Ketojenik Diyet Listesi Haberleri

Uzmanından sıcak havalarda su tüketimi uyarısı: Susamayı beklemeden su için

Su tüketimi her mevsim önemli olsa da özellikle yaz sıcaklarının olduğu günlerde daha önemli hale geliyor. Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, hiçbir sıvının suyun yerini tutmadığını söyleyerek, "Çok fazla tüketilen çay ve kahve çarpıntı, kansızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Bol bol su için" dedi.

Kadin 2024-07-26 15:48:40

Süper Lig’de görev alacak hakem listesi açıklandı! FIFA kokartlı hakem Abdülkadir Bitigen liste dışı kaldı!

Süper Lig'de 2024-2025 sezonunda görev yapacak yapacak hakemler belli oldu. Yeni Merkez Hakem Kurulu, FIFA kokartlı hakem Abdülkadir Bitigen'i liste dışında bıraktı. TFF’nin internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Süper Lig hakemi olarak 25, Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak 13, Süper Lig Yardımcı Hakem olarak da 50 hakemin görev yapacağı ifade edildi.

Spor 2024-07-25 11:36:12

TikTok fenomeni Mikaela Testa fazla kilolarından kurtulmak için yemeden içmeden kesildi! Su orucu tutan fenomen hastanelik oldu

TikTok ve Instagram fenomeni Mikaela Testa fazla kilolarından kurtulmak için sadece su içerek ve hiçbir şey yemeyerek uyguladığı bir diyet yöntemi olan su orucunu denedikten sonra hastaneye kaldırıldı. Sosyal medyadan hastanedeki görüntülerini paylaşan fenomen isim takipçilerini su orucu konusunda uyardı.

Trend 2024-07-09 09:31:29

İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak tatilde! Verdiği kilolar dikkat çekti

İbrahim Tatlıses'in yıllar sonra ortaya çıkan kızı Dilan Çıtak diyet ve sporu aksatmayarak resmen eridi. Fit görünümü sonrası tarzı da dikkat çeken Çıtak tatil pozlarıyla beğeni topladı.

Magazin 2024-07-07 10:32:37

SON DAKİKA: Haziran enflasyon beklentisi belli oldu: Kimi sadece 145 TL kimi ‘sıfır’ zam alacak! Memur maaşı ve emekli zammında son rakam değişti

Son dakika haberleri… Emekli zammı ve memur maaş zammı 3 gün sonra Haziran ayı enflasyon rakamının açıklanması ile netleşecek! 6 aylık memur enflasyon farkı ile öğretmen, polis, hemşire, avukat maaşları artacak. En düşük emekli maaşı için de düzenleme yapılması beklenirken son rakamlar için yeni ipucu geldi. Peki Temmuz zam döneminde kim, ne kadar maaş alacak? İşte merak edilen zamlı maaş listesi…

Finans 29-06-24 09:58

İş dünyasından gri listesi değerlendirmesi: Yeni fırsatların kapılarını aralayacak

Türkiye'nin beklediği kritik karar açıklandı. Türkiye'nin 3 yılın ardından FATF gri listesinden çıkması piyasalarda olumlu karşılandı. Hükümet ve iş dünyasından değerlendirmeler geldi.

Finans 28-06-24 15:19

'Ne yapsam kilo veremiyorum' diyorsanız dikkat! Uzmanından sağlıklı kilo verebilmek için öneriler

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının azalması ile birlikte obezite ve aşırı zayıflığa bağlı hastalıklar da hızla yaygınlaşırken, Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Şilan Alyamaç sağlıklı zayıflama konusunda önerilerde bulundu.

Kadin 26-06-24 14:30

72 kilo verip eridi! Esin Gündoğdu'nun dans paylaşımı: Resmen gençleşmiş...

Aşk Yeniden adlı dizide canlandırdığı 'Ayfer' karakteriyle hafızalara kazınan Esin Gündoğdu'nun müthiş değişimi gündemde. Mide küçültme ameliyatı ve diyet sayesinde 72 kilo veren oyuncu dans paylaşımıyla hayranlarından beğeni aldı. Esin Gündoğdu'nun değişimine yorumlar da gecikmedi.

