Meyve Haberleri

'1 hafta - 10 gün sonra fiyatlar düşecek' O tüyoyu paylaştı 'Vatandaş pek bilemez'

Eskişehir’de havaların ısınmasıyla beraber yaz meyveleri tezgahtaki yerini aldı. Esnaf, fiyatların şu anda yüksek olduğunu ancak 1 hafta - 10 gün sonra fiyatların düşeceğini belirtti. Öte yandan meyvelerin nasıl seçilmesi konusunda da tüyoları paylaştı.

Finans 13-04-2024 12:21

Meyve bahçelerinde görüldü... Tedirginlik yarattı! Vakit kaybetmeden harekete geçildi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bazı meyve bahçelerinde görülmeye başlanan zararlılardan “bakla zınnı böceği” üreticide tedirginliğe sebep oldu.

Haber 05-04-2024 16:28

Doktor kilo vermeyle ilgili yaygın efsaneyi çürütüyor: 'Bu tamamen saçma'

Yüksek şeker içeriği nedeniyle meyvelerin sağlığa zararlı olduğuna dair bir efsane var. Geçtiğimiz günlerde bir doktor bu iddiayı sosyal medya hesabından yalanladı.

Kadin 04-04-2024 01:15

'Bunun izahı yok! Böyle bir olayı daha önce hiç görmedim' Vatandaşlar hayrete düştü

İklim değişikliğinin en fazla etkisinin görüldüğü ağaçlardaki zamansız çiçek ve ürün verme olayı vatandaşları hayrete düşürüyor.

Haber 01-03-2024 12:19

Diğer Haber Etiketleri

belirti beslenme Diyetisyen Doktor Manav deprem armut ayva balık c vitamini ceviz çilek dut elma fındık havuç karpuz kivi lahana magnezyum mandalina muz nar pancar patates portakal sarımsak sirke soğan spor tarçın hurma zeytinyağı kan şekeri tatlı şeker Meyve suyu Aronya meyvesi Canan Karatay ayakkabı ilaç buzdolabı Narenciye Baklagiller böcek Ali Hamza Pehlivan Sebze buz Karbonhidrat ağaç Gıda fiyatları Frenk üzümü kalp hastalıkları su hastalık mutfak yaşlanma karşıtı krem Güneş Antioksidan siyah nokta Kalp‎ Göz çikolata Ağrı Balıkesir Mersin İstanbul Muğla Sivas Akyaka Bahçe Erdek Erdemli Kiraz Kızılcık köpek AMD diyet kış sonbahar Pestisit güneş kremi çocuk sivilce İhracat körlük market sera hayvanat bahçesi tedavi sağlıklı beslenme iklim değişikliği greyfurt kalori diş beyazlatma çiçek bakımı tuz kırmızı et seks artrit Bağışıklık Sistemi baş ağrısı böbrek taşı çilek alerjisi diyabet eklem ağrısı erken menopoz felç grip gut gut hastalığı hormonal bozukluk kalp krizi kanser nezle prostat sedef hastalığı soğuk algınlığı Sandıklı Ula Ulaş Güney Kore alara aronya aşılama çiçek badem unu bağışıklığı güçlendiren besinler bağışıklığı güçlendiren yiyecekler bağışıklık bakım böbrek böbrek taşı ağrısı böcek ısırıkları çekirdek c vitamin bitki fayda faydaları fidan gazlı içecekler gut hastalığı belirtileri güzellik gıda genç fransız hasta hayvansal besinler hekim içecekler hücre hasat ilik araştırma dondurucu doğrayıcı doğru ekim eklem ağrıları karatay diyeti jang nara ipucu kahvaltıda yumurta haşlama süresi yaş yaşam yaz meyveleri yemek kemoterapi kesme tahtası nasıl yazılır meyva meyve tabağı koronavirüs lezzet liçi lokman hekim prof dr canan karatay prostat büyümesi protein risk sedef hastalığı tedavisi sağlıklı sağlıksız gıdalar saklama kabı ses siğil siğil nasıl geçer portakal suyu poşet tdk sodyum tarif tarla tatlı patates tavsiye taksim krema kaç kalori kağıt havluluk kilo verme kiraz - izmir kiraz ağacı kokteyl pasta olgun ölüm uyarı uzman karpuz seçme bastı sebze ve meyve püf noktaları meyve ve sebze mevsim sebzeleri meyve ve sebzeler düğü gastronom doğrama çilekler tüyo zarar zararlı alışkanlıklar vegan bitkiler eo bozulmayan yiyecekler zihin muz kabuğunun cilde faydaları ağaç aşılama ağaç aşılama nasıl yapılır muz kabuğunun yüze faydaları

