Yorgunluk Nasil Gecer Haberleri

Bu kadınlar daha çok risk altında! “Doğum travması her 100 kadından 4’ünü etkiliyor”

Dr. Öğr. Üyesi Canan Acar Demir, “Doğum yapmak pek çok kadın için hayattaki en mutluluk verici, en özel ve eşsiz bir deneyim olarak nitelendirilir. Ancak maalesef bazı kadınlar için ise doğum eylemi bir çeşit travma olarak hafızalarda yer ediyor. Doğum anı hatırlatıldığında yoğun kaygı, öfke, korku, suçluluk hissetmek, doğum hakkında aniden zihinde canlanan olumsuz anılar ve düşünceler, yorgunluk, uyku sorunları, konsantrasyon güçlükleri bu travmanın belirtileridir." dedi.

Kadin 2024-05-26 09:09:28

Her derde deva: Sabahları 1 kaşık yiyen yorgunluk nedir bilmiyor! Hastalıklara karşı kalkan oluşturuyor

Hastalıklardan korunmak ve hızlıca iyileşmek için bağışıklık sistemini her zaman güçlü tutmak gerekiyor. Bunun için düzenli ve dengeli beslenmenin yanı sıra şifalı karışımları tüketmek de etkili oluyor. Tıbbın babası olarak da bilinen Hipokrat, çörek otunun ilk savunucularından biri olarak biliniyor. Her derde deva olan bal ve çörek otu bir araya geldiğinde şifalı bir ilaca dönüşüyor. Vücuttaki yorgunluğu da alan bu karışım birçok hastalığa karşı kalkan oluyor.

Manşet 2024-05-17 14:23:51

Tatilden döndükten sonra kabusu yaşadı! Yaygın semptomları görmezden geldim; neredeyse ölüyordum

Avustralya'nın Queensland bölgesinde uzun bir tatilden sonra Galler'deki evine dönen 18 yaşındaki Claudia Gill baş ağrısı, yorgunluk ve çınlama sesi gibi semptomlar yaşadı. Yaşadığı belirtileri ilk başta ciddiye almadığını dile getiren Gill, Meningokok hastalığına yakalandığından habersizdi. Ölümcül hastalığına dair insanları uyarmak istediğini dile getiren Gill, "O kadar hızlı gelişti ki... oldukça korkutucuydu" dedi.

Trend 2024-05-03 14:48:14

Sinüzit nedir, sinüzit belirtileri nelerdir? Sinüzit nasıl geçer? Sinüzit tedavisi

Sinüzit oldukça yaygın bir sağlık sorunudur ve genellikle soğuk algınlığı veya grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra ortaya çıkar. Semptomları genellikle burun tıkanıklığı, yüz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluk gibi belirtilerdir. Tedavi genellikle semptomatik olarak yönetilir ve bazı durumlarda antibiyotikler veya cerrahi gerekebilir. Ancak sinüzitin önlenmesi ve yönetilmesinde sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları ve hijyen önlemleri de önemli bir rol oynar.

