Demokrat Haberleri

Biden ile Trump canlı yayında kozlarını paylaşacak! Zamanını söyle, orada olacağım

ABD'de, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump ilk kez canlı yayında kozlarını paylaşacak. Trump ve Biden arasındaki ilk canlı yayın tartışması 27 Haziran'da, ikincisi ise 10 Eylül'de yapılacak. Tartışmayla ilgili yaptığı açıklamada Biden'a seslenen Trump "Geniş bir alanda yapalım. Sadece zamanını söyle, orada olacağım. Gürültü çıkarmaya hazır olalım" dedi.

Haber 2024-05-15 19:57:10

Kumluca’nın yeni belediye başkanı mazbatasını aldı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Demokrat Parti’den Kumluca Belediye Başkanlığına seçilen Mesut Avcıoğlu, mazbatasını alarak görevine başladı.

Yurthaber 2024-04-03 15:29:18

Hatay'da adayın yüzüne asit attılar! Seçime doğru çirkin saldırı: Genel başkan da devreye girdi

Seçim atmosferinin en yoğun yaşandığı Hatay'da seçime sadece saatler kala asitli saldırı gerçekleşti. Demokrat Parti'nin Hatay Dörtyol Belediye Meclisi üyesi adayı Oğuzhan Lök'ün uğradığı saldırı sonrası görüntüleri paylaşıldı. Partiden yapılan açıklamaya göre Cumhur İttifakı mensupları olduğu öne sürülen saldırgan gözaltına alındı.

Haber 2024-03-31 15:36:12

Sandık görevlisine darp! Hastanelik ettiler

Mardin’in Midyat ilçesinde Demokrat Partili sandık görevlisi İdris Aydın ile AK Parti Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin’in beraberindeki kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası darbedilen Aydın, olayın ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Haber 2024-03-31 14:30:40

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy görevinden istifa etti

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aksoy, "Ülkemizin refahı için elimden geleni yapmaya devam edeceğim" dedi.

Haber 07-03-24 17:19

Aydın’ın sıra dışı adayı Turgut, projelerini paylaştı

Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut, düzenlediği basın toplantısı ile projelerini paylaşıp rakipleri AK Partili Mustafa Savaş ile CHP’li Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi.

Yurthaber 06-03-24 10:29

Süleyman Soylu sürprizi! Erdoğan'ın otobüsünde hep en yakınındaydı... 2009 detayı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'daki programına katıldı. Adıyaman'ın ardından Aydın'da da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki isimler arasında olan Soylu'nun, Demokrat Parti Genel Başkanı olarak 2009 yılında kentte elde ettiği başarı akıllara geldi.

Haber 01-03-24 06:49

Büyükşehir belediye başkan adayları parkta karşılaştı, beraber tahterevalliye bindi

Gerilimin yüksek olduğu siyasetten bu kez renkli görüntüler geldi. Ordu’da seçim çalışması yaptıkları sırada parkta karşılan Demokrat Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serhat Çelebioğlu ile Saadet Partisi Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Duyar, tahterevalliye bindi.

Haber 27-02-24 13:09

Kendisine gelen tweet'i canlı yayında okuyan Cemal Enginyurt tehdit etti: Seni de Akşener'i de sokağa çıkamaz ederim

İYİ Partili ismin tweet'ini canlı yayında okuyan Demokrat Partili Cemal Enginyurt küplere bindi, tehditvari sözlerle ateş püskürdü. Akşener'in "kumar masası" çıkışıyla 'altılı masa'yı kastettiğini savunan Enginyurt, aksini iddia eden İYİ Partili Bilal Uzun'a "Seni de ablanı da sokağa çıkmaz ederim" dedi. Sunucu Sinem Fıstıkoğlu o anlarda "Aman aman aman" diyerek araya girmeye çalıştı.

Haber 19-02-24 08:39

İstanbul'da kıran kırana yarışta yeni hesap! Adaylık için ismi geçiyordu 'Arkadan hançerleyen olmayız' mesajıyla duyurdu: Yavaş ve İmamoğlu lehine...