Magazin 25-06-24 07:49

SON DAKİKA: Benzin ve motorin zammı kafa karıştırdı: 1,30 TL deniliyordu: Önce ertelendi, sonra 70 kuruş daha arttı…

Son dakika haberi… Akaryakıt fiyatları zammı için gelen haberler araç sahiplerinin kafasını karıştırdı. Önce ertelenen zamlarda şimdi de rakam arttı. Benzine 2 TL, motorine 1,68 TL’lik zam yolda… İşte İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatları ile zam sonrası oluşacak yeni benzin-mazot fiyatları listesi…

Finans 22-06-24 13:14

AK Partili vekile canlı yayında Diyanet’in ABD’deki oteli soruldu: “O konuda bilgim yok! Bırakın artık bunu, bu geçti!”

Önce lüks arabalar ardından yemek listesi derken Diyanet İşleri Başkanlığı bu kez ABD'deki mal varlığıyla tartışmaların orta noktasında yer aldı. Gazeteci Mustafa Balbay, AK Partili Mehmet Şahin'e Diyanet sorusunu yöneltince Şahin sinirlendi. 'Bırakın bu işleri' diyen Şahin, Balbay'a cevap olarak 'O konuda bilgim yok' dedi.

Manşet 20-06-24 12:34

TFF'nin EURO 24 davetli listesi gündem oldu! Bedava katılan sayısında Türkiye açık ara önde: TFF tarihe geçti

EURO 2024'teki ilk maçımıza saatler kala TFF'nin şampiyonaya götürdüğü 'bedava katılan' sayısı gündem oldu. TFF'nin, 613 kişinin tüm masraflarını kasasından ödeyecek olması tartışmalara yol açtı. İçlerinde sadece 36 spor yazarının olması ise tepki çeken başka bir konu oldu. Bazı kullanıcılar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i etiketleyerek harekete geçmesini istedi.

Spor 18-06-24 15:18

Küçük evlere büyük çözümler! Yerden tasarruf etmenizi sağlayacak ürünler listesi

Depolama çözümleri küçük evler için vazgeçilmezdir. Sınırlı alanlara yaratıcı yollarla, hem ferah hem de işlevsel bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Mobilya seçiminde çok fonksiyonlu ürünlere yönelmek de bunlardan biridir. Örneğin katlanabilir masalar, misafir geldiğinde veya ihtiyaç duyulduğunda kolayca açılabilir ve sonrasında saklanabilir. Ayrıca, eşyaları kategorilere göre düzenlemek de iyi bir seçenek olabilir. Haydi, küçük dokunuşlarla büyük değişiklikler yapmanın keyfini çıkarın!

Haber 16-06-24 04:24

23 kilo veren diyetisyen hastalarının motivasyonunu artırıyor! Nasıl başardığını açıkladı: Tam bir haftada...

Düzenli diyet programı ile 6 ayda 92 kilodan 69 kiloya düşerek toplamda 23 kilo verdiğini söyleyen Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Diyetisyen Umur Doğay Önal, kilo vermek isteyen danışanlarına kendini örnek gösteriyor. Danışanlarına somut örnek olduğunu ifade eden Önal, kilo verme sürecinde onların da motivasyonlarını arttırdığını belirtti.

Kadin 07-06-24 07:00

Gelinin evlilik öncesinde damattan istediklerinin listesi sosyal medyayı salladı! Takıdan ev eşyasına kadar neler oldu ki... Az olmuş 12 adaları filan da isteselermiş

Şanlıurfa'da evlilik öncesinde gelin ve ailesinin erkek tarafından isteklerini yazdıkları liste sosyal medyanın gündemine yerleşti. Sosyal medya kullanıcıları madde madde isteklerin karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Listede takıdan ev eşyasına kadar pek çok madde yer aldı.

