Hamilelikte Diyet Yapilir Mi Haberleri

Perhiz nasıl yazılır? Perhiz mi pehriz mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Perhiz kelimesi Türkçede 3 ayrı şekilde tanımlanırken dilimize Farsçadan ödünçlenmiştir. Bu kelimenin yaygın olarak diyet sözcüğüyle aynı anlama gelecek şekilde kullanıldığı görülürken bazı durumlarda yanlış yazıldığı söylenebilir. Perhiz kelimesinin doğru bir şekilde yazılıp telaffuz edilmesi için ise TDK güncel sözlüğüne başvurulması gerekir. Böylelikle perhiz mi pehriz mi diyerek araştırma yapmaya başlayan kişilere net ve güvenilir bilgiler aktarılabilir.

Egitim 2023-11-26 22:19:10

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi? Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve bitkisel tedavisi

Hamilelik dönemi bir kadının hayatında oldukça özel ve hassas bir süreçtir. Ancak maalesef hamilelik süreci vücutta bazı sağlık sorunlarının da ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir. Bu sorunlardan biri de hamilelikte idrar yolu enfeksiyonlarıdır. İdrar yolu enfeksiyonları anne adaylarını tedirgin eden ve bebeğin sağlığını endişelendiren önemli bir konudur. Anne ve bebeğin sağlığını korumak adına bu hassas konuyu anlamak ve tedavi edilmesi gereken belirtileri bilmek son derece önemlidir.

Haber 2023-07-31 23:09:16

Kısır kilo aldırır mı? Diyet yapan biri kısır yiyebilir mi?

Kısır özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen lezzetli ve besleyici bir meze veya salata çeşididir. İçeriğinde bulunan bulgur, sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş kısır tatlı ve ekşi lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Ancak kısır ve kilo alımı arasındaki ilişki hakkında zaman zaman merak uyandıran sorular gündeme gelir.

Haber 2023-07-31 14:37:57

Patates kilo aldırır mı? Diyet yaparken patates yenir mi?

Patates dünya genelinde yaygın ve besleyici bir besin olarak tüketilen sebzeler arasında yer almaktadır. Ancak patates ve kilo alımı ilişkisi hakkında zaman zaman merak uyandıran tartışmalar yaşanır. Patates yüksek karbonhidrat içeriğine sahiptir ve bu nedenle bazı insanlar için kilo alımına katkıda bulunabilir.

Haber 2023-07-31 14:22:06

Diğer Haber Etiketleri

perhiz nasıl yazılır tdk yazım kuralları perhiz anlamı perhiz ne demek perhiz nedir idrar yolu enfeksiyonu kısır kısır kalori kısır kilo aldırır mı patates pilav domates diyet bira alkol gönül Oyuncu yaşında geniş aile Ufuk Özkan kahve kalori kilo pekmez pekmez kilo aldırır mı kilo verme kilo verme yöntemleri dambıl dambıl seti blender blender seti akıllı saat faydaları nelerdir brezilya cevizi kara lahana kardiyo nedir ağırlık Kilo vermek kilo vermek için vegan vegan beslenme vegan beslenme nedir vegan beslenmek nedir vegan ne demek mon serbest t4 kaç olmalı tsh yüksekliği nasıl düşürülür zihin kadın gebelik rezene çayı akciğerler şalgam şalgam suyu faydaları kola Kalp‎ kalp ritmi adaçayı adaçayı faydaları çiftler Göz hoşgörü Misyoner sırt Cinsellik cinsel ilişki cinsel ilişki pozisyonları ilik mide ekşimesi yemek borusu hamilelikte mide ağrısı mide yanması hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir mide ekşimesine ne iyi gelir mide ağrısına ne iyi gelir evde dışkıda mukus hamilelikte ishal ishal ishal belirtileri ishal çeşitleri cinsi hamilelikte kahverengi akıntı idrar yaparken ağrı iltihap hamilelikte adet olacakmış gibi ağrı olur mu hamilelikte akıntı rengi kasık ağrısı kasık ağrısı neden olur kasık ağrısına ne iyi gelir hamilelik belirtileri ilk hafta hamilelikte ağrı kesici gebelikte bel ağrısı gebelikte karın ağrısı kulak ağrısına ne iyi gelir kulak yanması hamilelik sol kasık ağrısı sol kasıkta ağrı hamilelikte sol kasık ağrısı sol kasık ağrısı hamilelik belirtisimi hamilelikte idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir hücre hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu hamileliğin ilk ayı jinekoloji kanama nasıl durdurulur hamilelikte kanama gebelikte kanama ayak ayaklar damarlar gebelikte burun kanaması hamilelikte burun kanaması hücreler balgam söktürücü kolesterol düşürücü alara bilek ayak şişmesi hamilelik belirtileri ne zaman başlar bıldırcın yumurtası kinoa nedir ne işe yarar kinoa ne kinoa ne işe yarar kinoa tohumu kinoa kinoalı nedir muz gr Ramazan iftar Sahur uyku erik korse koronavirüs (Covid-19) Omicron bugün için koronavirüs aşısı (Covid-19 aşısı) bel ağrısı

Pilav kilo aldırır mı? Diyet yaparken pirinç pilavı yenir mi?

