Meme Kanserine Yakalanma Riski Haberleri

Fazla tüketimi kanser riskini yüzde 40 artırıyor! 70 bine yakın vaka incelendi

70 bine yakın vakanın incelendiği bir araştırmada bağırsak kanserine dair şaşırtan bir sonuç ortaya çıktı. Prof. Dr. Uğur Coşkun, ABD'de yapılan bu çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40'tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini söyledi.

Haber 2024-03-16 13:55:57

Antienflamatuar kış çayı: Üşütmek üzereymiş gibi hissettiğinizde hemen için! Hastalığı başlamadan bitiriyor

Kış aylarında vücudumuzun direnci düşebilir ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yakalanma riski artar. Doğadan gelen bazı mucizeler sayesinde bu riski azaltabiliriz. Antienflamatuar kış çayı, üşütmek üzereymiş gibi hissettiğinizde hemen içebileceğiniz bir şifa çayıdır. Bu çay, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalığı başlamadan bitirmeye yardımcı olabilir. Antienflamatuar ve bağışıklık destekleyici kış çayı haberimizde.

Haber 2024-02-17 09:39:45

Şarkıcı Şimal'in kanseri yendikten sonra beyninde tümör tespit edilmişti... 8 saat süren beyin ameliyatının ardından ilk fotoğraf geldi

2 yıl önce meme kanserine yakalanan ve uzun bir tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşan 37 yaşındaki şarkıcı Şimal'den geçtiğimiz günlerde kötü haber gelmişti. Beyninde tümör olduğu tespit edilen şarkıcı dün sabah ameliyata alınmıştı. Ameliyatı başarılı geçen ünlü isimden geçirdiği operasyon sonrası ilk fotoğraf geldi.

Magazin 2024-01-19 15:35:48

Kanseri yendikten sonra beyninde tümör tespit edilmişti... Şarkıcı Şimal ameliyata girdi

2 yıl önce meme kanserine yakalanan ve uzun bir tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşan 37 yaşındaki şarkıcı Şimal'den geçtiğimiz günlerde kötü haber gelmişti. Beyninde tümör olduğu tespit edilen şarkıcı bu sabah ameliyata alındı.

Magazin 2024-01-17 15:45:16

Diğer Haber Etiketleri

bağırsak kanser sucuk biberiye portakal kış çayı tarçın zencefil limon hastalık bağışıklık sevgilisi sosyal medya yaşında şimal Oyuncu ünlü oyuncu ayçin tuyun Meme kanseri amanda kadınları söyledi pelin baynazoğlu Twitch Pqueen pqueen twitch twitch pqueen Resim Tekirdağ istedi kraliçe Güler Işık bebeklerde sarılık bebeklerde sarılık belirtileri bebeklerde sarılık neden olur bebeklerde sarılık nasıl geçer mantar zehirlenme mantar faydaları protein alzheimer Japonya demans risk fayda anne Müge Anlı atv Göz mon hamilelik enfeksiyon hijyen tuvalet deprem vatandaş enfeksiyon hastalıkları sahra kolera ishal sinek kusma kan grubu tehlike Kalp‎ kalp krizi kalp hastalıkları kalp yetmezliği bunama hafıza akciğer kanseri meme kanseri belirtileri meme kanseri tümörü ölüm beslenme dondurma cips bisküvi diyabet Ege Üniversitesi akademisyen Erzurum pembe sakarya il sağlık müdürlüğü kolesterol kolesterol belirtileri kolesterol düşüren kolesterol düşüren besinler kolesterol düşüren yiyecekler kolesterol düşürücü besinler Roche keşan belediyesi hücre hücreler Meme‎ sütyen dar pankreas kanseri pankreas kanseri belirtileri pankreas kanseri neden olur biber Acı biber sigara alkol osteoporoz Osteoporoz (Kemik Erimesi) osteoporoz ne demek osteoporoz nedir spor Türk Kanser Derneği pekmez tahin grip nezle enerji öksürük öksürük için ne yapmalı kansızlık yorgunluk nasıl yapılır Canan Ergüder felç araştırma solaryum cilt kanseri prostat prostat kanseri erken boşalma Çay kahve Medipol Mega Üniversite Hastanesi omega 3 teşhis Doktor ceviz somon yumurta uskumru soya fasulyesi keten tohumu chia tohumu istiridye sağlıklı beslenme Omicron Corona covid covid 19 aşı epilepsi pandemi delta depresyon meme estetiği Ashley Graham grease John Travolta Olivia Newton-John Hilal Cebeci havuç göbek yağı kuru Maymun Çiçeği hastalığı Maymun çiçeği virüsü Hollanda