Trend 05-06-24 15:39

Bergüzar Korel detoks, diyet, spor yaparak eridi! 1 haftada 4 kilo aldı

8 ayda 20 kilo veren Bergüzar Korel, hem diyet hem de sporunu aksatmıyordu. Ancak başarılı oyuncu tatile çıkınca ipin ucunu kaçırdı ve 1 haftada tam 4 kilo aldı.

Magazin 04-06-24 13:42

Zayıflamak isteyenlere altın değerinde tavsiyeler! 2 saat kuralına dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Uz. Diyetisyen Veysel Ciğerli, yaz mevsimin gelmesiyle zayıflama sürecine giren kişilerin yaptığı hatalara değindi.

Kadin 30-05-24 00:48

Bakanlığın listesine girebilirsiniz! Resmi Gazete'den duyuruldu: Ağustos ve Eylül'de açıklanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi mükellefleri için bugün Resmi Gazete'den yeni aldığı bir kararı duyurdu. Buna göre bundan sonraki süreçte Temmuz ve Ağustos ayında hazırlanacak olan Türkiye'nin en çok vergi ödeyen mükellefleri listesi Ağustos ve Eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacak.

Finans 25-05-24 13:30

Diyet yapmadan kilo vermenin formülünü paylaştı! Pizza ve tatlılara veda etmeden... İşte 5 basit ipucu 'Hedefe daha hızlı ulaşacaksınız'

Yaz ayları ve tatil planlarının hayata geçmesi için geri sayım başladı. Yaz tatiline artık sayılı zaman kala pek çok kişi fazla kilolarını vermek üzerine araştırma içerisine girdi. Bu amaç doğrultusunda zayıflamak isteyenlerin uyguladığı pek çok farklı diyet var. Ancak ABD'li bir beslenme uzmanı, diyet yapmadan ya da kalori saymadan herkesin kilo verebileceği ya da verdiği kiloyu koruyabileceği basit yaşam tarzı değişikliklerinin formülünü paylaştı.

Kadin 15-05-24 12:51

Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını duyuran Aziz Yıldırım'dan yönetim listesi açıklaması!

Yapılacak kongrede aday olacağını duyuran Aziz Yıldırım, sosyal medyada çıkan yönetim kurulu listesi haberlerine yönelik bir açıklama yayınladı. Yıldırım açıklamasında çıkan isimlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. İşte detaylar...

Spor 13-05-24 20:48

Lüks aracın ardından 'özel yemek' listesi gündem oldu: Haftanın dört günü kebap, iskender, biftek... Diyanet'ten açıklama geldi: 'İddialar gerçeği yansıtmamaktadır'

Diyanet son günlerde lüks araç kiralamalarıyla gündemdeydi. Şimdi de ortaya çıkan özel yemek listesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İhale dosyasında haftanın dört gününde biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma, tavuk, ciğer, kebap türleri ön plana çıkarılırken 3 günde çıkan sebze yemeklerinde ise yeterli oranda et kullanılması vurgusu dikkat çekti. Diyanet söz konusu haberle ilgili yaptığı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Haber 04-05-24 17:55

Uzmanlar uyarıyor! Protein diyeti tehdidi: Böbrek ve kalp yetmezliği riskini artırıyor!

Sosyal medyada moda olan diyetler, uzman kontrolünde yapılmadığında sağlığı tehdit ediyor. Çocukluk çağındakiler ya da ergenler ağır protein diyetleri ile böbrek hatta kalp yetmezliği riskine girerken, erişkinlerde ise hurma diyeti, glutensiz diyet gibi trend tarifler, diyabete hatta şeker komasına davetiye çıkarıyor. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye'de 79 ilde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Merkezleri’nde diyetisyen, fizyoterapist, hatta psikologlarla ücretsiz ve uzman kontrolünde kilo vermek mümkün.

Kadin 04-05-24 14:18

Kendini maneviyata adamıştı! Yaşar Alptekin Hacı adam böyle giyinmez” diyenlere sert çıktı! 'Peygamber Efendimiz yaşasaydı...'

