Sanatsal Maskeler Haberleri

MEB’den son dakika karne kararı! Öğrenci karnelerinde değişikliğe gidildi! İşte detaylar…

MEB öğrenci karneleri için önemli bir adım attı. Karneler için değişiklik kararı alındı. Karnelerde artık sadece ders notları olmayacak. MEB ortaokul öğrencilerinin ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılımlarını, karnelerinde ‘bilimsel’, ‘kültürel’, ‘sanatsal’, ‘sportif’ etkinlikler ve ‘toplum hizmeti’ olarak 5 ana başlıkta değerlendirmeye alacak. Sosyal etkinlikler, karnelerde ‘katılım’, ‘ürün ortaya koyma’, ‘performans gösterme’ ve ‘derece alma’ olmak üzere 4 ana düzeyde işlenecek.

Egitim 2024-03-21 13:54:12

GençKart uygulamasına başvurular başladı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanma imkanı sağlayan "GençKart" uygulaması başlıyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular nereye yapılacak?

Finans 2024-03-01 12:15:36

Diyarbakır'da kırsaldaki öğrenciler için sportif ve kültürel etkinlikler yapılıyor

Diyarbakır'da Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Yenişehir Gençlik Merkezi, kırsaldaki öğrencilere yönelik sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriyor.

Yurthaber 2024-01-18 15:36:20

Maske zorunluluğu için yeni düzenleme gündemde! Yaş sınırı olmadan herkese uygulanabilir

Pandemi döneminde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen maskeler bir kez daha gündemde! Son günlerde hemen hemen herkes ya kendisi ya bir yakınının hastalığından muzdarip. Uzmanlar maske zorunluluğunun yeniden uygulanabileceğini dile getirdi.

Haber 2024-01-10 09:10:59

Diğer Haber Etiketleri

Karne Milli Eğitim Bakanlığı genç kart resmi gazete Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır maske salgın kabak lifi koronavirüs dolar villa operasyon taksim İstiklal Caddesi Gözaltı gelinlik düğün sosyal medya saç bakım maskesi saç bakım yağı saç bakımı evde saç bakımı Göz kaz ayağı yüz kırışıklığına ne iyi gelir evde Amerika Kanada orman yangını New York mon yaşlanma karşıtı krem cilt bakımı Kemal Kılıçdaroğlu CHP İstanbul Heykel hindistan cevizi sütü bal süt limon yumurta tarifi düzleştirici alara hücreler iltihap sırt sivilce geçirme yöntemleri sivilce maskesi sivilce nasıl geçer sivilcelere ne iyi gelir Hititler anadolu medeniyetleri hattuşaş Güneş botoks yaşlı yaşlılık domates maskesi hint yağı gür saç dökülmesi sarımsak Edirne ffm isim kolostrum nedir Instagram tepki bencil deli bebek anne emzirmek anne sütü halk oyunu Kastamonu sepetçioğlu göz altı morlukları göz altı morlukları nasıl geçer ne iyi gelir panora avm ankara avm çalışma saatleri Tiyatro Türkiye Jokey Kulübü (TJK) kolajen içeren besinler siyah yüz yogası faydaları yumurta akı yumurta akı maskesi siyah nokta sivilce cilt lekeleri Personality Quiz Bursa El Sanatları Gastronomi İznik kültür sanat alzaymır Gaziantep aspirin gözenekler lahit müze ünlü Aşı Corona covid covid 19 aşı karantina izolasyon test koronavirüs (Covid-19) hatırlatma dozu dsö Turkcell Avrupa Birliği Bartın Üniversitesi kurbanlık Kurban Bayramı Medipol Mega Üniversite Hastanesi Muhtar cilt lekesi yeşil çay Ekrem Yüce Fotoğraf Podcast Sakarya Üniversitesi Sıfır atık Kilis Müzeler Haftası Resim sözlük Pirinç Osmanlı Devleti dudak dolgunlaştırma zeytin yağı tarçın vazelin

Kabak lifi nasıl kullanılır? Yüze kabak lifi kullanılır mı?

