Sumak Fayda Haberleri

Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Naci Görür 'Yeri can sıkıcı' diyerek açıklama yaptı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bingöl ve çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi. Deprem sonrası ünlü Prof. Dr. Naci Görür depremin değerlendirmesinde bulundu. Görür, depremin yerinin 'can sıkıcı' olduğunu belirttiği açıklamasında depremle ilgili olarak, "Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz." dedi.

Haber 2024-07-26 18:37:30

Gıdalar hakkında 4 ilginç bilgi! O meyve uyanmak için kahveden daha etkiliymiş

Sağlıklı yaşam hiç şüphesiz düzenli beslenme ve egzersiz yapmaktan geçiyor. Sağlıklı beslenmenin bir parçası olan sebze ve meyveler birçok fayda sağlıyor. Bu faydalı besinler arasında yer alan elma, salatalık, muz ve havucun 4 ilginç faydası ortaya çıktı.

Kadin 2024-07-26 12:46:16

Sakın çöpe atmayın: Meğer faydası kabuğundaymış! Bağışıklık sistemini zırh gibi güçlendiriyor, toksinleri vücuttan söküp atıyor

Yüz yıllardır şifa niyetine kullanılan sarımsak dünya genelinde sık kullanılan besinlerden biri. İçeriğinde sayısız fayda bulunduran bu önemli besin geleneksel tıpta da oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Sayısız alanda faydalı olan sarımsağın asıl faydasının kendisinde değil kabuğunda olduğu iddia ediliyor. Geçmeyen öksürüğü bitirdiği söylenen sarımsak kabuğunun bağışıklığı da zırh gibi güçlendirdiği diğer önemli faydaları arasında yer alıyor.

Haber 2024-07-24 08:00:59

Bu 3 besini asla yıkamayın! Adeta zehir saçıyor

Mutfakta hijyen önemli, ancak hijyeni sağlamak için bazı besinleri yıkamak sağlığı riske atıyor. Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz bazı gıdaları yıkamak, zararlı bakterilerin yayılmasına ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Hem kendinizi hem de sevdiklerinizin sağlığını korumak için asla yıkanmaması gereken besinleri bilmenizde fayda var.

Kadin 2024-07-20 08:56:03

Trafikte belediye otobüsüne taşlı sopalı saldırı! Ne olduğunu bile anlamadı

Ankara’da baba ve oğlu, belediye otobüsünün araçlarını sıkıştırdığını iddia ederek, taşlı sopalı saldırıda bulundu. Belediye şoförü, ne olduğunu bile anlamadığını söylese de fayda etmedi. O anlar anbean kameraya yansıdı.

Haber 18-07-24 15:21

Mucize tohum: Eklem sıvılarını yeniliyor, kemikleri taş gibi güçlendiriyor!

Bamya tohumu, bamyanın kendisinden daha fazla fayda taşıyor ancak bilinmiyor. Sabah aç karnına 1 çay kaşığı kadar bamya tohumunu alıp üzerine 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği yağı ekleyip yutmak eklem sıvıları, tendomlar ve kemikler üzerine mucize etki gösteriyor.

Kadin 28-06-24 08:03

Spor sonrası kas ağrısı neden olur, nasıl geçer? Spor sonrası kas ağrısına ne iyi gelir?

Spor yapmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından birçok fayda sağlayan bir aktivitedir. Düzenli egzersiz vücudu güçlendirir, enerji seviyelerini artırır ve genel yaşam kalitesini iyileştirir. Farklı spor dalları ve egzersiz rutinleri, bireylerin ilgi alanlarına ve fiziksel kapasitelerine göre çeşitlilik gösterir, bu da spor yapmayı herkes için erişilebilir kılar. Ancak bazen spor sonrası kas ağrısı yaşanabilir.

Haber 26-06-24 12:12

Cübbeli bir şahıs, Mourinho'dan 6 milyon tl isteyerek seslendi! ''Bu müslümanlardan bize fayda gelmeyecek...''

