Inde Haberleri

Baba mesleğini yapanların sayısı artıyor

Türkiye'de baba mesleğini sürdürenlerin oranı, 2019-2023 döneminde 9 meslek grubunun 8'inde artış gösterdi.

Finans 2024-04-13 13:56:52

Japonya'da gizemli virüs! Rekor hızla yayılıyor: Yetkililer nedenini bilmiyor, açıklama yapamıyor... Semptomları açıklandı

Japonya'da uzmanlar, nadir fakat tehlikeli bir bakteriyel enfeksiyonun rekor bir hızla yayıldığı ve yetkililerin bunun nedenini belirlemekte zorlandığı konusunda uyarıda bulundu. Şu ana kadar Japonya'daki 47 şehrin 45'inde görülen enfeksiyonun yüksek oranda ölümcül olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar hastalığın semptomlarını açıkladı. İşte tüm detaylar!

Haber 2024-03-16 11:59:33

'Türkiye’de her 16 kişiden 1'inde nadir hastalık görülüyor' Uzman isimden dikkat çeken açıklama 'Sıklığı yüksek'

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, Türkiye’de her 16 kişiden 1’inde nadir hastalık görüldüğünü söyledi.

Kadin 2024-02-29 17:52:56

Her 3 kişiden 1'inde var! 'Burundan nefes alamaz hale gelebilirler' Uzman isimden önemli uyarı

Baharın pozitif enerjisinin çevremize ve ruh halimize olumlu yansımaları olsa da, beraberinde bazı alerjik sorunlar da getirdiğini vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, uyarılarda bulundu.

Kadin 2024-02-29 10:32:08

Diğer Haber Etiketleri

meslek Japonya virüs ilik hastalık nöroloji akciğerler alara mantar vf alerji alerji belirtileri Kızılcık yağ yakma incelmek zayıflama ince bel Recep Tayyip Erdoğan ak parti İstanbul karar Belediye başkanı haberler MHP Cumhur İttifakı Borsa İstanbul halka arz Meme kanseri aday galatasaray ligi maçın UEFA yapılan açıklama şampiyonlar ligi hakim ziyech 10 da, ekipleri eyüpspor teknik direktörü spor Eyüpspor Arda Turan atatürk Joe Biden Donald Trump beşiktaş beşiktaş, iyet sezon süper li Süper Lig Antalyaspor başakşehi oynanacak trabzonspor, davinson sanchez çocuk anne baba otizm otizm belirtileri D vitamini d vitamini eksikligi Halsizlik depresyon kas ağrısı İngiltere işkence depolama Düzce fındık harman hasat nem sıcaklık anevrizma beyin anevrizması Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi letonya türkiye maçı saat kaçta maç, maçı Letonya letonya türkiye maçı ne zaman Gaziantep Nurdağı kanser hasta belirti idrar mesane kanseri mesane kanseri belirtileri mesane kanseri nedir idrarda kan idrarda kan görülmesi araştırma erden fenerbahçe transfer dönemi Jorge Jesus sevilla UEFA Avrupa Ligi Serdar Aziz Pankreas‎ pankreas kanseri pankreas belirtileri tümör kaşıntı Doktor açıldı Ardahan Adana Hatay Kahramanmaraş deprem dask zorunlu deprem sigortası Kars memur maaş farkı ne kadar memur maaş farkları ne zaman yatacak memur maaş hesaplama memur maaşı emekli maaşı memur emekli zammı çalışma sağlıklı insan kadın sigara uyku Ataşehir Belediyesi İşçi diyabet diyabet belirtileri tip 2 diyabet tip 2 diyabet belirtileri anevrizma nedir Arda Güler Sivasspor Dinamo Kiev Spor Toto Süper Lig rennes Emre Mor kalça ağrısına ne iyi gelir kireçlenme içişleri bakanı süleyman soylu futbol süperlig lösemi böbrek yetmezliği hipertansiyon inme (beyin krizi) beyin kanaması şeker hastalığı şeker hastalığı belirtileri yüksek tansiyon Kalp‎ Göz böbrek tedavi multipl skleroz multipl skleroz nedir Erol Bulut Gaziantep FK Okan Buruk batı nil virüsü gelişim üniversitesi MKE Ankaragücü Valerien Ismael Konyaspor son dakika son dakika haberleri Mauricio Lemos Enner Valencia Serdar Dursun

Dizisi ortalığı kasıp kavuruyor, meyvesi 8 haftada incecik yapıyor! Her gün yiyip yağlarından kurtuldular: Kusursuz bir bel için...