Meyve

Meyve Hakkındaki Haberler Mynet'te. Meyve Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Balıkesir'de soluk borusuna yediği meyvenin parçası kaçan 6 yaşındaki çocuk öldü

Balıkesir'in Erdek ilçesinde, soluk borusuna yediği meyvenin parçasının kaçması sonucu fenalaşan çocuk, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Yurthaber 28-02-2024 11:36

Bu meyve ve sebzelerin ana vatanını bulabilecek misin?

Bakalım bu zorlu meyve sebze testinde kaç soruya doğru cevap verebileceksin?

Yemek 12-02-2024 22:52

Ege Bölgesi'nin son bir yıllık meyve sebze mamulleri ihracatı 1 milyar doları aştı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, son 1 yıllık dönemde meyve sebze mamulleri ihracatında 1 milyar doları geçti.

Yurthaber 25-01-2024 10:46

İstanbulluların en çok tükettiği meyve ve sebze belli oldu

İstanbul'da 2023 yılında en çok tüketilen meyve karpuz, en çok tercih edilen sebze ise domates oldu.

Finans 12-01-2024 12:36

Sebze ve meyveleri yıkarken bunu yapıyorsanız dikkat! Bilimsel çalışmalar ortaya koydu, vücuda büyük zararı var

Sebze ve meyveleri yıkamak ve suda bekletmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Koronavirüs salgını sürecinden bu yana besinleri sirkeli ya da karbonatlı suda bekletmenin yaygınlaştı. Uzmanlar tarımda bitkilere zarar verme potansiyeli bulunan haşereleri ve istenmeyen yabani otları yok etmek için kullanılan bir madde olan pestisitin sağlığa son derece zararlı olduğunu belirtip uyarıda bulundu.

Haber 26-12-2023 13:12

Uzmanlar Mevsiminde tüketin! diyerek uyarıyor! İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Sağlıklı beslenmenin değişmeyen kuralı sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmektir. Evde daha çok vakit geçirilen soğuk havalarda protein ağırlıklı beslenmeyi öneren uzmanlar, sağlıksız diyetlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler ise hem lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa dolu besinler...

Haber 01-10-2023 15:43

Mersin'de yaş meyve zararlılarına karşı bahçelere faydalı böcek salındı

Mersin'de narenciye başta olmak üzere yaş meyvelere zarar veren Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında faydalı böcek salımı yapıldı.

Yurthaber 15-09-2023 11:48

Yazın herkes severek tüketiyor! Canan Karatay tehlikelerini sıralayıp uyardı, sakın 'sağlıklı' deyip geçmeyin!

Prof. Dr. Canan Karatay yazın tüketilen besinleri işaret edip dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, bazı hastaların uzak durması gerektiği meyveleri sıraladı ve takipçilerini "Tehlikeli!" diyerek ikaz etti.

Haber 25-08-2023 07:26

Afyonkarahisar'da klonlama yöntemiyle çoğaltılan meyve fidanları 15 ülkeye gönderiliyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde jeotermal bir serada klonlama yöntemiyle çoğaltılan meyve fidanları, 15 ülkeye ihraç ediliyor.

Yurthaber 09-08-2023 11:48

Tarsus Doğa Parkı sakinleri buzlu kokteyl ve yağmurlama sistemiyle serinliyor

Mersin'de Tarsus Doğa Parkı'ndaki hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için buzlu kokteyl hazırlanıp, özel sulama sistemi uygulanıyor.

Yurthaber 24-07-2023 11:43

Meyve kilo aldırır mı? Fazla ve gece meyve yemek kilo yapar mı?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü pek çok kişinin yaşam tarzında öncelikli hâle gelen bir konudur. Bu nedenle besin seçimleri ve yemek alışkanlıkları üzerine birçok soru ortaya çıkmaktadır. "Meyve kilo aldırır mı?" ve "Fazla ve gece meyve yemek kilo yapar mı?" gibi sorular özellikle sağlıklı beslenmeye odaklanan bireylerin merak ettiği konulardan biridir.