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü saha içinde olduğu kadar saha dışında da gündeme gelmeye devam ediyor. Cübbeli bir şahıs, yaptığı konuşmasında Jose Mourinho’dan 6 milyon TL isteyerek yardımda bulunmasını talep etti.

Spor 13-06-24 13:01

Cinsel yolla aktarılan enfeksiyonlara dikkat! Prezervatif kullanmanın sağladığı faydalar

Cinsel sağlığınızı korumak ve istenmeyen enfeksiyonlardan uzak durmak için prezervatif kullanmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor musunuz? İşte prezervatif kullanmanın sağladığı 12 önemli fayda!

Haber 13-06-24 09:30

Uzman isim uyardı: Bu vitaminler gereksiz kullanıldığında fayda yerine zarar veriyor!

Bilinçsiz yapılan vitamin alımları bazen kötü sonuçlara neden olabiliyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nail Özhan, “Kanser hastaları, gereksiz yere ihtiyaç olmadığı halde vitamin kullanımında tam tersine fayda yerine zarar da görebiliyor” dedi.

Haber 29-05-24 20:14

Yoğurdun suyunu asla çöpe dökmeyin! Öyle faydaları var ki duyan şaşırıyor

Yoğurdun üzerinde biriken suyu çoğu zaman farkında olmadan lavaboya veya çöpe dökeriz. Ancak, bu suyun içerdiği besin değerleri sayesinde sağlığa oldukça faydalı olduğu ortaya çıktı. Yoğurt suyunu çöpe atmak yerine, günlük beslenme rutininize dahil ederek vücudunuza birçok fayda sağlayabilirsiniz.

Kadin 28-05-24 09:59

Bilmeden önünden geçip gidiyorlar! Orada kendiliğinden yetiştiğini keşfetti... Konservesini yapıyorlar 'Egzama, kanser, enfeksiyon, hepsine iyi geliyor'

Tokat’ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay’da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat’ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.

Kadin 16-05-24 11:47

Binbir derde deva: Vücuttaki kirli kanı temizliyor, toksinleri atıyor! Karaciğeri temizleyen mucize karışım

Gazianteplilerin vazgeçilmezi olan kahvaltılık zahter, geçmişten günümüze sofraları süslemeye devam ediyor. Birçok fayda barındıran kahvaltılık zahter karışımı deneyenlerin vazgeçilmez lezzeti haline geliyor. Kansere karşı korumadan bağışıklık güçlendirmeye kadar etkileri olan zahter karışımı genellikle kahvaltılarda tüketiliyor.

Haber 15-05-24 19:19

Ölümden başka her derde deva: Balgamı söküp atıyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor!

Hava değişimi ve mevsim geçişlerinin etkisiyle hastalıklar halen yaygın bir şekilde devam ediyor. Balgam ve öksürük gibi şikayetlerinizi hızla giderecek bu tarif aynı zamanda bağırsak solucanlarını öldürmede de fayda gösteriyor.

Kadin 03-05-24 10:26

Bir il bunu konuşuyor! Depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzeri kapatılsa da fayda etmedi

Geçtiğimiz hafta peş peşe depremlerle sarsılan Tokat'ta beklenmedik bir gelişme yaşandı. Sarsıntıların etkisiyle sıvası dökülen eski kuran kursun duvarlarının içinden adeta tarih fışkırdı. 1895 yılında yapıldığı belirlenen çeşmeyle ilgili Prof. Dr. Alpaslan Demir, "Bu da şunu gösteriyor ki; zaman içerisinde tarihi eserlerin üzeri kapatılsa da depremle birlikte bunlar tekrar ortaya çıkabiliyor." ifadelerini kullandı.

Haber 23-04-24 11:46

Her evde bulunuyor! Sağlığa zarar veren 4 ev eşyası

Uzmanlar sizi hasta edebilecek dört yaygın ev eşyasını açıkladı. Bunların hepsi banyoda ve mutfakta bulunuyor. Eğer sağlığınızı tehlikeye atmak istemiyorsanız bu 4 ev eşyasından uzak durmanızda fayda var.