Yerel seçimlerde kıran kırana bir yarış beklenen İstanbul için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Aday çıkartıp çıkartmayacağı merak edilen Demokrat Parti'nin (DP) kararı belli oldu. Adaylık için ismi geçen Milletvekili Cemal Enginyurt "Arkadan hançerleyen olmadık olmayız" diyerek İstanbul ve Ankara için aldıkları kararı paylaştı. Mansur Yavaş'tan Gültekin Uysal'a gelen teşekkür mesajı da dikkat çekti.

Haber 15-02-24 14:20

Adaylığını canlı yayında duyurdu! İstanbul'da seçim yarışı kızışıyor... Cemal Enginyurt 'tamam', Başak Demirtaş 'yüzde 90'

Yerel seçimlere 60 gün gibi bir süre kalırken, İstanbul'da aday sayısı her geçen gün artıyor. Mevcut CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na rakip olarak şu ana kadar 4 parti adayını açıklarken, gözler aday çıkartmaya hazırlanan DEM Parti'sine çevrilmişti. Başak Demirtaş'ın adaylığını yüzde 90 netleştiği iddia edilirken; Demokrat Partili Cemal Enginyurt'un da İstanbul'dan aday olma kararı aldığı belirtildi.

Haber 30-01-24 06:42

8 adaylı İstanbul yarışı! İmamoğlu'nun seçimlerdeki rakipleri artıyor... Cemal Enginyurt'un Ortalık karışacak! Geliyorum paylaşımı gündem oldu

Yerel seçimlere 2 ay gibi bir süre kalırken, İstanbul'da aday sayısı her geçen gün artıyor. Mevcut CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na rakip olarak şu ana kadar 5 parti adayını açıklarken, gözler aday çıkartmaya hazırlanan DEM Parti'sine çevrilmişti. Demokrat Parti'den ise dikkat çeken bir çıkış geldi. "İstanbul'dan aday olacak mısınız?" sorusuna yanıt veren Cemal Enginyurt'un "Ortalık karışacak! Ben Cemal geliyorum" paylaşımı gündem oldu.

Haber 27-01-24 09:48

Şehitler sonrası Mustafa Destici muhalefeti hedef aldı! Cemal Enginyurt adeta esti gürledi: 'Be utanmaz adam!'

Türkiye, 9 şehidinin yasını tutarken; Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici yaptığı paylaşımla muhalefet partilerini hedef aldı. Destici'ye en sert tepki ise Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'tan geldi. Enginyurt, "Destici denen adam, nezaketen adam diyorum, paylaştığı bir tweetle bütün muhalefeti terör örgütüyle yan yana getiriyor." dedi. Destici'den gelen "Yarası olan gocunur" paylaşımı ise dikkat çekti.

Haber 14-01-24 07:51

'Kendimizi İstanbul'a mühürledik' Ekrem İmamoğlu'ndan yerel seçim çıkışı! Dönüp arkaya 'Acaba o ne der' diye korkarak bakıyorsa o, İstanbul'un koltuğunda oturamaz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu milletin ortak akla, demokrat bir zihniyete, birinden izin alarak hareket edecek kişilere değil, 16 milyon insandan talimat alan, onların arzularını, isteklerini yerine getirene ihtiyacı var. O kişiye oy verin kardeşim, bu kadar basit. Başka bir şeye gerek yok. Bu millet temsilciye oy vermez" dedi. İmamoğlu, "Biz yaşamımızı bu işe vakfettik. Kendimizi İstanbul'a mühürledik. Bu şehre hizmet edeceğiz" ifadelerini de kullandı.