Haber 2024-04-30 14:11:17

Diğer Haber Etiketleri

alara ense sant zihin hamile çörek otu bal sağlıklı yaşam Avustralya sinüzit Kalp‎ kış spor Akciğer‎ balıkları dolgu diş civa zehirlenme beslenme omega 3 hücre hücreler mon lokman hekim grip grip belirtileri Göz köri baharat baş ağrısı ağrı kesici influenza tükenmişlik sendromu kuru üzüm demir eksikliği sırt diş sıkma bilgisayar ayaklar ense ağrısı Güneş d vitamin Hacettepe Üniversitesi fizik tedavi fibromiyalji fibromiyalji nedir fibromiyalji tedavi edilmezse ne olur Canan Karatay hemoroid basur Cuma namazı cuma namazı nasıl kılınır cuma namazı nasıl kılınır resimli cuma namazı kılınışı diyanet haber Halsizlik halsizlik neden olur mutsuzluk sebebi depresyon depresyon belirtileri depresyon nasıl geçer? depresyona ne iyi gelir depresyondan kurtulma yolları depresyondan kurtulmanın yolları yemek uyku sağlıklı beslenme diyet karabiber zerdeçal libido libido nasıl yükselir Prof. Dr. Osman Müftüoğlu istan cevizi enerji içeceği black bruin enerji içeceği uykusuzluğa ne iyi gelir uykusuzluk haşhaş yorgunluk kansızlık ms belirtileri ms hastalığı ms hastalığı belirtileri yorgun egzersiz kansızlık belirtileri kansızlık ne iyi gelir Recep Tayyip Erdoğan Ekrem İmamoğlu İbrahim Kalın Kemal Kılıçdaroğlu sinir sıkışması detoks suyu detoks suyu tarifi karaciğer yağlanması maydanoz limon kolesterol kalp krizi güzellik cilt bakımı yaşlanma karşıtı krem botoks hint hintli Adana Kahramanmaraş deprem Hatay hastane Fransa yardım Tır ıspanak belirti demir zehirlenme belirtileri sinema salonu televizyon akıllı televizyon projeksiyon Projeksiyon Cihazı projeksiyon perdesi 3d gözlük kanser özofagus yemek borusu yemek borusu kanseri yemek borusu kanseri belirtileri boğaz ağrısı kilo hazımsılık mide ekşimesi Barış Arduç gupse Oyuncu sevgilisi Gupse Ozay kronik yorgunluk göz altı morlukları göz altı morlukları nasıl geçer ne iyi gelir esnaf lokantası tarif kelle paça kelle paça çorbası kelle paça çorbası tarifi kelle paça tarifi kelle paça faydaları kolesterol belirtileri kolesterol yüksekliği detoks diyeti detoks kas ağrısı

Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri! Herkes kendini yorgun düşüren o hataları yapıyor

Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.

Kadin 22-02-24 13:10

Dolgularda cıva tehlikesi! Zehirleyerek yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına yol açıyor

Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.

Kadin 20-02-24 15:56

Yemenin tam zamanı! Diyetisyen özellikle uyardı: Bu dönemde daha çok görülüyor

Mevsim geçişlerinde ani ısı değişimleri ile birlikte yorgunluk, halsizlik ve sürekli karbonhidrat yeme isteğinin çok sık görülen şikâyetler arasında olduğunu, yeterli ve dengeli beslenerek bu şikâyetlerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Pınar Doğan, “Mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitleri içeren besinleri tüketin. Yağlı tohumlar olan kuru yemişler, ceviz fındık, badem gibi besinler Omega-3’den zengin kaynaklardır. Bunun dışında haftada 2 gün balık tüketimi de önemlidir” dedi.

Kadin 19-02-24 13:13

Lokman Hekim'in tüm hastalara içirdiği mucize karışım: Etten daha fazla demir içeriyor! Bir kaşığında şifa barındırıyor

Anemi yani kansızlık toplumda oldukça yaygın bir sağlık sorunudur. Baş dönmesi, aşırı yorgunluk, kalp çarpıntısı, baş ağrısı gibi belirtilere yol açabilir ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Kansızlığın tedavisinde demir bakımından zengin gıdaların tüketimi büyük önem taşır. Kırmızı et, ıspanak gibi gıdaların demir kaynağı olduğu bilinmektedir, ancak Lokman Hekim'in yıllar önce geliştirdiği özel karışım, neredeyse demir madenine dönüşmüş gibi ve birçok hastaya şifa sağlamıştır.

