Dunyanin En Tehlikeli Hayvanlari Haberleri

Dünyanın gözü İran ve İsrail'e çevrildi! Bölgede tansiyon yükseldi, ABD'li Senatörün dikkat çeken 'Orta Doğu' paylaşımı: 1973'ten bu yana...

İsrail ve İran arasındaki gerginlik sürüyor. Peş peşe gelen açıklamalar Orta Doğu'da yeni bir savaş mı başlıyor sorularını akıllara getirdi. Son olarak İsrail yaptığı açıklamada İran'dan gelebilecek saldırılara karşı son derece hazırlıklı olduklarını ifade etti. Ayrıca ABD'nin Florida Senatörü Marco Rubio, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek "Bundan sonra olacaklar Orta Doğu'nun 1973'ten bu yana en tehlikeli anı" dedi.

Haber 2024-04-11 22:59:11

Gümüşhane-Kürtün yolunda facia sürücünün dikkati sayesinde atlatıldı

Türkiye’nin en tehlikeli karayollarından birisi olarak kabul edilen Gümüşhane-Kürtün-Giresun yolunda keskin virajda hatalı sollama yapan tırı fark eden otomobil sürücüsü aracını son anda yol kenarına çekerek olası facianın önüne geçtiği o anlar araç kamerasına yansıdı.

Yurthaber 2024-03-21 15:35:35

Ellerinde fotoğrafla geliyorlar 'Bu kadar büyük olsun' diyorlar Uygunsuz 'Botoks uygulamaları'na dikkat: Oldukça tehlikeli bir tablo

Estetik uygulamalara ilgi artarken Dermatoloji Uzmanı Dr. Duygu Yamen “Kişiler, ellerinde resimle başvurabiliyorlar, ’Dudaklarımın bu kadar büyük olmasını istiyorum’ gibi. Uygun olmayan ürünler kullanıldığında olumsuz tablolarla karşılaşıyoruz. Son günlerde en çok gündeme gelen botulismus vakaları. Bu çok yüksek dozda botoks uygulaması sonucu gelişen, oldukça tehlikeli bir tablo, yaşamı tehdit edebileceği için yoğun bakımda tedavi gerektiren bir durum” dedi.

Kadin 2024-03-18 13:12:34

El Kaide kefen içerisindeki görüntülerini paylaştı: Usame Bin Ladin'den sonra 'en tehlikeli' grubun başındaki isim öldü!

El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid Batarfi'nin öldüğü bildirildi. ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu ve Usame Bin Ladin'in ölümünün ardından hala faaliyet gösteren grubun 'en tehlikeli kolu' olarak görülen AQAP'ın lideri olan Batarfi'nin ölüm neden henüz bilinmiyor. El Kaide, Batarfi'nin beyaz bir kefene sarılı videosunu yayınladı.