Kızılcık Şerbeti dizisi televizyonların ilgiyle izlenen dizilerinden biri olmaya devam ederken ismindeki kızılcık meyvesinin de hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı. Yaygın sağlık problemlerinden olan yağlı karaciğer hastalığının Türkiye’de her 2 kişiden 1'inde görüldüğünü belirten Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresindeki yağlanmayı azalttığını gördük” dedi.

Kadin 25-01-24 12:51

AK Parti İstanbul’da 3 isimden vazgeçti! Erdoğan karar verdi, İstanbul’da üstü çizilen isimler belli oldu

Yerel seçim öncesi AK Parti İstanbul’daki hazırlıklarını bugün tamamladı. Murat Kurum’un adaylığının açıklanmasının ardından ilçe belediye başkan adayları da belli oldu. AK Parti 2019 yılında İstanbul’da kazandığı 24 ilçeden 21’inde aynı isimle yola devam kararı aldı. 3 ismin ise üstü çizildi.

Haber 20-01-24 11:35

Son dakika: AK Parti ile MHP arasında yerel seçim mutabakatı! 30 büyükşehirin 28'inde AK Parti, 2'sinde MHP aday çıkaracak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin görüşmelerinin ardından Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'taki yerel seçimlerdeki yol haritası netleşti. Cumhur İttifakı'ndaki seçim mutabakatını MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıkladı. "30 büyükşehirin 28'inde AK Parti, 2'sinde ise MHP aday çıkaracak" açıklamasını yapan Yıldız, Mersin ve Manisa'da ise MHP adayının destekleneceğini söyledi.

Haber 22-12-23 20:11

Halka arzlarda ibre terse döndü! Borsa İstanbul'daki düşüş rüzgarı yatırımcıları şaşkına çevirdi... 'Tavan' beklerken 'taban' oldu

Borsada son haftalarda yaşanan düşüşler yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, milyonların heyecanla beklediği halka arzlarda da ibre tersine döndü. Tavan fiyattan gidecek beklentisiyle girilen halka arzlarda bu ay, işler ters gitti. Bu ay gong sesi çalınan 7 şirketin 5'inde fiyat, halk arz seviyesinin de altına düştü.

Finans 22-12-23 12:22

Kadınların korkulu rüyası: Meme kanseri! Bilim insanları riski azaltmanın yolunu keşfetti

Kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri her 8 kadından 1’inde görülüyor. Erken teşhis ve doğru tedavi sayesinde tamamen iyileştirilebilen meme kanseriyle ilgili İngiltere'deki bilim insanları çok önemli bir çalışmaya imza attı. Araştırmacıların çalışması sonucu meme kanseri riskini yüzde 10 oranında azaltan bir keşif yapıldı.

Haber 12-12-23 11:25

Galatasaraylı Hakim Ziyech, Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 11'inde yer aldı! Manchester United maçının da oyuncusu seçilmişti

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında Galatasaray ile Manchester United karşı karşıya gelmişti. Rams Park'ta oynanan müsabaka, 3-3'lük beraberlikle sona ermişti. Sarı - kırmızılıların yıldız futbolcusu Hakim Ziyech, müsabakada 2 gol - 1 asistlik bir performans sergileyerek maçın oyuncusu seçilmişti. Faslı futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 11'ine de girdi.

Spor 30-11-23 18:12

Arda Turan, yediği akreditasyon cezalarıyla Türk spor tarihine geçti

Eyüpspor Teknik direktörü Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) akreditasyon kartı talimatlarına rağmen, kartını görünür şekilde takmadığı için 5 kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Arda Turan bu sevklerinde 1'inde ikaz alırken, diğer 4 sevkinde toplamda 107 bin 250 TL para cezasına çarptırıldı.

Spor 16-11-23 10:33

O cümleye gelince duygulandı, okumaktan vazgeçti! İşte Atatürk'ün sesinden duyamadığımız duygu yüklü kelimeler...

