Vitamini Faydalari Haberleri

Bu vitamin Alzheimer riskini yüzde 17 düşürüyor! Eğer vücudunuzda eksikse bunama riski yüzde 25 artıyor

İngiltere’de yapılan uzun vadeli bir araştırmaya göre D vitamini eksikliği olanlarda bunama riskinde yüzde 19-25 oranında artış gözlendi. Düzenli olarak D vitamini takviyesi alanlarda ise Alzheimer riskinde yüzde 17 azalma görülürken damar hastalığına bağlı bunama riskinde yüzde 14 azalma gözlendi.

Kadin 2024-04-20 12:10:05

Cildinize iyi gelecek en iyi C vitamini serumu önerileri ve kullanıcı yorumları

Antioksidan özellikleriyle bilinen C vitamininin öne çıkan özellikleri arasında; yaşlanma belirtilerini azaltması, lekeleri ve matlığı yok etmesi ve cildinizi gençleştirmesi yer alıyor. Ancak birçok seçenek arasından cildinize doğru olan serumu seçmek düşündüğünüz kadar da kolay olmayabilir. Bu nedenle en etkili olan C vitamini serumlarını ve kullanıcıların deneyimlerini derledik. Cilt bakım rutininize C vitamini eklemeyi düşünüyorsanız, öncesinde içeriğimize bir göz atmanızı öneririz.

Kadin 2024-04-17 13:08:24

Uzman isimden menopozda sıcak basmasına karşı önemli tavsiye! İşte faydalı olan o vitamin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuz Özdemir, menopoz sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğine değinerek, “E vitamini sıcak basmalarını önlemekte faydalıdır” dedi.

Kadin 2024-03-21 17:41:53

Genç kalmak için olmazsa olmaz 3 vitamin! Cildi sıkılaştırıp ışıl ışıl parlatıyor

Genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmak, pek çok kişinin öncelikli hedeflerinden biri. Genç kalmak için bazı vitaminlerin önemi oldukça büyük. Genç kalmak için olmazsa olmaz 3 vitamini haberimizde derledik. Bu vitaminleri düzenli olarak alarak, cildinizin genç ve canlı kalmasına yardımcı olabilir ve daha sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kadin 2024-03-08 08:25:57

Diğer Haber Etiketleri

damarlar ense Göz Güneş zihin D vitamini eo hücreler ilik posa tett vf c vitamini c vitamini serumu 5 yaş alara Kalp‎ metabolik hastalıklar mon sinirli menopoz e vitamini cilt cilt bakımı limonun faydaları limonun faydaları nelerdir limonun zararları kalp hastalığı belirtileri kan damar iltihap tahıl balık kuruyemiş limon kanser cildi pekmez limonlu su tarifi su faydalı bilgiler sağlıklı yaşam sağlıklı beslenme tarifi pırasa tarifi leziz tarif nohut salatası nohut salatası tarifi tuz stres yorgunluk koku astım bronşit c vitamini eksikliği c vitamini faydaları hünnap hünnap faydaları d vitamin d vitamini damla nasıl kullanılır kamkat hurma soğuk algınlığı grip influenza b vitamini ayaklar ense ağrısı sırt mantar d vitamini eksikligi d vitamini eksikliği belirtileri d vitamini eksikliği ne yemeli d vitamini eksikliğine ne iyi gelir d vitamini hangi meyvelerde var ibrahim saraçoğlu ibrahim saraçoğlu kürleri portakal balıkları c vitamini ne işe yarar kivi Canan Karatay bağışıklık güzellik dudak Avokado avokado faydaları badem yağı badem yağı faydaları ibn-i sina dikenli incir b12 b12 eksikliği b12 eksikliği belirtileri b12 eksikliği ne yemeli b12 eksikliği psikolojik belirtileri b12 eksikliğine ne iyi gelir b12 fazlalığı b12 hangi besinlerde var b12 içeren besinler b12 kaç olmalı b12 vitamin eksikliği tedavi edilmezse ne olur b12 vitamini eksikliği b12 vitamini ciltteki kızarıklık e vitamini faydaları hücre retinol sant a vitamin a vitamini neden olur nedir d vitamini eksikliği belirtileri nelerdir d vitamini eksikliği neden olur d vitamini eksikliği tedavisi saç dökülmesi saç dökülmesi nasıl önlenir saç dökülmesi neden olur saç dökülmesine ne iyi gelir yeni dünya faydaları nelerdir c vitamini serumu nasıl kullanılır bamya tohumu bamya tohumu faydaları nasıl kullanılır tiktok güneşlenmek perine bölgesi fındık kilo alma diyet erik yeşil erik iştahsızlık b12 vitaminleri

