Yesil Yaprakli Sebzeler Haberleri

Yok yok! Piyasa fiyatına göre en az yüzde 20 daha ucuz! Talep yağıyor, uygun fiyata alıyorlar

Erzincan’da lise öğrencileri, okul bahçesindeki 300 metrekarelik serada rokadan ıspanağa, maruldan turpa kadar birçok sebze yetiştiriyor. Öğrenciler seracılık mesleğinin inceliklerini öğreniyor ve ek gelir elde ediyor. Öğrencilerin haftanın 5 günü uygulama alanlarında ürettikleri organik sebzeler, uygun fiyata mahalleli tarafından alınıyor. Lise Müdür Başyardımcısı üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olduğunu belirtip halkın talebinin fazla olduğunu vurguladı.

Kadin 2024-05-15 09:28:25

Karadeniz Sahil Yolu’nda sebze yüklü tır orta refüje çıktı: 1 ölü

Trabzon’un Sürmene ilçesinde Gürcistan plakalı tırın orta refüje çıkması sonucu dorsesinde bulunan sebzeler yola savruldu.

Yurthaber 2024-02-23 16:01:30

Bağışıklık deposu: Tavuk suyu çorbası tarifi! Terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır? Deneyenlerin bağımlısı olduğu lezzet

Tavuk suyu çorbası içerdiği bol malzeme ile ana yemek niteliğinde doyurucu bir çorba olarak biliniyor. Çoğu kültürde yer alan bu lezzetli çorba haşlanmış tavuk ile hazırlanıyor. Protein değeri de oldukça yüksek olan tavuk suyu çorbasına isteğe göre sebzeler eklenerek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Hastalıklara şifa olan bu çorba bağışıklığı da güçlendirici özelliğiyle dikkat çekiyor. Peki, terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylı tarifi...

Yemek 2024-02-14 11:55:06

Kamkat (Kumkuat) nedir, nasıl yenir? Kamkat faydaları nelerdir?

Sağlıklı beslenmeyi tercih eden, doğanın bir parçası olduğunun farkında olan kişilerin çok iyi bildiği bazı meyveler, sebzeler ve bitkiler vardır. Bu bitkiler doğru şekilde ve bilinçli olarak kullanıldığı zaman birçok hastalığın tedavisinde faydalı olabilir. Ancak bir doktora danışmadan ve bir uzman onayı almadan bu bitkilerin tüketilmesi ciddi ve kalıcı hasarlara da sebebiyet verebilir.

Haber 2024-02-13 15:36:29

Diğer Haber Etiketleri

eo Sebze sera Sebze Fiyatları Trabzon tarifi terbiyeli tavuk terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi tavuk suyu çorba faydaları tavuk suyu çorba tarifi tavuk suyu çorba tarifi terbiyeli tavuk suyu çorba terbiyeli terbiyeli tavuk suyu çorbası bağışıklık kumkuat kamkat sebzeler ve meyveler portakallı kereviz portakallı kereviz tarifi etli tatlılar farklı tarifler meyveler ve sebzeler tarif c vitamini c vitamini eksikliği c vitamini faydaları kebap menüsü urfa kebabı kebap Şanlıurfa urfa kebap urfa kebap tarifi ele söyledi masterchef dokunulmazlık masterchef son bölüm masterchef eleme adayları Eskişehir kemik erimesi tedavisi kanser su teresi su teresi faydaları tansiyon kısır kısır kalori kısır kilo aldırır mı patates Karaciğer‎ karaciğer yağlanması havuç tatlı patates fayda vitamin a vitamin a vitamini kolesterol kan şekeri kuşburnu kuşburnu faydaları hastalık vegan vegan yemekler vejetaryen faydaları nelerdir Karnabahar diyabet meyve karpuz uzman uyarı mevsim sebzesi mevsim sebzeleri mevsimine göre sebzeler turşu turşu faydaları turşu yararları turşunun faydaları kişniş Cinsel isteksizlik baharat faydaları nasıl kullanılır libido afrodizyak yemek brokolinin faydaları yaprak bit bit nasıl yok edilir böcek bitkiler Bitki Koruma bitki saksı saksı çiçekleri Saksı çiçeği saksıya ne ekilir balkon saksı çiçekleri çiçek saksısı toprak saksı plastik saksı seramik saksı sukulent saksı hangi ay kış meyveleri kış sebzeleri fırında karnabahar fırında karnabahar tarifi nasıl yapılır Trabzon hurması cennet hurması cennet hurması kurusu kabızlık iltihap nar kalp hastalıkları Antioksidan diş sağlıklı sebzeler ıspanak marine etmek pirzola kuzu pirzola kuzu pirzola tarifi gut gut hastalığı gut hastalığı belirtileri sağlıklı beslenme artrit eklem ağrıları Ağrı eklem ağrısı portakal portakal suyu elma hormonal bozukluk erken menopoz Diyetisyen şeker smoothie kereviz kereviz salatası kereviz çorbası kerevizin yaprakları yenir mi kereviz otu su diyeti su diyeti nasıl yapılır su orucu su orucu nedir su diyeti nedir limonlu suyun faydaları tarçınlı su faydaları türlü türlü yemeği tarifi türlü tarifi enginar enginar tarifi ödem nasıl atılır ödem attıran çay ödem nedir Avokado kivi kabak kabak yemeği kabak yemeği tarifi zencefil zencefil nasıl hazırlanır zencefil ne işe yarar zencefil yağı faydaları et sote akşam yemeği