Haber 2024-03-11 15:29:37

Diğer Haber Etiketleri

İran İsrail abd Orta Doğu senatör Gümüşhane 5 yaş alara dudak estetik botoks dolgu El Kaide Usame bin Ladin ayak damarlar raynaud fenomeni raynaud hastalığı raynaud sendromu raynaud hastalığı nedir bakteriyel vajinozis mon vajina kaşıntısı vajinada kaşıntı neden olur vajina kaşıntısına ne iyi gelir Pankreas‎ pankreas kanseri pankreas ağrısı belirtileri sosyal medya Amerika obruk Batman Acun Ilıcalı survivor atan ekipleri maçı manchester manchester united forması sezon united forması fenerbahçe Manchester United galatasaray Altay Bayındır böbrek kanseri iyet ligi maçın UEFA şampiyonlar ligi Thomas Tuchel bayern Mauro Icardi nedir albumin deprem naci görür İtalya Yunanistan napoli bbc türkçe şeker hastalığı diyabet kan şekeri ayak kokusu sıcaklık el nino hava durumu böbrek hastalığı belirtileri demans demans hastalığı tırnak Birleşik Krallık bitki romatizma en tehlikeli romatizma hangisi Astroloji burçlar ense hoşgörü terazi yengeç yay akrep kaşıntı akciğer kanseri belirti gece soya fasulyesi fayda faydaları D vitamini hastalık yemek kanser kanser belirtileri karaciğer kanseri karaciğer kanseri belirtileri karaciğer kanseri belirtisi uzman sağlıklı kabus uykuda konuşmak uyku problemi unutkanlık bunama Bilim insanı yılan Denizli sabah akciğer kanseri belirtileri akciğer kanseri belirtisi işaret balgam ölüm Doktor Endonezya penis seks erkek tehlike pozisyonlar penis kırılması hastane mutfak kimyasal fetüs nedir zarar vücut Kağıthane İstanbul Meksika tansiyon kalp krizi felç risk hipertansiyon peynir kraker kan basıncı etiket yüksek tansiyon cinsi Göz hamilelikte kahverengi akıntı idrar yaparken ağrı iltihap hamilelikte adet olacakmış gibi ağrı olur mu hamilelikte akıntı rengi kasık ağrısı kasık ağrısı neden olur kasık ağrısına ne iyi gelir yürümek Meme kanseri yumurtalık kanseri lenfoma tedavi parkinson parkinson belirtileri titreme hastalığı konuşmak fay hattı şükrü ersoy inme (beyin krizi) hıçkırık hıçkırık nasıl geçer hıçkırık nasıl geçer kesin çözüm hıçkırık neden olur pankreas belirtileri tümör hasta dermal dermal piercing eo profesyonel tiktok Piercing piercing çeşitleri smiley piercing helix piercing enfeksiyon Bakteri Jeoloji mühendisi fitoterapi kolesterol damar kalp hastalıkları yiyecek şarküteri sosis dünya kanser günü teşhis öksürük sigara greyfurt limon yer fıstığı badem buz turşu

El ve ayaklarınızda renk değişimi varsa dikkat! En sık genç kadınlarda ortaya çıkıyor 'Tehlikeli' diyerek uyardı

Bazen stresli günlerde bazen de soğuk havalarda el ve/veya ayak parmak uçlarında oluşan mavi-mor renk değişikliklerin raynaud fenomeni (Sendromu) belirtisi olabileceğini söyleyen Romatoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, önemli uyarılarda bulundu.

Kadin 08-02-24 15:10

Vajinada kaşıntı neden olur, nasıl geçer? Vajina kaşıntısı tehlikeli mi?

Kadınların en çok şikayet ettiği rahatsızlıkların başında gelen vajina kaşıntısının pek çok nedeni olabilir. Vajinal kaşıntıya, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, mantar, kimyasallar ve bunun gibi pek çok sorun sebep olabilir. Günlük yaşam konforunu yok eden vajina kaşıntısı neden olur, nasıl geçer?

Kadin 13-01-24 21:29

Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından! Ötelemeye gelmez, basit sanılan kaşıntı en ölümcül kanserin belirtisi olabilir

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri. Erken teşhisin önemini vurgulayanlar uzmanlar vücutta görülen basit değişimlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Kaşıntı ve sarılık yaşayan bir adam gittiği doktorda en ölümcül kanser türüne yakalandığını öğrendi. Bilim insanları belirtilere ilişkin uyarıda bulundu.

Haber 19-12-23 14:48

Artçı deprem nedir, neden olur? Artçı deprem ne demek?

Deprem, pek çok yıkıma sebep olan en büyük doğal afetlerin başında gelmektedir. Yer kabuğunda yer alan tabakaların birbirleri üzerinde basınç yapması neticesinde meydana gelen bu depremlerin bazıları tehlikeli olabilir. Deprem sonucu onlarca insan hayatını kaybedebilir veya enkaz altında kalabilir. Depremler de kendi içerisinde farklı sınıflara ayrılır ve her bir depremin özelliği farklıdır. Artçı deprem de bu deprem türleri arasında bulunmaktadır. Peki, artçı deprem nedir ve neden olur?

Haber 16-12-23 19:07

Amerika'nın en tehlikeli genelev sokağı olarak kabul ediliyor! Görüntüler sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles bölgesini ziyaret eden bir fenomenin kaydettiği görüntüler sosyal medyada gündem yarattı. Los Angeles'ın tehlikeli genelev sokağı olarak kabul edilen Figueroa Caddesi'ndeki görüntüler sosyal medyanın gündemine yerleşti. Görüntülerde kadınların iç çamaşırıyla sokaklarda dolaştığı anlar yer aldı.