Haber 13-01-24 15:00

Asgari ücretin açıklanması sonrası heyecanlandıran açıklama! 'Şaşırmamak lazım' diyerek duyurdu, Cemal Enginyurt rakam da verdi

Asgari ücret maratonu dün sona erdi. Aralık ayında başlayan görüşmeler sonrasında dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile işveren ve işçi temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Külliyedeki toplantı sonrasında Bakan Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, canlı yayında asgari ücret ile ilgili heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

Finans 28-12-23 08:18

Diplomatik kriz bile çıkartabilir! ABD'de kongre binasındaki cinsel ilişki skandalı çok konuşulmuştu... Seks kasetlerine yeni iddia

ABD'de bir Kongre çalışanının Senato duruşma salonu kürsüsünde eşcinsel seks yaptığı video The Daily Caller tarafından internete sızdırıldı. Görüntülerin adını siyasi cesareti ve dürüstlüğüyle tanınan Michiganlı Demokrat Senatör Philip Hart'tan alan 'Hart 216' çekildiği iddia edildi. Eşcinsel ilişki görüntüleri ülkede bomba etkisi yaratırken Amerikalı gazeteci Laura Loomer'in iddiası krizi alevlendirdi.

Trend 19-12-23 08:23

ABD Başkanı Joe Biden'a büyük şok! ABD Temsilciler Meclisi azil soruşturmasına resmen onay verdi

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, oğlu Hunter Biden'a iş ilişkilerinde avantaj sağladığı iddia edilen ABD Başkanı Joe Biden'a yönelik azil soruşturmasının açılmasına resmen onay verdi. Karar, 221 Cumhuriyetçi vekilin "evet" oyuna karşılık, 212 Demokrat vekilin "hayır" oyuna karşılık alındı. Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2016-2020 dönemindeki görevi sırasında iki kez azil istemiyle Temsilciler Meclisinde suçlanmış, ancak Senatodaki oylamalarda aklanmıştı.

Haber 14-12-23 06:31

ABD Temsilciler Meclisi üyesi İsrail lobisini eleştirdi!

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez, İsrail lobisini eleştirdi. Ocasio-Cortez, "AIPAC'ın (Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi) siyasi sistemimizde ne kadar zehirli bir varlık olduğunu anlamamızın zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Haber 01-11-23 22:39

Bayern Münih'in yıldızı Noussair Mazraoui'ye Filistin paylaşımı sonrası tepki! 'Sınır dışı edilsin'

Alman devi Bayern Münih'de forma giyen Faslı oyuncusu Noussair Mazraoui, sosyal medya hesabından yaptığı Filistin'e destek çağrısı sonrası Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekilinin tepkisiyle karşılaştı. İşte detaylar...

Spor 16-10-23 13:10

Cemal Enginyurt 'Başkanlığa talibim' diyerek o şehri işaret etti! Canlı yayında tek bir şartı olduğunu söyledi: CHP ve İYİ Parti...

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı canlı yayında yerel seçimler için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bir hayali olduğunu belirten Enginyurt, "Yerel seçimlerde Ordulular da bizi destekler 'aday ol' derlerse başkanlığa talibim" dedi. Enginyurt, adaylık içinse tek şartı olduğunu söyledi.

Haber 26-09-23 12:08

ABD bu olayı konuşuyor! Türkiye karşıtı senatör Bob Menendez görevinden ayrıldı, şok suçlama

Türkiye karşıtlığıyla da bilinen ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey'nin Demokrat Senatörü Bob Menendez hakkında rüşvet suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Yargı süreci tamamlanıncaya kadar Menendez, geçici olarak ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrıldı.

Haber 23-09-23 11:52
abd

Böyle seçim kampanyası ne görüldü ne de duyuldu! Eşiyle canlı yayında cinsel ilişkiye girip seçmenden para istedi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eyaletinde Temsilciler Meclisi Demokrat adayı Suanna Gibson seçim kampanyasıyla bir anda tüm dünyanın dikkatini çekti. Amerikalı siyasetçi sosyal medyadan canlı yayın açarak eşiyle cinsel ilişkiye girdi ve izleyicilerden seçim kampanyasına bağış yapmalarını istedi. O anlar sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 13-09-23 15:33

İYİ Partili Bilge Yılmaz'ın 'özür' açıklaması gündem olmuştu! Cemal Enginyurt'tan çok sert 'Kılıçdaroğlu' yanıtı: Senin sıfatın ne?

İYİ Partili Bilge Yılmaz'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili sözleri dikkat çekti. "Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden özür diliyorum" diyen Yılmaz'a en sert tepki Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'tan geldi. Enginyurt katıldığı canlı yayında "Senin sıfatın ne?" diyerek tepki gösterdi.