Kadin 09-02-24 13:56

'Antibiyotiklerin fayda etmediği tek mikrop' Uzman isimden önemli uyarı 'Hiçbir faydası olmadığını bilmemiz gerekir'

Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, ateş, baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı gibi grip belirtilerini hissedenlerin en yakın zamanda bir hekime başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kadin 06-02-24 13:21

Başınız mı ağrıyor? Sadece fotoğrafına bakmanız yeterli! İlginç araştırmayla keşfettiler 'Ağrı kesici olarak kullanılabilir'

Baş ağrısı bazen pek çoğumuz için çekilmez bir sorun oluyor. Arkasında yatan ciddi bir rahatsızlığa bağlı değil de yorgunluk, stres veya uykusuzluğa bağlı olarak gelişen baş ağrısı için bazıları ağrı kesici almayı tercih etmiyor. Peki, bunu sadece bir yiyeceğin fotoğrafına bakıp geçirebileceğinizi söylesek? Bunu biz değil, Çinli bilim insanları söylüyor. Chongqing Normal University'den araştırmacılar, sadece köri fotoğrafına bakmanın bile ağrı ve sızıları yenmeye yardımcı olabileceğini keşfetti.

Kadin 22-01-24 16:32

Arkadaş, akraba, eş, dost herkes hasta! Siz de hayatı zindan eden grip salgınına yakalanmamak için bu 7 şeyi mutlaka yapın

İnfluenza ve Covid virüsleri sağlığı tehdit etmeye devam ediyor.Türkiye'de pandemi döneminden bu yana yaşanan en büyük grip salgını yaşanıyor. ABD'de ise 40'tan fazla bebek ve çocuk bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. İnfluenza virüsünün en büyük belirtileri arasında aşırı halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, ani başlayan ateş, öksürük, boğaz ağrısı ve burun akıntısı var! Yatağa düşmemek için 7 tavsiye burada...

Kadin 16-01-24 13:57

Tükenmişlik sendromu nedir, nasıl teşhis edilir? Tükenmişlik sendromu nedenleri ve belirtileri

Tükenmişlik sendromu yoğun stres, duygusal ve fiziksel yorgunluk gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir durumdur. Günümüzün hızlı tempolu yaşamında iş ve sosyal sorumlulukların ağırlığı altında kalan birçok insan, tükenmişlik sendromuyla karşılaşabilir. Bu durum bireyin enerji seviyelerini düşürerek, motivasyonunu azaltarak ve genel yaşam kalitesini olumsuz etkileyerek kendini gösterir. Peki, tükenmişlik sendromu nedir?

Haber 13-01-24 15:37

Meğer gözümüzün önündeymiş! Demir eksikliğine karşı en etkili yöntem

Vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için gerekli olan demir, birçok önemli fonksiyonu destekler. Demir eksikliği dünya genelinde sıkça görülen bir sağlık sorunudur. Demir eksikliği hem gençlerde hem de yetişkinlerde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Genellikle saç dökülmesi, yorgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan bu probleme karşı etkili bir doğal yöntem bulunuyor. Üstelik uygulaması da oldukça kolay.

Kadin 12-01-24 11:40

Hiç beklemediğiniz bir yerden gelebilir... Bilgisayar başında uzun süre çalışanlar dikkat! En çok uykuda oluyor 'Mutlaka gidin, kalıcı olabilir'

Diş sıkma şikayeti yaşıyor olabilir ya da pek çok kişiden bunu yaşadığını duymuş olabilirsiniz. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İpek Necla Güldiken, Türkiye'de diş sıkma görülme oranının ortalama yüzde 70-80 olduğunu belirtti. Güldiken "Günümüzde bu şikâyetlerle bize başvuran hasta sayısı oldukça arttı. Bunun olası sebepleri modern yaşamın getirdiği ağır çalışma koşulları, postür kaybına neden olan bilgisayar başında uzun süreli çalışma, yorgunluk ve psikolojik stres” dedi.

Kadin 11-01-24 10:51

Bu belirtileri yaşıyorsanız D vitamininiz eksik olabilir! Vakit kaybetmeden önlem alın

Vücudumuzda D vitamini eksikliği birçok sağlık sorununa yol açıyor. Pek çok kişide eksikliği görülen D vitamini, kemik sağlığından bağışıklık sistemine kadar birçok önemli fonksiyonda rol oynar. Belirtileri doğru bir şekilde tanımak ve zamanında önlem almak bu nedenle oldukça önemlidir. Eğer halsizlik, kemik ağrıları, sürekli yorgunluk veya düşük enerji seviyeleri yaşıyorsanız D vitamininiz eksik olabilir. Vücudunuzun size verdiği bu sinyalleri göz ardı etmeden önlem almanızda fayda var.