Haber 30-06-2023 20:55

Doğru karpuz nasıl seçilir? İyi karpuzu seçmenin püf noktaları

Karpuz fresh lezzetiyle yaz ayının vazgeçilmez meyvesi olarak görülüyor. Kahvaltıda bile tüketilen buz gibi soğutulmuş karpuzlar sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı kurtarıcısı oluyor. Ancak karpuz seçmenin püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Yemek 16-06-2023 16:34

Çileklerin ilk günkü tazeliğini korumasını sağlayan saklama yöntemi! Tüm hafta boyunca bozulmuyor

Yaz ayının en sevilen meyvelerinden olan çilekler küçükten büyüğe herkesin favorisi olarak görülüyor. Tatlıların vazgeçilmezi olan çileklerin uzun süre dayanabilmesi saklama yöntemine dikkat etmek gerekiyor. İnternette çileklerin uzun süre dayanabilmesini sağlamak için en etkili saklama yöntemi paylaşıldı.

Yemek 30-05-2023 14:26

Güzellik tanrıçası olarak bilinen 42 yaşındaki Jang Nara'nın en az 20 yaş genç görünmesini sağlayan ipuçları

Güzellik tanrıçası olarak tanınan 42 yaşındaki şarkıcı ve aktris Jang Nara, yaşına rağmen oldukça genç görünümüyle dikkat çekiyor. Güney Kore'de yaşlanmayan güzeller arasında yer alan Jang Nara'nın genç görünümün sırrı merak ediliyor. İşte Jang Nara'nın yaşlanma karşıtı bakım sırları...

Kadin 25-05-2023 09:57

Doğal vitamin kaynağı kral meyvesi olarak biliniyor! Portakaldan 25 kat daha fazla C vitamini içeriyor

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz meyvelerin dışında kalan bazı meyveler ilginç görünüşleriyle dikkat çekiyor. Bu meyvelerin faydalarını duyanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kral meyvesi olarak da bilinen vitamin deposu liçi meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 19-05-2023 08:41

Mersin'de kiraz hasadı başladı

Mersin'in Erdemli ilçesinde açık alanda yetiştirilen kirazlar kilogramı 35-40 liradan satılıyor.

Yurthaber 18-05-2023 11:16

En sevdiğiniz meyve kabusunuz olabilir! Bu belirtilere dikkat

C vitamini bombası çilekler yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden. Sayısız faydası bulunan çilek her hafta tüketiliyor. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği çileklerin bazı kişiler için risk oluşturduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, çilek alerjisi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-2023 16:50

Spordan sonra nasıl beslenmelidir, spordan sonra ne yenir? Spor sonrası beslenme tüyoları ve dikkat edilmesi gerekenler

Doğru beslenme de en az egzersiz kadar önemlidir. Spordan sonra yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmek kas onarımı, yenilenmesi ve büyümesi için gereklidir. Spor sonrası beslenme aynı zamanda kaslardaki glikojen depolarını yeniden doldurarak vücudunuzun enerji ihtiyacını karşılar. Peki, spordan sonra ne yemek gerekir, kas yapmak için spordan sonra ne yemeli?

Haber 08-05-2023 14:05

Ölmüş çiçeklerinizi canlandırmanın kolay yolu! Solmuş çiçekleri açtırmak için...

Bahar aylarında evde, balkonda bulunan çiçeklerin daha da canlanmasını istiyoruz. Ancak çiçekler zaman içerisinde solarak ölebiliyor. Solmuş çiçekleri bir daha canlanmayacağını düşünerek çöpe atıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. İşte solmuş çiçekleri canlandırmanız için etkili yöntemler...

Kadin 02-05-2023 14:01

Severek yiyorsunuz ama dikkat! Bu meyveler kan şekerini uçuruyor

Uzmanlar sağlıklı beslenme için meyve ve sebze tüketiminin önemini her fırsatta vurguluyor. Ancak oldukça faydaları bulunan meyveler ve sebzeler bazı durumlarda zararlı etkiler yaratabiliyor. Oldukça sevilerek tüketilen bazı meyvelerin kan şeker için risk oluşturabildiği öğrenildi.