Haber 13-09-23 08:18

Dünyanın konuştuğu kareler! Başbakan koltuğuna oturmayı bekliyordu... Skandal pozlarına böyle yanıt verdi

Finlandiya’da bir süre önce başbakanlık görevini bırakarak Sosyal Demokrat Parti liderliğinden ayrılan Sanna Marin’in yerine gelecek isim Antti Lindtman gençlik dönemlerinde çekilen pozlarıyla herkesi şaşırttı. Marin’in geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan parti görüntülerinden sonra Lindtman’ın görüntüleri ülkede adeta infial yarattı.

Trend 05-09-23 08:53

Kerkük'te ortalık karıştı! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi, Irak Başbakanı'ndan 'operasyon' talimatı

Irak'ın Kerkük kentinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) destekçisi bir grubun, ordu kontrolündeki binanın KDP'ye teslim edilmesine karşı çıkanların kapattığı Erbil-Kerkük kara yolunun açılması talebiyle düzenlediği protesto sonrası kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öte yandan Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kerkük'te olay çıkaranlara karşı güvenlik güçlerinin operasyon başlatması talimatı verdi.

Haber 02-09-23 20:08

Ali Babacan 5 vekil arıyor! Demokrat Parti'nin kapısını çaldı, Kılıçdaroğlu ve Akşener'e teklif iletti... 'Ödünç vekil' pazarlığı

CHP kontenjanından 15 milletvekili alıp, Meclis'e giren DEVA Partisi'nde grup kurma çalışmaları başladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 5 milletvekili için arayışa girdi. 'Ödünç vekil' için ilk olarak Demokrat Parti'nin kapısını çalan Babacan'ın Kılıçdaroğlu ve Akşener'e de teklif ilettiği öğrenildi.

Haber 29-08-23 07:34

Dokunulmazlık dosyaları Meclis'te! Aralarında CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in dosyası da bulunuyor

TBMM'de 28. dönemin ilk milletvekili dokunulmazlık dosyaları Meclis'e ulaştı. Dokunulmazlık dosyaları arasında, aralarında adı CHP Genel Başkanlığı için adı geçen Özgür Özel'in yanı sıra Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş ile Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un dosyaları da bulunuyor.

Haber 08-08-23 10:21

Ege ve Güneydoğu için iddialı çıkış! Demokrat Parti 81 il için kararını verdi: Şu an çok talep geliyor diyerek duyurdu!

Bir parti daha önümüzdeki seçimlerin sonuçlarında etkili olacak karar aldı. 2024 Mart'ında gerçekleşecek yerel seçimlerde ittifak partilerinin yeniden bir arada hareket edip etmeyeceği siyasetin gündemini meşgul ediyor. İYİ Parti ve CHP arasında soğuk rüzgarlar eserken Millet İttifakı'ndan bir başka parti 81 il için hedefini ortaya koydu. Ege ve Güneydoğu'da iddialı olduğunu belirten Demokrat Parti'nin İstanbul ve Ankara örnekleri dikkat çekti!

Haber 07-08-23 09:43

Siyaset sahnesinde yeni parti! Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek, ATA Parti'yi kurdu

Yerel seçimlere doğru her geçen gün hareketlenen siyaset sahnesinde yeni bir parti daha yerini aldı. Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevini de yürütmüş olan Eski Türkiye Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek tarafından ATA Parti kuruldu. ATA Parti'den açıklama geldi.