Trend 15-12-23 09:06

'Kent içerisinde olursa ciddi zararlar verecektir' Depremlerin ardından ortaya çıktı! 'Oluşumunu hızlandırıyor' Tehlikede 2. sıraya yerleşti

6 Şubat depremleri sonrası Batman'da, çapı 100 metreyi bulan obruk oluştu. Bölgede incelemelerde bulunup obruk tehlikesine dikkat çeken Diyarbakır Jeoloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Dr. Mehmet Şefik İmamoğlu "Depremin, alt tarafından çökmek üzere olan oluşumları harekete geçirmesiyle obrukların oluşması daha da hızlanır. Şu anda en tehlikeli obruk sıralamasında İç Anadolu Bölgesi'nde Konya yöresinin olduğu alanlar 1. sıradadır. Güneydoğu Anadolu bölgesi de artık 2. sırada diyebiliriz" dedi.

Haber 05-12-23 11:07

Survivor UK o görüntülerle gündemde! En tehlikeli yarışma olabilir

Survivor Türkiye'de olduğu gibi İngiltere'de de çok izlenen yapımlardan birisi. Sunuculuğunu Joel Dommett'ın üstlendiği bu yepyeni Survivor serisinde yarışmacılar şimdiye kadarki en tehlikeli reality TV gösterilerinden birini yapmaya hazırlanıyor.

Magazin 26-11-23 13:57

Altay Bayındır'dan Galatasaray itirafı geldi! ''Açık ara Türkiye'nin en tehlikeli atmosferi...''

Manchester United forması giyen milli kaleci Altay Bayındır, Türkiye’deki en büyük derbinin Galatasaray-Fenerbahçe maçı olduğunu belirterek, "Beşiktaş ile oynadığımız maçlar da büyük maçlardı ama Galatasaray farklıydı ve o atmosferi çok seviyordum" dedi.

Spor 31-10-23 13:36

Böbrek kanseri kimlerde görülür? Böbrek kanseri kan tahlilinde çıkar mı?

Böbrek kanseri, böbreklerin içinde başlayan ve zamanla diğer bölgelere yayılabilen tehlikeli bir kanser türüdür. Genellikle böbrek hücreli karsinom olarak adlandırılan hücre tipi en sık görülen türdür. Risk faktörleri arasında sigara içme, obezite, hipertansiyon, aile öyküsü, genetik faktörler ve bazı mesleki maruziyetler bulunur.

Haber 31-10-23 09:56

Bayern cephesi en çok ondan çekiniyor! Tuchel, basın toplantısında Galatasaray'ın en tehlikeli ismini açıkladı...

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü maçında Galatasaray, sahasında Bayern Münih’i konuk edecek. Alman ekibinde teknik direktör Thomas Tuchel basın toplantısı düzenledi. Tuchel, Galatasaray'ın en tehlikeli futbolcuları arasında Mauro Icardi'yi gösterdi.

Spor 23-10-23 21:34

Albumin nedir? Albumin düşüklüğü tehlikeli mi?

Albumin vücudumuzun en yaygın bulunan ve çok önemli bir protein türüdür. Kan plazmasında ve dokularda bulunan bu protein, birçok hayati işlevi yerine getirir. Albumin karaciğer tarafından üretilir ve kana salınır. Albumin vücudumuzun temel ve en yaygın bulunan proteini olup kan plazmasında ve dokularda geniş bir dağılıma sahiptir. Peki, albumin düşüklüğü tehlikeli mi?

Haber 30-09-23 19:52

Depremin büyüklüğü 8.4’e ulaşabilirdi Uzman isimden çok çarpıcı sözler 'Bunu durduran şey... diyerek sıraladı

Fırat Üniversitesinde düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür ile ABD’deki Colorado Üniversitesi’nde görev yapan sismolog Roger Bilham, önemli açıklama yaptı. Bilham, 2020 ve 2023 depremlerinin normalde olduğundan daha büyük bir deprem olabileceğini, bunu bölgedeki ’quartz schist’li kayaların engellediğini söyledi. Görür ise Kuzey Anadolu Fay hattının dünyanın en tehlikeli fayı olduğunu vurguladı.