Hem vitamin deposu olması hem de tadının güzelliği nedeniyle sevdiğimiz sebzeler

Lezzetin ve sağlığın mükemmel uyumu! Sebzeler, hem vitamin deposu olmalarıyla hem de muhteşem tatlarıyla sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ispanak, brokoli, havuç ve daha fazlasıyla günlük vitamin ihtiyacınızı karşılayın, damaklarınıza şölen yaşatın!

Yemek 12-02-24 15:31

Portakallı kereviz tarifi: Portakallı kereviz nasıl yapılır?

Kış aylarında hem gerekli olan vitaminleri ve mineralleri içermesi, hem de lezzeti ve tazeliği açısından tüketilmesi gereken sebzeler ve meyveler vardır. Bunlardan biri de kerevizdir. Salata olarak da tüketilebilen kereviz özellikle mevsim meyvelerinden portakal ile yapıldığında çok daha lezzetli olur. Siz de mevsimine uygun portakallı kereviz tarifini denemek istiyorsanız aşağıda malzemeleri ve tarif adımlarını bulabilirsiniz.

Yemek 24-01-24 20:09

Mandalinalı kereviz tarifi: Mandalinalı kereviz nasıl yapılır?

En lezzetli tatlılar, yemekler ya da çorbalar kendi mevsiminde meyveler ve sebzeler kullanılarak yapılır. Siz de mevsiminde sebzelerle ve meyvelerle farklı tarifler denemek istiyorsanız mandalinalı kereviz tarifimiz tam size göre!

Yemek 24-01-24 19:04

C vitamini faydaları nelerdir? C vitamini neye iyi gelir?

Vitaminler doğada kendi kendine yetişebilme imkanı bulunan meyveler, sebzeler, bitkiler aracılığı ile temin edilebildiği gibi eczaneler aracılığıyla satılan ilaçlarda ve takviye ürünlerde de yer alır. Vitaminlerin, insan sağlığı için son derece önemli olduğu da bilinir. Her vitaminin ise vücudun düzenli çalışması için üstlendiği farklı görevleri vardır. Bazıları sinirler, bazıları enerji, bazıları ise kan için önemlidir.

Haber 18-01-24 10:35

Urfa kebap tarifi! Şanlıurfa'nın eşsiz lezzeti Urfa kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Urfa kebabı genellikle bulgur pilavı, salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde veya dürüm şeklinde sunuluyor. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Evde, dışarıdakiler kadar lezzetli bir kebap menüsü hazırlamak mümkün. İşte en kolay ve pratik Urfa kebabı tarifi ve malzeme listesi..

Yemek 06-10-23 21:06

MasterChef'te son dokunulmazlığı kim aldı, hangi takım? MasterChef All Star'da eleme adayları kimler oldu? Olaylı gece!