Haber 06-08-23 13:05

İBB başkan adaylığını canlı yayında ilan etti! Cemal Enginyurt: 'Kılıçdaroğlu beni CHP'den İstanbul adayı yapsın'

CHP'de değişim çağrısında bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt'tan adaylık açıklaması geldi. Enginyurt, canlı yayında yaptığı açıklamada "İstanbul'a çok rahat belediye başkanı olurum. Bunu da istiyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 26-07-23 07:51

AK Partili Dağ'dan Millet ittifakı paylaşımı: Seçimden önce öve öve bitiremedikleri 'demokrat dede'yi eleştiri yağmuruna tuttular

Seçimlerin kaybedilmesinin ardından içinde CHP'li isimlerinde olduğu Millet İttifakı üyeleri Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili eleştirilerini hem sosyal medyadan hem televizyon kanallarından dile getirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Millet İttifakı üyelerinin seçimden önceki ve seçimden sonraki ifadelerini kolaj haline getirerek sosyal medya hesabından paylaştı. Dağ paylaşımına, "Bu riyakarlık siyaseti çok şükür ülkemize sirayet edemedi." notunu düştü.

Haber 25-07-23 22:35

'147 bin TL maaş alıyorum' açıklaması gündem olmuştu! Cemal Enginyurt'tan yeni iddia: '410 bin TL alan bakan yardımcısı var'

Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, emekli olup devam ettiği milletvekilliğinden aldığı maaşın 147 bin TL olduğunu açıklaması gündem olmuş ve tepkiler gelmişti. Günler sonra Enginyurt gelen açıklamalara tepki gösterdi. 300 milletvekilinin bu maaşı aldığını ifade eden Enginyurt, bir bakan yardımcısının ayda 410 bin lira maaş aldığını öne sürdü.

Haber 24-07-23 09:17

Son dakika: TBMM olağanüstü toplanıyor! Tarih belli oldu

Son dakika haberine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu’nu, 25 Temmuz Salı günü saat 15:00'te toplantıya çağırdı. Öte yandan CHP, Saadet, DEVA ve Demokrat Parti, önceki gün yaptığı ortak açıklamada, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Haber 19-07-23 17:46

Enginyurt'tan 'zamları geri çekin' çağrısı: Geri çekilmezse bu hafta içerisinde benzin 40 lirayı geçecek

Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, zamların vatandaşları zora soktuğunu belirterek geri çekilmesini istedi. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Enginyurt, "Bu zamlar geri çekilmezse bu hafta içerisinde benzin 40 lirayı geçecektir" diye konuştu.

Haber 19-07-23 15:09

Canlı yayında maaş itirafı! Stüdyo kahkahaya boğuldu, sunucu Ebru Baki kulaklarına inanamadı: 'Gerçek mi dalga mı geçiyorsunuz?'

Demokrat Partili Cemal Enginyurt canlı yayında emekli olduktan sonra da görevine devam eden milletvekillerinin aldığı maaşı açıkladı. Programın sunucusu Ebru Baki, Enginyurt'un telaffuz ettiği rakamı duyunca adeta kulaklarına inanamadı, "Gerçek mi dalga mı geçiyorsunuz?" diye sormaktan kendini alıkoyamadı. Stüdyo daha sonra kahkahalara boğuldu.

Haber 18-07-23 09:32

Çarpıcı iddia! Babacan 'Bizim kimseye borcumuz yok' demişti: Yeni hamle, Kılıçdaroğlu'ndan...

Seçime CHP listelerinden giren Saadet ve Gelecek partisi, TBMM'de grup kurmuş DEVA Partisi ile anlaşma sağlanamadığı belirtilmişti. DEVA Partisi son zamanlarda grup kurmak için 3 milletvekili olan Demokrat Parti ile görüşmelere başladı. Kulislerde konuşulanlara göre Babacan, kalan 2 vekil için CHP'nin kapısını çalacak. Seçimler sonrasında açıklama yapan Babacan, "Bizim kimseye borcumuz yok, seçimi helalinden kazanmış 15 milletvekilimiz var" çıkışıyla gündem olmuştu.

Haber 15-07-23 07:10

Kılıçdaroğlu'ndan Jahrein'e tazminat davası! Fenomen isim 'Demokrat dedeniz' diyerek paylaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik söylemleri nedeniyle sosyal medyada 'Jahrein' olarak tanınan fenomen Ahmet Sonuç'a 200 bin TL'lik tazminat davası açtı. Gelişmeyi Jahrein kişisel Twitter hesabından duyurdu.