Temiz bir cilt aynı zamanda sağlıklı bir cilttir. Sağlıklı bir cilt ise genç görünmenin öncelikli sırları arasında yer alır. Bu nedenle cilt bakımı son derece önemlidir. Yüze uygulanan peelingler ya da özel maskeler ile sağlıklı bir cilde ve genç bir görünüme sahip olabilmek mümkündür. Ciltteki ölü hücrelerden kurtulmak ve cildi derinlemesine temizlemek için birçok doğal yöntem bulunur.

Haber 13-09-23 21:28

Maskenin dönüşü! Uzmanı tarih verip uyardı: Vakaların artmaması, artmayacağı anlamına gelmiyor

Pek çoklarının korkulu rüyası maskeler geri dönebilir! Kış ayları için uzmanından uyarı geldi. "Kış aylarını tekrar maskeyle geçireceğimiz anlamı buradan çıkarılabilir" diyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sarhan Sakarya, DSÖ'nün açıklamasına dikkat çekti. Sakarya, Kovid-19'un son günlerde giderek daha sık konuşulmaya başlayan Eris varyantı hakkında da "Vakaların önümüzdeki dönemde artmayacağı anlamına gelmiyor" dedi.

Haber 03-09-23 11:49

İstiklal Caddesi'nde dolar dağıttıkları görüntüler gündem olmuştu! Villada yetişkin videoları çekip... Operasyon düzenlendi: 13 gözaltı

Taksim İstiklal Caddesi'nde dolar dağıtıp sosyal medya için görüntü çekenlere yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi yakalandı. Villada yaşayan şüphelilerin çektikleri görüntüler sayesinde yüksek gelir elde ettiği belirtildi. Şahısların, kiraladıkları villayı dekore edip yetişkin içerikler üretilen bir platforma videolar çektikleri öğrenildi. Adreste yapılan aramalarda maskeler, kıyafetler ve üzerinde geçersiz ibaresi olan dolarlar ele geçirildi.

Haber 10-08-23 13:51

Gelinlik seçimi sosyal medyada viral oldu! “Düğünümde çıplak görünmek istedim”

Müstakbel gelin Toni Fulton sosyal medya hesabından gelinlik seçimine dair bir paylaşım yapınca dikkatleri üzerine çekti. Gelinlik seçimiyle sosyal medyada bir tartışmanın fitilini ateşleyen Fulton, “Düğümünde çıplak görünmek istedim ama sanatsal bir çıplaklıktan söz ediyorum. Şeffaf detaylar ve dantel tercih ettim” dedi.

Trend 02-08-23 10:40

Boşuna yüzlerce lirayı çöpe atmayın! Evde az maliyetle yapabileceğiniz kolay saç bakım maskesi tarifleri

Saç bakımının kadınlar için ne kadar önemli olduğunu söylemeye bile gerek yok! Işıl ışıl parlayan canlı ve dolgun saçlara sahip olmanın hayalini kuran tüm kadınlar, birbirinden farklı ve kaliteli ürünlerle bakımlarını gerçekleştiriyor. Dışarıdan alabileceğiniz bakım ürünlerinin yanı sıra evde kendiniz de birbirinden güzel maskeler hazırlayabilirsiniz. Tamamen doğal içerikli bu maskeler nasıl yapılır, hangi ürünler kullanılır merak ediyorsanız birbirinden özel tarifleri paylaşıyoruz!

Kadin 01-08-23 18:04

Botoks tarihe karışacak! Göz çevresi kırışıklıklarından kurtulmak için mucizevi maske tarifi

Her ne kadar cildimizin pürüzsüz ve güzel olmasını istesek de zamanla çevresel faktörler ve yaş almanın etkisiyle cilt problemleri ile karşılaşabiliyoruz. Bu problemlerden biri olan göz çevresi kırışıkları ciltte en erken oluşan kırışıklıklardan biridir. Haftada 1-2 kez deneyeceğiniz kırışıklık karşıtı maskeler ile cildinizi en az 10 yıl gençleştirebilirsiniz.