Haber 01-05-2023 17:23

Meyve nasıl yazılır, meyve yazımı nasıl olmalıdır? Meyve mi meyva mı, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelimelerin doğru yazılışı ve anlamlarıyla ilgili yararlanılabilecek pek çok kaynak mevcuttur. Bu tür kılavuzların hepsi birincil kaynak nitelendiğindeki Türk Dil Kurumunun veri tabanına göre düzenlenir. Türk Dil Kurumu, Türkçenin gelişmesi ve korunması için araştırmalarına devam eder. Meyve gibi yazılışı ve telaffuzu merak edilen kelimelerin uygun kullanımları çevrim içi olarak yayımlanan bu sözlüklerden öğrenilebilir. Peki, meyve yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 28-04-2023 14:58

Araştırma sonucu herkesi şaşırttı! Bu meyve kanser hücrelerini yok ediyor

Kanseri erken teşhis etmek ve doğru tedaviyi izlemek hayati önem taşıyor. Kanser hakkında yapılan araştırmalarda kansere karşı etkili sonuçlar sağlayan bir meyve keşfedildi. Uzmanlar meyvenin yarattığı etkiler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek bu mucizevi meyvenin tüketimi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 18-04-2023 17:21

Kiraz çekirdeği çimlendirme nasıl olur, nasıl ekilir? Kiraz çekirdekten yetişir mi, kaç günde filizlenir?

Kiraz meyvesi, koyu kırmızı çekirdeklere sahiptir. Haziran ve temmuz gibi yaz aylarında yetişen kiraz meyvesinin çekirdeklerini kullanarak, yeni mahsul elde etmek mümkündür. Ancak çekirdekten kiraz yetiştirme işlemi için sabırlı ve dikkatli olmak gerekir. Çekirdeklerin çimlenmesini sağlayarak, ev veya bahçe ortamında kiraz yetiştirmek mümkündür.

Haber 07-04-2023 16:00

Bu meyve doktor yüzü göstermiyor! Portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içeriyor

C vitamini, vücudun dinç ve daha sağlıklı olmasına yarayan vitaminlerdendir. Özellikle artış görülen enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlamak adına C vitamini içeren gıdaları tüketmek önem taşıyor. En yüksek C vitamini içeren gıdanın portakal olduğu düşünülse de değeri pek bilinmeyen bir meyvenin portakaldan 20 kat daha fazla C vitamini içerdiği ve sayısız faydası olduğu öğrenildi.

Haber 30-03-2023 17:14

Domates, salata, biber... Antalya Hali'nde bahar hareketliliği! Fiyatlar yüzde 50 düştü

Türkiye’nin örtü altı üretim üssü Antalya’da ürünlerin işlendiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde, bahar hareketliliği başladı. Havaların ısınması ile birlikte hale gelen ürün miktarı artarken, ürünlerin fiyatları da neredeyse yüzde 50 düştü.

Finans 29-03-2023 14:24

Sonucuna inanamayacaksınız! Buzdolabına kağıt havlu koyarsanız ne olur?

Mutfakta gözden kaçan ufak detaylar hem sağlığı hem de bütçeyi olumsuz etkileyebiliyor. Buzluğa konulan bozuk para gibi buzdolabına konulan kağıt havlu parçası da oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Bu yöntemin faydasını öğrenenler buzdolabına kağıt havlu koymaya koşuyor.

Kadin 27-03-2023 15:37

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi böbrekleri bitiriyor! Kış meyvelerinin bilinmeyen zararları

Meyve ve sebzelerin tüketimi sağlık için büyük önem taşıyor. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek için sıklıkla tercih edilen meyveler vücudun çok daha dinç olmasını sağlıyor. Ancak sevilerek ve çok sağlıklı olduğunu düşünerek yediğimiz meyvelerin bilinmeyen zararları bulunuyor. Uzmanlar kış meyvelerinin zararlarına karşı uyarıyor.