Kadin 15-04-24 15:00

Yanlış biliniyormuş! Yıllarca sağlıksız olarak bilinen bu besinlerin faydalı olduğu ortaya çıktı

Yumurta, kahve ve patates zararlı olduğu düşünülen yiyecekler arasında yer alıyor. Ancak sağlık uzmanlarına göre bu besinler zararlı olmanın aksine fayda sağlıyor.

Kadin 15-04-24 11:11

MHRS e-Devlet girişi nasıl yapılır? e-Devlet üzerinden MHRS’ye nasıl giriş yapabilirim?

e-Devlet Kapısı sisteminin hayatımıza girmesinden bu yana birçok önemli hizmetten çok daha kolay bir şekilde fayda sağlanabilmektedir. Bu hizmetlerden biri de Sağlık Bakanlığı tarafından insanlara sunulan MHRS hizmetidir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin kısaltması olarak bilinen MHRS uygulaması sayesinde hastane randevuları hızlıca alınabilmektedir. Peki, MHRS e-Devlet girişi nasıl yapılır, e-Devlet üzerinden MHRS’ye nasıl giriş yapabilirim?

Haber 13-04-24 18:46

Faiz artışı, düzenleme sinyali ve önlemler fayda etmedi! Kredi kartlarından yine rekor geldi!

Ekonomi yönetiminin kartlara düzenleme sinyali vermesi ve kredi kartlarındaki azami faiz oranlarının artması da işe yaramadı. Kredi kartları harcamalarında bir rekor da seçim haftasında geldi.

Finans 04-04-24 16:17

Hafifliği ve ucuzluğuyla Ramazan ayının gözbebeği! Kalp ve damar hastalıklarına fayda sağlıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç, lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Hafifliği ve ucuzluğuyla bu Ramazan ayının da gözbebeği olan tatlının aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarından, bağışıklığın güçlendirilmesine kadar birçok faydası da bulunuyor.

Yemek 02-04-24 14:16

Hayatınızı kolaylaştıracak en iyi bijon anahtarı markaları

Araç kullananların yola hazırlıklı çıkmaları önemli. Aracınızın tekerleği ile ilgili bir sorun olduğunda ilk müdahaleyi yapabilmek için bazı araçların bagajınızda bulunmasında fayda var. Bu yardımcıların başında tekerleklerin değiştirilmesi, lastiklerin sökülüp takılması gibi işlerde kullanılan bijon anahtarları geliyor. Bijon anahtarı tercihinde yardımcı olması için en iyi bijon anahtarı markalarının ürünlerini bir araya getirdik.

Haber 01-04-24 18:02

1 damlası altın kadar değerli! Doğal botoks etkisi yaratıyor! 7 gün bekletildiğinde mucizevi fayda sağlıyor

Doğal güzellik ürünleri arasında son zamanlarda popülerlik kazanan avokado çekirdeği yağı, cilt bakımında doğal bir botoks etkisi yaratmasıyla dikkat çekiyor. Avokado çekirdeği yağı, içerdiği antioksidanlar ve nemlendirici özellikleriyle cildi besler, gençleştirir ve kırışıklıkları azaltır. Doğal güzellik için alternatif arayanlar için bu yağ, gerçek bir hazine.

Kadin 01-04-24 15:27

Ramazanın 16. günü iftar menüsü: 'İftara ne pişirsem?' diyenlere nefis tarifler!

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 16. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 26-03-24 08:48

1 tanesi 25 ilaca bedel: Yüksek tansiyonu düşürür, diyabeti önler! Kansere karşı en güçlü kalkan! İşte saymakla bitmeyen faydaları

Sarımsak, doğanın en etkili şifalı bitkilerinden biri olarak bilinir ve sağlık üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Sarımsağın içerdiği bileşenler sayesinde sağlık için birçok faydası bulunmaktadır. Yüksek tansiyonu düşürmekten, diyabet riskini azaltmaya kadar sağlığımızı korumak için güçlü bir kalkandır. Aynı zamanda kilo verme, cilt ev saç sağlığına da oldukça fayda sağlar. Sağlık açısından bu mucizevi besini düzenli olarak tüketerek, vücudunuzu destekleyebilirsiniz.