Kadin 06-07-23 12:09

ABD’de panik: Gökyüzü kızıla büründü! “Dışarı çıkmayın uyarısı” yapıldı... Hava kalitesi düşünce maskeler geri döndü

ABD'nin kuzey doğu eyaletleri, Kanada'da günlerdir devam eden orman yangınlarından oluşan dumanların etkisi altında kaldı. Kanada’daki orman yangınları nedeniyle oluşan duman bulutunun New York’a ulaşmasıyla şehirdeki hava kalitesi tehlikeli seviyeye çıktı. Uzmanlar tarafından dışarı çıkılmaması konusunda uyarı yapılırken 1 milyon ücretsiz maskenin dağıtılacağı açıklandı.

Trend 09-06-23 15:27

Kırışıklıkları anında yok ediyor! Evde kolayca yapılan botoks etkili kırışıklık giderici krem tarifi

Yaşlanma yaşamın doğal süreçleri arasında yer alıyor. Yaşlanmayı ve yaşlanmaya bağlı oluşan kırışıklıkları gidermek için ise birçok kişi kimyasal yollara başvursa da doğal yollarla çözmek isteyenler de oldukça fazla. Mutfağımızdaki malzemelerle hazırladığımız maskeler ile cilt bakımı yapmak hem katkısız hem de ekonomik olarak daha cazip.

Kadin 04-06-23 17:02

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan sorusuna çok konuşulacak yanıt! 'Sahte maskeler düştü'

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Sinan Oğan ile ilgili çok konuşulacak ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, "Tüm sahte maskeler düştü. Halka farklı görünüp, sarayda farklı görünen kişi iki maske takamaz." dedi. Öte yandan Muharrem İnce ile görüştüğünü de söyleyen Kılıçdaroğlu, sığınmacılar konusu ile ilgili de "Biz Avrupa’nın sığınmacı deposu değiliz" ifadelerini kullandı.

Haber 23-05-23 21:07

Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler! 'Sinan Oğan' göndermesi dikkat çekti

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Oğan'a göndermede bulunarak, "İkinci turda kimseyi manipüle edemeyecekler. Tüm maskeler düştü, her şey gün gibi ortada. Gençler, kendilerini sahte muhalifle manipüle eden Erdoğan'ın hesabını kesecek. Cehennemin kapılarını kimin kapayacağı da artık netleşmiştir. Seçim sıfırdan başlamıştır. Haydi Sandığa!" ifadelerini kullandı.

Haber 22-05-23 23:22

Sosyal medya İstanbul'daki heykeli konuşuyor! Sanatçının itirafı vatandaşları şaşırttı

İstanbul'da bir heykel sosyal medyada gündem oldu. Çünkü bunu yapan kişi, bu heykeli beğenmediğini bunun sanat olmadığını söyledi. 20 yıldır Alibeyköy'de bulunan mısır heykelini yapan ressam Orhan Albaş, "Ben bunu beğenmiyorum. Sanatsal değil, akademik de değil. Ressam olarak asla beğenmem böyle bir şeyi" diye konuştu. Sanatçının itirafı vatandaşı da şaşırttı.

Haber 22-05-23 06:43

Isısız saç düzleştiren maske tarifi! Düzleştirici kullanmadan hayalinizdeki saçlara kavuşun

Düz saç kullanımı çok daha rahat olabiliyor. Ancak saçları düzleştirmek için uygulanan ısıl işlemlerde doğru koruma yöntemlerinin yapılmaması saçın büyük hasarlar almasına yol açıyor. Saçını düzleştirici olmadan düzleştirmek isteyen doğal çözümler arıyor. İşte saç düzleştiren maskeler...

Kadin 05-05-23 10:40

Sivilceli ciltler için doğal maske önerileri ve tarifleri: Sivilceli cilt bakımı nasıl yapılır?

Ergenlik döneminde hormon üretiminin başlamasıyla cilt sivilce üretmeye başlar. Bu durum mevsimsel, psikolojik durum ve cilt yapısıyla ilgili olabilir. Pek çok insanın cildi ise sivilce oluşumuna daha yatkındır. Sivilcelerin ilaç tedavisiyle veya doğal yöntemlerle yok edilmesi mümkündür. Ev ortamında sivilce kurutmak için hazırlanabilecek doğal maskeler bulunur. Sivilceli ciltler için doğal maske önerileri nelerdir? Sivilceli cilt bakımı nasıl yapılır?