Haber 15-03-2023 09:10

Yemekleriniz hem lezzetiyle hem görüntüsüyle iştah açsın! Sunum yaparken kullanabileceğiniz doğrama yöntemleri

Günümüz dünyasında gastronomiye olan merak bir hayli artıyor. Dolayısıyla çoğumuz çeşitli yerlerde gördüğümüz tarifleri evde hazırlamak için can atıyoruz. Her ne kadar birbirinden güzel lezzetler hazırlasak da tabağımızdaki görüntünün o özendiğimiz yemeklere benzemesi için sunumlarımızı da güzelleştirmemiz gerekiyor. Peki, sofralarınıza renk katacak birbirinden farklı doğrama yöntemlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Yemek 06-03-2023 16:56

Muzların kahverengileşmesi nasıl önlenir? Muzlar bu saklama yöntemi sayesinde haftalarca bozulmuyor

Muzlar yüksek potasyum içeriğiyle en sağlıklı meyveler arasında yer alıyor. Özellikle tatlılarda sık sık kullanılan muzlar oldukça seviliyor. Alınan muzların çabucak kararmasından ve bozulmasından şikayetçiyseniz onları yanlış saklıyor olabilirsiniz. Uygun koşullar sağlandığında muzların kahverengileşmesini önleyebilirsiniz.

Yemek 23-02-2023 11:36

Deprem, gıda fiyatlarını da vurdu! Bir anda yüzde 150 zam: ‘Üç, beş gün sonra…’

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplamda 10 ili etkileyen deprem sonrasında sera ve tarlalar hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı. Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu belirtti. Deprem sonrası yaşanan ters göç nedeniyle ise önümüzdeki dönemde rekoltelerde azalma olabileceği ifade ediliyor.

Finans 21-02-2023 12:01

Ağzınıza sürmeyin! Kalp krizi ve felç riskini artırıyor

Zararlı beslenmek çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Bu konuda yapılan çalışmalar günlük hayatta sık sık tükettiğimiz gıdaların obezite, kalp hastalıkları, felç gibi riskli durumlara neden olabileceğini gösteriyor. Yeni bir çalışmaya göre her mutfakta bulunan bir gıda sağlık için oldukça riskli olabiliyor.

Haber 16-02-2023 09:19

'Fiyatlar normal' Mandalina 80, dut 200, muz 90, hurma 100, çilek 150 TL... Tezgahın önünden geçenler gözlerine inanamıyor

Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.

Finans 14-01-2023 10:36

Çöpe gitmesin! Meyve ve sebzeleri aylarca taze tutmak için...

Meyve ve sebze tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Giderek artış gösteren meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor. Birçok kişi aldıkları gıdaları daha uzun süre taze tutmanın yolunu arıyor. Meyve ve sebzeleri uzun süre taze tutabilmek için aşağıdaki tüyoları deneyebilirsiniz.

Yemek 02-01-2023 12:24

Üzüme benziyor ama değil: Cinsel gücü tavan yaptırıyor! En güçlü antioksidanlardan

Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.

Haber 26-12-2022 14:39

Sanıldığı kadar masum değil! En sık tüketilen meyvenin suyu haftalarca ağrı çekmenize yol açabilir

Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ağırlık vermek gerekiyor. Ancak bazı meyve ve sebzeler var ki vücudumuzda ters etki yaratabiliyor. Özellikle kış aylarında en sık tüketilen iki meyvenin suyu artrit ataklarına sebep olabiliyor. İşte ağrılara neden olan o tehlikeli meyveler...

Haber 23-12-2022 09:13

Lokman Hekim Bunu yiyen hasta olmaz diyerek binlerce yıl önce tavsiye etti! Faydaları dudak uçuklatıyor

Lokman Hekim, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen ve ünü tüm dünya tarafından bilinen bir hekim. Lokman Hekim'in binlerce yıl önce verdiği tavsiyeler günümüzde de kullanılıyor. Günlük hayatta çok sık tüketmediğimiz bir meyvenin hastalıklara karşı koruduğunu belirten Lokman Hekim "Bunu yiyen hasta olmaz" diyerek o meyveyi tüketmenin ne kadar önemli olduğunu açıklamış.

Haber 22-12-2022 11:17

Sağlıklı diyerek hormonlarınızı mahvetmeyin! Kansere davetiye çıkartıyor

Meyve ve sebze tüketmenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu biliniyor. Uzmanlar bol meyve ve sebze içeren akdeniz diyetinin en sağlıklı beslenme şekli olduğunu savunuyor. Ancak yenilen meyve ve sebzeler de sağlık için risk oluşturabiliyor. Sağlıklı sandığınız o meyve ve sebzeler hormonları bozarak kansere yol açabiliyor.