Haber 14-07-23 12:13

SON DAKİKA | Tanju Özcan CHP Genel Merkezi önünde açıklama yaptı! Kılıçdaroğlu hakkında sert sözler

Son dakika haberi: Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'dan Ankara'ya bir yürüyüş başlatmıştı. CHP Genel Merkezi'ne ulaşan Özcan'ı kalabalık bir grup karşıladı. Burada bir konuşma yapan Özcan, istifaya davet ettiği Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Özcan ,"Sen demokrat değilsin. Sen sadece kendi muhaliflerinden korkan, kendi partililerinden korkan, artık koltuğu bırakması gereken bir genel başkansın" dedi. Özcan, konuşma yaptığı otobüsün üzerinden aşağı sandalye de fırlattı.

Haber 12-07-23 17:16

Kulislerde bu konuşuluyor: DEVA ve DP ortak grup mu kuruyor? Gözler o iki partiye çevrildi, açıklama geldi

Gelecek ve Saadet partilerinin Meclis'te grup kurmasının ardından gözler DEVA ve Demokrat partilerine çevrildi. Kulislerde bu iki partinin bileşerek 7'nci grubu kuracağı konuşulmaya başlandı. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bu iddiaları yalanladı ancak açık kapı da bıraktı. Şahin "Şu an içi böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına gelmez" dedi.

Haber 11-07-23 07:13

TÜİK'in saatler önce açıkladığı enflasyon verilerini hatırlattı: Cemal Enginyurt'tan çok konuşulacak 'istifa' çıkışı! Türkiye güne başlarken...

TÜİK tarafından bugün sabah saatlerinde haziran ayı enflasyon verileri açıklanmış, buna göre enflasyon haziranda yıllık bazda yüzde 38,21'e gerilemişti. İlerleyen saatlerde ise TBMM Genel Kurulu toplandı. Enflasyon Meclis'in de gündeminde. Demokrat Partili Cemal Enginyurt, enflasyon verilerine gönderme yaparak "Türkiye güne hayali rakamlarla başladı" dedi. TÜİK'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösteren Enginyurt ses getirecek bir 'istifa' açıklaması da yaptı.

Haber 05-07-23 15:13

Babacan'ın Kimseye borcumuz yok sözleri gündem olmuştu! Demokrat Partili Enginyurt isim vermeden böyle eleştirdi: Bazıları diyor ki...

Milletvekilliği seçimlerinde Millet İttifakı'ndaki 4 parti CHP listelerinden girmiş ve toplamda 39 milletvekili çıkarmıştı. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde seçim sonuçlarını değerlendirirken "Bizim kimseye en ufak bir borcumuz yok. Bugün seçimi helalinden kazanmış, başı dik, alnı açık 15 milletvekilimiz var" demişti. Yine o 4 partiden biri olan Demokrat Parti'den Cemal Enginyurt Babacan'ın bu sözlerini isim vermeden eleştirirken dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Haber 30-06-23 11:11

SON DAKİKA | Bahçeli'den dikkat çeken sözler! 'Sözde demokrat ve özgürlükçü, özde despot ve sömürücü...'

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyaset gündemine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 'Sözde demokrat ve özgürlükçü, özde despot ve sömürücü zihniyetler' diyerek sert ifadeler kullanan Bahçeli, "Artık herkesin durum ve duruş muhasebesi yapması, bunun sonucunda Türk ve Türkiye Yüzyılının insan-insan; insan-millet; millet-devlet ilişkileri üzerinde dürüstçe kafa yorması büyük bir ihtiyaçtır" sözleriyle de çağrı yaptı.

Haber 27-06-23 10:35

'Bakan Şimşek' mesajı gündem olmuştu! Cemal Enginyurt'tan dikkat çeken sözler: Erdoğan açıkça ilan etti, meydan okudu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışı ziyaretlerinin ardından verdiği demeçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in atacağı adımları kabullendiklerini kaydetmiş, faiz politikasıyla ilgili ise "Bazı arkadaşlar “Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor” gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım" demişti. Erdoğan'ın bu açıklamasına Demokrat Partili Cemal Enginyurt'tan çarpıcı bir yorum geldi. Enginyurt, "Erdoğan bu açıklamayla açıkça meydan okumuştur" dedi.