Haber 21-09-23 16:17

11 yıldır her yerde aranıyordu! 'En tehlikeli 100 kaçak listesi'nde olan ünlü mafyanın futbol tutkusu pahalı patladı...

İtalya'da 11 yıldır aranan Vincenzo La Porta futbol sevdası yüzünden yakayı ele verdi. Vincenzo La Porta, en tehlikeli 100 kaçak listesinde bulunuyordu.

Haber 07-08-23 09:57

Tehlikeli hastalığın en önemli belirtileri! Kol ve bacaklarınız sinyal veriyor olabilir! Hemen doktora başvurun

Diyabet dünyadaki birçok insanı etkileyen ciddi bir hastalık. Diyabetin semptomarı genellikle benzerdir ancak hastalığın ne kadar süredir mevcut olduğuna ve hastanın yaşına bağlı olarak biraz değişir. Eğer siz de bu belirtileri yaşıyorsanız şeker hastalığınız başlamış veya ilerlemiş olabilir. Özellikle kol, bacak , göz ve ağızda çıkan bu belirtiler dikkate alınmalı.

Haber 03-08-23 09:12

Tehlikeli hastalığın gizli belirtisi! Kokuyu alıyorsanız hemen doktora koşun

Sağlık sorunları vücutta farklı şekillerde kendini belli ediyor. Hastalık daha ilk aşamalarda farklı belirtiler gösteriyor. Çağın hastalıkları arasında en ön sıralarda yer alan diyabet diğer adıyla şeker hastalığının da farklı belirtileri bulunuyor. Şeker hastalığının tedavisine erken başlamak ise organların hasar görmesini engelliyor. İşte şeker hastalığının belirtileri

Haber 28-07-23 09:41

Hem Arabistan hem de Afrika üzerinden geliyor, Türkiye'yi etkisi altına alacak! İstanbul ve Ege için o günler tehlikeli: '45 dereceleri görecek'

Dünya geçtiğimiz hafta tarihinin en sıcak günlerini yaşayarak rekor kırarken Türkiye ise Karadeniz'de sellerle mücadele etti. Önümüzdeki günlerden itibaren ise bambaşka bir tablo bekleniyor: Termometreler 45 dereceyi gösterecek! Arabistan ve Afrika üzerinden 'El Nino' etkili sıcak hava dalgası geliyor. İstanbul ve Ege bölgesi için uyarı geldi.

Haber 12-07-23 08:27

Bu 7 belirtiyi görürseniz hemen doktora gidin! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Böbrekler en önemli iç organlardan birisidir ve bir sorun oluştuğunu anlamak zor olduğu için sinsice zarar görebilir. Birçok hasta böbreklerinde bir rahatsızlık oluştuğunu fark etmediği için riskli durumlar oluşabilir. Böbrek rahatsızlığının erken belirtilerini fark etmeniz durumunda hemen doktora başvurmanız hayati önem taşır.

Haber 07-07-23 09:25

Naci Görür'den dikkat çeken sözler! 'Depremde en tehlikeli alan' diyerek uyardı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası yapılan araştırmaya göre, her 100 kişiden 45'i oturduğu binada su yalıtımı olup olmadığını bilmiyor. Araştırma sonuçlarının açıklandığı konferansta konuşan Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, "Sulu zemin depremde en tehlikeli alandır" ifadelerini kullandı. İşte Görür'ün dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 06-07-23 17:25

Tırnaklardaki değişime dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi

Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.

Haber 03-07-23 18:19

Sadece bisikletle yanından geçti! Eli bir anda davul gibi şişti... “Acıdan bayılmışım”

16 yaşındaki Ross McPherson, Birleşik Krallık’ın Dunbar şehrinde bisikletiyle giderken halk arasında “İngiltere’nin en tehlikeli bitkisi” olarak kabul edilen Common Hogweed (Yaban maydanozu) yanından geçti. İstemsiz bir şekilde bitkiye dokunan McPherson’un eli bir anda kabardı ve şişti. Soluğu acil serviste alan McPherson hastanede acıdan bayıldığını itiraf etti.