Haber 16-12-2022 15:55

Kışın doktor yüzü görmek istemeyenlerin tercihi olacak: Gribe karşı vücudu çelik gibi yapıyor! Bir avucu şifa dağıtıyor

Kış aylarında artış görülen grip ve soğuk algınlığı tüm yaşantımızı etkisi altına alıyor. Haftalarca yaşam kalitemizin düşmesine neden olan gripten korunma yolları aranıyor. Uzmanlara göre sağlıklı ve doğru beslenme gripten korunmanız için yapmanız gerekenler arasında üst sırada bulunuyor. Kış aylarında yenen bir meyve var ki vücudu kış hastalıklarına karşı zırh gibi koruyor.

Haber 02-12-2022 10:08

Mutfağın kapısından sokmayın! Herkesin içtiği o içecek körlük riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz ve içtiğimiz birçok gıda sağlığımızı büyük ölçüde tehlikeye atabiliyor. Özellikle faydalı sandığımız gıdaların zararlı çıkması oldukça şaşırtıyor. Yapılan araştırmalar sıklıkla tüketilen bir içeceğin 'geri dönüşümsüz körlük' riskini artırabileceğini buldu.

Haber 30-11-2022 09:25

Böbrekte taş oluşmasını istemiyorsanız uzak durmanız gereken besinler! Dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Böbrek taşı toplumda sıklıkla görülen sağlık durumları arasında bulunuyor. Dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarından korunmak için su ve yiyecek tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Gün içerisinde yediğimiz bazı besinler dayanılmaz ağrılara neden olabiliyor.

Haber 23-11-2022 12:18

Bugüne kadar çöpe attığınız için pişman olacaksınız: Resmen hazine! Muz kabuklarının farklı kullanım alanları

Muz kış ve ilkbaharın en sevilen meyveleri arasında bulunuyor. Tatlı bir tada sahip olan bu meyve birçok tatlının içerisinde kullanılıyor. Zengin bir içeriğe sahip olan muz çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Ancak muzun sadece içi değil kabuğu da hayatın birçok alanında fayda ve kolaylık sağlıyor. İşte muz kabuğunun bilinmeyen kullanım alanları...

Kadin 23-11-2022 09:38

Uzun yaşamın sırrı çözüldü! Bilime göre daha uzun yaşamak için yapmanız gerekenler basit

Herkes daha uzun bir yaşama sahip olmak istiyor. Daha fazla yaşamak adına çeşitli yöntemler deneniyor. Bilim insanları bu konuyla ilgili araştırmalar yaptı. Uzmanların kanıtlarına göre daha uzun yaşam için basit yedi tane yol bulunuyor. Bu basit yöntemleri alışkanlık edinerek ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Haber 15-11-2022 09:24

Sivas'ta bir ağaçtan üç farklı lezzeti barındıran meyve elde ediliyor

Ayva ve elma aşısı yapılan armut ağacında yetişen meyve, aromasıyla tadanları hayrete düşürüyor.

Yurthaber 10-11-2022 12:00

Kalp sağlığını zırh gibi korur, hastalıkları uzak tutar

Artan kalp hastalıkları ve rahatsızlıkları ile yaşam tarzımızı iyileştirmemiz ve kalbimizi sağlıklı tutabilecek yiyecekleri diyetimize dahil etmemiz önemlidir. Beslenmenin kalp sağlığı üzerindeki etkisi araştırıldığında önemli bir oran ortaya çıkmıştır. Bu yüzden yaşam tarzı kadar beslenme de kalp sağlığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. Öyleyse, sağlıklı bir kalp için bu 5 gıdayı deneyin.

Haber 05-11-2022 23:02

Fiyat farkı 3,5 katına çıktı! Tarladan rafa fiyat şampiyonu belli oldu, yüzde 253...

Enflasyon ve dövizdeki dalgalanma sonrası meyve ve sebzelerin fiyatları cep yakıyor. Ekim ayında üretici ve market fiyatları arasındaki makas iyice açılırken fark 3,5 katına çıktı. Tarladan rafa fiyat şampiyonuysa yüzde 253 ile maydanoz oldu. Markette ise en fazla fiyatı artan ürün yüzde yüzde 33,4 ile kabak oldu.

Finans 02-11-2022 07:30