Bir dönemin ünlü mankeni ve oyuncusu Yaşar Alptekin maneviyata yönelmiş ve gözlerden uzak bir hayat yaşamaya başlamıştı. "Günde 5 vakit spor (Namaz kılıyorum), 12 ayda 1 ay diyet yapıyorum (Oruç tutuyorum). Gece hayatım (Teheccüd namazı) ve bir de sevgilim var (Allahım)' şeklinde yaptığı açıklamayla dikkat çeken Alptekin şimdi de kendisini "Hacı adam böyle giyinmez” diyenlere verdiği cevapla gündem oldu.

Magazin 03-05-24 11:58

Sıla Türkoğlu, Özge Yağız, Hande Erçel... İşte ‘Dünyanın En Güzel 100 Kadını’ listesindeki Türk oyuncular...

Büyük bir merakla beklenen 'Dünyanın En Güzel 100 Kadını' listesi, bu yıl da TC Candler ve Independent Critics tarafından yayınlandı. Birbirinden güzel isimlerin yer aldığı listede üç Türk güzelin ismi de vardı.

Magazin 29-04-24 15:29

Sosyal medyada kıyafetlerini tek tek denedi! Hiçbiri olmayınca gözyaşlarına hakim olamadı... Sosyal medyadan yorum yağdı: Diyet yap geçer

Sosyal medyada kombin videosu çekmek için kamera karşısına geçen bir kadın kıyafetlerinin üzerine olmaması üzerine gözyaşlarını tutamadı. Vücudundaki fazlalık göstererek kıyafetlerini denemeye devam eden ve aynada gördükleri karşısında mutsuz olan genç kadının paylaşımı sosyal medyada viral olurken yorum yağmuruna da tutuldu.

Trend 26-04-24 08:14

Yaza fit girin! Kilo vermenizi kolaylaştıracak sağlıklı atıştırmalıklar

Yaz mevsimine fit girmek isteyenler için sağlıklı atıştırmalıkların önemi büyük. Peki, neden sağlıklı atıştırmalıklar tercih etmeliyiz? Eğer ki uzun vadeli olarak sağlıklı ve formda kalmak istiyorsak vücudumuzun enerji seviyesini dengeleyecek ve tokluk hissini artıracak gıdalarla beslemeliyiz. Biz de bu yaz, fit görünmek isteyenler için hem lezzetli hem de sağlıklı harika bir atıştırmalık listesi hazırladık. İşte detaylar!

Yemek 17-04-24 16:04

57 yaşında ama gören 27 sanıyor! Yaşlanmaya meydan okuyan rutini 17 yıldır uyguluyor

57 yaşındaki Edson Brando isimli bir adam çoğu zaman gerçek yaşından 30 yaş daha genç olmakla karıştırıldığını iddia ediyor. Ancak Edson Brandao genç görünümünü korumak için herhangi bir operasyon geçirmedi. Bunun yerine, yaşlanmaya meydan okuyan görünümünü egzersiz ve cilt bakımı rutinine, sağlıklı bir diyet takip etmesine ve olumlu bir zihniyete sahip olmasına bağlıyor. Edson Brandao'nun genç kalmak için uyguladığı 10 ipucu bulunuyor.

Kadin 16-04-24 08:24

Türkiye’nin ‘ihracat’ kararı sonrası İsrail’den ilk yanıt! ABD’ye şikayet ettiler: ‘Çağrı yapacağız’

Türkiye’nin İsrail ile yaptığı ticaretle ilgili aldığı karar sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsrail’den gelen ilk açıklama Türkiye’nin ABD’ye şikayet edilmesi olarak yorumlandı. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararına yanıt olarak ihracatı kısıtlanacak ürün listesi hazırlayacaklarını, yatırım ve ithalat kısıtlaması için de ABD Kongresi'ne çağrı yapacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç'tan da Filistin açıklaması geldi.