Tüm Türkiye, 1938'in 10 Kasım saat 09:05'inde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikaliyle hüzne boğuldu. Atatürk’ün sesinden duymadığımız, ancak kağıda yazdığı şu dizeler duygu yüklü bir veda gibiydi: "Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden (Türk Milleti’nden) ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız!"

Haber 09-11-23 21:57

ABD Başkanı Biden'ı zora sokacak anket! Son seçimlerde kazandığı 5 önemli eyalette Trump'ın gerisine düştü

ABD'de yapılan yeni anket, Başkan Joe Biden'ın, 2020'deki başkanlık seçimlerinde oyların çoğunu aldığı 6 çekişmeli eyaletin 5'inde eski Başkan Donald Trump'ın gerisinde kaldığını ortaya koydu. Trump'ın, söz konusu eyaletlerde 3 ila 9 puan fark attığı bildirildi. Ankete katılanlar Biden'ın ilerleyen yaşından "endişe duyduklarını" ve "etkili bir başkan olamayacak kadar yaşlı" olduğunu belirtti.

Haber 07-11-23 01:23

Beşiktaş içeride başka dışarıda başka

Beşiktaş bu sezon deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 4 mağlubiyet aldı. Siyah-beyazlılar evinde ise bambaşka bir görüntü çiziyor. Kartal, Dolmabahçe’de çıktığı 5 müsabakanın 4’ünü kazanırken, 1’inde ise berabere kaldı.

Spor 06-11-23 10:26

Galatasaray'ın Antalyaspor maçı 11'inde sürpriz! O isim kadroda yok...

Bitexen Antalyaspor ile Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında kozlarını paylaşacak. Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak olan müsabakayı Zorbay Küçük yönetecek. Karşılaşma öncesinde iki takımın da kadroları merak ediliyor. İşte ekiplerin muhtemel 11'leri...

Spor 07-10-23 07:32

Davinson Sanchez, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde haftanın 11’inde

Galatasaray’ın Kolombiyalı defans oyuncusu Davinson Sanchez, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci haftanın 11’ine seçildi.

Spor 05-10-23 17:01

40 çocuktan 1'inde görülüyor! Anne - babalar, bu belirtiler varsa dikkat

Uzmanlar anne ve babaları son yıllarda otizm görülme sıklığında artış yaşandığına dikkat çekip uyarıyor. Doç. Dr. Serhat Nasıroğlu, 50 yıl önce 1000 çocukta 1 görülen spektrum bozukluğun, şu an 40 çocukta 1'e düştüğünü belirtti. Çocuğunuzda bu belirtiler varsa hemen doktora götürün.

Haber 28-09-23 09:57

Bu belirtiler varsa dikkat! Her 2 kişiden 1’inde bu hastalık var, vakit kaybetmeden doktora görünün

Uzmanlar vitamin eksikliğine karşı kan değerlerinize belirli aralıklarla baktırmanızı öneriyor. Vitamin eksikliği zamanla birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Her 2 kişiden 1’inde görülen rahatsızlığa dikkat çeken uzmanlar çarpıcı bir uyarıda bulundu. Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeden doktora görünün.

Haber 20-09-23 07:34

Engelli adama akılalmaz işkence! Resmen kendi evinde esir hayatı yaşadı...“Eşimin bakıcımla ilişkisi vardı”

40 yaşında engelli bir birey olan Tom Somerset-How gerçekler ortaya çıkana kadar eşi ve yatılı bakıcısının kendisine uyguladığı işkence dolu 4 yılı anlattı. Serebral palsi hastası olan ve 24 saat bakıma ihtiyaç duyan Tom Somerset-How eşi ve yatılı bakıcısının bir ilişki yaşadığını söyleyerek zamanının %95’inde pis yatağında mahsur bırakıldığını dile getirdi.

Trend 30-08-23 14:42

Tarım arazilerinin yüzde 85'inde fındık ekili Düzce'de hasat sürüyor

Geçen sene 83 bin ton civarında olan rekoltenin, mevsimsel şartlara bağlı olarak bu yıl 70 bin tona gerilemesi bekleniyor.