Kadin 23-12-23 15:25

Hacettepe Üniversitesi'nde 'biyonik giysi' ile tedavi yöntemi uygulandı! Yüzde 70-80 oranında iyileşme...

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde klinik çalışmaları yürütülen 'biyonik giysi' ile tedavi, 6 ayda kronik bel-boyun rahatsızlığı çeken hastalar ile multipl skleroz (MS) hastalarında uygulandı. Ön sonuçlara göre tedavinin uygulandığı 45 hastada yüzde 70-80 oranında iyileşme sağlandı. Ayrıca yorgunluk, bitkinlik ve uyku problemi çeken hastaların şikayetlerinin çoğunun da bu tedaviyle birlikte ortadan kalktığı görüldü.

Haber 21-12-23 19:02

Fibromiyalji nedir, neden olur? Fibromiyalji belirtileri nelerdir?

Günümüzde birçok kişi yaşamın hızına ayak uydururken sık sık görünmeyen bir düşmanla, yani fibromiyalji ile karşı karşıyadır. Fibromiyalji yaygın kas ağrıları, yorgunluk ve uyku problemleri gibi belirtilerle kendini gösteren kronik bir ağrı sendromudur. Fibromiyalji hem kişilerin hayat kalitesini olumsuz etkiler hem de tıbbi testlerle kolayca teşhis edilemediği için tedavisi gecikebilir, zor olabilir. Peki, fibromiyalji nedir ve belirtileri nelerdir?

Haber 24-11-23 14:24

Canan Karatay 'Bütün hastalıkların başlangıcı bu' diyerek uyardı! Yorgunluk, uykusuzluk ve baş ağrısı çekiyorsanız aman dikkat

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa 'Bütün hastalıkların başlangıcı bu' diyerek uyarılarda bulundu. Yorgunluk, halsizlik, uykusuzluk ve baş ağrısı çekenlere dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Karatay açıklamalarıyla yine gündem oldu.

Kadin 09-11-23 09:11

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Diyanet 3 Kasım 2023 cuma saatleri ve cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı internette araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Zulme rıza göstermek zulümdür" olarak belirledi. Cuma namazı nasıl kılınışı ile ilgili detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il 3 Kasım 2023 cuma vakitleri ile cuma namazı kılınışı hakkında bilgiler...

Haber 03-11-23 11:39

DXY Endeksi: Sağlıklı toplum ve daha az boş mesai

Bu yılın Eylül ayına kadar 1400'den fazla yönetici görevlerini terk etti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse yüzde 50 daha fazla ve 2000 yılından itibaren izlenmeye başlandığından bu yana görülen en yüksek rakam." Fortune bu istatistikleri yorumlarken, "Pandemi sırasında işçilerin bir dizi stres faktörü ve belirsizlikle karşılaşmasıyla tükenme arttığıyla ilgili birçok şey yazıldı. Bu yorgunluk hissi, şimdi belki de yöneticileri de sarmış olabilir" diyor.

Finans 23-10-23 09:39

Neden yoruluruz? Enerji düşüklüğü neden olur?

Yorgunluk ve hâlsizlik günlük yaşamın herkesin deneyimlediği yaygın durumlardır ve birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Bu hisler fiziksel, duygusal ve zihinsel etmenlerin birleşimiyle ilişkilidir. Yorgunluk ve hâlsizlik birçok farklı faktörün etkileşimi sonucu ortaya çıkabilen yaygın durumlardır. Kişinin yaşam tarzı, beslenme, uyku düzeni ve tıbbi geçmişi bu hislerin şiddeti ve sıklığı üzerinde büyük etkiye sahiptir.