Finans 09-04-24 13:56

Bonfile, tavuk şiş, salata... Fiyatlar gündem oldu! Armağan Çağlayan isyan etti: Bayram diye cozutmayın

Sosyal medya üzerindeki yorumları ile sık sık gündeme gelen Armağan Çağlayan, Ayvalık Ticaret Odası'nın restoranlar için belirlediği üst sınır fiyat listesi fiyatlarına tepki gösterdi.

Finans 07-04-24 15:23

Abdurrahim Albayrak, Erden Timur, Fırat Devlioğlu... Galatasaray'da başkan Dursun Özbek'in listesi şekilleniyor

Galatasaray'da Mayıs ayında yapılacak seçim öncesi kulisler yine hareketlendi. Başkan Dursun Özbek yeniden başkanlığa adaylığını koyacak. Erden Timur'un da başkanlık konusunda adaylık için çalışmalara başlayacağı iddia edilmişti. Dursun Özbek'in listesi şekillendi.

Spor 05-04-24 17:20

Oturduğunuz masaya dikkat: 2 katı fiyat ödemek zorunda kalabilirsiniz! Bayram tatili öncesi kabusu yaşamayın

50 liralık ürünü 100 liraya satmaya çalışıyorlar, ellerinde kalmış ürünleri 'ucuz ürün' diye piyasaya sürüp insanların canını tehlikeye atıyorlar! Ramazan Bayramı yaklaşırken alışveriş listesi hazırlayanlara da tatil hazırlığı yapanlara da önemli uyarı geldi. Tatil bölgelerinde vatandaşların önce masaya bakması gerekiyor; masada o liste yoksa beklenmedik bir şekilde fahiş fiyatla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Finans 02-04-24 11:42

EURO 2024'ün favorileri açıklandı! Türkiye'nin yeri bir hayli şaşırttı...

EURO 2024'ün favori listesi açıklandı. Müthiş bir performans ortaya koyarak turnuvaya katılmaya hak kazanan Türkiye'nin yeri dikkat çekti.

Spor 30-03-24 12:05

Canlı| Şırnak seçim sonuçları! Şırnak seçim sonuçlarında kim önde? AK Parti'den Mehmet Yarka mı YRP'den Sabri Tatar mı?

Türkiye sandığa gidiyor. Yerel Seçimler 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştiriliyor. Sandık başına gitmeye hazırlanan seçmenler, bulunduğu ilde hangi partiden kimin aday olduğunu merak ediyor. Sandıktan çıkacak sonuçlar da merakla takip ediliyor. Şırnak'ta kimin aday olup olmadığı merak konusu oldu. İşte, AK Parti, CHP, İyi Parti, Dem Parti, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerin Şırnak belediye başkan adayları listesi…

Haber 29-03-24 23:05

Ramazan sofralarının baş tacı Antep katmeri tarifi! Evde Gaziantep katmer tatlısı nasıl yapılır?

Katmer tatlısı tarifi Ramazan ayının gelmesiyle birlikte araştırılmaya başladı. Evde, az sayıda malzeme ile dışarıda satılanlar kadar lezzetli bir Antep katmeri tarifi yapabilirsiniz. Peki, kolay katmer tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte nefis Gaziantep katmer tatlısı tarifi ve malzeme listesi...

Yemek 23-03-24 15:57

'Ölüm riski yüzde 91 daha yüksek' O diyetle ilgili çarpıcı araştırma! Kısa vadeli faydaları nedeniyle çok popülerdi

Amerikan Kalp Derneği’nin (AHA) tıp konferansında sunulan analiz araştırmasının ilk sonuçlarına göre, bir diyet modeli olan aralıklı oruç yönteminde günde sadece 8 saatlik bir zaman diliminde yemek yiyen kişilerin, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi. Çalışmanın henüz hakem onayından geçerek bilimsel dergide yayımlandığının altı çizildi.