Limonun faydaları nelerdir? Limon hangi hastalıklara iyi gelir?

Yüzyıllardır sağladığı yararlar açısından kullanımı olan çok sayıda meyve türü bulunmaktadır. Limon da bu meyveler arasında bulunmaktadır. C vitamini bakımından oldukça zengin olan bu meyve, turunçgiller familyasına mensuptur. Hem küçük hem de yaprak dökmeme özelliği bulunan bir ağacın meyvesi olarak karşımıza çıkan limonun sağlık bakımında da sayısız faydası vardır. Peki, limonun faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir?

Haber 02-03-24 18:47

Araştırma sonucu: Yüksek düzeyde alındığında kalp hastalığı riskini artırıyor! İltihaplanmayı tetikleyerek kan damarlarına zarar veriyor

Et, balık, kuruyemişler, zenginleştirilmiş tahıllar ve ekmeklerde bulunan aşırı miktardaki B3 vitamini iltihaplanmayı tetikleyebilir ve kan damarlarına zarar verebilir. Yeni araştırmalara göre, önemli bir B vitamini olan yüksek düzeydeki niasin, iltihaplanmayı tetikleyerek ve kan damarlarına zarar vererek kalp hastalığı riskini artırabilir.

Haber 20-02-24 10:38

Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı! 12 adet kanser tipine fayda sağlıyor

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme konularında giderek artan bir ilgi var. Limonun içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücut için önemli bir destek sağlayabilir. Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarı azaltabilir ve böylece kanser riskini azaltabilirler. Limonu dondurup rendeleyerek tüketmenin limonun suyunu tüketmekten ortalama 7 kat daha yararlı olduğu ortaya çıktı.

Haber 14-02-24 14:09

Hastalıklardan korunmanın yolu! C vitamini bol olan mandalina ve portakalın faydaları

En iyi C vitamini kaynaklarından ikisi mandalina ve portakal. Turunçgillerin en ünlü fertleri olan bu ikiliye aynı zamanda "milli kış meyvelerimiz" desek hata olmaz.

Yemek 12-02-24 11:55

Bitmek bilmeyen öksürük krizlerine son veriyor! Faydaları inanılmaz! Pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Pekmeze limon sıkıp yemek sağlığınıza çeşitli faydalar sağlar. Limonun C vitamini açısından zengin içeriği, pekmezin demir emilimini artırmasına yardımcı olur. Bu da vücudunuzun demir alımını destekleyerek enerji seviyelerinizi yükseltir. Ayrıca, limonun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle birleşen pekmezin lif içeriği sindirim sürecini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Dolayısıyla pekmeze limon sıkmak vücudunuz için birçok fayda sağlar.

Haber 12-02-24 07:55

Sabahları güne ılık limonlu suyla başlamanız için 6 neden! Vücudunuza bakın neler oluyor

Sabah rutinimize eklediğimiz küçük değişiklikler, genel sağlığımızı olumlu yönde etkileyebilir. Sabahları güne başlarken bir bardak ılık suya ekleyeceğiniz C vitamini deposu limon ile hazırlayacağınız bu mucizevi içeceği içmenin vücudumuza sağladığı sayısız fayda arasından 6 tanesini haberimizde derledik.

