veya tedavisi bulunmayan bir tehdit olmaya devam ediyor.

Trend 22-11-23 08:34

Büyük beden gezgin olduğunu söyledi! Uçak koltuklarının boyutuna isyan etti... Daha büyük olması gerekiyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin Baltimore kentinden Hanna Brandow büyük beden bir gezgin olarak yaşadığı zorluklardan söz ederek havayolu firmalarına adeta isyan etti. TikTok'ta büyük beden ve kronik hastalığı olan yolcular için en önemli seyahat ipuçlarını paylaşan Brandow, emniyet kemeri uzantısı taşımak zorunda olduğunu belirterek uçak koltuklarının boyutuna isyan etti.

Trend 09-11-23 15:03

Diyet nedir, nasıl yapılır? Sağlıklı beslenme ve diyet tüyoları

Sağlıklı beslenme ve diyet kavramları birçok kişi için karmaşık veya korkutucu olabilir. Ancak aslında bu vücudunuzun sağlığını ve iyi hissetmenizi desteklemek için kullanabileceğiniz güçlü araçlardır. Sağlıklı beslenme ve diyet, sadece kilo kontrolü değil, aynı zamanda genel sağlığınızı iyileştirme ve kronik hastalıkları önleme konularında da büyük bir rol oynar.

Haber 31-10-23 22:56

Şırnak'ta ambulans helikopter kalp ve kronik böbrek yetmezliği hastası için havalandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kalp ve kronik böbrek yetmezliği olan hasta, Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Diyarbakır'a sevk edildi.

Yurthaber 31-10-23 15:41

Gırtlak kanseri neden olur? Gırtlak kanseri nasıl ortaya çıkar?

Gırtlak kanseri, gırtlak (larenks) bölgesinde meydana gelen bir kanser türüdür. Larenks, ses tellerini içeren ve soluk borusu ile yemek borusunu birleştiren bir organdır. Gırtlak kanseri, genellikle kronik sigara içimi, aşırı alkol tüketimi ve bazı mesleki maruziyetler gibi risk faktörleriyle ilişkilendirilir.

Haber 31-10-23 09:54

Bu belirtiler varsa dikkat! Böbreklerinizde sorun olabilir, sakın vakit kaybetmeyin

Böbrekler kandaki atık ürünlerin temizlenmesini sağlar. Kronik böbrek hastalığı belirtileri denildiğinde akla gelen ilk şey sıklıkla idrara çıkmak ve susuzluk oluyor. Hastaların birçoğu kronik böbrek hastalığının diğer belirtilerini ya bilmiyor ya da göz ardı ediyor. Bu belirtiler varsa doktora görünün böbreklerinizde sorun olabilir.

Haber 30-10-23 11:48

Yaygın anksiyete bozukluğu tedavi edilmezse ne olur? Yaygın anksiyete tedavisi nedir?

Yaygın kaygı bozukluğu psikolojik sağlık alanında yaygın ve ciddi bir sorundur. Bu bozukluk, sürekli ve aşırı bir endişe durumu ile karakterizedir ve bu endişeler, kişinin günlük işlevselliğini ciddi şekilde etkileyebilir. YAB insanların yaşam kalitesini düşüren ve fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilen kronik bir rahatsızlıktır. Bu nedenle yaygın kaygı bozukluğunun tanınması, tedavisi ve önemi büyük bir öneme sahiptir. Peki, yaygın kaygı bozukluğu nasıl tedavi edilir?

Haber 26-10-23 22:22

Deli danalar gibi koşmayın diyen Canan Karatay'dan kritik uyarı! Kronik halsizliğin nedeni bakın neymiş...

Ezber bozan açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Sık sık 'Pilim bitti' diyerek yaşadıkları halsizliklerden dem vuranlara öneride bulunan uzman isim, içsel stres kadar fiziksel stresten de uzak durulması gerektiğini belirtip "Deli danalar gibi koşarsak, 8 saat tenis oynarsak halsizlik olur” dedi.

Haber 23-10-23 06:54

Tıp dünyasını şaşkına çeviren vaka! 6 yaşındaki kızın hastalığını durdurmak için beyninin çalışmayan diğer yarısı kapatıldı

Nadir bir beyin hastalığıyla mücadele eden 6 yaşındaki Güney Kaliforniyalı 6 yaşındaki Brianna Bodley isimli bir kız kalıcı beyin hasarına ve motor becerilerde bozulmaya yol açabilen kronik bir beyin iltihabı olan Rasmussen ensefalitinden kaynaklanan günlük nöbetlerle uğraşıyordu. 10 saat süren cerrahi operasyonun ardından 6 yaşındaki kızın beyninin çalışmayan kısmı doktorlar tarafından kapatıldı.

Trend 10-10-23 14:26

NEU (Nötrofil) nedir? NEU düşüklüğü neden olur?

Nötrofil (NEU) bağışıklık sisteminin önemli bir parçasıdır ve enfeksiyonlarla savaşta önemli bir rol oynar. NEU düşüklüğü kemik iliği sorunları, ilaçlar veya kronik enfeksiyonlar gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu durum vücudu enfeksiyonlara karşı savunmasız hale getirebilir. NEU seviyeleri düşükse bir sağlık profesyoneli ile görüşmek ve uygun tedaviyi almak önemlidir.

Haber 30-09-23 04:01

Ne parasızlık ne de stres! O rahatsızlığa yakalanmış olabilirsiniz, bu belirtiler varsa hemen uzmana görünün

Kronik yorgunluk, dikkat eksikliği ve saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız dikkat. Modern hayatın getirdiği rahatsızlıklardan biri yaşam kalitesini düşürüyor. İşte çoğu kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen o rahatsızlığın nedeni...