Haber 20-03-24 23:05

Kendinizi şımartın! Evde spa keyfi yaşamanızı sağlayacak ürünler listesi

Spa, bedeninizdeki yorgunluğunu atmak ve kendinizi şımartmak için her zaman etkili bir yoldur. Ancak, vakit bulamamak, halsiz olmak gibi pek çok neden kendimizi rahatlatmamızın önüne geçiyor. Biz de bunun için evinizde size özel bir spa atmosferi oluşturmak için ihtiyacınız olan ürünlerden oluşan bir seçki hazırladık. Gelin, kendinizi şımartmanın tadını çıkaracağınız ürünlere birlikte göz atalım!

Kadin 20-03-24 16:50

Süper Lig'in en değerli futbolcusu listesi güncellendi! Zirvede iki isim madalyayı paylaşırken Icardi sürprizi yaşandı...

Transfermarkt'ın yeni güncellemesine göre Süper Lig'in en değerli futbolcuları listesi yenilendi. Zirvede Fenerbahçe'den 2 isim yer alırken, Icardi'nin yer almaması sosyal medyada tepki çekti.

Spor 15-03-24 15:54

Çorum'un tescilli İskilip Ramazan Keşkeği iftar sofralarını süslüyor

Çorum'un İskilip ilçesinin tescilli lezzeti, UNESCO'nun "Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi"nde yer alan İskilip Ramazan Keşkeği, ilçenin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de talep görüyor.

Yurthaber 15-03-24 07:54

Arabasının temizliğine ve bakımına önem verenler için olmazsa olmazlar listesi!

Arabanızın konforu kadar temiz ve bakımlı olması da sizin için önemli mi? Cevabınız "Evet!" ise doğru yerdesiniz. Aracınızın hem temiz hem bakımlı olmasını sağlayacak ürünler sayesinde istediğiniz hijyenik ve ferah ortama, göze hitap eden görünüme kavuşabilirsiniz. İşte arabasının temizliğine ve bakımına önem verenler için olmazsa olmazlar listesi!

Haber 14-03-24 17:06

Mama kabından şampuana evcil hayvan sahiplenmek isteyenlerin mutlaka edinmesi gereken ürünler

Evinizi neşelendirmek ve bir canı korumaya alabilmek için kedi veya köpek sahiplenmek istiyorsanız onların konforunu ve sağlığını da detaylı olarak düşünmeniz gerekir. Evcil hayvanınızın tüm ihtiyaçlarından oluşan alışveriş listesi hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. Peki bu listede hangi ürünler mi olmalı? Eğer yardıma ihtiyacınız varsa sizin için hazırladığımız seçkiye göz atabilirsiniz.

Haber 14-03-24 17:00

Boşanma sonrasında verdiği kilolarla gündem yarattı! Boşanmasını böyle kutladı... Son halini görenler şaşkınlığını gizleyemedi: Ne kaybettiğine dön de bir bak

TikTok'ta 'tonyaodom72' kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın boşanma sonrasındaki yeni imajını gösterince sosyal medyada gündem yarattı. Boşanması kesinleştikten sonra fazla kilolarından kurtulmak için sıkı bir diyet programı ve sporla hızla kilo veren genç kadının son halini görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Genç kadının öncesi ve sonrasına ait görüntülerinden oluşan paylaşımı gündem yarattı.

Trend 14-03-24 10:01

31 bin liralık 'iftar ve sahur' önerisi! Sağlık Bakanlığı'nın listesi tepki topladı: Asgari ücretli 16, emekli 9,5 gün oruç tutabiliyor

Sağlık Bakanlığı'nın Ramazan ayı için paylaştığı sağlıklı beslenme için menü önerisi, 4 kişilik bir aileye aylık 31 bin liraya mal oluyor. Asgari ücretli bir aile bu tavsiye ile ancak 16 gün, emekli ailesi de 9.5 gün oruç tutabiliyor.