MasterChef'te haftanın üçüncü dokunulmazlık oyununda eleme adayları dokunulmazlık oyunu ile belli oluyor. Haftanın son takım dokunulmazlığı oyununun oynandığı gecede takımlara sebzeler verilerek yaratıcılık yemekleri yapıldı. Yarışmacılar takım oyunu ile izleyicinin karşısına çıktı. Peki, MasterChef dokunulmazlığı kim kazandı, hangi takım? 5 Ekim MasterChef All Star'da eleme adayları kimler oldu? İşte detaylar...

Magazin 06-10-23 12:52

MASTERCHEF HAMSİKOLİ TARİFİ! Karadeniz'in meşhur hamsikoli tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Hamsikoli tarifi, MasterChef programında yapılmasıyla merak edildi. Özellikle Karadeniz Bölgesi ile özdeşleşmiş olan hamsikoli tarifinin içeriğinde hamsi ve çeşitli sebzeler bulunuyor. 3 Ekim Salı akşamı yayınlanan MasterChef'te haftanın ilk dokunulmazlık oyununda Karadeniz mutfağından lezzetler yapıldı. Bu tariflerden biri olan hamsikoli seyircilerin dikkatini çekti. Peki, hamsikoli nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 03-10-23 20:56

Eşine az rastlanır bir yaşam! İhtiyaçlarını bakın nasıl karşılıyorlar: “Güncel fiyatlardan haberimiz yok”

Eskişehir’de meyve ve sebze üretimi yapan Rıza ve Satı Demiralay çifti, ellerindeki ürünleri satmak yerine takas yaparak ihtiyaçlarını karşılıyor. Satı Demiralay, "Biz geçimimizi takaslarla sağlıyoruz. O yüzden de güncel fiyatlardan haberimiz yok. Burada yaşadığın zaman dışarıdan bir şey almana gerek kalmıyor, çünkü kendi ürettiğin doğal sebzeler ve meyveler var" diye konuştu.

Haber 29-09-23 16:22

Kemik erimesi riskini ortadan kaldırıyor! Günde 5 tanesi yetiyor

Beslenme düzenine eklenen sebzeler ve meyveler vücut sağlığını doğrudan etkiliyor. Sağlıklı besinleri tüketmek tehlikeli hastalıkların önlenmesinde ve ilerlemesinin azaltılmasında önemli rol oynuyor. Kemikleri doğru bir şekilde güçlendirmek, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesi sorununu önleyebiliyor. İşte kemik erimesi riskini ortadan kaldırabilecek mucizevi besin

Haber 27-09-23 13:31

Araştırmalar en güçlü 42 gıdadan biri diyor! Kanseri önlüyor, bağışıklığı zırh gibi koruyor

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri vitamin ve antioksidanlar ile vücuda büyük faydalar sağlıyor. Bu yeşil yapraklı sebzelerden biri araştırmalara göre en güçlü 42 gıdadan biri olarak gösterildi. İşte 2 yaprağı bile büyük faydalar sağlayan o besin...

Haber 31-08-23 09:51

Kısır kilo aldırır mı? Diyet yapan biri kısır yiyebilir mi?

Kısır özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen lezzetli ve besleyici bir meze veya salata çeşididir. İçeriğinde bulunan bulgur, sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş kısır tatlı ve ekşi lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Ancak kısır ve kilo alımı arasındaki ilişki hakkında zaman zaman merak uyandıran sorular gündeme gelir.

Haber 31-07-23 14:37

Patates kilo aldırır mı? Diyet yaparken patates yenir mi?

Patates dünya genelinde yaygın ve besleyici bir besin olarak tüketilen sebzeler arasında yer almaktadır. Ancak patates ve kilo alımı ilişkisi hakkında zaman zaman merak uyandıran tartışmalar yaşanır. Patates yüksek karbonhidrat içeriğine sahiptir ve bu nedenle bazı insanlar için kilo alımına katkıda bulunabilir.

Haber 31-07-23 14:22

Karaciğer yağlanması nasıl önlenir, ne yapmak gerekir? Karaciğer yağlanmasını önleyen besinler, davranışlar nelerdir?

