Pek Yakinda Oyunculari Haberleri

Uzmanlar uyardı: Bilinçsiz diş beyazlatmalara dikkat!

Sosyal medyada, iş yerinde veya arkadaş toplantılarında gülümserken daha estetik görünmek isteyen pek çok kişi renklenen dişlerini beyazlatıyor. Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mağrur Kazak, diş hekimi kontrolünde olmayan beyazlatma ürünlerinin bilinçsiz kullanımı sonucu dişlerin zarar görebileceğini uyarısı yaptı.

Kadin 2024-05-21 11:33:58

İyi başlamadık! Filenin Sultanları’nın Milletler Ligi ilk hafta karnesi

Filenin Sultanları, 2024 Milletler Ligi'nde (VNL) oldukça heyecan verici maçlar çıkarıyor. Mücadeleye pek iyi başlamadık ama devamında herkes nefesini tuttu! Peki ilk hafta neler yaşandı?

Spor 2024-05-20 18:14:15

Teknoloji tutkunlarını sevindirecek haber: Apple Marka Haftası başladı! iPhone, AirPods, Macbook...

Teknoloji tutkunları buraya! iPhone, iPad, Macbook, Apple Watch, Airpods ve daha pek çok Apple cihazında indirim başladı. Apple Marka Haftası kapsamında indirime giren ürünlerden bazılarını bu içeriğimizde sizin için bir araya getirdik. Bu fırsatı kaçırmamak için acele edin! İşte seçtiklerimiz...

Haber 2024-05-20 15:37:52

Her satırında büyüleyici dünyalarda dolaşmanızı sağlayacak kitap setleri

Okuyucuların kalplerinde derin izler bırakan, hayallerini süsleyen ve onları farklı dünyalara taşıyan kitap serilerinin hem edebiyat dünyasına hem de popüler kültüre büyük etkisi bulunuyor. Gerek karakterlerleriyle ve olayların çeşitliliğiyle gerek insan doğasına yönelik düşündürücü ve sorgulatıcı pek çok detayıyla büyülü dünyalarına daldığımız kitap setlerinden oluşan bir liste hazırladık. İşte detaylar!

Haber 2024-05-19 21:55:46

Diğer Haber Etiketleri

alara estetik spektrum diş ligi maçın Voleybol Filenin Sultanları solgar Apple apple 11 apple 11 128 gb fiyat apple 12 apple 13 apple airtag apple airpods pro apple airpods 2 nesil apple airpods apple akıllı saat apple bilgisayar kitap setleri ele hamdi Hamdi Alkan ünlü şarkıcı Selen Görgüzel taksi İstanbul magazin Melek Mosso 19 mayıs tatil mi emekli çalışma ücretsiz vdsl nedir adsl Adriana Lima Victoria's Secret chia puding mon zihin Kilo vermek zayıflama Xbox Game Pass nedir ne işe yarar çitos efe kredi kartından nakit avans çekmek Doktor ikinci el otomobil Ekspertiz Noter sgk borc sorgulama sgk borç sorgulama tc kimlik no ile iphone 13 iphone 13 128 gb iphone 13 çıkış tarihi iphone 13 mini yenilenmiş iphone yenilenmiş telefon Fatih Altaylı sahte diploma kktc trt 10 iyet mbappe Usain Bolt anneler günü anneler günü hediyeleri anneler günü mesajı Anneler Günü mesajları ekmek Zam iddia mangal sosyal medya vegan vegan beslenme vegan et kitap kitap kurdu kitap önerileri akıllı saat şarjlı diş fırçası oral b şarjlı diş fırçası oralbi şarjlı diş fırçası tablet Kulaklık oda termostatı kahve makinesi tost makinesi çay makinesi kettle mikser ekmek yapma makinesi matbaa nasıl yazılır tdk kutup yıldızı kombin hayal kırıklığı kola sağlıklı yaşam Oyuncu Ayta Sözeri uçak tiktok adblue adblue nedir adblue ne işe yarar NFT nft nasıl yapılır nft ne demek NFC nfc nasıl açılır nfc nedir linkedin nedir LinkedIn kep adresi kep adresi alma kep adresi nasıl alınır moda amazon alışveriş söyledi survivor all star Aleyna Kalaycıoğlu

Selen Görgüzel'in cesur sahne tarzı ve dansı sosyal medyada tartışma yarattı! Hamdi Alkan izledikçe...