Kadin 30-01-24 10:26

C vitamini deposu limon hakkında ilk defa duyacağınız altın değerinde bilgiler!

Limon, en değerli C vitamini depolarından biri olup aynı zamanda potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve fosfor gibi önemli minerallerin kaynağıdır. Limon suyu susuzluğu gidermek ve vücudun pH dengesini korumak için de kullanılabilir. Limonun daha önce hiç duymadığınız 8 faydasını haberimizde derledik.

Kadin 27-01-24 13:03

Portakallı pırasa tarifi: Portakallı pırasa nasıl yapılır?

Kış mevsiminin değerli sebzelerinden pırasa, çorbasıyla, yemeğiyle ya da salatasıyla insan sağlığına son derece faydalı bir sebzedir. Aynı mevsimin gözde meyvelerinden portakal da kış boyu insan vücudunun ihtiyaç duyabileceği birçok vitamini içeren bir meyvedir. Mevsiminde taze olarak temin edilebilen bu besinlerle portakallı pırasa yapmak isterseniz tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 20:39

Nohut salatası tarifi: Nohut salatası nasıl yapılır?

Son derece faydalı bir besin olan nohut, içeriğinde K vitamini, kalsiyum ve magnezyum gibi zengin mineraller içerir. Bu sayede gün içinde bedene ihtiyacı olan enerjiyi veren nohut, diyet yapan kişilerin de en çok tercih ettiği ana öğün besinleri arasında yer alır. Hem sofralarda ana yemek olarak servis edilebilen, hem de farklı malzemeler ile bir araya gelerek leziz bir salata hâline gelebilen nohut çocuklar için de oldukça faydalıdır.

Yemek 24-01-24 17:44

Limonun içine tuz koyup yatak odanıza koyun, olacaklara şaşırın! İşte mucizevi etkileri

Limon, yemeklere, salatalara, içeceklere ve daha pek çok mutfak lezzetine tat katan vazgeçilmez bir gıdadır. Bol miktarda c vitamini içeren limonu kesip içerisine tuz eklediğinizde ortaya çıkan sonuçlar çok şaşırtıyor. İçerisine tuz eklediğiniz limonu yatak odanıza koyun bakın neler oluyor...

Haber 20-01-24 12:37

C vitamini faydaları nelerdir? C vitamini neye iyi gelir?

Vitaminler doğada kendi kendine yetişebilme imkanı bulunan meyveler, sebzeler, bitkiler aracılığı ile temin edilebildiği gibi eczaneler aracılığıyla satılan ilaçlarda ve takviye ürünlerde de yer alır. Vitaminlerin, insan sağlığı için son derece önemli olduğu da bilinir. Her vitaminin ise vücudun düzenli çalışması için üstlendiği farklı görevleri vardır. Bazıları sinirler, bazıları enerji, bazıları ise kan için önemlidir.

Haber 18-01-24 10:35

Çin’de 'Ölümsüzlük meyvesi' olarak biliniyor! Özellikle bu aylarda tüketildiğinde bağışıklığı tavan yapıyor! İşte pes dedirten faydaları

Son yıllarda popüler olan hünnap sağlık açısından pek çok faydası olan bir meyvedir. İçeriğinde yüksek oranda C vitamini, demir, potasyum, kalsiyum ve lif bulunur. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Eskişehir’de yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, dünyaca bilinen ve tüketilmesi gereken meyvelerden biri olan ’Hünnap’ meyvesinin faydalarını anlattı.

Kadin 16-01-24 09:38

D vitamini faydaları nelerdir? D vitamini nelere iyi gelir?

İnsan vücudunun günlük olarak ya da belli periyotlar içinde ihtiyaç duyduğu bazı vitaminler vardır. Bu gerekli ve önemli vitaminlerin eksik olması durumunda çok ciddi sağlık sorunları yaşanabilir. D vitamini de eksikliği durumunda insan vücudunu olumsuz olarak etkileyebilecek son derece gerekli vitaminler arasında yer alır.