Karaciğer sağlığını korumak ve temizlemek için tüketebileceğiniz birçok yiyecek bulunmaktadır. Öncelikle, yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer için harika bir destektir. Ispanak, pazı, lahana gibi sebzeler, yüksek miktarda antioksidan ve lif içerir, bu da karaciğerin detoks sürecini destekler. Turunçgiller, özellikle limon ve greyfurt, C vitamini açısından zengin olup karaciğerin toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Haber 15-06-23 14:20

Havuç adet söktürür mü, adet kanamasını çoğaltır mı? Havuç adet söktürücü olarak kullanılır mı, adet dönemi semptomlarını hafifletir mi?

Havuç köklü sebzeler arasında popüler olan ve sağlık açısından birçok faydası bulunan besleyici bir sebzedir. Hem lezzetli hem de çok yönlü olmasıyla tanınan havuç aynı zamanda kadın sağlığıyla ilgili bazı ilginç etkilere sahip olabilir. Adet söktürücü özellikleriyle dikkat çeken havuç bazı insanlar için adet dönemiyle ilgili sorunları hafifletebilir veya düzenleyebilir. Peki, havuç adet döneminde regl söktürücü olarak kullanılır mı?

Haber 15-06-23 10:17

Vitamin deposunun değeri yeteri kadar bilinmiyor! Kanser riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Yediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımız için önemli etkiler yaratıyor. Ülkemizde sıklıkla tüketilmeyen bir gıda A ve C vitamini deposu olarak görülüyor. Bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarına rağmen değeri yeteri kadar bilinmiyor. Faydalarını öğrenenler markete koşuyor.

Haber 06-06-23 16:29

Portakaldan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Bunu yiyenler hastalık yüzü görmüyor

C vitamini vücut direncimiz ve hastalıklardan korunmamız için en gerekli olan vitaminler arasında yer alıyor. Yüksek C vitamini içeren gıdalar denildiğinde ilk akla portakal, limon, biber, çilek gibi meyve ve sebzeler geliyor. Ancak sıklıkla tüketilmeyen bir gıda var ki C vitaminini zirveye çıkartıyor hastalıklara karşı tam koruma sağlıyor.

Haber 28-05-23 16:46

Vegan protein kaynakları: nelerdir, veganlar proteini nereden alır? Bitkisel kaynaklı proteinler nelerdir, en fazla protein içeren sebzeler

Son yıllarda sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme biçimi olarak veganlık popüler hâle geldikçe vegan protein kaynaklarına olan talep de arttı. Veganlar protein ihtiyaçlarını hayvansal kaynaklar yerine bitkisel kaynaklarla karşılamak istiyorlar. Neyse ki bitkisel besinler protein açısından oldukça zengindir ve çeşitli vegan protein kaynakları mevcuttur. Bu kaynaklar arasında soya fasulyesi, nohut, mercimek, fındık, tohumlar, kinoa, sebzeler ve tahıllar bulunur.

Haber 08-05-23 14:07

Karnabahar suyunun faydaları nelerdir, şeker hastalığına iyi gelir mi? Karnabahar suyu ne işe yarar, nasıl hazırlanır?

Karnabahar sebzeler arasında sağlık açısından oldukça değerli bir yere sahiptir. İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir bulunur. Karnabahar suyu sağlıklı yaşam trendleri arasında yükselen bir besindir. İçerdiği vitamin ve minerallerle sağlıklı bir beslenme için önemli bir kaynak olan karnabahar suyu lezzetli ve kolay bir şekilde hazırlanabilir. Peki, karnabahar suyu şeker hastalığına iyi gelir mi?

Haber 08-05-23 13:45

Severek yiyorsunuz ama dikkat! Bu meyveler kan şekerini uçuruyor

Uzmanlar sağlıklı beslenme için meyve ve sebze tüketiminin önemini her fırsatta vurguluyor. Ancak oldukça faydaları bulunan meyveler ve sebzeler bazı durumlarda zararlı etkiler yaratabiliyor. Oldukça sevilerek tüketilen bazı meyvelerin kan şeker için risk oluşturabildiği öğrenildi.