Hamdi Alkan'ın eski eşi Selen Görgüzel son dönemde yaptırdığı estetikler ve açıklamalarla gündemden düşmüyor. Geçen ay yüzünü gerdiren Selen Görgüzel sahnelere döndü. İddialı tarzı ve dansıyla sosyal medyada gündem olan Görgüzel'in dansı ve tarzı sosyal medyayı ikiye böldü. Pek çok kişi şarkıcının sahne tarzını "fazla cesur" bulduğunu söyleyip topa tutarken bazıları ise dansı ve elbiseyi beğendiğini belirtti.

Magazin 19-05-24 13:45

Arap şeyhi El Ethem, Rus Polina ve Türk Osman... İstanbul'da taksi sorunu yaşayanlara 'püf noktası' olarak paylaştı! 'Gözleri dolar işareti...'

İstanbul'da vatandaşların taksi bulamama sorunu devam ediyor. Pek çok kişi, bu sorunla ilgili şikayetlerini sık sık dile getirirken bazılarıysa artık ilginç yöntemler denemeye başladı. Sosyal medyada "Püf noktasını gösteriyorum. Artık taksi beklemeyeceksiniz" diyerek video paylaşan Buse Özübek'in yöntemi gündem olurken kullanıcı adını Arap şeyhi El Ethem olarak değiştirince çağırdıkları taksinin hızla gelmesi dikkat çekmişti. Aynı yöntem bu kez Rus Polina ve Türk Osman isimleriyle de denendi...

Manşet 18-05-24 11:34

Melek Mosso'nun cesur sahne tarzı sosyal medyada tartışma yarattı!

Sahne performansları ve tarzıyla magazin gündeminden düşmeyen Melek Mosso, son olarak konserinde giydiği iddialı tül elbisesiyle gündeme geldi. Şarkıcının cesur pozlarını gören takipçileri yorum yağmuruna tuttu. Mosso'nun cesur sahne tarzı sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Pek çok kişi şarkıcının sahne tarzını "fazla iddialı" bulduğunu söyleyip topa tutarken bazıları ise elbiseyi beğendiğini belirtti.

Magazin 17-05-24 17:24

19 Mayıs resmî tatil mi? 2024 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hangi güne denk geliyor?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl pek çok kurumda çeşitli etkinlikler planlanarak kutlanır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı ve Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcından dolayı 19 Mayıs özel bir gün olarak kabul edilir. Bu özel günün yaklaşması nedeniyle 19 Mayıs resmî tatil mi diye merak edilir. Peki, 19 Mayıs günü resmî tatil mi?

Haber 17-05-24 15:39

Bakan Işıkhan duyurdu! Emeklilerle ilgili yeni çalışma: Yaz döneminde 1 ay ücretsiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler Yılı'nda milyonlarca emekliyi ilgilendiren çalışmayı duyurdu. Bakan Işıkhan yaz aylarında KYK'nın uygun olan yurtlarını bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına sunacaklarını duyurdu. Işıkhan, SGK'nin önemli sorumluluk alanlarından birinin de emeklilik olduğunu ifade eden Işıkhan, emeklilere yönelik pek çok düzenlemenin hayata geçirildiğini söyledi.