Haber 22-03-24 07:52

'Bugün iftara ne pişirsem?' diye düşünenlere leziz tarifler! Ramazan'ın 9. günü iftar menüsü

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 9. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 19-03-24 11:02

Doğurganlığı artıran mucizevi tohum: Adet düzensizliğini bitiriyor, rahimdeki iltihapları kurutuyor! Adeta kadınlar için yaratılmış

Doğanın bize sunduğu mucizelerden biri olan hayıt tohumu özellikle kadınlar için sayısız fayda barındırıyor. Yumurtalık kalitesini artıran bu tohum, adet düzensizliklerine son veriyor ve rahim duvarını güçlendirerek kolaylıkla hamile kalınmasına katkı sağlıyor. Genel sağlığa da oldukça faydalı olan bu tohumu çay şeklinde demleyip tüketebilirsiniz.

Kadin 18-03-24 09:58

Tuz lambası nedir, faydaları nelerdir? Tuz lambası ne işe yarar?

Kimyasal bir madde olarak karşımıza çıkan sodyum klorür, aynı zamanda sofralarımızda sıklıkla yer alan tuz olarak da bilinmektedir. Tuz, yüzyıllardan beri insanoğlu tarafından kullanılan bir besin maddesi olmakla birlikte pek çok önemli fayda da sağlamaktadır. Bu faydalardan biri tuz lambası şeklinde kullanımıdır. Lamba şeklinde olan kullanımında yaygın olarak doğal tuzlar tercih edilmektedir. Peki, tuz lambası nedir, faydaları nelerdir ve ne işe yarar?

Haber 16-03-24 18:50

Sumağın faydaları nelerdir? Sumak nelere iyi gelir?

Yiyeceklere lezzet vermek için kullanılan birçok farklı baharat çeşidi vardır. Bu baharatlardan biri de ekşi tadıyla öne çıkan, gerek Türk mutfağının gerekse Akdeniz mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan sumaktır. Sumak ağacının kırmızı renklere sahip meyvelerinin öğütülmesi ile elde edilen bu baharatın en önemli özelliklerinden biri insan sağlığı üzerinki olumlu etkileridir. Peki, sumağın faydaları nelerdir ve nelere iyi gelir?

Haber 15-03-24 18:54

'Bugün iftarda ne pişirsem?' diyenler için pratik tarifler! Ramazan'ın 5. günü iftar menüsü!

İftar menü fikirleri Ramazan ayında en çok aratılan konular arasında yer alıyor. Her gün farklı menü çıkartmak zorlayıcı olduğu bu ayda hazır yemek menüleri oldukça fayda sağlıyor. 'Bugün iftarda ne pişirsem?' diye düşünenler hazır menülerden ipucu alıyor. Ramazan ayının 5. gününde iftarda ne pişirsem diye düşünenlere pratik menü hazırladık.

Yemek 15-03-24 07:04

Ramazanda kimler oruç tutmamalı? Hangi hastalığı olanlar oruç tutamaz?

Ramazan Müslümanlar için kutsal bir aydır. Oruç tutma, dua etme, sadaka verme ve manevi arınma gibi bir dizi ibadeti içerir. Bu ay süresince tutulan oruçlar, İslam'ın 5 temel ibadetinden biri olarak kabul edilir ve sağlık, sabır, dayanıklılık, bağışlama ve manevi gelişim gibi birçok fayda sağlar. Peki, ramazanda kimler oruç tutabilir kimler tutamaz?