Haber 01-05-23 17:23

Hangi ayda ne ekilir, hangi tohumlar ekilir? İklim şartları ve mevsime göre ekilecek meyve ve sebzeler

Sebze ve meyveler, beslenme düzenimiz içinde önemli bir yere sahiptir. Doğru porsiyonlarla sebze ve meyve tüketmek sağlıklı bir vücut için çok önemlidir. Tükettiğimiz sebze ve meyvelerin mevsiminde yetiştirilmesi gerekir. Bu şekilde tükettiğimiz besinler vücudumuza gerekli vitamin ve mineralleri sağlayacaktır. Son dönemlerde ön plana çıkan kendi tarım faaliyetlerini gerçekleştirme trendi ile ay ay hangi sebze ve meyvelerin yetiştirileceği önem kazanmaktadır.

Haber 07-04-23 16:27

Turşunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Ev turşusu hangi hastalıklara iyi gelir, zararları var mı?

Turşu, sebzelerin tuz, su ve sirke gibi sıvılar içinde fermantasyon yoluyla saklanması işlemidir. Genellikle kornişon turşusu, lahana turşusu, domates turşusu, salatalık turşusu ve pancar turşusu gibi çeşitli sebzeler turşu olarak hazırlanır. Turşulama işlemi, sebzelerin ömrünü uzatmak, besin değerlerini arttırmak ve lezzetlerini yoğunlaştırmak için kullanılır. Probiyotik bakteriler açısından zengin bir gıda olan turşu sindirim sistemine de iyi gelir.

Haber 07-04-23 15:33

Hazinenin değeri bilinmiyor! Kanserden koruyor, doğal afrodizyak etkisi yaratıyor

Yemeklerde kullanılan sebzeler gibi içerisine katılan baharatlar da sağlığımız için büyük etkiler yaratıyor. Yemeğin lezzetli olmasını sağlayan baharatların bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Yemeklerde sıklıkla kullanılmayan bir baharatın faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 03-04-23 09:07

Brokolinin faydaları nelerdir, en faydalı şekilde nasıl tüketilir? Brokoli ne işe yarar, besin değeri nedir?

Brokoli Brassica oleracea bitkisinin bir türüdür ve turpgiller familyasına aittir. Yeşil, mor veya beyaz çiçekleri olan bu bitki sebzeler arasında oldukça popülerdir. Brokolinin yararları saymakla bitmez. Yüksek miktarda vitamin, mineral ve lif içeren brokoli, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biridir. Aynı zamanda kansere karşı koruyucu özellikleriyle de bilinir. Bu nedenle brokoli düzenli olarak tüketilmesi gereken önemli bir sebzedir. Brokoli en faydalı şekilde nasıl tüketilir?

Haber 31-03-23 17:15

Yaprak biti nasıl yok edilir, nasıl mücadele edilir? Yaprak biti ile mücadele yöntemleri ve yaprak biti için doğal ilaç tarifleri nedir?

Yaprak bitleri, bitki özüyle beslenen zararlılardır. Sebze ve meyvelere büyük zararlar verebilen yaprak bitleri yüksek üreme kapasiteleri ile bilinirler. Küçük böcekler olarak da bilinen bu canlılar halka açık yeşil alanlarda, tarlalarda, bahçelerde ve hatta saksı çiçeklerinde görülebilir. Bitkilere toksik maddeler aktarabilen yaprak bitleri, bitki gelişimini sabote ederler. Meyve ve sebzeler deformasyona uğrar, küçük veya şekilsiz kalabilir. Peki, yaprak biti neden olur ve nasıl yok edilir?

Haber 20-03-23 17:45

Kardeş bitkiler tablosu nedir, hangi sebzeler yan yana dikilmeli? Kardeş bitkiler yöntemi nedir, kardeş bitki dikerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Birbirini desteklemeye yarayan ve birbirlerini pek çok zarara karşı koruyan bitkilere kardeş bitkiler denir. Doğal yöntemlerle bitkileri korumayı sağlayan kardeş bitkiler yan yana ekilir. Doğada bitkilerin birbiriyle olan uyumundan faydalanarak bitkileri daha verimli yetiştirmek mümkündür. Bunun için kardeş bitkiler tablosunu incelemek yeterlidir. Peki, kardeş bitki dikerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kadin 07-03-23 17:54