Finans 17-05-24 13:29

VDSL nedir? ADSL ve VDSL arasındaki fark

İnternetin beklenen verimi sağlaması ve hızlı olması, pek çok kullanıcı için en önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternet bağlantısı yavaş olduğunda tarayıcı sayfaları yavaş açılmaya başlar ve birtakım aksaklıkları da beraberinde getirir. Günümüzde VDSL, ADSL gibi birçok farklı veri aktarım hizmeti sunan teknoloji mevcuttur. Bu teknolojiler kullandıkları altyapılara göre kendilerine has birtakım özellikler taşımaktadır. Peki, VDSL nedir, ADSL ve VDSL arasındaki fark nedir?

Haber 16-05-24 19:08

Adriana Lima, Heidi Klum, Bella Hadid... Hepsinin onunla tanıdık: Victoria's Secret dönüyor

Onlar bir döneme damga vurdu: Adriana Lima, Heidi Klum, Alessandra Ambrosio ve dahası... Pek çok modelin yürümek için büyük çaba gösterdiği ikonik Victoria's Secret defilesi 4 yıl aradan sonra geri dönüyor.

Magazin 16-05-24 13:45

Diyet yapmadan kilo vermenin formülünü paylaştı! Pizza ve tatlılara veda etmeden... İşte 5 basit ipucu 'Hedefe daha hızlı ulaşacaksınız'

Yaz ayları ve tatil planlarının hayata geçmesi için geri sayım başladı. Yaz tatiline artık sayılı zaman kala pek çok kişi fazla kilolarını vermek üzerine araştırma içerisine girdi. Bu amaç doğrultusunda zayıflamak isteyenlerin uyguladığı pek çok farklı diyet var. Ancak ABD'li bir beslenme uzmanı, diyet yapmadan ya da kalori saymadan herkesin kilo verebileceği ya da verdiği kiloyu koruyabileceği basit yaşam tarzı değişikliklerinin formülünü paylaştı.

Kadin 15-05-24 12:51

PlayStation Plus nedir, nasıl alınır? PlayStation Plus’a nasıl üye olunur?

Günümüzde birçok farklı özelliğiyle ön plana çıkan çeşitli abonelik tabanlı oyun kütüphanesi mevcuttur. PlayStation Plus da kullanıcılara çevrim içi oyun oynama fırsatı sunan bir abonelik sistemi olarak bilinmektedir. PlayStation konsolları için pek çok önemli avantaj sunan bu abonelik sistemi sayesinde oyunseverler çeşitli oyunlara doğrudan erişim sağlayabilmektedir. Peki, PlayStation Plus nedir, nasıl alınır ve nasıl üye olunur?

Haber 14-05-24 19:25

Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar? Xbox Game Pass nasıl çalışır?

Teknoloji alanında yaşanan gelişmelerle birlikte birçok oyun çeşidi insanların hayatlarına girmiştir. Günümüzde birbirinden farklı oyun seçeneği sunan çok sayıda abonelik hizmeti mevcuttur. Bu abonelik hizmetlerinden biri Microsoft’un sunduğu Xbox Game Pass sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistem bünyesinde oyunseverler için pek çok farklı oyun kategorisi bulunmaktadır. Peki, Xbox Game Pass nedir, ne işe yarar ve nasıl çalışır?

Haber 14-05-24 19:24

‘Çitos Efe’ olarak tanınan Efe Koçyiğit’in son hali gündemde! Hâlâ çok tatlı...

2016 yılında 'Çocuktan Al Haberi' programına katılarak fenomen olan 'Çitos Efe'nin son haline Testo Taylan ulaştı. ‘Çitos Efe’ olarak tanınan Efe Koçyiğit’in görünümü ve değişimi sosyal medyada pek çok yorumu da beraberinde getirdi.

Kulis 14-05-24 06:49

Banka kartından nakit avans çekilebilir mi?

Nakit avans, bankalar tarafından müşterilere farklı limitlerle sunulan bir hizmettir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin mobil bankacılık uygulaması gibi pratik başvuru kanallarını kullanmaları mümkündür. Günlük yaşamda aniden gelişen nakit ihtiyacını karşılama konusunda etkili olan bu seçenekten nasıl yararlanıldığı ise merak konusudur. Bu doğrultuda pek çok kişinin yanıt aradığı “Nakit avans banka kartından mı kredi kartından mı çekilir?” gibi bir sorunun ele alınması gerekir.