Haber 29-09-23 20:11

Ne parasızlık ne de stres! O rahatsızlığa yakalanmış olabilirsiniz, bu belirtiler varsa hemen uzmana görünün

Kronik yorgunluk, dikkat eksikliği ve saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız dikkat. Modern hayatın getirdiği rahatsızlıklardan biri yaşam kalitesini düşürüyor. İşte çoğu kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen o rahatsızlığın nedeni...

Haber 18-09-23 13:34

Yemekten sonra uykunuz geliyorsa dikkat! Ani bastıran yorgunluk meğer öyle bir şeyin işaretiymiş ki..

Sağlıklı beslendiğiniz halde yemek sonrası uykunuz geliyor ya da ağırlık çöküyorsa bu konuda dikkatli olmanız gereklidir. Vücudun verdiği sinyallerin farkında olmak sağlık açısından önemlidir. Uzmanlar insülin direnci olan kişilerin her öğün bitiminde uykulu ve yorgun hissettiklerini belirtip uyarıda bulunuyorlar.

Haber 15-09-23 09:30

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan mucize karışım! Cinsel gücü artırıyor, libidoyu yükseltiyor

Çiftler arasında yaşanan cinsel sorunlar büyük problemlere yol açabiliyor. Stres, uykusuzluk, yorgunluk gibi nedenler libidonun ve cinsel gücün azalmasına neden olabiliyor. Bu problemler için zararlı ilaçlar kullanmak yerine doğal karışımlar daha çok tercih ediliyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun önerdiği bu karışım sayesinde cinsel hayatınız daha etkili hale gelebilir.

Haber 08-09-23 10:01

Bir türlü enerjimi toparlayamıyorum diyenler için kurtarıcı en iyi enerji içeceği önerileri

Gün içinde çok yoğun tempoda çalıştığınız zaman yorgunluk ve uykusuzluk problemiyle mi karşı karşıya kalıyorsunuz? Cevabınız "Evet!" ise size harika bir çözüm önerimiz olacak. En yorucu anlarınızda enerji içeceği tüketerek kendinize gelebilir ve yenilenmiş hissedebilirsiniz. Bu mucizeden faydalanmak isteyenler, en iyi enerji içeceği seçeneklerini derlediğimiz listemize göz atabilirler. İşte detaylar!

Yemek 05-07-23 15:52

Uykusuzluğa iyi gelen çaylar, bitkisel tarifler! Aşırı uyku getiren şeyler ve bitki çayları

Kronik uykusuzluk, uzun süreli ve sürekli bir uyku sorunudur. Birçok kişi kronik uykusuzlukla mücadele eder ve bu durum fiziksel ve zihinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir. Uzun süreli uyku eksikliği, yorgunluk, düşük enerji seviyeleri, dikkat ve konsantrasyon bozuklukları, anksiyete ve depresyon gibi bir dizi soruna yol açabilir.

Haber 30-06-23 22:49

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR? Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte püf noktaları

Kurban eti nasıl saklanır merak ediliyor. Kurban bayramının ikinci gününde kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlar kalan etlerini nasıl muhafaza edeceklerini araştırıyorlar. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması çok önemli. Ayrıca kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde saklanması gerekli. Peki, Kurban eti kaç saat dinlendirilir, ne zaman buzluğa konur? İşte tüm merak edilenler...

Haber 29-06-23 15:43

Uykusuzluk çekenler için bir avuç yemek bile yeterli! Vücudu tıka basa vitamin dolduruyor

Genlincikgiller familyasına ait Papaver cinsinden bir tür olan haşhaş, doğada bulunan en kuvvetli ağrı kesici olarak biliniyor. Uzmanlar, özellikle uykusuzluk ve yorgunluk problemlerine şifa olan haşhaşın birçok hastalığa da birebir geldiğini söylüyor.

Haber 04-06-23 09:27

Kansızlık baş ağrısı, sinirlilik, nefes darlığı yapar mı? İşte kansızlık belirtileri

Kansızlık vücutta yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresi veya hemoglobin bulunmaması durumunda ortaya çıkan bir durumdur. Kansızlık belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, soluk cilt, nefes darlığı ve iştahsızlık yer alır. Bununla birlikte, kansızlık bazen baş ağrısı ve sinirlilik gibi semptomlarla da ilişkilendirilebilir. ansızlık nedeniyle vücuda yeterli oksijen taşınamaz ve beyinde oksijen eksikliği oluşabilir.