Kadin 10-04-23 11:57

Hititler nerede kuruldu, neyi buldu, başkenti neresidir? Hititlerin özellikleri ve insanlığa katkıları nedir?

Anadolu yüzyıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölgede tarihsel süreçte pek çok gelişme yaşanmıştır. Hititler de kendi dönemleri olan tunç çağında Anadolu’da kurulmuş bir devlettir. Hititlerin ya da diğer adıyla Etilerin sanatsal üretimleri ve etkileri günümüze kadar gelmiştir. Güneş kursu olarak bilinen figüre Anadolu’da rastlamak mümkündür. Peki, Hititler nerede ve ne zaman kuruldu, başkenti neresidir?

Egitim 24-03-23 17:49

Yaşlılık izlerini yok ediyor! Botoks etkisi yaratan doğal maske tarifi

Yaş ilerledikçe vücudun kolajen üretimini azaltması cildin esnekliğini ve sıkılığını kaybederek kolayca kırışmasına neden oluyor. Birçok kadın ciltlerindeki kırışıklıkların azalması için botoks uygulamasını tercih ediyor. Ancak cildin genç kalması için botoks tek yöntem değil. Evde hazırlanan doğal maskeler de botoks etkisi yaratabiliyor.

Kadin 28-02-23 11:31

Saçlarınızı gürleştirmek için en etkili maske tarifi! Herkes saçlarınıza hayran kalacak

Saç görünümü kadınlar için büyük önem taşıyor. Zaman zaman artan saç dökülmeleri saçların azalmasına neden oluyor. Kadınlar saçlarını gürleştirmek ve daha bakımlı göstermek için uygun yöntemler arıyor. Saçları gürleştirmek için etkili maskeler arıyorsanız her evde bulunan malzemeler ile aşağıdaki maske tarifini deneyebilirsiniz.

Kadin 05-02-23 15:46

Bu görüntüler Edirne'den! İlginç kıyafetler giyip ev ev gezerek camlara vurdular: Nedeni ise...

Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Naipyusuf köyü, Balkan geleneği 'Koleda' kutlaması çerçevesinde ilginç görüntülere sahne oldu. Bin yıllık gelenek olan 'Koleda' kutlamaları kapsamında vatandaşlar korkunç kıyafetler giydi. Çeşitli maskeler de takan oldu. Vatandaşlar, korkunç kıyafetleriyle gece geç saatlere kadar ev ev gezdi, camlara vurdu ve gelenek gereği insanları korkuttu. İlginç gecede kabak tatlısı ikramı yapıldı.

Haber 09-01-23 15:18

Cilt bakım maskesi büyük tepki topladı: Bencil ve delisin!

Cilt bakımı özellikle kadınlar için büyük önem taşıyor. Daha sıkı ve parlak bir cilde sahip olmak, cilt kusurlarını gidermek için çeşitli bakım ürünleri uygulanıyor ve maskeler yapılıyor. İlginç cilt bakım maskelerin etkileri merak uyandırabiliyor. Instagram'da yaptığı cilt maskesini kullanan kadın kullandığı malzeme nedeniyle tepkilerin hedefi oldu.

Kadin 25-12-22 17:33

Muhtarlar kurdukları halk oyunu ekibiyle Kastamonu kültürünü tanıtacak

Kastamonu'da muhtarların sanatsal ve kültürel yönden gelişmelerine destek sağlanması amacıyla yürütülen "Muhtarlar Gelişiyor, Kastamonu Değişiyor" projesi kapsamında halk oyunu ekibi kuruldu.

Yurthaber 13-12-22 13:34

Göz altı morluklarına ne iyi gelir, en hızlı nasıl geçer? Göz altı morlukları neden olur, evde bitkisel yollarla nasıl geçer?

Kadınlarda ve erkeklerde gün içerisinde yorgunluğun ve uykusuzluğun bir belirtisi olarak göz altlarında morluklar meydana gelir. Kimi zaman göz altında görülen bu morluklar göz çevrelerinde de görülmeye başlar. Kişinin yorgunluğunun ve uykusuzluğunun yanında bazı sağlık sorunlarından kaynaklanan göz altı morlukları da olabilir. Göz altı morluklarının en temel sebepleri genellikle uykusuzluk, yorgunluk ve strestir. Peki, göz altı morlukları için nasıl maskeler yapılır?