Yurthaber 22-08-23 13:28

O durum sonrası dört hastadan sadece biri kurtarılabiliyor! Ölümcül beyin anevrizmasıyla ilgili yeni keşif

Anevrizma, yani beyin damarlarındaki balonlaşma, her 100 kişiden 3 ila 8'inde görülüyor. İstatistiklere göre anevrizma yırtıldığında meydana gelen beyin kanaması sonrası ise dört hastadan sadece biri kurtarılabiliyor. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarının yaptığı araştırma, henüz kanamadan önce teşhisi konmuş anevrizmaların hangisinin kanama riskinin yüksek olduğunu ve bir an önce açık veya kapalı yöntemlerle tedavi edilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Haber 20-08-23 10:36

Letonya Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? Euro 2024 elemelerinde Türkiye Letonya karşısında 3-2 galip!

Letonya Türkiye maçı saati ve kanalı merak edildi. A Milli Takımı'mızın ilk 11'inde Arda Güler, Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Umut Nayir ve Kerem Aktürkoğlu yer aldı. Maç, Letonya'nın başkenti Riga'da yer alan 8 bin 87 seyirci kapasiteli Skonto Stadyumu'nda oynandı. Peki, Letonya Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte Euro 2024 elemeleri...

Spor 16-06-23 23:58

Nurdağı'nda depremzedelerin ihtiyaç duyduğu konteynerlerin yüzde 85'i kuruldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden yoğun şekilde etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremzedelerin ihtiyaç duyduğu 7 bin 20 konteynerden yüzde 85'i hazırlandı, bunların yüzde 75'inde ise yaşam başladı.

Yurthaber 25-04-23 11:09

Tuvalette görülen bu belirtiye dikkat! Kanser hastalarının yüzde 85'inde görülen yaygın belirti

Kanser, vücudun çeşitli bölümlerinde meydana gelebiliyor. Her kanser türünün belirtisi farklılık gösteriyor. Bu belirtilere karşı bilinçli olmak ve tedaviye erken başlamak hayati önem taşıyor. Uzmanlar mesane kanseri hastalarının yüzde 85'inin aynı durumu yaşadığı belirterek tuvalette görülen riskli belirti hakkında uyarıyor.

Haber 04-04-23 09:13

Fenerbahçe'nin Sevilla maçı 11'inde sürpriz! Jorge Jesus'tan Serdar Aziz tercihi...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Sevilla ile karşı karşıya gelecek. Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşma TSİ 23.00'te başlayacak. Sarı - lacivertli taraftarlar; kritik karşılaşmayı merakla beklerken, ilk 11'de yer alacak futbolcuları da araştırıyor. Teknik direktör Jorge Jesus'un son taktik idmanından ve müsabaka öncesinde yaşanan son gelişmelerden detaylar haberimizde...

Spor 09-03-23 20:40

Kanserin göz ardı edilen ilk belirtisi! Kanser hastalarının %75'inde görülüyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Giderek artan kanser vakalarına erken müdahale etmemek ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. Kanserin belirtileri çeşitlerine göre değişim gösteriyor. Göz ardı edilen bir belirtinin bu riskli hastalıkta erken uyarıcı olduğu öğrenildi.

Haber 23-02-23 16:23

Ardahan'da kardan kapanan 53 köy yolunun 51'i açıldı

Ardahan'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 53 köy yolunun 51'inde karla mücadele çalışmalarının ardından ulaşım sağlandı.

Yurthaber 23-02-23 08:26

Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremlerden sonra Adanalılar evlerine giremiyor! '28'inde deprem olacak söylentileri var'

Kahramanmaraş'taki depremler ve en son Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerin ardından Adanalılar evlerine girmekte korku yaşıyorlar. Uzman isimlerin Hatay depremlerinin ardından 'Adana merkezli deprem' uyarılarıyla paniğe kapılan Adanalılar, her an deprem olma korkusuyla evlerine giremiyor. Asiye Adıyaman isimli bir vatandaş "Eve dönmüştük ama Hatay depremi olunca geri buraya geldik. Bu durum bizi çok kötü etkiledi. Psikolojik olarak bitmiş durumdayız" dedi.