Haber 13-01-24 05:53

Günlük C vitamini ihtiyacının %75'ini tek başına karşılıyor! Soğuk algınlığı ve öksürük için yüzyıllardır kullanılıyor! İşte mucizevi faydaları

Turunçgiller ailesinin küçük mücevheri olan kamkat meyvesi tam bir C vitamini deposu olarak biliniyor. Yüzyıllardır hastalıklara şifa olarak kullanılan bu meyve aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de oldukça sağlıklı bir atıştırmalık. Anti-inflamatuar etki yaratır. İltihaplı hastalıklara, soğuk algınlığa ve öksürük şikayetlerine karşı oldukça etkilidir.

Haber 12-01-24 14:26

Faydası inanılmaz! Hurmanın üstüne limon damlatıp yerseniz…

Ramazan ayında çokça tüketilen hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde yüksek vitamin, mineral, lif ve antioksidanları barındıran hurma ile c vitamini deposu limonun bir araya gelmesiyle yapılan bu tarif sağlığa inanılmaz fayda sağlıyor.

Haber 08-01-24 15:07

'Kovid-19 döneminde yaşamamıştık' Acil servisler dolup taşıyor... Profesörden önemli uyarı 'B ve C vitamini' için çarpıcı sözler

Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu bildirdi. Acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çeken Aksay, salgından söz etmenin mümkün olduğunu, bu salgının Kovid-19 döneminde maske kullanımı nedeniyle çok yaşanmadığını vurguladı. Aksay, hasta olanlara kalabalık ortama girmeme uyarısı yaptı. Grip ve soğuk algınlıklarında antibiyotiklerin faydası olmadığını belirten Aksay, damardan tek dozda alınan C ve B vitaminlerinin de faydası olmadığını söyledi.

Haber 06-01-24 13:22

Bu belirtileri yaşıyorsanız D vitamininiz eksik olabilir! Vakit kaybetmeden önlem alın

Vücudumuzda D vitamini eksikliği birçok sağlık sorununa yol açıyor. Pek çok kişide eksikliği görülen D vitamini, kemik sağlığından bağışıklık sistemine kadar birçok önemli fonksiyonda rol oynar. Belirtileri doğru bir şekilde tanımak ve zamanında önlem almak bu nedenle oldukça önemlidir. Eğer halsizlik, kemik ağrıları, sürekli yorgunluk veya düşük enerji seviyeleri yaşıyorsanız D vitamininiz eksik olabilir. Vücudunuzun size verdiği bu sinyalleri göz ardı etmeden önlem almanızda fayda var.

Kadin 23-12-23 15:25

Mantarı bu şekilde tüketmek D vitamini miktarını 25 kat artırıyor! Araştırma sonucu ortaya çıktı

D vitamini, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde fonksiyon göstermesi için önemli bir vitamindir. Güneş ışığından doğal olarak elde edilen D vitamini, bazen besinler aracılığıyla da alınabilir. Yapılan araştırmaya göre mantarı bu şekilde tüketmenin D vitamini alımını inanılmaz ölçüde artırabileceğini ortaya koydu.

Haber 01-12-23 10:06

D vitamini eksikliğine ne iyi gelir? D vitamini eksikliği en hızlı nasıl giderilir?

Güneşin sıcak ışıkları sadece içimizi ısıtmakla kalmaz aynı zamanda vücudumuzun ihtiyaç duyduğu önemli bir vitamini de sağlar: D vitamini. Bu kritik vitamin kemik sağlığımızı desteklemenin yanı sıra bağışıklık sistemimizi güçlendiren bir oyuncudur. D vitamini kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin vücutta düzenlenmesine yardımcı olarak kemik sağlığını korur. Özellikle çocuklarda ve yaşlılarda kemik gelişimi ve korunması için kritik bir öneme sahiptir.