Haber 30-05-23 22:37

Sürekli olarak yorgun hissediyorsanız dikkat! O tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Yorgunluk genellikle ağır işler, uykusuzluk, mevsim geçişleri, stres gibi nedenlerden dolayı kaynaklanıyor. Ancak uzun süreli geçmeyen yorgunlukların altında farklı hastalıklar olabiliyor. Uzmanlar geçmeyen yorgunluğun MS hastalığı için uyarı olabildiğini belirtiyor.

Haber 30-05-23 10:23

Kansızlık belirtileri, nedenleri ve tedavisi: Kansızlığa ne iyi gelir, nasıl geçer?

Kansızlık vücutta yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretilememesi veya eksikliği durumunda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Kansızlık hâlsizlik, yorgunluk, soluk cilt, baş dönmesi, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Ancak doğru teşhis ve tedavi ile kansızlık sorunu kontrol altına alınabilir. Kansızlığın birçok nedeni olabilir, bunlar arasında demir eksikliği, B12 vitamini eksikliği, folik asit eksikliği, kronik hastalıklar ve genetik faktörler yer alabilir.

Haber 29-05-23 00:02

İmamoğlu'ndan Erdoğan ve Kalın'ın sözlerine sert yanıt! 'Şu an ki iktidar mental çürümüşlüğe düşmüştür'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın 'montaj video' tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. İmamoğlu, "2017'de Ankara ve İstanbul belediye başkanları görevden alındı. Demokrasiye darbedir. Mental yorgunluk olarak tarif edildi. O mental yorgunluk ise şu an ki iktidar mental çürümüşlüğe düşmüştür" dedi.

Haber 26-05-23 09:56

Sinir sıkışması belirtileri nelerdir, kolda ve bacakta sinir sıkışması neden olur? Sinir sıkışmasına ne iyi gelir, evde sinir sıkışması için ne yapılabilir?

Sinir sıkışması modern çağın en yaygın sağlık sorunlarından biridir ve pek çok insanın hayat kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Genellikle stres, yoğun çalışma temposu ve sosyal baskılar nedeniyle ortaya çıkar. Sinir sıkışması birçok farklı semptoma neden olabilir. Sinir sıkışması belirtileri bunlar arasında baş ağrısı, uyku bozuklukları, kaygı, depresyon, irritabilite ve yorgunluk bulunur. Peki, evde sinir sıkışmasına ne yapılır?

Haber 28-04-23 14:57

Detos suyu ne işe yarar, faydaları nelerdir? Detoks suyu ne zaman içilir, zayıflatır mı?

Günümüzde değişen yaşam şartlarıyla birlikte hızlı ve doğal olmayan beslenme düzenleri de gün içindeki yorgunluk, anksiyete, stres gibi sonuçlar doğurmaktadır. Bu durumdan bir nebze kurtulmak adına daha sağlıklı beslenme düzeni oluşturmak için çeşitli yöntemlere başvurulmuş ve pek çok kişi tarafından da uygulanmaya başlamıştır. Detokslar da bu yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemlerde kullanılan detoks suyu ne işe yarar?

Haber 07-04-23 16:21

Yağ yakıcı detoks suyu tarifleri önerileri: Zayıflamak için detoks suyu nasıl yapılır, kilo verdirir mi?

Pek çok çevresel etkenle birlikte yorgunluk, stres, anksiyete gibi durumlar da vücutta toksin birikimine neden olabilmektedir. Normal şartlarda bu toksinlerin vücuttan atılımı kendi kendine sağlanırken bunun yeterli gelmediği durumlarda çeşitli yöntemler uygulanabilmektedir. Hemen hemen herkes tarafından uygulanabilen detoks da bu yöntemlerden birisidir. Bu amaçla hazırlanan ve farklı uygulamaları bulunan detoks suyu nasıl hazırlanır?