Uzun zamandır kanserle mücadele ediyordu! Bozkır'ın yıldızı Ayçin Tuyun son halini paylaştı! Sözleri dikkat çekti

Son olarak 'Bozkır' adlı yapımda yer alan ünlü oyuncu Ayçin Tuyun, geçtiğimiz aylarda meme kanserine yakalandığını duyurmuştu. Kemotrapi görmeye başlayan ve ameliyat olan Tuyun, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla son durumunu paylaştı. Ünlü ismin paylaşımındaki sözleri dikkat çekti.

Magazin 25-12-23 11:07

Kadınların korkulu rüyası: Meme kanseri! Bilim insanları riski azaltmanın yolunu keşfetti

Kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri her 8 kadından 1’inde görülüyor. Erken teşhis ve doğru tedavi sayesinde tamamen iyileştirilebilen meme kanseriyle ilgili İngiltere'deki bilim insanları çok önemli bir çalışmaya imza attı. Araştırmacıların çalışması sonucu meme kanseri riskini yüzde 10 oranında azaltan bir keşif yapıldı.

Haber 12-12-23 11:25

Twitch yayıncısı 'Pqueen' Pelin Baynazoğlu'ndan üzen haber! Kansere yakalandığını açıkladı

Twitch yayınlarıyla ünlenen 'Pqueen' lakaplı Pelin Baynazoğlu kansere yakalandığını açıkladı. Kasım ayının kendisi için zorlu geçtiğini dile getiren Baynazoğlu, meme kanserine yakalandığını ve bir ameliyat geçirdiğini söyledi. Kendisini takip eden kadınları bu konu hakkında bilinçlendirmek isteyen Baynazoğlu, "Meme kanserinde erken tanı" başlıklı bir video ile hem hastalığı hakkında bilgilendirme hem de yaşadığı süreci anlattı.

Magazin 05-12-23 19:23

Tekirdağ'da kadınlar, meme kanserine mutlu anne resmi çizerek dikkati çekti

Tekirdağ'da kadınlar, "meme kanseri"ne dikkati çekmek amacıyla bebeğini emziren mutlu anne yağlı boya resmi çizdi.

Yurthaber 04-10-23 13:18

Güler Işık, ikinci kez yakalandığı kanseri yendi

2015'te meme kanserine yakalanan ve atlatan Güler Işık, ikinci kez yakalandığı kanseri yendi. Sosyal medya hesabından güzel haberi duyuran ünlü türkücü ''Bu güzel haberi sizinle paylaşmak istedim'' dedi.

Magazin 10-09-23 11:41

Bebeklerde sarılık nedir, neden olur? Sarılık olan bebeğe ne yapılır, nasıl anlaşılır?

Bebeklerde doğdukları andan itibaren birçok farklı hastalık görülebilir. Özellikle yeni doğan bebekler yapıları gereği çok hassas oldukları için dışarıdan gelen tüm olumsuz etkenlere karşı savunmasız olurlar. Haliyle pek çok farklı hastalığa yakalanma riski artar. Yeni doğan bebeklerde en sık rastlanılan hastalıklardan biri sarılıktır. Bu hastalığa neden olan birçok unsur vardır. Peki, bebeklerde sarılık nedir, nasıl anlaşılır, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Haber 22-05-23 10:07

Adeta protein bombası! Alzheimer ve kanser riski için büyük önem taşıyor

Yediğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara yakalanma riskini düşürebiliyor ve bazı hastalıklar için şifa kaynağı olabiliyor. Sağlıklı yüksek protein içeren bir gıdanın sağlık için oldukça etkili faydaları olduğu öğrenildi. Bu gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Haber 05-05-23 17:14