Trend 01-07-23 13:16

En tehlikeli romatizma hangisi? Tehlikeli romatizma türleri

Romatizma, eklem, kas, kemik ve bağ dokusu gibi vücut sistemlerini etkileyen geniş bir hastalık grubunu ifade eder. Romatizma, birçok farklı türde ortaya çıkabilir. Örneğin, romatoid artrit, iltihaplı bir romatizma türüdür ve bağışıklık sistemi hatalı bir şekilde eklem dokusuna saldırır. Osteoartrit ise dejeneratif bir romatizma türüdür ve eklem kıkırdağının bozulmasına neden olur. Peki, en tehlikeli romatizma hangisi?

Haber 30-06-23 22:47

Aşkı en tehlikeli olan burçlar! Evet demeden bir kez daha düşünün

İster aşk olsun isterse arkadaşlık ilişkilerde daima güvenebilecek insanlar ararız ancak çoğu zaman bir çok ilişki çeşitli sorunlarla karşılaşır. Astroloji meraklıları en tehlikeli burçları araştırıyorlar. İşte aşkta ve genel olarak en tehlikeli burçlar...

Kadin 30-06-23 11:08

Kanserin bilinmeyen belirtisine dikkat! Geceleri artış gösteriyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kanserin etkilerinden korunmak için belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. En sık görülen kanser türlerinden olan karaciğer kanserinin geceleri görülen belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor. İşte karaciğer kanserinin bilinmeyen belirtisi...

Haber 07-06-23 16:54

En güçlü D vitamini kaynağı! Diyabete ve tehlikeli hastalıklara karşı savaş açıyor

D vitamini kemiklerin sağlığı için oldukça önemlidir. Daha güçlü ve dirençli olmayı sağlayan D vitamininin eksikliği çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Yüksek D vitamini içeren besinler arasında yer alan sıklıkla tüketmediğimiz bir gıdanın saymakla bitmeyen faydaları bulunur.

Haber 31-05-23 08:57

Yemekte görülen bu durumu görmezden gelmeyin! Sinsice ilerleyen kanserin ilk belirtisi

Kanser, çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak biliniyor. Birçok farklı türü bulunan kanserin belirtileri vücutta bulunduğu yere göre değişim gösterebiliyor. Sinsice ilerleyen kanser türlerinden olan karaciğer kanserinin ilk belirtisinin yemek sırasında yaşanan ve genellikle göz ardı edilen bir sağlık sorunu olduğu öğrenildi.

Haber 27-04-23 09:02

Uyku sırasında bu belirtileri yaşıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Günümüzde bazı hastalıklar belirtileriyle önceden kendini belli ederken bazıları ise sessiz sedasız ortaya çıkabiliyor. Vücudumuzda fark ettiğimiz önemli değişimler tehlikeli hastalıkların habercisi olabiliyor. Bu nedenle en ufak değişimlerde hekime başvurarak erken teşhis yapmak hayat kurtarıyor. Uzmanların söylemlerine göre uyku sırasında yaşanan bazı durumlar yaygın hastalığın belirtisi olarak görülüyor.

Haber 24-04-23 22:25

“Dünyanın en seksi bilim insanı” olarak anılıyor! “Oğlum” diyerek arkadaşının yılanı tutmasını istedi... O anları kaydetti

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 26 yaşındaki Rosie Moore hem bir bilim insanı hem de bir model olarak sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı. Yılanlar ve köpek balıklarıyla tehlikeli dalışlar gerçekleştiren Moore, aynı zamanda markalarla çalışarak iki yönlü bir kariyer sürdürüyor. Fenomen isim son olarak “Oğlum” dediği bir yılanı arkadaşına tutması için verdiği eğlenceli anları sosyal medyadan paylaştı.

Trend 22-04-23 10:31

Keçinin mahsur kaldığı yer pes dedirtti

Denizli’de kayalık yamacın en tehlikeli noktasında mahsur kalan keçi, itfaiyenin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.

Yurthaber 21-04-23 07:42

Sabahları bu şekilde uyanıyorsanız dikkat! Kanserin önemli belirtisi

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Yıkıcı sonuçlar yaratabilen kanserin etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar en riskli kanser türleri arasında yer alan akciğer kanserinin sabahları görülen uyarıcı işaretlerine karşı uyarıyor.

