Altin Dusuyor Mu Haberleri

Twitter (X) çöktü mü, 25 Temmuz 2024 X'te sorun mu vardı? Kullanıcı raporları geldi

Twitter çöktü mü? Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X ilgili iddiaya göre kullanıcılardan problemlerin olduğuna işaret eden raporlar geldi. Twitter'da (X'te) sorun yaşanıp yaşanmadığını öğrenmek üzerine birçok kişinin "Twitter çöktü mü, 25 Temmuz 2024 X'te sorun mu var?" gibi sorulara cevap aradığı, arama motorlarında sorgulamalar yapmaya başladığı söylendi. Peki, Twitter (X) çöktü mü? 25 Temmuz 2024 X'te sorun mu vardı? İşte detaylar...

Haber 2024-07-25 15:51:57

Düğünü uzun süre konuşulmuştu! Ebru Gündeş boşanıyor mu? Pınar Eliçe'den bomba iddia

Ebru Gündeş kendisinden 12 yaş küçük Murat Osman Özdemir ile evlenmesiyle uzun süre magazin manşetlerinde kaldı. Dubai'de evlenen çiftin birlikteliğinin ardından yasak aşk iddiaları gündeme geldi. İddiaların ardı arkası kesilmezken bir iddia da Beyaz Magazin yorumcusu Pınar Eliçe'den geldi. Eliçe, Gündeş'in boşanma davası açacağını söyledi.

Magazin 2024-07-24 15:51:43

Sıcak duş mu yoksa soğuk duş mu daha sağlıklı? İşte faydaları

Günün yorgunluğunu atmak veya güne enerjik başlamak için duş almak etkili bir yöntemlerden biri. Genel olarak sıcak duş yaygın olsa da soğuk duşun daha fazla faydaları olduğuna dair iddialar var. Bilinenin aksine her iki duş türünün de kendine has sağlık faydaları vardır.

Kadin 2024-07-22 12:42:39

Son dakika: Emekli olacaklar için iddiaya Erdoğan'dan yanıt! Emeklilik sistemi değişiyor mu? O soruya yanıtı gündem olacak

Son dakika: Son günlerin en çok konuşulan konularından biri de emeklilik sisteminde reform yapılacağı iddialarıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs dönüşü o konudaki en net açıklamayı yaptı. Erdoğan, "Söylentiden ibaret" diyerek o iddiaları yalanladı.

Finans 2024-07-21 12:07:18

Montella ayrılıyor mu? TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan resmi açıklama geldi!

Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile yolları ayıracağı iddia edilmiş ve Şenol Güneş'in göreve geleceği yazılmıştı. Hacıosmanoğlu, sosyal medyada çıkan bu iddialara net bir cevap verdi.

Spor 20-07-24 08:26

Sapanca nerede? Sapanca'ya nasıl gidilir? Marmaray Sapanca'ya gidiyor mu?

Türkiye, doğal güzellikleri açısından oldukça zengin bir ülkedir ve bu zenginlikler arasında Sapanca Gölü gibi etkileyici doğal oluşumlar öne çıkmaktadır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bu bölge, ülkemizin en önemli doğal alanlarından biridir. Sapanca Gölü, sadece Türkiye genelindeki ziyaretçilerin değil, uluslararası turistlerin de ilgisini çeken bir mekan olarak korunması gereken değerli bir yer olarak ön plana çıkmaktadır. Peki, Sapanca’ya nasıl gidilir?

Haber 19-07-24 19:56

Microsoft Windows kesintisi sonrası tüm dünya bu filmi konuşuyor! Barack Obama danışmanlık yapmıştı: Benzerlik sizi de ürkütmüyor mu?

Microsoft sistemlerinde yaşanan CrowdStrike kaynaklı sorun küresel çapta krize yol açtı. İletişim ve ulaşımı sekteye uğratan teknik arıza akıllara Barack Obama'nın danışmanlık yaptığı, Netflix yapımı Dünyayı Ardında Bırak (Leave the World Behind) filmini getirdi. Küresel iletişimin çöküşünü anlatan film, bugün yaşananlarla benzerliği bakımından dikkatlerden kaçmadı.