Bahçeniz olmasa bile saksıda domates, salatalık gibi sebzeler yetiştirin! Saksıda sebze yetiştirmenin püf noktaları

Sürdürülebilir yaşam trendleri ve minimalizm gibi akımların yanı sıra yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle de pek çok kişi, tüketeceği kadar meyve ve sebzeyi yetiştirmek istiyor. Bunun için uygun bir bahçesi ya da tarım arazisi olmayanlar, balkonda ya da terasta, saksı içerisinde en azından domates, salatalık gibi ürünleri yetiştirmek istiyor. Siz de saksıda sebze meyve yetiştirmeyi düşünüyor ancak bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız rehber niteliğindeki yazımıza göz atmalısınız!

Haber 03-03-23 15:51

Kışın ne ekilir, kışın ekilebilecek meyve ve sebzeler nelerdir? Kış mevsiminde saksıya ve bahçeye ekilecek sebzeler ve meyveler listesi

Her mevsim sebze ve meyvelerin gücünden faydalanmak çok önemlidir. Bu bitkilerin zamanında yetiştirilmesi de sağlık açısından önemsenmesi gereken bir konudur. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol bol organik sebze ve meyve tüketilmelidir. Endüstriyel üretim koşullarında yetiştirilmiş meyve ve sebzeler yerine kışın bahçelerde yetiştirilebilecek besinler tüketilebilir. Kış mevsiminde ekilebilecek sebze ve meyveler nelerdir?

Kadin 24-02-23 17:29

Lezzetine şaşıracaksınız: Fırında susamlı karnabahar tarifi! Fırında karnabahar nasıl yapılır?

Karnabahar oldukça faydalı olsa da maalesef ki fazla sevilmeyen sebzeler arasında bulunuyor. Karnabaharın tadını sevmeyenler farklı karnabahar tarifleri arıyor. Fırında susamlı karnabahar tarifi en sevilen tarifler arasında yer alıyor. Fırında susamlı karnabahar nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife bakabilirsiniz.

Yemek 16-01-23 17:33

Sadece bir tanesi bile ömrünüze ömür katıyor! Değeri yeteri kadar bilinmiyor

Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımız için büyük önem taşıyor. Meyve tüketiminin azalması hastalıklara açık hale gelmemizi sağlıyor. Sık tüketilen meyvelerin dışında kalan bir meyve var ki faydaları saymakla bitmiyor. Bu meyvenin faydalarını duyanlar hemen manava koşuyor.

Haber 12-01-23 17:12

Çöpe attığınız için pişman olacaksınız! İltihabı bitirir, kanserle savaşır

Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımızı güçlendirerek hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Bu meyve ve sebzelerin kabukları ve çekirdekleri genellikle çöpe atılıyor. Ancak bazı meyve kabuklarının faydaları duyanları şaşırtıyor. Kışın sık sık tüketilen narın kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 10-01-23 15:18

Ispanak sevmiyorum diyenler ama bayılır: Ispanak pastası tarifi

Ispanak en sağlıklı sebzeler arasında yer almasına rağmen fazla sevilmiyor. Bu nedenle ıspanak kullanılarak farklı tarifler deneniyor. Ispanak pastası tarifini daha önce duymadıysanız bu tarife çok şaşıracaksınız. Görünümü ve lezzetiyle gönüllere taht kuran ıspanak pastası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 01-01-23 17:24

Airfryer kuzu pirzola tarifi lokum kıvamında: Airfryer'da kuzu pirzola nasıl yapılır?

Tercihinize göre seçeceğiniz farklı sebzeler ile servis edebileceğiniz kuzu pirzola, dünya mutfağında en çok tercih edilen ana yemekler arasındadır. Kuzu kaburga kısmına bitişik olarak kesilen parçalardan oluşan kuzu pirzola genelde tavada ya da fırında pişirilir. Ancak Airfryer’da hem daha az yağlı hem de daha lezzetli olarak pişirebilirsiniz. Tüm yemeklerin lezzetini arttıran Airfryer ile birkaç dakika içinde lokum gibi ağızda dağılan kuzu pirzola pişirebilirsiniz.