Pilav dünya genelinde çeşitli kültürlerde yaygın olarak tüketilen lezzetli bir tahıl yemeğidir. Pilavın besleyici ve doyurucu özelliği, onu birçok sofranın vazgeçilmezi yapar. Ancak pilav ve kilo alımı arasındaki ilişki üzerinde zaman zaman merak uyandıran tartışmalar yaşanır. Pilavın besleyici özelliklerini koruyarak ve porsiyon kontrolüne dikkat ederek sağlıklı bir beslenme düzeni içinde tüketilebilir.

Haber 31-07-23 14:17

Domates kilo aldırır mı? Diyet yapan biri domates yiyebilir mi?

Günümüzde sağlıklı yaşam ve ideal kiloya ulaşma hedefleri pek çok insan için öncelikli bir konu haline gelmiştir. Bu nedenle diyetler, spor ve sağlıklı beslenme gibi konular her geçen gün daha da popüler hale gelmektedir. Özellikle, birçok insanın merak ettiği konulardan biri de, kilo verme süreçlerinde tüketilebilecek besinlerdir.

Haber 30-07-23 18:42

Bira kilo aldırır mı? Diyet yaparken bira içilir mi?

Bira dünya genelinde en yaygın tüketilen alkollü içeceklerden birisidir. Sosyal etkinliklerle özdeşleşmiş olması biranın pek çok insan için bir tercih haline gelmesine neden oluyor. Ancak biranın içeriğindeki kaloriler ve diğer olumsuz etkileri sağlık ve kilo yönetimi açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir faktörü ortaya çıkarıyor.

Haber 30-07-23 18:23

Ufuk Özkan yanlış diyet yüzünden mi hasta oldu? Daha fazla konuşmak istemiyor

Geniş Aile dizisi ile gönülleri fetheden sevilen oyuncu Ufuk Özkan'ın yanlış diyet yüzünden hasta olduğu iddia ediliyordu. 3. evre Siroz teşhisi konulan ve acil olarak karaciğer nakli olması gereken oyuncu Ufuk Özkan cephesinden açıklama geldi.

Magazin 16-07-23 14:32

Kahve kilo aldırır mı? Fazla kahve tüketimi kilo vermeyi engeller mi?

Günümüzde birçok insan enerjilerini artırmak ve zihinsel performanslarını iyileştirmek için kahve tüketmeyi tercih ediyor. Ancak kahve hakkındaki yaygın inançlardan biri kilo alımıyla ilişkilendirilmesidir. Kahve özellikle diyet yapan kişiler tarafından tüketilse de dikkatli tüketilmediği takdirde kilo aldırabilir. Peki, gerçekten kahve kilo aldırır mı ya da aşırı kahve tüketimi kilo vermeyi engeller mi?

Haber 30-06-23 21:38

Pekmez kilo aldırır mı? Diyette pekmez yenir mi?

Diyet yaparken bazen kendimize yasaklar koyarız ve bazı gıdaları tamamen hayatımızdan çıkarırız. Bu yasaklardan biri de pekmez olabilir. Pekmez özellikle Türk mutfağında sıkça tüketilen tatlı bir besindir. Pekmez, meyvelerin veya tahılların kaynatılıp uzun süre pişirilmesiyle elde edilen bir doğal tatlandırıcıdır. Özellikle üzüm, dut, incir ve kayısı gibi meyvelerden elde edilen pekmez çeşitleri oldukça yaygındır. Peki, pekmez kilo aldırır mı ve iyette pekmez yenir mi?

Haber 30-06-23 21:18

Yaza fit girebilmek düşündüğünüz kadar zor değil! Kilo verirken hayatınızı kolaylaştıracak ürünler

Kilo vermek, fit bir vücuda sahip olmak ve her zaman atletik görünmek birçok kişinin hayali. Özellikle de yaz aylarının yaklaştığı zamanlarda herkesi bir kilo verme telaşı sarar. Fazla kilolarınızdan kurtulup zayıf görünmek için düzenli olarak spor ve diyet yapıyorsanız piyasada bu konularda işinizi kolaylaştıracak birçok pratik ürün bulunuyor. Peki o ürünler hangileri mi? Cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

Haber 13-06-23 18:09

Brezilya cevizi faydaları nelerdir, besin değerleri nasıl? Brezilya cevizi ne kadar tüketilmeli, Türkiye'de yetişir mi?