Haber 19-07-24 13:06

SON DAKİKA: Hükümet düğmeye bastı, emeklilik sistemi sil baştan! Emekli yaşı ve prim gün sayısı yeniden belirlenecek!

Son dakika haberi... Enflasyon farkı, seyyanen zam ve refah payı, kök maaş çıkmazıyla gündemden düşmeyen emeklilik sistemi için hükümet harekete geçti. Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor. Hangi formüller masada, emeklilik yaşı ve prim gün sayısı değişiyor mu? İşte ayrıntılar...

Finans 19-07-24 07:32

Fatih Altaylı'dan Mustafa Sarıgül çıkışı: Hırsızlık mı yapmış yolsuzluk mu yapmış?

Türkiye, sosyal medyada dolaşıma giren Mustafa Sarıgül'e ait olduğu öne sürülen görüntüleri konuşuyor. Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül, videonun dolaşıma sokulmasından hemen sonra sıcağı sıcağına bir açıklama yapmış ve görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını videonun montaj olduğunu duyurmuştu. Fatih Altaylı'dan Mustafa Sarıgül'le ilgili dikkat çeken bir yorum geldi. Görüntülerdeki kişi için 'Bence Sarıgül değil' diyen Altaylı, 'Olsa da bizi ilgilendirmez' ifadelerini kullandı.

Haber 18-07-24 14:21

En düşük emekli maaşının açıklanma anına muhabirin sorusu damga vurdu! 'Adaletsizlik yok mu?' sorusuna AK Partili Güler'den yanıt

Milyonların beklediği 'en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorusu nihayet yanıt buldu. 10 bin lira olan maaş 12 bin 500 liraya çıkarıldı. Açıklamayı yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e bir muhabir tarafından yöneltilen soru ise toplantıya damga vurdu. 'Adaletsizlik yok mu?' diyen muhabire Güler'in cevabı ise 'bütçemizin büyüklüğü belli' oldu.

Finans 16-07-24 13:07

Pelin Akil paylaşmaya doyamadı! Her renkten bikiniyle poz verdi! Eşin kıskanmıyor mu?

Bir süredir boşanma haberleriyle gündemde olan Anıl Altan-Pelin Akil çifti, Yunanistan'da tatil yapıyor. Güzel oyuncu tatilden karelerini paylaşmaya doymadı. Akil'in beyaz bikinili pozlarına yorum yağdı.

Magazin 16-07-24 06:58

Celil Nalçakan'ın Ahu Yağtu sevgisi depreşti! Aşk mı dostluk mu?

Ünlü oyuncu Celil Nalçakan, rol arkadaşı Ahu Yağtu'nun doğum gününü "Seni şuursuzca seviyorum" sözleriyle kutladı. Bu sözler sonrası ikilinin birlikte olduğu iddialı gündeme gelirken kimi ise arkadaş olduklarını söyledi.

Magazin 12-07-24 15:22

800'den fazla istasyonu var! Akaryakıtta dev satın alma: Alpet ve Türkiye Petrolleri birleşiyor mu? EPDK son sözü söyleyecek

Zeren Group, 800'den fazla istasyonu bulunan Türkiye Petrollerini satın aldı. Alpet ve Türkiye Petrolleri'nin iki ayrı marka olarak mı yoksa tek markada birleşerek mi faaliyet göstereceğine EPDK karar verecek.

Finans 12-07-24 11:55

Fiber internette ping olur mu? Olursa neden olur, nasıl çözülür?

İnternet günümüzde en sık tercih edilen iletişim yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkar. İnternet üzerinden birçok işlem hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. İşlemlerin hızlı yapılmasında önemli bir rolü olan etkenlerden biri bağlantı hızıdır. İnternet bağlantı hızında yavaşlama olduğunda ping denilen sorun ortaya çıkmaktadır. Fiber internet başta olmak üzere pek çok internet altyapısında bu sorun görülebilmektedir. Peki, fiber internette ping olur mu, olursa neden olur ve nasıl çözülür?