Müge Anlı'da ağızları açık bırakan olay! Meme kanserine yakalanan ameliyatlı kadın patronuna kaçtı

Müge Anlı'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Meme kanserine yakalandıktan sonra ameliyat olan 3 çocuk annesi Şennur Çolak'ın patronuna kaçtığı ortaya çıktı. Müge Anlı'nın son dakika gelişmesini açıklamasının ardından iddiaların odağındaki isim patronuyla canlı yayına bağlandı. İşte Müge Anlı ile Tatlı Sert'te yaşananlar...

Magazin 10-04-23 11:02

Hamileler nane limon içebilir mi, mide bulantısına iyi gelir mi? Hamilelikte nane limon nasıl tüketilir, günde kaç bardak içilir?

Hamilelik döneminde anne adaylarının pek çok hastalığa yakalanma riski daha fazladır. Bu dönem, anne adayları için oldukça hassas bir dönemdir. Hormon seviyelerindeki değişimler, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir. Bu nedenden dolayı anne adayları soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara daha çabuk yakalanır. Bu hastalık dönemlerinde anne adaylarının yeme içmelerine dikkat etmesi gerekir. Peki, hamileler nane limon içebilir mi?

Kadin 24-02-23 17:39

Artan enfeksiyonlara karşı tuvalette alınacak önemli önlem! Deprem bölgeleri enfeksiyon riski altında

Kahramanmaraş merkezli depremde 10 il büyük hasar aldı. Bu hasar alan şehirlerde depremzedelerin enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riski oluştu. Deprem bölgesindeki yetersiz kaynakların enfeksiyona yol açtığı belirtilerek sahra tuvaleti gibi alınabilecek önlemler paylaşıldı.

Haber 16-02-23 10:08

Bu kan grubuna sahipseniz dikkat! Kalp hastalıkları riskiniz yüzde 51 daha fazla

Hastalıklara yakalanma riskini artıran birçok zararlı yaşam koşulu ve hastalık bulunuyor. Ancak doğuştan gelen özellikler ve genetiğimiz de hastalık risklerini artırabiliyor. Yapılan araştırmalara göre kan grupları birçok hastalık için risk faktörü olabiliyor. Bazı kan gruplarının kalp hastalığına yakalanma riski çok daha fazla...

Haber 27-12-22 09:17

Akciğer kanserine yakalanma riski çok yüksek

Dünyada tüm yaşlarda en sık görülen ve kanser kaynaklı ölümlerin birinci nedeni olan akciğer kanseri, erkeklerde daha fazla olmak üzere her iki cinsiyette de ortaya çıkabiliyor. Akciğer kanseri nedeniyle bildirilen ölümlerin yüzde 62’si ise 65 yaşın altında gerçekleşiyor.

Haber 17-11-22 11:57

Bu belirtiler varsa dikkat: Kansere yakalanma olasılığınız iki kat daha fazla

Meme kanseri, kadınlarda en çok rastlanan kanser türlerinin başında yer alıyor. Meme kanseri ile ilgili yapılan çalışmalardan dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Göğüslerinde 'zararsız' yumrular ve şişlikler olan kadınların kansere yakalanma olasılığı neredeyse iki kat daha fazla. Araştırmacılar, meme kanseri belirtileri arasına eklenmesi gerektiği yönünde tavsiyede bulundu.

Haber 17-11-22 08:55

Dikkat! Erken ölüm riskinin artmasına neden oluyor

Ölüm en büyük korkular arasında üst sırada bulunuyor. Çeşitli hastalıklar erken ölüm ihtimalini artırıyor. Uzmanlara göre 'ultra işlenmiş gıdalar' erken ölüm riski ile bağlantı kuruyor. Kanser, diyabet, kalp hastalıkları gibi hastalıklara yakalanma ve erken ölüm riskini azaltmak için ultra işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyor.