Haber 28-11-23 16:44

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı! Bunu yiyen hastalıklardan korunuyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kış aylarında sık sık hastalananlar için açıklamada bulundu. Faydaları saymakla bitmeyen bir besine değinen uzman isim portakaldan bile 7 kat fazla C vitamini içerdiğini vurguladı. İşte soğuk havalarda grip ve nezle dahil hastalıklardan koruyan o besin...

Haber 06-11-23 13:20

Hastalıklara kapınızı kapatın! D vitamini açısından en zengin besinler

D vitamini, vücudumuzun sağlığı için kritik bir öneme sahip olan bir besin maddesidir. Hastalıklara karşı direnci artırmak ve sağlığınızı desteklemek için D vitamini açısından en zengin besinleri bilmekte fayda var. D vitamini eksikliği, bağışıklık sistemi zayıflığından kemik sağlığı sorunları gibi hastalıklara yol açabilir. Ancak doğru besinleri tüketerek ve güneş ışığına maruz kalarak bu eksikliği gidermek mümkündür. İşte hastalıklara karşı güçlü bir savunma oluşturmanıza yardımcı besinler...

Kadin 03-11-23 12:10

C vitamini ciltte nasıl kullanılır? C vitamini ciltte ne işe yarar?

Cilt bakımı sağlığınızı ve görünümünüzü iyileştirmenin önemli bir yolu olarak günümüzde büyük bir vurgu almaktadır. İyi bir cilt bakım rutini, cildinizi temizlemek, nemlendirmek, güneş koruması sağlamak ve spesifik ihtiyaçlarınıza göre bakım yapmak anlamına gelir. Bu rutine dahil edilen birçok ürün arasında C vitamini, cilt bakımının yıldız oyuncusu haline gelmiştir.

Kadin 30-10-23 15:01

Prof. Dr. Canan Karatay'dan süper besin: Bunu yiyen 10 yaş geriye gidiyor C vitamini deposu!

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez bir öneride bulunan Karatay süper besini açıkladı. Cildin yaşlanma belirtilerinin pek çok kişide endişe verici olduğunu söyleyen Canan Karatay, önerdiği besini tüketen kişilerin 10 yaş gençleşeceğini söyledi. İşte C vitamini deposu o besin...

Haber 28-10-23 08:54

Avokado yağı ciltte nasıl kullanılır? Avokado yağı cildi sıkılaştırır mı?

Avokado yağı son yıllarda cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş ve tıpkı avokado meyvesi gibi birçok sağlık faydası sunmaktadır. Bu doğal yağın cilt bakımındaki kullanımı ve önemi oldukça ilgi çekicidir. Avokado yağı cilt sağlığına olan olumlu etkileri nedeniyle büyük popülarite kazanmıştır. İçerdiği E vitamini, C vitamini, potasyum ve doğal yağ asitleri, cildin nemlenmesini, onarılmasını ve korunmasını destekler.

Kadin 27-10-23 12:01

Badem yağı yüze direkt uygulanır mı? Badem yağı yüz için nasıl kullanılır?

Badem yağı yüzyıllardır cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası olmuş ve geleneksel güzellikte kullanılmıştır. Bu doğal mucize cilt bakımı alanında ilgi çekici bir yer edinmiştir. Badem yağı içerdiği zengin E vitamini, yağ asitleri ve antioksidanlar sayesinde cilt sağlığını desteklemek için ideal bir seçenektir. Bu çok yönlü yağ cilt bakım rutininizin önemli bir bileşeni olabilir. Peki, badem yağı yüz için nasıl kullanılır?

Kadin 27-10-23 10:58

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Bu meyveyi yiyen doktor yüzü görmüyor

Dünyanın en büyük hekimlerinden, Batı'da "Avicenna" olarak tanınan, modern tıbbın temel taşlarını koyan, tıp, fizik ve felsefe gibi alanlarda birçok kitap yazan İbn-i Sina'nın bin yıl önce önerdiği bütün meyvelerden daha besleyici dediği bu meyveyi tüketen doktor yüzü görmüyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen doğal şifa kaynağı olan bu meyve yüksek C ve A vitamini içeriyor.