Haber 10-07-24 20:37

Antivirüs programları gerçekten işe yarıyor mu? Antivirüs programları güvenli mi?

Gerek masaüstü bilgisayarlarda gerek laptoplarda gerekse mobil cihazlarda kişisel bilgilerin ve şifrelerin koruma altında olması son derece önemli bir konudur. Cihazların içerisinde yer alan bilgilerin ve verilerin başkalarının eline geçmemesi için birtakım programlardan faydalanılmaktadır. Bu programların başında da antivirüs denilen yazılım programları gelmektedir. Peki, antivirüs programları gerçekten işe yarıyor mu ve antivirüs programları güvenli mi?

Haber 09-07-24 20:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan UEFA'ya Merih Demiral tepkisi: Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Merih Demiral'ın yaptığı 'Bozkurt' işareti nedeniyle soruşturma geçirmesine tepki gösterdi.

Spor 05-07-24 14:04

Bahçelievler'de 3+1 dairede mütevazı bir hayat sürüyor... Hakkı Bulut'un evi sosyal medyada gündem oldu

İkimiz Bir Fidanız, Son Mektup, Ben Buyum, Sevmek Bu Mu gibi dillere pelensek olan şarkılarıyla gönüllere taht kuran arabesk müziğin efsane ismi Hakkı Bulut şimdi de Bahçelievler'deki mütevazı yaşantısıyla gündemde. Eşi Saadet Hanım ile birlikte yıllardır yaşadığı evin kapılarını açan Hakkı Bulut'un evi sosyal medyada yeniden gündem oldu...

Magazin 05-07-24 12:53

Hazar Ergüçlü minik bikinisini ayna karşısına geçip düzeltti! 'Dilber üstün başın yok mu?'

Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden çıkan İnci Taneleri dizisinde hayat verdiği 'Dilber' karakteri ile büyük bir çıkış yakalayan Hazar Ergüçlü dizisinin sezon finali yapmasının ardından soluğu tatilde aldı. Tatil karelerini sosyal medya üzerinden peş peşe paylaşan Ergüçlü minik bikinisini ayna karşısına geçip üzerini düzeltti. O anlara adeta yorum yağdı...

Magazin 04-07-24 08:45

Karpuz mu daha sağlıklı kavun mu? İşte besin değerleri

Karpuz ve kavun yaz meyveleri denince ilk akla gelen meyveler oluyor. Özellikle sıcak havalarda serinletici etkisi nedeniyle çok sık tüketilen karpuz kadar kavun da oldukça seviliyor. Peki, karpuz mu daha sağlıklı kavun mu? İşte besin değerleri karşılaştırması...

Kadin 03-07-24 10:06

Sayılı gün kaldı! Milyonların maaşı değişiyor! Kök maaş, refah payı, seyyanen zam... SGK Uzmanı yeni maaşları tek tek hesapladı

Son dakika haberi... Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz'da haziran ayı enflasyonunu açıklamasının ardından emeklilerin de zam maratonu başlıyor. Kök maaş, refah payı, seyyanen zam... Milyonların maaşı nasıl değişecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklaması tabloyu değiştirdi. En düşük emekli aylığına zam olur mu? SGK Uzmanı yanıtladı, tablo üzerinden maaşları hesapladı.

Finans 30-06-24 09:38

Gündem olan yurt dışı harç pulunda yeni gelişme: Zam erteleniyor mu? AK Parti kaynakları konuştu

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona yaklaşıldı. Vergi paketinin yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenirken tartışmalı bir maddesi için yeni bir iddia gündeme geldi. AK Parti kaynaklarından zamda erteleme sinyali verildi. Söz konusu öneri önümüzdeki hafta gerçekleşecek kabine toplantısında değerlendirilebilir.

Finans 30-06-24 07:26

Nevralji atağı nasıl geçer, ağrısı nerelere vurur? Nevralji stresten olur mu?