Haber 13-03-24 20:53

İlişkinizi mahvedecek 6 davranış! Sağlıklı bir ilişki için bunları sakın yapmayın

İlişkilerde sağlıklı iletişim ve davranışlar ilişkinin devamlılığı için hayati öneme sahiptir. Bazı davranışlar ilişkileri olumsuz etkileyerek kötü sonuçlara neden olabilir. İlişkinizi mahvedecek 6 davranışı öğrenmek bu davranışlardan uzak durmanıza fayda sağlar. Sağlıklı bir ilişki için bu davranışlardan kaçınmak oldukça önemlidir. Bu davranışları tanıyarak ilişkinizi güçlendirebilir ve sağlıklı bir ilişki için ilk adımı atabilirsiniz.

Kadin 12-03-24 12:07

Uzmanlar uyardı: Hurma alırken bunlara dikkat edin!

Ramazan ayının en çok tüketilen yiyeceklerinden biri olan hurma hakkında uzmanlar uyardı. Bazı hurmaların dışı daha parlak olurken bazıları daha mat olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan bazı hurmalar elde yapış yapış bir his bırakabiliyor. Ramazan ayında en iyi ve doğal hurmayı satın alabilmek için bu uyarıları dikkate almanızda fayda var.

Kadin 12-03-24 11:27

Gergin ve sıkı bir cilt için 3 önemli öneri! Genç görünmek isteyenler bu maddeleri uyguluyor

Genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmak birçok kişinin arzusudur. Doğru bakım yöntemleriyle bu hedefe ulaşmak mümkün. Daha gergin ve sıkı bir cilt için 3 önemli öneriyi dikkate almanızda fayda var. Genç görünmek isteyenlerin uyguladığı bu öneriler, cildin elastikiyetini artırarak ve yaşlanma belirtilerini azaltarak genç bir görünüm sağlamaya yardımcı oluyor. Doğru bakım alışkanlıklarıyla, cildinizi daha sıkı ve gergin tutarak cam gibi bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kadin 12-03-24 10:00

Sevilen markalarda büyük indirimler! Bahar Fırsatları'ndan öne çıkanları sizin için seçtik

Dünyaca ünlü markaları uygun fiyatlarla alışveriş severlerle buluşturan Amazon'un heyecanla beklenen Bahar Fırsatları üçüncü haftasına girdi ancak elinizi çabuk tutmanızda fayda var, çünkü indirimler 26 Mart Salı günü sona eriyor. Bu büyük alışveriş etkinliğinin öne çıkan ünlü markalarını sizin için içeriğimizde bir araya getirdik. Gelin, en sevilen markaları birlikte keşfedip bütçe dostu alışverişin keyfini çıkaralım. İşte detaylar!

Haber 11-03-24 12:46

Regl düzensizliğine iyi gelen 5 bitki çayı! Şişkinlik ve kramplara fayda sağlıyor

Regl döngüsündeki düzensizlikler, birçok kadının yaşadığı yaygın bir sorundur. Evde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle bu düzensizlikleri dengelemek mümkündür. Adet düzensizliklerine iyi gelen bu bitki çayları, regl dönemi sırasında yaşanan şişkinlik ve kramplara fayda sağlayarak rahatlamaya yardımcı olabilir. Doğal çözümleri deneyerek, regl dönemindeki rahatsızlıkları hafifletebilir ve daha konforlu bir dönem geçirebilirsiniz.

Kadin 11-03-24 08:08

Mucizevi çiçek: Eski çağlardan beri biliniyor! Kuru öksürük ve boğaz ağrısına birebir faydalı

Ünlü Tıbbi Biyokimya Profesörü ve bitkilerin uzmanı olarak tanınan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, boğaz ağrılarına karşı bitkisel yöntemler hakkında bilgiler verdi. Boğaz ağrıları için Hatmi Çiçeğinin birebir fayda sağladığını söyleyen Karabulut, hatmi kökünden yapılan karışımın da tarifini verdi.

Kadin 05-03-24 15:12

Bağlı olunan Sosyal Güvenlik Merkezini öğrenme: Hangi sosyal güvenlik merkezine bağlıyım? Bağlı bulunduğum Sosyal Güvenlik Merkezini nasıl öğrenebilirim?