Finans 11-05-24 20:01

Hakkında çokça dava var! Türkiye'nin konuştuğu doktor için karar verildi: Hastalarının ölümüne neden olduğu öne sürülüyordu

Prof. Dr. Alper Çelik hakkında özellikle diyabet ameliyatı yaptığı hastaların ölümüne neden olduğu iddiasıyla pek çok dava açılmıştı. Türkiye'nin gündemine gelip geniş yankı uyandıran doktor Alper Çelik hakkında Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Meslekleri Kurulunca verilen karar belli oldu. Çelik'in avukatı ise Çelik hakkında suç duyurusunda bulunan aile hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Haber 10-05-24 16:38

'Dublör araba' tuzağı! Pazarda farklı, noterde farklı araç... Oto yıkamacının o cümlesi kuşkulandırdı, gerçek ortaya çıktı

İkinci el araba piyasasında pek çok hileye yıllardır tanık olunurken, bugüne kadar ise böylesi görülmedi. Hatay İskenderun'da bir galeriden araç satın alan müşteri, ekspertiz yaptırdığı araçla kendisine teslim edilen aracın aynı olmadığını satış işlemi gerçekleştikten sonra anladı. Oto yıkamacının tek bir cümlesiyle şüphelenen alıcı, farklı bir ekspertize gittiğinde duyduklarına inanamadı. Uzmanlar ise benzer olayın herkesin başına gelebileceğini belirtirken, araç alacakları uyardı.

Finans 09-05-24 08:10

SGK borç sorgulama: SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

İnsanların geleceklerini garanti alabilmesi ve sağlık başta olmak üzere pek çok kurumdan faydalanabilmesi için sigortalı bir işte çalışması gerekmektedir. Sigortalı bir işte hizmet verildiğinde birçok önemli olanaktan daha kolay bir şekilde yararlanılmaktadır. Sigortalı çalışan bireyler bazı durumlarda SGK borç sorgulama işlemini yapmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle emekli olma aşamasında olan bireyler için prim gün sayısı ayrı bir öneme sahiptir. Peki, SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:53

Yenilenmiş iPhone 13 alınır mı? Yenilenmiş iPhone 13 özelliklerini sizin için inceledik

Yüksek kaliteli bir akıllı telefon almak istiyorsanız sizin için harika bir haberimiz var: Yenilenmiş iPhone 13! Yenilenmiş iPhone 13, harika özellikleri, uygun fiyatı ve çevresel duyarlılık açısından sunduğu avantajlarla dikkat çeken bir telefon modeli. Sıfır bir cihaza yüksek fiyatlar ödemek yerine, yenilenmiş iPhone 13'ü tercih ederek hem cebinizi hem de çevreyi koruyabilirsiniz. Sizler için yenilenmiş iPhone 13 modelini donanımdan tasarıma kadar pek çok yönüyle ele aldık. İşte detaylar!

Haber 08-05-24 17:16

Fatih Altaylı'dan çok konuşulacak sahte diploma iddiası! TRT temsilcisinden sonra genel başkan yardımcıları gündemde: Pek çoğu bu işlerden faydalandı

TRT Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan'ın sahte diploma nedeniyle tutuklanması sonrası yenilir yutulur cinsten olmayan bir iddia da Türkiye'deki siyasi partilerin genel başkan yardımcıları için gündeme geldi. Özellikle iktidara yakın partilerin önde gelen isimlerinin yine aynı üniversiteden diplomaları olduğuna dikkat çeken gazeteci Fatih Altaylı, "Özellikle Ankara siyasetinde etkin bazı siyasi partilerde önemli pozisyondan pek çok kişi bu işlerden faydalandı" diye konuştu.