Haber 09-12-22 17:10

Panora AVM çalışma saatleri nedir? Panora AVM saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Ankara’da bulunan ve popüler alışveriş merkezlerinden biri olan Panora AVM, büyük küçük tüm ziyaretçilerine eğlenceli vakit geçirme şansını sunar. Bünyesinde bulunan çeşitli mağaza ve markalarla dikkat çeken alışveriş merkezlerinden biridir. Panora AVM çalışma saatleri dâhilinde alışveriş imkânlarının yanı sıra çeşitli sanatsal ve spor aktivitelerine de yer verir. Peki, Panora AVM çalışma saatleri nedir?

Haber 06-12-22 17:29

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ 2022! 24 Kasım'da hangi etkinlikler var? MEB açıkladı! Ankara ve İstanbul'daki Öğretmenler Günü etkinlikleri!

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri merak konusu oldu. Bu yıl, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kültürel ve sanatsal etkinliklerde buluşacağı özel bir program hazırlandı. Konuya ilişkin açıklama Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Peki, 24 Kasım'da hangi etkinlikler var? İşte Ankara ve İstanbul'daki 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri ve merak edilenler...

Haber 24-11-22 07:15

Muradiye’de çocuklar için tiyatro etkinliği

Van’ın Muradiye ilçesinde çocuklara yönelik tiyatro etkinliği düzenlendi.Çocuk ve gençlerin gelişimine katkıda bulunmak için çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Muradiye Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocuklar için tiyatro etkinliği düzenledi.

Yurthaber 10-11-22 09:11

Elazığ Hipodromuna sanatsal dokunuş

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Elazığ Hipodromu, yapılan at heykelleri ile farklı bir estetik kazandı.

Yurthaber 04-11-22 13:09

Cildinizi bebek gibi yapacak! Doğal botoks etkisiyle kırışıklıkları geçiren cilt rengini açan maske tarifi

Herkes cildinin pürüzsüz ve sağlıklı gözükmesini istiyor. Ancak zamanla yaşanan değişimler ciltte çeşitli problemlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Kırışıklık, siyah nokta, sivilce gibi sorunları geçirmek için cilt bakımları yapılıyor. Doğru maskeler ile bu cilt sorunlarından sivilce ve siyah noktaları geçirmeniz kırışıklıkları da azaltmanız mümkün.

Kadin 13-10-22 11:04

Hangi zekâ tipine sahipsin? Bu sorular zekâ tipini ortaya çıkarıyor!

Birbirinden farklı zekâ tipleri var. Duygusal, analitik, sanatsal, kinetik... Peki, sen hangi zekâ tipine sahip olduğunu biliyor musun? Senin için hazırladığımız bu testle hangi zekâ tipine sahip olduğunu öğrenebilirsin.

Trend 07-10-22 10:39

4. Dünya Göçebe Oyunları

İznik Gölü kıyısında el sanatları atölyeleri ile yöresel tanıtım çadırlarının bulunduğu alanda bıçakçılık, çinicilik, tespih, geleneksel ok ve yay yapımı gibi hem kültürel hem de sanatsal faaliyetler yapılıyor

Yurthaber 01-10-22 13:00

Medeniyetlerin beşiği İznik'te Dünya Göçebe Oyunları heyecanı başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve konuk ülkelerden üst düzey yöneticilerin katılması beklenen dünyanın en büyük geleneksel spor oyunlarının açılışı ile sportif, sanatsal, kültürel etkinlikler için 473 bin metrekare alan hazırlandı - 4. Dünya Göçebe Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Hakan Kazancı: - "Türkiye'nin, Bursa'nın ve İznik'in misafirperverliğini ve bütün değerlerini en güzel şekilde sunmaya çalışacağız. Bunları da çok iyi bir şekilde yapacağımıza inanıyorum"