Haber 14-06-23 15:33

Canlı yayında 'siyasi rüşvet' tartışması: Tanju Özcan'ın sözlerine Çok büyük saygısızlık diyerek tepki gösterdi, yanıt gecikmedi!

Partisine geri dönüşünün 'sessiz olmayacağının' sinyallerini sosyal medyadan paylaştığı videolarla veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'siyasi rüşvet' eleştirisi canlı yayında tartışmayı doğurdu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak için ittifak partilerine 'siyasi rüşvet' verdiğini savunan Özcan'a Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy ise sert tepki göstererek "Böyle bir şey olamaz. Çok büyük bir saygısızlık" dedi.

Haber 12-06-23 09:22

Canlı yayında ismini vermeden eleştirdi, Adam çıkmış her akşam televizyonda bağırıyor deyip ateş püskürdü! DP'li Cemal Enginyurt'un o anları gündem oldu

Millet İttifakı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden yenik çıkınca Kılıçdaroğlu eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt da seçim sonuçlarının değerlendirildiği canlı yayında Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye gelen eleştirilere yanıt verirken ismini vermeden Prof. Dr. Ersan Şen'e ateş püskürdü. Ersan Şen, 6'lı masa sürecinde İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olma iddiasıyla da gündeme gelmişti.

Haber 07-06-23 08:38

CHP listelerinden Meclis'e girmişlerdi! Yeni grup mu kuruluyor? Karamollaoğlu resmen duyurdu: Çaba gösterilecek

Seçimlerin ardından Meclis'teki son duruma ilişkin gelişmeler de dikkatle takip ediliyor. Bilindiği üzere bazı Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti milletvekili adayları CHP listelerinden seçime katılarak TBMM'ye girmişti. Meclis'te yeni bir grup kurma söylentileri siyaset gündeminde bir süredir yer alırken Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan bir açıklama geldi. Karamollaoğlu, Gelecek ve DEVA ile Meclis'te grup kurmak için çaba gösterileceğini söyledi.

Haber 31-05-23 14:13

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak çıkış: Dünya demokrasi tarihindeki en başarılı siyasi pazarlık

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini çıktığı bir canlı yayında değerlendirdi. Millet İttifakı ortakları Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti için dikkat çeken ifadeler kullanan Özdağ, "Bu seçimin gerçek galibi onlardır. 4 partinin seçmeni oylarını AK Parti ve Erdoğan'a verdiler ama milletvekillerini CHP'den çıkardılar. Dünya demokrasi tarihindeki en başarılı siyasi pazarlık derim ben buna" şeklinde konuştu.

Haber 30-05-23 21:54

'İtiraf edeyim' dedi ve ekledi... Davutoğlu'ndan çok konuşulacak sözler 'Çağrıda bulunuyorum! Meclis'te...'

14 Mayıs'taki seçimlerin ardından Millet İttifakı'nda yer alan Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den gelen açıklamalar da dikkat çekiyor. Seçime CHP listelerinden giren partiler, belirli sayıda milletvekilini Meclis'e gönderdi. Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turuna kısa bir süre kala liderlerden çarpıcı açıklamalar da geliyor. Son olarak Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu; DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’ye çok konuşulacak bir 'Meclis' çağrısı yaptı.

Haber 26-05-23 15:30

'Sonuçlar ortada' İmamoğlu ve Yavaş hakkında çok konuşulacak çıkış! Demokrat Partili Tunay: Olumlu katkı yapar gibi gözükürlerken...

Altılı masa sürecinde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in masadan ayrılmasından sonra geri dönerken İBB ve ABB başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da ittifaka cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak dahil olmuştu. Gerek 14 Mayıs'a gidilen süreçte gerekse 2. tura gidilirken birçok mitinge katılan belediye başkanlarının seçim sonuçlarına etkisiyle ilgili ittifak içinden çok konuşulacak bir açıklama geldi. Demokrat Partili Tunay, "Sonuçlar ortada" diyerek iki ismin katkı yapmadığını savundu.

Haber 26-05-23 10:27