Haber 07-05-24 09:16

Sporseverleri heyecanlandıran yarış: 100 metrede Mbappe mi hızlı Usain Bolt mu? Teklifi kabul etti

Yeşil sahaların yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, sekiz kez olimpiyat şampiyonluğu bulunan efsane koşucu Usain Bolt'a karşı koşmayı kabul etti. Bolt'a hayranlığını bir kez daha dile getiren Mbappe olası yarış için "Sonuçtan pek bir şey beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

Spor 06-05-24 11:18

Anneler Günü'nde ne yapılır? Anneler Günü'nde neler yapılabilir? Anneler Günü etkinlikleri

Anneler günü, annelere duyulan sevgi ve minnet hislerini göstermek için çok özel bir gündür. Annelerin sevgiyle dolu kalp ve emeklerine karşılık Anneler Günü’nde, onları mutlu edecek pek çok aktivite ve hediye fikri bulunur. Elbette her annenin farklı ilgi alanları, zevkleri ve ihtiyaçları olduğu için, kişiye özel bir hediye ve aktivite seçmek oldukça önemlidir. Peki, Anneler Günü'nde neler yapılabilir?

Haber 05-05-24 18:54

Anneler Günü mesajları: Resimli, kısa, duygusal Anneler Günü mesajları

Mayıs ayının en özel günlerinden biri de Anneler Günü'dür. Kesin belirlenmiş bir tarihi olmasa da ülkemizde ve pek çok yerde her yıl mayıs ayının 2. pazar günü, annelere ve ailedeki diğer anne olan yakınlara sevgi ve minnettarlığın ifadesi olarak 'Anneler Günü' kutlanır. Emek ve sevgilerine karşılık olarak bu özel günde her tatlı söz, sevgi dolu ifadeler, samimi ve içten mesajlar anneleri çok mutlu eder. İşte Anneler Günü mesajı örnekleri...

Haber 05-05-24 18:50

Ekmeğe zam iddiası! Sendika başkanı tarih ve rakam verdi

Gıdada pek çok ürüne peş peşe zamlar gelirken İstanbul’da ekmek fiyatlarının iki hafta içinde artması bekleniyor. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar tarih verdi, ekmek fiyatlarının 15 TL'ye çıkabileceğini söyledi.

Finans 05-05-24 08:02

Vegan mangal partisini paylaşınca sosyal medyada gündem yarattı! 'Burgerdan tutun, sosisine kadar, etine kadar her şey'

Sosyal medyadan kendisine yöneltilen "Mangalsız hayatı olur mu?" yorumu üzerine harekete geçen kullanıcı arkadaşlarıyla birlikte yaptığı vegan mangal partisini paylaştı. Mezelerden burger köftelerine kadar pek çok alternatifin veganlar için olduğunu gösteren kullanıcının paylaşımı kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekti.

Trend 04-05-24 07:52

Seçil Erzan'a kötü haber! Mağdur sayısı da, istenilen ceza süresi de arttı

Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan’ın yargılandığı davada yeni bir gelişme daha yaşandı. 21 olan mağdur sayısı 26'ya, Erzan için istenilen hapis cezası da 275 yıla yükseldi.

Haber 03-05-24 19:30

Kitap meraklısı annenize hediye edebileceğiniz çok satan kitaplar

Anneniz tam bir kitap kurduysa doğru yerdesiniz! Anneler gününde, annenizin sevgisine karşılık verebileceğiniz en değerli hediye bir kitap olabilir. Anneniz tarih tutkunu mu, kişisel gelişime mi meraklı, yoksa bilim kurgu ve romana mı düşkün? Annenizi mutlu etmek için pek çok türdeki kitapları sizler için bir araya getirdik. İşte çok satan listelerinde yer alan ve annenizin ilgisini çekebilecek en popüler kitaplardan oluşan seçkimiz!