Yurthaber 28-09-22 11:30

Sanatla buluşan alzaymır hastaları sahneye çıkmaya hazırlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Moral Evi sakinleri, yaklaşık 4 aydır hazırlandıkları tiyatro, şiir okuma, halk oyunları gibi sanatsal etkinliklerle sahneye çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor - Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Serdar Tolay: - "Gaziantep Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde, hastalığın tam tedavisi olmamakla beraber hastalığın ilerleme sürecinin durdurulmasına yönelik aktiviteleri görsel hale getiriyoruz"

Yurthaber 22-09-22 11:05

Tek maskeyle ne sivilce kalır ne kırışıklık! Cildinizi bebek gibi yapacak

Cilt bakımı oldukça büyük önem taşıyor. Cildin daha pürüzsüz olması için çeşitli yöntemler aranıyor. Doğru maskeler kullanılarak istenilen cilde kavuşulabiliyor. Her evde bulunan malzemelerden oluşan bu maske tarifi de birçok cilt sorununa mucizevi sonuçlar veriyor.

Kadin 20-09-22 15:58

Karaman Canhasan Höyükleri'nde 50 yıl aranın ardından tekrar kazı çalışmaları başladı

Kazı Başkanı Doç. Dr. Adnan Baysal: - "Burada evlerin duvarlarında, tabanlarında kırmızı boya olması da belki Çatalhöyük gibi dünya çapında bir höyüğün sanatsal anlamda ulaşmış olduğu noktanın başlangıcı olarak kabul edebileceğimiz bir yerdeyiz"

Yurthaber 09-09-22 14:21

GRAFİKLİ - Dünyaca ünlü ölümsüz mezarlar Türkiye'deki müzelerde sergileniyor

Farklı medeniyetlerden izler taşıyan Türkiye'deki müzeler, tarihin ve sanatın ölümsüz detaylarını barındıran dünyaca ünlü lahitlere ev sahipliği yapıyor - Dini ve siyasi anlatıların yer aldığı sanatsal motiflerle süslü üzeri örtülü mezarlar, yapıldıkları dönemlerin ünlü kişi ve olaylarına ışık tutuyor

Yurthaber 09-09-22 11:16

Bilim adamları uyardı! Bu kış maskeler geri dönebilir

Tüm dünyada 2019 yılından beri devam eden Covid-19 etkileri bu sene vaka sayılarında düşüş yaşandığı için azalmıştı. Ancak bilim adamları giderek artan vaka sayıları nedeniyle kışın karantina ve maskeler hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 19-08-22 17:13

Turkcell Yıldızlı Geceler'de işaret diliyle konser

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: - "Kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizin de sürdürülebilir olmasını önemsiyoruz. Herkesi kapsayan teknolojilerimizle olduğu gibi sanatsal faaliyetlerde de hiç kimseyi geride bırakmadan, özellikle engelli bireylerin sosyal ve kültürel faaliyetlerden engelsizce istifade etmelerini sağlayacak çalışmalara öncülük ediyoruz"

Yurthaber 03-08-22 12:50

Bartın'da yaşlılar üniversite sıralarında aldıkları eğitimlerle sosyalleşiyor

Bartın Üniversitesinde ileri yaştaki bireylere, Avrupa Birliği projesi kapsamında beslenme, sanat etkinlikleri, e-kamu hizmetlerine erişim, siber suçlara karşı korunma ve sosyal medya konularında eğitimler veriliyor - Eğitimler boyunca akranlarıyla çeşitli derslere katılıp sanatsal faaliyetler yapan, türküler söyleyip keyifli vakit geçiren yaşlı bireyler, artan telefon dolandırıcılıklarına karşı da bilgilendiriliyor

Yurthaber 19-07-22 11:46

Yılda bir kez gerçekleşiyor, herkes meydana akın ediyor! Kurban derisiyle korkunç gösteri

Ellerinde baltalar, yüzlerinde maskeler, köy halkının tüyleri ürperdi! Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Bursa'nın Şehriman köyü sakinleri büyük bir dehşet yaşadı. İki asırdır süren geleneğin bu yıl da devam ettiği köyde köylüler kestikleri kurbanlıkların derilerini giyip köy meydanına indi. Köy halkına küçük dillerini yutturacak anlardan çok çarpıcı kareler geldi.