Haber 22-02-23 18:03

Zorunlu Deprem Sigortası oranı yüzde 49! Depremin etkilediği 10 il için DASK haritası ortaya çıktı: 640 bin lira olarak belirlendi…

Kahramanmaraş’taki depremin etkilediği 10 ilde zorunlu deprem sigortası oranı da ortaya çıktı. DASK verilerine göre bu oran ortalama yüzde 49 düzeyinde bulunuyor. Poliçede en yüksek oran Gaziantep’de olurken, depremin merkezi Kahramanmaraş’ta 210 bin konutun 113 bin 11’inde zorunlu sigortası var. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı ise bütün yapı tiplerinde 640 bin lira olarak belirlenmişti.

Finans 07-02-23 09:28

Rahimsiz ve vajensiz doğdu, hayatı kabusa döndü! 'Sen kadın değilsin; erkeksin, eş cinselsin, beni kandırdın'

Dünyada 5 bin kadından 1'inde görülen MRKH sendromuyla rahimsiz ve vajensiz doğan Z.T.'nin (19) hayatı kabusa döndü. Ailesinin adet görmediği için götürdüğü doktorların 'Sağlıklısın' dediği Z.T.'nin evliliği, 8 ay sürdü. Eşinin "Sen kadın değilsin; erkeksin, eş cinselsin, beni kandırdın" diyerek boşanma davası açtığı Z.T.'ye, laparoskopik cerrahi ile karın içi (periton) zarından vajina yapıldı. Z.T., "Ameliyat oldum, hiçbir sıkıntım kalmadı. Çok şükür iyiyim" dedi. İşte olayın detayları...

Haber 02-02-23 11:34

Memurun 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? Memur maaş farkı ödemeleri için tarih belli mi?

Memur ve emekli zammının belli olmasıyla birlikte gözler zamlı maaşların yatacağı tarihe çevrildi. Memur ve emekli maaşı zam farklarının bu ayın 15'inde yatırılması bekleniyordu. Ancak kararın mecliste geç alınması sebebi ile farklar henüz yatırılmadı. Peki, Memurun 15 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? Memur maaş farkı ödemeleri için tarih belli mi? İşte tüm ayrıntılar...

Finans 20-01-23 09:43

ZAMLI emekli maaşları ne zaman yatar? Emekli maaş farkları yattı mı? Memur ve emekli ocak ayı maaş farklarının yatacağı tarih!

Emekli maaş farkları ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yüzde 30 zamlı maaşların ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Emekli aylıkları Emekli Sandığı’nda her ayın 1’i ila 5’inde; SSK’lılarda 17’si ila 26’sında; BAĞ-KUR’lularda ise her ayın 25’i ila 28’inde ödeniyor. Peki, ZAMLI emekli maaşları yattı mı? İşte SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ödeme takvimi ve detaylar...

Finans 20-01-23 09:17

SON DAKİKA | 15 Ocak ve mart sonu iddiaları merak uyandırmıştı! AK Parti'den zamlı memur emekli maaşları ve EYT açıklaması: Tarih vererek açıkladı

Son dakika haberi: Memur ve emekliye yüzde 30 zam Meclis'ten geçerken, zamlı maaşların 15 Ocak'a yetişip yetişmeyeceğiyle ilgili AK Parti'den açıklama geldi. Zamlı maaşların 15'inde yetişme imkanının zor olduğunu belirten Elitaş, memur ve emeklilerin merakla beklediği yeni maaşların yatacağı zamanla ilgili tarih verdi.

Finans 13-01-23 12:33

Sırrı çözüldü: Sağlıklı ve uzun yaşayan insanların yüzde 70'inde bulunan ortak özellikler

İnsan yaşamını daha uzun ve sağlıklı yapmanın çözümleri binlerce yıldır araştırılıyor. Uzun yaşayan kişilerle sık sık röportajlar yapılıyor. Bu röportajlarda daha uzun yaşama dair ipucu verecek hayat alışkanlıkları öğrenilmeye çalışılıyor. Uzmanlar yaptıkları çalışmalarda uzun ve sağlıklı yaşayan kişilerin yüzde 70'inde aynı ortak özellikler olduğunu buldu.