Yemek 23-12-22 16:43

Sanıldığı kadar masum değil! En sık tüketilen meyvenin suyu haftalarca ağrı çekmenize yol açabilir

Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ağırlık vermek gerekiyor. Ancak bazı meyve ve sebzeler var ki vücudumuzda ters etki yaratabiliyor. Özellikle kış aylarında en sık tüketilen iki meyvenin suyu artrit ataklarına sebep olabiliyor. İşte ağrılara neden olan o tehlikeli meyveler...

Haber 23-12-22 09:13

Sağlıklı diyerek hormonlarınızı mahvetmeyin! Kansere davetiye çıkartıyor

Meyve ve sebze tüketmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Uzmanlar bol meyve ve sebze içeren akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu savunuyor. Ancak yenilen meyve ve sebzeler de sağlık için risk oluşturabiliyor. Sağlıklı sandığınız o meyve ve sebzeler hormonları bozarak kansere yol açabiliyor.

Haber 16-12-22 15:55

1 yılda yüzde 180 zam! Geçen sene 20-30 liraydı, şimdi 70 lira

Kış aylarının gelmesiyle Eskişehir’de kurutulmuş sebzeler tezgâhlarda yerini alırken, 1 yılda ürünlere gelen yüzde 180 zam talepleri düşürdü. Kurutulmuş sebze fiyatlarının yüksek olması sebebiyle satışların düştüğünü belirten aktar dükkânı sahibi Tamer Kiraz, “Satışlar durgun. Bir dizide 50 tane biber var, fiyatı 70 lira. Şimdi insanlar diyor ki bu niye bu kadar pahalı? Zaten 1 dizi 6-7 kilo sebzeden oluşuyor. Bu fiyatlar geçen sene 20-30 lira civarındaydı.

Finans 14-12-22 10:42

Çıktısını alıp evinizin duvarına asın! Bir kaşığı kansere neden oluyor, damarları tıkıyor, hormonları altüst ediyor

Besin değeri düşük olan abur cubur gıdalar enfes bir tada sahip olsa da kanser için büyük bir risk faktörü teşkil eder ve uzun vadede sağlığınız için birçok açıdan ciddi zararları olabilir. Cips gibi, şekerlemeler gibi yiyeceklerin dışında sağlıklı diye tercih edilen meyve ve sebzeler, konserve gıdalar ve bazı içecekler de bu listeye dahil. Genel olarak dikkatsiz bir şekilde satın alıp tükettiğimiz çoğu ürünün sağlığımıza zararlı olduğu ispat edildi.

Haber 19-11-22 07:00

Göbek yağını cayır cayır yakıyor: Bir bardağı yeter

Kilo vermek isteyenlerin elinden düşmeyen smoothie’ler yeri geldiğinde besleyici bir kahvaltı, hafif bir yemek veya lezzetli bir ara öğün olarak tercih edilirler. Mayo Clinic'e göre, smoothie'nize bazı sebzeler, buz küpleri ve su ekleyerek, daha az kalori ve daha fazla sıvı içeren sağlıklı bir yudumun tadını çıkaracaksınız. Bir de kilo vermek istiyorsanız smoothie ideal bir seçim haline geliyor.

Haber 09-11-22 22:28

Kereviz nasıl tüketilir, çiğ olarak yenir mi? Sap kereviz nasıl kullanılır, faydaları nelerdir?

Tüm sebzeler ve meyveler insan sağlığına yararlı birçok özelik içerirler. Kereviz de içerdiği vitaminler ve minerallerle bir şifa deposu olarak bilinir. Güçlü bir antioksidan olan kerevizin kan basıncını da dengelediği bilinir. Bilinçli olarak tüketildiği zaman bazı hastalıkların tedavisinde bile fayda sağlar. Kış aylarının gözde sebze yemekleri arasında da yer alan kereniz nasıl tüketilir?

Haber 04-11-22 18:32

Su diyeti nasıl yapılır, su diyetinde ne içilir? Su orucu diyeti ile nasıl kilo verilir?