Çalışan kişiler çalıştıkları iş koluna, kamu veya özel sektöre bağlı bir şekilde çalışmalarına göre çeşitli sigorta türlerinden fayda sağlar. Çalışan kişilerin birtakım nedenlere bağlı olarak SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) üzerinden prim sorgulaması yapması gerekebilir. Bu sorgulamayı bazı yollardan, kolay bir şekilde yapabilmek mümkün olur. Peki, bağlı olunan Sosyal Güvenlik Merkezi nasıl öğrenilir?

Haber 04-03-24 18:31
sgk

Çöp sanıp atıyorduk meğer şifa deposuymuş! Kahvesi yapılınca inanılmaz fayda sağlıyor... Diyabet tedavisine etkili

Günlük yaşamımızda sıklıkla tükettiğimiz hurmanın çekirdeklerini genelde çöpe atılıyor. Hurma çekirdeklerinin atılması yerine değerlendirilmesi, şaşırtıcı bir şekilde sağlık açısından büyük faydalar sağlıyor. Öğütülen hurma çekirdeklerinin kahvesi yapıldığında ortaya çıkan inanılmaz faydalar ve özellikle diyabet tedavisindeki etkisini duyan şaşırıyor.

Haber 01-03-24 15:18

Dünyada sadece Türkiye'deki o ilçede var 'Çok kıymetli olduğunu öğrendik' Dünyada tek! Atıl haldeydi 'Çok fayda sağlayacak'

Dünyada sadece Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Norduz koyununun yününden ilk kumaşlar üretilmeye başlandı. 2019'da kurulan Van Olgunlaşma Enstitüsü açıldıktan sonra Norduz koyununa fazlaca odaklandıklarını belirten enstitü müdürü Neşe Evliyaoğlu, Norduz ve Karakaş koyununun ipinin çok kıymetli ve dünyada tek olduğunu öğrendiklerini belirtti. Evliyaoğlu Gürpınar’da 600 bin koyunun atıl halde olan ve çevreyi kirleten yününden ip veya kumaş şeklinde istifade etmek üzere yola çıktıklarını aktardı.

Kadin 01-03-24 12:45

Propolisin faydaları nelerdir? Propolis hangi hastalığa iyi gelir, en iyi nasıl tüketilir?

İnsanların yaşamaları için oksijen döngüsünün kesintisiz bir biçimde devam etmesi gerekmektedir. Bu döngünün devam etmesinde önemli bir işleve sahip olan canlıların başında ise arılar gelmektedir. Propolis de yalnızca arılar tarafından yapılabilen bir maddedir. Propolisin içerisinde insan sağlığına fayda sağlayan çok çeşitli bileşenler bulunmaktadır. Peki, propolisin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve en iyi nasıl tüketilir?

Haber 26-02-24 17:04

Daha aydınlık ve pürüzsüz bir cilt için en iyi retinol serum markaları

Ciltte mucizevi bir dönüşüm sağlayan retinol, cilde sayısız fayda sunan bir bileşen. Şimdiye kadar belki de retinolün kırışıklıklarla savaşmak için en etkili bileşen olduğunu duymuş olabilirsiniz ancak bu sadece hikayenin bir kısmı. Çünkü retinol lekelerin azaltılması, cildin parlaklığının artırılması ve daha sağlıklı bir cilt görünümü için de önemli bir rol oynuyor. Sizler için en iyi retinol serum markalarından oluşan bir seçki hazırladık. Daha fazlası için gelin, içerimize bir göz atalım!

Kadin 26-02-24 02:18

Hormonları dengeleyip fazla östrojeni vücuttan atıyor! Bel bölgesinde yağlanma, kilo vermede zorluk ve kronik yorgunluğa son veriyor

Sağlıklı beslenme, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almasını ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlarken bazı yiyecekler özellikle belirli sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için birebir faydalar sağlayabilir. Çiğ havuç salatası hormon dengesini sağlayıp fazla östrojenin vücuttan atılmasına destek olabilir. Bu sayede saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, kısırlık, düşük libido ve kilo problemlerine birebir fayda sağlar.