Baş ve boyun bölgesindeki ağrılar, insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen ve birçok farklı nedenden kaynaklanabilen yaygın sağlık sorunlarıdır. Bu ağrılar genellikle başın üst kısmından başlayarak boyuna kadar yayılabilir ve şiddeti kişiden kişiye değişebilir. Baş ve boyun ağrılarının en sık görülen nedenleri arasında migren, gerilim tipi baş ağrısı, boyun fıtığı, sinir sıkışması ve nevralji bulunur. Peki, nevralji nedir?

Haber 28-06-24 14:20

Fetih Suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu?

Fetih Suresi, en çok okunan surelerden biri olmaktadır. Fetih Suresi'ni okumak isteyenler çeşitli araştırmalar yaparak sure ile ilgili bazı detaylar hakkında bilgi edinmek ister. Fetih Suresinin abdestsiz veya adetliyken okunabilip okunamadığı kişilerce araştırılır. Peki, Fetih Suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu?

Haber 28-06-24 09:05

Asr Suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu?

Müslümanlara gönderilmiş olan Kur'an-ı Kerim'de birçok sure ve ayet bulunur. Bazı kişiler bu surelerin abdestsiz okunup okunamayacağını merak eder ve buna bağlı olarak bu sorunun yanıtını ararlar. Peki, Kur'an-ı Kerim'de yer alan bir sure olan Asr Suresi abdestsiz okunur mu? Bu sure adetliyken okunabilir mi?

Haber 28-06-24 09:05

İhlas Suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu?

İhlas Suresi Kur'an'da geçen önemli sureler arasında yer almaktadır. Özellikle Kurban Bayramı arifesinde bu surenin okunması gerektiği belirtilmektedir. Bazı kişiler tarafından İhlas Suresi'nin abdestsiz veya adetliyken okunup okunmayacağı araştırılır. Peki, İhlas Suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu?

Haber 28-06-24 09:03

Gardırop nasıl yazılır? Gardırop mu gardolap mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe'de birçok yabancı kökenli ve Türkçeleşmiş kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerden biri olan gardrop sözcüğü, Türkçe'de yerleşmiş ve günlük yaşamda sıkça kullanılan önemli kelimeler arasındadır. Kelimenin yabancı kökenli olması nedeniyle yanlış yazılması da sıkça karşılaşılan bir durumdur. Peki, gardrop nasıl yazılır?

Egitim 27-06-24 16:09

Erozyon nasıl yazılır? Erozyon mu erezyon mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük hayatta sıkça karşılaşılan kelimelerin doğru yazım biçimlerini bilmek son derece önemlidir; bu hem iş hem de sosyal yaşamda doğru iletişim kurabilmek için gereklidir. İnsanlar, günlük konuşmalarında dahi kelimelerin doğru yazımı konusunda zaman zaman tereddüt yaşayabilirler. Türkçe dil bilgisi kuralları ve kelime kullanımı konusunda en yetkili kaynak Türk Dil Kurumudur. Bu kapsamda araştırılan sözcüklerden biri erozyondur. Peki, erozyon nasıl yazılır?

Egitim 27-06-24 16:03

Savrulan İETT aracı 4 araca çarparak durabildi! Sürücü uyudu mu? İşte o anlar

İstanbul Kağıthane'de direksiyon hakimiyetini kaybeden bir İETT otobüsü park halindeki 4 araca çarparak anca durabildi. Araçların hepsinde maddi hasar meydana gelirken sürücünün uyuduğu iddia edildi. O anlar ise saniye saniye kameraya yansıdı.

Haber 27-06-24 10:26

PHP nedir, ne işe yarar? PHP zor mu, öğrenmek kaç ay sürer?

Teknolojiler her geçen gün ilerlerken, web dünyası da hızla değişir. Kullanılan yazılım dilleri ve sunucular önemli ölçüde gelişim göstermektedir. Bu nedenle, web hizmetleri sunan birçok uygulama ve dil mevcuttur. Bu dillerden biri de PHP'dir. PHP, günümüzde yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Peki, bu kapsamda araştırılan PHP nedir ve ne işe yarar?