Haber 17-12-22 09:16

Ataşehir Belediyesi işçilerinden sözleşme farkı tepkisi: Ücretlerimiz ödenene kadar iş bıraktık

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler sözleşme farklarının 5 aydır ödenmediğini belirterek belediye önünde eylem yaptı. 2 bin 200 çalışanın geçen ay 15'inde almaları gereken maaşlarını 3 taksitle aldığını ifade eden işçiler, "30'unda ödenmesi gereken ücretlerimizi ödemedikleri için arkadaşlarımızla karar aldık ve iş bıraktık. Ücretlerimiz ödenene çalışmayacağız." ifadelerini kullandı.

Haber 02-12-22 23:39

Her 7 kişiden 1’inde var! Diyabetin belirtilerine dikkat

Günümüzde hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve obezite derken görülme sıklığı hızla artan diyabet, vücudumuzdaki şekeri kontrol etmeyi sağlayan insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği nedeniyle ortaya çıkıyor.

Haber 15-11-22 10:20

Kadınlarda 2 kat daha fazla görülüyor, çünkü…

Beyin anevrizması; beyni besleyen ana atardamarlarının zayıf bölgesinin balon şeklinde genişlemesi olarak tanımlanıyor. Genel olarak ülkemizde her 100 kişiden 1’inde görülen beyin anevrizmalarının en tehlikeli komplikasyonu ise beyin kanamasına yol açabilmesi. Anevrizması olan kişilerin anevrizmasının büyüklüğüne göre değişen oranlarda kanama riski bulunuyor ve baloncuğun patlaması sonucu beyinde kanama gelişebiliyor.

Haber 10-11-22 23:28

'Artık tahmin etmek imkansız!' Jorge Jesus yine şaşırttı! Fenerbahçe'nin Sivasspor maçı ilk 11'inde Arda Güler sürprizi...

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Sivasspor karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşma, saat 20.00'de başlayacak. Sarı - lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus'un her maçta olduğu gibi bu müsabakada da kadrosunda rotasyona gitmesi bekleniyor. Fenerbahçeli taraftarlar, Dinamo Kiev maçında 1 gol - 1 asistle oynayan Arda Güler'in kadroda olup olmayacağını merak ediyordu. İşte F.Bahçe'nin muhtemel 11'i...

Spor 07-11-22 08:13

Fenerbahçe, Rennes karşısında liderlik için sahada! Jorge Jesus'un ilk 11'inde sürpriz tercih...

Fenerbahçe, hem kendisi hem de ülke puanı için bugün çok kritik bir maça çıkacak. Sarı - lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu'nun 5. haftasında Fransa'nın Rennes takımını ağırlayacak. Teknik direktör Jorge Jesus'un karşılaşmada nasıl bir 11'le sahada yer alacağı merak ediliyordu. Portekizli çalıştırıcının takımda önemli değişiklikler yapacağı öne sürüldü. Başakşehir maçında oyuna girdikten sonra dikkat çeken Emre Mor'un ilk 11'de sahada yer alması bekleniyor.

Spor 27-10-22 08:05

Her 5 kişiden 1’inde görülüyor: Kireçlenmeye yol açabilir! Kalça sıkışma sendromu nedir?

Şiddetli kasık ağrısı, oturup kalkarken, çömelirken keskin ve batıcı bir ağrı ya da kalçanızı hareket ettirdiğinizde bir tıklama, kilitleme sesi… Bu ve benzeri şikayetler, son yıllarda giderek yaygınlaşan kalça sıkışma sendromunun en sık görülen belirtileri arasında yer alıyor.

Haber 12-10-22 16:19

İçişleri Bakanı Soylu, Ardahan'da depremden etkilenen köylerde inceleme yaptı:

"Ağır ve diğer hasarlı olanlara 3 bin lirası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, 5 bin lirası AFAD'dan toplam 8 bin lira ilk etapta yardım yaptık. Ondan sonrasına bakacağız" - "Ağır hasarlı yaklaşık 102 konut oldu. Bunların da 70'inde oturuluyor. 87 ahır var, 44'ü kullanılıyordu. Bu 44'te de ağır hasar var. 45 depo bir de iş yerinde hasar oldu"

Yurthaber 02-10-22 16:30

Galatasaray-Konyaspor maçından notlar

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, 6. haftadaki Kasımpaşa mücadelesinin ilk 11'inde değişikliğe gitmedi - Galatasaray'ın yeni transferi Mauro Icardi ilk kez bir maçta kadroya alındı - Konuk takımın teknik direktörü İlhan Palut, son yaptıkları Hatayspor maçının ilk 11'inde tek değişiklik gerçekleştirdi