Haber 07-04-23 16:21

Sabahları yorgun uyanıyorsanız dikkat! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan karaciğer yağlanmasını bitiren mucize kür tarifi

Karaciğer yağlanması genellikle fazla kilolu veya fazla alkol kullanan bireylerde görülmektedir. Karaciğerde biriken yağlar ile meydana gelen bu hastalık kendini özellikle, yorgunluk, halsizlik, terleme ve karnın sağ üst kısmında dolgunluk hissi gibi belirtilerle gösteriyor. Hastalığın belirtileri görüldüğü takdirde mutlaka bir uzmana danışılmalı. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, karaciğer yağlanmasını kesin çözen bir kür tarifi paylaştı.

Haber 14-03-23 20:30

Kırışık karşıtı kremlere para vermeye son! Bu baharat botoks etkisi yaratıyor

Ciltte ortaya çıkan yorgunluk ve yaşlılık görüntülerini gidermek için çeşitli bakım ürünleri kullanılıyor. Özellik yaşlılık kırışıklık karşıtı ürünlerin fiyatları oldukça pahalı olabiliyor. Ancak evde bulunan doğal bir baharat çok pahalı kremlerin etkisini yaratabiliyor. İşte kırışıklık karşıtı o mucizevi baharat...

Kadin 27-02-23 11:47

Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremler sonrası kolonları yorgun çıktı! 35 yıllık Balcalı Hastanesi tahliye ediliyor

Kahramanmaraş ve dün Hatay'da meydana gelen depremler sonrası Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, ana binanın kolonlarında yorgunluk tespit edildi. Bunun üzerine hastanenin ana binasında tedavi olan hastalar ve personelin tahliyesine karar verildi. Hastaların, çevre il ve ilçelerdeki hastanelere nakledileceği belirtildi.

Haber 21-02-23 17:57

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 21-02-23 08:56

Fransa'dan kendi tırıyla yardım getirdi! 24 yaşındaki kadın Kahramanmaraş’a ulaştı

Fransa’da yaşayan 24 yaşındaki Gülfem Zengin, bir derneğin topladığı yardımları kendi kullandığı tırıyla deprem felaketinin merkezi olan Kahramanmaraş’a ulaştırdı. Gülfem Zengin yaptığı açıklamada, "Şu an 4 bin 300 kilometre yol geldim. Yorgunluk stres hissetmiyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 18-02-23 18:43

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi ölümcül olabiliyor! Resmen zehre dönüşüyor

Demir eksikliği halsizlik, dikkat dağınıklığı, geçmeyen yorgunluk ve baş ağrısı gibi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Uzmanlar demir eksikliğini gidermek için tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Demir oranı yüksek gıdalar sağlığımız için fayda sağlasa da bu gıdaların yanlış tüketimi büyük riskler oluşturabiliyor.

Haber 27-01-23 14:07

Sinemaseverler buraya! Evinizde sinema salonu oluşturmak ne kadara mal olur?

Günümüzde büyükten küçüğe neredeyse herkes film izlemeyi seviyor. Romantik yapımlardan aksiyona, bilim kurgudan komediye farklı film türleriyle harika vakit geçirmek mümkün. Sinemada film izlemekse elbette ayrı bir keyif veriyor insana. Ancak yoğun iş temposu, yorgunluk ve ekonomik sebepler, dilediğimiz her an sinemaya gitmemize engel oluyor. Eğer gerçek bir film tutkunuysanız sinema keyfini evinize taşıyabilirsiniz. Nasıl mı? Okumaya devam edin.

Haber 24-01-23 17:41

Her şey yemek yerken yaşanıyor! Yemek sırasında görülen kanser belirtileri

Kanserin türüne göre belirtileri de değişiklik gösteriyor. Genel kanser belirtilerinin yorgunluk, iştah kaybı, geçmeyen vücut ağrıları olduğu bilinse de bazı tehlikeli kanserlerin belirtileri görmezden gelinebiliyor. Özofagus kanseri belirtileri de önemsiz görülebiliyor veya başka hastalıklarla karıştırılabiliyor. Uzmanlar yemek sırasında görülen kanser belirtilerine karşı uyarıyor.