Haber 02-05-24 12:30

Teknoloji tutkunu anneler için hayat kolaylaştırıcı hediye önerileri

Bu Anneler Günü'nde annenizin kalbine dokunacak ve ilgi alanına hitap edecek bir armağan seçmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Teknoloji tutkunu annenizi mutlu edecek harika seçeneklerle dolu bir liste hazırladık. Annenizin yaşamını daha da keyifli hale getirecek akıllı cihazlarla dolu seçkimizde akıllı tartılardan hızlı şarjlı diş fırçalarına, tabletten kulaklığa kadar pek çok teknolojik alet yer alıyor. Annenizin gözlerini parlatan bir hediye için içeriğimize göz atın!

Haber 01-05-24 19:42

Mutfakta harikalar yaratan annenizi sevindirecek akıllı mutfak gereçleri

Annelerimiz bizim için her daim kıymetli. Onları mutlu etmek ve onlara olan sevgimizi göstermek de oldukça önemli. Anneler Günü bunun için harika bir fırsat. Bu özel gün için annenize hediye arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Annenizin hayatına renk katacak, pratik ve kullanışlı mutfak gereçleriyle dolu bir seçki hazırladık. Ekmek yapma makinesinden miksere pek çok ürünü bulabileceğiniz içeriğimize göz atmadan geçmeyin.

Haber 01-05-24 18:32

Matbaa nasıl yazılır? Matbaa mı matba mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Pek çok insanın bildiği matbaa sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği sıklıkla karıştırılmaktadır. Bunun nedeni ise matbaa kelimesinin Arapçadan dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir sözcük olmasıdır. Bu noktada bu kelimeye yönelik hatalı bilgilerin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, matbaa nasıl yazılır? TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:18

Kutup Yıldızı nasıl yazılır? Kutup Yıldızı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bütün dil ögelerinin kullanım biçimleri ve Türkçe dil bilgisi kuralları Türk Dil Kurumu tarafından açıklanır. Yazılı dilde anlamlı bir aktarım için yazım kurallarına uyulması önemlidir. Bu kapsamda internet üzerinde pek çok kelimenin doğru yazımı konusunda araştırma yapılır. TDK tarafından online olarak paylaşılan sözlükte anlamı ve yazılışı sorgulanan sözcükler hakkında bilgi edinilebilmektedir. Peki, Kutup Yıldızı nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:15

Kombin nasıl yazılır? Kombin mi konbin mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günümüzde pek çok insanın aşina olduğu kombin sözcüğünün doğru yazılışı ve ne anlama geldiği karıştırılabilir. Bunun nedeni ise kombin sözcüğünün İngilizceden dilimize ödünçlenen yabancı kökenli bir kelime olmasıdır. Dolayısıyla bu tür kelimelere yönelik bilgi eksikliklerinin giderilmesi amacıyla TDK güncel yazım kılavuzlarına başvurulmalıdır. Peki, kombin nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:11

Kayda değer nasıl yazılır? Kayda değer ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dilini doğru bir şekilde kullanabilmek için Türkçe dil bilgisi kurallarına dikkat etmek gerekir. Dil bilgisi kuralları içerisinde pek çok farklı konu başlığı mevcuttur. Bunlardan biri de ayrı ve bitişik yazılması gereken birleşik kelimelerdir. Pek çok insan bu kelime grubunun yazımında yazım hatası yapar. Türkçede çok fazla hatalı kullanılan sözcüklerden biri de kayda değer sözcüğüdür. Peki, kayda değer nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 30-04-24 20:08

Seçil Erzan’la aynı davada sanık olan Eligül’den Erzan’a 3 bin dolarlık tazminat davası

Yüksek kar getirili "Fatih Terim" fonu vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan ile aynı davada sanık olan Hüseyin Eligül, Erzan’a 3 bin dolarlık tazminat davası açtı.