Haber 11-07-22 12:30

Maskeler çıktı, diş estetiği talepleri arttı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Protetik Diş Tedavisi Bölümü'nden Dt. Özer Giray: - "Özellikle ön bölgede dişlerde bulunan düzensizlikleri gidermek ve yeni bir gülüş meydana getirmek amacıyla kullanılan porselen lamina uygulaması tercih ediliyor"

Yurthaber 06-07-22 11:53

Kastamonu'da muhtarlara kültürel ve sanatsal destek sağlanacak

Vali Avni Çakır: - "Buradaki amaç, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmaları için muhtar ve azalarımızın mesleki gelişimlerini, eğitimlerini, sanatsal ve kültürel faaliyetlerini desteklemek"

Yurthaber 21-06-22 15:52

Çok az malzeme ile sivilcelere ve lekelerine en etkili maske tarifi

Zamanla ciltte çeşitli problemler meydana gelebiliyor. Cilt problemlerini önlemek adına cilt bakımına dikkat etmek ve doğru maskeleri uygulamak gerekiyor. Evde yapacağınız doğal maskeler cilt lekelerini ve sivilcelerinizi geçirebilirsiniz. Aşağıda yer alan maskeyi mutlaka denemelisiniz.

Kadin 20-06-22 17:09

Sakarya'da üniversiteliler arası sıfır atık yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

Öğrencilerin podcast, fotoğraf ve sanatsal tasarım kategorilerinde ödül aldığı etkinlikte ayrıca "Sıfır Atık Farkındalık Paneli" düzenlendi

Yurthaber 08-06-22 17:18

Müzedeki eserleri resmeden öğrenciler tarihi yerinde öğreniyor

Kilis Müzesi'ni öğretmenleri ile her hafta ziyaret eden Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri buradaki eserleri kara kalem ve toz pastel tekniğiyle çizerek alanlarında kendilerini geliştirirken kentin geçmişi hakkında da bilgi sahibi oluyor - İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt: - "Bu proje, hem Kilis'teki tarihi alanların tanıtılmasına hem de öğrencilerimizin sanatsal gelişimlerine katkıda bulunan bir çalışma"

Yurthaber 22-05-22 11:18

Sanatsal ne demek? Sanatsal kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Sanatsal kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Sanatsal kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 23:28

Bu maske ile cildiniz çok daha beyaz olacak! Cilt lekelerini de gideriyor…

Cilt bakımında yapılan maskeler tüm cildi tamamen etkileyebiliyor. Sağlıklı bir cilt için doğru maske tariflerini uygulamak gerekiyor. Cilt lekelerinizden ve cildinizde oluşan renk eşitsizliklerinden kurtulmak için aşağıdaki maske tarifini uygulayabilirsiniz.

Kadin 18-05-22 12:04

Sıcakların gelmesiyle yüzde artan istenmeyen sivilcelere karşı birebir olan kağıt maske önerileri

Cilt zaman zaman biriktirdiği yağı dışarıya atmak için çeşitli reaksiyonlar gösteriyor. Bu reaksiyonların başında ise birçok kişinin ortak sorunu olan sivilceler yer alıyor. Sivilceler genellikle yaz aylarında daha belirgin şekilde ortaya çıkıyor. Yazın beslenme düzeninin değişmesi, aşırı terleme ya da güneşin cilde direkt olarak temas etmesi bu duruma sebep olabiliyor. Sivilceler ile başınız dertteyse üzülmeyin. Kâğıt maskeler sayesinde sivilce sorununun önüne geçebilirsiniz. Gelin, sizin için

Kadin 18-05-22 11:25

''Hanım Sultanlar'' sergisi ilk kez New York’ta kapılarını açtı! “Kültürümüzü yansıtan bir çalışmayla beraberiz”

Osmanlı döneminin saray hayatını ve kadınların sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda üstlendikleri rolleri anlatan ''Hanım Sultanlar'' sergisi yurt dışında ilk kez New York'ta açıldı. Açılışa katılan Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ise Türkevi'nde bu özel sergiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Trend 16-05-22 17:46