Haber 17-04-23 09:06

Dünyanın en tehlikeli seks pozisyonu kötü sonuçlandı! Penisi kırılan adam soluğu hastanede aldı

Penis kırılması erkeklerin cinsel ilişki sırasında en korktukları sağlık sorunu olarak biliniyor. Dayanılmaz ağrılara neden olan penis kırılması birçok nedenden dolayı gerçekleşebiliyor. Dünyanın en tehlikeli seks pozisyonunu sırasında penisi kırılan bir adam yaşadığı ağrıların ardından soluğu hastanede aldı.

Haber 11-04-23 09:55

Mutfak kapısından içeri sokmayın! Vücutta yıllarca kalıyor... Kansere neden oluyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kansere ve üreme sağlığına neden olan birçok etken bulunuyor. Sağlıksız beslenmenin ve zararlı alışkanlıkların çeşitli hastalıklara sebep olduğu biliniyor. Bunların yanı sıra günlük hayatta kullandığımız birçok eşya da riskli hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanı kullanılan PFAS maddeleri açıklayarak tehlikeye karşı uyarılarda bulundu.

Haber 28-03-23 12:51

Adeta canını hiçe saydı! Cam silen kadının tehlikeli anları yürekleri ağza getirdi

Kağıthane’de 5 katlı bir binanın en üst katında hiçbir önlem almadan camları temizleyen kadın adeta ölüme meydan okudu. Kadın vatandaşların uyarısı sonucu içeriye girerken, o anlar kameraya yansıdı.

Haber 19-03-23 12:37

Meksika'nın en tehlikeli karteli, turistik tesise saldırdı: 3 ölü 8 yaralı

Meksika’da en tehlikeli suç örgütü olan Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) üyeleri, bir turistik tesise düzenlendikleri silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Saldırganlar, tesisi de ateşe vererek olay yerinden kaçtı.

Haber 08-03-23 22:55

Yemeden önce tekrar düşünün! Tansiyonun yükselmesine neden oluyor

Yüksek tansiyon farkında olmasak da en tehlikeli hastalıklar arasında yer alıyor. Sinsice yükselen tansiyona müdahale edilmemesi kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların gelişmesine sebep olabiliyor. Hipertansiyon risk faktörleri arasında bulunan bazı yiyecekler bilinçsizce tüketilirse sağlığı derinden etkiliyor. Günlük hayatta sık sık tüketilen bazı yiyecekler tansiyon için büyük risk oluşturuyor.

Haber 08-03-23 09:09

Hamilelikte kahverengi akıntı ve kasık ağrısı neden olur, ne zaman başlar? Hamilelikte sağ ve sol kasık ağrısı tehlikeli mi, kasık ağrısı neden olur?

Hamile olduğunu öğrenen kişiler, bu mutlu haberin heyecanı ile beraber gebelikte ortaya çıkabilecek sorunları araştırır. Anne adayı olan kişinin vücudunda fizyolojik olarak pek çok değişim meydana geleceği için bazı rahatsızlıkların da ortaya çıkması oldukça olağan bir durumdur. Hamilelikte en sık karşılaşılan rahatsızlıklar mide bulantısı, hâlsizlik, karın ağrısı ve kasık ağrısıdır. Peki, her kasık ağrısı hamilelik belirtisi midir, kasık ağrısı ne zaman başlar?

Kadin 07-03-23 17:56

Kanserin ilk belirtisi olarak biliniyor! Her şey yürürken ortaya çıkıyor

Kanser her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Kanseri erken teşhis etmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Erken teşhis için kanserin ilk belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. Yürüme sırasında ortaya çıkan bir durumun üç tehlikeli kanserin ilk belirtisi olduğu öğrenildi.

Haber 02-03-23 16:59

Parkinson'un titremeden önce görülen ilk belirtisi! Yıllar önce başlıyor

Parkinson yaşam kalitesini düşüren ve zaman içerisinde en temel ihtiyaçları gidermeyi bile zorlaştıran bir hastalık. Dünyada milyonlarca parkinson hastası bulunuyor. Parkinsonun temel belirtisinin ellerde titreme olduğu bilinse de bu tehlikeli hastalığın ilk belirtisinin konuşmada ortaya çıkan değişiklerle başladığı öğrenildi.