Haber 22-01-23 16:31

Yeni anne olan Gupse Özay kendisini fena tiye aldı

Geçtiğimiz aylarda ilk bebeğini kucağına alan oyuncu Gupse Özay, gözaltlarını siyaha boyayarak eğlenceli bir video çekti. Bebek bakarken yaşadığı zorlukları tiye alan oyuncu, "Yorgunluğu var ama tatlı bir yorgunluk. Hiç öyle zorlandığımı falan hatırlamıyorum açıkçası" dedi.

Magazin 13-12-22 14:59

Enerjinizi dibe çeker, kronik yorgunluğa neden olur, vücudu iltihaplandırır

Yorgun olmak, yorgunluk özellikle günümüzün hızlı yaşam tarzlarının en büyük yan etkisinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yorgunluk, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olarak hastalıklara davetiye çıkarır. Kendimize yeterince vakit ayırmazsak, kaliteli bir uyku çekmezsek ve beslenmeye dikkat etmezsek kronik yorgunluk kaçınılmaz olur.

Haber 10-12-22 11:31

Göz altı morluklarına ne iyi gelir, en hızlı nasıl geçer? Göz altı morlukları neden olur, evde bitkisel yollarla nasıl geçer?

Kadınlarda ve erkeklerde gün içerisinde yorgunluğun ve uykusuzluğun bir belirtisi olarak göz altlarında morluklar meydana gelir. Kimi zaman göz altında görülen bu morluklar göz çevrelerinde de görülmeye başlar. Kişinin yorgunluğunun ve uykusuzluğunun yanında bazı sağlık sorunlarından kaynaklanan göz altı morlukları da olabilir. Göz altı morluklarının en temel sebepleri genellikle uykusuzluk, yorgunluk ve strestir. Peki, göz altı morlukları için nasıl maskeler yapılır?

Haber 09-12-22 17:10

Ne hastalık kalır ne yorgunluk: Esnaf lokantası usulü kelle paça tarifi! Kelle paça nasıl yapılır?

Kelle paça kışın en sağlıklı çorbaları arasında yer alıyor. Vücuda anında kuvvet veren kelle paça esnaf lokantalarının vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde esnaf lokantası usulü kelle paça yapmak istiyorsanız aşağıdaki tarif tam size göre! Bu kelle paça çorbası tarifi içen herkese şifa dağıtıyor.

Yemek 07-12-22 11:15

Ölüme sürükleyen damar tıkanıklığının ilk belirtisi...

Kolesterol, zamanımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olarak üst sıralarda yer alıyor. Farkında olmadan vücudu sararak bir anda hayatınızı olumsuz anlamda değiştirebilir. Yorgunluk, uyuşukluk gibi basit ve görmeden gelinen belirtileri kolesterole karşı dikkatli takip etmek gerekiyor. Arterleri tıkayarak hayatınızı kabusa çevirecek kolesterolü tehlikeli hale gelmeden yakalamak için belirtileri takip edin ve düzenli olarak doktora gidin.

Haber 26-11-22 07:00

7 günlük detoks diyeti listesi: Detoks diyeti nasıl yapılır, kaç kilo verilir?

Gün içerisinde hissedilen yorgunluk, cilt ve saçlarda gözlenen değişikliklerin pek çok nedeni bulunur. Günlük hayatımızda maruz kaldığımız katkı maddeli gıdalar, alkol, kafein, kirli hava ve sigara gibi toksin maddeler de bu nedenlerden birkaçıdır. Bu toksin maddelerden arınmak cilt, saç ve vücudun yenilenmesini sağlamak adına yapılan pek çok uygulama vardır. Bunlardan biri de detoks diyetleridir. Pek çok uygulaması bulunan detoks diyetiyle 7 günde kaç kilo verilir?

Haber 18-11-22 17:53