Haber 11-10-23 15:39

B12 düşüklüğü neden olur? B12 çok düşükse ne yapılmalı?

Vitamin B12 vücudumuz için kritik bir öneme sahip olan su çözünür bir vitamindir. Bilimsel adıyla kobalamin olarak da bilinen B12 vitamini, bir dizi vücut fonksiyonu için gereklidir ve sağlığımız üzerinde derin etkilere sahiptir. B12 vücudumuz için kritik bir öneme sahip olduğu için B12 seviyeleri düzenli olarak kontrol edilmelidir. Dengeli bir diyet ve gerektiğinde takviyelerle B12 vitamini ihtiyacını karşılamak genel sağlık ve yaşam kalitesi için önemlidir.

Haber 05-10-23 13:43

E vitamini ciltte nasıl kullanılır, yüze direkt sürülür mü? E vitamini yağı lekelere iyi gelir mi, cilt için hangi E vitamini kullanılır?

E vitamini cilt bakımının gizli bir kahramanıdır ve sağlıklı bir cilt için sayısız fayda sunar. Cilt üzerindeki olumlu etkileri, bu vitaminin antioksidan özelliklerinden kaynaklanır. E vitamini serbest radikaller olarak bilinen zararlı moleküllerin neden olduğu oksidatif stresi azaltır ve bu da cilt hücrelerinin yaşlanmasını hızlandıran ve hasar görmesine neden olan bir süreci yavaşlatır. E vitamini cilt bakımında vazgeçilmez bir bileşen olarak kabul edilir.

Kadin 05-10-23 13:30

Retinol nedir, ne işe yarar? Retinol nasıl kullanılır, her gün kullanılır mı?

Retinol cilt bakımının gizli kahramanlarından biri olarak kabul edilen bir bileşiktir. Bu güçlü maddenin arkasındaki bilim karmaşıktır ancak kullanımı oldukça basittir ve cilt sağlığına pek çok olumlu katkı sağlayabilir. Retinol cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik eden ve kırışıklıklar, lekeler, sivilce ve genel cilt dokusuyla mücadelede yardımcı olan bir tür A vitamini türevidir. Ancak retinolün kullanımıyla ilgili bazı incelikler vardır ve yanlış uygulandığında cilt tahrişine yol açabilir.

Kadin 30-09-23 21:46

A vitamini cilde iyi gelir mi? A vitamini ciltte nasıl kullanılır?

A vitamini ve C vitamini gibi vitaminler cilt sağlığına olumlu etkiler sağlayabilen önemli besin maddeleridir. Cilt vücudumuzun en büyük organelidir ve dış etkenlere karşı sürekli bir savunma savaşı verirken genç ve sağlıklı bir cilt elde etmek ve korumak için doğru besin maddeleri gereklidir. A vitamini (retinol) ve C vitamini (askorbik asit) gibi vitaminler cilt bakımında özellikle dikkate alınması gereken bileşenlerdir. Her birinin farklı faydaları ve kullanım yöntemleri vardır.

Kadin 30-09-23 17:44

Hidroksi vitamini nedir? Hidroksi vitamini düşüklüğü neden olur?

Hidroksi vitamini vücut için hayati öneme sahip olan vitaminlerden biridir ve D vitamini olarak da bilinir. Bu vitamin, D vitamini'nin iki ana formundan biridir ve D2 (ergokalsiferol) ve D3 (kolekalsiferol) olmak üzere iki farklı türde bulunur. Hidroksi vitamini eksikliği kemik sağlığı sorunlarına yol açabilir, çocuklarda raşitizm ve yetişkinlerde osteomalazi gibi hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle, vücuttaki hidroksi vitamini düzeyini sağlıklı bir aralıkta tutmak önemlidir.

Haber 29-09-23 23:36

D vitamini eksikliği beyni etkiler mi? D vitamini düşüklüğü neye sebep olur?