Yurthaber 29-04-24 14:29

İnşa nasıl yazılır? İnşa mı inşaa mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Eğitim hayatı itibarıyla hayat boyu pek çok yeni sözcük öğrenilir ve bu sözcükler kullanılır. Eğitim yaşamında olduğu gibi gündelik yaşamda da Türkçe dil bilgisi büyük bir öneme sahiptir. Özellikle doğru yazım şekillerinin öğrenilmesi şarttır. Türkçede çok fazla rastlanılan imla hatalarının başında telaffuz edilen kelimeleri okunduğu gibi yazmak gelmektedir. İnşa kelimesi de yazarken sıklıkla imla hatası yapılan kelimelerden biridir. Peki, inşa nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:57

İleriki nasıl yazılır? İleriki mi ilerki mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Çocukluktan başlayarak eğitim hayatında pek çok sözcük öğrenilir ve bu sözcükler kullanılır. Eğitim hayatında olduğu gibi günlük hayatta da Türkçe bilgisi büyük bir öneme sahiptir. Bilhassa dil bilgisi ve yazım kurallarının doğru bir şekilde öğrenilmesi şarttır. Türkçede sıklıkla görülen yazım yanlışlarının başında telaffuz edilen sözcükleri okunuş biçimleriyle yazmaktır. İleriki sözcüğü de yazılışında çok fazla imla hatası yapılan sözcükler arasındadır. Peki, ileriki nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:52

Hiçbirimiz nasıl yazılır? Hiçbirimiz ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede bitişik mi yoksa ayrı mı yazılması gerektiği sorgulanan pek çok kelime mevcuttur. TDK dil bilgisi kuralları çerçevesinde hangi sözcüklerin bitişik hangilerinin ayrı yazılacağını açıklamıştır. Ancak, hâlâ bazı sözcüklerin yazımında çok fazla hata yapılmaktadır. Bunlardan biri de hiçbirimiz sözcüğüdür. Pek çok insan bu ifadenin nasıl yazılacağı konusunda tereddüt yaşamaktadır. Peki, hiçbirimiz sözcüğünün doğru yazılışı nedir?

Egitim 27-04-24 16:47

Hazırcevap nasıl yazılır? Hazırcevap ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yer alan sözcük sayısı nedeniyle dilimiz ifade biçimi en geniş dillerden biridir. Fakat pek çok dil kuralı mevcut olduğundan bazılarının yazımında yanlışlar yapılabilmektedir. Kurallarına göre türlere ayrılan kelimeler bulunur. Bunlar arasında sıklıkla hatalı yazılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Doğru dil kullanımına dikkat eden bireyler, hazırcevap gibi kelimelerin doğru yazım şeklini sorgulamaktadır. Peki, hazırcevap nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:39

Hayal kırıklığı nasıl yazılır? Hayal kırıklığı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizi doğru ve anlaşılır kullanabilmemiz için kelimelerin doğru yazım ve söyleniş biçimlerini öğrenmek gerekir. Türkçede çok sayıda dil kuralı bulunduğundan bazı kelimelerin doğru yazımı noktasında çelişki yaşanabilir. Bu tereddütleri yaşamamak adına sözlük kaynaklarından faydalanılması önemlidir. Pek çok insanın sıklıkla hatalı olarak yazdığı kelimelerden biri hayal kırıklığı sözcüğüdür. Peki, hayal kırıklığı nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 27-04-24 16:37

1 bardak kola içtiğinizde vücudunuzda neler oluyor neler! İşte 1 saat içinde olanlar

Kola, dünya genelinde en popüler içeceklerden biridir. Ancak, bir bardak kola içmenin vücudumuzda ne gibi etkiler yarattığı konusu pek bilinmez. Bir bardak kola içtiğinizde vücudunuzda neler oluyor? İşte içtiğiniz andan itibaren bir saat boyunca yaşananlar ve bu içeceğin vücut üzerindeki etkileri...

Kadin 27-04-24 09:54

Ayta Sözeri hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı! Hülya Avşar'ın sorusuna bomba yanıt: Ben erkek olmayı...