Haber 18-09-23 13:34

AK Partili Hamza Dağ'dan Tunç Soyer'e tepki: İzmir’de kronik problemler almış başını gidiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Yıldız Tar'ın yayınına katıldığı görüntüleri paylaştı. Dağ paylaşımında "İzmir’de kronik problemler almış başını gidiyor. Şehrin başındaki kişi bu sorunlara odaklanmak yerine sürekli LGBT dayatmasını bu şehrin gündemine sokmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Haber 17-09-23 22:31

Bakan Koca tarih vererek duyurdu! 15 Eylül'de başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması, normal takvimiyle başlıyor." ifadelerini kullandı.

Haber 14-09-23 21:24

Bu belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden doktora gidin! Böbreklerinizde sorun olabilir

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan böbrekler hayati önem taşıyor. Kronik böbrek hastalığı belirtileri denildiğinde ilk akla sık idrara çıkmak ve çok susamak gelse de bilinmeyen birçok belirti bulunur. Hastaların birçoğu bu belirtilere neden olan kronik böbrek hastalığını son evrede fark etmektedir. İşte herkesin bilmesi gereken böbrek hastalığı belirtileri...

Haber 07-09-23 12:53

Çok konuşulacak çıkış! 'Karma eğitimin yanı sıra ayrı eğitim sistemi de...'

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, yeni eğitim öğretim yılı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeni eğitim döneminin "kronik sorunlarla" başlayacağını ifade eden Demir, karma eğitimin yanı sıra ayrı eğitim sisteminin de hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. İşte dikkat çeken o açıklamalar...

Haber 31-08-23 14:15

Bu saatlerde dışarı çıkmayın! Hava sıcaklıkları 10 derece birden yükselecek! Meteoroloji'den son dakika 31 Ağustos - 4 Eylül hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde hava durumu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasına göre sıcaklıklar bugünden hafta sonuna kadar mevsim normalleri üzerinde seyredecek. 5 günlük haritalı hava durumu tahmin raporuna göre Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıkları 10 derece birden yükselecek. Uzmanlar, kronik rahatsızlığı olanlar ve yaşlıları sıcaklara karşı uyarıyor. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte, Meteoroloji'den yapılan açıklama ve 31 Ağustos - 4 Eylül 2023 hava durumu raporu...

Haber 31-08-23 07:42

Meteoroloji'den sıcaklık uyarısı! Marmara Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının yarından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkmasının beklendiğini bildirdi. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların 11.00-16.00 saatlerinde dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Haber 28-08-23 19:58

Şeker hastalığı neden olur? Şekeri çok çabuk ne düşürür?

Şeker hastalığı tıp literatüründe diyabet olarak adlandırılan kronik bir metabolik bozukluktur. Bu hastalık, vücutta kan şekerinin (glukozun) normalden yüksek seviyelerde seyrettiği durumu ifade eder. İnsülin hormonunun yetersiz üretimi veya etkisiz kullanımı nedeniyle glukozun hücrelere giremediği durumlar, şeker hastalığının temel mekanizmalarını oluşturur. Peki, şeker hastalığına ne iyi gelir?

Haber 27-08-23 16:39

Türkiye kavruluyor! Dikkat, sıcak havaların etkisini düşürmek için bunları mutlaka yapın

Yaz başından beri art arda gelen sıcak hava dalgaları kronik rahatsızlığı olanlar ile çocuk ve yaşlılar için risk taşıyor. Uzmanlar, güneş ışınlarının yeryüzüne dik olarak geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması konusunda uyarıyor. Peki sıcak havalarda neler yapılabilir? İşte, sıcak havaların etkisini düşürmek için almanız gereken önlemler...

Haber 24-08-23 07:21

Sıcak havalarda herkes bu hataya düşüyor! Aman dikkat sakın bunları yapmayın

Ağustos ayının sonu yaklaşırken sıcak hava sıcaklıkları tekrar yükseldi. Artan nem oranı bilhassa yaşlıları, kronik rahatsızlığı olanlar ile çocuklar için ciddi bir sağlık riski oluşturuyor. Uzmanlar, sıcak havalarda yapılmaması gerekenleri sıralayarak vatandaşları uyardı.

Haber 23-08-23 06:48

Evde bakım maaşı nasıl alınır? Evde bakım maaşı başvuru şartları nelerdir?

Evde Bakım Hizmeti, yaşlı olan, kalıcı olarak yatağa bağlı yaşamak durumunda kalan, kronik hastalığı bulunan ya da ameliyat sonrasında hareket kabiliyetleri geçici ya da kalıcı olarak sınırlanan bakıma muhtaç olduğu tespit edilen kişilerin sağlık hizmetlerinin ve bakımlarının sağlanması anlamına gelir. Amaç kişilerin yaşam standartları düşmeden tedavi süreçlerinde yardımcı olmak ya da ilerleme sağlamaktır.

Haber 12-08-23 00:43

Bakan Özhaseki'den sıcaklık uyarısı! Saat verip uyardı: Dışarı çıkmayın

Sıcak havanın etkisini artırmasıyla önümüzdeki günlerle ilgili uyarılar da gelmeye başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sıcaklıklara vurgu yaparak vatandaşları uyardı. Sosyal medyadan açıklama yapan Özhaseki paylaşımına, "Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz." notunu düştü

Haber 01-08-23 17:40

Ankara Valiliğinden sıcak hava uyarısı

Ankara Valiliği, hava sıcaklıklarındaki artış dolayısıyla kronik rahatsızlığı bulunanlar ile yaşlı ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Yurthaber 01-08-23 07:55