D vitamini vücudumuz için hayati öneme sahip bir vitamin olup kemik sağlığının korunmasından bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar bir dizi önemli fonksiyona katkı sağlar. D vitamini güneş ışığına maruz kalmak suretiyle deri tarafından sentezlenebilen bir hormon olarak da bilinir ve aynı zamanda bazı besinlerle takviye edilebilir. D vitamini eksikliği sağlık uzmanları tarafından yakından takip edilmesi gereken bir durumdur.

Haber 29-09-23 23:18

Saçları dökülenler dikkat! Çaresizliğe kapılmayın, meğer nedeni buymuş

Saç dökülmesi sorununa kimyasal maddeler içeren kozmetik ürünlerin yanı sıra stres, düzensiz beslenme ve mevsim değişikliği gibi birçok unsur sebep olabiliyor. Uzmanlar, saç dökülmesi sorunundan muzdarip kişiler için 3 vitamini açıkladı.

Haber 18-09-23 13:31

D vitamini damlası nasıl kullanılır? D vitamini damla direkt içilir mi?

D vitamini hem bebeklerde hem çocuklarda hem de yetişkinlerde eksikliği görülebilen bir vitamindir. Direkt olarak güneşten alınabilen D vitamini bazı bünyelerde eksiktir ve takviye ürünlerin kullanılması gerekebilir. Bu eksikliği giderme amacı ile üretilen takviye D vitaminleri doktor kontrolünde ve tavsiye ettiği oran ve miktarlarda kullanılmalıdır.

Haber 15-09-23 21:21

Saçları seyrelenler dikkat! Avuç avuç dökülen saçların sebebi meğer buymuş, hemen önüne geçin

Saç dökülmesi yaşayan birçok kişi çözümü hem kozmetik hem de yarı medikal ürünlerde arıyor. Fakat problemin nedeni vitamin eksikliği olabilir. Uzmanlar yaşam tarzı, genetik yapı ve stres faktörüne dikkat çekiyor. Doktorlar, saç dökülmesine son veren 3 vitamini açıkladı.

Haber 01-09-23 11:03

Malta eriğinin faydaları: Malta eriği meyvesi neye iyi gelir?

Malta eriği, besleyici özellikleri ve lezzetli tadı nedeniyle popüler bir meyve olarak kabul edilir. Meyve, C vitamini, lif, folik asit ve potasyum gibi önemli besin maddeleri içerir. Bu nedenle, sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak tüketilmesi önerilir. Ayrıca, Malta eriği meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen yağ, kozmetik ürünler ve cilt bakımında kullanılan doğal bir bileşen olarak da yaygın olarak kullanılır.

Haber 31-08-23 21:24

Limon sarımsak kürü faydaları: Limon sarımsak kürü hangi hastalıklara iyi gelir?

Limon ve sarımsak kürü sağlık ve beslenme alanında popüler olan doğal bir karışımdır. Limonun C vitamini açısından zenginliği ve sarımsağın içerdiği faydalı bileşenler, bu kürü etkili kılarak birçok sağlık faydası sunmasına yardımcı olur. Limon ve sarımsak kürü sindirimi iyileştirmeye, bağırsak sağlığını desteklemeye ve toksinlerin atılmasını kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

Haber 28-08-23 12:22

C vitamini serumu nasıl kullanılır? C vitamini serumu her gün sürülür mü?

İnsan vücudundaki işlevlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için bazı vitamin ve minerallerin sağlanması gerekir. Gerekli olan vitamin ve mineraller yeterli düzeyde alınmaz ise vücut bazı uyarılar verir ve daha sonra ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Günümüzde C vitamininin yeterli seviyede elde edemeyen kişiler için geliştirilmiş olan birçok takviye gıda ve serum çeşitleri mevcuttur. C vitamininin faydaları saymakla bitmez. Peki C vitamini nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:23

Bamya tohumu nasıl kullanılır? Eklem ağrıları için bamya tohumu nasıl kullanılır?