Brezilya cevizi son yıllarda sağlıklı beslenme dünyasında popülerliği giderek artan bir gıda maddesi haline gelmiştir. Brezilya cevizi yağı, sütü, rendesi ve tohumu olmak üzere birçok farklı türevi vardır. Özellikle vegan, vejetaryen ve ketojenik diyet yapanların tercih ettiği brezilya cevizi, yüksek yağ oranı ve lif içeriği sayesinde enerji verirken aynı zamanda tok tutar. Cilt sağlığından saç sağlığına kadar birçok alanda da faydaları bulunur. Peki, Brezilya cevizi ne kadar tüketilmeli?

Haber 08-05-23 13:58

Karalahana faydaları nelerdir, kansızlığa iyi gelir mi? Karalahana ne işe yarar, nelere iyi gelir?

Karalahana çeşitli yemeklerde kullanılan besleyici bir sebzedir. Yaprakları koyu yeşil veya mor renkli olabilir ve genellikle biraz daha serttir. Ayrıca karalahana da turşusu yapılan bir sebzedir. Karalahana yüksek miktarda vitamin ve mineral içeriği ile besleyici bir sebzedir. Özellikle C vitamini, K vitamini, lif ve antioksidanlar açısından zengindir. Düşük kalorili olması ve diyet lifi bakımından zengin olması nedeniyle kilo kaybına da yardımcı olabilir.

Haber 08-05-23 13:26

Kilo vermek için kardiyo mu ağırlık antrenmanı mı? Sadece kardiyo yaparak kilo verilir mi?

Kilo vermek birçok insanın hayatında önemli bir konudur. Fiziksel görünüşün yanı sıra sağlık açısından da önemli bir konudur. Fazla kilolar kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, uyku apnesi ve diğer pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Kilo vermek, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemekle başlar. Bu, düzenli egzersiz yapmak, dengeli bir diyet uygulamak ve stresi azaltmak gibi çeşitli faktörleri içerir. Peki, kilo vermek için kardiyo mu ağırlık antrenmanı mı?

Haber 28-04-23 15:23

Vegan beslenenler vücut geliştirebilir mi, nasıl geliştirilir? Vegan sporcu beslenmesi nasıl olmalıdır, bitki bazlı diyet programı nedir?

Veganlık son yıllarda popülerliği artan bir beslenme şeklidir ve çevre, hayvan refahı, sağlık gibi nedenlerden dolayı tercih edilmektedir. Veganlıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar arasında spor yapmanın mümkün olmadığı bulunur. Sporcuların protein ve diğer besin maddelerine ihtiyacı olduğu doğrudur ancak vegan beslenme de bu ihtiyaçları karşılamak için uygun seçenekler sunar. Peki, vegan diyetinde kas nasıl geliştirilir?

Haber 28-04-23 15:15

Gebelikte TSH değeri kaç olmalıdır, T3 T4 TSH normal değerleri nelerdir? Hamilelikte TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi, TSH yüksekliği nasıl düşürülür?

Gebelikte anne ve bebeğin hayatı için önemli olan değerler bulunmaktadır. Bu değerlerden birisi de annenin tiroid değerleridir. Gebelikte tiroid hormonlarındaki değişimler, annenin ve bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşır. TSH değeri, gebelikte sıkça takip edilen bir parametre olup uygun seviyelerde tutulması önemlidir. Düzenli doktor kontrollerini aksatmamaya gebelik süresince dikkat edilmelidir. Peki, gebelikte TSH kaç olmalıdır ve TSH yüksekliği bebeğe zarar verir mi?

Kadin 17-03-23 16:51

Rezene çayı süt yapar mı, emzirirken rezene çayı içilir mi? Emziren anne günde ne kadar rezene çayı içmeli?

Hamilelik dönemi bittikten sonra emzirme dönemi başlar. Bu dönemde de kadınlar en az hamilelikte olduğu kadar beslenmelerine dikkat etmelidir. Çünkü annelerin tükettikleri besinler, sütlerinin kalitesini ve miktarını etkiler. Bu da bebeğin beslenmesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Emzirme dönemindeki kadınlar süt artırıcı bitkisel kaynakların neler olduğunu merak edebilir. Rezenenin süt üzerindeki etkisinin olumlu olduğu bilinmektedir. Emzirirken rezene çayı içilir mi?