Haber 14-11-22 17:02

Gönüllü doktorlardan meme kanserine karşı dijital seferberlik

Meme kanserinde ölümleri azaltmak için girişim başlatan İzmirli doktorlar, internet sitesi üzerinde kurdukları bilgi hattı ile hastalığa karşı farkındalık oluşturuyor.

Haber 02-11-22 12:34

Meme kanserine dikkat çekmek için pedalladılar

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir araya gelen Aydın Ağır Pedallar Bisiklet Grubu, bu kez meme kanserine dikkat çekmek için pedalladı.Aydın Ağır Pedallar Bisiklet Grubu 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı çerçevesinde bisiklet turu düzenledi.

Haber 27-10-22 14:45

Erzurum'da sağlıkçılar pembe balonları uçurup meme kanserine dikkati çekti

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Meme kanseri erken evrede teşhis edilirse yüzde 98 oranında bu hastalıktan kurtulma şansı var"

Yurthaber 14-10-22 16:27

Sağlık meslek lisesi öğrencileri pembe mektuplarla meme kanserine dikkati çekiyor

Sakarya'da pembe elbise giyip pembe çiçekli taçlar takan sağlık meslek lisesi öğrencileri, pembe kağıtlara yazdıkları ve aynı renkteki zarflara koydukları mektupları vatandaşlara dağıtarak meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor - İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü: - "Vatandaşlarımızdan özellikle şunu istiyoruz; Sağlık Bakanlığımız bunun farkına varalım diye canla başla çalışıyor. Farkındalık daha evde muayeneyle başlıyor ve erken teşhiste yüzde 100 tedaviye kadar gidiyoruz, ne olur farkında olalım"

Yurthaber 14-10-22 09:49

Bir numaralı ölüm sebebinin en büyük düşmanı: Kolesterol seviyesini düşürür, kalp hastalıklarına karşı korur, uzun yaşamanızı sağlar

Milyonlarca insan vücudunda yüksek ve tehlikeli kolesterol seviyelerine sahiptir. Bunların üçte birinden fazlası kalp hastalığına yakalanma riski altındadır. Mevcut haliyle, kalp hastalığı bugün dünyada önde gelen ölüm nedenidir ve bu nedenle, daha uzun yaşamak için hastalık riskinizi azaltmanın yollarını bulmaya kesinlikle değer. Bazı besinler sayesinde yüksek kolesterolü düşürerek sağlığınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Haber 12-10-22 19:09

Roche, Memeder ile meme kanserinde ihtimalleri değiştirmeye davet ediyor

Roche İlaç Türkiye Medikal Birim Lideri Mahir Kurt: - "Kadın Eli Değsin İhtimaller Değişsin kampanyamızla kadınlara meme kanserine yönelik farkındalık noktasında katkı sağlamayı, erken tanının önemini vurgulamayı ve kendi kendine meme muayenesinin nasıl yapılabileceğini anlatmayı hedefliyoruz" - Memeder Kurucusu ve Onursal Başkanı Vahit Özmen: - "Roche Türkiye’nin meme kanseri ile mücadelede hem erken tanı ve tedavi noktasındaki çalışmalarını çok değerli buluyor hem de meme kanseri ile ilgili farkındalık yaratmak adına yaptıkları projelerde birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 12-10-22 11:12

Edirne'de meme kanserine dikkat çekmek için yaya geçidi pembeye boyandı

Edirne'de meme kanserine dikkat çekmek için yaya geçidi pembeye boyandı

Yurthaber 11-10-22 16:58

Sürekli olarak dar sütyen giymek meme kanserine neden olur mu?

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Her yıl binlerce kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Kadınlar yıllardır sütyenlerin meme kanseri yaptığı bilgisinin doğruluğunu merak ediyor. Sürekli olarak dar sütyen giymek gerçekten meme kanserine neden oluyor mu?

Kadin 11-10-22 11:31

Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Pankreas kanserine yakalanma riskiniz çok daha yüksek

Hastalıklar tüm yaşamımızı etkisi altına alarak olumsuz sonuçlara yol açıyor. Kanser de hayati tehlikeye sahip olan hastalıklar arasında üst sırada yer alıyor. Sürekli olarak kanser ve kansere yol açan risk faktörleri hakkında araştırmalar yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre bazı kan grubuna sahip olan kişilerin pankreas kanserine yakalanma riski çok daha yüksek.