Kadin 23-02-24 15:59

Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı! 12 adet kanser tipine fayda sağlıyor

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme konularında giderek artan bir ilgi var. Limonun içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücut için önemli bir destek sağlayabilir. Antioksidanlar, serbest radikallerin zararlı etkilerini nötralize ederek hücresel hasarı azaltabilir ve böylece kanser riskini azaltabilirler. Limonu dondurup rendeleyerek tüketmenin limonun suyunu tüketmekten ortalama 7 kat daha yararlı olduğu ortaya çıktı.

Haber 14-02-24 14:09

Kanser düşmanı: Somon balığından 4 kat fazla omega-3, sütten 7 kat fazla kalsiyum içeriyor!

Kanserle mücadelede etkili bir besin kaynağı olan chia tohumu, sağlık açısından birçok fayda sunar. Özellikle somon balığından 4 kat daha fazla omega-3 içeriğiyle dikkat çeker. Omega-3 yağ asitleri, iltihaplanmayı azaltır, hücrelerin normal işlevlerini destekler ve kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebilir. Ayrıca, sütten 7 kat daha fazla kalsiyum içerir. Kalsiyum, kemik sağlığı için kritik öneme sahiptir ve kemikleri güçlendirirken kanser riskini azaltabilir.

Haber 13-02-24 07:10

Bitmek bilmeyen öksürük krizlerine son veriyor! Faydaları inanılmaz! Pekmeze limon sıkıp yerseniz...

Pekmeze limon sıkıp yemek sağlığınıza çeşitli faydalar sağlar. Limonun C vitamini açısından zengin içeriği, pekmezin demir emilimini artırmasına yardımcı olur. Bu da vücudunuzun demir alımını destekleyerek enerji seviyelerinizi yükseltir. Ayrıca, limonun sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle birleşen pekmezin lif içeriği sindirim sürecini düzenler ve sindirim sağlığını destekler. Dolayısıyla pekmeze limon sıkmak vücudunuz için birçok fayda sağlar.

Haber 12-02-24 07:55

Vücudu dipçik gibi yapan 'altın süt'! 1 bardağı bağışıklığı çelik gibi güçlendiriyor! Yağ yakımına yardımcı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendiren “altın süt” tarifinin soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğa karşı iyi geldiğini söyledi. Altın süt tarifi hem yağ yakımını hızlandırıcı özelliği hem de içeriğindeki sayısız fayda ile oldukça seviliyor.

Kadin 10-02-24 07:34

'Antibiyotiklerin fayda etmediği tek mikrop' Uzman isimden önemli uyarı 'Hiçbir faydası olmadığını bilmemiz gerekir'

Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, ateş, baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı gibi grip belirtilerini hissedenlerin en yakın zamanda bir hekime başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kadin 06-02-24 13:21

Sabahları güne ılık limonlu suyla başlamanız için 6 neden! Vücudunuza bakın neler oluyor

Sabah rutinimize eklediğimiz küçük değişiklikler, genel sağlığımızı olumlu yönde etkileyebilir. Sabahları güne başlarken bir bardak ılık suya ekleyeceğiniz C vitamini deposu limon ile hazırlayacağınız bu mucizevi içeceği içmenin vücudumuza sağladığı sayısız fayda arasından 6 tanesini haberimizde derledik.

Kadin 30-01-24 10:26

Etkileri inanılmaz: Günde 4 adet ceviz yediğinizde vücudunuzda bakın neler oluyor!

Kendisi küçük faydası büyük olan ceviz, muazzam bir besin deposudur ve vücudumuz için birçok fayda sağlar. Günde sadece 4 adet ceviz tüketmenin vücudunuzda ne gibi etkiler yaratabileceğini duyanlar şaşırıyor. Bu küçük ama güçlü besinin sağlık üzerinde inanılmaz etkileri bulunuyor. İşte, günlük beslenmenize eklediğinizde vücudunuzda gözle görülür değişikliklere neden olabilecek cevizin etkileri...

Kadin 27-01-24 09:00