Finans 13-03-24 08:17

İftar sofralarının vazgeçilmesi: Güllaç tatlısı tarifi! Güllaç tatlısı nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Güllaç tarifi merak ediliyor. Ramazan deyince akla gelen ilk tatlılardan biri olan güllaç görüntüsünün yanı sıra tadıyla da iştah kabartıyor. Sütlü olduğundan iftardan sonra rahatlıkla yenebilecek, hazmı kolay ve hafif bir tatlı olan güllaç, Ramazan ayında sıklıkla yapılıyor. Bu tatlı sarayda da bu özelliğiyle çokça tercih edilmiştir. Arif Bilgin’in Osmanlı Saray Mutfağı kitabındaki bilgilere göre, güllaç ilk kez saraya 1489 yılında alındı. Peki, güllaç tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 12-03-24 15:51

Milyarderler listesi açıklandı! Tahtın sahibi tepetaklak oldu, işte zirvedeki sürpriz isim!

Bloomberg Milyarderler Endeksi listesi belli oldu. Elon Musk birinci sıradaki yerini kaybederken zirvedeki isim 201 milyar dolar servetiyle Bernard Arnault oldu.

Finans 10-03-24 11:21

Kendi başınıza yaptığınız diyetlerde gözlemlenen 3 hata!

Diyet yaparken, sağlıklı kilo kaybı hedeflerine ulaşmak için doğru adımları atmamız önemlidir. Bir diyetisyen ile anlaşmak yerine kendi başınıza yaptığınız diyetlerde sıkça yapılan bazı hatalar vardır. Bu hataları tanıyarak, sağlıklı ve sürdürülebilir bir diyet planı oluşturabilir ve istenilen sonuçlara daha kolay ulaşabilirsiniz.

Kadin 09-03-24 15:53

Abdigör köftesi tarifi: Abdigör köftesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının yöresel ve hikâyesi olan lezzetlerinden biri ise Abdigör köftesidir. Ağrı şehri ile özdeşleşmiş olan bu köfte, ramazan boyu sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında bulunur. Abdigör köftesi tarifi son derece kolaydır ve genel olarak pilavla ve garnitürlerle servis edilir. Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen abdigör köftesi tarifini aşağıda bulabilir, bu tarifi siz de deneyebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:36

Pürüzsüz cildin püf noktası yüz temizliği için kritik olan ürün listesi

Pürüzsüz bir cilt için sırrınız burada! Yüz temizliği, kusursuz bir cildin anahtarıdır. Her gün maruz kaldığımız kir, yağ ve çevresel faktörler cildimizi olumsuz etkileyebilir. Ancak doğru ürünleri kullanarak sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak mümkün! İhtiyacınıza uygun temizleyici, tonik ve serumu seçerek güzellik ritüelinizi tamamlamaya ne dersiniz? Unutmayın, cildinizin bakıma ihtiyacı var. Sağlıklı ve parlak bir cilt için bu ürünler, kaçırılmayacak fırsat!

Kadin 07-03-24 14:54

Ramazan ayının yaklaşmasıyla satışları arttı! Esnaftan vatandaşlara hurma uyarısı! Özellikle diyabet hastalarının dikkatine...

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hurma alışverişleri artmaya başladı. Esnaf, vatandaşı taze hurma alma konusunda uyarırken diyabet hastaları için de diyet hurma tavsiyesinde bulundu.

Haber 07-03-24 00:44

Murat Kurum'un gündem olan videosundaki Hakkı Alkan'a FETÖ tepkisi! Los Angeles imamı olmak isteyen adam değil mi o?

İBB başkan adayı Murat Kurum'un 'sipariş listesi' videosu sosyal medyada ses getirmişti. Kurum'un videoda birlikte yer aldığı Hakkı Alkan için gazeteci Fatih Altaylı, "FETÖ'nün Los Angeles imamı olmak isteyen adam değil mi?" deyip Murat Kurum hakkında da dikkat çeken bir yoruma imza attı.

Haber 06-03-24 09:22

İndirimlerle dolu yeni bir hafta başladı! Günün fırsat ürünlerini sizin için seçtik

Alışveriş listenizdeki ürünlere uygun fiyatlarla sahip olmak isterseniz sizin için seçtiğimiz ünlü markaların indirimlerine bakmadan geçmeyin. İşte karşınızda, indirimlerle dolu günün fırsat ürünleri listesi!

Haber 04-03-24 12:01