Haber 25-06-24 19:00

Aşk karın doyuruyor! Aşık olmak zayıflatıyor mu? Araştırma sonucu ortaya çıktı

Duygusal yeme bozukluğu neden mi olur? Yemeğe olan saplantı aslında bir sevgi ihtiyacıdır. Eğer yeterince sevilmiyorsanız daha fazla yeme eğiliminde olabilirsiniz. Seviyorsanız ve seviliyorsanız daha az yersiniz.

Kadin 25-06-24 16:00

Kızıl Goncalar ne zaman sete çıkacak? Cüneyd Efendi diziden ayrılıyor mu?

Sezon finaliyle adından söz ettiren Kızıl Goncalar ne zaman sete çıkacak? Merakla beklenen dizi için oyuncular eylül ayını bekliyor. Mert Yazıcıoğlu'nun diziden ayrılacağı iddialarına da yanıt geldi.

Kulis 25-06-24 08:29

Şartlar değişiyor! Engellilerin ÖTV'siz araç isyanı: Savurganlığı bitirdiniz de bu mu gözünüze battı?

Son günlerin tartışmalı konularından biri engelli vatandaşlara tanınan ÖTV'siz araç alma şartlarının değiştirilmesi. Yeni vergi düzenlemesiyle beraber iki alternatif gündeme geldi ancak engelliler bu duruma isyan etti. Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği (AEBD) Başkanı Burhan Gümrükçü duruma, "Savurganlığı bitirdiniz de bir tek engellinin aracı mı gözünüze battı?" sözleriyle tepki gösterdi.

Finans 24-06-24 10:00

Külliye'den 'Cumhur İttifakı' çıkışı! Mehmet Uçum: Cumhur İttifakı'nı bozmaya oynamayın asla tutmaz

Son günlerde gündemi meşgul eden 'Cumhur İttifakı'nda sorun mu var?' sorusunun yanıtıyla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. "Cumhur İttifakı; ülke esaslıdır, millidir ve kurucu bir ittifaktır." diyerek tartışmalara noktayı koyan Uçum, açıklamasının devamında "Cumhur İttifakı'nı bozmaya oynamayın asla tutmaz" ifadelerini kullandı.

Haber 22-06-24 08:52

Bluz nasıl yazılır? Bluz mu büluz mu, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük sayısı yönünden geniş bir dil olarak öne çıkar. Geçmiş zamanlarda farklı kültürlerle etkileşime girmiş olan dilimizde bundan kaynaklı yabancı kökene sahip pek çok kelime bulunur. Bluz sözcüğü de bunlardan biri olmaktadır. Bu kelimenin yazım biçiminde yaygın olarak imla hatasına rastlanılmaktadır. Kelimelerin doğru yazımı konusunda bilgi sahibi olabilmek için TDK sözlükleri sayfasından faydalanılır. Peki bluz nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 21-06-24 18:32

İkinci EYT için geri sayım! 1 milyon kişi 5 yıl erken emekli olacak... 7200 prim günü ve çocuk sayısına göre 'yıpranma payı' gündemde

İkinci EYT düzenlemesi geliyor mu? Bayram sonrası özellikle küçük esnafın gözü Meclis'te olacak. Yaklaşık 1 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek olan ikinci EYT gibi, ev kadınlarına prim desteği verilmesi, çalışan anneye, yıpranma payının getirilmesinin de Meclis'in gündemine gelmesi bekleniyor.

Finans 20-06-24 06:29

Abdullah Gül hakkında o iddia doğru mu? Resmi açıklama geldi: ‘Abdullah Bey'le yakinen görüşen biriyim’ diyerek duyurdu!