Kadin 07-03-23 17:59

Hamileler şalgam içebilir mi, şalgam suyu sağlıklı mı? Hamilelikte şalgam nasıl tüketilir mi, şalgam suyu mideye zarar verir mi?

Gebelik döneminde tüketilen besinlere çok dikkat etmek gerekir. Bitkisel kaynakların vücut için pek çok faydası olsa da içerdikleri bileşenlerden dolayı bazen zararlı olabilirler. Hamilelikte ekstra dikkat edilmesi gereken beslenme konusunda anne adaylarının merak ettiği konulardan biri de şalgam tüketimidir. Yararlı bir içecek olan şalgamın gebelik döneminde tüketimi ile ilgili mutlaka bilgi sahibi olmak ve doğru miktarda tüketmek çok önemlidir. Şalgam suyu mideye zarar verir mi?

Kadin 07-03-23 17:59

Hamileler kola içebilir mi? Hamilelikte kola içmek zararlı mı, gazlı içecek içebilir mi?

Kadınlar için heyecanlı ve çok hassas bir dönem olan hamilelikte dikkat edilmesi gereken pek çok şey vardır. Bu dönemde özellikle bebeğin ve annen sağlığı için beslenme çok önemlidir. Gebelikte kola tüketimi ile ilgili anne adayları sıkça araştırmak yapmaktadır. İçinde kafein bulunan bir içecek olan kolanın hamile kadınlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmez. Peki, hamilelikte kola içmenin zararları nelerdir, gazlı içecek içebilir mi?

Kadin 07-03-23 17:58

Hamileler ada çayı içebilir mi, hamileliğin son ayında ada çayı içilir mi? Hamilelikte ada çayı içmek zararlı mı, yan etkileri nelerdir?

Bitki çayları, özellikle pek çok hastalığa şifa oldukları için pek çok kişi tarafından tüketilir. Ada çayı da hem yazın hem de kışın severek içilen bir bitki çayıdır. Hamilelik döneminde olan kadınlar da ada çayı tüketmek isteyebilir ancak bu çayın gebelikte ne gibi etkileri olduğunu merak ederler. Çünkü hamilelikte ada çayı yararlı olduğu kadar zararlı da olabilir. Peki, hamilelikte ada çayı tüketmenin etkileri nelerdir, hamileliğin son ayında ada çayı içilir mi?

Kadin 07-03-23 17:58

Hamilelikte hangi durumlarda cinsel ilişki sakıncalıdır, zararlı mı? Hamilelikte cinsel ilişki sonrası kanama görülmesi normal mi?

Hamilelik döneminde annede fiziksel ve hormonal olarak pek çok değişiklik meydana gelebilir. Bu değişimler kişilerin cinsel hayatında da bazı değişimlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Anne adayının bu dönemde cinsel isteğinde artış gözlenebildiği gibi bir azalma da meydana gelebilir. Bu oldukça normaldir ve hoşgörü ile karşılanmalıdır. Peki, hamilelikte cinsel ilişkiye girmek zararlı mıdır, ne zaman tehlikeli olur?

Kadin 07-03-23 17:58

Hamilelikte mide yanması neden olur, ne zaman başlar? Mide yanması hamilelik belirtisi mi, nasıl geçer?

Mide, vücudumuzdaki en çabuk etkilenen organlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Özellikle gebelik gibi hassas olan dönemlerde hamileliğin ilk belirtilerinden birisi olan mide bulantısı ve mide yanması oldukça sık karşılaşılan bir rahatsızlıktı olarak karşımıza çıkar. Özellikle hamilelik döneminde görülen ilk belirtilerden bir tanesidir. Bebek anne karnında büyüdükçe anne adayının mide yanması şikâyetleri de artabilir. Peki, hamilelikte mide yanması neden olur?

Kadin 07-03-23 17:57

Gebelikte ishal neden olur? İshal hamilelik belirtisi mi, hamilelikte ishal nasıl geçer?

Hamilelikte kişiler hormonal değişimlere bağlı olarak mide bulantısı, baş dönmesi, ishal, kabızlık gibi problemlerle karşı karşıya kalabilir. Bu durumlar anne adaylarının zor günler geçirmesine sebep olabilir. Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bu belirtiler kısa süreli olabileceği gibi uzun süreli de olabilir. Bu süreçte anne adayı yediklerine, içtiklerine ve yaşam tarzına oldukça fazla dikkat etmelidir. Peki, kişinin ishal olması bir hamilelik belirtisi mi?