Haber 28-02-23 17:14

'Türkiye'nin en tehlikeli yeri' dedi ve uyardı: 'Biz depremden kurtulamayız'

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Jeoloji Profesörü Prof. Dr. Şükrü Ersoy, dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Ersoy, "İstanbul çevresinde, Marmara Denizi'nin içerisinde, İzmir ve Muğla'da da deprem olacak. Muğla büyük bir deprem bölgesidir. Türkiye'nin en tehlikeli yeri. Bütün kıyılarının girintili çıkıntılı olmasının nedeni, işte bu faylar ve depremler. Dolayısıyla elbette riskleri de var. Konya'dan Tuz Gölü fayı geçiyor. Biz depremden kurtulamayız" dedi. İşte detaylar...

Haber 28-02-23 14:48

Basit bir hıçkırık diyerek geçmeyin! Tehlikeli hastalığın erken uyarıcı işareti olabilir

Günlük hayatta yaşadığımız birçok sağlık problemi önemsiz görülerek geçiştirilebiliyor. Ancak en basit durumlar bile riskli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sıklıkla yaşanan hıçkırık krizlerinin iki ölümcül olabilecek hastalığın belirtisi olabileceği öğrenildi.

Haber 24-02-23 09:12

Kanserin göz ardı edilen ilk belirtisi! Kanser hastalarının %75'inde görülüyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalığı olarak görülüyor. Giderek artan kanser vakalarına erken müdahale etmemek ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. Kanserin belirtileri çeşitlerine göre değişim gösteriyor. Göz ardı edilen bir belirtinin bu riskli hastalıkta erken uyarıcı olduğu öğrenildi.

Haber 23-02-23 16:23

Profesyonel piercingci açıkladı! En tehlikeli piercing bölgeleri

Piercing vücudun çeşitli bölgelerine yaptırılabiliyor. Eskiden piercinglere karşı olan sert bakış açısı giderek azalıyor. Özellikle kıkırdaklara sık sık yaptırılan piercingler sağlık açısından risk yaratabiliyor. Profesyonel piercingci en tehlikeli piercing bölgelerini paylaşarak yaptırmadan tekrar düşünmeniz gerektiğini belirtti.

Kadin 21-02-23 15:55

Jeoloji mühendisi uyardı! 'Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden biri'

Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi ve jeoloji mühendisi Can Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Yılmaz, Edirne’nin Saros Körfezi’nden başlayıp, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Aras Vadisi’ne kadar uzanan Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğindeki hattın Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğunu belirtti. Yılmaz, “Depreme yakınlığını dikkate aldığımızda tehlikeli durumunun en büyük olduğu yerlerden bir tanesi” dedi.

Haber 21-02-23 10:21

Fitoterapi şeker hastalığı tedavisine iyi gelir mi, tedavi edilir mi? Şeker hastalığı tedavisinde fitoterapi nedir?

Şeker hastalığı çağımızın en tehlikeli ve en sık rastlanan hastalıklarından biridir. Özellikle ilerleyen yaşlarda kişilerin hayatında ciddi aksaklıklara yol açabilmektedir. Ancak sadece yetişkinlerde değil, çocuklarda da şeker hastalığına rastlanmaktadır. Bu hastalığın tedavisi için ilaç ve insülin kullanılır. Bunların yanında fitoterapi uygulamalarına da başvurulabilir. Peki, şeker hastalığında fitoterapi tedavisi uygulamaları nelerdir?

Haber 17-02-23 10:27

Sakın yemeyin! Kolesterolü uçuruyor, damarları tıkıyor

Günlük hayatta severek tükettiğimiz birçok yiyecek kalp krizi, diyabet, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıklarına neden olabiliyor. En sık tükettiğimiz yiyecekler kolesterolü yükselterek kalp damarlarının tıkanmasına yol açıyor. Aşağıda yer alan tehlikeli yiyecekleri tüketmeden önce tekrar düşünmeniz gerekiyor.

Haber 06-02-23 10:28

En ölümcül kanser türü! Bu belirtiler varsa hemen doktora koşun

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kanserin zararlı etkilerinden korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor. En ölümcül kanser türü olarak bilinen akciğer kanserinin belirtileri hakkında uyarılar yapıldı.

Haber 03-02-23 11:59