Üç partinin birleşip başına Abdullah Gül'ün geçeceği iddiası Ankara kulislerinde ses getirmeye başlayınca iki partiden de açıklamalar peş peşe geldi. Gelecek ve Saadet Partisi, "Abdullah Gül 3 partiyi birleştirip başına geçecek" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı. İki parti de söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Haber 18-06-24 07:48

Steam Deck nedir, nasıl kullanılır? Steam Deck Türkiye’de çalışıyor mu?

Oyun dünyasında yaşanan gelişmelerle birlikte pek çok oyun konsolu ve cihazı hayatımıza girmiştir. Günümüzde internet üzerinden ya da bazı oyun cihazları aracılığıyla oynanan pek çok farklı oyun çeşidi bulunmaktadır. Bu oyun çeşitliliği sayesinde insanlar oyun deneyimlerini daha da zenginleştirebilmektedir. Steam Deck ise bir oyun konsolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, Steam Deck nedir, nasıl kullanılır ve Türkiye’de çalışıyor mu?

Haber 17-06-24 18:54

Mobil klima rehberi: Nedir, nasıl çalışır, iyi soğutur mu? Avantajları ve dezavantajları

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve ortamı soğutmak için yaygın olarak klimalar tercih edilmektedir. Klima yaşam alanlarını daha konforlu bir hâle getirmede önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde farklı boyut ve tasarımlara sahip klima çeşitleri vardır. Mobil klima da bu klima türlerinden biridir. Peki, mobil klima nedir, nasıl çalışır, iyi soğutur mu, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Haber 17-06-24 18:50

Cilt bakım rutininiz işe yaramıyor mu? İşte 12 adımda etkili cilt bakımı

Yanlış cilt bakım ürünleri cilt problemlerimizi çözmek bir yana daha fazla soruna yol açabilir. Bu yüzden cildi koruyacak, rahatlatacak ve onaracak ürünler seçmek çok önemli. Sağlıklı ve genç bir cilt için hazırladığımız adım adım cilt bakım rehberi ile cildinizi koruyup onarabilir ve mükemmel bir görünüme kavuşabilirsiniz. Temizleme jelinden güneş kremine, esanstan seruma kadar her aşamada dikkat etmeniz gereken püf noktaları keşfetmek için içeriğimize bir göz atın. İşte detaylar!

Kadin 16-06-24 02:56

SON DAKİKA: SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine son hesap! En düşük emekli maaşı için alınan karar ortaya çıktı: ‘Asgari ücretin altında olması aykırı değil'

Son dakika haberi… Emekli zammı için geri sayım başlarken Merkez Bankası milyonların maaş hesabı için yeni veriyi duyurdu. 6 aylık enflasyon farkı ile emekli maaş zammı tahminleri değişti. 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı için de düzenleme beklenirken 2022 yılında alınan karar gün yüzüne çıktı. Peki en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olur mu? İşte TİHEK’in gündem yaratacak o kararı ile yeni emekli maaş hesaplama tablosu…

Finans 15-06-24 08:41

Kurban Bayramı öncesi sağanak uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat! Bayramda hava nasıl olacak? İşte hava durumuna ilişkin tüm detaylar…

Bayramda hava nasıl olacak? Tatilciler yola çıkmaya başladı ama gittiklerinde gittikleri yerde istedikleri havayı bulabilecekler mi? Tatile gitmeyenler için Ankara'da veya İstanbul'da hava nasıl olacak? Yağışlı hava yaşanacak mı? Hava sıcaklıkları bugünden itibaren biraz olsun serinlemeye başladı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de yağışlı hava bekleniyor mu? İşte hava durumuna ilişkin herkesin merak ettiği o soruların cevapları…

Haber 15-06-24 08:24

Gece uyurken klima kaç derece olmalı? Klima açık uyunur mu?

Günümüzde birçok konut, iş yerleri ve benzeri ortamlarda çeşitli iklimlendirme cihazları kullanılmaktadır. Klima olarak da bilinen bu cihazlar yaz aylarında çalıştırılan alanı soğuturken kış aylarında ise çalıştırılan ortamı ısıtmaktadır. Klima cihazları yaz kış fark etmeksizin her mevsim kullanılmakla birlikte özellikle gece yatarken de sıklıkla çalıştırılmaktadır. Peki, gece uyurken klima kaç derece olmalı ve klima açık uyunur mu?