Haber 10-10-22 11:10

Acı sevenler dikkat! Tüm yaşamı etkileyen hastalığa yakalanma riskini 2 katına çıkarıyor

Acı biberlerin yemeklerin yanında ve içerisinde sıklıkla kullanılıyor. Özellikle ülkemizden en sık kullanılan baharat arasında pul biberler yer alıyor. Biberin her halinin sofralarda bulunması sağlığınız için risk oluşturuyor. Yapılan araştırmalara acı biber yemenin bunama riski ile bağlantılı olabileceğini buldu.

Haber 07-10-22 11:09

Meme kanserine karşı beslenme önerileri

Kanser Biyolojisi ve İmmünolojisi Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar: - "Meme kanseri ve beslenme ilişkisi ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda; yüksek yağ içeren, kızarmış, tütsülenmiş, tuzlanmış veya salamura yapılmış ya da doğrudan ateşte pişirilmiş besinlerin tüketilmemesi önerilmektedir" - Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı: - "Kanserden korunmak için dengeli bir tabak modelinin ana unsurları olan sebzeler, meyveler, proteinden zengin besinler, tam tahıllar ve sağlıklı yağlara günlük diyette mutlaka yer verilmelidir"

Yurthaber 07-10-22 09:11

Kemiklere darbe vuruyor, kırılmasına neden oluyor... Her gün içiyorsunuz, yapmayın!

Kemikleri zayıflatarak kırılma olasılığının artmasına neden olan hastalık osteoporoz, her yıl milyonlarca kişiyi olumsuz etkiliyor. Milyonlarca insan doktor kontrollerini zamanında yaptırmadığı için kemik yoğunluğunun nasıl olduğunun farkında değil. Osteoporoz riski yüzünden her iki kadından ve her dört erkekten birinin yaşamları boyunca en az bir kere kemik kırılması yaşayacak. Bu oran, kadınlar için kalp krizi, felç ve meme kanseri riskinin toplamından daha yüksektir.

Haber 05-10-22 16:09

Meme kanserine karşı Akdeniz tipi beslenme ve spor önerisi

Meme ve Endokrin Cerrahı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Kadınlarımıza Akdeniz tipi beslenme, yürüyüş, spor ve 2 ila 2,5 yıl emzirme ve kendi kendilerine meme muayenesi tavsiye ediyoruz" - "Halk arasında 'kansere bıçak vurulmaz' diye yanlış bir inanış var. Oysa öyle bir şey yok. Kanser kanserdir. Memede şişlik, kitle ve olası değişiklikte doktora gidilmeli"

Yurthaber 05-10-22 13:02

Türk Kanser Derneği, meme kanserine Dur diyecek

Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman: - "2020'de yaklaşık 2,3 milyon yeni meme kanseri vakası ile meme kanseri, akciğer kanserini geçerek dünya genelinde en yaygın tanı konulan kanser olmuştur" - "Kaydı alınan vatandaşlarımızı bulunduğu ildeki en yakın anlaşmalı olan özel hastanelere taramaları için gönderiyoruz ve bu taramaları ücretsiz yaptırabiliyorlar"

Yurthaber 04-10-22 16:53

Mamografik tarama ile meme kanserini erken evrede yakalamak mümkün

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "En yaygın kullanılan radyolojik tarama testi olan mamografik tarama, meme kanserini erken evrede yakalayarak meme kanserine bağlı ölüm oranlarını azaltıyor"

Yurthaber 03-10-22 12:22

Sağlıklı yaşam meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor

Bayındır İçerenköy Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Bilgen: - "Birçok çalışma orta düzeyde alkol alımının meme kanseri insidansında yüzde 30 ila yüzde 50 artışa neden olduğunu belirtiyor" - "Mamografi ile tarama çalışmalarının sonucunda meme kanserinin erken yakalanabileceği ve meme kanserinden ölümlerin azaltılabileceği gösteriliyor"

Yurthaber 29-09-22 10:30

Bu ikili öksürüğü anında kesiyor! Gribe ve nezleye karşı etkili sonuçlar sağlıyor

Kış aylarına yaklaşırken grip ve nezleye yakalanma riski atıyor. İnanılmaz bir yorgunluğa neden olan gripten korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmekten geçiyor. Pekmez ve limon karışımı grip ve çeşitli hastalıklar için çok etkili sonuçlar veriyor.