2017 yılında Gülse Birsel’in yazdığı Aile Arasında filmi ile izleyici karşısına çıkan Ayta Sözeri pek çok dizi ve filmde yer almıştı. Oyuncu ve şarkıcı Ayta Sözeri katıldığı bir programda hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Magazin 27-04-24 09:28

TikTok bu uçak tüyosunu konuşuyor! Sosyal medya kullanıcıları 'dahilik' olarak yorumladı... Bunu her zaman yapıyorum

TikTok'ta viral hale gelen en son yaşam hilesi sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekerken pek çok kullanıcı tarafından 'dahilik' olarak yorumlandı. Uçaklarda akıllı telefondan film izlemek için sadece bir peçetenin kullanıldığı pratik seyahat ipucu sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti.

Trend 25-04-24 10:35

AdBlue nedir, ne işe yarar? AdBlue biterse ne olur?

Arabalar hakkında çoğunlukla araç sahiplerini ilgilendiren konular ve terimler, kişileri arabalar ile ilgili pek çok konuyu araştırmaya yöneltirler. AdBlue da yine bu gibi araştırmalara konu olmuş, ne olduğu merak edilen terimler arasında bulunmaktadır. Peki, AdBlue nedir ve ne işe yarar? AdBlue biterse ne olur?

Haber 23-04-24 22:31

NFT nedir, nasıl üretilir? NFT ne işe yarar, ne anlama gelir?

Dijital ilerleme süreci, içerisinde yer aldığımız döneme damgasını vururken, insan hayatına yeni terimler eklemeye ve dünyayı dönüştürmeye de devam etmektedir. Bu değişimle birlikte NFT’nin açılımı, tanımı, nasıl üretildiği gibi pek çok soru, merak edilen konulardan yer almaktadır. Peki, NFT nedir ve ne işe yarar? NFT nasıl üretilir?

Haber 23-04-24 22:28

NFC nedir? iPhone ve diğer cihazlarda NFC özelliği nasıl açılır?

Akıllı telefonların insan yaşamında önemli bir edinmesi ile birlikte internet kullanımı da yaygınlaşmaya başlamıştır. Bilhassa günümüzde akıllı telefonlar sayesinde iletişim biçimleri de değişmiştir. Telefonların içerisindeki uygulamalar insan yaşamını kolaylaştırma konusunda son derece önem bir rol oynar. Herkes tarafından bilinmese de cihazlarda bulunan NFC özelliği, insan yaşamını kolaylaştıran pratik bir özelliktir. Bu özelliği bilmeyen pek çok kişi, NFC nedir sorusuna yanıt arar.

Haber 23-04-24 22:21

LinkedIn nedir, nasıl kullanılır? LinkedIn giriş işlemi nasıl yapılır?

LinkedIn, bilhassa profesyonel kariyer dünyası için öne çıkan işlevli bir sosyal medya platformudur. Kullanıcıların profesyonel kişiler ile bağlantı kurmalarına olanak sağlayan LinkedIn hakkında pek çok insan bilgi sahibi olmak istemektedir. Peki, Linkedln nedir, nasıl kullanılır? LinkedIn giriş işlemi nasıl yapılır?

Haber 23-04-24 22:19

KEP adresi nedir? KEP adresi nasıl alınır?

KEP adresinin ne olduğu pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konulardan bir tanesidir. İnternet kullanımının yaygın hâle gelişi ile birlikte neredeyse bütün önemli işlemler internet üzerinde kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. KEP adresi alma da internet üzerinden gerçekleştirilen işlemler arasında yer almaktadır. Peki, KEP adresi nedir? KEP adresi nasıl alınır?

Haber 23-04-24 22:18

Ünlü moda markalarındaki indirimleri keşfedin, yazı yeni kıyafetlerin enerjisiyle karşılayın

Her zaman şık, havalı ve tarz görünmek isteyenleri buraya alalım! Ünlü moda markalarının sezon ürünlerinde %50'ye varan indirimler başladı. New Balance, Crocs, Puma, Under Armour, Camper, Columbia ve daha pek çok markadaki indirimleri görmek ve tarzınıza yeni bir soluk getirmek isterseniz, detaylar yazımızda!

Haber 23-04-24 11:42