Su diyeti 7 gün yapılan, su ve haşlanmış sebzeler ile beslenilen kısa bir diyet programıdır. Sağlıklı bireyler su diyeti ile 7 günde 7 kiloya kadar kilo kaybı yaşayabilir. Diyet uygulanırken günde en az 3 litre kadar su tüketilmesi gerekir. Ancak su diyeti yapmadan önce mutlaka genel sağlık kontrolünün sağlanması gerekir. Su orucu olarak da adlandırılan su diyeti pek çok kişi tarafından tercih edilen kısa süreli bir diyettir. Su diyeti nedir nasıl yapılır?

Haber 04-11-22 16:37

Tek yemek birden fazla lezzet: Nefis türlü tarifi! Türlü nasıl yapılır?

Türlü yemeği seven ve sevmeyen insanlar net bir şekilde ayrılıyor. Tek yemeğin içinde birden fazla lezzet almak isteyenler bu yemeğe bayılıyor. İçerisinde patates, patlıcan, kabak, yeşil biber, domates gibi sebzeler yer veren türlü nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu türlü tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 04-11-22 14:46

Enginar nasıl tüketilir? Enginar nasıl yenirse daha faydalı olur?

Sebzeler, içerisinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller bakımından hayatımızda önemli bir yer tutan zengin besin kaynaklarıdır. Vücut sağlığına ve aynı zamanda cilt sağlığına iyi gelen sebzelerden olan enginar da içerdiği zengin değerler sayesinde sıkça tüketilir. Peki, enginar nasıl tüketilir, daha faydalı olması için tüketim şekli nasıl olmalıdır?

Haber 03-11-22 23:46

Kısa sürede kilo verdiren, ödem attırıcı içecekler! Ödem attıran, su ve yeşil sebzeler karışımı içecek tarifleri nelerdir?

Fiziksel aktivitelerin azalması ya da hiç yapmamakla birlikte sağlıksız ve düzensiz beslenme gibi alışkanlıklar, insanı olumsuz anlamda etkiler. Bu alışkanlıkların olmasından doğan sonuçlar kalitesiz bir yaşamı da beraberinde getirir. Aynı zamanda bazı hastalıklara da neden olur. Vücudun ödem toplaması da bu sonuçlardan biri olarak karşımıza çıkar. Ödemin vücuttan atılması adına da yapılan çeşitli diyet ve içecek tarifleri vardır. Metabolizma hızlandırıcı ve ödem attırıcı içecek tarifi!

Haber 01-11-22 17:17

Şimdiye kadar hep yanlış yapmışız: Kabuklarını soyunca vitaminin çoğu çöpe gidiyor!

Yeşil olan her sebzenin çok faydalı olduğu herkes tarafından biliniyor. Başta yeşil yapraklı sebzeler olmak üzere yeşil biber, yeşil çay gibi besinler de sağlığınıza sağlık katan içeriklerle doludur. Günümüzde çocuklar da yetişkinler de yeterli miktarda meyve ve sebze yemiyor. Bu bir problem! Çünkü; yeşil besinlerin sağladığı temel vitamin, mineral ve lifleri almayarak milyonlarca kişi vücudunu hastalıklara açık hale getiriyor. İşte yediğiniz an faydasını göreceğiniz besinler...

Haber 26-10-22 16:05

Sağlıklı tariflerden vazgeçmem diyenler için: Nefis kabak yemeği tarifi! Kabak yemeği nasıl yapılır?

Kabak en sevilen sebzeler arasında bulunuyor. Mücveri, kızartması, dolması, salatası sıklıkla yapılan kabağın en sağlıklı çeşidinin kabak yemeği olduğu biliniyor. Bol sarımsaklı yoğurtla servis edilen kabak yemeği herkes tarafından seviliyor. Kabak yemeği nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 20-10-22 15:58

Bir ay boyunca her gün zencefil yerseniz vücudunuza ne olur?

Zencefil, sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkan baharatlardan biri. Meyve ve sebzelerin sağlığa olan faydaları bilinen bir gerçek. Baharatlar da en az meyve ve sebzeler kadar sağlığa faydalıdır. Zencefil, çok baskın bir tada sahiptir. Tadı kadar, sağlığa olan faydaları da çok baskın. Peki, her gün zencefil yediğinizde vücudunuza ne olur?

Haber 15-10-22 23:23