Haber 28-09-22 10:18

Dansıyla dikkat çekti! Canan Ergüder 'külot şov' yorumuna yanıt verdi

Nisan 2021’de meme kanserine yakalanan oyuncu Canan Ergüder ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Son olarak sosyal medyada kırmızı elbisesiyle dans ettiği anları paylaşan Ergüder iç çamaşırının göründüğüne dair yorumlara yanıt verdi.

Magazin 22-09-22 15:28

Uzmanlar uyarıyor: Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Felç geçirme riskiniz çok daha fazla

Her yıl milyonlarca insan felç ve felcin yol açtığı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Çok ciddi durumlara yol açan bu rahatsızlıklara yakalanma riski bazı durumlara bağlı olarak artabiliyor. Yapılan araştırmalara göre aşağıda yer alan kan grubuna sahip insanların felç geçirme riski daha fazla. İşte o tehlikeli kan grubu...

Haber 18-09-22 07:43

Sakın yapmayın: Akdeniz güneşinden 10-15 kat daha yüksek

Yaz aylarının sonuna geldik. Güneşin altında yakalanan bronzlaşmanın uzun süre devam etmesi için bazıları solaryuma girmeyi tercih ediyor. Uzmanlar ise ciddi uyarılarda bulunuyor. Her ne pahasına olursa olsun solaryuma girilmemesi gerektiğini söylüyorlar. Uzmanlar yaydığı zararlı UV ışınlarının cilt kanserine yakalanma riskini 'büyük ölçüde' artırabileceği konusunda uyardı ve 'her ne pahasına olursa olsun bunlardan kaçınmayı' tavsiye etti.

Haber 07-09-22 10:44

Riskten hızla uzaklaşmak için ayda 21 kez...

Erkeklerde en sık rastlanan kanser türü olan prostat kanseri ile ilgili ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Araştırma, erkekleri prostat kanserinden korumanın yeni bir yolunu keşfetti. Bilim insanlarının açıklamalarına göre, düzenli olarak boşalan erkeklerin prostat kanserine yakalanma ihtimali diğerlerine göre yüzde 33 daha az.

Haber 03-09-22 07:04

İçiyorsanız derhal bırakın! Kanser riskini yaklaşık üç kat artırıyor

Çay ve kahve hakkında yapılan araştırmalara bir yenisi daha eklendi. Cambridge Üniversitesi'nden bilim insanları, kahve ve çayı sıcak içen kişilerin yemek borusu kanserine yakalanma riskinin 2.8 kat daha fazla olduğunu tespit etti.

Haber 27-08-22 16:00

Geçmeyen boğaz ağrısı bel soğukluğu belirtisi

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Işıl Gencer: - "25 yaşından küçük cinsel olarak aktif kadınlar ve partnerleri bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan bel soğukluğuna yakalanma riski altında. Bakteri pek çoğunda hiçbir belirti göstermeyen bakteri vücuda alındıktan sonra yaklaşık 2 ila 14 gün arasında da belirti gösterebilir"

Yurthaber 25-08-22 10:13

Mutlaka tüketin! Meme kanseri riskini azaltıyor

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türleri arasında üst sıralarda yer almaktadır. Meme kanserine neden olan birçok faktör vardır. Meme kanserinden korunmak için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmek ve sağlıklı beslenmek gerekmektedir. Uzmanlar meme kanserine yakalanma riskini düşürmek için beslenme düzeninizi değiştirmeniz hakkında önerilerde bulunuyor.

Haber 19-08-22 10:48

Covid-19 geçirenler dikkat! Bu hastalıkların görülme riski çok daha fazla

Covid-19 etkileri aradan yıllar geçmesine rağmen devam ediyor. Toplumda birçok insan insan Covid’e yakalandı. Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre koronavirüse yakalanan kişilerde 2 yıl sonra bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yaygın olduğu tespit edildi.