Bamya tohumu, bamya bitkisindeki meyvenin içinde bulunan tohumlardır. Bamya bitkisi, sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitki türüdür. Bamya bitkisi yeşil ve uzun lifli meyvelere sahiptir. Bitkinin içinde bulunan bamya tohumları, besin değeri oldukça yüksek ve pek çok besin maddesi içerir. Tohum, lif, protein, yağ, karbonhidrat, vitaminler ( B vitamini) ve mineraller (demir, kalsiyum) bakımından son derece zengindir. Bamya tohumu nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:21

Alışılmadık yöntemi sosyal medyada gündem yarattı! “Günde 10 dakika perinemi çıplak güneşlendiriyorum”

TikTok’ta Hawley Dunbar isimli bir kadın ilginç bronzlaşma uygulaması sayesinde gündem yaratmayı başardı. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Dunbar, her gün 10 dakika çıplak bir şekilde bacaklarını iki yana açarak perine bölgesini güneşlendirdiğini söyledi. Dunbar uygulamanın D vitamini tam olarak almasına yardımcı olduğunu iddia etti.

Trend 09-08-23 11:41

Vişne suyunun faydaları nelerdir? Vişne suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

Vişne suyu ferahlatıcı tadı ve besleyici özellikleriyle öne çıkan doğal bir içecektir. Vişne meyvesinin sıkılması veya sulandırılmasıyla elde edilen bu lezzetli içecek, C vitamini, antosiyaninler ve diğer değerli besin maddeleri bakımından zengindir. Antioksidanlarla dolu olması sayesinde vücut için önemli faydalar sağlar. Sindirimi destekler, kalp sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve egzersiz sonrası iyileşmeyi hızlandırabilir.

Haber 31-07-23 16:19

B12 kilo aldırır mı? B12 vitamini eksikliği kilo aldırır mı?

B12 vitamini, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için kritik öneme sahip olan suyla çözünen bir vitamin türüdür. B12 vitamini, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu, sinir sisteminin sağlığı ve DNA sentezi gibi birçok temel işlevde rol oynar. Aynı zamanda, B12 vitamini ve kilo kontrolü arasında da ilişki bulunmaktadır. Peki, B12 eksikliği kilo aldırır mı?

Haber 31-07-23 14:03

Fındık kilo aldırır mı? Diyette fındık ne kadar yenmeli?

Fındık, sağlıklı yağlar, lif, E vitamini ve minerallerle dolu besleyici bir kuruyemiştir. Kalp sağlığına katkı sağlar. Fındık lezzetli ve besleyici bir atıştırmalıktır ve birçok kişi tarafından keyifle tüketilir. Ancak, kilo kontrolü veya diyet hedeflerine ulaşmak isteyenler için, fındığın içeriğindeki kalori ve yağ miktarı endişe yaratabilir. Peki, fındık gerçekten kilo aldırır mı?

Haber 30-07-23 19:15

Erik kilo aldırır mı? Diyette kaç erik yenir?

Erik, yaz aylarında bol miktarda bulunan bir meyvedir. Antioksidanlar, lif ve C vitamini içeriğiyle bağışıklığı destekler, sindirime yardımcı olur. Erik yaz mevsiminde sofralarımızı renklendiren, hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla popüler bir meyvedir. Özellikle diyet yapanlar için, meyve seçimleri büyük önem taşır. Erik, doğru şekilde tüketildiğinde kilo aldırmaktan ziyade, sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez parçalarından biri olabilir.

Haber 30-07-23 19:06

D vitamini kilo aldırır mı? D vitamini kilo vermeyi etkiler mi?

D vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir vitamin olup, çeşitli biyolojik süreçlerde rol oynar. Güneş ışığından doğal olarak sentezlenen bu önemli vitamin, aynı zamanda bazı besinlerde de bulunur. Sağlıklı kemik gelişimi, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi ve hücresel fonksiyonların kontrolünde etkin rolü bulunan D vitamini, son yıllarda sağlık üzerindeki etkileriyle daha da fazla dikkat çekmektedir.

Haber 30-07-23 18:38