Kadin 07-03-23 17:56

Hamilelikte kahverengi akıntı ve kasık ağrısı neden olur, ne zaman başlar? Hamilelikte sağ ve sol kasık ağrısı tehlikeli mi, kasık ağrısı neden olur?

Hamile olduğunu öğrenen kişiler, bu mutlu haberin heyecanı ile beraber gebelikte ortaya çıkabilecek sorunları araştırır. Anne adayı olan kişinin vücudunda fizyolojik olarak pek çok değişim meydana geleceği için bazı rahatsızlıkların da ortaya çıkması oldukça olağan bir durumdur. Hamilelikte en sık karşılaşılan rahatsızlıklar mide bulantısı, hâlsizlik, karın ağrısı ve kasık ağrısıdır. Peki, her kasık ağrısı hamilelik belirtisi midir, kasık ağrısı ne zaman başlar?

Kadin 07-03-23 17:56

Hamileliğin ilk günlerinde karın ağrısı olur mu, ne iyi gelir? Hamilelikte karın ağrısı normal mi, karın ağrısı ne zaman başlar?

Hamilelikte kişilerde bazı değişiklikler meydana gelebilir. Bu değişiklikler de kişilerde bazı şikâyetlere sebep olabilir. Gebelikte en sık karın ağrısı, bel ağrısı ve mide bulantısı şikâyetleri görülür. Bu şikâyetlerin uzun süreli olması kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle ağrılar kişinin gece uykusunda uyanmasına ve uykusuz kalmasına sebep olabilir. Peki, karın ağrısı neden olur, ne iyi gelir?

Kadin 07-03-23 17:55

Hamilelikte kulak problemleri nedir, tedavisi nasıl yapılır? Hamilelikte kulak problemleri bebeğe zarar verir mi?

Gebelik dönemi anne adaylarının sağlıklarına en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Bu dönemde anne karnındaki bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişmesi son derece önemlidir. Gebelik döneminde anne adayları birçok hastalığa daha açık olur. Bu yüzden de daha kolay rahatsızlanırlar. Grip, nezle gibi hastalıkların yanı sıra kulak problemleri de ortaya çıkabilir. Peki, hamilelikte kulak problemleri nasıl tedavi edilir?

Kadin 03-03-23 17:26

Hamilelikte kasık ağrısı neden olur, ne zaman başlar? Sol ve sağ kasık ağrısı normal mi, hamilelik belirtisi mi?

Hamilelik tüm vücutta çeşitli değişikliklerin yaşandığı bir dönemdir. Fiziksel ve hormonal değişimler hamileliğin ilk aylarından itibaren kendini gösterir. Hamilelik döneminde yaşanan bu değişimler bazı sorunlara da yol açabilmektedir. Kasık ağrısı da hamilelik döneminde yaşanan bu sorunlardan sayılabilir. Kasık ağrısı gebeler için önemli bir sorun haline gelebilmektedir. Hamilelikte kasık ağrısı neden olur, hamilelik belirtisi mi?

Kadin 03-03-23 17:15

Hamilelikte karın ağrısı neden olur, ne zaman başlar? Hamilelikte karın ağrısı normal mi?

Hamilelik döneminde, yaşanan her gelişme oldukça önemlidir. Hamilelikle beraber kadınların vücutlarında meydana gelen değişiklikler artmaya başlar. Hamilelikte karın ağrısı veya karında beliren ani sancılar yaşanabilir. Hamilelik sürecinde hassasiyet yaşayan kadınların merak ettiği bu ağrılar çeşitli sebeplerden baş göstermiş olabilir. Peki, hamilelikte karın ağrısı normal mi?

Kadin 03-03-23 17:14

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu bebeğe zarar verir mi, belirtileri nelerdir? Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

Hamilelikle birlikte fiziksel ve psikolojik birçok değişim meydana gelir. Genel olarak hamilelik döneminde farklılaşan vücut sistemi çeşitli rahatsızlıklara yol açmaktadır. Hamilelik döneminde yaşanan en yaygın rahatsızlıklardan biri idrar yolu enfeksiyonudur. İdrar yolu enfeksiyonu hamilelik döneminde dikkate alınması gereken bir süreçtir. İdrar yolu enfeksiyonu için gerekli olan tedavinin uygulanması ile oluşabilecek sorunların önüne geçebilir. Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur?

Kadin 03-03-23 17:07

Hamilelikte kanama kaç gün sürer, nasıl durdurulur? Adetten sonra gelen kanama hamilelik belirtisi mi?