Haber 18-08-22 12:50

Ashley Graham kalçası herkesi solladı! Ölüm riski taşıyor

Son yıllarda inanılmaz artışta olan beden olumlama veya vücut pozitifliği akımı üzerine yapılan araştırmanın çarpıcı sonuçları ortaya çıktı. Uzmanların açıklamasına göre; Ashley Graham ve Jordyn Woods gibi büyük beden modellerin yükselişi, kıvrımları vurgulayan kalça büyütme, meme implantı gibi estetik cerrahi ameliyatlara olan talebin artmasına neden oluyor.

Haber 10-08-22 08:44

Grease filminin yıldızı Olivia Newton-John hayatını kaybetti! John Travolta'dan duygusal mesaj: Sevgili Olivia hepimiz tekrar birlikte olacağız

Grease filminin unutulmaz yıldızı Olivia Newton-John 73 yaşında hayatını kaybetti. İngiliz doğumlu Avustralyalı şarkıcı ve oyuncu Olivia Newton-John daha önce 2 kez kanseri yenmeyi başarmış, 2020'de ise 3. defa meme kanserine yakalandığını açıklamıştı. Sanatçının ölüm haberini eşi John Easterling sosyal medyadan duyurdu. Grease'deki rol arkadaşı John Travolta ise vefat haberinin ardından yaptığı paylaşımda "Sevgili Olivia hepimiz tekrar birlikte olacağız" ifadelerini kullandı.

Magazin 08-08-22 23:33

Hilal Cebeci meme kanserine yakalandığını açıkladı! Korkmayın çok iyiyim

Üzülürsün, İpe İpe şarkılarıyla bir döneme damga vuran Hilal Cebeci kötü haberi takipçileriyle paylaştı. Hilal Cebeci, patoloji raporunu paylaşarak, meme kanserine yakalandığını duyurdu. İşte bir döneme damga vuran şarkıcının yaptığı açıklama...

Magazin 05-08-22 15:45

Kanseri aşklarıyla yendiler! Mehmet - Bahar Karacan çiftinin yaşadıkları inanılmaz…

Kanser hastalığı ile ilgili herkesi duygulandıran bir haber geldi. Mehmet Karacan 2011’de hayatının aşkı Bahar’la evlendi, 2 ay sonra kanser olduğunu öğrendi. Sevginin gücüyle iyileşti. 11 yıl sonra ise bu kez eşi meme kanserine yakalanınca çift adeta şok geçirdi. Oğulları Sabri ile birlikte hayata sarılan ikilinin yaşam mücadelesi herkese hem umut verdi hem de duygulandırdı.

Haber 01-08-22 08:06

Diş eti problemi yaşayanlar dikkat! İhmal edilirse o hastalığa yakalanma riskiniz yüksek

Diş çürüğü ve diş eti problemlerinin pek çok başka hastalığa davetiye çıkarabileceği daha önce yapılan araştırmalarla ortaya konmuştu. Amerika'da yapılan yeni bir araştırma ise diş eti hastalıklarının Alzheimer ile olan ilişkisini ortaya çıkardı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, diş çürüğü ve diş eti problemi yaşayan bireylerin Alzheimer gibi beyin hastalıklarına yakalanma riski daha yüksek.

Haber 19-07-22 15:21

Bağışıklığı çelik gibi yapar, kolesterolü düşürür, göbek yağlarını cayır cayır yakar! Etkisini hissedeceksiniz! Havucun faydaları...

Havuç, turuncu rengiyle göz dolduran lezzetiyle damakları şenlendiren besinlerin başında yer alır. Vitamin ve mineral açısından çok zengin olan havucun faydaları saymakla bitmez. Her gün en az iki havuç tüketmek cildinizi güzelleştirir, dişlerinizi çürükten korur, bağışıklığınızı çelik gibi güçlendirir ve en önemlisi meme ve kolon kanserine karşı korur.

Haber 09-07-22 07:17