Yurthaber 16-09-22 20:11

Türkiye'de klinik çalışmaları süren kanser hücre tedavisinin ABD'den gelen sonuçları umut verdi

Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş: - "CAR-T hücre tedavisi, kansere karşı çığır açan yöntem olarak görülmektedir. ABD'de kısa bir süre önce tedaviye dirençli ya da nüksetmiş 'mantle hücreli lenfoma' olgularında CAR-T hücre tedavisinin 3 yıllık takip sonuçları sunuldu" - "Hastaların yüzde 91'inde tedaviye yanıt alındı, 25 aya kadar hastalık kontrolü sağlandı"

Yurthaber 14-09-22 11:28

Böbrek yetmezliği, inme, beyin kanaması ve körlüğe neden oluyor! Farkında değilseniz her an...

Ülkemizde her 3 erişkinden 1’inde görülen hipertansiyon, tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Dünyada yaklaşık 1.3 milyar hipertansiyon hastası var ve her yıl yaklaşık 10 milyon kişi de yüksek kan basıncı nedeniyle gelişen hastalıklar sonucu yaşamını yitiriyor. Bunun nedeni ise hipertansiyonun; kalp krizi, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu, bacak damarlarının tıkanması, böbrek yetmezliği, beyin kanaması, inme ve körlük gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

Haber 07-09-22 13:23

Her 4 kişiden 1'inde görülüyor: Sinsice ilerliyor, kalp hastalıklarına yol açıyor

Sağlıksız yaşam koşulları çeşitli hastalıklara yol açıyor. Toplumda en sık görülen hastalıklar arasında bulunan şeker hastalığı çok tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Şeker hastalığını erkenden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak hastalığın gidişatında önem taşıyor.

Haber 06-09-22 12:04

Görme kaybı, yürüme bozuklukları, güçsüzlük, idrar kaçırma... Nedeni tam olarak bilinmiyor! MS hastalığı nedir? MS hastalarına özel beslenme önerisi

Nedeni tam olarak bilinmeyen MS hastalığı, ülkemizde her bin genç yetişkinden 1’inde görülüyor, genellikle 30’lu yaşlarda ortaya çıkıyor. Merkezi sinir sisteminin yaygın görülen, iltihap ve sinir hücresi kılıfı kaybıyla oluşan bozukluğu olarak tanımlanan Multipl Skleroz (MS), Türkiye’de her bin genç yetişkinden 0,4-1’inde görülüyor. Peki, MS nedir?

Haber 06-09-22 09:53

Galatasaray-Gaziantep FK maçından notlar

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, ligde son yaptıkları Trabzonspor maçının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti - Buruk, ilk 4 maça 11'de başlayan Seferovic'i ilk kez kulübeye çekerken, söz konusu müsabakalara sonradan dahil olarak 2 gol atan Gomis'i başlangıç kadrosunda sahaya sürdü - Galatasaray'da sakatlığını atlatan yeni transfer Dubois, ilk kez bir resmi maçta kadroda yer aldı - Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, ligde son oynadıkları Antalyaspor müsabakasının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı

Yurthaber 05-09-22 21:08

Batı Nil Ateşi hastaların yüzde 80’inde belirti vermiyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Savaş Vural: - "Batı Nil Ateşinde, ani başlayan ateş ile birlikte baş ağrısı, halsizlik, göz arkasında ağrı, kas ağrıları, sindirim sistemi ile ilgili belirtiler (bulantı-kusma, karın ağrısı ve ishal) ve ciltte kızarıklıklar görülebilir"

Yurthaber 05-09-22 11:01

MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçından notlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Ismael, geçen haftanın ilk 11'inde tek değişikliği kalede Ersin Destenoğlu'nun yerine Emre Bilgin'i oynatarak yaptı - Sezon öncesi kampta sakatlanan Josef de Souza, bu sezon ilk kez maç kadrosuna dahil edildi - MKE Ankaragücü, yeni teknik direktörü Ömer Erdoğan'la ilk sınavına Beşiktaş karşısında çıktı

Yurthaber 04-09-22 21:52