Hamilelik döneminde meydana gelen değişimler, kadınların bu süreçte daha da stres olmasına neden olabilir. Gebelikte kanama da anne adaylarını endişelendiren durumlar arasında yer alır. Bu dönemde yaşanan kanamalar, bazen belli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Dolayısıyla hamilelikte kanama yaşayan kadınlar, mutlaka bir hekime başvurmalıdır. Peki, adetten sonra gelen kanama hamilelik belirtisi mi, hamilelikte kanama neden olur?

Kadin 24-02-23 17:46

Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar, nasıl geçer? Hamilelikte mide bulantısı cinsiyeti belirler mi?

Hamilelik sürecinde anne adayları pek çok fizyolojik ve hormonal değişim yaşar. Bunların sonucunda da bazı rahatsızlıklar geçirebilirler. Mide bulantısı da hamile kadınların en sık yaşadığı problemlerden biridir. Bazı kadınlar, gebelik süreleri boyunca mide bulantısı yaşarken; bazılarında bu durum görülmez. Anne olacak kadınların merak ettiği hamilelikte mide bulantısı başlama dönemi ve nasıl geçeceği sıkça araştırılır. Peki, hamilelikte mide bulantısı neden olur, ne zaman geçer?

Kadin 24-02-23 17:46

Hamilelikte bel ağrısı ne zaman başlar, nasıl geçer? Hamilelikte bel ağrısı normal mi?

Hamilelik sürecinde kadınların vücudunda ve hormonlarında meydana gelen değişimler, beraberinde pek çok sorunu da getirebilir. Bel ağrısı, hamile kadınları en çok zorlayan şikayetlerden biridir. Hamilelik süreci ilerledikçe bebeğin büyümesi ve karnın şişmesi ile birlikte vücuttaki ağırlık dengesi değişir. Bu da kadınların belinin ağrımasına neden olabilir. Yani gebelikte bel ağrısı normal kabul edilen bir durumdur. Peki, hamilelikte bel ağrısı ne zaman başlar ve nasıl giderilir?

Kadin 24-02-23 17:46

Hamilelikte burun kanaması normal mi, neden olur? Gebelikte burun kanamasının tehlikesi var mı, normal mi?

Hamile kadınlarda fizyolojik ve hormonal olarak pek çok değişiklik görülür. Bazı durumlar sık sık yaşanırken bazıları nadir yaşanabilir. Bu, kişiye ve duruma göre değişmekle birlikte farklı nedenlerden de kaynaklanabilir. Hamilelikte burun kanaması da merak edilen ve araştırılan bir konudur. Bazı kadınlar gebelik dönemlerinde burun kanaması yaşayabilir ve bunun tehlike olup olmadığını öğrenmek ister. Peki, hamileyken burun kanamasın neden olur?

Kadin 24-02-23 17:44

Hamileler soda içebilir mi, soda içmek zararlı mı? Hamilelikte soda nasıl tüketilir?

Gebelik döneminde anne adaylarının sağlıklarına daha fazla dikkat etmeleri gerekir. Bu dönem özellikle sıvı ihtiyacında artış gözlenir. Doktorlar anne adaylarına bebeğin gelişimi için vitamin ve mineral bakımından zengin olan içecekleri tüketmelerini tavsiye eder. Hamilelik döneminde anne adaylarının tercih edecekleri içeceklerin doğal ve katkısız olması son derece önemlidir. Peki, hamileler soda içebilir mi, soda içmek zararlı mı?

Kadin 24-02-23 17:39

Hamileler nane limon içebilir mi, mide bulantısına iyi gelir mi? Hamilelikte nane limon nasıl tüketilir, günde kaç bardak içilir?

Hamilelik döneminde anne adaylarının pek çok hastalığa yakalanma riski daha fazladır. Bu dönem, anne adayları için oldukça hassas bir dönemdir. Hormon seviyelerindeki değişimler, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir. Bu nedenden dolayı anne adayları soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara daha çabuk yakalanır. Bu hastalık dönemlerinde anne adaylarının yeme içmelerine dikkat etmesi gerekir. Peki, hamileler nane limon içebilir mi?

Kadin 24-02-23 17:39

Hamileler limonlu su içebilir mi? Hamilelikte limonlu su içmek ne işe yarar, kanı sulandırır mı?

Gebelik dönemi anne adayları için mutluluk verici olduğu kadar zor bir süreç olarak da değerlendirilir. Bu dönemde anne adaylarının sağlıklarına daha fazla özen göstermesi önemlidir. Özellikle yaz mevsiminde hamilelik dönemi daha zorlu olur. Bu yüzden anne adayları hem sağlıklı hem de serinletici etkiye sahip içecekleri tercih eder. Peki, hamileler limonlu su içebilir mi? Hamilelikte limonlu su tüketmenin faydası var mı?