Haber 14-06-24 19:33

Bir aydan az zaman kaldı! Emekliye üçlü zam planı masada! En düşük emekli maaşında en güçlü senaryo: Rakam verildi

SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin temmuz zammı için geri sayımı başladı. Maaş zammında son enflasyon verisi beklenirken son hesaplar da şekilleniyor. Emekliler için üçlü zam planının masada olduğu konuşuluyor. Son formüllere göre en düşük emekli maaşında rakam ne olur? Kök maaşa da zam yapılacak mı, refah payı bekleniyor mu? Emekli zammında son gelişmeler...

Finans 11-06-24 12:58

Borsa'ya vergi mi geliyor? Cevdet Yılmaz'dan açıklama: 'Söylentilere itibar edilmemeli'

Borsa'ya vergi geleceği iddiaları gündem olurken bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz "Yetkililer açıklamadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapılan işlemler üzerinden cüzi bir miktar alma tartışmaları yapılıyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Sadece 10 binde 1'ler olur mu bunun tartışması var, işlem ücreti olarak" dedi.

Finans 10-06-24 21:45

Seyirciye Oldu mu? diye sordu! Simge Sağın'ın ilginç dansı çok konuşuldu: Yaşamış resmen

'Aşkın Olayım' şarkısı ile geniş bir hayran kitlesine ulaşan Simge Sağın sosyal medya paylaşımları ve sahne tarzlarıyla da adından söz ettiriyor. Ünlü şarkıcının bu kez dansı çok konuşuldu. Siyah uzun elbisesi ile sahnede coşan şarkıcı sonrasında seyirciye "Oldu mu?" diye sordu.

Magazin 10-06-24 09:09

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Fenerbahçe'de yeni başkan belli oluyor... Sandıklar kapandı, oylar sayılıyor...

Fenerbahçe'nin yeni başkanı bugün belli oluyor. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aday olarak yarıştığı olağan seçimli genel kurulun ikinci gününde saat 10.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı. Saat 17:00'de sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi.

Spor 09-06-24 10:22

Salon tipi klima nedir, ne işe yarar? Salon tipi klima ev için uygun mu?

İnsanların ev, iş yeri gibi kapalı ortamlarda daha rahat nefes alabilmesi ve verim bir şekilde hayatlarını sürdürebilmesi için havalandırma sistemlerine ihtiyaçları vardır. Havalandırma sistemi denildiğinde ilk akla gelen cihaz ise klimadır. Klimalar yaz döneminde ortamı serinletirken kış döneminde ise ortamı ısıtma özelliğine sahiptirler. Salon tipi klimalar da klima türleri arasında yer almaktadır. Peki, salon tipi klima nedir, ne işe arar ve ev için uygun mu?

Haber 08-06-24 19:44

Ekrem İmamoğlu farklı kazandı! Ortaya çıkan tablo herkesi şaşırttı: ‘AK Partili başkanlar da İmamoğlu’na oy verdi’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibinin iki katından fazla oy fark atarak Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilmesi sonrası dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. AK Partili Başkanlar da İmamoğlu’nu mu destekledi?

Haber 07-06-24 07:57

Avokado nasıl yazılır? Avokado mu avakado mu, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi zenginleştiren bazı kelimeler Türkçe kökenliyken bazı sözcükler ise yabancı kökenlidir. Avokado kelimesi de yabancı kökene sahip sözcüklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Pek çok kullanıcı özellikle yabancı dillerden dilimize girmiş olan kelimelerin yazım stilinde sıklıkla imla yanlışı yapmaktadır. Avokado sözcüğü de yazımında çoğunlukla hata yapılan kelimelerden biri olmaktadır. Peki, avokado nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 06-06-24 19:28