Kadin 24-02-23 17:31

Hamileler Türk kahvesi içebilir mi, faydaları nelerdir? Hamilelikte kahve içmek bebeğe zarar verir mi?

Gebelik döneminde anne adaylarına severek tükettikleri yiyecek ve içeceklerde doktorları tarafından birtakım kısıtlamalar gelebilir. Hamilelik dönemi anne adaylarının en dikkat etmesi gereken dönemlerden biridir. Gebelik süreci kadınların en mutlu ve en heyecanlı geçirecekleri bir dönem olsa da yiyecek ve içeceklerdeki bazı kısıtlamalar bu sürece gölge düşürebilir. Peki, hamileler Türk kahvesi içebilir mi?

Kadin 24-02-23 17:30

Hamileler kefir içebilir mi, bebeğe kilo aldırır mı? Hamilelikte kefir tüketimi nasıl olmalı, probiyotik kullanılır mı?

Hamilelik döneminde anne adaylarının yeterli ve dengeli beslenmesi oldukça önemlidir. Bu dönemde anne adaylarının hem kendi sağlıkları hem de bebeklerinin sağlıklı gelişimi için yedikleri ve içtikleri her şeye dikkat etmesi gerekir. Doktorlar anne adaylarına bu dönemde probiyotik içeren içecekleri tüketmelerini tavsiye eder. Peki, hamileler kefir içebilir mi? Probiyotik yönünden zengin olan kefir, hamilelikte nasıl tüketilmeli?

Kadin 24-02-23 17:30

Hamileler kahve içebilir mi, kaç mg kahve içebilirler? Hamilelikte filtre kahve içmek zararlı mı?

Günümüzde pek çok insan çay, kahve gibi içecekleri tüketmeyi çok sever. Bu tür içecekler vücuda hem zindelik hem de enerji verir. Ancak çay ya da kahve gibi içeceklerin içerisinde uyarıcı bir madde olan kafein bulunur. Kafeinin fazla tüketilmesi anne adaylarında istenmeyen yan etkilerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Hamilelik döneminde anne adaylarının yediklerine ve içtiklerine daha fazla dikkat etmesi gerekir. Peki, hamileler kaç mg kahve içebilir?

Kadin 24-02-23 17:29

Hamilelikte ayak şişmesi ne zaman başlar, nasıl geçer? Hamilelikte el ve ayak şişmesi normal mi?

Bebek sahibi olma kararı alan çiftler öncelikli olarak bu karar doğrultusunda bu alanda uzman bir doktora danışmalı ve tüm önerileri harfiyen yerine getirmelidir. Doktor tarafından yapılan testler sonucunda bebek sahibi olmak için bir engeli bulunmayan kadın ve erkek hamilelik belirtilerini de yakından takip etmeli ve doktor ile iletişim halinde olmalıdır. Bu belirtiler hamileliğin ilk haftasından itibaren gözlemlenebilmektedir. Peki, hamilelikte ayak şişmesi nasıl giderilir?

Kadin 17-02-23 09:33

Bıldırcın yumurtası nasıl tüketilir, çocuğa nasıl verilir? Bıldırcın yumurtası çiğ tüketilir mi?

Bıldırcın yumurtası birçok hastalığa iyi gelen şifalı yiyeceklerden biridir. Günlük yaşantınızda kahvaltıda yiyebileceğiniz yumurta çeşitlerinden biridir. Aç karnına tüketilmesi önerilir. Kahvaltıdan sonra tok karnına da tüketebilmektedir. Birçok rahatsızlığa iyi gelmesi sebebiyle doktorların da tavsiye ettiği şifalı yiyeceklerden biridir. Diyet listelerinin önemli besinlerinden biridir. Genellikle çocuklara gelişme döneminde içirilmektedir. Bıldırcın yumurtası çocuğa nasıl verilir?

Haber 09-12-22 17:22

Kinoa nasıl tüketilir? Kinoa çiğ olarak yenir mi, kinoa tohumu ile neler yapılabilir?

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kinoa, pirinç ve makarna gibi yüksek karbonhidrat içeren besinlere muadil olarak ortaya çıkan bir besindir. Sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyet yapan bireyler kinoayı sıklıkla öğünlerine bolca ekliyor. Kinoa ile farklı birçok tarif yapmak mümkün. Damak tadına göre kinoayı çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Peki, kinoa nedir ne işe yarar?

Haber 04-11-22 16:35

Enerji verir hem kalp hem de sinirim sistemini korur

Nerdeyse herkesin severek tükettiği muzun faydalarını hiç merak ettiniz mi? Muz, B6 vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra, iyi bir C vitamini, diyet lifi ve manganez kaynağıdır. Muz ayrıca yağsız, kolesterolsüz ve neredeyse sodyumsuzdur! Peki bunlar sağlığınız için ne anlama geliyor?

Haber 28-04-22 10:19

Hamileler oruç tutabilir mi?

Anne adaylarının en çok merak ettiği ve araştırdığı konuların başında ‘Hamilelikte oruç tutulabilir mi?’ sorusu geliyor. Uzmanlar, yurt içinde ve yurt dışında yapılmış çalışmalarda hamilelerin oruç tutmasında herhangi bir sakınca olmadığı gösterilmiştir diyor. Buradaki en önemli nokta oruç tutmak isteyen hamilelerin mutlaka sahur yapması gerektiği ve bol bol su içmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Haber 01-04-22 11:48

Bir türlü kilo veremiyorum diyorsanız sebebi uyku düzeniniz olabilir!

Yemek ve uyku sisteminiz düzensiz mi? Bu düzensizliklerin kilo almanızda çok etkili olduğunu biliyor muydunuz? Sağlıklı beslenseniz ve yeterli uyku uyusanız bile bunların düzensiz olması kilo almanıza sebep olabiliyor. Sirkadiyen diyet ile hayatınızdaki düzensizlikleri düzenleyip daha kolay kilo verebilirsiniz.

Kadin 23-03-22 15:20

İnanılmaz faydalarını öğrendikten sonra kuru eriği daha fazla seveceksiniz

Kuru erik K vitamini açısından oldukça zengin lezzetli mi lezzetli meyvelerin başında gelir. Diyet yapanların favori gıdası olan kuru erik hem tok tutuyor hem bağırsak sağlığını koruyor. Demir ve A vitamini içeriği ile de göz sağlığına iyi gelen, aynı zamanda saçların da daha parlak olmasına yardımcı olan kuru erik, kanser hastalığına karşı beslenmede de kendine yer buluyor. Ancak faydaları bunlarla sınırlı değil! İşte günlük beslenmenize kuru eriği eklemek için 10 şahane neden...

Haber 17-02-22 12:15

Rahatlığıyla ve şıklığıyla sizi etkileyecek en iyi korse markaları ve çeşitleri

Fazla kilolardan kurtulmayı kim istemez ki! Yaza şunun şurasında ne kaldı, öyle değil mi? Bu süreçte sıkı bir spor ve diyet yapıyorsanız size vücudunuzu şekillendirebileceğiniz güzel bir önerimiz daha var, korseler! Evet, doğru duydunuz! Sıkılaştırıcı korseler sayesinde en az iki beden daha ince görünmeniz mümkün! Fit bir görünüm kazanmak için rahatlığı ve şıklığıyla sizi etkileyecek en iyi korse marka ve çeşitlerine birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 15-02-22 11:50

Omicrona karşı 3. doz aşı genlere zarar veriyor mu? Hastalığı geçirenlerin aşı olması gerekir mi?

Omicrona karşı önerilen 3. doz koronavirüs aşısı birçok endişeyi beraberinde getirdi. Endişeyle birlikte ortaya çıkan yanlış düşünceler de kısa sürede halk arasında hızla yayıldı. Peki omicrondan korunmak için başvurulan 3. doz aşı ile ilgili doğru sanılan yanlışlar neler? Aşı genlere zarar veriyor mu? Hamilelikte anne ve bebek için sakınca yaratıyor mu? Hastalığı geçirenlerin aşı olması gerekiyor mu? İşte Covid-19 aşıları hakkında doğru sanılan yanlışlar...

Haber 31-12-21 10:55

Hamilelikte Covid-19 aşısı olunabilir mi? Gebelikte aşı düşük riskini artırır mı?

Covid-19 aşısı salgın ile mücadele kapsamında büyük önem taşıyor. Ancak gebelik süreci yaşayan anne adayları koronavirüs aşısı olma konusunda endişe yaşayabiliyor. Aşıların yan etkileri ile ilgili tedirgin olan anne adayları, özellikle dünyaya gelmesini dört gözle bekledikleri bebeklerinin etkilenmesinden korkuyor. Peki koronavirüs aşısı gebeler için riskli mi? Koronavirüs aşısı yaptıran anne adayları düşük yapar mı? İşte en çok merak edilen soruları yanıtı...

Kadin 28-07-21 12:31